La fierbinţeală, HotNews a zis ce crede despre Patriarhului Daniel şi Biserica Ortodoxă Română

pelerini-in-dealul-patriarhieiÎmi place să văd cum dascălii echidistanţei şi ai toleranţei îşi ies din pepeni şi încep să blesteme. Ultima dată au fost cei de la Acum (o revistă pe care nici o reclamă nu o mai poate salva), care, în numele luptei cu antisemitismul, au anatemizat întreaga omenire.

De data asta HotNews s-a aprins de ciudă, vărsînd flăcări şi pucioasă asupra Patriarhului Daniel şi a Sinodului BOR, acuzîndu-i că întreţin „jenantele teorii apocaliptice/conspiraţioniste” iscate în rîndurile credincioşilor pe seama actelor cu cipuri biometrice. Dan Tapalaga, un nume care nu spune nimic (dar, după cum ne-am obişnuit în majoritatea cazurilor, întotdeauna suficient de autoritar pentru a grăi împotriva unui întreg popor) ajunge chiar să-i arate obrazul Patriarhului pentru „neruşinarea” de a fi solicitat Ministerului de Interne o explicaţie în legătură cu aceste cipuri. „Patriarhului Daniel ar trebui să se simtă adînc ruşinat”, glăsuieşte trîmbiţa de la HotNews, încercînd să împiedice Apocalipsa.

De fapt, descoperim iarăşi aceeaşi panică în faţa implicării Bisericii în viaţa cetăţii pe care au exprimat-o Lenin, Stalin, Dej, Ceauşescu şi cei asemenea lor. „BOR încearcă să-şi justifice amestecul în treburile statului sub pretextul că doreşte să vadă în ce măsură datele cuprinse în acestea (cipuri) nu aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane”, bănuieşte autorul articolului. „Ce treabă are Biserica Ortodoxă cu drepturile omului şi cu problemele statului laic?”, se mai întreabă el retoric, lăsîndu-ne să înţelegem că ortodocşii nu sînt oameni şi nu ar trebui să aibă drepturi.

Pentru această întrebare şi, îndeobşte, pentru felul fascist în care HotNews propagă lipsirea ortodocşilor de drepturile lor cetăţeneşti (cum este şi dreptul la informare), Biserica Ortodoxă Română, în persoana Patriarhului Daniel, ar putea atrage în judecată HotNews care îşi depăşeşte limitele unei simple agenţii de presă, devenind platformă pentru nostalgicii comunismului ateu.

În altă ordine de idei, gestul Patriarhului Daniel este unul firesc şi responsabil, făcînd onoare unui om care, dincolo de poziţia sa ierarhică în cadrul Bisericii Ortodoxe, reprezintă cel mai important şi mai numeros grup al societăţii româneşti, cum sînt ortodocşii, care alcătuiesc circa 80% din întregul populaţiei.

116 Responses to La fierbinţeală, HotNews a zis ce crede despre Patriarhului Daniel şi Biserica Ortodoxă Română

  1. ek spune:

    nu este vorba de hotnews, ci de Dan Tapalaga, un jurnalist foarte bun de altfel – insa, din pacate, probabil agnostic ca foarte multi oameni de mare calitate – ca o mica paranteza, procentul de 80% este foarte discutabil – chiar dl. Tapalaga este probabil intre acei 80% – si cel mai important – numai Dumnezeu stie cu adevarat cine e dreptcredincios si cine nu – riscul caderii este direct proportional cu inaltimea credintei

  2. […] La fierbinţeală, HotNews a zis ce crede despre Patriarhul Daniel şi Biserica Ortodoxă Română […]

  3. Bogdan spune:

    Nu stiu cine este Dan Tapalaga, deci nu pot spune nimic despre el. Pot spune in schimb ca intampin din ce in ce mai multe persoane ca dumnealui: gata oricand sa acuze/umileasca/critice ( din aroganta si lipsa de respect – copiii nihilismului ). Oameni pentru care orice lucru dincolo de lumea asta ( credinta de exemplu ) este un subiect tratat din start cu un ton ironic/arogant. Dupa ce cativa prieteni de-ai mei au citit anumite articole de pe blogul Dumneavoastra au tinut sa-mi spune imediat ca nu sunt de acord deloc, dar nu au stiu cu ce nu sunt de acord. Practic, la vederea cuvintelor de genul – credinta, Dumnezeu, adevar, manipulare – , acestia isi formeaza o parere fara sa citeasca restul sau fara sa fie atenti. Presupun ca asa este si domnul Tapalaga. Poate gresesc … Oricum mare lipsa de respect din partea dumnealui sa vb in modul acesta despre Pratriah si Sinod.

  4. Dan spune:

    Faptul ca ateii si necredinciosii ii urasc pe crestini in special e „fumata de mult”, plastic vorbind, iar ca nu-i considera oameni mi se pare ca au declarat-o pe la 1789 in mod oficial (fie intre noi vb., nu ii acuz prea mult pt. asta ca nici eu nu-i vad ca oameni, mai ales ca nu sunt)… Daca le ceri lor sa te judece, ei care vor sa-L alunge pe Dumnezeu din lume, nu prea imi vine sa cred ca obtii mai mult decat ce s-a obtinut in „cazul Corneanu” si asta cu bunavointa.
    Dealtfel, la cati „crestini” pupa in cur occidentul si nu simt nimic cand este batjocorita credinta ortodoxa si Dumnezeu (ciudat ca daca sunt trimisi in alte parti mai intime reactioneaza ca arsi, dar daca da careva in Dumnezeu, nimic, doar unii mai amarati si necajiti simt o durere acuta), ba poate iau apararea atacatorilor, ce sa ne mai mire de-alde Hottnews (se pare dupa nume ca se pregatesc sa fie gazetari si in alte parti mai… infernale… desigur dupa moarte)?
    Imi pare rau ca m-am nascut in aceste timpuri si chiar n-am ce-i face, as fi vrut sa traiesc… in alte vremi, cu alti oameni, in alt context… dar nu se poate… Sa-nteleg ca acuma imi mai baga pe gat si statul tot soiul de porcarii (legi, impozite, taxe – care recunosc ca mi le ia, nu mi le baga -, etc.) si de-alde Hottnews decid cine are/nu are voie sa se implice in „treburile statului laic”? Pai atunci macar sa fie sinceri si sa-mi spuna ca asa stau lucrurile si nu-mi ingaduie sa traiesc decat ca rob al (gandirii) lor, ca imi cumpar un Kalasnikov si ma apuc sa joc „leapsa”, alegandu-mi tintele cu atentie :)). Si, inca, vor fi tinte „hot” :).

  5. ortodoxiaonline spune:

    eu cred ca nu numai dej sau lenin sau mai stiu eu ce tiran a promovat neimpletirea bisericii in treburile statelor… cam toate democratiile cer asta…de la constitutia americii pana la onu si ue… si statul roman in teorie este laic dar in practica este secular… cineva imi spunea sa fiu destept ca romania e plina de studenti… cred ca ziaristul este fruncea studentimii respective… oricum nu ma mai mira un articol de genu asta… doamne ajuta!

  6. mihai spune:

    din pacate site-ul respectiv, alaturi de alte voci la fel de „deontoloage”, exprima, cu variatiuni, cam aceleasi idei progresiste.
    de aceea, de mult timp am incetat a-l mai deschide…

  7. nicanor spune:

    este ceea ce era de asteptat. actiunea trebuia pornita din partea societatii civile, nu bor, s-a compromis totul…

  8. narcis spune:

    las-o balta parinte cu fascismul, n-ai priceput nimic si gata; dan tapalaga e un ardelean de bun-simt, a scris si la EvZ etc

    mai exagereaza pe ici pe colo in articol, dar pe fundal are dreptate: prea multa gandire apocaliptica la calugarasii de serviciu, lipsa de aderenta la realitatile cotidiene etc

  9. dumnezeueateu spune:

    mai, tapalaga zice foarte clar acolo, dar ce sa zic…
    Daniel nu are nici o treaba cu legile statului. Cu ce drept cere el socoteala ministerului de interne. Ministerul avea de indeplinit o misiune, si-a facut-o. Ca a iesit show cu unii oligofreni de prin BOR… a iesit, pentru ca ignoranta si prostia se aduna si se uita una la alta cu admiratia.
    Ca si sef de cult Daniel are urmatoarele drepturi:
    Sa taca. Tot ce spune poate fi folosit impotriva lui.
    Are dreptul la un avocat. Daca nu-si permite un avocat i se va acorda unul din oficiu.
    Haha, ce-mi plac glumele mele.

    Domle daca Daniel reprezinta cel mai numeros grup al societatii de ce nu candideaza domle la presedintie? Ca uite l-ar vota 80% din populatie dupa cum zici.
    Dar de ce mai merg romanii la vot mai daca trebuie sa joace dupa cum zice seful de secta local? De ce ne mai alegem reprezentanti in parlament?
    Ii dam lui Daniel si lui Parvu conducerea tarii, ca doar iata, toti suntem ortodocsi deci sefii de secta sa fie si sefii tarii si gata ciorba avem stat teocratic.

    Hai drum bun.

  10. Dancos spune:

    Creștinii autentici să nu se aștepte niciodată la ”drepturile” acordate lor de către statul laic, de către statul care legiferează variile forme de închinăciune, de către statul care acordă DREPTURI mai cu seamă fiilor apostaziei și ai Sodomei. Hotnwes este un amalgam murdar de semidoctism și de blasfemie! De ce să dea în judecată BOR-ul – ca instituție care își întemeiază credința pe exclusiva judecată a Unicului Judecător Isus Cristos – vreun fiu al lumii acesteia? Un asemenea act s-ar traduce printr-o insuficientă credință, căci judecata este a Lui Dumnezeu! Aici greșește biserica, care drepturi: acele drepturi ”garantate” de un regim politic și un sistem politic care au târât România într-o nerușinată sclavie? Care drepturi fraților? drepturile oferite de o clasă politică, care fără să consulte țara a livrat-o unei Europe profund anticreștine? Mai bine rugați-vă la Dumnezeu să aveți tăria de a renunța la prieteșugul cu cei care au vindecat rana de moarte a comunismului! Ștergeți-vă tălpile de praf înaintea acelor mizerabili grotești care astăzi se înscăunează ca dumnezei, cezarii nerușinați ai distrugerii oricărui sistem clasic de valori, fiii Sodomei comunistoide, leprele care pregătesc și legalizarea pedofiliei… feriți-vă de ”drepturile” pe care aceste gunoaie vi le pot oferi! Orice creștin autentic, astăzi, înainte de drepturi, este OBLIGAT exclusiv la ascultare înaintea Lui Dumnezeu!

  11. vladp9 spune:

    incredibil!!! acum am citit si eu articolul. cata autosuficienta! nici nu merita pierduta vremea cu ei

  12. blogideologic spune:

    +„Ce treabă are Biserica Ortodoxă cu drepturile omului şi cu problemele statului laic?”, se mai întreabă el retoric+
    Pentru că sîntem într-o continuitate a discuţiei despre „problemele statului” după pacea westphaliană de la 1648. Grupul de reflecţie (think tank) inter-generaţional „cronicarii moldoveni” apare în cultura română tocmai pentru a discuta acest gen de probleme. Sigur, în acel Instrumentum Pacis de la 1648 nu erau plasate drepturile omului decât în context hobbes-ian, legate adică de chestiunea drepturilor regaliene ale statului, sau, în alţi termeni, de chestiunea folosirii coerciţiei împotriva propriilor cetăţeni. Iar obligaţia instituită acum de implantare a biocipurilor la oameni nu face parte din categoria drepturilor regaliene ale statului. Ajungem şi la chestiunea drepturilor pe care le are Biserica Ortodoxă Română de a se implica în această discuţie. Care sunt sursele drepturilor regaliene pentru noi? Ele sunt Roma şi Nova Roma. Sursa Roma îşi spunea cuvântul prin Constituţia Antoniniană de la 212 Anul Domnului. Constituţia Antoniniană de la 212 AD reuşea „latinizarea” băştinaşilor, eu aş spune mai curând „socii”-alizarea băştinaşilor de la Istria adriatică şi până la Bugul pontic. Se creează astfel un Novum Latium, pentru care Constantin cel Mare construia un pod peste Dunăre şi instituia o capitală. Cea de a doua sursă a drepturilor regaliene pentru noi este Nova Roma, sintagma-sigiliu creată de conciliul de la 381 AD pentru Biserica Universală. Prin sintagma Nova Roma se recunoştea, implicit, la 381 AD, faptul că există un Novum Latium. Conciliul a fost pregătit de Sfinţii Părinţi ai Bisericii noastre. Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare scrisese mai înainte că Biserica trebuie să preia atribuirea drepturilor regaliene de la vechiul stat imperial roman (ultimul împărat roman autentic murea în bătălia de la Adrianopol din 378). Se ştie că patriarhul BOR are drept cea mai importantă funcţie de îndeplinit în cadrul Bisericii Universale pe aceea de locţiitor al catedrei episcopale din Cezarea Cappadociei, unde predica Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare. Este limpede că ierarhii Bisericii Ortodoxe Române au toate drepturile istorice să se exprime în această chestiune, chiar mult mai mult decât redactorii de la HotNews.

  13. […] Am îngăduit ca această nemulţumire să te încerce pe tine, ca în Dumnezeu să-ţi afli cel mai… […]

  14. roman spune:

    Anuntul pe care il fac este foarte IMPORTANT; ieri am aflat din presa si astazi am inteles ca s-a „zvonit” si la radio ca s-au furat ARME dintr-un depozit din Romania. In cadrul anuntului se spunea ca deja lipseste si o cantitate importanta de munitie de diferite tipuri. Acest anunt nu este deloc intamplator in contextul in care ne aflam. Stim cu totii ca in America cand a fost vorba sa se instaureze un regim de control foarte bine pus la punct s-a invocat atentatul de pe 11 septembrie. Acum la noi, oamenii tocmai incep sa se trezeasca si sa vada cine ii conduce atat din punct de vedere politic, cat si religios. Si aceasta „disparitie” a unei cantitati importante de arme este sigur in legatura cu eventualele „masuri de securitate” care deja au fost luate: s-a declarat alerta de GRADUL I. Trebuie sa intelegem ca aceste miscari diversioniste, menite sa „imprastie” atentia oamenilor si s-o distraga de la adevarata problema a MICRO-CIPURILOR, vor fi cu siguranta in crestere, pentru a slabi forta de reactie si pentru a o imprastia in diferite zone de interes. Totodata, trebuie sa intelegem faptul ca MASONERIA se afla la baza acestor actiuni VICLENE prin care poporul ROMAN este inselat pas cu pas prin tot felul de „masuri” adoptate, gen „instaurarea gripei aviare”, introducerea prin decret parlamentar(!) a sarii iodate in alimentatia romanului, fie ca vrea, fie ca nu vrea, inocularea vaccinurilor ucigase la fetitele din Romania etc. Cum se explica faptul ca au disparut atatea arme in contextul in care pana si in unele universitati din Romania si in unele camine studentesti s-au instalat CAMERE de LUAT VEDERI??? Cu atat mai mult, intr-un depozit de armament, trebuia sa fie asigurata o SECURITATE MAXIMA… Lupta trebuie sa fie, cel putin din partea noastra, a ROMANILOR CRESTINI ORTODOCSI, PE FATA, caci se pare ca guvernul Romaniei, parlamentul, mass-media si Patriarhia lupta VICLEAN. Pai cum se poate ca in cazul „gripei aviare” sa vuiasca efectiv de zeci de ori pe zi radiourile si TV.-ul si in cazul MULT mai GRAV al MICRO-CIPURILOR sa asistam la o PENIBILA TACERE, prin care, de fapt, avem deja un RASPUNS: ca majoritatea celor care sunt „in fruntea” ROMANIEI, fie ca este vorba despre politica, fie ca este vorba despre religie, sunt deja „vanduti” abnului si intereselor de o cu totul alta natura, fata de interesele DUMNEZEIRII de a SALVA ce se mai poate salva in ROMANIA.

    Concluzia este ca cea care trebuie cu adevarat DESFIINTATA in primul rand este MASONERIA din ROMANIA. Pentru aceasta trebuie sa fie instaurata o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI in fiecare oras din TARA. Fara acest pas foarte important va fi foarte greu, ca sa nu spun, aproape imposibil, sa luptam cu oameni care sunt pozitionati peste tot in posturi cheie in mai toate functiile de conducere di Romania: sanatate, cultura, alimentatie, agricultura etc.

    Inchei aici acest mesaj si va rog frumos, daca sunteti de buna credinta, sa-l faceti cat se poate de cunoscut, fie in aceasta forma originala, fie intr-o forma potrivita, dupa cum considerati de cuviinta.

  15. Marian spune:

    Capitolul 1
    1. Iubiţi dreptatea, judecători ai pământului; cugetaţi drept despre Domnul şi căutaţi-L cu inimă smerită,
    2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc şi Se arată celor care au credinţă în El.
    3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, şi puterea Lui, când Îl ispiteşti, mustră pe cei fără de minte.
    4. Înţelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean şi nu sălăşluieşte în trupul supus păcatului.
    5. Duhul cel Sfânt, povăţuitorul oamenilor, fuge de vicleşug, Se depărtează de minţile fără de pricepere şi Se dă în lături când se apropie fărădelegea;
    6. Înţelepciunea este duh iubitor de oameni şi nu lasă nepedepsit pe cel care huleşte prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse şi pătrunde fără greş inimile şi aude toate cuvintele.
    7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate şi ştie orice şoaptă.
    8. Pentru aceea, cel care grăieşte lucruri nedrepte nu poate să se ascundă şi dreptatea răzbunătoare nu-l uită.
    9. Căci chibzuinţele nelegiuitului vor fi cercetate şi zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăţilor sale.
    10. O ureche geloasă aude totul şi sunetul şoaptelor nu-i scapă.
    11. Păziţi-vă deci de vorbele cârtitoare şi deşarte şi feriţi limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă şi gura mincinoasă aduce sufletului moarte.
    12. Nu vă grăbiţi moartea prin rătăcirile vieţii voastre şi nu vă atrageţi pieirea prin fapta mâinilor voastre.
    13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea şi nu se bucură de pieirea celor vii.
    14. El a zidit toate lucrurile spre viaţă şi făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânţă de pieire şi moartea n-are putere asupra pământului.
    15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte.
    16. Dar cei necredincioşi îşi atrag moartea cu mâinile şi cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimaşi după ea şi au făcut legătură cu ea şi cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.

  16. tania spune:

    Si eu am citit articolul respectiv si am fost total deranjata de tupeul dlui Tapalaga. Am dedus din cele scride de el ca, ca nu are nici un pic de cultura „religioasa” (daca o pot numi asa), este total pe dinafara acestui univers, si am avut impresia la un moment dat ca este chiar ateu, si mi-am zis „saracul”.
    M-am bucurat nespus sa va citesc articolul – va multumesc ca existati, nici nu va dati seama cat de mult bine sufleteste faceti la multa lume, prin cartile dumneavoastra, si chiar prin prezenta dumneavoastra.
    cu tot respectul! T.

  17. Vio spune:

    De ce va mirati? Exista jurnalisti „de trend” care nu trec prin propriul filtru (in cazul in care dispun de asa ceva) subiectele pe care le abordeaza, ci sunt un fel de robotei. E de notorietate faptul ca sunt publicatii care si-au facut un scop in sine din denigrarea BOR. Problema e ca slujbasii respectivelor organe de presa au o „misiune” trasata de stapanii lor, care au interese mult mai mari si mai bine ascunse.

  18. Dan spune:

    Apropo de pasapoartele biometrice, iata un link lamuritor legat de cine „trage sforile”:

    Corelata cu articolul de fata despre Hottnews, mi se pare cel putin cinica perspectiva: deci B.O.R. n-are voie sa se amestece in „treburile statului laic” dar Francmasoneria da (sic!).

  19. Marius Filip spune:

    Părinte, cred că ar fi bine să specificaţi la care ziar Acum vă referiţi.

    O căutare pe google.ro întoarce două rezultate: ziarul Acum de Tulcea şi cotidianul online Acum(www.romanialibera.com).

    Gestul Părintelui Patriarh este cât se poate de firesc.

    Câtă vreme respectivele cipuri reprezintă o temere a credincioşilor ortodocşi (indiferent cât de intemeiată e şi indiferent dacă e cu baze religioase ori nu), păstorul lor se cuvine să adreseze această problemă în vreun fel.

    Nu este niciun fel de amestec în treburile unui stat laic aici. Dacă argumentul s-ar susţine, Biserica n-ar putea să se pronunţe cu privire la nimic din sfera socială în numele credicioşilor ei.

  20. Bogdan spune:

    Incep sa fiu din ce in ce mai convins ca lupta cu lumea este pierduta din start. Nu ne lovim decat de ironii/acuze/aroganta. De la Nietzsche si Dan Tapalaga pana la Prigoana si orice fraier de pe strada, toti critica, ironizeaza si se cred superiori. Este cel mai simplu lucru de facut. Iar mass-media nu o sa fie niciodata de partea Adevarului, ci de partea profitului.

  21. andu spune:

    Dan Tapalaga a lucrat, daca imi aduc bine aminte, la postul de radio BBC Romania. Postul de radio s-a desfiintat la 1 august 2008. Dumnezue sa-l ierte pe D.T.!

  22. umbra spune:

    ce ma distrez(ma iertati)cand toti ateii si paganii incep sa turbeze(cu spume)ca dan tapalaga,@narcis,etc,inseamna ca i-am lovit unde-i doare mai tare…

  23. Inca o data, cuvinte de lauda acestui blog, scriiturii echilibrate, dense, vii si inteligente a autorului, atat de rara in comentariul socio-politico-teologic.
    E.D.

  24. Alin spune:

    Destul de previzibila reactia, dupa cca. 2 saptamani de framantari „interortodoxe” chestiunea a rabufnit si in massmedia, binenteles nu se putea altfel decat ca un atac la adresa Bisericii Ortodoxe si publicitate negativa la adresa ortodoxiei in general.

    Totusi, sunt de parere ca articoul nu este nici pe de parte atat de virulent cat era de asteptat, venind totusi din partea unei persoane care (destul de evident) nu este crestin ortodoxa.

    Reprosurile la adresa IPS Daneil sunt chiar aproape in limitele rezonabilului daca stam sa le raportam la atacurile facute de ai nostri ortodocsi care la ora actuala pompeaza dezinformare pe toate canalele care le stau la indemana, in favoarea predicarii versiunii moderne a sfarsitului lumii, mai exact „Apocalipsei cipurilor”.

    Binenteles ca autorul nu are cum sa inteleaga ca Biserica trebuie sa se intereseze nu doar de binele spiritual al membrilor sai si are investitura si calitatea necesara de a interveni in acest sens prin reprezentatii ei si in conformitatea cu legile in vigoare.

    Deasemeni nici nu poate intelege politica pe care o duce Biserica prin abordarea lenta si moderata a acestei probleme, de natura a nu tensiona si mai mult o situatie deja destul de tensionata.

    In rest, reprosurile la adresa lucrarii dl. Valica sunt perfect justificate atat de ignoranta tehnica cat si teologica pe care dumnealui o manifesta vizavi de acest subiect.

    La fel si in ceea ce priveste atitudinile unor vajnici ortodocsi certati atat cu dreapta-purtare cat si cu adevarul vizavi de chestiuni tehnice, confuzie de natura sa alimenteze si mai mult panica si confuzia vizavi de datele problemei.
    Cele reale.

  25. Radu spune:

    Le-am scris si celor de la HotNews la comentariile articolului cu pricina.

    Au o problema de exprimare. Nu exista cifra 666 sau cifra 1566. Poate numarul dar sigur cifrele sunt doar 10.

    Asta spune multe despre cunostintele de matematica ale autorului laic. Ma asteptam ca liber cugetatorii sa fie mai inclinati spre matematica.

    Domnul sa fie cu voi!

  26. vladp9 spune:

    pt ek

    un jurnalist foarte bun? pentru mine e exemplul perfect de jurnalist semidoct care isi da cu parerea despre tot si toate, doar sa aiba pe ce se iscali in josul paginii. daca ar fi avut o minima acribie profesionala sau macar, un minim bun-simt, s-ar fi informat cat de cat asupra subiectului, nu ar fi terfelit o comunitate covarsitoare de oameni ai unui Crez comun.

    sa ne fereasca Dumnezeu de asa jurnalisti buni, si in general de asa oameni ”pregatiti”, indiferent de domeniu

  27. Bogdana spune:

    Atata maculatura si atatea laturi au aparut in presa romaneasca incat am incetat de mult sa mai citesc anumite publicatii.
    Era de asteptat ca ateii sa se napusteasca asupra credinciosilor in vremuri ca acestea. Dar eu stiu ca urletul miselului nu se aude la Cer.
    Am vazut ca s-a facut trimitere si la Prigoana care este mason. O sa citesc mai multe si despre acesti masoni despre care n-am auzit lucruri prea bune. La origine mason insemna constructor, vine din franceza. Dar de cand a devenit societate asa secreta si mondiala pare sa fi devenit cel putin dubioasa.
    Stiu ca se afla in confict cu yoghinii , ca-si intercepteaza unii altora mesajele eterice.
    Dar va intreb este etic sa lansezi in eter mesaje subliminale cu scopuri diverse.
    Banul si puterea au reprezentat dintotdeauna pericole morale. Ce se intampla acum cu controlul total al fiintei umane intrece orice inchipuire. Asa ceva trebuie sa inceteze. Suntem fiinte umane . nu animale. Si nici acestea nu merita a fi clonate sau stampilate cu cipuri.
    Trebuie sa ne trezim si sa le spunem NU! Nu mai vrem sa ne controlati. Am murit pentru libertate. Sau ce cred ei? Ca oameni nevinovati au murit degeaba in 1989?

  28. ion adrian spune:

    Este clar reactia lui Tapalaga este anti crestina, caci nu poti sustine ca un crestin nu poate cere de la biserica sa sa-l apera mai ales daca are senzatia ca statul sau nu o face. Iar un stat care nu-si apara cetatenii majoritari de o anume credinta poate sa ramana fara cetateni caci ultima reactie pe care bisrica are dreptul s-o ia este sa-si sfatuiasca enoriasii sa renunte la cetatenia unui stat in care nu ar mai avea incredere.
    Sper ca nu se va ajunge la asta dar intreb , daca pe noi cresinii ne deranjeaza din motive le noastre de care nu cred ca trebuie sa dam socoteala utilizarea lui 666 de ce nu se inlocuieste cu 111 sau 222 sau 333 sau 000. De ce ? De ce se agata unii necrestini, ptr ca daca ii intrebam de religie pe cei care se afla in zonele unde se organizeaza si se gandesc acestea vom vedea ca nu prea sunt asa ceva, de acesta cifra 666 , este ca si cum eu as dori sa se pavoazeze institutiile cu zvastica nazista, asa ca sa le fac in ciuda evreilor.
    Deci de ce nu se poate renunta la numarul 666, macar la atat, zicand ca in rest avem incredere in statele lumii chiar daca nu sant conduse de crestini si pentru crestini?
    Dl Tapalaga as dori sa-mi raspunda la acesta intrebare.

  29. ion adrian spune:

    Cateva intamplari adevarate care poate dau de gandit si frisoane blasfemiatorilor:

    1.Dupa ce s-a incheiat construirea vasului Titanic, un reporter l-a intrebat cat de sigur era vasul.
    El a raspuns cu un ton ironic:
    ‘Nici chiar Dumnezeu nu il poate scufunda’
    Cred ca stiti cu totii ce a urmat

    2. Marilyn Monroe

    A fost vizitata de Billy Graham(cel mai renumit predicator baptist din a doua jumătate a sec. al XX-lea şi una dintre cele mai notorii personalităţi americane ale acestei perioade) in timpul unei reprezentatii a unui spectacol.

    Acesta a declarat ca Spiritul Lui Dumnezeu l-a trimis sa ii predice.
    Dupa ce a ascultat ceea ce a avea de spus Predicatorul, ea a
    replicat:
    ‘N-am nevoie de Iisus al tau’.
    O saptamana mai tarziu, a fost gasita moarta, in apartamentul ei.

    3. Bon Scott (Cantaret)

    Fostul vocalist al formatiei AC/DC. Intr-un cantec din 1979, el
    spunea:
    ‘Nu ma opriti: ma indrept pe drumul meu, pe drumul care duce in
    infern’.
    Pe 19 februarie 1980, Bon Scott a fost gasit mort, inecat cu
    propria voma.

    4. Campinas (in 2005)

    In Campinas , Brazilia, un grup de prieteni, beti, au luat, in
    drum, o alta prietena….
    Mama a insotit-o pana la masina si, ingrijorata de starea in care se
    aflau prietenii ei, i-a spus, tinand-o de mana pe fata care se
    asezase in masina:
    ‘Fiica mea, mergi cu Dumnezeu si fie ca El sa te apere.’
    Aceasta a raspuns: ‘Poate doar daca El (Dumnezeu) merge in
    portbagaj, pentru ca aici, inauntru, ….e deja plin. ‘
    Peste cateva ore, a sosit vestea ca tinerii au fost
    implicati intr-un accident mortal, toti au murit, masina era de nerecunoscut, nu se mai putea spune ce tip de masina fusese, insa, in mod surprinzator,
    portbagajul era intact.
    Politia a declarat ca nu vedea in ce mod a putut ramane intact portbagajul. Spre surprinderea lor, in portbagaj, au gasit un carton de oua, iar ouale erau toate intregi.

    5. Christine Hewitt (ziarista si redactora de emisiuni de divertisment
    din Jamaica ) a declarat ca Biblia (Cuvantul lui Dumnezeu) este cea
    mai proasta carte scrisa vreodata.
    In iunie 2006 a fost gasita arsa in masina proprie.

    De fapt cu totii murim, numai Isus a murit si a inviat si este viu.
    Doamne ajuta si iarta-i pe pacatosii care se pocaiesc

  30. Ion S spune:

    Parinte Savatie, vad ca articolele de pe blogul dvs. sunt citite si de antiortodocsi ( de orice coloratura ideologica,religioasa sau poate atei…).Cum vedeti aceasta preocupare a lor pentru ce gandim noi ortodocsii? Citesc doar ca sa intervina aruncandu-ne laturile urii lor viscerale in cap, sau se simt datori ,,sa ne scoata din intunericul misticismului ” ?! din prea multa grija pentru noi.
    Cu ce ii deranjaza pe necrestini faptul ca noi prin ierarhul nostru Patriarhul Daniel voim sa cunoastem mai mult despre aceste documente personale ( pasaport, Card ID, )de la autoritatile emitente?
    Fireste ca daca nu ceream noi , nici ierarhii nostri nu solicitau lamuriri. De ce se tot revolta impotriva ortodocsilor toti ateii, atata vreme cat nimeni nu ii obliga sa faca ceea ce facem noi ? Oare vor o DICTATURA a tehnocratilor atei ?Dar despre NEW AGE ce parere au acesti domni de la Hot news ? Ca dinspre dumnelor bate o miasma de acest tip …

  31. Luana Hrisanti spune:

    Fratilor, parerea mea este ca ne indignam degeaba. Si ca indignarea ne vine din faptul ca suntem „caldicei” 🙂
    Pai daca Hristos Dumnezeu a fost rastignit, daca EL ne-a zis (citez din memorie): „lumea va va urî, fiindca voi nu sunteti din lume….”, atunci nu stim noi prea bine ca INTOTDEAUNA crestinii au deranjat, si intr-un fel sau altul, daca nu s-au lasat dusi de duhul lumii, au fost prigoniti, batjocoriti…!!!
    Pai noi ce vrem, sa fim iubiti ? Sa fim respectati ? Daca Insusi Hristos nu a fost iubit, respectat si ascultat, cum sa fim noi ?
    Totul este cat se poate de simplu : crestin, ortodox, inseamna cel care crede in Hristos si este in Biserica Lui, dar care si accepta batjocorirea, rastignirea, CRUCEA ! Caci fara purtarea crucii nu poate fi nici inviere !
    Cand vom avea puterea sa nu ne mai revoltam contra lumii, ci sa plangem de mila lumii, inseamna ca am primit Duhul Sfant.
    Pana atunci, sa fim curajosi si increzatori in Domnul !
    Doamne, miluieste-ne !

  32. savatie spune:

    Totul nu este chiar atit de simplu. A fi urit de toti inseamna a fi un bun crestin? Hristos a fost iubit, respectat si ascultat chiar cu pretul mortii. Trebuie sa fim atenti la ce fel de invinuiri se aduc crestinilor si sa vorbim cu fiecare in limba lui in apararea credintei si a Bisericii noastre. Asa au facut apostolii si asa au facut toti marii dascali ai Bisericii. Altminteri, sa fim curajosi in ce? In a-i stirni pe toti impotriva noastra, fara a ne asuma si cuvintele Mintuitorului care ne porunceste sa nu smintim? Pentru aceasta nu toti sint apostoli si nu toti invatatori, precum a zis Scriptura.

  33. Alin spune:

    Bine zis user umbra:) Tapalaga este un ateu convins! Observ ca mi-a fost sters un comentariu de acum cateva zile! Cata corectitudine! Asa ar trebui sa fac si eu cu comment-urile atee la adresa Bisericii!

  34. geomarz spune:

    @ Dan
    Ateii si necredinciosii NU ii urasc pe crestini.
    Acel Tapalaga nu-i decat un bou si lingau. Ca atitiudine fata de religie, este posobol sa se declare ortodox. Spune ce ii spune stapanul lui sa spuna…
    Mie, atitudinea Bisericii Ortodoxe Romane in prblema cipurilor mi se pare cata se poate de pertinenta.

  35. Ion S spune:

    Zice Luana:<>
    Nu asta ne face sa reactionam, Luana. Si nici nu ne surprinde dispretul anti-crestinilor. Reactiile noastre trebuie sa vizeze apararea credintei noastre si precizarea adevarului crestin , tocmai pentru a-i feri de cadere in ispite pe cei dintre noi care s-ar lasa anesteziati de declaratiile inselatoare ale celor straini de duhul ortodoxiei. Revenind la Hot-news si comentariul cu spume la gura al lui D.Tapalaga, cred ca trebuie sa precizam opiniei publice ,,neutre” de fapt aflate in deruta, motivele logice pentru care crestinii au cerut autoritatilor prin intermediul P.F patriarh ,sa ne informeze in legatura cu cipul RFID de pe pasapoarte. Sunt destui romani care citind articolul lui Tapalaga si nestiind ce ne determina sa avem rezerve fata de aceste pasapoarte, se grabesc sa acuze B.O.R de extremism, inapoiere, anti-progres tehnologic si amestec in ,,treburile statului ” de parca noi , membrii bisericii ortodoxe nu am fi cetateni ai statului asta, platitori de taxe si impozite din greu . Autoritatile statului roman nu trebuie sa revina la obiceiul dictatorial de a ignora cu nonsalanta opinia unei bune parti dintre cetatenii sai.
    Resemnarea in fata acestui val de masuri ce pot leza credinta noastra( am zis ,,pot” , ramane de cercetat daca este asa), nu mi se pare potivita ca atitudine, precum nici Mantuitorul nu a tacut ci a zis: ,,Daca am vorbit rau, dovedeste ca este rau, iar dacaam vorbit bine, de ce Ma bati ?”-Ev. IOan. Cap18- 23.

  36. Luana Hrisanti spune:

    Parinte Savatie, ma iertati ca indraznesc sa va dau raspuns, desi eu nu ma ridic nici la degetul cel mic al piciorului sfintiei voastre, dar in neputinta mea (care nu ma lasa sa tac, desi stiu ca asa ar trebui) doresc numai sa explic ce am vrut sa spun.
    Nici pe departe nu ma consider la rand cu apostolii sau invatatorii si nici nu doresc sa smintesc, indemnul meu era unul fratesc prin care nu atat vroiam sa dau putere, cat mai degraba sa caut putere, in unirea cu alti frati. 🙂
    Spuneam ca suntem urâti nu atat pentru pacatele noastre, fiindca pentru pacatele noastre cred ca suntem iubiti de lume si chiar se indreptateste lumea prin pacatele noastre, sa spuna iata ce fac crestinii…
    Dar cred ca cei care l-au iubit pe Hristos, il iubesc si acum, si tocmai pentru ca Il iubesc, sunt urâti de lume si considerati in afara lumii, sau cel putin inapoiati, incuiati, extremisti, talibani, etc.
    Nu cred ca lumea va accepta vreodata cuvintele Mantuitorului, pentru ca atunci cand te uiti in oglinda sufletului si vezi un „chip” urat, e mai lesne sa spargi oglinda, decat sa te dezbraci de acel „chip” si sa pui unul nou…
    Si nu cred nici ca noi, ortodocsii de rand, vom deveni peste noapte atat de sfinti, incat sa imblanzim fiarele cu o privire.
    De aceea indemnam la curaj si nadejde. Curajul era mai degraba pentru propria schimbare, iar nadejdea, increderea in Domnul, pentru ajutorul pe care trebuie sa-l primim, caci prin forte proprii nu ne vom putea schimba.
    Va rog sa ma iertati, daca v-am suparat.
    Doamne ajuta !

  37. Dan spune:

    Mda… mai era si citatul dostoievskian ca „din nimic nu faci dragoste” (erau ale avocatului aparator al lui Mitenka Karamazov). Cu alte cuvinte, daca te-ai nascut intr-o familie de necredinciosi si uratori de Dumnezeu (cum e cazul meu si sunt sigur ca a multor altora), care mereu cauta sa te traga in iadul lor si te-au tinut toata viata departe de Dumnezeu si de Biserica, anevoie iti este sa-i iubesti, mai ales ca abia de-L poti iubi pe Dumnezeu. Daca te mai preocupi si de non-ortodocsi, nu mai ai ce sa-i dai lui Dumnezeu si daca ii dai totul lui Dumnezeu esti acuzat de catre „fratii intru credinta” de lipsa dragostei. Deci atunci ce sa faci? Primesti smerit ura tuturor jegosilor si mitocanilor, a dihorilor care isi bat joc de credinta? Sau spui „iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac” (sa fim seriosi ca doar n-au 2 ani sa fie inconstienti, dupa 7 ani din cate stiu omul e responsabil de faptele sale si „stie ce face”)? Sau sa ma „bucur” ca sunt urat de insisi casnicii mei? Poate ca as face-o daca Dumnezeu ar fi cu mine, dar El nu e cu mine si ma lasa singur deci sa nu-mi ceara absurditati si lucruri imposibile, ca e absurditate sa iubesti niste jigodii egocentrice care nu pot vedea dincolo de moarte, fiind incimentati in pamant, in noroi, si care Il urasc pe Dumnezeu.
    Cred ca in acest caz e mai bine sa nu le dai ocazii cainilor sa te muste si sa ii eviti, iar daca nu se cumintesc si e nevoie, nu strica sa iei baioneta ruseasca si sa-i arunci la groapa de gunoi, ca sa te asiguri ca nu-i musca pe oamenii din cetate si inclusiv pe tine. Alta alternativa nu vad – de fapt am tot auzit pe la stiri la americani de alta „alternativa” tot mai frecventa de adolescenti sinucigasi care mai iau cu ei si vreo 10-15 camarazi (profesori sau elevi, depinde cum nimeresc), dar asta nu poate fi considerata alternativa. Iar sa devin ateu nu pot – mi-e scarba de balegar si nu m-as da niciodata cu acesta pe corp, e o chestie de igiena personala, prefer sa mor decat sa intru atata in excrementala secretie (=ateism).

  38. Steep Pitch spune:

    103 – Comentariu la comentarii!
    Pentru a nu avea dubii, vă vorbeşte un om care se apropie de 70 de ani, care a urât comunismul cu toată fiinţa sa, dar care este dezamăgit de democraţia de cumetrie care l-a înlocuit, care nu face politică ci doar o comentează în cercuri restrânse, care este creştin ortodox practicat şi a apărat şi apără valorile ortodoxismului, cu forţele mele modeste, dar care îşi permite să critice, cu decenţă nu cu agresivitate, imobilismul, lipsa de deschidere, de înnoire şi de orice altceva pe care o consider, obiectiv sau nu, necesară modernizării ei. Am pretenţia şi convingerea că n-am făcut rău oamenilor, iar siguranţa mea este dată de „faptele” care vor prima atunci când voi ajunge să dau socoteală, şi nu rugile prin care să cer ceva Creatorului, pe care le consider încercări de mituire. Sunt împotriva sectelor care ne bulversează existenţa, şi de multe ori ne cumpără cu oferte aberante, mai ceva decât la piaţă, pentru ca odată ademeniţi să devenim sclavii unor indivizi fără scrupule. Mă indignează politica Americii de proliferare a sectelor şi de implantare a acestora în statele lumii pe motiv de „libertatea de cuget”, când de fapt este o metodă perfidă şi modernă de infiltrare în alte medii.
    Îmi place să cunosc şi alte religii şi spre marea mea bucurie găsesc atâtea valori şi atâta moralitate încât sunt indignat cât de intoleranţi putem să fim cu acestea dar şi cu credincioşii care le practică. Descopăr spre bucuria mea că toate religiile au adevărurile lor şi sunt oripilat de câtă violenţă s-a produs între acestea pe fond religios, dar şi în interiorul religiilor. Sunt indignat să constat cât efort s-a consumat pentru a se demonstra cât de diferiţi suntem pentru a nu ne mai rămâne mai nimic pentru a ne demonstra şi cât de asemănători suntem. Mă indignează intoleranţa dar şi infatuarea că doar credinţa mea, sau opinia mea este cea adevărată şi care a dus la intoleranţă. Nu mă tem de moarte, dar nici n-o doresc prea aproape. Atâta timp cât mintea mea poate discerne între bine şi rău şi elimin răul din concepţia şi atitudinea mea, atâta timp cât mesajul meu este unul pozitiv şi conciliant dar ferm pentru cazuri care se vor ferme şi mai am ceva de spus, încă mai am şanse. În viaţă m-am condus după principiul „măsură în toate” pentru ca, într-un târziu, să descopăr că a fost formulat de înţeleptul chinez Confucius. Am înţeles că, pentru a-L cunoaşte pe Creator trebuie mai întâi să-i cunoaştem opera. Iar omul de astăzi care a început să cunoască micro şi macro universul nu-l elimină pe Creator ci îi dă un statut mult mai puternic decât au făcut-o creştinii, şi musulmani care au avut ca model Biblia evreilor, abuzând de numele Lui şi ucigând în numele Lui. Este drept că ortodoxismul, spre cinstea sa, s-a ţinut departe de aceste atrocităţi. Dar istoria începuturilor ne descoperă aceeaşi faţă intolerantă. Am constatat că marile probleme ale lumii; sărăcia, discriminarea femeii, sclavia, intoleranţa faţă de ceilalţi, discriminarea pe bază de religie, de rasă, nu au fost rezolvate de religii ci doar prin intervenţia unor guverne laice, responsabile, care şi-au luat riscul de a nu fi populare, implementându-le spre binele tuturor.
    Este drept că societăţile sunt departe de a fi echitabile, departe de aşteptări, dar este un început la care liderii religioşi trebuie să se implice, cu decenţă dar şi cu fermitate, iar statutul lor moral va fi un garant pentru mulţimile debusolate.

    vladp9
    Spune: incredibil!!! acum am citit si eu articolul. cata autosuficienta! nici nu merita pierduta vremea cu ei

    Domnule, chiar merită să ne implicăm, nu neapărat pentru a aduce “adevărul” la lumină, fiindcă acesta este undeva la mijloc, ci pentru transmiterea de idei. Chiar o idee mai puţin reuşită poate genera un moment de reflecţie, un moment de întrebare, şi asta ne face bine tuturor. Ceea ce mă deranjează este siguranţa pe care o arogă unii pentru „adevărurile” lui sau a lor, astfel de aroganţă a condus întotdeauna la intoleranţă. Oricine este de o altă părere decât ei sunt catalogaţi ca „posedaţi de diavoli” sau de partea cealaltă. Ei bine, poţi fi de aceeaşi parte fără a fi neparat de acord cu un mod de gândire. Dacă comunismul ne-a interzis să avem gândurile noastre acum o fac unii religioşi.
    Protestez împotriva ştergerii unui mesaj postat de subsemnatul, şi care nu aducea jigniri la nimeni, nu făcea altceva decât să îndemne la cunoaşterea istoriei, în general, şi a istoriei religiilor, în mod special. Să nu uităm că, creştinismul a interzis cunoaşterea pe o durată de timp mai bine de o mie de ani. Acum în secolul XXI vă permiteţi, şi cu ce drept, să anulaţi un îndemn la cunoaştere? Doar prin cunoaştere ne putem apropia de adevăr, dar şi unii de alţii, chiar dacă avem opinii diferite. Ignoranţa creează monştri iar istoria este plină de aceştia. Cunoaşterea v-a dezvălui omului rolul enorm pe care l-au jucat credinţele, din toate religiile lumii. Fiecare dintre acestea având adevărul lor, credincioşii lor, morala lor şi dreptul de a fi respectate, cunoscute şi tolerate de toţi ceilalţi.
    Nu trebuie cedat în faţa fundamentaliştilor sub nici o formă. Orice cedare în faţa fundamentaliştilor, de orice fel, nu face altceva decât să le întărească poziţiile.
    Iată ce reacţii înverşunate a stârnit cererea mai mult decât decentă a Prea Fericitului Patriarh Daniel în problema cipurilor biometrice: Preafericitul a procedat cu înţelepciune şi decenţă cerând lămuriri. Cine l-a atacat pentru acest demers normal n-are decât să răspundă. Era nu numai dreptul Domniei sale dar şi obligaţia s-o facă. Intervenţia monarhilor, dură şi neinspirată, care a atras numeroşi indivizi, mulţi dintre ei certaţi cu legea, speriaţi de urmări şi de nu de libertatea celor care nu au nimic de ascuns, aceasta m-a determinat să intervin şi să primesc replici deloc meritate. Voi, creatori de scenarii apocaliptice, a-ţi înţeles oare ce este cu aceste micro cipuri. Sunt convins că nu. Dreptul nostru, al tuturor cetăţenilor era de a cere lămuriri şi nu să ne avântăm în manifestări gălăgioase şi sterpe înainte de a înţelege ceva. Obligaţia guvernanţilor este de a da acele lămuriri la intervenţia Preafericitului Daniel dar şi a populaţiei.
    Am văzut manifestaţia împotriva cipurilor. Dezolant. Acum sunt ferm convins de manipularea acestor oameni. Spre ruşinea lor au participat şi clerici făcând, fără voia lor, jocul unor oameni certaţi cu legea. Mulţi dinte cei care se revoltă pe aceste SITE-uri fac jocul acestora. Mare atenţie. Manipularea a fost şi continuă să fie folosită de ticăloşi.
    De ce nu manifestaţi împotriva asociaţiei numită MISA, de ce nu manifestaţi împotriva abuzurilor pe care le fac guvernele la securitatea noastră, de ce nu manifestaţi împotriva pedofililor, a comerţului cu carne vie, de ce nu manifestaţi pentru ca agricultura românească să devină ce a fost înaintea celui de al II-lea Război Mondial, de ce nu manifestaţi împotriva adevăratelor probleme. Ştiţi de ce? Fiindcă ticăloşii nu au interes să vă manipuleze. Să aşteptăm răspunsul Guvernului şi hotărârea Preafericitului Daniel.
    Sper că nu veţi lua măsura de a şterge şi acest mesaj. În acest caz î-l voi posta pe toate SITE-urile importante pentru a-l supune şi unui alt auditoriu spre dezbatere.

  39. Un crestin X spune:

    @ Steep Pitch: respect varsta si cultura dumneavoastra. Despre isotia religiilor este mult de discutat si nu este momentul pe acest topic. Ideile dumneavoastra de egalitate a,,adevarurilor” exprimate in toate religiile lumii este bine conturata de religia New age, care se doreste o sinteza a tuturor preceptelor filozofice despre bine, pace , armonie, iubire omeneasca, spre desavarsirea fericirii noastre pe Pamant.Creatorul este pe undeva subinteles , pe acolo, nu prea conteaza acesta in religia asta a viitorului stat mondial. Putei gasi informatii suficiente si pe internet, pe tema asta.
    INTOLERANTA fata de ceilalti pe motivul diferentelor de credinte nu este specifica din fericire, religiei crestine -ortodoxe. Daca exista si asemenea reactii viscerale la unii ortodocsi, sa fim siguri ca nu prea au inteles spiritul ortodoxiei.Scenariile panicarde si ,,apocaliptice’ cum le catalogati nu pot fi judecate de cei ce nu au o vietuire crestina vie, de cei ce privesc condescendent spre ortodocsi, compatimindu-i dispretuitor pentru ,,primitivismul lor „. Valorile marilor traitori si ganditori ai crestinismului numiti Sfintii Parinti va sunt cunoscute ? Sau doar Confucius merita citit ?Eu am fost ateu domnule pana pe la 40 de ani, medic fiind. Au trecut 15 ani si numai nevointa in lupta cu mine insami m-a smerit. Sa nu dispretuim ortodoxia, pana nu o intelegem.

  40. Mr. Vox deii spune:

    Pentru domnul de 70 ani:Zice :<>…<>
    Iertati, ce surse marxiste v-au informat ? Curat sincretism de factura Ba- hai !!!Crestinismul nu a ,,interzis” cunosterea : ,,…cauta si vei afla…”, ,,Cunoasteti adevarul si adevarul va va face liberi” asta a spus Iisus Hristos. Ce spui mata se refera la Inchizitie si aia nu tine de crestinismul adevarat. Pentru cine are un amalgam de idei vagi despre crestinismul ortodox, fireste ca spune: religia va tine in ignoranta si obscurantism. Asta se spunea pe la sedintele de partid, pe timpul ateismului comunist. Acum avem ateismul european…scientist !

  41. Luana Hrisanti spune:

    Domnule Steep Pitch, aveti varsta tatalui meu biologic, si ma bucur, chiar ma bucur, sa va gasesc pe acest blog, fiindca tatal meu biologic nu va frecventa niciodata, desi stie sa foloseasca internetul, un blog/site ortodox.
    As vrea sa va pun o simpla intrebare : credeti ca Iisus Hristos este Dumnezeu Intrupat, care a fost rastignit si a inviat pentru Mantuirea noastra ?

  42. vladp9 spune:

    speech-ul legatul de cunoasterea istoriei religiilor l-am mai auzit pe la unii intelectuali: sa se studieze in scoli nu religia unui cult, ci istoria religiilor. mai pe sleau: afara cu religia din scoli, cel mult un studiu secularizant al fenomenului religios, un studiu din perspectiva laica. dupa mine, e o atitudine lasa si subversiva. pai studiul universului (astrofizica, de ex.) nu e predata de preoti, din viziunea crestina a Sfintilor Parinti. Atunci de ce apropierea de ”fenomenul” religios ar trebui facuta din perspectiva laica a unui istoric-filozof? Atitudinea e complet lasa si e doar o incercare penibila de a inlatura predarea oricarei confesiuni. Se arunca un os, poate cineva il va prinde. Sa ne multumim doar cu atat, nu? Ca sa inchei: istoria religiilor propusa ca subtitut al orei de religie, din punct de vedere al unui credincios (numiti-l practicant, daca va faciliteaza intelegerea) e o gogorita si o incercarea ofensatoare de a trage pe sfoara buna-credinta a parintilor

  43. vladp9 spune:

    inca ceva,

    nu-mi dau seama cum un ortodox practicant poate considera ca rugile sunt o forma de mituire. dupa o logica elementara, undeva nu sunteti onest in afirmatii, caci exista un viciu de logica. un ortodox practicant trebuie sa aiba un oarecare exercitiu al rugaciunii, prin urmare nu vad cum, in calitate de practicant declarat, ati fi putut ajunge la concluzia aceasta uluitoare a rugaciunii ca forma de mituire.
    fie nu este adevarat ca sunteti practicant, ci doar va inchipuiti ca unul, fie nu credeti realmente ce ati afirmat, ci ati avut un moment de exagerare… fie sunteti un naiv onest caruia ii face placere sa polemizeze.

    ortodoxism… sigur, daca preferati mixajul polemic. dar daca practicati, Ortodoxie. incercati sa-l mituiti pe Domnul pe mai departe cu rugi sincere, dar sincere pana la capat. Veti primi un raspuns mult mai inteligent si mai viu decat oricare altul, de pe oricare site

  44. Dan spune:

    Am mai cunoscut un om de o varsta venerabila de altminteri care tot ca dl. Steep Peach se batea cu pumnii in piept ca el e crestin ortodox, dar nu credea ca Hristos e Singurul Dumnezeu Adevarat (nici macar nu Il considera Dumnezeu din cate mi-am dat seama, incercand sa „demonstreze” ca crestinismul se trage din paganism), acuza Biserica de tot felul de marlanii si pe preoti la fel. Ceea ce ma mira la asemenea indivizi e ca isi permit sa „isi dea cu parerea” intr-un domeniu mult mai important ca stiinta (daca „si-ar da cu parerea in matematica” ar fi considerati nebuni, dar asa, in religie toti suntem experti, ai?), relativizeaza jertfa pentru credinta a multor oameni ai lui Dumnezeu, care au preferat sa moara decat sa se lepede de credinta lor sau decat sa incuviinteze minciuna ca si celelalte credinte sunt egale cu cea dreapta, pana la urma relativizeaza insasi jertfa Mantuitorului Hristos, caci daca toate credintele ar fi bune si egale ducand toate la mantuire inseamna ca Jertfa lui Hristos ar fi un non-sens si tot ce a facut Dumnezeu in istoria mantuirii cu poporul evreu de pilda – poruncindu-i sa dea anatemei pe paganii idolatrii si sa nu se amestece cu ei – nu si-ar avea sens, nici indarjirea cu care credinta crestineasca a fost aparata si pastrata de catre Sfintii Mucenici. Aceasta „intelegere” de care da dovada Dl. Peach e tipic ateista, a omului care nu cunoaste credinta ortodoxa (sau alta credinta dealtfel), dar isi permite sa vorbeasca despre ea, isi fabrica el propriul idol, ca „stie el mai bine” decat Sfintii si pana la urma decat Dumnezeu.
    Acum pot pricepe de ce un prieten imi zicea ca e scarbit de batrani, caci toti au mentalitate comunista (eu l-am contrazis, caci cunosc si binecredinciosi printre batrani pe care nu i-ar egala multi tineri de astazi duhovniceste vorbind si nu exagerez). Cei care n-au putut fi pacaliti de comunisti cu ateismul, au fost cu ecumenismul („toate religiile sunt bune”). Trist.

  45. sanducha spune:

    Parinte Savatie
    Am ascultat zilele trecute o parere exprimata public a unui om care are toata stima mea cum ca privitor la refuzul acceptarii pasapoartelor si permiselor de conducere “nu putem sa argumentam la momentul asta foarte clar cu ajutorul Apocalipsei”, motiv pentru care spune “cred ca se poate acţiona mai repede daca exista o reactie clara din partea societatii civile”. Am mai auzit acest punct de vedere exprimat si de altii dar mie mi se pare ca daca s-ar renunta la modul ortodox de a privi si analiza aceasta privare de libertate la care statul ne obliga ar trebui sa ne mutam pe taram pur juridic, ori noi suntem totusi ortodocsi, si in numele a ceea ce ne invata ortodoxia nu suntem de acord cu aceasta privare de libertate. Oare alte argumente decat Apocalipsa nu ne ofera ortodoxia? Chiar daca aceste permise si pasapoarte nu constituie o lepadare noi stim foarte bine ca astfel se creaza un precedent si o obisnuire treptata a omului adormindu-i astfel vigilenta. Ajung astfel la vorba lui VladR pe care nu l-am inteles acum cateva zile (dar care avea dreptate!) ca trebuie intocmita o petitie cu foarte multa grija de catre persoane competente. Vreau sa va intreb daca vi se pare buna renuntarea la argumentele ortodoxe si considerati ca o motivare ortodoxa a refuzului nostru nu poate fi argumentata si trebuie promovat un punct de vedere al societatii civile? Mi-ar placea sa stiu ca sfintia dvs. ati face parte din cei care ar incerca redactarea unei astfel de petitii intrucat imi place modul dvs.fara rautati , transant, scurt si elocvent de a pune problema.

  46. ValentinLica spune:

    Un studiu pertinent care da in vileag amatorismul celor (jurnalisti sau nejurnalisti) din categoria „Dan Tapalaga”

    http://www.cotidianul.ro/pasapoartele_biometrice_mituri_eterne_si_temeri_justificate-71881.html

  47. ion adrian spune:

    @Ion S,
    Corecta si rationala interventie. Asa trebuie sa ne comportam daca chiar vrem sa castigam acesta infruntare cu raul.
    @Dan,
    Ai dreptate in mare masura dar sa stii ca corectia pe care mi-o permit la zicera aceea care i se pune in crca lui Machiaveli cu un sens altul decat cel dat de el in context este:
    Scopul nu scuza orice mijloc
    Si asta o spun si ca laic, nu numai ca un crestin ce ma stradui(din pacate cu multe scapari)sa fiu.
    @Luana,
    Cineva a spus si cred ca vine din Evanghelie:
    Cred Doamne , ajuta necredintei mele

  48. umbra spune:

    @steep pitch:dvs.faceti parte din categoria gnosticilor cu tendinte sincretice(parerea mea),de ce nu luati atitudine si fata de atacurile salbatice si demente a satanistilor la adresa crestinilor de pe forumul”hot news”?ps.imi pare rau dar nu va respect nici varsta nici”experienta”.

  49. ghenadie spune:

    era sa mor de ras!de parca ar conta ce spun toti p…..!nu traim noi nici pe jumate ortodox;cum spunea Sf. Serafim Rose!tot noi gresim ca stam toata ziua la televizor si le cumparam revistele iar ateii si satanistii si masonii si a.m.d isi permit sa plateasca pe acesti batjocoritori…/…dar pana la urma e cum zice Sf Apostol Pavel: ce legatura are credinciosul cu cel necredinciosul?
    Legat de asta…,am participat la o conferinta la Ascor Slatina unde a venit Virgiliu Gheorghe si a vorbit elevat si ortodox pt toate mintile,anti tv si net si anti cipuri…la care un popa cam de 32 de ani dupa ce asculta cam 2 ore din discurs imi zice dupa o saptamana:- Da tu chiar crezi ca el nu se uita?…pam pam…asta e romanu…e in stare sa il scoata pacatos si pe Hristos pt a se justifica pe sine!
    Intariti-va in credinta si departati-va de rataciti ca sa nu ajungeti ca ei!Cititi zilnic Paraclisul Maicii Domnului si faceti rugaciuni catre ea…asta e sfatul sfintilor contemporani!

  50. ghenadie spune:

    si inca ceva nu varsta si nici rangul nu face pe cineva intelept ci numai Adevarul…spun asta pt ca am observat direct de la surse ca unii preoti doctoranzi se cred mai destepti decat sfintii!

  51. […] Savatie Baştovoi La fierbinţeală, HotNews a zis ce crede despre Patriarhului Daniel şi Biserica Ortodoxă Română […]

  52. ion adrian spune:

    Explicatie privind cum va fidecisa ,intr-un viitor nu prea indepartat, implantarea cipului sau ceva similar acestuia:

    Acest mijloc de identificare si pozitionare cu sau fara 666, oriunde s-ar afla un cetatean, nu este pentru infractori sau teroristi, caci daca ar fi infractor, acesta s-ar putea scapa imediat de pasaport, aruncandu-l sau punandu-l in masina altuia si declarandu-l pierdut dupa comiterea agresiunii.
    In schimb toti cetatenii cinstiti si prosti, ca asa se numesc ei “stupid popor”, care muncesc inca crezand ca sunt liberi, adica nu i-a luat in stapanire oficiala dl Brucan, desi fiind ei stupizi si Brucan genial, asta ar merita sa se intample, nu-i asa?
    Si desigur ca asa vor face destui infractori si teroristi, dintre care cei mai multi si vor fi unii numai intre ghilimele cat trebuie de multi ca sa bage groaza in prostime, si concluzia rationala pe care poporul stupid o va accepta, va fi ca nici asa nu se poate criminalii si teroristii isi fac de cap si singura solutie ar fi sa injectam in piele , poate in cativa ani se va descoperi ceva si mai destept tehnic dar care precum orice amprenta de pe deget, sa ne individualizeze perfect , sa nu mai putem scapa nici cat am putea scapa de o amprenta printr-o operatie estetica, si deci sa fim oriunde si in orice moment identificabili si daca este nevoie si lichidabili fara sa mai ramana nici cea mai mica urma ca am fi existat decat doar niste reclamatii depuse de cateva rude tampite adica cu incredere in politie.
    Aici ma refer la orice mijloc de identificare de acest tip chiar daca 666 s-ar inlocui cu 999(de ex)

    Cine are urechi de auzit sa auda.

  53. ion adrian spune:

    Parinte Savatie,
    O intrebare importanta.
    In emisiunea de la OTV cu Victor Roncea etc, s-a spus la un moment dat ca daca s-ar inlocui 666 cu alte cifre ar fi altceva?
    Oare parinte ce ar fi acel altceva?
    Daca toate dar absolut toate ar fi ca acum si maine in loc de 666 ar aparea 123 ar insemna asta ceva pozitiv pentru noi?

    Teoretic este simplu sa schimbam aceste cifre cu altele , dar tot ce s-a facut pana acum, toata infrastructura tehnologica codurilor de bare care nu sunt un lucru rau in sine ptr comert etc sunt in firea lucrurilor si in acest sens a se vedea:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Cod_de_bare

    impiedeca in mare masura acesta schimbare si uite de ce, urmeaza un text de pe situl:

    Codul de bare 666 intr-o viziune neortodoxa,dar ortho

    Codul de bare 666 intr-o viziune neortodoxa,dar ortho
    Scris de Cezar-Alexandru Machidon pe ianuarie 29, 2009

    Comentariu primit de la un cititor:
    Se ia totul ca o masura de securitate si ca o gluma…
    Ma numesc D. P. si am 51 de ani de profesie fizician. In perioada 1992 – 2001 am lucrat la implementarea sistemului de cod de bare in ramura ce tine de industria usoara.
    Nu sunt un tip religios, mai degraba ,,liber cugetator” dar un fapt sinistru m-a cam pus pe ganduri.
    Cele trei bare ,,Headere” de identificare ale oricarui cod ( cele trei linii mai lungi) reprezinta cifra 6 si sunt esentiale pentru ca orice scaner sa poata citi restul codului, reprezentat de pret, CNP etc.
    Totul se datoreaza faptului ca absolut toate procesoarele, Intel, AMD, Sparc PPC, Callor etc. in instructiunile ascunse, accesarea BUS-ului se face cu cifra 666, astfel ca daca codul de bare are spre exemplu un header 888, procesorul nu poate accesa informatia respectiva.
    Treaba tine strict de tehnica. Daca vreti sa vedeti concret, apelati la un pusti ce detine un calculator cu sistem Unix si rugati-l sa acceseze din consola instructiunile arhitecturii RISC.
    Toate fisierele incep cu 666.
    Nu cred ca exista profeti ci doar indivizi foarte bine informati (cel mai mare din punctul meu de vedere a fost Jules Vernes), insa e ciudat ca din toata combinatia de cifre posibila s-a ales doar 666. De ce nu 931 sau 145?
    Lasand la o parte religia si experientele mistice ,,Este o flagranta incalcare a libertatii umane si drepturilor omului in ansamblu”.
    Comunitatea Europeana are contracte de lucru pe termen lung cu firma VERICHIP.
    http://www.digitalangel.com/
    Si un extras de pe pagina principala:
    ,,Digital Angel GPS and RFID products are utilized around the world to save lives, ensure the safety of our food supply, reunite loved ones and improve the quality of life. We are a leading developer of technologies that enable the rapid and accurate identification, location tracking, and condition monitoring of what is important to people. Applications of our products include identification and monitoring of pets and fish with our implantable RFID microchips, identification of livestock with our ear tags, GPS based search and rescue beacons for aircraft, ships, boats, and individuals.”

    Nota mea: Eu zic ca este bine ca s-a intamplat astfel caci in tupeul lor au pregatit acesta miscare ca sa fie si foarte greu s-o schimbe, adica este ori ori conform celor aratate mai sus.
    Asa ca eu cred ca faptul ca s-a folosit codul 666 indica o posibila intentie care confirma sau isi bate joc de apocalipsa dar oricare ar fi fost codul efectul este acelasi.

    Doresc mult sa cunosc opinia dvs Parinte, si Doamne ajuta si Iarta-i pe cei care se caiesc.

  54. orthologia spune:

    sanducha: tocmai, un mod „pur ortodox” de a privi aceste lucruri ar fi sa le ignoram.

    Un mod ortodox combinat cu spirit civic sau chiar numai spiritul civic ne spune ca nu trebuie sa le acceptam fara rezerve, ar trebui niste dezbateri in prealabil, lamuriri, etc.

    Privarea de libertate prin aceste acte IN SINE nu exista la momentul actual.
    Ca s-ar putea restringe folosindu-se de ele, e adevarat. Insa la fel de bine se poate ajunge acolo folosindu-se actualele acte de identitate.

    Exista insa poate mai degraba o reala ameintare la adresa libertatii prin interceptarea comunicatiilor electronice, dar cati au protestat efectiv pentru asta?

    Vigilenta ortodoxa este trezvia si este de natura duhovniceasca, nu are legatura cu cat de informati suntem vizavi de planurile masoneriei, coduri de bare, implantare de cip -uri, etc.

    Trezvia este de natura sa recunoasca un atentat la adevar si mai mult chiar, sa puna in miscare o atitudine opusa.
    Fara ea, chiar stiind (rational) ca ti se cere la un moment dat o marturie impotriva lui Dumnezeu, nu poti sa nu o dai (a se vedea experienta evreilor vizavi de Hristos).

    Ceea ce ni s-a servit pana acum ca „argumente ortodoxe” sunt un abuz la adresa teologiei ortodoxe (vezi studiul dl. Valica) sau Scripturii (Filotheu).

    Mai exista si pozitia cuv. Paisie dar care este in opozitie cu a altor nevoitori (ex. par. Porfirie) pozitie care se pare ca nu a fost impartasita pana acum de nici un Sinod Ortodox.

    Ba dimpotriva:

    Din concluziile Comisiei Teologice Sinodale A Bisericii Ortodoxe Ruse (2000): „Opinia răspândită printre unii creştini ortodocşi că antihrist încă nu a apărut, dar îşi pune deja peceţile, sau că va urmă un fel de antepecete contravine învăţăturii Bisericii despre venirea lui antihrist în vremurile din urmă ale istoriei omenirii.”

  55. Aurel spune:

    Sa nu ne speriem de ozn-uri.

    Calculatorul ruleaze un set de mnemonici (cele la care s-a referit d-l Ion Adrian). Aceste mnemonici determina operatii simple cu numere, operatii simple de citire sau scriere in memorie, etc.
    Programe mai avansate (c++, java, c#, etc) grupeaza aceste mnemonici in instructiuni.
    Aceste instructiuni sunt de tipul:
    – executa adunare intre doua numere cu n zecimale
    – deschide fisierul cu numele cutare
    – introdu in fisierul deschis textul urmator
    – deschide portul serial (cititorul optic de bare)
    – preia datele de la portul serial
    – analizeaza datele daca sunt in ordinea dorita (au 3 caractere de control 6 pentru validarea codului?)

    Folosind aceste programe(=limbaje de progamare) ca c++, java, c# se pot creea alte programe mai sofisticate si care sunt scrise folosind instructiunile lor.

    Prin compilare toate aceste instructiuni sunt transformate intr-un secventa variabila de mnemonici si apoi acestea transformate in siruri de numere. Aceste siruri de numere le poate executa procesorul.
    Chiar daca mnemonicile ar fi codificate incepand cu 666 nu ele determina validarea codului de bare. Validarea o face programul (= sirul de instructiuni in ordinea stabilita la creare) conceput pentru asta. Programul executat de procesor este un sir lung de mnemonici la care operatorul uman nu a avut nici o implicare. Deci nu encodarea fiecarei mnemonici in parte determina acceptarea sau nu a unui cod de bare. Validarea este determinata de ordinea in care au fost puse (prin transformarea din program in sirul de mnemonici)

    Analogie: eu vorbesc romana si colegul X traduce in germana iar colegul Y traduce din germana in engleza. Daca eu decid ca un cod de bare este incorect atunci nu varianta finala in engleza este responsabila de neacceptarea codului ci varianta in romana este. Tot asta nu inseamna ca orice cuvant in limba engleza incepe cu satan.

    Consider ca mentionarea faptului ca accesarea BUS-ului se face pe baza a 666 este fortata si nu are relevanta pentru ateii carora ne adresam.
    Cei ce sunt speriati de aceasta sa nu mai foloseasca calculatorul.
    Ceilalti consider ca ar trebui sa formulam temerile noastre pre limba celor carora le aducem cereri/petitii.

    Chiar daca suntem ortodocsi si avem in gand Apocalipsa nu are sens a vorbi parlamentarilor atei in limbaj bisericesc. Ce-i poate determina pe acestia sa ne asculte este un discurs pertinent pe limba lor:
    – statul trebuie sa garanteze libertatea cetatenilor si nu sa o elimine
    – statul trebuie sa garanteze piata si comertul liber. Iar pasul actual pregateste incalcarea libertatii comertului, a libertatii de gandire si exprimare.

  56. ion adrian spune:

    @Aurel,
    Inteleg ca ma sprijini ca aceste pasapoarte (usor clonabile electronic cum s-a demonstrat experimental si deci in baza lor putand fii acuzat fara vina printr-o provocare a unui gangster sau ….)sunt in sine o incalcare a drepturilor omului si o marcare de tipul amprentei-pecetluirii ca pe animale este o trimitere a noastra in lumea lui Orwell?
    In continuare ca sa vedem ce-i si cu acest 666 pentru cei care cred in Noul Testament voi prezenta concluziile unei mai vechi cercetari personale pe care am publicat-o ultimaoara acum 10 minute la Saccsiv blog :

    „ion adrian said, on februarie 3rd, 2009 at 9:41 am
    @Lacramioara si toti ceilalti,
    @Saccsiv,
    Eu sustin ca orice cip cu orice numere in el ar avea acelasi efect nociv de stampilare a noastra ca pe o turma cu fierul inrosit, de pecete diavoleasca.
    Eu mai spun ca Dumnezeu le-a intins prin apostolul Ioan o cursa ca in orgoliul lor nemasurat si ura lor antihristica sa foloseasca 666 in loc de exemplu 123 si astfel sa ni se atraga atentia. O sa pun mai jos un text din care o sa vedeti ca apostolul ne anunta din evanghelia sa, ca desi biserica va condamna numerologia, la niste numere anume trebuie sa fim atenti si astea sunt cele indicate de el.
    Voi posta o cercetare personala cu niste concluzii pe care am mai postat-o si pe alte bloguri si vetzi trage si voi concluziile de cuviinta:

    “Interesantă, ciudată, chiar miraculoasă, poate fi considerată apariţia unui anume număr într-o anume situaţie dată.
    De exemplu apariţia numarului 153 în Evanghelia după Ioan la capitolul 21.11 cu ocazia apariţiei lui Isus în faţa ucenicilor, la marea Tiberiadei dupa Înviere când se prind 153 de peşti mari (o nouă minune de tipul înmulţirii pâinilor) ciudat fiind numărul pomenit evident a nu intamplatorsi cu atata precizie, căci 153 conform regule de derivare a unui număr din altul prin adunarea cifrelor sale este nouă dar în acelasi timp este si suma primelor 17 numere naturale.
    Care ar putea fi semnificaţia aparitiei aici mentionat de Autorul Apocalipsei unde apare un alt numar exceptional si anume 666 din care pe langa alte proprietati ajungem tot la 9?
    Este unică această proprietate aritmetică şi numerologică a lui 153? Nu, pentru ca o proprietate similară posedă şi numarul 36 care este nouă, sau 666 cum spuneam chiar adineauri(18 si apoi 9)dar şi suma primelor 8 numere naturale sau numărul 351 care este tot nouă dar şi suma primelor 26 numere naturale şi aşa pentru un număr infinit de numere intregi care au aceeasi proprietate de a fi in final nouă şi în acelaşi timp suma unor progresii de numere naturale începând cu numărul 1.
    Dar in primele 1000 de numere doar 5 numere – e vorba de 36,153,351,630 şi 990 – au proprietatea de mai sus, iar în primele 10000 doar 15.
    Este însa foarte important de observat că în aceste 15 numere nu se mai află nici o altă pereche cum sunt 153 şi 351, care în succesiune fiind în şirul definit mai prin cele două proprietăţi(suma este 9 si avem o progresie) sunt unul rasturnatul celuilalt şi poate că se poate demonstra(nota mea: as fi fericit daca un matematician ar confirma sau poate infirma acest lucru) că nici nu mai există altele două la fel, oricât de departe am merge în infinitatea numerelor naturale.
    Din acest motiv cred ca doar primele 17 si 26 numere naturale formeaza prin însumarea lor două numere care sunt nouă dar care sunt şi răsturnatul celuilalt, ceea ce face din numarul 153 şi din perechea lui, 351, nişte numere unice.
    Oricum chiar si numarul de 10000 de numere, este suficient de mare ptr ca proprietatea sa capete un caracter de exceptie si utilizarea de catre apostol (de fapt de catre Isus) a acestui numar 153, sa aiba o importanta semnificatie peste veacuri, de mesaj trimis pentru noi cei de azi care stim ce sunt progresiile care avem sistemul de numeratie in baza 10 unde sumele acelea dau 9(in alta baza de numeratie nu ar mai fi la fel) si care ne vom confrunta cu codurile de bare numerice.

    Aceasta unicitate, la Sf. Ioan Teologul şi cu 1000 de ani înainte ca numerele să se scrie în baza 10, singura scriere care le conferă celor multiple de nouă, ultima cifră caracteristică a sistemului de numeraţie în baza 10, proprietatea de a fi nouă (adică ca suma cifrelor lor să ducă în final la numarul nouă), are desigur un sens profound, iar singurul sens pe care-l găsesc este atentionarea noastra sa nu tratam cu superficialitate sau indiferenta alte numere care vor apare in scrierile noastre sfinte cu poate proprietati interesante suma sa fie 9 , o progresie , un rezultat matematic nu prea des de intalnit, dar mai ales acest numar ciudat 666. .

    Vor urma si alte consideratiuni daca si Saccsiv este interesat si-mi da astfel verde.”

    PS Acum adaug : daca si Parintele Savatie este interesat?

    Sa-mi ajute Dumnezeu sa ma pazeasca si sa-mi dea forta si rabdarea, sa continui ce am inceput.

    Iar voi fratilor, daca ma vedeti gresind, va rog spuneti-mi, sa ma indrept.

  57. ion adrian spune:

    @Otrthologia,
    Eu cred ca spiritul lui Antihrist lucreaza printre noi, cand vedem ce patimesc bunii si ce rasplata primesc raii. Asa ceva nu poate fi posibil decat in lumea lui Antihrist si rog pe toti ierarhii sa se gandeasca la acestea….
    Bunii sunt luati dintre noi, ca in vremurile ce vor veni, sa nu sufere si ei, care nu merita asa ceva

  58. orthologia spune:

    ion adrian,
    tehnologia citirii codului de bare UPC si cip -urile rfid nu au nimic in comun.

    Asumtia ca au o radacine comuna, adica chiar acel „666” este facuta de niste indivizi care habar nu au despre ce vorbesc desi sunt prezentati de unii ca specialisti (ex. monahul Filotheu).

    Ce s-a publicat pe site -ul (pseudo)pro-ortodoxia este o informatie neverificata si neadevarata.

    Am lasat si vreo 3 comentarii prin care le atrageam atentia asupra acestui lucru, inclusiv asupra faptului ca aduc deservicii ortodoxiei prin aceasta campanie de dezinformare, dar au fost sterse.

    Nu e prima data cand ateii isi bat joc de crestini oferindu-le afirmatii neadevarate pentru a le face de ras dicernamentul.

    Un exemplu similar este cu acel foraj care ar fi ajuns pana in Iad, unde s-au inregistrat vocile celor de acolo, informatie care a ajuns si in „Ingerul digital” ca fiind un adevar incontestabil.

    La fel si cu mitul cipurilor de localizare care circula pe Internet sub diverse forme.
    Nu exista asa ceva, tehnica GPS+GSM nu este suficient de avansata pentru a fi incapsulata intr-un cip implantabil, ca sa nu mai vorbim de sursa de energie.

    Astfel de dispozitive exista dar de dimensiuni considerabile (un ceas de mana ceva mai mare) si cu o autonmie a bateriei destul de scazuta (mai putin de o zi).

    Protectia oferita impotriva rapirilor (de care se face caz) este iluzorie, imediat ce vor fi o prezenta semnificativa, cei care se ocupa de rapiri vor lua masuri sa o contracareze, ceea ce nu e foarte dificil.

    Dar pentru ignoranti, marketingul si dezinformarea pot tine locul realitatii.

    Mai regretabil insa sunt cei care cer sa fie dezinformati si accepta orice li se spune fara nici un fel de discernamant, de multe ori pentru ca le place ce aud, si paradoxal – chiar daca le trezeste frica si nu alte sentimente pozitive.

  59. dan alexandru spune:

    [ion adrian]

    “Interesantă, ciudată, chiar miraculoasă, poate fi considerată apariţia unui anume număr într-o anume situaţie dată.
    De exemplu apariţia numarului 153 în Evanghelia după Ioan la capitolul 21.11 cu ocazia apariţiei lui Isus în faţa ucenicilor, la marea Tiberiadei dupa Înviere când se prind 153 de peşti mari (o nouă minune de tipul înmulţirii pâinilor) ciudat fiind numărul pomenit evident a nu intamplatorsi cu atata precizie, căci 153 conform regule de derivare a unui număr din altul prin adunarea cifrelor sale este nouă dar în acelasi timp este si suma primelor 17 numere naturale.
    Care ar putea fi semnificaţia aparitiei aici mentionat de Autorul Apocalipsei unde apare un alt numar exceptional si anume 666 din care pe langa alte proprietati ajungem tot la 9?
    Este unică această proprietate aritmetică şi numerologică a lui 153? Nu, pentru ca o proprietate similară posedă şi numarul 36 care este nouă, sau 666 cum spuneam chiar adineauri(18 si apoi 9)dar şi suma primelor 8 numere naturale sau numărul 351 care este tot nouă dar şi suma primelor 26 numere naturale şi aşa pentru un număr infinit de numere intregi care au aceeasi proprietate de a fi in final nouă şi în acelaşi timp suma unor progresii de numere naturale începând cu numărul 1.
    Dar in primele 1000 de numere doar 5 numere – e vorba de 36,153,351,630 şi 990 – au proprietatea de mai sus, iar în primele 10000 doar 15.
    Este însa foarte important de observat că în aceste 15 numere nu se mai află nici o altă pereche cum sunt 153 şi 351, care în succesiune fiind în şirul definit mai prin cele două proprietăţi(suma este 9 si avem o progresie) sunt unul rasturnatul celuilalt şi poate că se poate demonstra(nota mea: as fi fericit daca un matematician ar confirma sau poate infirma acest lucru) că nici nu mai există altele două la fel, oricât de departe am merge în infinitatea numerelor naturale.
    Din acest motiv cred ca doar primele 17 si 26 numere naturale formeaza prin însumarea lor două numere care sunt nouă dar care sunt şi răsturnatul celuilalt, ceea ce face din numarul 153 şi din perechea lui, 351, nişte numere unice.
    Oricum chiar si numarul de 10000 de numere, este suficient de mare ptr ca proprietatea sa capete un caracter de exceptie si utilizarea de catre apostol (de fapt de catre Isus) a acestui numar 153, sa aiba o importanta semnificatie peste veacuri, de mesaj trimis pentru noi cei de azi care stim ce sunt progresiile care avem sistemul de numeratie in baza 10 unde sumele acelea dau 9(in alta baza de numeratie nu ar mai fi la fel) si care ne vom confrunta cu codurile de bare numerice.

    Aceasta unicitate, la Sf. Ioan Teologul şi cu 1000 de ani înainte ca numerele să se scrie în baza 10, singura scriere care le conferă celor multiple de nouă, ultima cifră caracteristică a sistemului de numeraţie în baza 10, proprietatea de a fi nouă (adică ca suma cifrelor lor să ducă în final la numarul nouă), are desigur un sens profound, iar singurul sens pe care-l găsesc este atentionarea noastra sa nu tratam cu superficialitate sau indiferenta alte numere care vor apare in scrierile noastre sfinte cu poate proprietati interesante suma sa fie 9 , o progresie , un rezultat matematic nu prea des de intalnit, dar mai ales acest numar ciudat 666. . ”

    Mai sunt posibile si alte interpretari legate de numarul 153, poate chiar mai putin speculative:

    SINAXAR, 5 martie
    – pomenirea sfantului mucenic Arhelau si a celor impreuna cu dansul 152 de mucenici, care prin sabie s-au savarsit [total 153]

    SINAXAR, 27 iulie
    – pomenirea Sfintilor Mucenici 153, care in Marea Tiberiadei s-au savarsit.

    La Utica, in Africa, au fost aruncati intr-o groapa cu var nestins 153 de crestini, cunoscuti ca martiri sub denumirea „massa candida” [Pentru Sf. Ciprian, vezi Pr. Prof. I. Ramureanu, op. cit., p.172-180]

    Ce poate rezulta de aici? Nu cumva in primul rand un mesaj profetic al muceniciei crestinilor? [dupa cincizecime, pe care as reprezenta-o numeric cu 3 x 50, urmeaza a 51 si una zi, cea a muceniciei, reprezentata prin 3 x 51 = 153, confirmata, tot in cheie tripla prin cele 3 exemple de mai sus. Eu nu doresc sa neg posibilitatea celor calculate mai sus, ci mai curand sa arat diversitatea posibilitatilor ce se deschid in textul profetic cu pescuirea celor 153 de pesti mari]

  60. Lucian spune:

    Doamne ajuta! Iata o informatie despre ce se intampla in Serbia – si nu numai – pe care ati putea, dupa caz, sa o folositi:

    http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=53945
    LIFE WITH BIG BROTHER
    Public revolt quashes biometric ID chips
    Citizens score success abroad while opposition to national card grows in U.S.

  61. […] extras din interviul acordat postului 1TV din Bacau, la data de 25 ianuarie 2009 […]

  62. admin spune:

    mai orthologia.. dar tu esti atat de informat…ptiu ce informat esti !!! dar oare de unde te informezi matale asa de bine ?? nu tot de pe internet ? sa admitem ca mai citesti si carti.. insa, esti atat de naiv sa crezi ca pe internet o sa gasesti informatii secrete cu ultimele inovatii din domeniul stiintei ? prezenta lui 666 atat in codul de bare, cat si in microcip este dovedita prin acel NUMAR UNIC pentru fiecare persoana.. numar care este codificat, incluzand in el si numarul 666. Metoda de codificare de la codul de bare s-a pastrat si la microcip, altfel era necesar sa se schimbe toate codurile la produse de pana acum.
    Nu inteleg, de ce tot faci apologia microcipului pe toate blogurile, pe toate forumurile, pe toate grupurile de discutii !!! Vrei ca prin tine sa duci cat mai multi la inselare ? Sa aiba apoi omul constiinta incarcatat ca a acceptat acel microcip, cu toate ca a fost avertizat, insa cei ca tine au minimalizat acest lucru. Cei care minimalizeaza acesta problema sunt slujitori direct sau indirect ai antihristului !

  63. Luana Hrisanti spune:

    @ion adrian

    Da, Ioane, dar una este necredinta din neputinta, slabiciune, dar recunoscand ca Hristos este Dumnezeu Intrupat, si alta este necredinta din negarea sau renegarea Lui !
    Stim toti, cred, ca sunt multi oameni botezati care spun ca ei cred in Dumnezeu, dar nu frecventeaza Biserica pentru ca…una, pentru ca …alta, nu are rost sa repet ineptiile pe care le pun in carca Bisericii, ca si cand Biserica ar fi o entitate diferita de noi, cei care o compunem, mireni sau clerici, oameni fiecare cu pacatele lui.Ca si cand Biserica, ca si Casa a Domnului, ar putea fi vreodata pangarita sau nimicita de pacatele celor care intra in ea.
    Acel om, din Evanghelie, s-a apropiat de Hristos ca sa-i ceara ajutor (un fapt care presupune incredere, nadejde), nu ca sa-l combata.:)

  64. ion adrian spune:

    @Dan Alexandru,
    Dar este exact ce spuneam si eu si acest 153 deci apare in continuare cu semnificatii esentiale. Dar poate avea ceva o semnificatie mai importanta fata de cea data li 666. Atunci toate astea lumineaza si mai mult sensul ezoteric in sens crestin sa-i zicem mistic al numarului 666.
    Dar observi ca eu am atacat problema cipurilor si dupa pozitia unui ateu orecare care vrea sa ffie liber si nu inregimentat in lumea lui Orwell si asa cred ca putem avea o forta mult mai insemnata. Toti cei care iubesc libertatea indiferent de credinte inclusiv evreii care nu fac parte din complot ne vor sprijini.

  65. ion adrian spune:

    @Orthologia,
    Credeam ca toti au inteles, din cele spuse de mine, ca si daca nu ar fi nr 666 in joc, problema cipurilor ar fi oricum criminala si Orwelliana. Noroc ca exista acel 666 in Apocalipsa, noroc ca unii ori ca sa-si bata joc de noi, ori din intamplare, ori ca chisr asta este planul lor anticrestin si totalitar, au ales sa lucreze in faza asta a pasapoartelor si actelor de identitate si altor carduri cu codul de bare, ptr care in orice sistem de operare numai 666 poate fi folosit ca asa au proiectat lucrurile. Astfel crestinii, si ei sunt majoritatea celor care locuieasc in Europa, SUA , Canada, mai sensibil fiind ei la 666 au sezizat primii pericolul. Acum cu toti cei ce vrem sa ramanem liberi, trebuie sa ne opunem instaurarii lumii orwelliene. De altfel in postul de ieri, pe care eu il consider extraordinar de important din punct de vedere practic :

    ion adrian spune:

    februarie 2, 2009 la 10:58 pm
    Explicatie privind cum va fidecisa ,intr-un viitor nu prea indepartat, implantarea cipului sau ceva similar acestuia:

    …………………………………..

    am descris scenariul prin care se va ajunge la marcajul nostru permanent folosindu-se motivatii de necesitate de tipul celor care au dus la Patriot Act din SUA si in care va fi vorba nici mai mult nici mai putin de binele si de siguranta noastra
    Cred ca acest post al meu, le-a dat fiori si a produs spume la gura ticalosilor, cand au vazut cat de exact i-am citit. Poate ca ce am facut eu ii va mai stopa un timp, intelegand ca inca nu ne-au spalat destul creierele si ca nu e suficienta criza asta de ei provocata, ca sa ne puna pe toti in buzunarul lor fara nici-o opozitie.
    Ori daca va fi opozitie, sunt obligati sa recurga la fortza si atunci adio credibilitate, si deci niste martiri ca si in 89 ptr Romania, vor salva lumea.

  66. ion adrian spune:

    PS. O vor salva, dar din pacate numai ptr o vreme, caci raul este neobosit si numai infruntandu-l urcam Scara.

  67. ion adrian spune:

    PPS Cred ca eu am cam terminat tot ce aveam de spus la acest subiect, restul sunt fie vorbe, fie actiune condusa de inspiratie divina.

  68. Alin spune:

    „prezenta lui 666 atat in codul de bare, cat si in microcip este dovedita prin acel NUMAR UNIC pentru fiecare persoana.. numar care este codificat, incluzand in el si numarul 666. Metoda de codificare de la codul de bare s-a pastrat si la microcip, altfel era necesar sa se schimbe toate codurile la produse de pana acum.”

    admin, sper ca nu esti cine spune numele blogului asta ca esti, altfel cred ca e destul de trist.
    Tristete amestecata cu stupoare, dezolare, etc.

    In orice caz, am sa incerc sa fac putina lumina.
    1. „NUMAR UNIC pentru fiecare persoana” Banuiesc ca va referiti la CNP.
    Nu contine „666” decat eventual printr-o coincidenta.
    Formatul CNP este urmatorul:
    |S| |AA| |LL| |ZZ| |JJ| |ZZZ| |C|

    S reprezintă sexul şi secolul în care s-a născut persoana care posedă acel CNP. Persoanelor de sex masculin le sunt atribuite numerele impare iar persoanelor de sex feminin numerele pare.
    * 1 / 2 – născuţi între 1 ianuarie 1900 şi 31 decembrie 1999
    * 3 / 4 – născuţi între 1 ianuarie 1800 şi 31 decembrie 1899
    * 5 / 6 – născuţi între 1 ianuarie 2000 şi 31 decembrie 2099
    * 7 / 8 – pentru personale străine rezidente în România.
    În plus 9 – pentru persoanele străine.

    AA este un număr format din 2 cifre şi reprezintă ultimele 2 cifre din anul naşterii.
    LL este un număr format din 2 cifre şi reprezintă luna naşterii persoanei.
    ZZ reprezintă ziua naşterii în format de 2 cifre. Pentru zilele de la 1 la 9 se adaugă 0 înaintea datei

    JJ este un număr format din două cifre şi este reprezentat de codul judeţului sau sectorului în care s-a născut persoana ori în care avea domiciliul sau reşedinţa în momentul acordării C.N.P

    Pana aici cred ca este destul de limpede ca nu se poate strecura nici un „666”.

    Mai raman 3 cifre:

    NNN este un număr format din 3 cifre din intervalul 001 – 999. Numerele din acest interval se împart pe judeţe, birourilor de evidenţă a populaţiei, astfel încât un anumit număr din acel interval să fie alocat unei singure persoane într-o anumită zi. (astfel incat CNP sa fie unic)

    Deci, in cel mai rau caz, o singura persoana pe zi ar putea primit „666”.
    Rata reala cred ca este mult mai mica.

    C este cifră de control (un cod autodetector) aflată în relaţie cu toate celelate 12 cifre ale CNP-ului. Cifra de control este calculată după cum urmează: fiecare cifră din CNP este înmulţită cu cifra de pe aceeaşi poziţie din numărul 279146358279; rezultatele sunt însumate, iar rezultatul final este împărţit cu rest la 11. Dacă restul este 10, atunci cifra de control este 1, altfel cifra de control este egală cu restul.

    Deci unde este „666” pana acum?

    2. „Metoda de codificare de la codul de bare s-a pastrat si la microcip altfel era necesar sa se schimbe toate codurile la produse de pana acum”

    Daca vorbim de faimosul si defaimatul cod UPC, ei bine nici un „Universal Product Code” NU „contine 666”.

    Acel „cod universal de produs” (in traducere) este compus din 12 cifre (13 in codificare EAN-13 – sistemul european de numerotare al articolelor) si sunt cifrele vizibile CU OCHIUL LIBER sub codul de bare.

    Nu sunt 15 nu sunt 16 ci doar 12 respectiv 13 cifre si nu contin nici un 666 asa cum fiecare poate vedea cu ochiul liber.

    Decat eventual ca rod al intamplarii asa cum 666 se poate regasi si in numerotarea paginilor unei carti mai consistente sau intr-o suma de bani (ex. 2345666 lei) sau o serie de produs: 5123456667890

    Acele 3 bare care vizual dau fiecare impresia nr. 6 sunt de control, pentru ca in urma citirii CODULUI DE BARE sa se stie daca a fost citit de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga.
    Pentru ca in mod evident nu e acelasi lucru 1234 cu 4321.

    Nicaieri nu se stocheaza nici un „666”.
    Nici o casiera nu bate nici un „666” cum zicea Filotheu Specialistu’.

    Exista circa 50 de sisteme de coduri de bare si cred ca nici macar 1/4 (o estimare grosiera) nu folosesc codarea cu acel „666”.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Barcode
    http://www.terryburton.co.uk/barcodewriter/generator/

    In ceea ce priveste etichetele RFID, citirea se realizeaza electronic, printr-o insiruire ordonata de biti si nu vizual, deci nu este nevoie de nici un fel de bare de control pentru a se sti daca ETICHETA este citita (OPTIC) de la stanga la dreapta sau invers, asa cum pana la urma nu este nevoie in multe cazuri nici la alte standarde de coduri de bare.

    Insa sistemul UPC a fost printre primele folosite, s-a raspandit si o data raspandit nu poate fi schimbat peste noapte din cauza unor obsesii sau fixatii a unora.

    De altfel vad ca nimeni din acestia n-a ridicat problema renuntarii la a cumpara produselele cu „marca diavolului” desi sustin ca trebuie sa ne lepadam de „…satana, de toate lucrurile lui, de toti slujitorii lui, de toatã slujirea si de toatã trufia lui”, aici binenteles incadrandu-se si „satanistul” UPC.

    Mai mult chiar, in loc sa rasufle usurati ca se schimba „codul de bare 666” cu etichetele RFID (care NU contin 666) prefera mai degraba sa creada ca „666” s-a mutat din UPC in tagul RFID, asa cum diavolii exorticizati din om s-au mutat in turma de porci.

    Caz in care, la o adica n-ar trebui sa-si faca atatea griji, pentru ca stim ce s-a intamplat cu turma de porci imediat dupa..

  69. ion adrian spune:

    PS.Trebuie sa revin ca sa nu ramana nelamuriri. Cu sau fara 666 in pasapoarte dar mai ales in microcipuri este vorba de creerea unei lumi Orwelliene si atat. Daca este si o reprezentare prezisa pentru Anticrist in Apolcalipsa, cum cred eu si multi alti crestini, sau nu este cum nu cred cei care nu sunt crestini, ci doar o posibilitate foarte consistenta si in fata careia odata acceptata ramanem fara aparare, cam cum eram si-n imperiul bolsevic,ca RAUL care exista fie ca-i zici Anticrist , comunism, bolsevism, nazism, sionism , terorism fundamentalist etc, sa puna stapanire pe lume si sa transforme previziunea orwelliana in realitate, importanta este acesta posibilitate
    Orice discutie of topics in raport de acest aspect este diversionista caci ne abate atentia de la principal si evident ca de aceea, ineficienta caci numai riscul lumii orwelliene poate unii toti oamenii intr-o singura simtire ca sa zic asa si asta trebuie sa doreasca crestinii, caci Sf. Pavel a dorit sa adune neamurile si noi tot asta trebuie sa facem dupa exemplul lui.

    Parinte Savatie astept un semn, o indrumare, caci vad ca sunt cam singur.
    Va rog mult,daca se poate, nu ramanetzi caldicel fata de ce spun eu, caci asta ma descurajeaza si ma demobilizeaza.

  70. ion adrian spune:

    PS Alin, tot ce spui este doct si corect ca text, dar eludand pe motive de neintelegeri tehnice fata de aceste sisteme de codare pe care eu ca si tine le inteleg (am lucrat in Fortran IV dar si in C) te faci ca nu pricepi ce spun eu ref la lumea Orweliana indiferent de cate sisteme de codificare sunt si care s-ar folosi, dar nu asta este problema si daca nu fac parte din acea diversiune pe care o definesc mai sus ar trebui sa ti se deschida ochii de specialist limitat la domeniul tau strict.

  71. ion adrian spune:

    Erata : „nu faci” in loc de „nu fac”

  72. ion adrian spune:

    PPS Am vazut undeva ca dl Claudiu Tarziu este injurat , nu stiu daca merita asta, pentru faptul ca nu discuta problema neaparat patimas . Nu l-am citit, dar din primele fraze am inteles ca este la fel de contra acestor procedee dar cere o abordare rationala asa cum o cer si eu pe acele elemente care pot largi frontul de lupta.
    este clar meritul crestinilor ortodoxi ca au sezizat primii pericolul dar asta nu trebiuie sa ne tarasca in exclusivism ca doar nu discutam despre filioque unde in opinia mea opinia ortodoxa este cea corecta cf Evangheliei Sf Ioan.

  73. vlad spune:

    hmmm… ma intriga mesajul lui Lacustra pe Autor.
    Aveti idee despre ce vorbeste, Parinte?

  74. umbra spune:

    @alin/orthologia:ori nu pricepeti,ori nu vreti,doar nu va inchipuiti ca pecetluirea se mai poate face cu fierul rosu,acum se merge cu pasi mici cu tehnologii avansate,cu propaganda cu ajutorul unor naivi ca voi,etc numai scopul final ramane acelasi.de vreti sa pricepeti bine de nu iarasi bine

  75. orthologia spune:

    Politica nu ma intereseaza, cel putin pana nu am sa vad o miscare politica romaneasca autentica.

    Lupta ideologica impotriva totalitarismului si masoneriei dusa prin bloguri si cu clipuri youtube nu se incadreaza cu profilul enuntat mai sus.

    Declin doar ca aceasta abrambureala in care dezinformarea se amesteca cu ignoranta, pseudoteologia si interpretari protestante ale apocalipsei sa se numeasca „ortodoxie”.

  76. savatie spune:

    orthologia, ce inseamna interpretari protestante si ce intelegi prin politica?

  77. Marius Filip spune:

    Părinte, cred că Orthologia se referea la interpretarea literală a Scripturii, adică la ideea cum că însemnarea cu semnul fiarei despre care scrie în Apocalipsă va avea loc realmente fizic.

    Ce înseamnă fizic: pe frunte, la mână, cu fierul roşu, cu cipuri, cu ştampile – indiferent de metodă dar oricum fizic şi nu duhovnicesc.

  78. umbra spune:

    @orthologia:stai linistit ca nu-i nici o lupta”ideologica”sunt numai niste reactii la un fapt dat:oare parintele justin,cei din athos,biserica sarba si greaca or fi trecut la protestantism si io nu stiu?!

  79. urbanreality spune:

    certati-va si sa fiti sanatosi 😉 e chiar atat de rau sa ai acte cu cip? deja am card bancar cu cip si nu ma influenteaza cu absolut nimic.

  80. Alin spune:

    parinte Savatie,

    Termenul de „politica” la ora actuala are deja puternice conotatii negative.
    Dar facand abstractie de ele, as veadea politica de care vorbeam ca o voce unitara si sanatoasa, organizata, ancorata in valorile si invatatura crestin ortodoxa.
    Ce ar putea realiza efectiv in politica romaneasca asa cum este ea acum pe sistemul „democratic”, este mai putin important, importanta ar fi marturisirea insotita de fapte in spirit crestin autentic.

    Ori, ce avem la ora actuala sunt cateva ONG -uri crestin-ortodoxe, segmentate si destul de slab organizate, cativa ierarhi care mai iau atitudine cand si cand, cateva voci prin Internet si in rest fiecare cu ale lui.

    Insa chiar si asa, daca ne-am vedea fiecare de ale noastre(cele duhovnicesti), bine ar fi, ceva tot s-ar cunoaste pana la urma.

    Dar vedeti, intotdeuna exista tentatia de a crede ca lucrand mai mult in exterior, ceva se va schimba mai rapid si mai profund (dar mai ales mai rapid) in jur decat daca am lucra fiecare in interiorul nostru.

    Exista si fascinatia Internetului care iti da iluzia ca poti afla mai mult, spune mai mult, ajunge cu vorba mai departe, dar este o iluzie.

    Un email detaliat trimis la 1000 persoane, plin de logica si bun simt nu face cat 100 de cuvinte spuse la 50 oameni dar intr-un duh autentic de smerenie si rugaciune.

    In ceea ce priveste chestiunea cu protestantismul ortodoxiei noaste asistam in ultima vreme la construirea unui adevarat zelotism pretins ortodox, pe o interpretare pretins infailibila a canoanelor si invataturii Sf. Parinti.

    In mod special ma refer la toate abuzurile care s-au facut asupra Sf. Scripturi combinate cu tot felul de informatii care se vor tehnice dar sunt masluiri grosolane, toate pentru a se demonstra ca aceste acte de identitate reprezinta un fel de pre-pecetluire, cadere din credinta, etc.

    S-a incercat trasarea deja a unui DETALIAT scenariu apocaliptic ca si cand ar fi o certitudine si chiar o revelatie, chiar o identificare exacta a „semnului fiarei”.

    Si peste toata acesta poveste se construieste exact planul diavolului impotriva Bisericii de a desparti turma de pastori, intorcand chiar oile, ascultatoare dar neintelepte impotriva pastorilor lor.

    Si tare ma tem ca dupa ce se va striga lupul si lupul se va vedea ca n-a venit nici macar ca si „cadere”, toata lumea se va duce la culcare.
    Si data viitoare cand se va striga „lupul” nimeni nu se va trezi.

    Si mai rau, va veni de acolo de unde nu se asteapta nimeni.

    Se va vorbi si atunci de mucenicie si toata lumea va casca, acest cuvant fiind deja abuzat si siluit in chip si fel in aceste zile incat atunci cand va veni deznodamantul (previzibil de altfel) la aceasta poveste, va ajunge sa fie echivalat cu evul mediu al cunoasterii tehnologiei sau/si fantezia sf cu tenta religios-apocaliptica.

  81. Alin spune:

    umbra,

    nu exista o pozitie unitara in cele enumerate de tine si nici o baza comuna, asa cum si ceea ce e la noi este fara precedent prin modul in care s-a ajuns sa se ridice problema.
    Studiaza fiecare caz in parte si ai sa vezi cum stau lucrurile.

  82. umbra spune:

    @alin/io nu sunt”ultrareligios”,da nu-mi convine situatia asta cu biometria si de asemenea aroganta celor pro”modernism.ps.daca tot esti expert in venirea apoc.si a semnelor ei lumineazama si pe mine”ratacitul”si pe alti din turma”neascultatoare.ps2/uite io cred ca o venit lupu’..,

  83. Alin spune:

    Sa fii sanatos si Dumnezeu mantuire sa-ti daruiasca.

  84. echoofsilence spune:

    Intre noi fie vorba, nu asta e problema de fond. Pasapoartele biometrice, sa zicem ca sunt utile. Nu se mai pot falsifica si este exclus in acest caz sa te trezesti ca intra in tara tot felul de indivizi care vor sa detoneze bombe. Se pot vorbi multe despre subiectul acesta. Problema mea este alta, si vad ca BOR si bloggeri de pe aici nu au luat inca atitudine. Daca nu stiati, exista si posibilitatea implantarii de cipuri in corpul uman. Aici trebuie lasat liberul arbitru, adica cine vrea sa aibe microcip bine, cine nu, sa nu fie fortat. In plus, chiar acum, niste baieti de pe la SRI intercepteaza ceea ce scriu eu. Si nu doar asta. Totul in tara asta e ascultat. Ce opinie are BOR in aceasta privinta?

  85. sint de acord cu cei care sint crestini ortodoxi si cu cei care fara sa fie inbisericiti sint antimicrocipuri pentru ca au inteles pericolul lor si vor ca omului sa-i fie lasat liberul arbitru ( ceea ce insusi Dumnezeu ne -a permis…caci DUMNEZEU nu te obilga sa crezi in El, ci te lasa pe tine sa alegi).Pai, daca am dreptul sa aleg, caci sint om liber intr-un stat de drept, care imi asigura libertatea, atunci de ce trebuie sa mi se bage pe git ordonante cu tot soiul de microcipuri, de catre un guvern care in mod normal ar trebui sa ne reprezinte nu sa ne dea in cap. Exista sa pare un singur adevar – in toate se baga masoneria si cam toate le conduce ea inclusiv criza si daca nu constientizam acesata in curind ne va face si scavi ei. In ceea ce priveste BOR, aceasta are o mare raspundere dar si o mare putere – pai daca 80% din popor este ortodox, atunci BOR in numele lor are dreptul si obligatia sa-si spuna cuvintul si cuvintul ei va avea o mare pondere pentru ca acest neam de 2000 de ani incoace s-a luptat pentru neam si credinta lui. Celor care nu cred in DUMNEZEU, nu-i intreb decit atit: cum se face ca, cu mai bine de 2000 de ani, Sfintul Ioan pomeneste de 666, cifra care azi o gasim pe toate produsele si care se vrea si actele noastre si in noi…nu este bine sa fim indiferenti la ce ni se pregateste, depinde f mult si de noi daca ne ve fii bine sau rau.

  86. Draga Ion Adrian sint de acord cu tine

  87. ion adrian spune:

    @ bucuresteanu lucia,
    Multumesc si ma bucur
    @ Parintele Savatie,

    Postez in continuare un text postat la Saccsiv dupa ce am vazut un filmulet din emisiunea cu Prigoana si un tanar preot plus un filmulet de la pasapoarte:

    @Saccsiv,
    1.Cine este preotul care sta in fata lui Silviu Prigoana la emisiunea respectiva, care nu ascunde ca este mason?(Prigoana desigur)
    Nota mea:In Masoneria Romana inainte de 1944 nu au fost si prelati? Dupa cate stiu eu masoneria a fost interzisa de Biserica catolica credinciosilor sai. Acum cativa ani un mason roman s-a intalnit cu Patriarhul Bartolomeu.
    Intradevar in 1937 Sf Sinod afuriseste masoneria care pe atunci nu mai actiona. Dar dupa 1989 se pare ca relatiile dintre BOR si MLNR sunt de convietuire pasnica ca sa spun asa, adica spre exemplu marele actor Motzu Pitis care numai un capcaun nu era a fost purtatorul de cuvant al MLNR condusa de dl Chirovici,si a fost inmormantat cu slujba religioasa, si masonii romani cu totii botezati nu se considera decat crestini ortodoxi membrii ai unui ordin, ai unei fratii, in nici-un fel opusa BOR si crestinismului. Se pare ca in ritualurile lor citesc din Noul Testament (cel putin asta este ritul masonic crestin scotian in care este si MLNR) se pare ca Marele Orient al Frantei este liber cugetator dar nu masoneria romana, care este insa ecumenica adica nu are nimic cu celelalte religii daca sunt monoteiste adica abrahamice.
    Alt mare actor Adrian Pintea era cavaler templier al unui alt ordin decat cel citat pe aici si care este strict crestin .
    Mie ordinele astea mi se par ca niste jucarii ptr baieti care nu s-au maturizat dar asta este altceva.
    2.Consideri suficienta argumentatia preotului respectiv?
    3. Observi ca nimeni nici preotul, dar nici Prigoana care cred ca nici el si nici STolojan nu stiu, nu se refera ca pasaportul, carnetul de conducere etc, adica orice act care poseda acest tip de incriptionare este reperabil ca pozitie de la distanta(sau eu gresesc caci daca gresesc atunci intradevar nu reprezinta decat problema crestina a lui 666 si cea generala a pregatirii amprentarii fizice ) si ca deci orice miscare a noastra cat avem la noi actele si nu prea putem sta fara ele este un trasor ptr pozitia noastra?

    4.Crezi ca asa se duce in mod inteligent acest razboi?
    5. Chiar asa nepriceputi suntem?

    Intrebari valabile pentru oricine citeste acest post

  88. Vlahia spune:

    @Un crestin X:
    Tot respectul!
    Doamne-ajuta, tuturor.

  89. adriana spune:

    am o intrebare.poate cineva reuseste sa gaseasca o logica aici.la un moment dat s-a decis, la nivel european, ca circulatia in tarile uniunii europene se va face pe baza buletinului.adica pasapoartele s-au pus, cumva, in tarile ue, pe liber.ramanand ca ele sa fie utilizate numai in cazul tarilor ce nu fac parte din ue.eu, cel putin, asa am ajuns si in italia si in ungaria.DECI,SE PRESUPUNE CA NU MAI AVEM NEVOIE DE PASAPOARTE, IN UE.DAR AVEM NEVOIE DE ELE INAFARA UE.BUN.ATUNCI DE CE SE GRABESC FIX TARILE UE SA IMPLEMENTEZE PASAPOARTELE biometrice?PENTRU CA NU SE AUD SEMNALE DORITOARE DE PASAPOARETE BIOMETRICE DE PRIN TARILE ASIEI SAU AFRICII.NU AM AUZIT NIMIC DE GENUL ASTA, VENIND DINSPRE INDIA, NICI DE PRIN AMERICA DE SUD NU SE AUD STRIGATE DORNICE DE PASAPOARTE BIOMETRICE.MA INDOIESC CA PRIMA MASURA DE SECURIZARE A EUROPEI, CULMEA!!!CEA MAI POTRIVITA, E TOCMAI INDOSARIEREA CETATENILOR EU.

    PS.stie cineva daca se mai dau pasapoarte fara cip?

  90. adriana spune:

    am o nelamurirepoate cineva cu mai mult cantar logic decat mine, imi va raspunde.la un moment dat, s-a decis, la nivel european, ca circulatia in tarile ue sa se faca cu ajutorul buletinului, a cartii de identitate.ramanand ca pasapoartele sa fie utilizate numai in ce priveste circulatia in tarile ce nu fac parte din uniunea europeana.eu, cel putin, asa am ajuns si in italia si in ungaria.deci, cumva, pasapoartele au fost puse pe liber, in cadrul ue.ATUNCI, DE CE SE REPUNE PROBLEMA PASAPOARTELOR, TOCMAI IN TARILE UE(america, si restul NATO)?PENTRU CA NU SE AUD PREA MULTE STRIGATE DORITOARE DE PASAPOARTE BIOMETRICE NICI DINSPRE TARILE ASIATICE,NICI DINSPRE TARILE AMERICII DE SUD, NICI DINSPRE INDIA.IN SCHIMB, AUZIM DESPRE CAT DE NECESARE SUNT ELE FIX IN TARILE UE, IN SUA SI IN AUSTRALIA, ALIAT FIDEL SUA.SA INTELEG CA CEA MAI IMPORTANTA MASURA DE SECURIZARE UE, IN CE PRIVESTE CIRCULATIA, E, CULMEA!!!, INDOSARIEREA TOCMAI A PROPRIILOR CETATENI???PENTRU CA SUNT CONVINSA CA NICI IN URMATORII 10 ANI, NU VA FI NIMENI INTERESAT, IN TARI CA ARMENIA, GEORGIA,CUBA,CONGO, REP.MOLDOVA,COLUMBIA,LAOS, DESPRE CIPUL DIN PASAPORTUL MEU EUROPEAN,NEAVAND, PROBABIL, TEHNOLOGIA NECESARA SA-L CITEASCA, SAU NEFIIND PE LISTA LOR DE PRIORITATI.SI ATUNCI, CUI FOLOSESTE SECURIZAREA ASTA???

  91. adriana spune:

    PS.DACA STIE CINEVA.. SE MAI ELIBEREAZA PASAPOARTE FARA MICROCIP SI AMPRENTARE??

  92. v spune:

    Adriana, se mai dau paşapoarte clasice până în 30 iun. 2009; costă 100 lei aprox, faţă de cele cu cip, care costă 230-250 lei.

  93. adriana spune:

    multumesc
    @orthologia si@v, pt raspunsuri.da ce-i drept, singurele care contin cod de bare EAN/UPC, sunt , se pare , certificatele de inmatriculare.ma amuza descarcarea emotionala a domnului specialist in biometrie,in demersul sau sincer de a convinge:”nu se pune problema monitorizarii individului…ca doar nu avem vreun cip implantat in corpul nostru..”.sa inteleg ca daca vom avea vreun cip, vreodata, implantat, evident lucrurile vor sta altfel..?

    in plus, sunt destui care sustin ca nu exista tehnologia necesara pentru ca un implant sa poata emite semnal si sa poata fi ”vizualizat”, pt ca nu exista inca o sursa de energie adecvata.hai sa fim seriosi.atunci sa inteleg ca implantarea animalelor de companie din bucuresti se face de distractie.

    DAR TOT NU DEVINE LAMURITOR SPECIALISTUL ASTA INTERVIEVAT.DUPA CUM AM ZIS,NICI IN URMATORII 10 ANI, TARI CA ARMENIA, AZERBAIDJAN, GEORGIA, IRAN, UZBEKISTAN, CONGO, ZIMBABWE, ETIOPIA , SOMALIA, RWANDA,ERGENTINA, CUBA, LAOS,ETC, ETC, NIMENI NU CRED CA VA FI INTERESAT DE PASAPORTUL MEU BIOMETRIC EUROPEAN.DIN MOTIVE DE CARE AM VB DEJA.IAR DOMNUL CU PRICINA S-A REFERIT CU PRECADERE LA SUA, AUSTRALIA, NOUA ZEELANDA.SE STIE CA SUA FACE PRESIUNI CA TOATE TARILE UE, IN MOD SPECIAL, SA ADOPTE PASAPOARTELE ASTEA, CARE TE ASAZA DIN START IN RANDUL SUSPECTILOR..

  94. adriana spune:

    CE FACE TERORISMUL DIN PLANETA…
    DAR NIMENI NU SPUNE CUM BIN LADEN A FOST FINANTAT ANI LA RAND DE SUA PT LUPTA SA CONTRA URSS.SI NIMENI SE PARE CA NU STIE CUM ISI IMPARTEAU ACTIUNILE LA TRUSTURI DE PETROL, BUSH TATAL SI BIN LADEN.
    SI DACA TATA BIN LADEN E MARELE MONSTRU TERORIST AL AMERICII, DIN CAUZA CARUIA S-A PORNIT ”UN RAZBOI IMPOTRIVA TERORISMULUI”, ATUNCI CUM SE FACE CA FIUL CEL MARE AL LUI BIN LADEN E AZILANT IN SUA?

    NU-MI SPUNETI:SPIRITUL TOLERANT AL AMERICII, AMERICAN DREAM, TARA TUTUROR POSIBILITATILOR..

    O ADEVARATA GOGOSERIE,POLITICA EXTERNA A SUA, DIMPREUNA CU ACTIUNILE ATAT DE INDREPTATITE ALE NATO.”VENITI DE CUMPARATI.DACA NU, NU-I NIMIC SE DAU GOGOSI SI PE GRATIS.DACA NICI ASA NU-I BINE, ATUNCI VI LE BAGAM PE GAT.”

  95. Orthologia spune:

    adriana

    si permisul de conducere si certificatul de inmatriculare contin coduri de bare dar nu sunt acele controversate UPN/UPC care au dezlantuit fantzia unora cu obsesii apocaliptice.

    Si apropo, obsesia asta a aparut chiar de cand au aparut codurile de bare in cauza adica de prin ’74 si i-a lovit pe protestanti mai intai si relativ mai nou ( in urmal cu vreo 10-20ani) s-a transferat si la ortodocsi.

    Persoana in cauza a vrut sa atraga atentia ca nu poti monitoriza pe cineva printr-un act a carui prezenta la purtator este absolut facultativa.

    Si intr-adevar, sursa de energie in cazul unui implant este o problema dar trebuie ceva cunostinte tehnice ca sa poti evalua obiectiv problema.

    Iar in ceea ce priveste „ciparea” animalelor este necesara deoarece nu cred ca ar fi multi oameni care ar fi in stare sa identifice un animal dupa ..poza.

    Sunt considerente de ordin practic care fac necesare acesta identificare iar unul din ele, f. important ar fi responsabilizarea posesorilor.

    Nu cred ca e in regula sa strangi acelasi animal de 10 ori de pe strazi pentru ca dragostea iubitorilor nostri de animale merge atat de departe incat pretind ca iau in custodie aceste animale pentru a le elibera de la serviciul de ecarisaj si pana la urma ajung tot pe strazi.

    Desigur, exista solutia cea mai rapida si mai ieftina: eutanasierea.
    E preferabila?

    In orice caz, ar trebui sa-ti dai seama ca multi oameni sunt deja „cipati” la un nivel care nici in vis nu l-ar putea atinge actele biometrice, ei avand la ei mai tot timpul telefonul mobil care practic are toata tehnologia si capacitatile de a controla si spiona individul cat se arunca si in spatele „cipului”.

    Si n-am vazut nici un demers in directia indemnarii omului sa renunte la el.

    De ce? Pentru ca ar cadea in ridicol si nimeni n-ar fi dispus sa-i asculte, la fel cum s-ar intampla daca oamenii ar fi cu adevarat informati despre ceea ce pot si ce nu pot aceste acte biometrice.

    Actele in cauza nu te aseaza in randul suspectilor (de unde ideea asta?) ci sunt un martor de incredere ca esti cine scrie in ele ca esti si nu altcineva.

    Hartia si plasticul pot fi falsificate, tehnologia asta nu (daca este folosita corect).

  96. ion adrian spune:

    Nu ma intereseaza acum nici macar codurile de bare si intreb doar:

    De la aceste doua intrebari trebuie sa pornim:

    1. Exista azi undeva in lume acte de identitate(CI, Pasaport), taloane de conducere, carduri etc care sa aibe inscriptionat pe ele cu cord de bare sau oricum altfel elemente care permit sau pot fi activate ca sa permita identificarea dar si urmarirea purtatorului in modprecis si de la mare distanta si daca da de la ce distanta se poate face aceasta monitorizare?
    2. Cele ce se preconizeaza la noi(lasand deoparte problema lui 666 si a Anticristului), vor permite ce spun eu la 1?

    Scurt si tehnic lasand de o parte UE, ONU, NATO, 11 sept si orice altceva, merita sa raspundem la cele doua intrebari si apoi mai vorbim.

  97. Alin spune:

    ion adrian:

    In linii mari (revin cu detalii tehnice daca e necesar)

    Cip -urile rfid din actele de identitate sunt de tip semi-pasiv.
    Adica functioneaza si pot emite atat timp cat sunt intr-un camp electromagnetic de o intensitate corespunzatoare, care prin inductie creaza un curent electric ce le alimenteaza.
    Folosind acest curent + antena, ele pote receptiona si emite semnale pe o distanta de ordinul cm pana la cativa metri.

    Din motive care tin de legi fizice arhicunoscute(propagare, atenuare, densitate de energie), acest camp (generator) trebuie sa se situeze in apropierea cipului la o distanta maxima de cativa metri, dealtfel ca si antena de receptie a semnalului care vine de la cip.

    Mai mult chiar, pasapoartele au un ecranaj care nu permite interactiunea cu cipul rfid atat timp cat ele sunt inchise.
    S-a demonstrat totusi ca se poate totusi interactiona cu cip -ul de la o distanta de cca. 60 cm daca el este deschis cu 1cm.

    Problema este mai dificila in cazul actelor de identitate daca ele sunt de tip card.
    Insa posesorul lor, daca este informat si stocheaza acest act intr-un portmoneu ecranat RF (exista asa ceva), comunicatia cu cipul este iarasi imposibila.

    Permisele de conducere nu contin deocamdata astfel de cipuri.

    In orice caz, folosirea lor ca dispozitive de localizare este imposibila din motivele aratate mai sus (comunicare pe distanta extrem de limitata).

    De asemeni, daca tehnologia este implementata corect, chiar nefiind ecranat, este imposibil a se citi cu un cititor neautorizat datele din actul respectiv.

    In schimb, daca nu este ecranat, se poate sti daca cineva are la el un astfel de act (de la o distanta limitata, cm sau maxim cativa metri).

    Pentru cei care au impresia ca totusi ele ar avea capabilitati de comunicatie pe distante mai mari, ar trebui sa stie ca legile propagarii radiatiei electromagnetice nu s-au schimbat si nu exista alta tehnologie la ora actuala care sa permita transportul de informatie intr-o maniera care sa permita folosirea acestor cipuri ca dispozitive de localizare.

    In afara, binenteles de cele care le vedem in filme SF.
    Si din pacate multi din ziua de azi confunda SF (Vezi “Proiectul LUCID”, “Apocalipsa 13″) cu realitatea tehnologica.

    Daca ar fi existat, ele ar fi fost descoperite si aratate, asa cum au fost aratate si problemele de implementare ale pasapoartelor electronice.
    Ori, nu exista nici o referinta tehnica, documentata pe aceasta tema.
    Paranoia in acest domeniu este specific romaneasca si importata de la protestanti pe linia Texe Marrs.

    Se ignora totusi capabilitatile de tracking a unui dispozitiv arhifolosit: telefonul mobil.
    Care permite o localizare cu o precizie de cateva zeci de metri (posibil si mai putin).
    Practic, la ora actuala se poate sti destul de precis care e traseul zilnic al unui purtator de telefon mobil.
    Ca sa nu mai vorbim de interceptarea conversatiilor, sms -urilor.

    Iar la ora actuala, cei care nu au un telefon mobil cred ca sunt MULT mai putini decat cei care n-ar accepta un implant daca li s-ar cere si oferi suficient in schmb.

  98. ion adrian spune:

    @Alin,
    E suficient ce mi-ai spus si deja mi-a mai raspuns un sit Iesirea din Matrix,la acesta intrebare.
    Mai ramane doar niste probleme.
    1.Ce alte date inafara de cele obisnuite de tip pasaport plus amprente se mai pot baga ca date personale si daca legea limiteaza aceste posibilitati?

    2.Numele meu de botez mi se transforma ca si la Auschwitz intr-un indicativ numeric desigur care corespunde respectivului numar. Nu se pot codifica caracterele alfanumerice din nume?

    3.De ce sa-mi pun verichipuri pe animalele de casa sau din ograda?

  99. Alin spune:

    Prin lege nu se specifica exact (din cate stiu) datele stocate ci se face referinta la reglementarile europene in domeniu.
    Reglementari care desigur se pot schimba.

    In orice caz, nu e necesar stocarea informatiilor personale pe card deoarece ele pot fi tinute centralizat intr-o baza de date.

    De alfel nici pezenta amprentelor si a altor date biometrice PE CARD nu ar fi absolut necesara, insa este nevoie de asa ceva pentru a permite verificarea identitatii OFFLINE (fara conectare la retea), din motive evidente: zone fara aceasta posibilitate tehnica, eventuala cadere a retelei, etc.

    Ca si actualele acte de identitate, este nevoie de o potrivire intre caracteristicile fizice ale purtatorului si identitatea lui scriptica.
    Ori la ora actuala, doar poza se pare ca nu e suficienta.

    Ai sa mai gasesti fantezii cum ca se va stoca „codul genetic”.
    Ei bine un test de paternitate la ora actuala dureaza cateva zile si costa in jur de 300E.
    O autentificare pe baza de ADN la ora actuala e ceva pur SF.

    Iar ca sa gandesti ca Dumnezeu amana Apocalipsa pana va evolua tehnologia si tot ce sustin fanteziile unora va fi posibil si se va descoperi supercipul care sa controleze individul nu mai vorbesc..

    Dar pentru unii aceste fantezii sunt „realitati traznet”, „informatii socante”, „adevaruri uluitoare”, etc.

    Nu cunosc intreaga problematica a „ciparii” animalelor, stiu ca este justificata (probabil printre altele) prin controlul efectivelor si prevenirea epidemiilor, personal mi se pare plauzibil, n-as putea afirma ca este absolut necesar dar nici o inutilitate

    In ceea ce priveste „ciparea” cainilor care se face pentru identificare( altfel nu stiu daca ar putea cineva recunoaste indubitabil un caine dupa poza) si nu LOCALIZARE (cum au unii impresia), asa cum am mai spus, o consider o necesitate pentru responsabilizarea posesorilor si o solutie mult mai buna decat ecarisaj+eutanasiere neconditionata.

    Vrea cineva sa scoata un caine de la ecarisaj? F. bine, dar sa o faca in mod responsabil, luandu-l in grija nu eliberandu-l pe strazi de unde va fi iar ridicat, eliberat si tot asa pe banii comunitatii.

  100. Alin spune:

    Inca o mentiune:

    Chiar daca legea va limita posibilitatea datelor personale ce vor fi stocate, intotdeuna va fi un serviciu supersecret care va incerca dincolo de lege sa inventarieze si sa clasifice indivizii.

    Exista la americani de ani de zile baze de date cu „indizerabili” care sunt monitorizati discret si sicanati daca este cazul.
    Si asta fara sa li se faca cadou vreun fel de cipuri sau implanturi.
    Monitorizarea comunicatiilor + ceva informatori pe la servici si pe langa casa e mai mult decat suficient.
    Vechile metode dau rezultatele cele mai bune.

    Chestiunea cu transformarea numelui in numar tine iarasi de o anumita dezinformare.
    Am scris deja mai sus cum se atribuie CNP -ul si nu e nici o cabala la mijloc.

    Atribuirea de numere este iarasi o necesitate pe care am explicat-o in alta parte, se datoreaza faptului ca un calculator nu procesaza nume ci numere si poate face f. usor diferenta intre doua numere dar nu intre doua nume mai ales ca acea combinatie nume+prenume nici macar nu este unica.

    Chiar si numele de familie este o aparitie estimata a fi pe undeva prin sec. XVI tot din necesitati de evidenta a populatiei.

    Dar s-a aratat a nu fi suficient pentru criteriul unicitatii, de asta s-a ajuns si la mentionarea numelui parintilor in carte de identitate (probabil inainte de introducere CNP).

    Si se pare ca se va renunta la mentionarea parintilor in actele de identitate.
    N-am auzit sa se schimbe si sistemul CNP.

  101. adriana spune:

    @orthulogia si@alin, sunteti unul si acelasi?sau va consultati in particular.

    multumesc pt raspuns,@ortologia,dar stiu ce a vrut sa spuna domnul in cauza.l-am urmarit.atrageam si eu atentia, la substrat. problema cu facultativitatea o vom mai discuta peste cativa ani, despre sursa de energie, in ce priveste implanturile la caini, nu par a fi o problema, de vreme ce actiunea are ca scop identificarea si nu monitorizarea.(la apropierea de un ”cititor”, cipul ala ”raspunde”), si, crede-ma, stiu cat de mult responsabilizeaza pe posesor.

    NU DESPRE ASTEA VB, IN ULTIMA INSTANTA.ci despre faptul ca nu ”actele” te fac suspect, ci amprentarea, care peste cativa ani, pun pariu pe ce vrei tu, nu va mai fi ”facultativa”.amprentele alea intra intr-o baza de date, ca sa zic ceva ”inteligent”.o baza de date cum nici SECU nu a sperat sa aiba, intr-un sistem dictatorial.

    actele cipate ale europenilor, precum germanii, de exemplu, urmeaza a fi schimbate cu noua generatie cu amprentare.asta a nascut controverse serioase , la momentul asta, in franta, germania, etc.au de gand sa inainteze un amendament la Curtea Drepturilor Omului.Se incalca dreptul la ”prezumtia de nevinovatie”, ca sa-i repet pe altii.

    sa le schimbe, frate, drepturile asteasau sa le desfiinteze detot.pt caNIMENI NU-SI FACE PROBLEMEL, IN NUMELE LOR, PENTRU CAT SUFERA, DE EXEMPLU,DE PE URMA COMERTULUI CLANDESTIN, ENORM ,CU COLTAN, PE CARE IL FAC TRUSTURI CA NOKIA SAU MOTOROLA, si nimeni nu se gandeste sa opreasca mascarada de razboi intretinut artificial, in tara aia.sa desfiinteze paragraful cu prezumtia.n-ar mai avea atatea batai de cap.. nu?

    in rest, nimeni(nimeni cu capul pe umeri) nu arunca cu bolovanul in intentiile benefice , de fatada, sau nu.si nu cred in isterie generala, spontana.trebuie intretinuta, altfel se stinge.oamenii sunt, in primul rand, comozi.uite, cam ce se intampla prin decembrie, in grecia.

  102. adriana spune:

    PS DESPRE CONGO ERA VORBA, IN LEGATURA CU COMERTUL DE COLTAN.

  103. ion adrian spune:

    Multumesc Alin,
    E OK, dar trebue sa ramanem atenti si toata galagia asta nu strica caci eu nu cred ca tentatia orwelliana a disparut.
    Trebuie ca in orice lege sa urmarim echilibrul dintre drepturi si obligatii nu numai pentru cel ce o suporta dar si ptr cel ce o aplica cu grija ptr sanctiuni consistente ptr acesta din urma, in legi de acest soi care interfera de aproape cu libertatile atat de greu obtinute. Cred ca cu asta esti de acord.
    Oricum eu am semnat si protestele care nu au nici-o val juridica si poate ca si procesul ala daca e bine condus, va duce la maxima lamurire .
    Toate astea arata ca nu suntem inca hipnotizati cu florura de calciu 🙂 🙂 🙂

  104. Alin spune:

    adriana,
    Nu vad ce legatura este intre stocarea amprentelor intr-o baza de data si dictatura.

    E adevarat ca pentru unii ideea este incomoda, probabil se simt pe undeva cu musca pe caciula.
    Personal cred ca ar putea fi o arma f. buna impotriva infractionalitatii.

    La ora actuala nu se pot verifica amprentele ridicate de la locul unei infractiunii decat cu cele ale recidivistilor.
    Si daca o buna parte din infractiuni nu sunt facute de recidivisti, cred ca sistemul ar putea fi de un real ajutor in lupta cu criminalitatea.

    S-a pus problema ca asta ar duce la abuzuri, cum ar fi o inscenare a unei infractiuni.
    Ei bine, asta se poate face si la ora actuala, avand in vedere ca lasam amprente peste tot unde mergem si ele pot fi prelevate si fara consimtamantul nostru.

    In ceea ce priveste autentificarea biometrica, pe baza de amprente, eu n-as folosi asa ceva pentru un grad de securitate cu adevarat semnificativ.

    S-a demonstrat in diverse feluri, (puteti urmari la „Mythbusters”) ca o yala cu amprenta poate fi pacalita relativ usor, chiar folosind doar amprenta (invizibila) ramasa de la operararea ei anterioara.
    http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=mythbuster+fingerprint&aq=f

    Scanarea retinei aduce un grad de securitate superior, dar e ceva mai problematica iar dispozitivul hardware este mai costisitor.

    Dar iata, daca ar fi sa se militeze pentru aspecte rezonabile in toata chestiuna asta, unul din ele ar fi sa se ceara inlocuirea autentificarii pe baza de amprente cu cea pe baza de retina, pentru a rezolva atat problemele ce tin de confortul psihic al individului cat si cele de securitate.

    Da, tot eu scriu si cu Alin si Orthologia.
    In ceea ce priveste traficul de materii prime care intretine razboie, nu prea vad legatura cu subiectul nostru.

    Oricum asta nu-l va opri nimeni, pentru ca nu exista nici un sistem perfect. Pentru ca ele sunt puse la punct de oameni, implementate de oameni, intretinute si monitorizate de oameni.
    Si intotdeuna va exista o prapastie intre guverne si oameni.
    Oamenii vor avea pretentia sa fie tratat ca indivizi, guvernul intotdeuna ii va trata in cifre.
    Asta nu o sa se rezolve niciodata, pana la sfarsitul lumii.
    Nu spun ca oamenii n-ar trebui sa ia atitudine impotriva abuzurilor guvernelor, dar sa o faca responsabil si in cunostinta de cauza nu cum se intampla la noi, pe baza de dezinformare si paranoia apocaliptica.

  105. Alin spune:

    ion adrian:

    Daca te referi la initiativa juridica condusa de grupul Victor Roncea + Mihai Rapcea (MISA) este o fundatura.

    Am avut deja niste discutii cu dl. Rapcea si am indoieli in ceea ce priveste buna credinta a dumnealui.

    De altfel a recunoscut ca motivele cu care a deschis procesul nu sunt decat PRETEXTE si au sa cada cu prima ocazie.
    A promis ca la prima infatisare va veni cu argumente noi, problema este ca ele nu prea exista, in orice caz nu sunt din cele in care s-ar putea impiedica in veun fel sistemul.

    Am vrut sa le ofer o abordare rationala dar nu prea au fost dispusi sa o accepte, cel putin nu in fata celorlalti de pe „refuzimplant” pe care, se pare, doar angaosele apocaliptice ii pun in miscare.

  106. ion adrian spune:

    Alin,
    Da, este posibil sa nu fie inca momentul justitiei, dar actiunea postata de FOR cele 21 intrebari, este excelenta, cred ca si BOR ar trebui s-o preia caci a spus ca va cere lamuriri.
    Poate ca si discutiile noastre si ale altora ca noi le-au fost de ajutor.
    O sa mai vedem. Poate merg maine sa casc gura la proces.

    Este posibil si nu stiu daca am spus asta si aici, dar am mai spus-o sa se doreasca ridiculizarea bisericii si unor personalitai de exceptie, servind astfel doar anti crestinismului.
    A spus un om inteligent citat de Eco: Si daca luam oamenilor religia ce le ramane? nici-o credinta? nici vorba! credinta in mai orice!

  107. ion adrian spune:

    PS Am vorbit si eu cu una din asociatiile implicate si am incercat aceiasi dezamagire.

  108. ion adrian spune:

    PPS Dar fiind o presiune juridica la care biserica ar trebui sa se abtina cel putin deocamdata, adica pana si cei ca noi nu o sa credem ca este necesara si implicarea ei, ca aparatoare si a drepturilor enoriasilor.

  109. Ion. S spune:

    @Alin, Ortologia, obtuzologia si altii: ,,nu vad ce legatura este intre stocarea amprentelor…si dictatura…se simt pe undeva cu musca pe caciula..”
    Ma indoiesc de faptul ca ar putea cineva sa iti aduca argumente suficiente , ca sa te ajute sa faci conexiunea intre amprentare, mega-baze europene de date despre cetateni , si restrangerea libertatilor individuale ! Din tot ce ai scris pana acum , inteleg ca nu POTI sa VEZI. ,,Angoasele apocaliptice ” vor ramane pentru dumneata tampenii, chiar daca ai da fata in fata cu dracul in persoana.
    Pe timpul lui Ceausescu erau multi cetateni pe care nu-i deranja deloc opresiunea ideologica a dictaturii, ci doar faptul ca nu se gasea mereu la alimentara carne sau cascaval…
    Ortodocsii nu se tem de masuri din acestea lumesti-politienesti – zis antiteroriste, ci de ispitele bine camuflate sub masti inofensive roz-bonbon. Atitudinea de expectanta atenta , in stand-by nepanicard si fara scenarii,este cea mai aproape de sufletul ortodox.

  110. Alin spune:

    Nu stiu ce intelegi tu prin „argumente suficiente” insa eu personal m-as multumi si cu cateva daca sunt semnificative, de bun simt si argumentate RATIONAL.

    Pana una alta, nu vad sa existe vreun fel de restrange a drepturilor intr-un mod care sa afecteze viata de credinta.

    Fara doar si poate vor veni si acelea si sa dea Dumnezeu sa-ti mai ramana ceva din avantul de acum pentru incercarile de atunci.
    Sa dea Dumnezeu sa nu se prabuseasca in frustrari (a caror semne se vad deja), nereusita (pentru ca au fost orientate gresit), scepticism (realizand ineficienta) si neputinta (energia consumata deja cu trivialitati).

    Confruntarea cu diavolul nu cred ca e de natura sa provoace „angoase apocaliptice” ci doar sa-ti aduca aminte cam pe unde stai fata de pacat.

    Si asta ar trebui sa faca parte din rutina zilnica si mai putin verificarile de genul „cum stam cu drepturile sociale”?

    Aceeia care nu ii deranja opresiunea ideologica pe timpul lui Ceausesc erau aceia care nu faceau nimic pozitiv (spiritual) pentru a se confrunta cu ea.

    Acum se pare ca sunt multi care desi tot nu fac mare lucru (spiritual), in schimb sunt teribili de frustrati pentru dictatura care o tot prorocesc si totusi intarzie sa apara.

    Iar frustrarea asta, acum o erupt fara motiv dar cu pretext.

    Si desi ortodocsii se tem de ispite cum zici mata, nu prea dau semne ca ar ezita sa cada in plasa lor.
    Aici e o poveste lunga si nu insist.

    „Atitudinea de expectanta atenta , in stand-by nepanicard si fara scenarii,este cea mai aproape de sufletul ortodox.”

    Asa e, dar rareori mai vezi asa ceva in ultima vreme de cand cu „panica cipului”.

  111. echoofsilence spune:

    Fratilor, eu indraznesc sa pun problema altfel. Acele pasapoarte biometrice si cipurile ar trebui vazut cum ne influenteaza ele deciziile pe care le luam. E simplu sa spui ca daca au un numar incorporat sunt periculoase, dar mie nu mi-e teama de numere, mi-e teama ca de fapt acele dispozitive ar putea exercita un control asupra vietii noastre intime, profesionale si sociale. Ar trebui dezbatut in ce masura ne vom simti „supravegheati” cu ajutorul acestor dispozitive si de catre cine. Aici ratiunea trebuie sa primeze, stiu eu, mistificarilor. Nu cred ca Diavolul e reprezentat de un numar ci mai degraba de actiunile pe care noi oamenii le facem impotriva altor oameni. Daca cu acele cipuri se pot controla de exemplu, criminalii sau hotii care fac faradelegi atunci foarte bine. Sa le implanteze autoritatile cipuri tuturor borfasilor.
    In schimb, daca ne vor transforma in niste simple numere sau date de identificare electronica, atunci nu am facut nimic. Asta nu cred ca e progres.
    Numai bine.

  112. ion adrian spune:

    @Alin,
    Te aprob

  113. Alin spune:

    Nu se pune problema sa implanteze nimic nimanui.
    Majoritatea oamenilor sunt f. reticenti la asa ceva, credinciosi sau nu.

    Iar asta nu o sa se schimbe nici macar peste un secol, pentru ca va exista intotdeuna o opozitie guvern-populatie.

    Nici un guvern nu va reusi sa castige increderea populatiei, decat cel al antihristului, care va face „minuni mari”.

    N-au cum sa te controleze prin ele atat pentru ca au o functionalitate redusa(informeaza-te), dar se afla si la dispozitia si sub controlul tau – iar legile propagarii electromagnetice nu s-au schimbat de la inceputul lumii.

    In schimb pot sa te monitorizeze prin supravegherea comunicatiilor tale electronice, asta da.

    Insa este si o parte buna: ar putea fi un motiv bun pentru multi de a se mai auto-cenzura. Macar putin, la cele lucruri „lumesti”, ca daca om suferi pentru cele crestinesti sa dea Domnul har ca sa ne bucuram pentru asta.

  114. adriana spune:

    @ Alin

    infractionalitatea, prietene, aia mare si ”retzelata”, adica aia care are, intr-adevar un ”organism”si care pune probleme de natura sa nelinisteasca statul de drept, si nu ”gainarii”, de care ea se foloseste, adesea, in functie de nevoi, sau nu se foloseste, daca se prefera mijloace mai discrete, nu a intrat si nu va intra niciodata in discutia despre ”cum o eradicam”.nu cred ca mai e nevoie sa zic si eu, inca o data, pa langa atatia altii, ca ea nu exista decat in buuuuuuuuuuuuuuna intelegere cu autoritatile statului.ex. furtul armelor de la ciorogarla, disparitia elodiei despre care a rasuflat pe undeva ca invartea ceva cazuri nasoale cu politisti, si nu numai, implicati in ”zone economice” fierbinti, fapt despre care s-a tacut fffff repede,…nutu camataru, sile pietroi, etc…

    asa ca nu-mi povesti de infractionalitate.si de securitate.ti-am zis, am gogoshile cu mine.ca mai toti, cred.
    fa un mic scenariu, prietene.mic:in momentul in care mie, care, sa zicem, nu am dosar penal,imi trasneste intr-o dimineatza sa ma apuc sa distribui droguri, intru, musai, in legatura cu ”cineva”.care are si vrea ”raspandaci”.asta in cazul in care nu cultiv canabis in balcon.daca am luat leg. cu ”cineva-ul„ respectiv, de mine afla,automat, alti ”cineva”.fiindca orice retea e, in primul rand, ”contagioasa”.daca, din greseala, cad in disgratia ”cineva-urilor” pe care se poate sa nici nu-i cunosc, atunci ce le e cel mai simplu?sa sune la politie.si sa apar la stiri cu hanoracul in cap,iar politaiul cu o marire de salar.iar eu nu sunt decat un gainar, ”tatucii„ nu apar la tv.
    la fel,daca miane vreau eu,sic!, o arma, tre s-o iau de la ”cineva”.care are.s.a.m.d.
    cum ziceam,infractionalitatea e contagioasa si „pandemica”, pe deasupra.si mai sufera si de ”piramidalita”.

    daca tu(si ma gandesc ca nu te ocupi de securitatea statului) nu ai folosi tehnologia biometrica pentru ”un grad de securitate cu adevarat semnificativ„atunci, sa inteleg ca autoritatile europene, marii nostri specialisti in securitate, adopta masurile astea doar asa, ca sa-si justifice prezenta in posturi si salariile?

    gandeste un pic pe formula asta(pt care utilizez informatii accesibile tuturor):noi in tarile UE putem circula doar cu buletinul/cartea de identitate.in restul tarilor, ne trebuie pasapoarte.america, canada noua zeelanda,australia, ca sa-l citez pe specialistul intervievat, au au adoptat doc.biometrice.UE, e pe drum inspre adoptarea in totalitate a doc.biom.si, totusi,(citandu-l pe specialist) pasapoartele sunt facultative!!!!bineinteles,facultative, daca un cetatean nu vrea sa tranziteze teritoriul unei tari care are implementata legislatia pt doc.biom. daca vrei sa calatoresti in(uf, de ce tre sa ma repet??)tari ca Armenia,Cambodgia,Giorgia,Cuba, Bolivia,Laos, etc.nu e musai nevoie de pasaportul buclucas.
    Dar in momentul in care o uninune de tari+cele mai mari puteri ale lumii vor adopta in totalitate documentele biometrice, automat vor obliga restul tarisoarelor sa se conformeze.pt ca, nu-i asa? ”poti tranzita teritoriul unei tari, doar cu pasaportul, daca tranzitul tarii respective nu prevede docum.biom.

    eu, daca ma duc in america, autoritatile ma vor identifica in functie de baza de date care va fi COMUNA TUTUROR TARILOR CE UTILIZEAZA TEHNOLOGIA BIOMETRICA.

    ma intreb de ce au nevoie autoritatile de la Bruxelles si cele americane,etc. de o baza de date care sa aiba indosariati si amprentati cetatenii tuturor tarilor eoropene, pe americani si cetatenii altor tari mari, care SUNT CONSIDERATE CA TARI FARA RISC DE A PRODUCE SI ANTRENA RETELE TERORISTE?NU AR FI MAI INTELEPT,PT SECURIZAREA TRANZITULUI SI A STABILITATII INTERIOARE A TARILOR MAI SU AMINTITE, SA AMPRENTEZE SI SA INDOSARIEZE CETATENII TARILOR EXTERIOARE CERCULUI NON-TERORIST(in mod special pe cei ai unor tari considerate ”tzinta”)?(PT CA PANA ACUM NU AM AUZIT INCA DE NICI UN ATENTAT PRODUS DE CETATENI AI UNIUNII EUROPENE, IN TARILE ASA-ZIS PRODUCATOARE DE TERORISTI,SI NICI DE CETATENI ARABI, IRANIENI, IRAKIENI,S.A.M.D., RAPITI IN BELGIA, IN OLANDA, IN MAREA BRITANIE.)

    DAR CUM, BINEINTELES, ASA CEVA NU SE POATE, HAI CA NE PUNEM NOI MAI INTAI, CA TARI ”CIVILIZATE”, ZGARDUTZA, CA PE URMA SA AVEM MOTIVE SA PUNEM LA RESTUL.nu-mi vinde gogoshile pe care le iau gratuit de la ”tembelizorul de serviciu”, despre SECURITATE, DREPTURILE OMULUI, etc, PT CA FIX ASTEA SUNT INCALCATE IN CAZUL TARILOR DIN LUMEA A TREIA, DE CARE AMINTEAM.SI NU, NU POTI SA-MI CERI SA CRED CA MARILE SISTEME INFRACTIONALE, CARE, DE CELE MAI MULTE ORI, SE SPRIJINA PE ALEA MAI MICI,FUNCTIONEAZA PARALEL CU GUVERNELE.(UITA-TE LA CUM STAM SA PIERDEM CONTINENTALUL MARII NEGRE.SI ”TATUCII” ADEVARATI NU SUNT PATRICIU SI TARICEANU.VIN DE PE UNDEVA DIN AFARA TARII.)SI, NU, NU POTI CREDE, CU INFINITA SI DULCE NAIVIVITATE CA ”ABUZURILE GUVERNAMENTALE” SUNT SIMPLE DERAPAJE DE LA BUNELE INTENTII.ITI AMINTESI CATA FURIE EXPRIMA AMERICANUL DE RAND IMPOTRIVA RAZBOIULUI DIN IRAK care ii ucidea, ca si cel din vietnam,copiii?SI CE MANIFESTATII AVEAU LOC, CU CEVA TIMP IN URMA,tot in america, IMPOTRIVA UNUI RAZBOI PT ”ERADICAREA UNUI DICTATOR MACABRU, CARE DETINE UN INFRICOSATOR ARSENAL DE ARME DE DISTRUGERE IN MASA, BIOLOGICE, ETC”(saddam husein)?UNDE SUNT ARMELE ALEA?

    stim cine sunt ”talibanii”?se intreaba cineva la televizor?nu, fireste.cati recunosc ca sunt ”produsul” unor ”interese de nivel inalt”, care au dus pana la exterminare populatia anumitor zone din fosta URSS,prin deportari si crime in masa?si cine recunoaste ca au fost, la originile lor, antrenati, inarmati si manipulati magistral?

    nu aprob panica furibunda si irationala.dar nici increderea naiva in ”bunele intentii”.astea nu exista.decat poate in suflete de copii.de asta ni se si spune, ”daca nu veti fi ca acestia, nu veti intra in Imparatia Cerurilor”.in rest, DOAR INTERESE.care se ciocnesc de altele.de aici , unii castiga, altii pierd.
    ca in cazul taxei auto.guvernul rOman e perceput de proprii cetateni ca un monstru pt marirea taxei auto.care ar putea avea, intr-o masura mare, o infl.benefica asupra industriei autohtone.pe de alta parte, alti cetateni, tot ramani, care se intampla sa lucreze la DACIA, striga in gura mare impotriva micsorarii taxei.pt ca stiu ca ii distruge.

    ce face UE?pa ce sa faca?”tine cu cetatenii romani, care sunt, nu-i asa?cetateni europeni, si au drepturi!!!”.adica sustine scaderea taxei.ocazie cu care scapa de rablele ,de buna calitate altfel, de la ei, mai si castiga dupa urma tranzactiilor,si au motive sa incaseze viitoarea taxa pe emisia de dioxid de carbon, care va fi generala,in cuantum mai mare.stiut fiind ca o mare parte din cuantumul taxei asteia, care se va plati in fiecare stat,ajunge in fonduri europene.si uite-asa ti se bat proprii cetateni cap in cap.

Lasă un comentariu