Securitatea moldovenească mă caută şi nu mă poate găsi?

pics.2

În ziua de vineri am fost căutat de doi ofiţeri de securitate la sediul episcopiei de Edineţ. Aceştia s-au legitimat ca atare, cerînd secretarului eparhial informaţii despre umila mea persoană. Fără îndoială, colaboratorii Securităţii moldoveneşti ştiau că eu nu sînt acolo, de aceea fapta lor rămîne învăluită de mister, dealtfel ca orice acţiune a Securităţii. Ce ar fi fost mai simplu pentru securişti decît să ceară o informaţie serviciilor vamale şi să afle că eu ieşisem cu o zi mai devreme din Republică, plecînd de la Noul Neamţ, prin Chişinău, în România? Totuşi Securitatea a considerat necesar să mă caute într-un loc unde eu nu am mai fost de trei ani, din ziua înmormîntării episcopului Dorimedont.

Nu pot admite că Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova este atît de slab (dincolo de marile defecte ale actualei guvernări ce stă să se dărîme), încît să nu mă poată găsi, atunci cînd şi-o doreşte cu tot dinadinsul. De aceea aş putea considera gestul celor de la SIS drept o tentativă de intimidare. Nu sînt nici James Bond, nici Fantomas, nici Zorro şi pot fi somat printr-o citaţie de la Procuratură, dacă am făcut ceva contrar legii. Sau trebuie să ne jucăm de-a cekiştii şi „duşmanii poporului”?

Faptul că Procuratura nu mi-a găsit nici o vină şi nici vreo bănuială, mă poate face să cred că motivul pentru care SIS-ul a demarat această căutare a mea e legat de opiniile pe care le-am exprimat în articolele şi cărţile pe care le semnez. Pentru a nu-i supune la cheltuieli nejustificate, sustrase din bugetul Republicii în această vreme de criză, îi rog pe domnii ofiţeri să-mi comunice (poate chiar aici, pe blog – garantez confidenţialitatea) unde şi cînd doresc să ne vedem, după ce mă întorc. Ne-am putea întîlni, de pildă, la terasa „O viaţă are omul” din centrul Edineţului.

62 Responses to Securitatea moldovenească mă caută şi nu mă poate găsi?

 1. Ina spune:

  Parinte, Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru curajul pe care ni-l transmiteti. Citind cele scrise mai sus mi-am amintit de cartile mele dragi despre marturisitorii din inchisorile comuniste. Acum citesc Memorii de-ale lui IPS Anania si acelasi zel il vad si acolo la cei din securitate. In afara de zel, o stare continua de intimidare.

  Intrand azi pe pagina Sfintiei Voastre, am crezut ca citesc o pagina din una din cartile marturisitorilor din inchisorile comuniste. Deci e reala, deci inca se mai gaseste o slujba, un salar bun la securitate. Ei inca exista si probabil opereaza dupa acelasi sistem.

  Trist brutal de trist. Sunt lasi, daca cauta un parinte care actioneaza din condei. Ce-i doare?

  Doamne ajuta

 2. Marta spune:

  Sarut mana Parinte! Cu cateva minute inainte de a citi cele scrise mai sus de Pre Sfintia Dv,am realizat ca azi e 23.08, adica „celebrul” 23 august… E incredibil cum s-au scufundat sunetele de odinioara a celebrelor „defilari” in bezna uitarii!Si bine e! Eram copil atunci, insa „aud” cum vin dintr-acolo pasii apasati de la usa manastirii… V-au cautat…Domnul sa va ocrotesca si sa va Binecuvanteze oriunde, in toata vremea si in tot locul, in tot ceea ce faceti! Trebuie sa dovedim acest „sarpe comunist”, avem o datorie si suntem alaturi de fratii de dincolo de Prut! Moldova e si aici si acolo, Dumnezeu ii va uni pe cei ce se aseamna!
  Blagosloviti, iertati si binecuvantati!

 3. vladp9 spune:

  Domnul Hristos este cu Sfinția Voastră, Părinte.
  Iar noi toți, cei care vă iubim și ne rugăm pentru Sfinția Voastră, știm deja de partea cui stă victoria, indiferent de ce poveri vor urma. La intimidări recurg doar cei slabi, lașii.
  Domnul să vă țină în pază și în sănătate.

 4. daniela spune:

  nu sunteti nici james bond,nici fantomas,nici zorro,sunteti savatie al lui Hristos:)d-aia va si cauta.le uram succes pt ca noi stim de unde suntem,unde mergem si,mai ales,ai Cui suntem.sarut mana

 5. ioana spune:

  citindu-va blogul, tot vorbeam cu o prietena ca sigur vor incepe sa va ceara socoteala intr-un fel sau altul. dar Domnul va are in paza Sa. sa ne dea si noua la vremea potrivita curajul marturisirii.

 6. † marturisitor ortodox spune:

  Sarumana Parinte Savatie. Hristos este in mijlocul nostru.Nu avem de cine ne teme decat de propiile noastre pacate.Nadajduim ca cu ajorul Domnului Iisus Hristos vom birui lanturile pacatelor si patimilor care ne robesc si vom invia intru viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu.Doamne ajuta!

 7. marius spune:

  Doamne ajuta,

  parinte egipteni alergau cu zel prin intuneric, si fii lui Israel se bucurau in lumina, oare din cauza invirtosarii inimi lor?

 8. sherlock_holmes spune:

  Pe linga intimidare,poate vor sa-i influenteze sau sa puna presiune pe episcop,secretar eparhial,staret…ca apoi presiunea sa coboare peste dvs ca o ascultare….o idee.Or sti si ei ca nu de securisti faceti ascultare,chiar de v-ar invita si la terasa ” O viata are omul „…sau nici macar pe aceea.Sa nu fiti cumva invitat la terasa de altcineva,mai de aproape…va spun cum lucram noi la Scotland Yard.

 9. […] Parintele Savatie Bastovoi: Securitatea moldovenească mă caută şi nu mă poate găsi? […]

 10. RAT spune:

  Doar sicane militienesti…

 11. acelas spune:

  parinte, tare curaj aveti …. nu atat cat scrieti aici pe bloc despre provocarile „organelor” speciale, cat despre faptul ca iesiti din Basarabia… Exista fara indoiala un risc la vama, de oriunde a-i lua-o , intrand sau invers. Nu ca vreau sa dau idei, eu nu m-as supara deloc daca ati mai intarzia prin Romania … , chiar deloc, dar mai bine ar fi sa zic: poate ati sta aici sau acolo si tot Romania s-ar chema (intregita). Doamne ajuta !

 12. acelas spune:

  ce tare, am scris ca Becali. „bloc” 🙂

 13. acelas spune:

  tare si faza cu „o viata are omul”, poate mai pricep si ei acolo … cate ceva (ori poate de fapt in asta mizeaza si ei – adica un sens pe „taisul” celalalt, un fel de „carpe diem”) , dar tare si fotografia cu dimensiunile aparatului „ganditor” si sugestiv pt. felul in care „cogiteaza” aceste „servicii” …

 14. carmen spune:

  Doamne Ajuta!
  ne e dor de conferintele Sfintiei Voastre..o sa mai avem in curand bucuria sa va auzim?

 15. mihailmaster spune:

  Padre Savatie, nu duceti securitatea moldoveneasca in eroare, la cat sunt de imbecili o sa caute la Edinet restaurantul “o viata are omul” pana o sa ameteasca))))
  Denumirea corecta a localului este „Odata omul traieste” ))) Daca totusi o sa va intalniti cu ei acolo, va recomand sa va rezervati loc din timp… ca mai intodeauna localul ii plin cu alcoolisti jegosi care beau cu suta de grame la tejghea.

 16. Rodica spune:

  Parinte,astia nu va cauta pt a va gasi,ci pt a lua la cunostinta ca”sunteti in vizor”(asta in cazul in care nu le trebuie 3 sa insurubeze un bec)….Sa va ajute Dumnezeu sa va impliniti misiunea!Cat despre intrarile si iesirile dv.din tara,are grija Doamne-Doamne sa le acopere!

 17. xenia spune:

  Da….Parinte, poate vor sa se marturiseasca….
  Poate au constiinta incarcata de nenorocirile pe care le-au facut…(bine-ar fi,…da Doamne).
  Sanatate si putere Parinte. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va aibe in paza.

 18. blogideologic spune:

  Părinte Savatie, am primit mesajul prin e-mail, l-am afişat şi pe blogul meu. Sunteţi o Valoare pentru noi, din Banat pînă la Nipru.

 19. Mos Ioan spune:

  Când Basarabia Noastra plânge sub cizma comunista, comunism binecuvântat de guvernele occidentale criminale, se mai gasesc tovarasi care sa intimideze
  pe oamenii lui Dumnezeu. Acesti tovarasi din Securitate ne amintesc anii salbatici din inchisorile comuniste, anii traiti sub comunismul Anei Pauker, al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, al lui Nicolae Ceausescu, al lui Ion Iliescu,si restul demoncratilor ( diavolilor) care au guvernat si guverneaza România si Rep.Moldova.
  Când un Slujitor al Sfintelor Altare este amenintat,fiecare dintre noi are datoria sa strige si sa se uneasca in jurul Sfintiei Sale Savatie.
  Iubitul Nostru Parinte, prin articolele si romanele Sfintiei Sale, a luminat mintea sutelor de mii de creaturi ale lui Dumnezeu, deci a luminat si lumineaza pe cei care zac in intunericul neadevarului. Nu avem dreptul sa tacem! Trebuie sa strigam!
  Fratilor si surorilor in HRISTOS, va rog sa dam de stire despre Necuratii care ameninta, pe cât mai multe sit-uri!

  Sa ne rugam pentru Sfintia Sa Savatie si sa ne unim in jurul Dânsului, toata suflarea româneasca, de la vladica pâna la opinca! Sa nu ramânem nepasatori!

  Remarcati desenul, deci Securitatea Mondiala supravegheaza, din umbra si din satelit, pe toti locuitorii planetei, si mai ales pe cei ce spun Adevarul care este HRISTOS. Observati si figurile geometrice, oare ce va spun? Lumea întreaga este împânzita de dusmanii CRUCII, deci a venit Vremea sa luptam alaturi de cei ce-L iubesc cu adevarat pe DUMNEZEU.

  LA LUPTA DRAGII MOSULUI, FACETI CUNOSCUT ARTICOLUL SFINTIEI SALE, PE CÂT MAI MULTE BLOG-URI!
  DUMNEZEU ESTE CU NOI!
  TRAIASCA ROMÂNIA REÂNTREGITA, CRESTINA!

 20. Mos Ioan spune:

  Sarut Dreapta Sfintia Voastra!

  Va rog sa fiti atent la tot ceea ce mâncati si beti!
  Tradatori au fost si vor mai fi, de-a lungul timpului………………..
  Sunteti in rugaciunile mele, ale Noastre.
  Prea Sfânta Nascatoare de Dumnezeu si Domnul Nostru Iisus Hristos sa va ocroteasca!

 21. Un inginer spune:

  De acord cu Mos Ioan.

 22. Stalin Arghezi spune:

  Melodii dragi:
  Mai vino seara pe la noi Kghebika draga,
  KGb de la Moldova, te-as gini da rusa-ti vorba

 23. Vasilica spune:

  Are dreptate Mos Ion sa facem toti front comun in rugaciune pentru pr.Savatie .Dumnezeu sa va ocrotesca si sa va pazeasca de vrajmasii vazuti si nevazuti parinte Savatie.Hristos in mijlocul nostru!Nadejde si putere de Sus!

 24. Liana spune:

  Nu va lasati intimidat, Parinte, ca Domnul e cu dumneavoastra, si nimeni impotriva voastra ! Amin.

 25. Parerea mea... spune:

  Procuratura? Cum parinte? Ati fost invinuit de ceva?

 26. marius spune:

  Asa procedeaza ei, parinte Savatie. A fost doar un mesaj de „atentionare”. Domnul sa va aiba in paza Lui !

 27. marius 2 spune:

  La 12:34 am postat cu numele „marius”, dar am vazut ca mai este unul.Rectific, „marius 2”

 28. […] Securitatea moldovenească mă caută şi nu mă poate găsi? În ziua de vineri am fost căutat de doi ofiţeri de securitate la sediul episcopiei de Edineţ. Aceştia s-au […] […]

 29. Mircea Suta spune:

  Cei care v-au cautat parinte…sunt si ei niste bieti orbi.

  Sa ne fie mila de cei orbi, parinte !
  Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ocroteasca in fiecare clipa ! Amin !

  mircea

 30. VladR spune:

  Tarie si mantuire, Parinte. Poate ne mai faceti bucuria sa va vedem la Bucuresti.

 31. Ina spune:

  Nu cred ca-i teama parintelui de ceva, cat ne-ar fi noua teama sa pierdem sau sa nu mai avem un parinte drag printre noi.

  Voia Domnului

 32. Ina spune:

  Andrei, poate neinsemnat pentru tine. Si daca nu ai nik de zis, de ce mai zici?

 33. maria spune:

  Sarut maina parinte!
  Sunt niste lasi si ticalosi,si noi cei de dincolo le stim bine metodele de actiune a lor.Pana cind incearca sa va intimideze dar pot sa va faca si mult rau…asta e comunismul.
  Numai cine nu-i in tara Moldovei nu stie cate rele pot face acesti criminali
  Dumnezeu sa va aiba in paza

 34. savatie spune:

  Comentariul lui ANDREI (sters din intimplare) :

  Ce ati vrut sa ne demonstrati parinte. Ca si dumneavoastra sunteti o victima a zilei de 7 aprilie. Sunteti prea departe de aceasta zi. In primul rand jertfa depusa va fi cu mult mai mica. Cei care au protestat s-au si-au pierdut viata sau slujba, painea de fiecare zi, pentru care trebuie sa lupte mereu, mai ales in zilele de criza.
  A fost un incident neinsemnat, poate o dezinformare. Stiti cum e la noi, daca vor sa te ia nu mai scapi. Pe de alta parte va doresc sa gasiti ziua mantuirii curat si frumos la suflet

 35. Ina spune:

  Buna intamplare parinte. Trebuia sa-l lasati sters.

 36. savatie spune:

  Andrei, spui „la noi” de parca ai fi din Basarabia, desi scrii din Bucuresti. Iar 7 aprilie este mult mai aproape decit crezi. Multumesc de urare si sa-ti fie si tie la fel cum imi doresti.

 37. Geta spune:

  Unii cred ca omul se trage din maimuta, le place postura asta, nu se simt bine ca li se spune ca sunt creatia suprema a Bunului Dumnezeu. Aceeasi, cred ca „o viata are omul”, aici pe pamant, numai; dar vai de viata lor marginita, pe o „latura” cu bunatati care
  sa le umple si sa le desfete stomacul, pe alta „latura” cu „bucurii” ale ochilor, si .. alte „laturi”
  asemanatoare.
  De ce va fi dupa, nici nu vor sa auda, spun ca nu mai este nimic. NIMIC se va alege de ei.
  Dumnezeu ii ingaduie pana la un moment dat, dar vai de capul lor cand vor trebui sa dea seama.
  Dumnezeu sa va ocroteasca Parinte!

 38. […] “Securitatea moldoveneasca ma cauta si nu ma poate gasi?” leave a comment « IPS BARTOLOMEU ANANIA 2008: ecumenismul „bun”, impartasirea a doi preoti greco-catolici, Virgil Ardelean […]

 39. Mos Ioan spune:

  Inca o data rog pe cei ce-l iubesc si-l respecta pe BUNUL NOSTRU PARINTE SAVATIE, sa scrie pe cât mai multe sit-uri despre amenintarile securitatii moldovenisti la adresa Sfintiei Sale. TREBUIE SA STRIGAM SI SA FACEM CUNOSCUT ACEST LUCRU TUTUROR CELOR CARE IL IUBESC PE DOMNUL HRISTOS, PE SFINTIA SA SAVATIE SI NEAMUL ROMÂNESC. Va rog sa fim uniti in jurul Parintelui, deoarece numai cu ajutorul rugaciunilor Dânsului si ale altor DUHOVNICI de aceeasi Sfintenie ca PARINTELE SAVATIE, ne vom mântui sufletele. Caci daca noi tacem, pietrele vor striga.
  Parintele Savatie, împreuna cu Sfintia Sa IUSTIN PÂRVU, Sfintia Sa ARSENIE PAPACIOC, etc., este unul din MARII DUHOVNICI AI NEAMULUI ROMÂNESC, iar noi avem datoria sfânta sa-i iubim si sa-i aparam pe toti cei ce spun ADEVARUL.
  Deci rugati pe ADMINISTRATORII(ADMIN)BLOG-URILOR sa publice articolul Sfintiei Sale, intitulat”Securitatea moldoveneasca ma cauta si nu ma poate gasi”?
  Eu am scris pe 8(opt) sit-uri,aseara, si voi continua in dupa amiaza aceasta.
  La lupta, dragii mei!

 40. acelas spune:

  da,

  parintele Savatie nu este urmarit de ieri, de azi … . Zic si eu din ce stiu de pe la conferinte, unde stim ca mai erau prezenti „ochi” si „urechi” straine … . Apropos, ma gandeam odata ca oarecare dintre acestia posibil sa mai fi schimbat ceva „inlauntrul” lor de pe urma conferintelor binecunoscute ale parintelui, posibil chiar convertiri, si de aceea poate schimbari si permutari ale „cadrelor” din jurul parintelui … .

  Evident mai mult poetic, zic ca pe viitor, daca cipuirea nu vine mai devreme.. , si seria de conferinte ale parintelui s-ar intinde … in urmatorii 10 ani sa zicem, mizez treptat pe o adevarata reforma a spiritului ateu din „structuri”, care va determina la ei o restructurare din temeli a serviciilor … . Poate de ultima nu va mai fi nevoie. Sa speram.

  Apropos parinte, cand mai veniti in Bucuresti pt o conferinta? E mai mult de un an. Un an jumatate. Veniti grabnic de ne sprijiniti.

  Doamne ajuta !

 41. […] Părintele Savatie Baştovoi:Securitatea moldovenească mă caută şi nu mă poate găsi? 2009 august 25 tags: comunism, luptatori anticomunisti, Savatie Bastovoi by preugen Revin (sau poate nu le-am simţit noi?) metodele de intimidare comuniste. Securittatea din Rep.Moldo… […]

 42. Viorel Tarlev spune:

  mda, foarte interesanta istorie, cel putin pentru mine, da pana la urma toti vor raspunde in fata lui Dumnezeu!

 43. Simona spune:

  Sărutăm dreapta, Părnte Savatie! Dumnezeu are nevoie de Sfinţia voastră, iar noi de învăţăturile pe care ni le daţi, în aceste vremuri de cumpănă, pentru întraga Biserică vie. Pentru că chiar dacă unii se apleacă în dreapta , alţii în stânga, Biserica vie, va rămâne pe drumul cel drept, în legătură verticală cu Dumnezeu.Astfel, ne rugăm Domnului Iisus Cel Răstignit şi Înviat, să vă ocrotească în toate căile, pe oriunde veţi merge, pentru a nu mai jubila cel rău niciodată. Biserica vie, are nevoie mai mult ca oricând de oameni curajoşi, plini de Duhul Sfânt, pentru împlinirea misiunii Evangheliei Sfinte. Iar celor ce vă doresc răul, trimită-le Domnul Dumnezeu îngerul (care l-a scăpat pe Lot din Sodoma şi Gomora), pentru a le acoperi ochii, să nu vă găsească niciodată şi nicăieri. Dumnezeu să vă însoţească pretutindeni.

 44. Alin spune:

  BLESTEMUL SATANIC AL COMUNISMULUI PE YOUTUBE -UN MATERIAL CARE NE SPUNE ADEVARUL INTOCMAI CA SI PARINTELE IEROMONAH SAVATIE …

 45. Alin spune:

  Despre Marx satanistul in Blestemul satanic al comunismului pe youtube.com

 46. Alin spune:

  Stalin-slujitorul diavolului

 47. Ion Tcaci spune:

  Cu parere de rau multi baieti destepti intra in SIS cu unele ganduri insa cu timpul SIS-ul ii transforma in ce are el nevoie , pacat de acesti tineri

 48. Stalin Arghezi spune:

  Pusca si cureaua lata, ce kagheisti eram odata

 49. Daniel F spune:

  Parinte, curaj ! Si va felicit pentru atitudinea mereu curajoasa si pentru textele care pun punctul pe „i” ! Voci ca ales sfintiei voastre sunt putine, din pacate. Dar, vorba parintelui Arsenie papacioc, „unde e adevarul acolo e Biserica”, chiar de ar fi un singur om !
  Iar acesti securisti, fie ca sunt din Romania, fie din R Moldova, sunt o specie de mutanti, nu sunt oameni, ci un fel de sub-oameni ! Sa-i lumineze si pe ei Dumnezeu, le doresc sa… evolueze !

 50. Daniel F spune:

  @ acelasi: esti mult prea optimist….. cate unul dintre ei se va fi schimbat, dar in genere acesta specie de nevertebrate, aceasta increngatura, dispune de o carapace foarte tare. Ei nu sunt ticaloisi in stare pura, care bat detinutii si pe urma isi bat nevasta… Acestia ar mai avea o sansa de concvertire. Nu, ei bat detinutii si pe urma isi saruta nevasta si cum,para cadouri la copii… Sunt soti si parinti model,. ce mai conteaza ca in timpul serviciului sunt bestii feroce….

 51. Mos Ioan spune:

  @ ANDREI
  Ii ceri socoteala Parintelui Savatie? Sfintia Sa nu a vrut sa demonstreze nimic. Dânsul a spus Adevarul si va continua sa-l spuna si de aici înainte.
  Constat ca nu ai respect pentru Parintele si aceasta ma doare. Orice lipsa de respect, jignire, intimidare sau amenintare, la adresa Sfintiei Sale, ma îndurereaza si ma face sa clocotesc de mânie.
  Andrei, vino-ti in fire! Se pare ca traiesti în alta lume……………….
  Oare nu vezi ce se întâmpla in jurul tau?
  Nu stii ca toti suntem supraveghati si mai ales cei ce spun ADEVARUL ?
  Acum, in era actelor de identitate biometrice, toti locuitorii planetei vor fi urmariti, asa ca adio libertate individuala.
  Ma, baiatule, priveste in jurul tau si deschide bine ochii, nu constati ca traim într-o lume putreda?
  Pruncii nenascuti(avortul deci), legiferarea homosexualitatii, a prostitutiei, a eutanasiei, a incestului, nu te pun pe gânduri?
  Faptul ca mass-media, putrezita pâna în maduva oaselor,instiga la violenta, desfrânare, minciuna, chiar te lasa nepasator? Nu iti este mila de pruncii avortati, de copiii strazii care se prostitueaza pentru a supravietui, de toate nenorocirile care au cazut pe capul românilor si nu numai………..
  De fratii nostri din Rep.Moldova care au fost asasinati, torturati, nu ti-e mila? Tu, personal, ai iesit sa protestezi împotriva asasinului Voronin si al complicilor sai? Tu ti-ai pierdut serviciul?
  Sfintia Sa Savatie este unul din Marii Duhovnici ai românilor si se implica si in viata Cetatii, asa cum a facut si Sf.Antonie cel Mare(sarbatorit pe 17 ian.)
  si asa cum au facut-o si alti Sfinti Parinti.
  Parintele trage semnalul de alarma, de fiecare data, când Patria Româna( România si teritoriile furate de criminalii sovietici în 1940), este in pericol si, bineînteles, când BISERICA LUI HRISTOS este umilita si batjocorita de dusmanii Crucii. Sfintia Sa cinsteste memoria sutelor de milioane de martiri, morti sub jugul comunist satanic. Dânsul a fost in focul evenimentelor din aprilie 2009, stie foarte bine ce s-a întâmplat si ne-a informat si pe noi cei care î-L citim. Multumesc Bunului Dumnezeu si Sfintei Fecioare Maria pentru ca ni l-a dat pe Parintele Savatie.

  Andrei, a venit vremea ca sa citesti adevarata istorie, spre exemplu perioada comunista sub Stalin:
  Acest Drac de Stalin împreuna cu complicii sai din Occident( toti draci) au declansat o foamete groaznica în Rusia în 1933, murind astfel milioane de nevinovati. Isi mâncau oamenii câinii, pisicile si chiar proprii morti, pentru a supravietui, iar mass- media occidentala venea în Rusia si în loc sa filmeze viata si mizeria în care traiau oamenii, ei filmau câmpii roditoare ( recolte exportate în Occident), si mai filmau fete cu flori……
  Si iata Occidentul asasin, de atunci si de acum, cum s-au jucat cu vietile sutelor de milioane de oameni si continua s-o faca, este vorba, deci,de Guvernele Occidentale.
  Guvernantii României de azi, guvernantii Occidentului, nu îsi iubesc Popoarele, ei au fost alesi sa pârjoleasca totul cu legile lor diavolesti.
  Iar Biserica tace…….. si daca cineva este curajos si spune Adevarul, vine Securitatea.

 52. Mos Ioan spune:

  @Andrei
  Continui,deci………

  Andrei, nu cumva esti si tu o sopârlitza securista?
  Unul din ticalosii care sunt în slujba dusmanilor Crucii? Nu esti oare unul din cei care face apologia comunismului? Unul din cei carora sutele de milioane de morti sub comunism, nu le spune nimic? In legatura cu evenimentele din aprilie de la Chisinau, ai simtit ceva tov.Andrei? Iti poti imagina suferinta celor care si-au ridicat copiii morti, torturati si asasinati numai pentru faptul ca doreau LIBERTATE? Eu nu cred. Cred, mai repede, ca esti un viclean, si toti viclenii au parte de focul vesnic.
  Daca Sfintia Sa Savatie n-ar fi strigat Adevarul despre cele întâmplate, atunci pietrele ar fi strigat. Intelegi tov.Andrei?

  Sunt destui ticalosi ( scursuri cu guler si cravata) care fac apologia comunismului si care sunt, deci, în slujba Satanei. Exista o armada întreaga care lucreaza la distrugerea Crestinismului, atât în România cât si în celelate tari. Se face totul ca oamenii sa-l scoata pe Dumnezeu din viata lor, numai ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit, si timpul a venit ca fiecare sa-L marturiseasca cu forta si dragoste pe DOMNUL HRISTOS.

  Tov.Andrei am auzit ca multi securisti au cancer, fie ei, nevestele lor, sau copiii lor…… deci mai sunt si vesti bune………

  In închiere, îti recomand sa citesti despre toate crimele care s-au comis sub comunism, comunism finantat de Guvernele Occidentale Criminale si astfel vei fi unul dintre cei despre care Sf.Evanghelist Ioan spunea: „Veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face liberi”.
  Pâna atunci, mars de pe internet, nu-mi mânca timpul cu aberatiile tale.

  O alta veste buna………..
  Când Churchil a semnat Tratatul de la Yalta,si când Basarabia Noastra si Bucovina de Nord au fost furate de sovieticii satanici, dupa o scurta perioada,
  fiul lui Churchil a paralizat……..deci cine face rau de rau va avea parte.

 53. Daniel F spune:

  @Simona – frumos spus !

 54. NU_ignorantei spune:

  clar intimidare de tip primitiv.

  curaj, capu sus si inima curata intru Dumnezeu !

 55. Alin spune:

  SIMBOLURILE COMUNISTE SUNT PRELUATE DE LA SECTELE SATANISTE

 56. Alin spune:

  Simboluri satanice in simbolistica „tovarasilor”comunisti

 57. moldovan spune:

  Parinte Savatie -sint un basarabean mic cu o lupta launtrica mare,stiu ca avem de suportat toate prigoanele ce urmeaza ,insa Bunul DUMNEZEU nu ne va parasi – stim cu totii care ne sint prigonitorii cei cu sortulete si fratii lor „demonii albi”.Degraba sint alegeri prezidentiale in Romania si s-a ivit un candidat urmas al Voievozilor ii spune Marian Bataiosu .va rog mult vizita-ti site-ul bataiosu.ro sint sigur ca merita sustinut nu stiu si parerea matale Doamne ajuta!

 58. Veronica spune:

  Sarut mina Sfintia Voastra!
  Domnul nostru Iisus Hristos pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria impreuna cu toate Puterile ceresti, sa va ocroteasca si sa va calauzeasca pasii in tot ceea ce faceti!
  Doamne ajuta!

 59. cata spune:

  sa fi vrut sa se spovedeasca… ?
  :-O

 60. Ψ spune:

  Ciudat SIS mai avem. Chiar am rîs cu hohote de cîtă tragodie încape în acest serviciu moldov’nesc. 😀
  Dumnezeu să Vă binecuvînteze, Părinte!

 61. VICTOR spune:

  da……foarte vesel.

  de fapt, nu sint serviciile noastre atit de temute si invincibile cum credem noi. Sper cu noua guvernare se va face ordine si pe acolo.

  am patit la fel ce a-ti descris aici parinte. Mi-au transmis cunoscutii ca am fost cautat, s-au colectat info ref, la persoana mea, dupa protestele din aprilie, desi nu eram in tara.
  oricum, am facut o petitie catre SIS, am cerut info………si……rezultatul e ca nu au intreprins nimic si nu cunosc nimic.

  se tem parinte…….sint lasi,

  acum se tem si mai tare.

 62. Emil spune:

  Mai Aline, multam pt tuburi, sunt cutremuratoare. Cel ce a facut filmul a stiut perfect cum sa adune informatiile si sa le uneasca, Slava Domnului ca se mai gasesc asemenea oameni. Informatiile sunt publice insa de fapt prea putin sau deloc stiute, nici nu putem spune ca a fost tinuta la secret, insa problema consta in a le pune cap la cap ca sa se realizeze de fapt grozavia prin care s-a trecut si ce va mai urma. Cred ca filmul e arhisuficient in detalii pe care le regasim si azi: milioane de de morti in cativa ani din razboi, foamete, insetare si lipsa de medicamente, alte sute de milioane de morti inainte de a se naste (in china 14 milioane, pe plan mondial 50 milioane, ANUAL! http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/23/foto-soc-exista-o-intreaga-industrie-ce-foloseste-fetusii-umani-de-la-delicatese-culinare-si-pana-la-cosmetice/), riturile si ritualurile pagane/satanice, homosexualii si interzicerea exprimarii crestine (http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/23/crestini-veti-avea-o-problema-senatul-a-trimis-legea-privind-infractiunile-de-ura-impotriva-homosexualilor-catre-obama-presedintele-a-promis-ca-o-va-aproba/)intrate in drepturi depline, astfel incat lumea mai are un pic, daca nu deja e bine coapta pentru o decimare mondiala insotita, din nou si poate mai rau ca niciodata, de stapanirea vrajmasilor lui Dumnezeu.
  Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-i dea sanatate si viata lunga parintelui, sa fim tinuti si cu rugaciunile Sfintiei sale. Rugati-va si pentru Emil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: