SONDAJ: Ce credeti despre noua Constitutie a Ungariei?

6 Responses to SONDAJ: Ce credeti despre noua Constitutie a Ungariei?

 1. Roxolanu spune:

  Merita luata ca exemplu. Este o dovada ca libertatea si democratia nu sunt din principiu rele, ci ele pot fi folosite in scopuri crestinesti.

 2. gheorghiţă spune:

  Peste 20 ani, cu siguranta, vom vorbi despre noua constitutie a Tatarstanului nezvisim…

 3. vasile dumitru spune:

  este contra spiritului timpuluti.noi ortodoxii trebuie sa invatam viata in ileglitate nu sa ne angajem intro lupta perdants.

 4. viorica spune:

  Ar putea constitui un exemplu bun de urmat.De acord ca intoarcerea la temeiurile crestine este singura iesire din criza in care ne gasim, dar exemplul nu va fi urmat si numai pentru aceea ca presupune efort si sacrificiu – ori noi ne-am dedulcit la avantaje.
  Se pare ca drumul de acces in clasa politica are tot felul de incercari si foarte rar cei care ajung acolo isi mai cerceteaza constiinta sau vor sa o pastreze treaza. In Romania – cel putin – se pare ca intre puterile statului este concurenta: care reuseste sa starneasca revolta cea mai mare?

 5. enoriasa spune:

  UE nu trebuie ramana un mozaic cultural construit pe matricea spirituala milenara crestina europeana. Orice tendinta de nivelare si reducere la un numitor comun, ateist sau ecumenist, orice subminare a traditiilor nationale se vor ciocni de rezistenta si reactia de aparare a natiunilor. Orice actiune de stingere a neamurilor va avea o reactiune fireasca pornita din instinctul de supravietuire a popoarelor, o reactiune care poate fi chiar violenta. Cu toata civilizatia sa, ocupatia romana nu a putut stinge neamurile cazute sub hegemonia romana. Constitutia votata de Parlamentul ungar raspunde cel mai bine azi, in acest context istoric, dorintelor poporului ungar, ceea ce nu inseamna ca acest popor nu isi va continua partitura in ansamblul UE. Ea reflecta ingrijorarea natiunii si a conducatorilor sai vis a vis de invazia unor tendinte straine si daunatoare existentei lor, a vietuirii normale, morale a neamului lor. E admirabil ca ei protejeaza cu masuri ferme familia ca celula de baza a societatii, garantia bunei dezvoltari a generatiilor care vor urma. E admirabila fermitatea cu care isi apara credinta crestina. UE va fi puternica daca va pastra si proteja diversitatea in unitate. Constitutia ungurlor nu e o amenintare pentru nimeni pentru ca ea se potriveste numai lor, nu este produs de export.

 6. enoriasa spune:

  Erata –
  UE TREBUIE SA RAMANA UN MOZAIC CULTURAL CONSTRUIT IN MATRICEA SPIRITUALA MILENARA CRESTINA EUROPEANA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: