Patriarhul Kiril şi svetnicul său Vladimir Voronin

Patriarhul Kiril a păşit pe arena politică a Rusiei ca o persoană „luminată”, orientată spre Occident. A fost vreme de 20 de ani responsabil pentru relaţiile externe ale Bisericii Ruse. A avut o emisiune de autor de maximă audienţă la Televiziunea Naţională a Rusiei. Pe scurt, un Patriarh foarte deştept , priceput la afaceri (i se mai spune şi „regele tutunului”), meşter în PR.

Preocupat de împămîntenirea imaginii pe care i-au făurit-o gazetarii moscoviţi Preafericitul Kiril a ajuns pînă şi la un concurs de motociclişti întru susţinerea „Rusiei unite” (varianta putiniană a URSS!). Tot el, Preafericirea Sa, a fost folosit ca mascotă în campania electorală a comuniştilor moldoveni, fiind imortalizat într-o prietenoasă strîngere de mînă cu Vladimir Voronin, imagine care, înrămată cu ramă aurită aidoma icoanelor produse la Sorfrino, a fost înmînată preoţilor din Mitropolia Moldovei.

Să zicem că, făcînd un ultim efort de autoprostire, punem nepotrivita alăturare a celor doi pe seama faptului că comunistul era, pe atunci, preşedinte al unui stat şi, potrivit unei ciudate dogme, patriarhii trebuie să trăiască bine cu conducătorii. Dar ce legătură mai este acum între un patriarh ortodox şi preşedintele partidului comunist, încît e nevoie să se întîlnească pentru a discuta soarta noroadelor? De cînd a devenit Voronin sovetnicul Patriarhului Kiril şi de ce această sovetuire a lor trebuie să aibă un caracter public, cu iz de grijă părintească faţă de poporul „moldovan”?

Întîmplăptor, l-am surprins pe patriarhul Kiril într-un talk-show televizat,în care Preafericirea Sa l-a înfruntat foarte spectaculos pe liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov, desfiinţînd mitul lui Lenin pe care l-a acuzat de crime împotriva Bisericii şi a poporului rus. Foarte frumos a vorbit atunci Patriarhul Kiril, foarte inspirat şi documentat. Deci ştie ce este comunismul. Atunci ce nu ştie Patriarhul Kiril? Poate nu ştie că moldovenii îi urmăresc ieşirile publice şi că s-ar putea să-şi formeze şi ei o părere? Pe care să o facă publică într-o zi?

Noul Patriarh al Rusiei şi vechea temă a KGB-ului

Vezi ce au vorbit Voronin şi patriarhul aici

12 Responses to Patriarhul Kiril şi svetnicul său Vladimir Voronin

 1. maria spune:

  Poate isi cauta si sfetnicul o slujba, stiind ca in Moldova nu mai poate fi presedinte…sau vrea ca patriarhul sa-i ierte multele pacate pe care lio facut pe parcursul celor 8 ani de guvernare.
  Dar ca sa nu mearga ca simplu muritor a mai incercat sa o faca pe regele(muritor).
  Vai de capul pacatosului asta prost.
  Mai rau e ca patriarhul in ochii nostri a decazut mult

 2. daniela spune:

  parinte,ce e cu toti dubiosii astia care va tot preiau articolele si le critica pe blogurile lor?

 3. Nihil spune:

  Cei doi se merita unul pe altul.Atita grija si respect unul fata de celalat.Stabil ca cu asa intoarcere a lucrurilor mr Voronin va fi declarat degraba aparator al crestinitatii si protector al bisericii.
  Sper ca in timpul apropiat sa nu vedem prin biserici chipul lui iradiant de ,,blajinitate si pace” de pe o careva icoana.

 4. EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

  ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

  Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
  LA ICR NEW YORK.

  MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

 5. sorana spune:

  da poate s-a dus la spovedit saracu…dupa atatia ani de guvernare…

 6. preot Cojocaru Viorel spune:

  Fiecare om este in drept sa intalneasca cu cine vrea, dar de ce cine vrea a fost deacord? care este scopul intalnirilor? Ha-Ha, corect, vor vorbi despre cotracararea sectelor din R.Moldova, sau despre hirotonirea noilor episcopi? Oare Dumnezeu stie despre aceasta?

 7. Caliniuc Ion spune:

  Nu spune-ti stimate domn despre faptul ca acest Kiril este si general de KGB, sau poate nu cunoaste-ti???

 8. savatie spune:

  Caliniuc Ion,

  stimate domn, aveţi aici un articol mai vechi de pe acest bog la tema care vă interesează

  Noul patriarh al Rusiei şi vechea temă a KGB-ului

 9. Mos Ioan spune:

  Voronin si Patriarhul Kiril sunt tradatori. Cunoastem în slujba cui sunt acesti ticalosi. Patriarhul Kiril a fost pus în fruntea Bisericii Ruse pentru a o distruge, iar criminalul Voronin a asasinat fara mila români care cereau o bucata de pâine si putina libertate.
  Aceste Iude, care prin faptele lor L-au tradat pe Hristos, trebuie sa se retraga din viata politica si din viata Bisericii. In Siberia cu ei, sa guste si ei frigul, foamea si tortura, asa cum au facut-o milioane de crestini sub dominatia comunista-satanica.

 10. pt Mos Ion spune:

  Mos Ioane, se vede clar faradelegile comise de acei oameni din articol. Dar sa nu uitam de sfaturile/rugamintile/poruncile lui Hristos care zice: sa-i iubim si pe dusmani, sa ne rugam pt ei, sa ne uitam si la barna din okiul nostru, sa nu judecam si nu vom fi judecati.
  Fara suparare, dar vorbele spuse de matale dau dovada de aceeasi tradare fata de Hristos, asa cum ati mentionat ca au facut-o cele 2 persoane, doar ca e sub o alta forma, dar tradarea e aceeasi (incalcatori de o purnca se face incalcator de toate). Nu va faceti griji, Hristos vede inima si faptele fiecaruia, dar daca incepem sa-i condamnam/judecam („In Siberia cu ei, sa guste si ei frigul, foamea si tortura,”) pt relele ce le-au facut at nu mai suntem crestini. (exemple de marinimie si ingaduinta le avem de la Iisus si de la mii de sfinti parinti)
  Domnul sa ne ajute sa ne vedem barna din okiul nostru si sa ne lumineze judecata ca sa nu ne facem inima fata de semenii nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: