O curajoasă şi necesară emisiune despre martirii români la TVR1

Am avut bucuria să descopăr o curajoasă şi necesară emisiune despre martirii creştini din temniţele comuniste din România realizată de Rafael Udrişte. Uitaţi-vă bine la ea. Se pare că în România de azi încă mai este loc pentru disidenţă. Aşadar, DE CE NU CANONIZĂM MARTIRII ANTICOMUNIŞTI?

12 Responses to O curajoasă şi necesară emisiune despre martirii români la TVR1

 1. Vasilica spune:

  Nu sunt canonizati pentru ca cei care i-au prigonit traiesc si pot influienta BOR si cercurile politice .Cum se zice in popor „o mana spala pe alta”.Am vazut ca a inceput o campanie de canonizare a acestor martiri initiata de un grup de intelectuali crestini intitulata „din temnite spre sinaxare” .Doamne ajuta!

 2. teo spune:

  fara discutii ca sfintii inchisorilor trebuiesc recunoscuti si canonizati. personal insa, nu cred ca exista vreo conspiratie impotriva recunoasterii lor, ci cred ca, mai degraba, cei din sinod (cu cateva exceptii) si de pe „Deal” nu considera asta o prioritate. cred doar intr o conspiratie a nesimtirii si a nepasarii…

 3. vlad spune:

  sau aici:

  http://rafaeludriste.blogspot.com/2008/10/de-ce-nu-canonizm-martirii-anticomuniti.html

  mai sunt arhivate cateva emisiuni

  inca ceva parinte, vis-a-vis de disidenta: tocmai aud la stiri cum incep romanii sa intenteze procese bancilor pentru hotia la care se dedau. se pare totusi ca nu nu suntem chiar atat de inerti. Slava Domnului

 4. vladalex spune:

  Mana sus cine e impotriva canonizarii sfintilor din inchisori!!! Cineva? Deci, cine ne opreste? Eu nu sunt impotriva. Cu siguranta ca lucrurile tin de miscarea mondiala anticrestina, un clar razboi din interior si din afara Bisericii. NU are rost sa ne mai indoim.
  Sfintii, dar mai ales sfintii romani ii vad ca baricade impotriva diluarii noastre ca si crestini si ca si neam. Daca as fi intrebat cine sunt, vreau sa cred ca voi raspunde, fara ezitare, ca nu sunt european, ca nu sunt cetatean al lumii, ca nu sunt pt drepturile homosexualilor, as raspunde, sper, ca sunt prietenul lui Valeriu Gafencu, ca sunt apropiat al parintelui Daniil Sandu Tudor, al parintelui Arsenie Boca, ca eu cred ca ma identific cel mai bine in prezenta parintelui Nicolae Steinhardt.
  A ridicat cineva mana?

 5. vlad spune:

  vladalex, intrebarea asta (cine e impotriva canonizarii) trebuie sa o pui pe bloguri laice, ”europenizate”, nu pe cele ortodoxe. chiar sunt curios si eu de ce raspunsuri ai primi. cate maini s-ar ridica, sau cate ar ezita intre a se ridica sau nu.

 6. Antipa spune:

  Parinte,
  am vazut pe mainile catorva cartea lui Richard Dawkins – „Himera credintei in Dumnezeu” si as dori sa scrieti vro doua randuri despre ea.
  inecuvantati!

 7. daniel spune:

  Cat timp vom fi condusi inca de urmasii comunistilor nu cred ca se va face ceva in acest sens. Cum sa consideri comunismul o crima?! Oare Petre Roman va recunoaste ca tatal sau a fost criminal? Walter Roman a venit in tara pe tancurile bolsevice cu Ana Pauker. Sau Bogdan Olteanu Matei va recunoastea ca bunica sa Gisela Vas a fost o criminala? Sau Sorin Oprescu va recunoastea ca tatal sau colonel de securitate a fost un criminal? Si cati nu sunt in aparatul de conducere fii si nepoti ai fostilor nomencalturisti? Nu este totusi imposibil. Mai sper inca intr-o renastere a neamului romanesc. Daca ne-am intorce cu fata catre Dumnezeul cel adevarat, care este insusi Iisus Hristos, cred ca s-ar schimba multe in tara noastra.

 8. teo spune:

  Antipa,

  Vezi ca Richard Dawkins a ajuns de rasul opiniei publice americane dupa ce a afirmat ca el personal crede ca viata pe pamant a fost adusa de extraterestrii. De la un „predicator” al evolutiei si un om care a influentat si (de-)format multe minti si suflete, a ajuns sa fie ridiculizat si ignorat. Daca vrei pot face un „research” mai serios pe internet si iti pot gasi interviul, unde aproape cu rusine recunoaste ca el crede in extraterestrii…

 9. Vasilica spune:

  Pentru Daniel:Ai dreptate Daniel ,dar din pacate poporul este in somnolenta totala ,daca in anul 1989 nu agitau altii din afara spiritele nici atunci nu se intampla nimic.Suntem condusi de urmasii activistilor si nomenclaturistilor comunisti.Trebuie sa treaca multi ani pentru a se mai schimba ceva.Cat despre intoarcerea la Dumnezeu ,din popor s-a intors dar conducatorii nu din pacate.Totul este de fatada ,superficial ,formal.

 10. […] O curajoasă şi necesară emisiune despre martirii români la TVR1 Savatie Baştovoi: “Am avut bucuria să descopăr o curajoasă şi necesară emisiune despre martirii creştini din temniţele comuniste din România realizată de Rafael Udrişte.” savatie.wordpress.com […]

 11. ghenadie spune:

  IN SFARSIT…o emisiune curajoasa…il apreciez pe Rafael Udriste pt abordarea subiectului ecumenismului si cazul Corneanu!parinte Savatie poate, daca mi-ati cunoaste viata si „peripetiile” poate ca pana la urma m-ati baga in seama…„Si al treilea inger a venit du­pa ei, strigand cu glas puternic: Cine se inchina fiarei si chi­pu­lui ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, tur­nat neamestecat, in potirul maniei Sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului” – Apocalipsa 14, 9‑10….NIMIC PASTORATIE,NIMIC INFORMARE,NU TOATE LUMEA ARE INTERNET,iar dintre cei ce trebuie sa faca ceva ies nebunii si erezii in problema implantarii de „microcipuri”!…Daca analizez bine teologia NEOortodoxa care se extinde si se practica ACUM la romani inseamna ca versetul „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Matei 24:35) trebuie schimbat „dar”cu „si”iar particulele „nu” taiate….CUM E PARINTE SAVATIE?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: