C A M P A N I E

afis-campanie1

Am semnat PETITIA pentru Recunoasterea Genocidului Anticrestin in Romania Comunista. Petitia poate fi semnata de mai multe persoane de pe acelasi computer, cu conditia ca fiecare sa indice o adresa electronica personala.

Dupa 20 de ani de la rasturnarea de stat din Decembrie 89, in Romania inca se mai practica metodele totalitare de stramtorare a libertatii religioase si de opinie in stil comunist.

In luna august 2008, la Iasi a fost inchisa fortat expozitia „Destine de martiri”, fara a fi invocat suportul legal al inchiderii.

Expozitia, a carui obiect il faceau dosarele a 6 martiri romani din perioada comunista (dintre care 4 preoti) a fost inchisa la cererea directorului Institutului pentru cercetarea Holocaustului din Romania, care i-a acuzat pe organizatori de „imagine facuta unor legionari”, insinuand ca cinstirea memoriei martirilor din perioada comunista ar fi ilegala. La randul sau, directorul Arhivelor Nationale, a catalogat expozitia drept o “blamabila manipulare a opiniei publice”.

Considerand declaratiile directorului Institutului pentru cercetarea Holocaustului si a directotului Arhivelor Nationale ca fiind gratuite si defaimatoare, 16 organizatii au adresat un memoriu Presedintelui Romaniei, Parlamentului si Guvernului Romaniei prin care au cerut cercetarea si solutionarea conflictului pe fond religios si national provocat de cei doi si aliatii lor din presa.

Raspunsul de la Guvern nu a intarziat sa vina, asa ca procesul de solutionare a cazului in favoarea organizatorilor expoitiei „Destine de martiri” si a celor 16 organizatii semnatare a memoriului este in plina desfasurare.

Conflictul nedorit dintre o persoana publica ce reprezinta interesele Comunitatii Evreiesti din Romania si romanii ortodocsi care s-au ridicat in apararea dreptului lor la cinstirea memoriei colective a Bisericii Ortodoxe, a devenit posibil din cauza ambiguitatilor si formulelor discriminatorii cuprinse in OUG nr. 31/2002.

Prin aceasta Ordonanta (devenita Lege in 2006), multi dintre martirii anticomunisti, ale caror procese se stie ca au fost inscenate, intra in categoria „persoanelor vinovate de infractiuni contra pacii si omenirii”, interzicandu-li-se dreptul la memorie. Poate ca tocmai din acest motiv Sinodul BOR taraganeaza canonizarea martirilor a caror sfintenie este evidenta.

Consideram ca aceasta grava eroare impotriva istoriei poporului roman si a Bisericii Ortodoxe Romane, in numele carei au marturisit sutele de mii de crestini exterminati in timpul dictaturii comuniste, trebuie reparata urgent.

Demersul de modificare a OUG nr. 31/2002 si recunoasterea prin lege a Genocidului Anticrestin in Romania Comunista este sustinut si de FOR (Forul Ortodox Roman – la care au aderat peste 50 de organizatii din Romania).

Pentru a vedea Scrisoarea celor 16 organizatii, intra aici

59 Responses to C A M P A N I E

 1. vasile spiridon spune:

  Trebiue sa se scoata la lumina adevarul crestin ortodox si sa se evidentieze realitatea vetuirii bisericii ortodoxe in perioada comunista,in care a avut de suferit multi oameni.

 2. stelianos spune:

  Fie voia Domnului!

 3. Libeg Marius spune:

  subscriu si eu acestui genocid. Toata floarea crestina a acestui neam a fost dusa in inchisori si trebuie sa fie un exemplu pentru noi toti. Ce caractere, cata credinta

 4. Mihai Ciobotaru spune:

  Sunt de acord cu acesta PETITIE , eu , sotia si copilul meu de 12 ani.

  Doamne , te rugam , primeste rugaciunile martirilor din inchisorile comuniste si ne intareste pe noi cu aceiasi credinta !

 5. Anonim spune:

  Sunt de acord cu petitia dar nu va rezolva nimic; cei care apara ‘holocaustul’ sunt prea bine dotati pentru astfel de lupta iar cei care apara crestinismul apara o credinta dezbinata si prin metode puerile; problema e in alta parte;

  De pilda, in indoctrinare; Ce stie un pusti de 12 ani despre problemele astea? Peste cativa ani o sa va urasca pentru indoctrinarea asta..

 6. Ionel Iorga spune:

  Cei care au murit in inchisorile comuniste pentru credinta noastra stramoseasca sunt martiri ai poporului roman care trebuie cinstiti cum se cuvine. Daca nu o sa avem forta spirituala pentru a impune acest lucru ne vom oasandi! Doamne ajuta!

 7. Mihai-Gabriel spune:

  Binevenita campanie. Incet-incet, poate se va coagula si societatea civila cu constiinta romaneasca, dar si crestin-ortodoxa, responsabila pentru destinul tarii si romanilor de pretutindeni.

 8. Mihai Ciobotaru spune:

  Care societate civila ?
  Singurul intelectual COMPLET din acesta tara este Dan Puric .

 9. CODREANU ALEXANDRU spune:

  Sunt de acord cu petitia si cred ca ar mai trebui initiata una si impotriva pasapoartelor biometrice, o alta marsavie pa care bravii nostri conducatori si guvernanti au votat-o fara niciun semn de intrebare.

 10. Tocmai am citit OUG nr. 31/2002 … Păi acest articol din ordonanţă …
  ART. 6
  Negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie
  infracŃiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea
  unor drepturi.
  …poate fi declarat neconstitutional ! deoarce îngrădeşte libertatea de expresie (art. 30 al.1 Const. Rom) ! şi dacă aacest lucru s-ar produce , ordonanţa ar trebui măcar revizuită dacă nu abrogată
  http://www.constitutia.ro/const.htm
  ARTICOLUL 30

  Libertatea de exprimare

  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  (2) Cenzura de orice fel este interzisa.

  (3) Libertatea presei implica si libertatea de a înfiinta publicatii.

  (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.

  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masa obligatia de a face publica sursa finantarii.

  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

  (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, îndemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

  (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

  Aşa cum legi care nu convin politicienilor momentului , sunt „băgate” imediat la Curtea Constituţională , poate că cineva din cele 16 organizaţii ce duc această campanie are disponibilitatea necesară de a face demersurile la Curte în vederea declarării ordonanţei ca neconstituţională … şi poate că, în urma „scandalului” care sigur ar urma, va ajunge şi la urechea românului obişnuit demersul acestor asociaţii.
  Doamne ajută !

 11. Putin mai lipsea si toate manastirile dispareau. Putin mai lipsea si poate bisericile se inchideau. Au murit multi preoti, episcopi. Iuliu Hossu, cel ce a facut unirea a stat in inchisoare, preot greco-catolic. Manastirile, catedralele, bisericile, troitele, cimitirele, monumentele crestine erau spre ruinare. Sufletul meu si ale noastre erau spre ratacire.
  Preotul Alexandru Postelinicescu, din Ciofrangeni-Arges, a stat in inchisoare ani multi (cred ca 12) pentru ca a dus mancare in munte partizanilor anticomunisti. Acolo, in inchisoare, conditiile fiind dure a salvat de la sinucidere multe persoane. Stia sfanta liturghie si o tinea in inchisoare. A fost un preo de l care am vazut minuni. Pe 25 august, cred ca 1986 sau 1987, pe o seceta mare, asa cum au fost in ultimi ani ai comunismului, am participat la o slujba tinuta de el. Cerul era „sticla”, nici un vanticel nu misca ramurile. Era duminica. Slujba a tinut 1-2 ore – la biserica Lacurile, din Ciofrangeni – dupa sfanta liturghie. Am stat mult in genunchi. Tin minte ca un consatean m-a chemat sa-i repar un televizor, dupa slujba (a venit la mine acasa). El statea spre deal. I-am zis ca nu vin ca uite Dumnezeu nu mai da ploaie, ca am fost la biserica. Mi-a zis ca daca ma rog, daca nu muncesc ploua numai la mine? Eram langa putul din curte, n-am zis nimic. Dupa vreo ora, am privit niste peri inalti, dinspre vecinul de la nord, cum au inceput sa se roteasca. Cerul era perfect senin. Vantul a tinut putin. Nu stiu de unde au venit norii. A plouat doar pe satul Lacuri, pana spre deal. La Puiu nu a plouat. Lumea s-a mirat ca a plouat doar pe Lacuri. Era ruga preotului care „aducea ploile”, cum era cunoscut, Alexandru Postelnicescu, fie-i tarana usoara.

 12. Imi place sa cred ca schimbarea din 1989 a fost o revolta crestina. Pe 25 decembrie Ceausescu a murit, odata cu nasterea Domnului. Apoi tinerii spuneau „Tatal nostru”. S-au construit mii de biserici. Putem fi un popor puternic credincios, acum. Sa facem recatehizarea Romaniei. Sa aratam ca jertfa si luciditatea lor nu au fost zadarnice. Sa aratam ca a invins credinta, ca nu a invins „materialismul-dialectic/marxism-leninismul bolsevic.
  Bolsevicii au dorit o noua Roma (Moscova), un antihrist-Lenin, o noua religie – bolsevica.
  In Rusia se trezeste credinta, sunt chiar noi minuni, priti pe http://www.youtube.com. E o tara care va raspandi credinta ortodoxa in Asia. De la ei ne vin milioane de icoane frumos tiparite si plastifiate (si de la chinezi).

 13. Pleter Elena spune:

  Sunt de acord cu petitia.

 14. Mircea Suta spune:

  BUNUL DUMNEZEU SA ODIHNEASCA IN PACE PE TOTI MARTIRII NEAMULUI NOSTRU ! AMIN !

  BINEINTELES CA SUNT DE ACORD CU PETITIA ! DA !

  DOAMNE AJUTA

  mircea pacatosul

 15. Simona spune:

  To Anonim % Pr.Savatie

  „problema e … in indoctrinare; un pusti de 12 ani… peste cativa ani va va uri pentru indoctrinarea asta… ”

  1. Ce-i de facut? Oare pustiul de 12 ani nu are, la randul lui, parte de o indoctrinare atee, de nu chiar anti-crestineasca (in principal prin mass-media si tot ce se promoveaza la nivel global)?

  Inclin sa fiu de acord cu Anonim, desi pana de curand credeam ca trebuie sa marturisesc si sa propovaduiesc credinta printr-un astfel de blog ortodox.

  2. Prin ce mijloace mai putin „puerile” ar trebui sa luptam contra nedreptatilor? Oare, e de ajuns rugaciunea?

  3. Faptul ca oamenii sunt dezbinati (iar nu credinta)ma indreptateste pe mine sa nu apar credinta? Cum dau eu marturie pentru Credinta?

 16. CRISTIaNA spune:

  Sigur ca sunt de acord cu petitia!

 17. alexandru spune:

  Sunt de acord cu faptul ca in perioada comunista sa comis genocid impotriva crestinismului dar, faptul ca revolutia a fost una crestina mi se pare o aberatie… in primul rand nu doar crestinii au fost inchisi in perioada comunista ci toti oameni care gandeau liber si erau impotriva regimului…de aici rezulta faptul ca regimul comunist nu vroia sa interzica religia ci gadirea libera….ii rog pe creatorii acestei petetii sa aiba o viziune a ansamblului si sa nu se axeseze doar pe o categorie de oameni „crestini”.. toti oamenii care siau sustinut punctul de vedere,in acea perioada, sunt ,in parerea mea, martiri ai poporului roman… chiar mi-ar fi rusine sa fac o astfel de petitie si sa am asa o viziune ingusta despre genocidul produs in timpul regimului comunist.

  P.S: cei care sunteti de acord cu petitia ganditiva astfel: daca, si spun daca pentru ca nu sunt un adept al crestinismului, Hristos an fost crucifat a fost pentru binele tuturor nu doar pentru binele celor care il urmau si credeau in el…eu nu mas numi crestin daca as fi de acord cu o astefel de petitie fara sa ma gandesc si la restul oamenilor non-cresteni care au avut de suferit pentru gandirea lor

  Stiu ca vorbesc mult dar mai am un singur lucru de spus… va rog frumos sa raspundeti la acest comentariu..fie ca e de bine sau de rau..relgia si credinta este o tema vasta si este una din preferatele mele

 18. alexandru spune:

  si va rog aprobati cometariul deoarece sunt o persoana si am libertatea de a-mi exprima parerea

 19. sorin coteneanu spune:

  Doamne-ajuta! Sa fiti puternici si insistenti in lupta voastra pentru recunoasterea martirilor Bisericii. Este si un pas adevarat pentru PROCESUL ADEVARAT al comunismului din Romania. Indiferent ca la putere inca se afla si odrasle de comunisti.Vom invinge cu ajutorul lui Hristos Dumnezeul nostru!

 20. Daniela spune:

  De acord cu petitia.Succes in lupta voastra.

 21. Ana spune:

  Va urez sa fiti tari in demersul vostru pentru martirii neamului ortodox. Semnez petitia.

 22. alvi spune:

  Doamne ocroteste-ne pe noi ! genocidul a fost si este universal, iar o dovada faptului ca acesta continua in prezent este ecumenismul .Romania a fost o parte a tragicului experiment de destramare , de risipire a personalitatii si identitatii fiintei umane , fiinta legata ancestral de Creatorul sau , de creatie in intregimea ei . Adevarata drama a acestui popor martirizat prin tragicul existentei sale istorice ,consta in faptul ca tocmai din locul de unde astepta sustinere , a venit , de fapt , cumplita tradare , tradare ce reprezinta desfiintarea sensului religios-mistic pe care romanul il dadea existentei sale , angoasate de problemele zilnice ,sens ce-l insotea de-a lungul intregii existente .Subscriu acestei petitii deoarece prin ea se evidentieaza crima perpetua ce are loc asupra fiintei crestine , in general , si a crestinului roman , in particular .
  Faptul ca inchisorile comuniste au fost pline cu martiri constitue o dovada a faptului ca fiinta romaneasca,profund crestina, a rezistat atrocitatilor extreme ale unui regim diavolesc .

 23. rodica spune:

  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/20/semn-dumnezeiesc-in-favoarea-canonizarii-dreptslavitorilor-marturisitori-din-prigoana-comunista/

  Semn dumnezeiesc in favoarea canonizarii dreptslavitorilor marturisitori din prigoana comunista

 24. ionut micu din Bacau spune:

  sustin aceasta campanie

 25. Gabriela spune:

  tocmai imi povestea cineva cum erau tratati in inchisorile comuniste acesti MARI SFINTI ai nostrii,le erau taiate de vii craniile cu firerastraul de 20 cm. si multe altele…Sa ne rugam la Dansii sa mijoceasca la SFANTA TREIME pt. noi.AMIN

 26. Gabriela spune:

  SUSTIN CU TOT SUFLETUL ACEASTA CAMPAIE

 27. Rody spune:

  Hristos a inviat!sunt intru totul de acord cu aceasta campanie, mai ales ca mai traim, se pare, vremuri de totalitarism, aici i Basarabia.Iar cele pe care le-am vazut noi aici dupa 5 aprilie -lucruri dureroase de tot- sunt doaar umbre a ceea ce a trait acest pamint pe timpul regimului si care nu sunt cunoscute.cat as vrea sa nu se repete istoria!Depinde de noi.Deocamdata, se pare, la noi, doar tinerii sunt mai sensibili. In rest- somn adinc, cu exceptiile de rigoare.
  P.S. Dumnezeu sa va intareasca, Parinte. Si va multumim pentru ca sunteti alturi de noi si in aceste zile grele prin care trece Moldova. Si pentru rugaciunile dvs. Doamne ajuta.

 28. gabriela spune:

  Atat de putini oameni indraznesc sa scrie ca sunt de acord?….Sunt convinsa ca toti crestinii adevarati sunt de acord cu aceasta campanie…dar ca probabil sunt cam obositi sa mai scrie doua randuri…. Imi cer iertare si HRISTOS A INVIAT !

 29. Veronica spune:

  Hristos a inviat!
  Sunt de acord cu aceasta campanie!
  „Holocaust” a fost si impotriva crestinilor nu numai a evreilor! Sa fie recunoscut acest lucru de toate LUMEA!
  Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca!
  Doamne ajuta!

 30. Fabian spune:

  Corect ceea ce spune Veronica mai sus: a fost un MARE Holocaust anticrestin, fabricat de comunisti/masoni pt distrugerea crestinilor. Incepand chiar cu revolutia bolsevica din 1917, pregatita cu multi ani in urma de oculta masonica socialista. Iar roadele acestui holocaust le vedem azi: generatii de de-generati care pleaca in America unde stau colacii pe garduri, care pt o bucata de paine si un euro si-ar vinde tara, parintii, mosii si stramosii… chiar asa am ajuns? -Astea sunt roadele comunismului. Caci democratia de azi e fata a 2-a a masoneriei iudaice/jidovesti.
  Prima fusese comunismul, care a dat gres…a facut multi martiri si eroi.Se pare ca democratia nu mai face martiri,ceea ce le convine lor.

 31. cipslim spune:

  Eu o sa-mi fac un tricou pe care o sa scriu „Sunt impotriva homosexualitatii, arestati-ma!”

 32. steliana spune:

  sunt de acord cu petitia,tocmai am citit SF.inchisorilor.cred ca au fost multi ca VALERIU GAFENCUsunt de acord ce-a zis mai sus VERONICA merita sa fie cinstiti de biserica si de noi toti,generatia mea,nu prea stim ce-i religia,trebuie mai multa munca la scoala.doamne ajuta si ma iertati.

 33. Apolodor spune:

  Nu sunt de acord cu discutiile simpliste si sterile. As vrea ceva de genul, asa cum frumos ati spus Parinte Savatie:
  „E o stare a inimii anume, ce as vrea sa o impartasesc cu dumneata!” Superb!
  Ce frumos, ca sa fiu si eu simplist o sa zic fumos ca o rugaciune, nu este rugaciune si o sa ma corectati, imi cer iertare inainte de corectare. Doar ca simt foarte mult cand zic asta, nu va laud sub nici o forma, imi pare rau ca nu stiu foarte multi de incarcatura altruista din aceste versuri: http://www.youtube.com/watch?v=o8V9HS3Zv0o
  In final Parinte tin ca toti ce or sa asculte versurile sa nu mai judece pe nimeni indiferent de confesiune, iar ortodocsii sa se apere cu indrazneala, nu sa ii certe, ci sa ii iubesca in veac. „Si ne Iarta noua gresalele nostre precum si noi iertam… aici e cheia” parerea mea.
  Fireste sunt pentru aceasta petitie si in afara polemicii.
  Doamne ajuta!

 34. Mihai Ciobotaru spune:

  Referitor la afirmatia mea ( 3 febr.), cea cu intelectualul complet,……am gresit amarnic !!!
  Ma iertati !

 35. carmen spune:

  la multi ani parinte. doamne ajuta.

 36. nico spune:

  Sfinţii trebuie cunoscuţi şi recunoscuţi de noi ca popor.Dacă noi nu-i cinstim pe prietenii lui Dumnezeu cum putem să credem că-l cinstim pe Dumnezeu?

 37. simion spune:

  sunt de acord cu petitia.
  ar trebui ca bisericile crestine din Romania sa organizeze scoli de duminica unde sa le spuna celor tineri (si nu numai lor),despre ororile comunismului, despre cei care au suferit si murit pentru crestinatatea neamului.
  DOAMNE AJUTA sa nu ne pierdem costiinta nationala si fereste-ne pe noi ,romaniii ,de pieire !!!

 38. tutenes spune:

  Scuze ca nu sunt la subiect;am initiat o petitie contra vaccinarii fortate impotriva gripei porcine-AH1N1 .
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p31364045.html

 39. Silvia-Elena spune:

  Sunt de acord cu petitia si cred ca ar trebui sa fie mai bine pusa in evidenta. Eu citesc periodic acest blog, dar nu am vazut petitia decat acum (si citesc si postez aici din aprilie). Toate cele bune!

 40. Nihil spune:

  Intradevar e groaznic ca acesti martiri au suferit pentru credinta lor,pentru faptul ca nu au plecat capul si nu au acceptat ororile sistemului politic de atunci.
  In toate tarile unde a fost ideologizat comunismul sistemul terorii in primul rind a lovit in slujitorii bisericii si oamenii de buna credinta care aveau in ei valori spirituale si morale ce nu facea posibil de a fi mancurtizati.
  E drastica soarta de care au avut parte acesti crestini dar e imbucarator faptul ca cel putin acum nu se incearca sa se ascunda acest lucru,nu se musumalizeaza ci se incearca o intelegere a celor petrecute ca ele sa nu se mai repete pe viitor.
  Sper ca generatiile urmatoare de tineri sa fie educati in adevarat spirit crestinesc de dragoste fata de aproapele,caci acolo unde este dragostea este si Hristos

 41. neuronos spune:

  Dreptate este sa se recunoasca si faptele facute de crestini cand au venit pe aceste pamanturi impotriva celor care il marturiseau pe Zamolxes !

  Marturisesc „sfintii in alb” si atatia parinti cu har intilniti si neintilniti ! dar . . . dreptatea sa se face pentru toti

 42. Tiberiu spune:

  Sarut mana Parinte Savatie.
  Am o mare rugaminte: doresc, pentru liniste sufleteasca sa ma lamuriti in problema anatemizarii. Poate fi ea un obiect de santaj precum ascultarea? In ce conditii este acest blestem valabil? etc. Am citit ca Sfantul Ioan Damaschin a fost anatemizat de imparat. Daca este porinta de la un ierarh e vreo diferenta?
  Cred ca ar fi de folos multora un articol pe aceasta tema in cazul in care nu este deja.
  Despre ascultare am citit scrierea Dvs. M-ati lamurit.
  Nu am stiut cum sa va contactez altfel
  Bogda proste

 43. gege spune:

  asa este ,,,,,,in timpul pcr bisericile au fost pur si siplu executate…

 44. florin spune:

  Intreb ca unul care nu stie: ce valoare practica au aceste semnaturi virtuale? Nu ar trebui o actiune a unui ONG cu identitate juridica?
  Am aderat la multe astfel de actiuni pana intr-o zi cand un cunoscut mi-a „taia”t elanul de lupta vituala impotriva unui sistem care produce efecte nedorite.

 45. emilia spune:

  Expozitia a fost reluata cu mai mult succes anul acesta, cu numele Pe drumul Invierii.

  In perioada 24 aprilie – 10 mai este in Iasi, la sediul Uniunii scriitorilor(langa Teatrul Luceafarul). Mai multe detalii gasiti pe siteul publicatiei ROST

 46. iliuta spune:

  Draga Parinte, as dori foarte mult sa va intalnesc. Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am fost protestant si de doi ani am venit(revenit) la Ortodoxie.

 47. Bradatan Anamaria spune:

  Orbiti de falsa stralucire occidentala mai marii nostri sunt gata sa uite si sa renege adevaratele radacini ale neamului acestuia ce se incapataneaza sa reziste.Prin credinta a reusit acest lucru pana acum si doar asa o va putea face si in continuare.
  Sustin campania si ma bucur sa descopar acest blog.

 48. Vasily spune:

  Cei care sunt vinovati de moartea bietilor crestini romani care au fost dusi in Siberia sau ucisi in inchisori,trebuie sa plateasca
  Trebuie sa cititi Paul Goma sa auziti ce nume aveau tortionarii….(daca le zic o sa fiu antisemit?)
  Asa cum se aude ca acel holocaust in stanga si-n dreapta si ca multe tari inca platesc bilions bilions $$$ pentru acele victime,asa trebuie sa se intample si pentru mortii nostrii.

  Auziti aici.
  Bunicul meu,Dumnezau sa-l odihneasca.Cand l-au adus de la jilava,primul lucru cand a intrat in ograda,a dat drumul la caine.A zis bietul de el,niciodata nimeni sa nu indure ce a indurat el.
  De asta vreau ca acei tortionari care sunt bine mersi acum,ei si descendentii lor,sa imi plateasca fiecare minut de temnita al bunicului.
  Hai cu $$$$$ ca nu imi pasa de cotatiile de la NASDAQ. Cash flow pentru holocaustul crestinilor mei.

 49. Nicoleta spune:

  Si eu sunt alaturi de cei care au initiat aceasta campanie! Dumnezeu sa fie cu voi!

 50. Lacramioara Nechifor spune:

  Doamne ajuta!

  Si eu sunt de acord cu petitia!
  Doamne da-ne putere de lupta si curaj!

 51. iulia.lung@gmail.com spune:

  Doamne ajuta! Sa cinstim memoria stramosilor. Semnez petitia. A fi roman inseamna a fi ortodox.

 52. LiviuSerb spune:

  si eu sunt deacord cu petitia! Doamne ajuta ! Vesnica pomenire martirilor nostri, omorati de comunisti prin inchisori si lagare de munca.

 53. Ciubotariu Maria-Georgeta spune:

  Maria-Georgeta

  Vesnica pomenire si cinstirea memoriei tuturor martirilor care au urmat exemplul Celui ce ne-a lasat noua dovada SACRIFICIULUI SUPREM ! Acest sacrificiu L-a asumat pentru noi toti ,intreg neamul omenesc ,pentru a ne elibera din ghearele pacatului si a mortii celei vesnice. L-a asumat ,si nu s-a dat jos de pe cruce
  ,(desi putea)si dintr-o mscare sa-i nimiceasca pe rastignitori .Tocmai de aceia memoria acestui Sacrificiu dainuieste si va dainui peste milenii cat va exista omenirea. Acesta este unicul exemplu pe care ar trebui sa-l urmam ! Dreptatea omeneasca,este o biata reglare de conturi si nu se potriveste cu Dreptatea Divina .
  De cate ori avem probleme care ne tulbura,ar trbui sa privim la Cel Rastignit si sa urmam Cuvantullui ce ne-a lasat noua ,de invatatura .

 54. Daniel spune:

  Hristos ne indeamna sa iertam pe cei ce ne gresesc, sa raspundem cu bine celor ce ne fac rau, daca ni se cere haina, sa lasam si camasa, ne cere sa iubim pe tot omul. Dumnezeu este iubire!
  Iata, Hristos cel Rastignit, batut, jicnit, scuipat, umilit in tot felul… ce a facut? I-a urat? I-a blestemat? A cautat sa se razbune pe ei? NU! El s-a rugat pentru ei, ca sa li se ierte lor greseala! Ce inseamna a fi „crestin”? Crestinul este acela care urmeaza pe Hristos, urmeaza invataturii Lui! Suntem crestini cand vrem sa condamnam pe cei ce ne-au gresit, cand vrem sa ni se faca dreptate, cand nu vrem sa uitam raul ce ni s-a facut?
  Cine dintre voi este drept, sa arunce primul cu piatra…
  Toate necazurile ne sunt de folos. Stiti ca fara ispita, nu se poate intra in Imparatia lui Dumnezeu. De ce fugim de necazuri? De ce cautam sa nu ne supere nimeni, sa traim fericiti, fara lipsuri, fara nedreptati..? Cunoasteti voi vreun om care sa se fi Sfintit fara sa fi suferit cu rabdare necazuri? Si atunci cum de ne luptam pentru „dreptate”?
  Este scris in Sf Scriptura ca dreptatea noastra este ca o carpa lepadata, inaintea lui Dumnezeu.
  Cand erau prinsi crestinii si chinuiti si omorati pentru Hristos, oare se organizau lupte pentru eliberarea lor? NU! Ci crestinii se rugau ca cei prinsi sa rabde chinurile si sa nu se lepede de Hristos! Si se bucurau cand vedeau ca reuseau, cu ajutorul lui Dumnezeu sa rabde mucenicia. Si astfel avem Sfinti. Biserica este mai tare cand este prigonita. Atunci da Sfinti mai multi. Atunci se intareste mai mult! Slava lui Dumnezeu pantru toate!

 55. Vlad spune:

  Crestinii ortodocsi din Romania nu au fost persecutati pe vremea statului comunist. Clerul ortodox nici atat. Au fost cateva cazuri prin anii ’40 si la inceputul anilor ’50 cand unii oameni national-socialisti, atat oameni simpli, cat si preoti cat si protestanti au format grupuri de rezistenta. In momentul in care securitatea i-a prins au fost maltratati si executati. Dar nu dupa criterii religioase ci politice. Holocaustul evreilor nu s-a manifestat in Romania, nu au avut loc astfel de incidente criminale, din contra evreii au prosperat, ortodocsii au trait linistiti, protestantii deasemenea cu mici exceptii cand din cauza bisericii Ortodoxe au fost persecutati, nu din cauza bisericii in general cat dincauza unei parti a clerului inzestrata cu un fanatism si o ura de nedecris dar in acelasi timp si o lipsa totala de cultura si inteligenta. Clerul este o parte importantaa societatii, care trebuie sa se bucure de tot respectul nostru, care trebuie sa fie caracterizati de bunatate, toleranta si mai ales inteligenta, care sa traiasca o viata pura si sa ne fie adevarati duhovnici. Dar cum se pot plange acum cand in perioada comunismului au avut legaturi stranse cu securitatea criminala? Repet, crestinii ortodocsi nu au fost persecutati in perioada comunista, mai ales pe criterii religioase, pe criterii ploitice multi au fost persecutati, sa nu amestecam lucrurile.

 56. Marius spune:

  Pentru Vlafd:
  Dragul meu, faptul ca scrii asemenea ineptii denota o totala necunoastere a realitatii. Dupa Revolutia din 1989 au aparut o multime de carti – marturii prin care noi toti am putut afla ceea ce s-a intamplat cu adevarat in lagarul comunist numit Romania. Peste doua milioane de oameni au fost arestati, batuti, amenintati si torturati, sute de mii dintre ei si-au dat sfarsitul in inchisori cu gandul la Hristos. Bolscevicii aveau ca scop suprem ca detinutii sa-l nege pe Dumnezeu, sa se dezica de el, neacceptarea acestui fapt atragand noi torturi si, in final, moartea ( de o violenta nemaintalnita decat in primele secole dupa Hristos ). Te-as ruga sa studiezi unele din aceste carti caci, pe langa cunostintele extraordinare pe care le poti dobandi, te poti intari si in credinta ( in ideea ca ai asa ceva ).
  Doamne Ajuta!

 57. Vlad spune:

  Raspuns pentru Marius.
  Distinse domn. Dumneavoastra aveti impresia ca eu as indrazni sa scriu un singur cuvant despre chestiuni legate de istorie, daca nu as fi in cunostinta de cauza? Fara sa va jignesc indraznesc sa spun ca gandirea va este intunecata de fanatism, in acest context, cum ati putea sa faceti diferenta intre adevar si minciuna? Nu puteti.
  Revin la ce am scris mai sus. Au murit intr-adevar multi romani in acea perioada, din toate cultele religioase..si da, aveti dreptate si din cultul ortodox. Insa ce am spus foarte clar sus dar dumneavoastra nu ati observat mai spun odata: nu au fost ucisi din motive religioase ci din motive strict politice. Bineinteles, cand acesti oameni mureau in chinuri la ce sa se gandeasca si unde sa mai caute salvarea daca nu la Dumnezeu? Si referitor la aluzia dumneavoastra cum ca exista documente, carti despre pe acest subiect pe care eu nu le cunosc, vreau sa va spun ca sunt istoric, nu pot vorbi de mecanica pentru ca nu o cunosc dar istoria este domeniul meu. Au murit oameni si doar intamplarea a facut ca ei sa fie ortodocsi, penticostali, baptisti, martorii lui iehova etc..Bineinteles, bisericile acestea pot si au dreptul sa-si planga mortii, sa vegheze si sa faca apel la constiinta oamenilor ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata dar nu pot spune ca enoriasii lor au fost asasinati de catre statul comunist roman doar pentru ca erau enoriasii bisericii. Imi permit sa va dau un sfat, daca credeti de cuviinta il luati in seama, daca nu, ignorati-l. Incercati sa studiati aceste notiuni nu din punctul de vedere al preotului, al crestinului, fiti impartial si asa veti descoperi adevarul.

 58. Maria spune:

  „Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi!”
  Martirii secolului XX sunt şi vor fi mereu pilde vii pentru noi. Sângele lor a spălat pământul românesc de păcate, lăsând ” nor de mărturii”. Noii mucenici trebuie canonizaţi. Martirii au fost închişi din motive politice, dar acest pretext nu este întru totul adevărat. După cum susţinea un ziar rusesc, Stalin îi sfătuia pe comunişti să găsească alt pretext pentru închiderea acestor oameni ,exceptând credinţa. De îndată ce ajungeau în închisoare se dezvăluia motivul adevărat pentru care au fost întemniţaţi. Cum vă explicaţi atunci faptul că în procesul reeducării au fost siliţi să se lepede de Hristos şi să-I hulească numele? Valeriu Gafencu este un bun exemplu. Acesta a avut nenumărate şanse de a scăpa de chinurile temniţelor dacă renunţa la dreapta credinţă. Cu toate acestea, el s-a dovedit a fi ” Sfântul Închisorilor”, după cum îl numeşte părintele Nicolae Steinhardt. A preferat să rămână în acel loc, să moară şi să-l mărturisească pe Hristos. Dumnezeu şi-a arătat puterea prin intermediul acestui suflet curat şi smerit. În acele temniţe ale holocaustului roşu s-au născut sfinţi care au făcut deosebite minuni. Însuşi Dumnezeu ne arată vrednicia de a fi cinstiţi prin înzestrarea moaştelor cu darul facerii de minuni.
  Este de datoria noastră să-i cinstim cum se cuvine, să luptam pentru adevăr şi credinţă întru Iisus Hristos! Nu vă lăsaţi înşelaţi de gânduri rele. Căutaţi adevărul!
  ” Este vremea pocăinţei!”… (Valeriu Gafencu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: