Libertatea lui Andrei Baştovoi costă 700.000 $ ! Dar cît a costat întemniţarea lui?

Gravitatea situaţiei create în jurul lui Andrei Baştovoi, aflat în arest pentru o vină pe care nu o poartă şi nici nu putea să o poarte, mă obligă să fac această declaraţie- mărturie. Sînt nevoit să dezvălui amănunte din discuţia mea cu Domnul Glotov Veaceaslav, omul care s-a jeluit Procuraturii că ar fi ţinta unui atentat plănuit de Andrei Baştovoi şi alte două persoane, discuţie ce a avut loc la sfîrşitul lunii septembrie. Trebuie să precizez că la acea vreme Domnul Glotov deja intentase dosarul penal împotriva lui Baştovoi Andrei, iar Procuratura şi MAI se aflau în plină anchetă, prin urmare cred că au monitorizat această întîlnire și convorbirile telefonice care i-au premers și i-au urmat.

Întîlnirea dintre mine şi Domnul Glotov Veaceslav s-a făcut în prezenţa unei terţe persoane care mă însoţea. La acea întîlnire Domnul Glotov a fost delegat de Domnul Stati Anatol, preşedinte Ascom Grup. Eu l-am reprezantat pe unchiul meu Andrei Baștovoi, aflat în arest la domicilui. Discuția mea cu Domnul Glotov a avut un ton diplomatic, totuși nu lipsită de unele sincerități din partea Domnului Glotov. În cadrul discuției el m-a rugat să-i transmit unchiului Andrei că el nu-i poartă pică și că va răspunde ori de cite ori va fi nevoie.

Deși în plîngerea de la Procuratură depusă cu mai bine de o lună în urmă Domnul Glotov susținea că viața lui e în pericol deoarece e urmărit de un grup organizat, condus de Baștovoi, care aveau angajat și un killer, totuși el a venit la întîlnire fără pază. Trebuie să precizez că Domnul Glotov este ofiţer superior al KGB şi este şeful securităţii Ascom, avînd în subordine zeci de agenţi profesionişti, înarmaţi. Cum este posibil un atentat asupra unui astfel de om, e doar una din întrebările ce apar în cazul acestui dosar.

Tot atunci Domnul Glotov mi-a comunicat condiția pusă de Domnul Stati Anatol pentru eliberarea lui Andrei Baștovoi: ”Domnul Stati m-a rugat să vă comunic că el nu are nimic împotriva lui Baștovoi și că-și retrage plîngerea, dacă Baștovoi se obligă să plătească salariile restante pentru Sudan”.

Eu i-am comunicat unchiului Andrei cele zise de Domnul Glotov ca fiind cuvintele Domnului Stati Anatol, la care unchiul a rîs, zicîndu-mi că restanţa salariilor pentru Sudan constituie circa 700.000 de dolari americani.

Deoarece Andrei Baştovoi nu a acceptat să plătească această sumă fabuloasă către Ascom, el a fost arestat pentru o nouă cauză, aceea de tentativă de omor asupra Domnului Glotov. Această a doua acuzare a fost necesară deoarece prima învinuire, acea de delapidare a sumei de 185.000 de dolari nu a putut fi probată. Pentru aceeaşi bani există un proces invers în care Ascom Grup este acuzat că a furat cei 185.000 de dolari de la omul de afaceri sudanez Moawi Mohamed Billal. În scrisoarea de atenţionare către Ascom omul de afaceri sudanez acuză Procuratura Buiucani de faptul că i-a blocat ilegal cei 185.000 de dolari, din contul unei bănci moldoveneşti.

Depun această mărturie pentru a contracara mărturiile mincinoase făcute în ultimile luni împotriva lui Baştovoi Andrei şi a altor persoane reţinute pe acelaşi caz. Sper ca astfel să atrag atenţia forurilor naţionale şi internationale asupra corupţiei ce domneşte în justiţia moldovenească şi să uşurez viaţa familiilor terorizate de organelle de forţă şi procuratură. Există probe palpabile, care vor fi făcute publice în următoarele zile, ce dovedesc că materialele demonstrate în conferinţa MAI sînt fabricate. Poate acesta este motivul pentru care ele au dispărut de pe pagina oficială a MAI?

Versiunea HotNews.md

Versiunea Jurnal.md

13 Responses to Libertatea lui Andrei Baştovoi costă 700.000 $ ! Dar cît a costat întemniţarea lui?

 1. Florin spune:

  Dumnezeu sa va ajute in lupta cu minciuna, teroarea si necredinta, si sa le dea minte in ultimul ceas celor ce inmultesc nedreptatea!

 2. Claudiu D spune:

  Sa va ajute Dumnezeu!!! impotriva mincinosilor lupta e grea dar trebuie continuata
  Doamne Ajuta!

 3. viorica spune:

  Daca garzile nu au fost la vedere asta nu inseamna ca n-au fost de loc…doar daca nu se punea la cale o mica inscenare care…sa furnizeze probe. Evolutia evenimentelor arata ca intentia este suportul pe care se brodeaza strident minciuna – ceea ce face prudenta foarte, foarte necesara.
  Scenariul schema, punerea grosolana in scena cit si mina grava cu care s-au facut declaratiile, intr-o regie slaba, imitativa a filmelor de duzina turnate in garaje ma fac sa ma intreb, retoric: de ce povestile negre sint cusute mereu cu ata alba?

 4. Mirela spune:

  Cred ca luptati cu morile de vant, dar d-voastra spre deosebire ei aveti ceva in plus: il aveti pe Dumnezeu de partea d-voastra. Domnul sa scoata adevarul la lumina!,

 5. Graiul Ortodox spune:

  Domnul să vă întărească.
  Doamne ajuta!

 6. dan alexandru spune:

  Mi-e rusine de mine ca doar citesc si stau pasiv.

 7. enoriasa spune:

  Vine vremea si, iata, deja este cand indreptarile lui Hristos vor fi singurele solutii pentru a supravietui. De iti cere cineva camasa, da-i si haina”, altfel ori devii victima unor procese trucate ori, mai simplu, isi ia singur camasa si haina si tie iti da un cutit in spate. O astfel de intalnire nefericita a avut loc intr-un sat de langa Iasi. „Musafirul”, rugat politicos sa nu fie agresiv ca i se va da orice va cere, si-a imbrancit victina spunandu-i „am venit sa-mi iau singur nu sa-mi dai dumneata”, dupa care companionul sau i-a aplicat gazdei un cutit in spate, sectionandu-i rinichiul. Musafirii si-au luat ceea ce au dorit! Vai de cel cazut intre talhari!

 8. Ina spune:

  Dureros tot ce citesc aici. In aceste actiuni demonice, caci nu sunt altceva, numai Dumnezeu ne mai poate ajuta.

  Am fost intr-un proces mai multi ani si cu ajutorul sfantului mare mucenic Mina am reusit sa ies si sa se termine toate cu bine.

  Dumnezeu sa va ajute parinte in incercarea asta dureroasa.

 9. Sanda Zeic spune:

  Daca ne ruam Dumnezeu va face lumina.
  Si Romani 8:28 ramine valabil:
  ,,Toate lucrurile lucreaza impreuna
  spre binele celor ce il iubesc pe Dumnezeu”
  Asta nu inseamna sa ne resemnam,
  legea trebuie sa isi spuna cuvintul.

 10. Sanda Zeic spune:

  daca ne rugam

 11. Veaceslav spune:

  Curaj si putere!

 12. strigatul spune:

  nu se poate, trebuie sa fie o dreptate pe undeva !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: