Există antisemitism în România? Sondaj de opinie

presa Revista ACUM, decum a fost acuzat Băsescu de antisemitism, a lansat un sondaj de opinie. Întrebarea este dacă există sau nu antisemitism în România. Intraţi aici pentru a vă expune părerea.

61 Responses to Există antisemitism în România? Sondaj de opinie

 1. acelas spune:

  (postez din nou, o parte, si aici – pt a putea fi vizualizat de catre mai multi un posibil RASPUNS al sfintiei voastre, pe care repet, nu numai pe mine ma framanta : cel legat de pozitia sfintiei voastre – ca monah, si cum trebuie ea perceputa!)

  Antisemitismul la noi exista cred numai in masura in care cetatenii sunt provocati cu astfel de materiale si culpe „de masa” imaginare … . Deci, intr-un fel, exista. Pentru ca, stim noi ce mai exista in acelasi timp…. in mod anterior.

  Din „pacate”, mi-as permite sa numesc asa (iertare parinte ca ma implic in asta, putin) , acest val (preponderent lumesc) cuprinde si atentia unor oameni remarcabili si profunzi, demni de un imens respect si frumoasa pomenire dea pururea, cum sunteti si sfintia voastra. Nervii tari iti trebuie si multa experienta duhovniceasca ca sa „primesti” neafectat in vreun fel, ispitit sau smintit luarile de pozitie ale unui om si frate ca sfintia voastra.

  Cunoastem ca sfintia voastra, a decis de ceva vreme, ca monah, sa iasa la suprafata, sa vorbeasca lumii, publicului f larg, via si internet. Pe teme reale, care framanta societatea romaneasca si mai ales pe orice crestin ce vrea sa-i urmeze cu adevarat lui Hristos. Si sa ne dezbaram odata de subiecte „tabu” care inca ne urmaresc si ne irita constiinta noastra (pe care cu totii o vrem cat mai limpede si cat mai lipsita de „culpa”) , cum este si cel al colaborarii unor preoti ortodocsi cu autoritatile comuniste, ba chiar in detrimentul altor frati, va pretuim ca ati „spart gheata” si v-ati asumat sa vorbiti deschis, sincer, ca nimeni altul despre asta, caci noi, mirenii de rand nici macar nu ne parmiteam sa deschidem acest subiect macar intr-un ungher al constiintei noastre launtrice, nemaistiind cum sa o mai dam, cu „ascultare” si tremur fata de fetele bisericesti ori fara, liber si barbateste, avand totodata in fata poruncile si voia Domnului nostru Iisus Hristos. Acest subiect era si poate inca mai aste extrem de delicat si de sensibil pt constiinta oricarui crestin din Romania odata comunista.

  Si cunoastem ca ceea ce faceti sfintia voastra este neidoit sub ascultare, a duhovnicului dvs.

  Cu toate astea, mai exista inca – chiar si pt o f mare parte a bunilor crestini care cunosc randuiala unui monah – care actioneaza si umbla numai sub ascultare, exista o mica-mare ispitire, uneori chiar teribila, asupra subiectelor destul de vaste din aceasta lume de ex, asupra carora va aplecati, abordari mai mult sai mai putin directe, la persoana, atitudini care (chiar habar n-am cum sunt in sine, atata timp cat sunt facute sunt ascultare, eu spun ca sunt corecte) uimesc cateodata si reprezinta o premiera „in materie”, pt un monah. Sa zicem ca pt unii oameni mai slabi, si neantrenati, ( si cred ca nu sunt asa putini) atitudinea unui monah (de altfel f corecta, indiscutabil sub ascultare) in acest fel poate fi prilej de (de)lasare a „stachetei” pt orice mirean, in fata provocarilor „lumii” cat si a lumescului, repet pt unii ma slabi in fire si nepregatiti.

  Ce vreau sa va rog, este sa ne pomeniti in cateva fraze, pt a ne usura si noua, cititorilor, felul in care putem recepta aceste atitudini si chiar continutul in sine al raspunsurilor dvs , pt a ramane cat mai putin,sa zicem,”blocati” cand noi le intimpinam, si sa primim cum se cuvine tot ceea ce dvs faceti pt noi.

  Sa pomeniti felul in care vedeti aceste lucruri pe care dvs le faceti de ceva vreme, ce anume v-a determinat si va determina pe sfintia voastra – ca un f cunoscut monah – si cum ar trebui sa le intelegem si sa le receptam noi mai bine.

  Parinte, sper ca nu v-am mahnit prin asta cu ceva, iertati-ma daca m-am implicat prea unde nu-mi este treaba si Dumnezeu sa ma ierte !

  Raspundeti evident, doar daca credeti ca este cazul.

  Multumesc. Doamne ajuta! Si iarta-ma Doamne!

 2. savatie spune:

  Fratele meu, îţi răspund cu bucurie, pentru că este un prilej de a mă dezgoli aşa cum sînt. Nu am reuşit niciodată să fiu un monah adevărat, cu atît mai mult un monah model. Ceea ce fac eu nu este lucru monahicesc, mai fericiţi sînt cei care se roagă în pacea chiliei şi ştie Dumnezeu că toate aceste scrieri ale mele nu mi le arog ca pe ceva ce mă va îndrepta la judecată.

  Eu vin dintr-o lume care ştie să mestece şi să vadă intrigile acestui veac. Atunci cînd am văzut că întregul sistem bisericesc devine unul prin excelenţă „securizat” şi că legile care îl mişcă (spun asta fără a lovi ceea ce este sfînt în Biserică) sînt cele ale unei corporaţii de succes, nu am putut să tac.

  După ce Patriarhia i-a înfundat pe monahii de la Tanacu cu argumente juridice (care nici măcar nu au fost susţinute), practicînd un discurs miliţienesc în locul celui evanghelic, după ce duhovnici cu viaţă sfîntă primesc somaţii prin care sînt învinuiţi de colaborare cu Rusia etc., am înţeles că erezia cea mare care ameninţă Biserica este această centralizare şi monopolizare a discursului evanghelic în mod miliţienesc.

  Şi am început să-l disec, aşa încît să-l priceapă cei care pricep. Dacă Patriarhia îşi bate preoţii cu legea în cap, să fie judecată şi ea după lege. Eu sînt împotriva judecăţii după lege în Biserică, de aceea îi descopăr monstruozitatea. Să vadă cei care nu au putut ierta datoria de un ban a monahilor de la Tanacu, ce datorie mare, pe care o au în faţa legii, le iartă poporul şi Dumnezeu. Să vadă că poporul nu este prost şi fricos, ci iertător şi cu nădejde în mai bine.

  Eu nu fac atac la persoană, nici atunci cînd pomenesc numele patriarhului. Am scris despre „imaginea”, mascota publică a patriarhului, aşa cum străbate ea din propriile canele de informare, dar nu despre omul patriarh. Această imagine încurajează cultul personalităţii care nu trebuie să fie preluat de restul ierarhiei. Cenzura impusă de noul patriarh nu este nici ea proprie ierahiei ortodoxe şi acest lucru trebuie spus, pentru a nu deveni normă. În rest, nu mă interesează ce face patriarhul şi nu veţi găsi niciodată la mine un singur cuvînt care să desopere fapte care nu au fost făcute publice, ba chiar cu multă publicitate, pe canalele Patriarhiei şi ale presei mari. Nu am făcut decît să repet ceea ce a zis Radio Trinitas sau Bazilica, dar a sunat ca o caricaturizare, pentru că asta sînt.

  Acum, ca să ne mai tragem sufletul, mărturisesc că acea scandaloasă carte „Pentru cine bat clopotele la Tanacu?”, care a deschis epoca articolelor mele acide, a ajuns pe Athos şi a fost lăudată de bătrînii de acolo care, din pricina acestei cărţi, m-au invitat să mă cunoască. Nu aş fi vrut să spun asta vreodată în public, dar doresc să îndepărtez sminteala din inimile voastre şi să vă asigur că discursul monahicesc poate fi foarte diferit. Dacă ştie cineva un loc mai monahicesc decît Sfîntul Munte, să ceară judecată şi de acolo.

  Îmi cer iertare de la toţi şi cer puţină vreme pentru a mă face înţeles. Dacă aţi fi alături, v-aş spune ceea ce nu se poate scrie, dar aşa, vă cer doar puţină îngăduinţă.

 3. vlad spune:

  Parinte, nu doar ingaduinta aveti din partea noastra, ci si multa, multa dragoste. Presupun ca tot dragostea a fost cea care l-a indemnat pe ”acelas” sa caute un raspuns la sfintia voastra.
  Doamne ajuta, parinte si sa nu incetati in lucrarea pe care o faceti pentru norod (pentru tineri in special, ca pe ei cade povara viitorului). Stim foarte bine cu totii ca avem nevoie si de cate-o palma, mai mult sau mai putin duhovniceasca, sa nu incremenim in diverse (”)nesimtiri(”)

 4. Victoria spune:

  Parinte e minunat ca stiti cum zice romanul:” sa spui lucrurilor pe nume”,si cred ca foarte multi simtim adevarul in ceea ce spuneti ,chiar daca uneori ne zguduie paruta noastra smerenie,iubire de vrasmasi sau ascultare.
  Tocmai aici e taina….sa ne trezeasca la realitate,realitate care nu e mai putin neplacuta daca ne facem ca ploua.
  Parintele Nicolae Steinhardt a subliniat adesea virtutea curajului ca fiind pe langa bucurie,o marca specifica a crestinului ortodox……..curaj ce mie personal de multe ori imi lipseste chiar si in lucrurile marunte.Pomeniti-ma si pe mine la sfintele rugaciuni,asa incat singura frica sa devina doar aceea ca nu sunt vrednica de dragostea Domnului nostru.Binecuvintati .

 5. Demetrios spune:

  Parinte, sunt doua bloguri pe care le citesc zilnic: unul al lui Claudiu Tarziu si altul al dumneavoastra. Si asta pentru ca transmiteti altceva decat celelalte „canale” ale ortodoxiei, transmiteti viata, implicare, hotarare, multa inteligenta si nu in ultimul rand dragoste adevarata. Pe mine nu m-ati scandalizat (urasc folosirea in exces a cuvantului „sminteala”) niciodata. Dumnezeu sa va ajute in continuare pe drumul acesta!

 6. narcis spune:

  Parinte, cu tot respectul, dar deveniti penibil cu aceste caricaturi

  maine poimaine o sa ne recomandati protocoalele sionului; pt un amarat care s-a luat de presedinte nu cred ca merita sa facem atat scandal (sa-i lasam pe alde claudiu tarziu, tot au ei simpatii mult prea verzi…)

  sper ca nu la Esfigmenou mergeti, ca ma ia cu rau cand stiu ce se intampla in acel bastion de apocaliptici..

  pe cand o universitate ortodoxa in SUA sau Europa Occidentala, ca vad ca multi oligarhi rusi se lafaie in topul miliardarilor? intreb si tot eu raspund: niciodata, suntem mici dpdv confesional, ramanem cu neolegionarii si si agitatorii de serviciu…

  trist si lamentabil!

 7. savatie spune:

  Narcis, ai citit cum sună argumentele care au făcut posibilă Legea Holocaustului în România? Ştiai că dumneata, în cazul în care nu eşti evreu, eşti vinovat, alături de întreaga naţiune română de crime împotriva evreilor, adică ai ucis evrei?

  Îmi pare rău că nu ştii de existenţa de acum străvechii Universităţi Ortodoxe „St. Vladimir” din SUA şi a celei de la Paris „St. Serge”.

  Asta nu e trist şi lamentabil?

 8. narcis spune:

  parinte, in primul rand nu sunt evreu, ci ortodox

  legea facuta pe timpul regimului soacialist Iliescu, sa specificam; si ma rog cine a luat in consideratie prostia aia, nici un om serios nu s-a aplecat asupra ei; sa nu rastalmacim lucrurile

  parinte, imi jigniti inteligenta, chiar nu stiti sa faceti deosebirea dintre o universitate si un seminar/institut, e trist…

  la urma urmei, Iisus/Hristos nu s-a nascut la tecuci ci evreu…

 9. savatie spune:

  Iartă-mă, Narcis, nu vreau să-ţi jignesc inteligenţa, dar o lege rămîne lege şi este foarte rău că nici un om serios nu s-a aplecat asupra ei pentru a o abroga. Vorbeşti de regimul socialist Iliescu de parcă ai vorbi de Dacia străbună. Legea a fost votată în 2002.

 10. Demetrios spune:

  Narcis, se vede ca esti plin de prejudecati. Multi dintre „verzi” au murit in inchisorile comuniste si acum fac minuni (vezi blogul lui Laurentiu Dumitru, despre minunile moastelor Sfintilor Mucenici de la Aiud). Si a simpatiza sau chiar a cinsti pe acesti mucenici nu face pe nimeni cu capul pe umeri legionar sau simpatizant al doctrinei lor.
  Sa inteleg ca tu esti din cei care merg pe linia partidului, scuze… a actualei administratii bisericesti?:)

 11. Demetrios spune:

  Cat despre OUG nr. 31 din 13 martie 2002 orivind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii, ea chiar a fost pusa in aplicare. Poate iti mai amintesti cum acum cativa ani a fost o adevarata vanatoare de fosti „tortionari” si „asupritori” romani ai evreilor. Se platea chiar si o recompensa pentru cei care faceau o delatiune adevarata. Tot din aceasta cauza nu se fac nici un fel de demersuri pentru canonizarea martirilor din inchisorile comuniste, pentru ca majoritatea au fost „verzi”.
  E la fel de adevarat ca Ordonanta se aplica selectiv, pentru ca recent maghiarii din Sf. Gheorghe se pregatesc sa il sarbatoreasca pe Albert Wass, criminal de razboi, care inspirat pe multi maghiari in al doilea razboi mondial in savarsirea crimelor de la Ip, Traznea etc
  Te sfatuiesc sa te mai informezi asupra consecintelor avute de adoptarea „prostiei aleia”.

 12. Mihail Marian spune:

  Nu inteleg ce e penibil in caricatura de mai sus sau de ce e penibil parintele ca o afiseaza!

 13. Petru Clej spune:

  OUG 31/2002 a fost ratificată de parlament prin Legea 107/2006 http://www.cdep.ro/proiecte/2005/100/80/3/leg_pl183_05.pdf

  Privitor la aplicare citiți acest articol din revista ACUM http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=7628

  În orice caz, din investigațiile mele am dedus (deoarece parchetul și instanțele răspund în dodii) că NIMENI nu a fost condamnat în temeiul acestei legi.

  România este una dintre cele nouă țări din UE (printre care Germania, Franța, Austria și Polonia) care incriminează negarea Holocaustului.

 14. Petru Clej spune:

  Corecție importantă: raportul Comisiei Wiesel http://www.presidency.ro/pdf/date_arhiva/6101_ro.pdf face responsabil regimul genocidar Antonescu, NU POPORUL ROMÂN, de Holocaustul din România.

 15. Petru Clej spune:

  Președintele Băsescu mustrat de liderilor evreilor din Israel originari din România

  http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=8550

 16. Fabian spune:

  „Sper că sunteţi la curent cu cutremurul ce se înregistrează la ora actuală în presa şi radio-televiziunea din România în urma afirmaţiilor dvs.; probabil că seismele acestor zguduiri vor ajunge în ţările lumii, inclusiv în UE. Urmează să urmărim şi opiniile altor state şi guverne privind problema antisemitismului în România.” (Din scrisoarea contra presedintelui Basescu).

  Stimate dle Clej,
  din alte surse va cunosc activitatea prodigioasa indreptata contra religiei, a credintei ortodoxe in special si a nationalismului, „antisemitismului” din Romania si contra oricaror oameni si actiuni ce vor sa apere valorile neamului si ale Bisericii stramosesti. Sunteti unul din pionii ateismului si comunismului mascat din tara asta- ACUM este o asociatie ateista si anticrestina, finantata de comunisti masoni – ce cautati pe acest blog crestin ortodox?? Sunteti unul din lupii in piele de oaie care se baga peste tot ca sa adoarma constiintele. Dar daca par Savatie este calugar si nu poate face mai mult decat ii permite ascultarea monahala, nu inseamna ca ceilalti nu putem face si mai mult, adica sa atragem atentia tuturor cine e in spatele acestor actiuni. Citatul de mai sus este exemplar despre scopul ascuns. O simpla ne-mentionare a presedintelui asupra Israelului e in stare sa produca un „cutremur” international ce se aude pana in israel si sua.
  Dar oare comunismul adus de evrei, ce-a insemnat? mai putin ca un simplu cutremur?

  Va raspund cu toata sigurantra si curajul de a sta in fata Israelului intreg: IN ROMANIA NU EXISTA ANTISEMITISM, CI EL ESTE INVENTAT, PROVOCAT SI MENTINUT ARTIFICIAL DE EVREII INSISI DE SUTE DE ANI, IN URA LOR INFERNALA CONTRA CRESTINILOR. Au demonstrat-o altii cu studii temeinice- vezi Paul Goma-crimele evreilor in Basarabia si Bucovina, cu date statistice. Aceste victime nu merita oare atentia internationala? …Daca tot veni vorba de proteste.

  Sau sunteti chiar dvs un evreu anticrestin? nu m-as mira. doar ACUM a facut numai subtile actiuni antiromanesti si anticrestine.
  Sa avem grija de lupii in haine de oaie din aceste vremuri cumplite!

 17. Eufrosin spune:

  Asa e cu evreii: Daca ii ignori, esti acuzat de antisemitism, iar daca ii lingusesti, iti reproseaza mai tarziu ca nu ei aveau nevoie sa-ti acorde titlul de „goy folositor”.

  Vesnic nemultumiti, vesnic acuzatori, vesnic pretentiosi.

  Nu-i de mirare ca o lume intreaga s-a scarbit de ifosele lor. Evreii se afla in pozitia de neinvidiat a unora care pe masura ce isi pierd capitalul de simpatie adunat de pe urma holocaustului, devin tot mai stridenti si antipatici, in incercarile lor de a-si mentine monopolul asupra suferintei.

  Un sfat pentru evrei:

  O atitudine mai rezervata v-ar prinde foarte bine. Faptul ca mai toate guvernele democratice sunt alcatuite din meduze care tremura numai la acuzatiile voastre, nu inseamna ca lumea si uita. Deocamdata, doar tace si suporta.

  In dezbaterile pe marginea problemei evreiesti, se ajunge intotdeauna la rastignirea Mantuitorului, pentru ca aceasta este piatra de poticnire, peste care nu se poate trece, indiferent de banii si influenta evreilor in lume.

  Conflictul dintre Crestini si evrei este irenconciliabil din aceasta cauza.
  Singurul lucru pe care-l putem nadajdui, este ca va veti da intr-un final seama cat de mult rau va fac agitatorii vostri de profesie, si ca ne veti lasa sa ne inchinam in pace Dumnezeului nostru si sa ne sarbatorim eroii, fara neincetatele si iritantele vostre pretentii de a schimba cartile sfinte si istoria neamului.

  E timpul sa spunem lucrurilor pe nume:

  Cu cat plangeti mai tare, cu atat veti starni mai multe resentimente.
  Lasati-o mai usor, caci noi ne-am saturat de acuzele si vitriolul vostru, noi cei care vrem sa ne inchinam in liniste si pace si sa ne eliberam eroii de sub tablele cu care le-ati acoperit fata.

  Vreti sa fie bine ? Lasati-ne in pace!

 18. Petru Clej spune:

  Îl compătimesc pe Părintele Savatie (al cărui articol a apărut în revista ACUM http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=8479) că trebuie să îndure gogomăniile și minciunile unor lași anonimi și paranoici precum Fabian și Eufrosin.

  Părinte Savatie, explicați-le acestor ignoranți că Dumnezeul creștinilor, evreilor și musulmanilor este unul și același.

 19. Petru Clej spune:

  Și încă ceva, Părinte Savatie, vedeți că acești lași nemernici își permit să calomnieze sub acoperirea anonimatului. Eu sunt o persoană reale, iar ei niște imagini virtuale, deci responsabilitatea pentru difuzarea calomniilor vă incumbă.

 20. Fabian spune:

  Dumnezeul crestinilor nu este acelasi cu al musulmanilor. al musulmanilor indeamna la violenta si razboaie, la exterminarea a tot ce a ne-musulman, daca nu se converteste la ei. Iar cu evreii este si mai simplu: noi credem in Sfanta Treime, evreii intr-un Dumnezeu monopersonal, Tatal, care ii distruge pe goimi sau pe pagani, care sunt crestinii si tot ce nu se converteste la ei. Asa cum era in Vechiul Testament fata de popoarele pagane; iudeii ramanand la aceleasi conceptii razboinice de atunci. Talmudul – cartea lor de baza – este plin de ura la adresa crestinilor. Iata ce se spune despre TALMUD:

  „Odată cu trădarea iscarioteanului, cu lepădarea norodului din Vinerea Patimilor si, mai ales, cu blestemul pe care singuri si l-au dat, poporul ales s-a dat în mâna satanei si lucrează cu voia, împreună cu acesta, la pieirea neamului omenesc si, în primul rând, a crestinilor. „Foarte multă ură au jidovii asupra crestinilor; de ar vrea omul să le scrie toate trebuie vreme foarte îndelungată. Însă nu mă lasă inima să tac de tot si a nu arăta crestinilor ura lor. Mai întâi, ei Biserica noastră o numesc „tuma”, care cuvânt va să zică „spurcată”; iar hahamii numesc Biserica noastră „moisav”, care va să zică „umblătoare”; pe crestin îl numesc „goim” adică „păgân”; pe copiii
  de crestin îi numesc „seighiti”, care va să zică „vierme târâtor”, copilei îi zic „siscala”, care tot asa va să zică – vierme târâtor parte femeiască; pe preot sau pe călugăr îl numesc jidovii „galăh”, care va să zică „jertfitor la idoli”. „Pe copiii lor, până a nu începe dascălul a-i învăta A, B, trebuie mai înainte să învete hulă asupra crestinilor, ca să stie când va trece pe lângă vreo biserică să zică: «spurcata spurcatilor si
  necurata necuratilor, afurisită este». Şi la Talmud scrie că dacă a trecut vreun jidov pe lângă biserică si a uitat să hulească, până la 10 pasi, dator este să se întoarcă îndărăt si să zică hula aceea”. (Monahul Neofit Cavsocalivitul, Înfruntarea Jidovilor. Monahul Neofit a fost mai întâi rabin evreu, până la vârsta de 39 de ani, apoi s-a convertit la crestinism).

  Pentru că s-au făcut ucigasi de Dumnezeu si s-au înrobit diavolului, jidovii au căzut din starea de umanitate si au împrumutat firea cu desăvârsire rea a dracilor. Precum fără margini este dragostea lui Hristos pentru oameni, tot asa este si ura satanei si a iudeilor împotriva Mântuitorului si a alesilor Săi. Asa cum Evanghelia este cartea dragostei, tot asa, în Talmud, vrăjmasul a creat codul de legi al fiarei, îndreptat direct
  împotriva Cuvântului lui Dumnezeu: „Să recunoastem că Talmudul si literatura talmudică contin formulări si precepte extrem de injurioase la adresa crestinismului” (Israel Shahak, (evreu!) Povara a trei milenii de istorie si de religie iudaică, Ed. Fronde, 1997, pag. 55.153).
  De exemplu, Talmudul, în afara unui pomelnic de acuzatii sexuale murdare împotriva lui Iisus, spune că pedeapsa Acestuia în iad este să fie înecat într-o baie de excremente clocotite. În Codul complet al legii talmudice al lui Maimonide, autorul nu poate pronunta niciodată numele lui Iisus fără să adauge pios: «Pieri-i-ar numele
  păcătosului!». Să mai cităm si preceptul care ordonă evreilor să ardă, în public, orice exemplar al Noului Testament”.
  Doar asa putem întelege ceea ce s-a întâmplat la Pitesti si Gherla, ororile pe care BORDEIANU le descrie, fără a le putea afla cauza ascunsă. Nicolski, Zeller, Pauker, Teohari, precum si rabinii care au conceput planul reeducării, nu au fost nebuni. Ei nu au făcut decât să pună în practică Talmudul, în modul cel mai riguros. Scopul lor nu a fost distrugerea fizică a celor alesi, ci siluirea sufletului, schimbarea mintii si transformarea omului în demon. Asa ne explicăm toate aceste fapte peste fire: cruzimea drăcească, pasiunea coprofagă si obscenă si, mai ales, nebunia hulei.
  (Vezi D. Bordeianu – fost detinut politic trecut prin Pitesti, Gherla, Suceava, MARTURISIRI DIN MLASTINA DISPERARII, Nota finala).

  Oare cum putem avea acelasi Dumnezeu, iudei si crestini??
  Asa ca lasati-o mai moale cu calominiera si atacurile anticrestine.

 21. Petru Clej spune:

  Părinte Savatie, explicați-le acestor sfertodocți și ignoranți că Dumnezeu nu poate fi altul pentru creștini decât pentru evrei, dat fiind că în Scriptura creștină este inclusă Biblia ebraică – Vechiul Testament, iar Koranul (pe care acești semi-analfabeți evident că nu l-au citit) recunoaște TOȚI profeții evrei și pe Isus (Isa – nu și natura divină).

  Și spuneți-le să nu mai ia texte cu copy-paste de pe internet și să le prezinte ca pe literă de lege.

  Sunt dezamăgit părinte că păstrați tăcerea când pe blogul dumneavoastră se scriu astfel de gogomănii.

  Acești oameni nu au pus în viața lor mâna pe Biblie, dar se dau experți în religie. Este rușinos.

  Ce este mai grav, părinte, este că tolerați minciuna, calomnia și instigarea la ură.

 22. savatie spune:

  Iertati-ma, fratii mei, imi pare rau ca ati ajuns sa va spuneti vorbe aspre. Acest blog este deschis tuturor, insa nu doresc sa fie prilej de cearta. Nu tolerez minciuna, calomnia si instigarea la ura, dar cu toate acestea ele exista. Nu putem inchide ochii in fata lor si solutia nu este cenzurarea si pedeapsa, asa cum ne-au propus-o oarecine intr-o Lege la care am mai facut referire, ci dialogul capabil sa informeze si sa convinga.

  Dupa cum ati vazut, exista pe blog si suficiente comentarii care ma pun pe mine insumi intr-o lumina nu tocmai buna. In masura in care aceasta este o parere, nu o resping. La spovedanie vin oameni cu fel de fel de pareri si trebuie sa stii sa-i asculti. Pastrez unele comentarii nepotrivite, nadajduind in mai bine.

  Acum, ca sa am si eu o parere fata de ceea ce vorbiti, pot spune doar ca ati intrat pe o pista din care nu va veti alege cu nimic nou, ci fiecare va ramine la parerile sale, dispretuind pe celalalt. Desi acest blog nu este si nu isi propune sa fie unul „politic corect” va invit totusi sa va respectati ca oameni, pornind de la premiza ca fiecare dintre voi este mai bun si mai binevoitor decit apare in aceste comentarii.

 23. savatie spune:

  EVREII DESPRE ORDONANTA 31/2002

  ( Extras din Raportul Antisemitism in Romania 2002, publicat pe site-ul Comunitatii Evreiesti din Romania http://www.romanianjewish.org/ )

  „Cand in Noembrie 2000, dupa 4 ani de activitate ca principal partid de opozitie, PSD a preluat puterea, principalul obiectiv declarat a fost asigurarea conditiilor de invitare a Romaniei la negocierile de aderare la NATO. Eforturi necunoscute inainte au fost investite in crearea unui sistem sofisticat de promovare a relatiilor publice si a imaginii menit sa promoveze interesele Romaniei. Multiple vizite oficiale au fost efectuate, in tari considerate ca fiind strategice pentru atingerea scopului urmarit.

  Invitarea Romaniei la negocieri avea sa fie si a fost prezentata populatiei ca un eveniment istoric. Acest eveniment a devenit un element cheie in campania condusa pentru a asigura, partidului de guvernamant, o cota sporita de popularitate.

  Constienti fiind ca fara suportul guvernului american, al Senatului si al Congresului SUA, aderarea la NATO ar fi imposibil de obtinut, noii conducatori ai Romaniei s-au focalizat, incepand cu luna Ianuarie 2001, in conducerea unei campanii de relatii publice menite sa convinga SUA si NATO de sprijinul neconditionat al Romaniei. In consecinta guvernul a demarat o serie de actiuni pentru a indeplini unele din rigorile necesare pentru a obtine invitarea la aderare. Ca o parte a acestui efort, sistemul de relatii publice al Guvernului s-a concentrat pe realizarea unor raporturi sustinute cu organizatiile evreiesti americane, presupuse ca influente si puternice din punct de vedere politic si financiar. Acest efort deosebit de relatii publice, adoptat si implementat de Guvern, a fost indreptat asupra entitatilor (de stat si private) din SUA si Israel, care au fost considerate ca fiind capabile sa ofere suportul necesar pentru asigurarea aderarii la NATO. In Iunie 2001, o delegatie marita a Guvernului Roman, condusa de Dl. Adrian Nastase, Prim Ministru, a vizitat Statul Israel. In Noiembrie 2001 o alta delegatie condusa de Dl. Nastase a vizitat SUA si s-a intalnit cu conducatorii comunitatilor evreiesti din SUA.

  Dl. Mircea Geoana, Ministrul Afacerilor Externe de asemenea a facut eforturi diplomatice speciale, pentru castigarea suportului evreiesc in favoarea Romaniei in procesul de aderare la NATO. Dl Mircea Geoana, inainte de a deveni Ministrul Afacerilor Externe, a fost Ambasador de success al Romaniei in SUA. Astfel Dl Geoana este familiarizat cu aspectele legate de comunitatea evreiasca din SUA. Alte numeroase intalniri cu personalitati evreiesti au avut loc in cadrul altor vizite conduse de oficialitatile romane in SUA, in Ianurie si Februarie 2002.

  In Martie 2002, o delegatie condusa de Rabinul Andrew Baker a fost invitata sa participe la Conferinta conducatorilor natiunilor doritoare de a adera la NATO. Conferinta s-a desfasurat in Bucuresti. In timpul acestor intalniri si vizite, oficialitatile de la Bucuresti au fost confruntate cu apeluri prin care Romaniei i se cerea sa isi asume responsabilitatile memoriei si suferintei populatiei evreiesti din timpul celui de al doilea razboi mondial. De asemenea au fost confruntati cu repetate intrebari referitoare la masurile luate pentru a evita situatia in care Maresalul Ion Antonescu ar putea deveni un erou national, pangarindu-se astfel memoria evreilor romani exterminati in urma politicii conduse de Maresal. De asemenea, au fost inaintate cereri de elaborare a unor legi clare care sa asigure retrocedarea proprietatilor evreiesti, confiscate si nationalizate de comunisti, catre propietarii lor de drept.

  Cereri ferme de elaborare si adoptare a unor legi care sa stopeze raspandirea antisemitismului manifestat in Romania, inainte ca acest fenomen sa devina un fenomen social scapat de sub control, au fost formulate, in repetate randuri, in cadrul intalnirilor initiate si conduse de oficialitatile de la Bucuresti.

  Concentrati fiind in obtinerea suportului si a simpatiei americane, si ca un rezultat al repetatelor cereri, oficialii romani au fost nevoiti sa dovedeasca ca promisiunile si eforturile de a combate antisemitismul sunt respectate si implementate pe cale legislativa. In Martie 2002, ca rezultat al presiunilor internationale, Dl Nastase, Prim Ministru, a initiat Ordonanta Guvernamentala de Urgenta nr 31/28.03.2002. Acesta este primul act normativ emis de Guvernul Romaniei in care se incearca definirea fenomenului de xenofobie si anti-semitism ca un fenomen social si o crima inacceptabila care trebuie redusa la minimum si pedepsita daca este comisa”.

 24. ovidiu spune:

  Exista vreo referinta academica/ stiintifica care o putem folosi la discutia noastra despre evrei si cum au influentat ei lumea?Totusi diferite carti si articole pot fi si conspirative… cu privire la dumnezeul evreilor si al crestinilor(ortodocsi) si cel al musulmanilor nu putem spune ca este acelasi… daca cineva incearca sa faca un dumnezeu pentru toate confesiunile eu cred ca este un ecumenist convins, nu putem vorbi despre Mantuitorul Hristos Fiul lui Dumnezeu ca fiind un profet.SA NE IUBIM UNII PE ALTII CA INTR-UN GAND SA MARTURISIM PE TATAL PE FIUL SI PE SF. DUH… asta nu inseama ca sa gasim un consens cu privirile la dumnezeu sa ne cioplim un dumnezeu CI DACA CINEVA NU DESCHIDE OCHII SA-L VADA PE DUMNEZEU TREBUIE SA IL AJUTAM SA II DESCHIDA SI SA NE IUBIM UNII PE ALTII IN HRISTOS DUMNEZEU TATAL SI SF. DUH. din iubire nu poti accepta pe cineva care este mincinos ci din iubiore il inveti sa accepte adevarul si sa nu mai minta! asta e datoria noastra de crestini (ortodocsi)

 25. Petru Clej spune:

  Părinte Savatie, eu aș zice să spunem lucrurilor pe nume: dumneavoastră ați preluat un sondaj din revista ACUM, pentru care vă mulțumesc. V-am invitat să scrieși un articol – foarte bun de altfel – despre Bicefalia Bisericii din Republica Moldova, pe care l-am publicat în revista ACUM.

  În schimb, am fost atacat aici – la persoană – de niște ignoranți, care n-au pus în viața lor mâna pe Biblie, darmite pe Koran. Vă rog să le explicați, ca un expert în ambele cărți sfinte acestor cvasi-analfabeți religioși că a spune că Dumnezeu este unul și același pentru evrei, creștini și musulmani nu e o dovadă de ecumenism, ci rezultă din însăși lectura Bibliei Ebraice (Tanah), a Noului Testament și a Koranului.

  De asemenea, v-aș ruga să le atrageți atenția acestor ignoranți să nu mai posteze calomnii. Revista ACUM http://www.acum.tv este realizată VOLUNTAR și acuzații că editorii ei ar fi plătiți de nu știu cine sunt CALOMNII (deci delicte penale) pe care dumneavoastră le tolerați din partea unor lași anonimi.

  Mai spuneți-le acestor ultra-ignoranți și sfertodocți că relația dintre comunism și francmasonerie a fost una de antagonism, organizațiile francmasoneriei fiind interzise sub regimul comunist. De asemenea, mai explicați-le rolul pe care francmasoneria l-a jucat în făurirea statului modern român și dați-le exemplu de mari figuri românești care au aparținut francmasoneriei.

  În sfârșit, chiar dacă sunteți cleric ortodox, deci creștin, explicați-le acestor ignoranți că nu dețin adevărul absolut, iar creștinii reprezintă o minoritate a populației globului, iar cei care cred în natura divină a lui Isus sunt și mai puțini.

  Dacă nu veți face asta Părinte, voi considera că nu vă asumați responsabilitatea de moderator al acestui blog și mă voi retrage, considerând că sunteți de acord cu calomniile, insultele, minciunile și incitarea la ură care se face pe acest blog.

 26. Fabian spune:

  D-le Clej, acum v-ati dezvaluit identitatea de francmason antiortodox iar daca e vorba de CALOMNII, primii sunteti dvs care le faceti, prin minciuni si atacuri contra Bisericii. Ortodoxia detine adevarul absolut, toate celelalte culte, religii, asociatii sunt in afara adevarului mantuitor si Dumnezeu prin ICONOMIE poate mantui – doar El!- pe cei dinafara Ortodoxiei. Pe mine nu ma faceti ignorant in Teologie, caci am studiat Vechiul Testament in cei 6 ani de studii teologice. Iar despre si din Coran am citit suficient cat sa spun ca religia musulmana n-are nici o legatura comuna cu crestinismul, eventual una antagonica. (cititi ce spune Coranul despre Maica Domnului – blasfemii!).
  Despre franmasonerie si comunism va inselati amarnic: Marx, Engels sau Lenin au fost masoni de ultimele grade, doar astfel au putut domina societatea. Comunistii de la noi erau aproape toti masoni, iar Gheorghiu Dej a fost asasinat pt ca s-a opus comunistilor sovietici, intrand in conflict cu masoneria straina. Interzicerea masoneriei de catre comunism a fost de ochii lumii, ea continuand sa existe nestingherita pana in ziua de azi.
  Cine e atat de naiv sa creada ca baietii comunisti au interzis masoneria, cand ei insisi erau masoni??

 27. Petru Clej spune:

  Părinte Savatie,

  Dacă mai exista vreun dubiu că încurajați fanatici, mincinoși, calomniatori și ignoranți, aveți dovada în mesajul precedent: să vă fie rușine că în calitate de cleric ortodox sunteți de conivență cu un legionar/nazist.

 28. intai de toate va multumesc pentru a ma fi pus in contact cu cele de mai sus. trebuie sa marturisesc ca, daca mi se intampla, oarecum rar, sa folosesc structura de blog a rubricilor editiilor online ale unor ziare, pentru a plasa cate un comentariu punctual, citesc prea putin alte comentarii. nu stiu la ce mi-ar folosi. tot respectul fata de elie wiesel, am intalnit in autobiografia lui asimov un pasaj interesant despre un dialog pe care l-a avut cu elie wiesel. cred ca merita efortul de digitalizare. cum nu stiu unde i-ar fi locul o sa vi-l expediez personal, ca word atasat

 29. Fabian spune:

  Daca spui adevarul esti catalogat legionar/nazist?!
  Dumnezeu sa va ierte, d-le Clej. Va iubesc in calitate de crestin, doar Hristos ne-a poruncit sa ne iubim vrajmasii. E diferenta absoluta a crestinismului fata de orice alta religie din lume.
  Mantuire!

 30. Petru Clej spune:

  Domnule Munteanu,

  Ce spuneți de cuibul ăsta de sfertodocți/ignoranți legionari/naziști pentru care minciuna este adevăr și care pretind că dețin adevărul absolut?

 31. Theo spune:

  Domnule Fabian,
  Ortodoxismul este una dintre cele mai periculoare confesiuni creștine pentru simplul fapt că urăște tot ce nu e ortodoxist. Nu exista biserică strămoșeacă deoarece dacii nu erau creștini, erau și ei tot politeiști, dar aveau alte zeități, nu pe maica sau pe Khristos sau pe Gheorghe, martirii de la Aiud etc. Singura legatura a bisericii cu strămoșii este tocmai politeismul și atât. Mai mult decât atât, ortodoxismul dă dovadă de o superstiție la superlativ, mă amuză teribil când aud preotul spunând oamenilor că „trăiți rău acum, dar pe lumea cealalată veți trăi bine”, stau acum și mă gândesc la oamenii care au suferit de foame, dacă ar fi se îi dezgropăm, oare vor fi fălcoși sau nu? Din moment ce preotul spune că ei trăiesc bine, aș vrea să le văd fălcile.
  Domnule Fabian sp știți că aberați când spuneți că în România nu există antisemitism, exemplu elocvnt sunteți chiar domnia voastră, apoi mai sunt adepții noii drepte, ai lui V.C. Tudor etc. E plină țara de antisemiți, iar afirmația cum că evreii întrețin antisemitismul e absolut prostească. Cine credeți că dorește să fie bătut, chinuit și omorât, poate un sado-masochist, dar un om normal, NU. Cât despre ura infernala a evreilor pentru creștini, iarăși îmi permit să spun că aberați grozav. Evreii nu au nimic cu urmașii nazarineanului, ba din contră ucenicii acestui personaj istoric și urmașii lor au căutat cu tot dinadinsul să convertească evreii, iar dacă nu au reușit, i-au omorât. Orice evreu dacă îl întrebați ce are cu creștinii, o să vă răspundă sincer: nimic, chiar nu ne interesează de religia lor, nu le acceptăm zeul; pe când un creștin fanatic e ca turbat să convertească evreii crezând că așa va fi încoronat de semizeul nazarinean în ceruri.

  Da, aveți dreptate: dumnezeul creștinilor nu este același cu cel al musulmanilor, însă vă înșelați la următoarea idee și vă corectez: nici cu cel al evreilor nu este. Creștinii au un panteon de semizei (sfinții), și o trinitate de zei supremă din care face parte și un om (asemeni lui Budha, Zoroastru, Horus). Creștinismul este o religie idolatră, dacă e să o privești din perspectiva monoteismului iudaic, am auzit la ortodocși cerând iertare Mariei („preasfântă nascatoare de dumnezeu miluiește-ne pe noi”), care om fiind, nu are nici o autoritate să acorde milostivire și iertare chiar conform religiei creștine. Vedeți voi, evreii nu au onorat-o pe Isis și nici pe fiul ei Horus când au fost în eretz Mytzraim (țara Egiptului) și nu au făcut-o nici mii de ani mai târziu cu Isus și Maria.
  Cât despre monahul Neofit, sunt convins că este un soi de Cleopa, adică un analfabet vorbitor după ureche, sunt convins că nu a fost nici măcar evreu, un evreu, mai ales dacă e cunoscător de carte, nu se va converti la creștinism, testamentul grecesc e plin de erori și contradicții, chiar zeul creș1tinilor face o confuzie majoră când vorbește despre un episod din Tanach, un zeu care se presupune că e atotștiutor.

  Sunteți penibil cu afirmația că revista acum e finanțată de Francmasonerie și e scrisă de masoni, mă face să râd gândul că probabil vă veți imagina că eu, care scriu în revista ACUM, mă închin la un șarpe imens care nu e nimni altul decât diavolul (căci așa sunau niște povești ortodoxe despre masoni).

  NU, dle Fabian, dvs nu iubiți pe nimeni, nici măcar pe Khristos, iubiți ideile care le aveți inoculate, atât.

  Domnule Eufrosin,
  Cred că abia așteptați un nou Holocaust…din moment ce spuneți că acum tăceți și suportați evreii…și cu ce nesimțire mai susțineți că nu există antisemitism în România. Nu am nimic cu nazarineanul vostru răstignit, efectiv, eu unul nici nu îmi amintesc prea des de el, așa că de ce susțineți că e o piatră de poticnire. E foarte posibil ca să nici nu fi existat.

 32. savatie spune:

  Domnule Clej, vă salut. Urmăresc cu un interes tot mai mare discuţiile de la acest articol. Atunci cînd v-am răspuns cu acel articol pentru revista ACUM nu ne cunoşteam. Acum, cu ocazia acestor comentarii, aţi făcute destul de multe afirmaţii, inclusiv la adresa mea. Sînteţi un om de presă, cel puţin aşa v-am perceput şi ar trebui să încurajaţi şi să susţineţi libertatea de opinie. Aţi folosit cuvinte foarte dure la adresa cititorilor acestui blog, atacuri la persoană, jocuri de cuvinte care ironizează pe marginea ortodoxiei. Nu vă condamn, pentru că aveţi dreptul şi libertatea să aveţi o opinie. Totuşi, nu sînt de acord cu opinia şi felul în care purtaţi discuţia pe acest blog.

  În ce mă priveşte: nu sînt nazist şi nici legionar. Am crescut în familia unui comunist convins şi ateist şi mai convins. Duşmanul meu ideal, implimentat din copilărie a fost nazismul, iar întruchiparea răului soldatul neamţ. Cînd şi în ce împrejurare aş fi putut ajunge nazist? Sînt creştin şi nu am nici cele mai mici sentimente rasiste, naţionaliste sau xenofobe.

  Referitor la celelalte religii, vă pot spune că mi s-a întîmplat să citesc din Coranul editat de Asociaţia studenţilor musulmani din Romania (deci o ediţie necenzurată) şi am găsit acolo pasaje în care „fiul Mariei şi cei ce se închină lui sînt blestemaţi”. Poate că aţi citit alte ediţii ale Coranului, însă, aici, fratele Fabian are dreptate.

  Din păcate, părerea evreilor despre Hristos şi cei ce cred în El nu e deloc mai bună. Vă propun să mergeţi la Ierusalim în compania unor preoţi sau călugări ortodocşi ca să aveţi cinstea să fiţi scuipat, huiduit şi chiar lovit de evreii credincioşi. Iarăşi, nu le interzic acest drept şi libertate evreilor, dar nici nu pot să spun că avem aceeaşi credinţă.

  Acestea fiind spuse, vă asigur de gîndurile mele bune faţă de toată lumea.

 33. ion adrian spune:

  Parinte Savatie,

  Iertati-ma ca intervin, dar am vazut ca toleranta si rabdarea dvs este mare.
  Am ajuns aici in urma indicatiei primite din partea dlui Clej care a trimis o circulara in acest sens unor colaboratori ai revistei ACUM printre care ma numar inca si dintre care cu siguranta ca cel putin eu sunt crestin ortodox si aparator vajnic sa spunem, al valorilor crestine, ceea ce m-a chinuit destul in colabiorare totusi fructuasa cu revista Acum.
  Cred ca sunt supus astfel la un fel de test , pe care incerc sa-l trec si in consecinta, o sa -i dau acum dreptate dlui Clej care spunea unor sustinatori ai crestinismului angajati intr-o polemica cu cei care au pareri asemanatoare cu ale nickului Theo de mai sus, sa lase in pace revista ACUM, ca sunt destule bloguri crestine fundamentaliste, bigote, etc.
  Desigur ca sunt, si probabil ca si cel initiat de un calugar ortodox intra in aceiasi categorie.
  Deci ii dau dreptate dlui Clej si in ciuda faptului ca dlui acolo la dansul mai taie prin nepublicare spirite mai incinse, sa zicem cam la nivelul de argumentatie al catorva mai incinsi de aici, acum simte nevoia sa plece singur si bine face desi dvs parinte nu ati dat o replica similara, in sensul ca sunt destule bloguri si reviste atee sau chiar anticrestine, la care Theo de exemplu ar putea sa participe cu succes.
  M-a amuzat supararea dlui Clej care cand trebuie sa combata pe un teren care nu-i este familiar si unde decizia de publicare nu este la dsa, vede ca e putin mai greu si atunci se supara si pleaca desi este greu de inteles de ce a venit in vizita, si ma felicit pe mine insumi fiind convins ca as putea activa cu acelasi folos si-n cadrul revistei ACUM(daca intr-un final nu as fi dat totusi afara) si aici unde s-ar putea sa ma contrazic cu unii prea habotnici, dar nu cred ca as fi in situatia sa plec.
  Deci sa fim daca putem si macar sa ne straduim, toleranta pe care cu totii o recomandam si putini o traim, celalalt obraz intors, iubirea de aproape, toate aceste valori atat de propovaduite si atat de putin respectate.
  Dar fiindca totusi am venit pe acest blog, vreau sa va propun o tema de meditatie parinte si anume daca Dumnezeul fiecarei religii si etnii sau popor ia ceva specific de la acesta, nu cumva Dumnezeul cel Viu cel Adevarat, care prin Fiu, numai Adevar graieste , nu este EL prin crearea omului ca pereche primordiala, parte barbateasca si parte femeiasac(sper sa nu se supere gay-i ca nu au si ei rezervata vre-o pozitie pe aicea) parintele tuturor fiintele umane, asa cum spune rugaciunea noastra crestineasca data noua de Fiul, chiar daca copii lui stiu sau nu stiu asta. SI nu suntem noi prin insasi acesta creatiune frati buni cu totii, si nu de aceea vedea IISUs, in oricine pe aproapele, pe fratele pe care sa-l iubesti ca pe tine insuti?

  Numai bine, multa sanatate si sarut mana parinte

 34. savatie spune:

  Fratele meu, mă bucur că eşti ortodox. Sigur că, în Hirstos şi doar în el, avem frăţietate cu toată lume şi o primim cu dragoste. Dar dragostea aceasta trebuie propovăduită, în Hristos. Niciuna din religiile pomenite în aceste discuţii de domnul Clej nu propovăduiesc frăţietatea cu ceilalţi, cu atît mai mult dragostea. Doar Hristos şi în el şi noi l-a putut numi pe Iuda „prietene”.

  Să ştii că şi eu mai şterg uneori unele comentarii, mă mai supăr pe unii comentatori, dar îmi trece. Sînt un om cu păcate, dar mă străduiesc să iert şi să iubesc. De aceea, pe acest blog intră tot felul de oameni: şi atei, şi evrei şi tineri cu ifose de artişti neînţeleşi şi ziarişti de toată mînă şi chiar persoane sus-puse, care se pogoară pînă la mine nevrednicul, pentru a-mi trimite după aceea, cînd mi-i viaţa mai dragă, scrisorile la spam 🙂

  Aşa că eu am credinţa mea, pe care nu o schimb pe nimic în lume, dar vorbesc cu toată lumea şi nu dispreţuiesc pe nimeni pînă la urmă.

 35. ion adrian spune:

  Parinte ,
  Multumesc pentru raspuns.
  Cineva un evreu imi spunea ca el nu considera crestinismul o continuare o prelungire a iudaismului.
  Si eu i-am spus ca sunt de aceiasi parere, ca nici eu nu consider nici-o legatura intre crestinism si oricare alta religie, ca eu consider crestinismul un MIRACOL dat noua de Dumnezeu Tatal.
  Noapte buna parinte.

 36. Petru Clej spune:

  Vă rog să nu vă luați după minciunile „creștinului” Ion Adrian. Nu era vorba de o „circulară”, ci o exemplificare a ce înseamnă habotnicia, ignoranța, minciuna, calomnia și ipocrizia.

  Părinte Savatie, nu trebuie să te naști din legionari și naziști ca să devii unul. Trebuie doar să dovedești intoleranța pe care o dovediți – prejudecățile incredibile față de celelalte religii și să încurajezi incitarea la ură permanentă.

  Uitați-vă la ultimii 1700 de ani ai relațiilor dintre creștinism și evrei și vedeți cine pe cine a persecutat.

  Citiți Biblia și Coranul și nu vă lăsați spălați pe creier de clerici analfabeți. În rest, cred că locul domnului Ion Adrian este aici, căci cine se aseamănă se adună – și-a dat definitiv arama pe față.

 37. munteanu mircea spune:

  La sondajul dvs. referitor la existenta anti-evreismului in Romania, am raspuns „da”. Exista asa ceva in Romania. Nu oficial, dar exista. Si e foarte puternic. Si e mascat la nivel de „activisti”, „raspindaci”, etc. Deci, e diseminat in rindurile maselor, desi liderii declara altceva. Adica cel mai periculos sistem. (La fel era si-n comunismul romanesc. In fapt, nimic nu s-a schimbat. Pentru ca vechii oameni au fost promovati, cu mentalitati cu tot. Iar cei care au incercat sa zica -doar- altceva, au fost eliminati din sistem.)
  Nu am negat niciodata acest lucru.
  Nu neg nici faptul ca multi preoti (nu stiu daca fostii ofiteri de Securitate sau altii -caci nimeni nu uita ca preotii, ortodocsi, au primit grade-) fac propaganda anti-evreiasca. Desi, si aici, e greu de dovedit in fata legii, cu probe materiale, acest lucru.
  Nu neg nici faptul ca multe partide din Romania, cunoscind sentimentele religioase ale romanilor, incearca sa le cistige voturile printr-o falsa credinta manifestata ostentativ.
  Este mult de comentat. Este si mai mult de facut, mai ales de lideri. (Niste lideri, care, iata, in cazul -haideti sa nu-i nominalizez eu-, etc. au primit ajutorul comunitatii mondiale evreiesti, dar care ……….Si aici este o alta paranteza de facut; de obicei, acesti lideri, siguri de sprijinul extern, au inceput sa-si bata joc pe fata de lege. Devenind campionii furtului pe fata si a batjocoririi justitiei. Ridiculizind atit dorintele si asteptarile romanilor, cit si ale evreilor. Nu credeti ca o sfidare, atrage dupa sine si alta? Sau credeti ca legile pot fi incalcate intr-un domeniu, dar respectate in altul?) Nu credeti ca mecanismul de a alege si promova lideri este gresit? Si mentalitatea de a-i tine „buni in post” orice ar face, toata viata? Pina la urma, toti vor fi loviti de acesti oameni „cu doua limbi si doua inimi”. Trebuie adoptat un mecanism democratic de a-i inlocui pe cei care gresesc. Si mai ales pe cei care gresesc ostentativ.

  In acelasi timp, se face greseala de a pune in aceeasi oala partizanii „credintei stramosesti” cu partizanii Unirii cu Roma si partizanii Ecumenismului.
  Intre cele trei (doua) grupe nu exista nici o legatura in afara admiterii exitentei Dumnezeirii. Ba am putea spune ca sunt mai multe diferente decit asemanari. Si mentale si culturale si comportamentale si de model viitor al omenirii. Este greseala semnalata si de Secretariatul de Stat al SUA la nivel de lideri religiosi in Romania. BOR respinge Ecumenismul. Este greseala si revistei RLIV/ACUM: trateaza toti credinciosii la fel. Nu sesizeaza nuantele si faptul ca multi (sau macar unii) dintre ei sunt aliati fideli in efortul de globalizare si modificarea mentalitatii „provinciale”.
  Cu corectarea ca anti-semitismul nu este o mentalitate „provinciala” ci o mentalitate otravita prezenta la nivel global.

  Din alt punct de vedere (poate gresesc, totusi) de citva timp, asistam la eforturi (pe multiple planuri) de resurectie a unei foste mari puteri mondiale. Ea actioneaza direct, prin propriile tancuri(sau blindate), pe unde are chef si poate ajunge. Pe unde nu poate ajunge ea, isi foloseste agentii (mai vechi sau mai noi) pentru a crea probleme adversarilor si a rupe blocul de aliante.
  Faceti o analiza corecta si exhaustiva a liderilor si sefilor din politica/ politie/justitie/administartie/BOR, care sustin (sau sunt banuiti) anti-semitismul si sigur veti vedea (pe fata sau in ascuns) legaturi cu acest vechi centru de putere mondiala. Daca nu ma insel, chiar BOR are relatii cordiale cu el.

  Este indreptatita atitudinea domniei voastre. Si atitudinea liderilor evrei. Dar trebuie sa puneti corect verdictul, pentru un tratament eficient.
  Altfel, stiti ce se intimpla in cazuri de diagnostic si tratamet gresit.

  In ceea ce priveste greseala presedintelui, nu cred ca asta e semnul nelinistitor. Ci faptul ca nu s-au cerut suze si coincidenta cu profanarea cimitirului evreiesc din Giurgiului/Bucuresti. De asemenea, faptul ca intr-un efort (laudabil) de a relua legaturile cu tarile arabe (care „asteapta doar un semnal de la Bucuresti” -?!!!-), se ajunge la incordarea nejustificata a relatiilor cu Israelul. Ministrul de externe si consilierii prezidentiali au de dat citeva explicatii, cred eu…Poate si sefii SRI-SIE.

 38. ion adrian spune:

  Dle Clej,
  Vad ca Iulia nu este aici si atunci te intreb , ce cauti aici, ce vrei de la parinte ce vrei de la cei care au placerea sa discute de ale lor, crestinesti. la care eu nu ma invrednicesc? dar asta este treaba si pacatul meu.
  Poate ca este mai imprtant ce fac acum si aici.
  Lasa-i in pace sau esti ca si martorii lui Yehova?
  Crezi ca daca parintele a acceptat sa publice un articol in revista ACUM i-ai lut si mana si este si prizonier si trebuie neaparat sa fie insultat indirect aici?
  Mai gandeste-te, daca nu reveneai caci ai spus ca vei parasi blogul, nu reveneam nici eu si sa stii cat stai pe aici tot atat voi sta si eu.
  Hai mai bine sa combatem in revista dtale.

 39. Petru Clej spune:

  Domnule Ion Adrian,

  V-aș ruga în primul să nu vă adresați cu „dumneata” întrucât eu nu folosesc cu dumneavoastră acest apelativ.

  În al doilea rând, Părintele Savatie este primul care mi-a cerut permisiunea să publice sondajul de opinie.

  În al treilea rând, văd că vă ploconiți în fața acestui călugăr semidoct și fanatic, pe al cărui blog se afirmă că revista ACUM este „finanțată de comuniști masoni” și unde se proclamă credința ortodoxă adevărul absolut.

  Sunteți de acord cu aceste afirmații? Daca da, nu mă întrebați dumneavoastră ce caut pe acest blog, vă întreb eu pe dumneavoastră ce căutați pe pagina revistei ACUM (unde nu v-ați permite temenele în fața ortodocșilor așa cum faceți aici). În orice caz revista ACUM nu tolerează – în numele libertății cuvântului – incitarea la ură, extremismul legionaroid, negarea Holocaustului – așa cum sunt tolerate (și chiar încurajate) pe acest blog.

  N-aș fi ajuns pe acest blog, dacă nu apărea discuția despre OUG 31/2002 unde am făcut niște precizări în urma cărora am fost atacat de doi ignoranți extremiști, tolerați de acest călugăr sfertodoct. Asta e „iubirea” creștină practicată de reprezentanții acestei religii de sclavi spălați pe creier – ortodoxia.

 40. Doamne ajuta !

  Intervin deoarece cineva pe aici aduce un elogiu masoneriei si ELITELOR evreiesti adepte cultului paladin .

  Indubitabil , crestinii ar trebui sa fie cei din urma anti semiti . De fapt asa si sunt dar cad intr-o capcana sinistra .

  Dr. Nahum Goldman , (1894-1982) , presedinte al World Zionist Organization , avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva :
  „ Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre „

  Aceste „ elite „ , camatari si industriasi planetari , iluminati si varfuri ale masoneriei , teoreticieni ai tuturor doctrinelor de STANGA si ai ateismului , motorul revolutiei franceze si bolsevice , TOTI practicanti ai cultului paladin ( inchinarea la lucifer ) au pregatit , finantat si au avut de castigat de pe urma tuturor mega conflictelor planetare ( razboaie , crize sau revolutii ) inclusiv de pe urma celor doua cele mai mari plagi din istoria umanitatii : NAZISMUL si BOLSEVISMUL .
  Ei isi zic evrei dar nu merita denumirea de fii ai lui Avraam , de membri ai poporului ales , care de aceea era ales , deoarece erau iubitori de Dumnezeu si Ii indeplineau poruncile . In schimb „ elitele „ se inchina diavolului si promoveaza si finanteaza masiv tot ce este uraciune in fata Creatorului . Nici nu mai este nevoie sa intram in vreo discutie teologica generala crestinism – mozaism , deoarece ei scuipa pe Vechiul Testament , pe legea lui Moise . Ei au spurcat pamantul cu militantismul pro homosexualitate , pro avort , anti patriotism , anti familie traditionala , revolutia sexuala .

  Consider ca evreii se impart in trei mari categorii :

  1 ) cei care in vechime s-au straduit sa respecte legile lui Dumnezeu si cei care s-au crestinat ,

  2 ) cei care actualmente se straduie sa respecte real legea lui Moise si

  3 ) ratacitii atei sau de-a dreptul practicanti ai cultului paladin ( inchinarea la lucifer ) , cei ce se straduie impreuna cu multi altii sa instaureze Noua Ordine Mondiala .

  Culmea este ca cei din ultima categorie sunt cei mai putini dar si cei mai influenti . Pe acestia ii ajuta in fapt anti-semitismul , caci astfel au putut crea legi si curente anti – antisemitism , astfel incat nu poti spune prea multe despre ei , caci imediat esti acuzat de anti-semitism . De parca ei ar fi crema natiunii evreiesti . FALS . Ei sunt de fapt tot ce are mai rau poporul Israel , caci l-au parasit pe Dumnezeu si se inchina lui mamona . Ei sunt cei ce pregatesc Noul Babilon , guvernul mondial format prin unirea structurilor Big Brother de tip UE sau iminenta uniune nord americana .

  SPECIFICATIE : sunt crestin si iubesc poporul evreu . Nu are nimeni dreptul sa ma acuze de anti-semitism deoarece arat greselile categoriei 3 ) de mai sus . Mai mult , nu analizez strict iluminatii evrei , ci pe toti PAPUSARII si marionetele lor , indiferent de rasa din care fac parte . Nu pot sa nu vorbesc insa de aceia dintre ei care isi zic cu neobrazare ca fac parte din poporul lui Israel . Consider ca in ceea ce priveste chestiunea evreiasca , non-evreii se impart si ei in trei categorii :

  a ) cei ce iubesc categoria 1 ) de evrei ,

  b ) cei ce urasc categoria 1 ) de evrei dar o iubesc pe cea de la 3 ) , deci sunt la fel de rai si

  c ) cei ce cad in capcana intinsa de evreii din categoria 3 ) si sunt impotriva intregului popor al lui Israel .

 41. MASONERIA
  Albert Pike sustinea in lucrarea sa ” DOGMĂ ŞI RITUAL ” ca :
  „ Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică… „
  Si tot el explica si motivul :
  ” Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu ”
  „ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „
  Si de aici evident dezastrul . Formidabila structura piraminala masonica cu 33 de grade cunoscute are la varful ei niste practicanti ai cultului paladin … Dar majoritatea membrilor lor nu cred , deoarece in aceasta societate un individ nu accede de la un grad inferior la unul superior prin votul celor de un grad cu el . El este ales de catre cei din gradele superioare . Astfel , cu cat mai aproape de varf , cu atat membrii acelui grad sunt mai putini dar mai loiali si mai puternici . Varfurile sunt foarte rar cunoscute opiniei publice deoarece prin insasi regula lor interna membrii inferiori nu-i cunosc pe cei superiori . Si mai au o regula : noi ceilalti suntem considerati profani iar ei functioneaza pe principiile societatilor secrete . Deci aflam foarte putine din lucraturile lor . Totusi , de sute de ani de cand functioneaza , opinia publica a mai aflat cate ceva , unele informatii confirmate chiar de ei . Dar in general stim de evenimente ce s-au petrecut in trecut si despre membrii lor de atunci , rar despre actualitati . Ma refer evident la marile loje mondiale cu rol determinant in istoria omenirii , nu la multele caricaturi aparute in timp , cu rolul diversionist de a nu lua masoneria in serios . Dar si aceste caricaturi au importanta lor , caci alaturi de multii din gradele inferioare ale marilor loje lucreaza de zor ( constient sau nu de scopul final ) dupa directivele stapanilor . Si pana la urma nici nu le pasa cat de luciferici sunt cei de la varf , caci se simt puternici , stiindu-se rotite in marele si puternicul angrenaj . Li se gadila orgoliul , au impresia ca si ei fac parte dintre ELITE . Si nefiind crestini , nu li se pare nimic rau …
  Astfel ajungem la spusele lui Walther Rathenau , ce scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse :
  „ Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii „
  Aceste ELITE nu controleaza doar bancile si economicul , ci din ce in ce mai mult si politicul iar scopul lor este unic : formarea GUVERNULUI MONDIAL .

  Nelson Aldrich
  Nelson W. Aldrich ( 1841 – 1915 ) , politician si bancher . Relatii stranse de afaceri cu J. P. Morgan si Paul Warburg .
  Vizionarul Federal Reserve Act . Dupa criza artificiala din 1907 , “ rezolvata “ de J. P. Morgan , in 1908 congresul il insarcineaza pe Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor si cu cautarea solutiilor pentru prevenirea crizelor …
  Acesta , dupa o vizita la greii din finante banci europeni ( Rothschilds si prietenii ) , in noiembrie 1910 la Jekyll Island Club , se intalneste cu Paul Warburg ( Kuhn, Loeb & Co. ) , Frank A. Vanderlip ( din partea National City Bank of New York ) , Henry P. Davison ( din partea companiilor J. P. Morgan ), Charles D. Norton ( din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong ( reprezentant J. P. Morgan) , in cel mai mare secret posibil , si pun bazele Federal Reserve , in conformitate cu intelegerea prealabila Aldrich , Warburg , JP Morgan , Rockefeller . Secretul era necesar deoarece opinia publica nu ar fi acceptat o “ banca nationala “ creata de banci private . De abia in 1913 este recunoscuta oficial de catre Woodrow Wilson , influentat fiind de Bernard Mannes Baruch .
  Foarte activ mason . Fiica sa , Abby Aldrich , este mama lui David Rockefeller .

  John Jacob Astor
  John Jacob Astor ( 1763 – 1848 ) , nascut Johann Jacob Astor , primul membru proeminent al Astor family , primul multimilionar si primul creator de trust din SUA . S-a imbogatit din blanuri , imobiliare si opium . L-a sprijinit pe poetul si scriitorul Edgar Allan Poe . Evreu . Mason .
  Interesant este ca la batranete a ars toate actele si registrele afacerilor sale . Ce a incercat sa ascunda ?

  Foster Bailey
  Foster Bailey ( 1888 – 1977 ) , grad 32 mason , sotul lui Alice Bailey ( 1880 – 1949 ) , initiatoarea amplei miscari New Age , continuatoarea Theosophical Society ale carei baze au fost puse de catre Madame Blavatsky . Intre 1919 si 1949 a scris multe lucrari dictate de catre “ maestri ai intelepciunii “ , non oameni din zona Tibetului . A considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut .

  Madame Blavatsky
  H. P. Blavatsky , ( 1831 – 1891 ) , legaturi apropiate cu Scottish Rite ( Albert Pike )
  Lucrarea sa „ The Secret Doctrine „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .
  Nascuta in imperiul rus , emigreaza in 1873 in New York si incepe o “ cariera “ in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate , levitatie , telepatie si altele din zona paranormalului .
  In 1875 fondeaza Theosophical Society .
  Ulterior incepe sa viziteze India .
  In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine , o lucrare plina de teorii rasiste , ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului .
  Dupa deces a fost INCINERATA .
  Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center , au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler .
  Aceasta scria in „ The Secret Doctrine „ , vol. 1 , pag 319 – 320 :
  „ In antichitate si realitate , lucifer sau luciferus , este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei . „
  „ lucifer este lumina divina si terestra , „ spirit sfant „ si „ satan „ in acelasi timp „
  DOAMNE IARTA-MA CA AM CITAT ASEMENEA BLASFEMII .
  Theosophical Society a influentat masiv Thule Society ( Rudolf Steiner , Rudolf Sebottendorff , Philipp Stauff , Anton Drexler , Rudolf Hess ) din Germania , care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …

  Albert Churchward
  Albert Churchward ( 1852 – 1925 ) , mason . Lucrarea sa „ Origin and Evolution of the Human Race „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

  Aleister Crowley
  Edward Alexander Crowley ( 1875 – 1947 ) , maestru mason si bisexual , in 1947 , inainte de a muri , a lasat o schita a infatisarii unui “ sef secret “ , creaturi non umane din zona Tibetului ce au influentat si au dictat lucrari theosofice precum cele ale lui Madame Blavatsky , Alice A. Bailey , Benjamin Creme . Arata aidoma extraterestrilor din “ cultura UFO “ .

  Valéry Giscard d’Estaing
  Valéry Giscard d’Estaing ( 1926 – ) , membru Bilderberg Group , presedintele Frantei intre 1974 – 1981 , figureaza a fi politician de centru dreapta , dar este mason .
  A colaborat strans cu Henry Kissinger in Trilateral Commission .
  Este pro avort si pro contraceptie .
  In 1982 , impreuna cu prietenul sau Gerald Ford formeaza AEI World Forum , intalniri anuale ale oamenilor de afaceri si finante importanti , sefi si oficialitati guvernamentale , “ elite “ intelectuale . Sponsorizarea vine din partea American Enterprise Institute , al carei principal consilier este Samuel P. Huntington cel cu lucrarea “ Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale “
  Proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de Valéry Giscard D’Estaing , fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional .
  Acelasi care in ianuarie 1989, impreuna cu o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger , s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondiala . In cursul intrevederii , la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov:
  “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.”
  Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat pentru opinia publica .
  UE se transforma intr-un ritm galopant intr-un Big Brother de STANGA . La PAPUSARI totul este bine planificat si se respecta in tocmai schemele prestabilite . Sa vedem ce se spunea in textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001 , cand s-a pregăti următoare Conferinţă interguvernamentală . Convenţia s-a intrunit ( cum altfel ? ) sub preşedinţia domnului Valery Giscard d’Estaing :
  „ După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11 Septembrie. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere . „ ( … )
  „ Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE . „

  Henry Ford
  Henry Ford ( 1863 – 1947 ) , fondatorul Ford Motor Company si “ parintele “ liniei de asamblare folosita in productia de masa . Mason .
  Mega compania nazista IG Farben a avut stranse si scandaloase legaturi de afaceri cu Ford Motor Company . Mai mult , Henry Ford a fost un sustinator anti-semit al lui Hitler . Iar Hitler la randul sau a fost profund influentat de scrierile lui Ford si i-au servit ca sursa de inspiratie pentru Mein Kampf . A fost unul din idolii sai , pe care mai apoi chiar l-a decorat prin diplomatii sai .
  Prima conferinta Bilderberg din SUA , din 1957 , a fost sponsorizata de Ford Foundation . Iar familia Ford face parte din cercul prietenilor apropiati ai familiei Rockefeller .

  Manly Palmer Hall
  Manly Palmer Hall ( 1901 – 1990 ) , gradul 33 , mason , ritul scotian . In 1934 , Hall fondeaza Philosophical Research Society .
  In cartea „ The Lost Keys of Freemasonry „ , pag. 48 , a scris :
  „ Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale „
  Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

  Godfrey Higgins
  Godfrey Higgins ( 1772 – 1833 ) , mason . Unul din conducatorii Order of Druids, fondat de John Toland in 1717 . Lucrarea sa “ Anacalypsis “ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

  George C. Marshall
  George Catlett Marshall, Jr. ( 1880 – 1959 ) , general , mason , membru Kappa Alpha Order . A condus armata SUA in al doilea razboi mondial si a fost consultantul sef pe probleme militare al presedintelui Franklin D. Roosevelt .
  Dupa razboi , Clark Clifford a dorit sa numeasca vestitul program pentru redresarea europeana “ Truman Plan “ dar Truman insusi l-a denumit Marshall Plan . In pricipal la acest plan au lucrat cei de la Council on Foreign Relations , dar generalul a primit totusi premiul Nobel pentru pace in 1953 , cu toate ca a figurat mai mult cu numele .
  Mult mai activ a fost insa in rolul sau negativ ce a dus la instaurarea regimului comunist in China . Unii politicieni din acea vreme chiar credeau in necesitatea unui razboi sincer impotriva extinderii comunismului . Putinele dar foarte influentele ELITE real conducatoare doreau insa crearea unui alt sinistru laborator experiment pentru implementarea viitorului GUVERN MONDIAL : CHINA . Astfel , senatorul republican Joe McCarthy l-a declarat direct responsabil pentru pierderea acestei tari si a avertizat asupra unei “ conspiratii atat de imense si a unei imfamii atat de negre “ incat intrece cu mult alte conspiratii din intreaga istorie a umanitatii . Cand Marshall fusese trimis in China din ordinele secrete ale Departamentului de Stat , comunistii lui Mao duceau o batalie ca si pierduta , fiind aproape invinsi de nationalistii lui Chiang Kai-shek . Dar Marshall a incercat sa-l forteze pe ultimul la un parteneriat la guvernare impreuna cu comunistii , mai mult , americanii punand chiar embargo in ajutorarea cu arme a nationalistilor … Explicabil , caci Marshall era unul din apropiatii lui David Rockefeller , cel ce devenea in 1949 cel mai tanar director al Council on Foreign Relations si care satisfacut de lucratura alor sai declara mai tarziu , in august 1973 intr-un articol pentru New Yorker Times :
  “ Experimentul social din China lui Mao este unul din cele mai importante si de success din istorie “

  Karl Marx
  Karl Heinrich Marx ( 1818 – 1883 ) , Germania , celebrul filosof , sociolog , teoretician politic , revolutionar , idol al comunismului . S-a casatorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England .
  Karl Marx a fost mason , s-a tras dintr-o familie de rabini , dar nici el si nici Engels n-au inventat comunismul . Ei au fost influentati direct de Moses (Moshe) Hess ( 1812 – 1875 ) care a fost si unul din fondatorii socialismului . Este unul din creatorii anti-semitismului de tip modern , cititi va rog lucrarea sa On the Jewish Question.
  Citat Karl Marx :
  „ Aburi infernali se ridica si umplu creierul,
  Pana cand innebunesc si inima mi se schimba cu desavarsire.
  Vezi aceasta sabie?
  Printul intunericului mi-a vandut-o.
  Pentru mine el este cel care masoara timpul si da semnalul,
  Cu tot mai multa indrazneala interpretez dansul mortii „
  Tot el mai scria ca instrumentele de tortura sunt bune deoarece asigura locuri de munca , atat fierarilor cat si calailor …

  Louis B. Mayer
  Lazar Meir ( 1884 – 1957 ) , evreu , mason , co fondator Metro-Goldwyn-Mayer . A avut un parteneriat cu B. P. Schulberg ( vezi la Paramount Pictures ) creand Mayer-Schulberg Studio .
  In 1924 Louis B. Mayer fondeaza impreuna Marcus Loew ( Loews Theatres ) si Samuel Goldwyn ( Goldwyn Pictures Corporation ) Metro-Goldwyn-Mayer cu supervizarea lui Nicholas Schenck . Mayer a controlat efectiv MGM urmatorii 27 de ani .

  Albert Pike
  Albert Pike ( 1809 – 1891 ) , mason , gradul 33 ritul scotian ( rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula , la influenta enorma pe care o stim astazi ) a formulat dogma divinităţii lui lucifer în „Morals and Dogma” :
  ” Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu ”
  „ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „
  In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK). În octombrie 1901 a fost ridicat în Washington D.C.

  Walther Rathenau
  Walther Rathenau ( 1867 – 1922 ) , evreu , industrialist german , politician , scriitor , ministru de externe in timpul Weimar Republic. Fiul lui Emil Rathenau .
  Legaturi stranse cu masoneria . Lider industrias in vechiul imperiu german si noua republica . Unul din fondatorii German Democratic Party . In 1921 devine ministru al reconstructiei si in 1922 ministru de externe . Insistenta sa ca Germania sa accepte integral obligatiile Treaty of Versailles precum si Treaty of Rapallo cu Uniunea Sovietica i-au infuriat pe nationalisti .
  Acesta scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse :
  „ Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii „

  Familia Rothschild
  Mayer Amschel Rothschild ( 1744 – 1812 ) , fondatorul imperiului bancar Rothschild , cea mai de succes familie din istorie . Acesta si mai apoi fii sai au creat acest imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent , au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor solizi , inclusiv dezvoltarea transporturilor , au modernizat si stapanit sistemul bursier , bancar , financiar , au influentat direct politicul , au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi , au pus la punct un sistem continental de informatii rapide , etc. Desigur , ei au fost varful unui ice-berg , partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice .
  La 1 mai 1776, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild ( in traducere SCUTUL ROSU – inainte chemandu-l Mayer Amschel Bauer , dar si-a schimbat numele in mod special pentru ce avea in plan sa faca ) , cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna „cei care detin lumina”.
  Primul profet al „Ordinului”, cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – „Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, „Liga Dreptilor” lui Karl Marx sau „Decembristii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum , a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.
  1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;
  2) Abolirea proprietatii private;
  3) Abolirea mostenitorilor;
  4) Abolirea patriotismului;
  5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);
  6) Abolirea tuturor religiilor.
  Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten: „Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica”.

  Aceasta doctrina este baza celei de STANGA . De aceea si simbolurile … Rosu caracteristic stangismului , 1 mai celebrata de intreaga stanga , etc.

  Sa vedem cine au fost fii sai :
  Salomon Mayer ( 1774 – 1855) – fondatorul Rothschild banking family of Austria , care a determinat dezvoltarea economica a Austriei .
  Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England . Ca o paranteza , s-a casatorit cu o ruda a lui Karl Marx . In afara de domeniul financiar-bancar pe care au ajuns sa-l stapaneasca in insula , a colaborat direct cu guvernul in politica externa si de securitate a statului . De asemenea au dezvoltat un serviciu de informatii privat . Au finantat tabara anti Napoleon .
  Folosindu-se de sistemul propiu de informatii , de influenta si de credibilitate , dupa batalia de la Waterloo , pierduta de francezi , au adus in Anglia stirea falsa ca ar fi fost de fapt invers , panicand populatia . Bursa a cazut si ei au cumparat pe nimic tot ceea ce i-a interesat . La scurt timp stirea adevarata a venit . Astfel averea lor a crescut fabulos . La scurt timp , influenta lor in Bank of England era deja determinanta . A mai lucrat cu guvernul prusac si cel spaniol .
  Fiul lui Nathan Mayer , Lionel de Rothschild ( 1808-1879 ) , a finantat si influentat guvernul britanic in chestiunea Canalului Suez . A investit masiv in Franta . Fiul sau , Alfred de Rothschild (1842-1918), a devenit director of the Bank of England si a reprezentat guvernul britanic la International Monetary Conference din Bruxelles in 1892 .
  Au mai dezvoltat afaceri in Africa de Sud .
  Calmann (Carl) Mayer ( 1788 – 1855 ) – fondatorul Rothschild banking family of Naples ( Napoli ) .
  James Mayer de Rothschild (1792-1868) – fondatorul Rothschild banking family of France . A determinat transformarea Frantei intr-o putere industriala . La vremea sa a fost cel mai bogat om al planetei .
  A fost sustinatorul lui Gioacchino Rossini, Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Eugène Delacroix si Heinrich Heine.
  SPECIFICATIE :
  Cand cititi mai sus ca au facut afaceri , ganditi-le ca pe ceva mega , la nivel national sau continental .
  In tarile unde erau prezenti direct , reprezentau o forta bancara mult superioara intregii „ concurente „ luate la un loc .
  Familia avea obicieiul sa se casatoreasca intre membrii sai . In cazul in care pe o line a arborelui genealogic aceasta practica o faceau consecutiv 2-3 generatii , rezultau sinucigasi sau nebuni .
  Cei mai sus numiti au fost prieteni cu conducatorii politici din tarile respective .
  Dupa dramaticul al doilea razboi mondial si aflarea de catre intreg mapamondul a ororilor HOLOCAUSTULUI , familia a intrat intr-un OBLIGATORIU si NECESAR con de umbra , lasand unui grup prieten o buna parte a domeniului de activitate . Asta nu inseamna ca au devenit minusculi .
  Actualmente , banca Rothschild este una din cele mai mari banci de investitii din lume .
  http://www.rothschild.com/
  Putem aminti si cateva din interesele mega familiei in Romania ultimilor ani , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic Arcelik , Luxten , Terapia Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban , etc. Proiecte finalizate sau in curs de finalizare .
  Ca o paranteza , interesanta a fost numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan (Rockefeller ) si ABN AMRO Rothschild.
  Leopold de Rothschild
  Leopold David de Rothschild ( 1927 – ) , finantist si muzician britanic . Membru Rothschild banking family of England. A lucrat si pentru Kuhn, Loeb & Co., as well as at Morgan Stanley si Glyn, Mills & Co. , inainte de a deveni partener in firma familiei sale N M Rothschild & Sons in 1956.
  Miriam Rothschild
  Dame Miriam Louisa Rothschild ( 1908 – 2005 ) , zoologist , entomologist , luptatoare pentru legalizarea homosexualitatii .

  David Sarnoff
  David Sarnoff ( 1891 – 1971 ) , evreu , mason , nascut Belarus , afacerist american , pionier al radioului si al televiziunii comerciale . Conducatorul Radio Corporation of America (RCA) , fondatorul National Broadcasting Company (NBC) , ce va deveni una din cele mai mari companii din lume .
  Inca din 1943 a inceput influentarea guvernantilor americani pentru crearea unor posturi de radio pentru perioada post razboi . In 1947 il convinge pe Secretary of State George Marshall sa extinda rolul Radio Free Europe si Voice of America .
  In 1959 era membru Rockefeller Brothers Fund pe politica externa americana .
  Membru COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS ( CFR ) .

  Joseph Schenck
  Joseph Michael Schenck ( 1878 – 1961 ) , evreu , mason , pionier si unul din cei mai influenti oameni din industria de film . Primul presedinte United Artists. Chairman 20th Century Fox . Indragostit de Marilyn Monroe ( 1926 – 1962 , evreica ) , joaca un rol cheie in cariera ei .
  Unul din fondatorii Academy of Motion Picture Arts and Sciences ( ce decerneaza premiile Oscar ) .
  Twentieth Century Pictures , fosta companie de productie creata in 1932 de Joseph Schenck, fostul presedinte United Artists, Darryl F. Zanuck de la Warner Brothers, William Goetz de la Fox Films . Finantarile au venit de la Nicholas Schenck , fratele primului si de la socrul lui Goetz , Louis B. Mayer , capul MGM Studios .
  Schenck a fost presedinte , Zanuck vice presedinte Charge of Production si Goetz vice presedinte . In 1934 produc The House of Rothschild .
  In 1935 se uneste cu Fox Film Corporation , creandu-se 20th Century Fox .

  Thomas J. Watson
  Thomas John Watson, Sr. ( 1874 – 1956 ) , fondatorul International Business Machines (IBM), fost membru Carnegie Endowment for International Peace . A fost membru al cultului Bohemian Grove .
  IBM a avut relatii cu nazismul . Gigantul , cu filiale deschise si in Germania, a creat pentru nazisti un sistem foarte complex, pe baza de carduri perforate, pentru a avea control asupra bazelor de date. Imediat ce invadau o tara, nemtii verificau sistemul de recensamant cu ajutorul cardurilor, luand astfel urma fiecarui evreu, tigan sau oricarui alt non-arian. In acelasi fel se tinea si evidenta prizonierilor – se stia pentru fiecare orientarea religioasa, locul natal si modul in care urmau sa fie executati.
  IBM este companie membra Council on Foreign Relations . A avut de fapt mereu relatii stranse cu PAPUSARII . Fondatorul ei , Thomas J. Watson a fost medaliat de Adolf Hitler .

  Darryl F. Zanuck
  Darryl Francis Zanuck ( 1902 – 1979 ) , mason , producator , recizor , scenarist , actor , a jucat un rol major in sistemul studiourilor de la Hollywood
  Twentieth Century Pictures , fosta companie de productie creata in 1932 de Joseph Schenck, fostul presedinte United Artists, Darryl F. Zanuck de la Warner Brothers, William Goetz de la Fox Films . Finantarile au venit de la Nicholas Schenck , fratele primului si de la socrul lui Goetz , Louis B. Mayer , capul MGM Studios .
  Schenck a fost presedinte , Zanuck vice presedinte Charge of Production si Goetz vice presedinte . In 1934 produc The House of Rothschild .
  In 1935 se uneste cu Fox Film Corporation , creandu-se 20th Century Fox .

 42. EXEMPLE DE VINOVATI PENTRU SUSTINEREA NAZISMULUI :

  Antisemitismul si rasismul erau imbratisate de paturi largi ale opiniei publice , inainte de a fi fluturate de Hitler . Acestea , alaturi de socialism , recastigarea demnitatii nationale si neo paganism , i-au condus pe nazisti la putere si la sustinerea maselor . In aceste conditii , incepuse sa se puna in discutie PROBLEMA EVREIASCA si sa se caute solutii pentru ca acestia sa plece si sa li se infiinteze un stat al lor . Solutiile propuse au fost multe , dar nu s-a facut nimic concret . In schimb tot ce reprezenta evreu „ important „ , camatar de nivel planetar , industriasi , savanti , au stiut sa plece . In legatura cu ultimii , putem face o paranteza mai mult decat interesanta . Nazistii considerau fizica atomului o stiinta evreiasca ( si asa si era ) . Astfel , savantii evrei au plecat in SUA , au facut bomba atomica si dezastrul ce a urmat il stim cu totii .
  Dar carnea de tun , evreii majoritari si simpli au ramas . Iar in timp s-a declansat holocaustul …
  Ce faceau in aceasta periada PAPUSARII si greii evreimii mondiale ce aveau suficienti bani cat de cumpere un continent si sa mute acolo tot poporul lui Israel ? Sa vedem :
  Mega compania germana IG Farben a avut stranse si scandaloase legaturi de afaceri cu Bank of Manhattan condusa de Paul Warburg , Ford Motor Company sau Standard Oil condusa de Rockefeller . Mai mult , fratele lui Paul Warburg , Max Warburg , unul dintre industriasii colosului german care a fost unul din pilonii de sustinere al efortului de razboi dar si fabricantul Zyklon B , a fost acuzat ca a finantat puterea national-socialista . Dar Paul Warburg nu era oricine , ci primul director al COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS (CFR) dar si unul din fondatorii Federal Reserve , dupa cum am vazut si mai sus . Mai mult , Henry Ford a fost un sustinator anti-semit al lui Hitler . Iar Hitler la randul sau a fost profund influentat de scrierile lui Ford si i-au servit ca sursa de inspiratie pentru Mein Kampf . A fost unul din idolii sai , pe care mai apoi chiar l-a decorat prin diplomatii sai . Iar familia Ford este prietena apropiata familiei Rockefeller …
  Prescott Bush ( 1895 – 1972 ) , United States Senator , tatal fostului presedinte George H. W. Bush , bunicul actualului presedinte George W. Bush , impreuna cu Brown Brothers Harriman fondeaza Union Banking Corp.-New York. care a finantat si ea regimul nazist .
  Cea mai ticaloasa fata a nazismului a fost insa EUGENIA . Dar si mai ticalos este faptul ca nu ei au inventat-o .
  Unul dintre cei mai importanti eugenisti , Charles Benedict Davenport ( 1866 – 1944 ) a devenit director al Cold Spring Harbor Laboratory in 1910 , cand a fondat si Eugenics Record Office.
  In 1911 , acesta scrie cartea sa de referinta Heredity in Relation to Eugenics . Apoi in 1929 , Race Crossing in Jamaica , in care arata degradarea la care ajung indivizii prin amestecarea raselor alba si neagra .
  Cu astfel de idei , a avut contacte cu institutii si publicatii din Germania nazista inainte si in timpul celui de al doilea razboi mondial . De notorietate este contributia sa la Festschrift , pentru Otto Reche ( 1879 – 1966 ) , antropologist , fost membru al partidului nazist . Acesta a facut studii referitoare la grupele sanguine si rase . Avea sa devina una dintre cele mai importante figuri ale teoriilor superioritatii sau inferioritatii raselor .
  In 1904 , The Cold Spring Harbor Laboratory este finantata de Carnegie Institution of Washington iar in 1921 este reorganizata ca Carnegie Institution Department of Genetics . Intre 1910 – 1940 gazduieste Eugenics Record Office a lui Charles B. Davenport si a asistentului sau Harry H. Laughlin .
  Eugenics Record Office a fost finantata insa initial de Mary Harriman , vaduva lui E. H. Harriman iar apoi de Carnegie Institution . Institutul este raspunzator pentru legile ce la acea vreme au dus la multe sterilizari fortate .
  În 1911, familia Rockefeller exportă eugenia în Germania prin rulări de bani către Institutul Kaiser Wilhelm care mai târziu va fi stâlp central al celui de-al treilea Reich .
  Kaiser Wilhelm Institute (Kaiser Wilhelm Gesellschaft ) a fost fondat in 1911 si i-a avut printre directori pe Walther Bothe, Peter Debye, Albert Einstein, Fritz Haber si Werner Heisenberg . Finantari majore au venit din partea Rockefeller Foundation .
  Presedinte intre 1937 – 1940 a fost Carl Bosch ( 1874 – 1940 ) , laureat in 1931 al premiului Nobel in chimie , care din 1935 devine presedintele IG Farben .
  La Conferinţa Internaţională A Eugeniei din 1912 din Londra, Eugenia devine o nebunie internaţională şi câştigă statutul de superstar. Futurologul şi autorul SF de succes, H.G. Wells a
  studiat biologia îndrumat de eugenisti de top şi a răspândit
  noua credinţă la nivel planetar.
  In 1916, iubita lui H.G. Wells, Margaret Sanger, a început promovarea eugeniei în SUA. În 1923, Sanger primeşte fonduri masive din partea familiei Rockefeller. Sanger a scris fratelui intru eugenie Clarence J. Gamble că liderii negri ar trebui recrutaţi ca deschizători de drum în programele de sterilizare direcţionate împotriva comunităţilor de negrii. Tot ea a fost amica si colaboratoare cu revolutionara Emma Goldman ( 1869 – 1940 ) ( NOTA 11 )
  John Davison Rockefeller, Jr. a ajutat-o si finantat-o masiv pe Margaret Sanger cu a ei the American Birth Control League , devenita mai tarziu Planned Parenthood ( unul din principalii factori ai promovarii uciderii de prunci nenascuti ) .
  Clarence J. Gamble , stapanul mega companiei Procter and Gamble a fost foarte activ in uciderea de prunci nenascuti . Fondatorul Pathfinder International . Impreuna cu Margaret Sanger si Robert Latou Dickinson au reusit raspandirea avortului prin absortie in intreaga SUA , dupa care si-a inceput o intensa activitate de promovare a lui la scara globala .
  În 1924, Hitler a scris „Mein Kampf”( sau „Lupta Mea” ) şi a creditat eugenistii americani ca fiind sursa lui de inspiraţie. Hitler chiar a scris o scrisoare de fan eugenistului american şi conservator, Madison Grant, numind cartea lui bazată pe rasă, „Trecerea marii rase”, Biblia sa. Hitler şi-a dezvoltat planurile pentru exterminarea în masă a evreilor şi ceea ce el numea alte sub rase cât şi cele handicapate, de la acest Madison Grant ( 1865 – 1937 ) , eugenist , ce a jucat un rol determinant in scientific racism si restrictionarea imigratiei pe criterii rasiale .
  Mentionez ca The Passing of the Great Race ( „Trecerea marii rase” ) , este o lucrare elaborata a racial hygiene , preocupandu-se de istoricul rasial din Europa .
  În 1927 în SUA mai mult de 25 de state au trecut legi „pro sterilizare” şi Curtea Supremă a votat pentru planuri de sterilizare brutală. Când Hitler vine la putere în 1933, unul dintre primele sale acte a fost să treacă legea eugeniei naţionale copiată după legi din SUA.
  La un moment dat , 27 DE STATE PUN LEGIILE DE STERILIZARE UMANĂ ÎN PRACTICĂ!
  Filmul din 1934, „Copiii de mâine”, a adus agenda eugeniei pe marile ecrane în SUA.
  Prin 1936, Germania a devenit liderul mondial în eugenie prin luarea unor acţiuni efective de sterilizare şi eutanasiere a sute de mii de victime.
  La sfârşitul războiului, aliaţii au protejat de persecutare chiar acei oameni de ştiinţă nazişti care au torturat mii de oameni până la moarte.

  Adolf Hitler declara in perioada sa de glorie :
  “ Socialismul National se va folosi de propria revolutie pentru stabilirea unei noi ordini mondiale. “
  Familia Warburg
  Paul Warburg ( 1868 – 1932 ) impreuna cu fratii sai Max Warburg ( 1867 – 1946 ) si Felix Warburg ( 1871 – 1937 ) , toti bancheri , au fost propietarii M.M.Warburg & CO din Germania . Max a ramas pe batranul continent iar Paul si Felix au infiintat in SUA Kuhn, Loeb & Co. impreuna cu Jacob Schiff .
  Paul Warburg a fost si presedinte al Bank of Manhattan . De asemenea primul director COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS (CFR) .
  Max Warburg a fost si unul dintre industriasii IG Farben . Mega compania germana IG Farben a avut stranse si scandaloase legaturi de afaceri cu Bank of Manhattan condusa de Paul Warburg . Mai mult , fratele lui Paul Warburg , Max Warburg , unul dintre industriasii colosului german care a fost unul din pilonii de sustinere al efortului de razboi dar si fabricantul Zyklon B , a fost acuzat ca a finantat puterea national-socialista .
  Felix Moritz Warburg s-a insurat cu Frieda Schiff , fiica lui Jacob Schiff .
  In 1907 Jacob Schiff declara intr-un discurs la New York ca fara o banca centrala care sa aiba un control adecvat , tara va aluneca inspre cele mai severe crize din istorie .
  Recunoasteti scenariul ? A dus la crearea FEDERAL RESERVE , dupa cum am mentionat mai sus la MASONUL Nelson W. Aldrich
  In 1997 Dillon, Read & Co. se uneste cu S. G. Warburg & Co. , formandu-se Warburg Dillon Read , redenumita apoi UBS Warburg , acum parte a UBS AG .
  James Warburg ( 1896-1969 , fiul lui Paul si consultant financiar al presedintelui Franklin D. Roosevelt ) declara în fata Senatului SUA pe 7 Feb. 1950:
  “ Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura întrebare este daca acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept. “

 43. BOMBA ATOMICA , O AFACERE EVREIASCA ?

  Aminteam mai sus ca savantii evrei au plecat in SUA , au facut bomba atomica si dezastrul ce a urmat il stim cu totii .

  J. Robert Oppenheimer

  ( 1904 – 1967 ) , evreu american , director al Manhattan Project , supranumit “ tatal bombei atomice “ a depus eforturi deosebinte pentru realizarea ei la Los Alamos National Laboratory .

  In 1933 invata sanscrita si citeste Bhagavad Gita scrisa in limba de origine . Invatatura aceasta orientala avea sa-i devina filosofia vietii .

  Referitor la Trinity test ( denumirea primei testari a unei explozii nucleare realizate pe teritoriul SUA pentru studierea grozaviei ce va fi la scurt timp lansata asupra civililor japonezi ) Oppenheimer cita din Bhagavad Gita :

  “ Dacă lumina a o mie de sori ar exploda odată pe cer, ar fi ca frumuseţea celui puternic . Acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor „

  Tot in anii 30 este influentat de idei comuniste .

  Niels Bohr

  ( 1885 – 1962 ) , evreu danez , premiul Nobel 1922 . Participant principal la Manhattan Project . Cunoscut ca fiind prim consultantul “ tatalui bombei atomice “

  Isidor Isaac Rabi

  ( 1898 – 1988 ) , evreu austro-ungar , laureat Nobel , director asociat din 1940 la Massachusetts Institute of Technology , in cadrul departamentului ce a dezvoltat constructia bombei atomice . Fost student al lui Oppenheimer . Era unul din putinele exceptii caruia i se permiteau intrari – iesiri din ultra secretul Los Alamos .

  Victor Frederick Weisskopf

  ( 1908 , 2002 ) , evreu austro-american , ATEU , a lucrat la Los Alamos , in cadrul Manhattan Project .

  David Bohm

  David Joseph Bohm ( 1917 – 1992 ) , evreu american , contributii majore in fizica , filozofie , neuropsihologie si Manhattan Project.

  Activist Young Communist League si mai apoi legaturi cu organizatii comuniste . Multiple intalniri cu Dalai Lama .

  Nicholas Kurti

  Nicholas Kurti ( 1908 – 1998 ) , evreu ungur , fizician , a lucrat la proiectul bombei atomice .

  Rudolf Peierls

  Sir Rudolf Ernst Peierls, ( 1907 – 1995 ) , evreu german , fizician , rol major in programul nuclear britanic .

  Cand Hitler a venit la putere studia cu bursa Rockefeller la Cambridge University . A ramas in Marea Britanie .

  In martie 1940 , impreuna cu Otto Frisch descriau teoretic cum se poate produce o bomba atomica pe baza uraniu 235 , folosind mai putin de 1 kg . Astfel se alatura Manhattan Project si Los Alamos Laboratory .

  Otto Frisch

  Otto Robert Frisch ( 1904 – 1979 ) , evreu austriac , impreuna cu Rudolf Peierls descriau teoretic cum se poate produce o bomba atomica pe baza uraniu 235 , folosind mai putin de 1 kg

  Amandoi au lucrat din partea britanica la Manhattan Project

  Iata Frisch-Peierls memorandum scrisa de cei doi in martie 1940 si care dovedeste ca stiau foarte clar efectele macabrei bombe la care lucrau :

  “ Strictly Confidential
  Memorandum on the properties of a radioactive “super-bomb”
  The attached detailed report concerns the possibility of constructing a “super-bomb” which utilizes the energy stored in atomic nuclei as a source of energy. The energy liberated in the explosion of such a super-bomb is about the same as that produced by the explosion of 1000 tons of dynamite. This energy is liberated in a small volume, in which it will, for an instant, produce a temperature comparable to that in the interior of the sun. The blast from such an explosion would destroy life in a wide area. The size of this area is difficult to estimate, but it will probably cover the centre of a big city.
  In addition, some part of the energy set free by the bomb goes to produce radioactive substances, and these will emit very powerful and dangerous radiations. The effect of these radiations is greatest immediately after the explosion, but it decays only gradually and even for days after the explosion any person entering the affected area will be killed.
  Some of this radioactivity will be carried along with the wind and will spread the contamination; several miles downwind this may kill people. “

  Francis Simon

  Sir Francis Simon , nascut Franz Eugen Simon (1893-1956), evreu german , fizician , a descoperit metoda separarii isotopului Uranium-235 , contributie majora la crearea bombei .

  A colaborat cu Nicholas Kurti . Tehnologia a fost transferata la Manhattan Project.

  Edward Teller

  Edward Teller ( 1908 – 2003 ), evreu ungur , “ parintele “ bombei cu hidrogen . Membru Manhattan Project , fondator si director Lawrence Livermore National Laboratory .

  A promovat nuclear testing program . De asemenea Strategic Defense Initiative al lui Ronald Reagan .

  A fost recrutat de Nelson A. Rockefeller in Special Studies Project ( finantat de Rockefeller Brothers ) care il avea ca director pe Henry Kissinger .

  Leo Szilard

  Leó Szilárd ( 1898 – 1964 ) , evreu ungur , fizician , a lucrat la Manhattan Project .

  Dupa aparitia nuvelei sf The World Set Free scrisa de stangistul , eugenistul si globalistul H. G. Wells ( NOTA 3 ) a devenit in 1932 primul savant cunoscut ce a dorit cu ardoare crearea unei bombe atomice .

  Albert Einstein

  ( 1879 – 1955 ) , evreu german , considerat un geniu si cel mai mare om de stiinta din istoria moderna il convinge ( impreuna cu Leo Szilard ) pe presedintele USA Franklin Delano Roosevelt de necesitatea fabricarii bombei atomice , astfel incat eforturile sale se concretizeaza prin Manhattan Project . Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki . Daca mai intarziau putin , nu mai aveau motiv s-o foloseasca …

  Albert Einstein , ateu , socialist si un oponent aprig al nationalismului declara intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:

  “ Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi. “

  ATENTIE ! Doreau crearea armei nucleare inca inainte de inceperea celui de al doilea razboi mondial . L-au convins pe presedintele SUA Franklin Delano Roosevelt iar acesta in AUGUST 1939 autorizeaza inceputul cercetarilor . Iar razboiul a inceput in SEPTEMBRIE … Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki .

  SUBLINIEZ : nu guvernul a cerut savantilor descoperirea unei super arme , ci savantii au cerut guvernului construirea ei . Iar o parte dintre acestia au cerut dupa razboi crearea CERN . ( ati auzit de ea cu ocazia tam-tamului mega acceleratorului de particule ) Asta este TERIBILA REALITATE .

 44. EVREII SI STANGA

  Jewish Chronicle , Londra , 4 aprilie 1919 :

  „ Conceptiile bolsevice sunt in majoritatea punctelor in armonie cu ideea de iudaism „

  La acea data 477 din ceie 545 de oficialitati bolsevice erau evrei .

  Henry Kissinger , la conferinta Bilderberg Group din Evian, Franta, 1991:

  “ Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial. “

  George Soros , la Forumul Economic de la Davos , Elvetia, 27 Ian. 1995:

  “ Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume. “

  Alexander Berkman
  Alexander Berkman ( 1870 – 1936 ) , Rusia si SUA , scriitor , lider al miscarilor anarhiste de la sfarsitul sec. 19 si inceputul sec. 20 . Iubitul lui Emma Goldman . Intre 1908 si 1915 a contribuit la ziarul ei : Mother Earth . Intre 1916 si 1917 publica propriul jurnal anarhist The Blast. Amandoi au fost suporteri ai revolutiei bolsevice .

  Silviu Brucan
  Silviu Brucan ( 1916 – 2006 ) , nascut Saul Bruckner .In septembrie 1944 este numit secretar general la “ Scanteia “ declansand cu timpul o acerba campanie pentru incarcerarea politicienilor Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu si Corneliu Coposu . De asemenea a cerut pedeapsa cu moartea a anti comunistilor Radu Gyr si Pamfil Şeicaru .
  Sotia sa , stalinista Alexandra Sidorovici a devenit procuroare la Tribunalul Poporului , calitatea in care a cerut multe condamnari la moarte .
  Brucan a mai fost si profesor de jurnalism la Universitatea din Bucuresti . De asemenea ambasador in SUA in 1955 si la Natiunile Unite , intre 1959 – 1962 . In martie 1989 a scris “ scrisoarea celor sase “ semnata mai apoi de Gheorghe Apostol, Alexandru Bârlădeanu, Grigore Răceanu, Corneliu Mănescu si Constantin Pîrvulescu , citita la Radio Europa Libera si Vocea Americii .
  In legatura cu evenimentele din decembrie 1989 declara :
  “ Am stiut cand vine trenul , am stat pe peron si l-am luat . “
  A insistat ca sotii Ceausescu sa fie omorati . Spre sfarsitul anilor 1990 avea emisiunea Profeţii despre trecut la ProTV ( patroni familia Lauder ) . De asemenea mai avea o rubrica la Ziarul Financiar.

  Iosif Chişinevschi
  Iosif Chişinevschi (1905–1963), nascut Iosif Roitman, lider ideolog al PCR 1944 – 1957 . Considerat mana dreapta a Moscovei in Romania . Delegatul Comintern Béla Kun l-a sprijinit in alegera in comitetul central . Intre 1952 si 1954 a fost in spatele masinatinilor care au dus la caderea Ana Pauker si la executia lui Lucreţiu Pătrăşcanu . A ajutat la persecutia evreilor . Oportunist , sluga cu superiorii ierarhici , tiran cu subordonatii . A participat la toate intalnirile importante cu reprezentantii sovietici si est europeni .

  Sergei Eisenstein
  Sergei Mikhailovich Eisenstein ( 1898 – 1948 ) , revolutionar sovietic si regizor de film . Battleship Potemkin , October, Alexander Nevsky si Ivan the Terrible

  Kurt Eisner
  Kurt Eisner ( 1867 – 1919 ) , politician german si jurnalist . In 1917 se alatura Independent Social Democratic Party of Germany . In 1918 este inchis pentru 9 luni datorita rolului pe care l-a jucat in incitarea lucratorilor din armament la greva . A organizat Socialist Revolution in Germania distrusa dupa primul razboi mondial , declarand Bavaria republica independenta , Bavarian Soviet Republic , el devenind in 1918 premier al ei . In 1919 este asasinat .

  Clara Fraser
  Clara Fraser ( 1923 – 1998 ) , feminista si politiciana socialista , co fondatoare a Freedom Socialist Party si Radical Women. A impartasit ideile lui Leon Trotsky impotriva stanilismului alaturandu-se in 1945 Socialist Workers Party
  Fraser si partidele ei au promovat avortul in randurile negrilor . Au coordonat de asemenea printre primele marsuri homosexuale

  Emma Goldman
  Emma Goldman ( 1869 – 1940 ) , activista anarhista , oratoare , o avocata a revolutiilor criminale si violente .
  A fost de cateva ori inchisa pentru distribuire ilegala de informatii despre avort . In 1906 fondeaza jurnalul anarhist Mother Earth . A promovat ateismul , iubirea libera ( a fost o critica acerba impotriva casatoriei pecare o vedea ca pe o forma de sclavie ) , homosexualitatea , controlul nasterilor . L-a inspirat pe Roger Baldwin, unul din fondatorii American Civil Liberties Union. A reprezentat un idol mai tarziu , in anii 1970 , al miscarilor feministe .
  Iubita lui Alexander Berkman , a fost o sustinatoare infocata a revolutiei bolsevice , atata timp cat se parea ca bolsevismul va fi inceputul Noii Ordini Mondiale si nu doar o etapa intermediara , cea a unui urias macabru laborator . De asemenea a participat la razboiul civil din Spania .
  Tot ea a fost amica cu Margaret Sanger

  Moses Hess
  Moses (Moshe) Hess ( 1812 – 1875 ) , filosof , unul din fondatorii socialismului si un precursor al Zionism-ului . A promovat o integrare a tuturor evreilor intr-o miscare socialista universala . . Prieten si colaborator cu Karl Marx si Friedrich Engels , l-a convertit pe ultimul la comunism si l-a pregatit pe primul in problemele sociale si economice . Este de fapt creatorul materialismului dialectic marxist si a multor sloganuri si idei atribuite mai apoi lui Marx .
  Hess interpreta istoria ca pe o ciclicitate a raselor si a conflictelor sociale .

  Leo Jogiches
  Leo(n) Jogiches ( 1867 – 1919 ) , cunoscut si sub numele de Leon Tyszka , revolutionar marxist activ in Lituania , Polonia , Germania .
  A fost unul din fondatorii Spartacus League ( alaturi de Luxemburg si Karl Liebknecht ) , activa in Germania inca de la inceputul primului razboi mondial si care a condus la communist revolution . Dupa infrangerea revolutiei Luxemburg si Liebknecht sunt asasinati . Jogiches este omorat si el in timp ce incerca sa investigheze uciderea celor doi .
  Initial organizatie a Social Democratic Party of Germany , in 1919 devine Communist Party of Germany.

  Lev Kamenev
  Nascut Rosenfeld ( 1883 – 1936 ) , revolutionar bolsevic , proeminent politician sovietic . Membru fondator ( 1919 ) si mai apoi presedinte ( 1923 – 1924 ) al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din Uniunea Sovietica .

  Nikolai Krestinsky
  Nikolai Nikolaevich Krestinsky ( 1883 – 1938 ) , revolutionar bolsevic si politician sovietic .

  Harold Laski
  Harold Joseph Laski ( 1893 – 1950 ) , teoretician politic , economist , fost chairman al Labour Party. Intre 1922 – 1936 a fost membru in comitetul executiv al Fabian Society . Un prolific jurnalist .

  Daniel De Leon
  Daniel De Leon ( 1852 – 1914 ) socialist si sindicalist american cu origini in Spania , educat in Germania si Olanda , ajuns in SUA in 1874 . Unul din cei mai influenti lideri ai primului partid socialist american Socialist Labor Party . In 1905 ajuta la fondarea Industrial Workers of the World .

  Paul Levi
  Paul Levi ( 1883 – 1930 ) , politician comunist german . In 1906 se alatura Social Democratic Party of Germany(SPD) de partea lui Rosa Luxemburg si Karl Liebknecht . A fost avocatul primeia .
  In 1916 , legaturi apropiate cu Karl Radek si Vladimir Lenin . Unul din liderii Spartacist League in 1918, ce curand a devenit Communist Party of Germany(KPD). A condus delegatia germana la al doilea congres Comintern la Moscova in 1920 . In 1921 critica partidul , este expulzat si in 1922 se alatura Independent Social Democratic Party of Germany(USPD). Mai tarziu se realatura Social Democratic Party. Moare in 1930 cazand de la fereastra sa in circumstante neclare .

  Eugen Levine
  Eugen Leviné ( 1883 – 1919 ) , revolutionar comunist , lider in Bavarian Soviet Republic.
  La sfarsitul razboiului se alatura Communist Party of Germany . Dupa asasinarea lui Kurt Eisner , devine lider al Independent Social Democratic Party of Germany (USPD). Sub comanda sa garzile rosii au persecutat pe cei considerati ostili regimului . Cand presedintele Germaniei Friedrich Ebert a ordonat cucerirea republicii sovietice intaurate in partea bavareza a teritoriului german , garzile rosii au executat opt ostatici .

  Stanley Levison
  Stanley David Levison (1912 – 1979) , unul din liderii Communist Party USA , prieten si consilier al lui Martin Luther King caruia i-a scris discursurile si i-a organizat evenimentele .

  Karl Liebknecht
  Karl Liebknecht ( 1871 – 1919 ) , EVREU , socialist german , cofondator al Spartacist League si Communist Party of Germany .
  La finele anului 1914 , impreuna cu Rosa Luxemburg, Leo Jogiches, Paul Levi, Ernest Meyer, Franz Mehring si Clara Zetkin fondeaza Spartacist League . Scot publicatia Spartakusbriefe ( Scrisoarea Spartacus ) care va fi curand declarata ilegala . Este arestat si trimis sa lupte pe frontul de est , unde se imbolnaveste si se intoarce in Germania in 1915 .
  In 1918 publica ziarul partidului Rote Fahne ( steagul rosu ) . Participa la revolta din Berlin ( 31 decembrie 1918 – 1 ianuarie 1919 ) impreuna cu Luxemburg, Leo Jogiches si Clara Zetkin . Este ucis .

  Maxim Litvinov
  Maxim Maximovich Litvinov , ( 1876 – 1951 ) , Rusia , Revolutionar si proeminent diplomat sovietic .

  Jay Lovestone
  Jay Lovestone (1897-1990) , membru Socialist Party of America, lider Communist Party USA , colaborator CIA , consultant pe politica externa al sefilor de la AFL-CIO (American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations ) .
  In 1921 devine editorul ziarului The Communist . In 1927 devine secretarul national al partidului .

  Vasile Luca
  Vasile Luca ( 1898 – 1963 ) , nascut László Luka , comunist sovietic si roman . Dupa razboi se intoarce in Romania ca ministru de finante . In atmosfera tulbure de atunci este arestat impreuna cu sotia sa Elisabeta Luca, o fosta voluntara International Brigades in timpul Spanish Civil War .

  Rosa Luxemburg
  Rosa Luxemburg ( 1870 – 1919 ) , nacuta in Polonia , activa in Germania , teoreticiana marxista , filozoafa socialista , revolutionara a Social Democracy of the Kingdom of Poland and Lithuania, SPD , Independent Social Democratic Party si Communist Party of Germany.
  In 1914 co fondeaza impreuna cu Karl Liebknecht, Spartakusbund (Spartacist League) , care la 1 ianuarie va deveni Communist Party of Germany. In 1918, in timpul German Revolution , fondeaza The Red Flag, ziar central revolutionar de stanga . Dupa revolta din 1919 este ucisa .

  Ivor Montagu
  Ivor Goldsmid Samuel Montagu ( 1904 – 1984 ) , evreu , producator de film , scenarist , critic de film , scriitor .
  Membru Fabian Society , apoi British Socialist Party , apoi Communist Party of Great Britain.
  Prieten cu Sergei Eisenstein .
  In 1933 devine membru fondator al Association of Cinematograph and Television Technicians . A ocupat un post la World Council of Peace. I s-a decernat Lenin Peace Prize in 1959.
  Spion sovietic . Fratele sau Ewen Montagu era spion MI6 .

  Yevgeny Primakov
  Yevgeny Maksimovich Primakov ( 1929 – ) , politician rus , fost general KGB , fost prim ministru rus . Ultimul purtator de cuvant al Sovietului Uniunii al Sovietului Suprem . Ministru de externe .

  Karl Radek
  Karl Berngardovich Radek ( 1885 – 1939 ) activist in miscarile socialiste din Polonia si Germania inainte de primul razboi mondial . Lider comunist dupa revolutia rusa .

  Rudolf Rocker
  Johann Rudolf Rocker ( 1873 – 1958 ) , scriitor si activist anarho-sindicalist . In 1953 , la a optzecea aniversare a fost elogiat de invitati precum Thomas Mann, Albert Einstein, Herbert Read si Bertrand Russell.

  Valter Roman
  Valter sau Walter Roman ( 1913 – 1983 ) , nascut Ernő Neuländer , activist comunist activ in Romania , Cehoslovacia , Franta , Spania si in Comintern . Voluntar International Brigades in timpul Spanish Civil War . Figura proeminenta in PCR si armata . Tatal lui Petre Roman .

  Margaret Sanger
  Margaret Higgins Sanger ( 1879 – 1966 ) , importanta activista a avorturilor , eugenista , fondatoarea American Birth Control League , devenita mai tarziu Planned Parenthood . Amica cu Emma Goldman .
  John Davison Rockefeller, Jr. a ajutat-o si finantat-o masiv pe Margaret Sanger ( iubita lui HG Wells care nu s-a ocupat doar cu sf-uri ci a fost si un principal sustinator al eugeniei ) cu a ei the American Birth Control League ( unul din principalii factori ai promovarii uciderii de prunci nenascuti ) . Sanger a scris fratelui intru eugenie Clarence J. Gamble că liderii negrii ar trebui recrutaţi ca deschizători de drum în programele de sterilizare direcţionate împotriva comunităţilor de negrii.

  Grigory Sokolnikov
  Girsh Yankelevich Brilliant ( 1888 – 1939 ) , bolsevic , politician sovietic , economist . Membru al delegatiei pentru negocierile de pace cu Germania semnand Brest-Litovsk treaty in 1918 . Comisar al poporului la finante , introducand noua politica economica . Ambasador in Anglia 1929 – 1932 .

  SI NU I-AM SCRIS PE TOTI

 45. Pentru evreii din finante – banci si mass – media imi ia inca pe atata spatiu cat pentru toate celelalte comentarii la un loc

  SI CU TOATE ACESTEA EVREII IUBITORI DE DUMNEZEU SUNT MULT MAI NUMEROSI . DECI NU PUTEM FI ACUZATI DE ANTI – SEMITISM DEOARECE CRITICAM RATACITII ( MAI PUTINI NUMERIC ) DIN RANDUL ACESTUI POPOR .

 46. Petru Clej spune:

  Părintele semidoct Savatie tolerează și încurajează nu numai incitarea la ură și antisemitismul, ci și paranoicii, fanatizați de teoria conspirației iudeo-masonice. Încă o dată Părinte – să vă fie rușine! Acest blog mustește de ură, prostie și răutate.

 47. savatie spune:

  Domnule Clej, continui să vă aprob comentariile aducătoare de lumină, bunătate şi înţelepciune pe acest blog aflat la început de cale. Sînteţi binevenit printre noi cu sfaturile şi experienţa Dumneavoastră.

 48. Petru Clej spune:

  Părinte Savatie,

  Insultele și calomniile au început când numitul Fabian a scris că revista ACUM este plătită de „masoni comuniști”. Sunteți de acord cu așa ceva?

  Vă plac gogomăniile înșirate cu copy-paste mai sus?

  E chiar așa de greu de înțeles ce rol a jucat francmasoneria în crearea statului modern român la 1821, 1848, 1877 și 1918? Adică oameni ca pașoptiștiștii, oameni ca Bălcescu, Heliade Rădulescu, Kogâlniceanu,Tell, Spiru Haret, Brătienii au făcut rău României? Dacă nu era francmasonul Napoleon al III-lea mai avea loc Unirea Principatelor, care era privită rău de mulți reacționari, între care clerici ortodocși?

  Au luat în considerație sfertodocții care au postat mai sus contribuția unor Milton Friedman, Friederich Von Hayek, Karl Popper, Isaiah Berlin, Keith Joseph, Ayn Rand, Alan Bloom și foarte mulți alți gânditori evrei la demolarea comunismului în secolul XX?

  Nu credeți că ar trebui să încetați cu ideea stupidă că ortodoxia deține adevărul absolut?

  Nu credeți că ar trebui să încetați să ridicați în slăvi un dictator ca Antonescu?

  Nu credeți că a venit vremea să uitați minciunile cu care ați fost îndoctrinați și să gândiți cu propria minte?

 49. savatie spune:

  Domnule Clej,

  pe acest blog, unii comentatori expun o părere, invocînd nişte argumente, apoi alţi comentatori o contrazic sau o susţin, invocînd şi ei nişte argumente. Sînteţi bine-venit la aceste discuţii, aducînd argumentele Dumneavoastră.

  Lămuriţi-mi un paradox: dacă îi consideraţi pe masoni ca fiind buni şi aducători de bine în această ţară, pentru ce vă simţiţi calomniat atunci cînd cineva v-a spus că revista ACUM e sprijinită de masoni? Logic ar fi să vă simţiţi măgulit.

  În ce priveşte renunţarea mea la ideea cum că Ortodoxia deţine adevărul absolut, vă aduc la cunoştinţă că nu, nu cred că ar trebui să renunţ la ea. Vă întreb însă de ce Dumneavoastră simţiţi nevoia ca eu să renunţ la convingerile mele? Aveţi, cumva, vreo convingere religioasă mai bună pe care o împărtăşiţi?

  Despre Antonescu: unde aţi găsit pe acest blog omagii aduse lui Antonescu şi mai ales de către mine?

 50. Petru Clej spune:

  Părinte Savatie,

  Dumneavoastră nu știți să distingeți între o calomnie, spusă cu reaua intenție de a denigra – că revista ACUM este finanțată de „comuniști masoni” (ce părere aveți de o asemenea gogomănie?) și o părere mai echilibrată față de o organizație care are un merit mult mai mare în făurirea statului modern român decât Biserica Ortodoxă?

  Puteți să vă desprindeți de această atitudine rudimentară că oricine este împotriva discriminării evreilor sau a antisemitismului e evreu, că nu oricine înghite teoria conspirației masonice e francmason, că oricine se ridică împotriva discriminării homosexualilor este homosexual și așa mai departe?

  Pe urmă a considera că ortodoxia (împărtășită de o minoritate în continuă scădere a populației globului) deține adevărul absolut este o dovadă de fanatism și de intoleranță, bazată, părinte, pe IGNORANȚĂ. Nerenunțând la această aberație, veți rămâne la fel de limitat, la fel de intolerant, la fel de deschis incitării la ură pe care o tolerați și chiar o încurajați pe acest forum.

  Cât despre atitudinea față de Antonescu ea transpare din atitudinea față de raportul Comisiei Wiesel și oarecum din atitudinea față de OUG 31 / 2002. Am spus de nenumărate ori cu alte prilejuri, nu consider incriminarea negării Holocaustului și a cultului criminalilor împotriva omenirii ca Antonescu o soluție bună, dar dacă legea este în vigoare ea trebuie respectată și aplicată.

  De ce încurajați prostia, ignoranța, obtuzitatea, intoleranța, antisemitismul, ura de orice fel? Asta e menirea unui cleric?

 51. ion adrian spune:

  @Clej,

  Vezi ce deosebire majora este intre felul tolerant in care conduce „semidoctul” parinte ” Savatie(nu ti-a fost rusine sa scii asta aici la dansul?) acest blog undre intri neinvitat sa-ti faci mendrele, sa arunci cu laturi si felul dogmatic intolerant extremist in care dirijezi tu activitatea de care raspunzi orice opinie contrara celor pe care le ai tu fiind interzisa. De exemplu pe blogul tau nu as putea scie aceasta fraza adica nu ai publica-o …

  Poate ca acestea iti vor da de gandit?

 52. ion adrian spune:

  Parinte Savatie,
  Eplicati acestui domn Clej, ce inseamna o majoritate ortodoxa care nu poate fi in nici-un fel, chiar si in cap de ar sta dlui, transformata intr-o „minoritate al carui numar scade mereu”.
  .

 53. Petru Clej spune:

  Domnule Ion Adrian,

  Așa cum eu nu-mi permit să vă tutuiesc (și cum nici dumneavoastră nu vă permiteți să mă tutuiți nici în e-mailuri, nici pe revista ACUM – nu blog ținut de un cleric sfertodoct – acolo unde nu vă permiteți să aveți nici atitudinea asta lingușitoare la adresa Bisericii Orotdoxe – a sclavilor spălați pe creier – și a sfertodocților și antisemiților ei slujitori) așa nici dumneavoatră – care vă ascundeți cu lașitate sub anonimat, spre deosebire de mine – vă rog să nu vă permiteți acest lucru.

  În plus, văd că ignoranța e molipsitoare, domnule Ion Adrian, de când e majoritatea populației globului – așa cum scrie clar în ultimul meu mesaj – este creștin ortodoxă? Nici măcar creștinii de toate confesiunile (nominali – nu mai vobesc de cei practicanți) nu sunt majoritari pe glob.

  Sunteți chiar așa de prost informat, domnule Ion Adrian? În locul dumneavoastră i-aș solicita Părintelui Savatie să retragă ultimul mesaj, că oricum v-ați făcut destul de râs (lipsa simțului ridicolului vă caracterizează din plin).

 54. Dr. Freud spune:

  Domnule CLEJ!

  Mi se pare că Dumneavoastra, cand erati copil, Va doreati foarte mult sa cresteti mare, ca sa va spuna toata lumea „DUMNEAVOASTRA”. Iar acum, cand ati crescut mare, tot nu va puteti obisnui cu faptul ca lumea va ia de prost si Va tutuieste! Este o trauma care poate duce la gesturi dezastruoase, cum ar fi recurgerea la droguri, consumul de alcool, prostitutie si chiar sinucidere. Va recomand sa mergeti la emisiunea Dr. Cristian Andrei ca sa gasiti o rezolvare problemei Dumneavoastra.

 55. Ana spune:

  Petru Cluj, tu ne jignesti pe noi ortodocsii si pe parintele nostru. De cand ai intrat aici, ai fost jignit cu aceeasi masura? Ca sa intelegi asta, citeste Noul Testament si Domnul sa te ajute sa intelegi ce avem noi ortodocsii in inima:

  Bucurie

 56. Petru Clej spune:

  „Dr Freud” nu știu care dintre noi are mai urgent nevoie de vizită la psihiatru, se pare că dumneavoastră.

  „Ana” repet: ortodoxia este o religie pentru sclavii spălați pe creier, iar Părintele Savatie este antisemit și sfertodoct.

  Evident ambii se ascund cu lașitate sub anonimat.

  Am citit nu numai Noul Testament, ci și Vechiul Testament și Koranul și spre deosebiri de sclavii spălați pe creier le-am și înțeles, în primul rând că Dumnezeu este același pentru evrei, creștini și musulmani, numai că e privit din unghiuri de vedere diferite și NICIUNA dintre religii nu deține adevărul absolut.

 57. Andi M spune:

  Parinte Savatie, va rugam, nu mai dati drumul sarmanilor chinuiti de pacatul mortal al prostiei sa murdareasca forumul acestui blog! Ne-am saturat de urletele, elucubratiile si insultele „dastepte” ale INCULTULUI ziarist Petru Clej ca de mere padurete. Gata, toate au o limita. Sa ne lase si sa se duca la masonii lui.

 58. Ana spune:

  Petru Cleja scris: „“Ana” repet: ortodoxia este o religie pentru sclavii spălați pe creier, ..”

  Adevarat si frumos sclavagism in fata Dumnezeului nostru. Bine ar fi sa fim adevarati sclavi. Atunci am sti ca ne mantuim cu adevarat. Numai ca suntem plini de placeri (pacate). Si citind astea de la mine, crezi ca noi cei de aici nu suntem normali. Intrebarea mea pentru tine este sa verifici si sa explici ce este normalitatea azi?

  In punctul in care esti tu acum am fost multi dintre noi cei de azi care acum aparam cu indarjire ortodoxia. E imposibil de explicat fericirea din suflet pentru ca nu are nici o logica.

  Am sa te rog insa sa nu ne mai jignesti parintele nostru. Probabil sfintia sa rezista la jigniri, insa noua ne sunt prea grele. Cu siguranta esti revoltat si in acelasi timp esti si sincer in opiniile tale, astea insa nu te pot indreptati la a ataca.

  In ce priveste adevarul absolut, toti o sa-l aflam in clipa mortii. Atunci insa n-o sa mai existe cale de intoarcere si nici posibilitate de iertare. De aceea pana atunci e bine sa ne protejam. Noi ortodocsii insa stim ca Calea pe care mergem este cea buna. Ceea ce nu stim este cat de bine mergem pe Cale.

  Ortodoxia nu este numai o religie ci si un mod de viata. Nimeni nu poate spune ca ortodoxia ar avea ceva rau. Priveste la muntii astia de monahi din manastirile noastre si fii bucuros ca locuiesti intr-o tara crestin ortodoxa.

  Bucurie

 59. savatie spune:

  Aşa voi face, fraţilor! L-am lăsat pe acest om să se vadă pe sine însuşi în propriile cuvinte. De cîte ori va dori să-i învinuiască pe ortodocşi de ură şi semidoctism, să intre aici şi să-şi citească propriile vărsături de ură şi incultură.

  Iată ce monumente de ură stau dosite după firmele aparent binevoitoare ale unor publicaţii „politic corecte”.

 60. Breaking News…

  Există antisemitism în România? Sondaj de opinie « Savatie Baştovoi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: