Nici eu nu vreau să fiu vecin cu Soros. Soros a mai comandat un sondaj cu români

Sursa: Cotidianul.ro

Adolescenţii din România sunt foarte intoleranţi faţă de ţigani, homosexuali şi persoane cu SIDA, potrivit unui nou sondaj, cu rezultate „extrem de îngrijorătoare”, scriu ziarele americane „The Washington Post” şi „Seattle Times”.

Studiul, care a fost publicat marţi, a venit după un sondaj plătit de către Fundaţia Soros şi a fost realizat în luna noiembrie anul trecut. Conform raportului, rezultatele indică faptul că un număr mare de tineri români ar putea fi descrişi ca rasişti şi antisemiţi. Homosexualii au fost clasificaţi drept vecinii cel mai puţin preferaţi, trei sferturi dintre cei chestionaţi declarând că nu ar vrea homosexuali în casa de alături. Această categorie a fost urmată de ţigani şi persoane cu SIDA, aproximativ două treimi dintre respondenţi nedorind să-i aibă ca vecini.

România a dezincriminat homosexualitatea în 2001, dar o discriminare rămâne, cu influenţa Bisericii Ortodoxe Române, care este un oponent puternic al homosexualităţii. În 2007, poliţia a folosit gaze lacrimogene într-un conflict cu mai mult de 100 de protestatari care au atacat cu pietre şi focuri de artificii o parade gay anuală.

Sondajul a arătat de asemenea că 42 la sută nu vor să aibă un vecin musulman, iar 34 la sută nu vor să aibă un vecin evreu.

Rezultatele au arătat că în timp ce copiii din familii mai educate au fost în general mai puţin intoleranţi, au fost mai intoleranţi faţă de ţigani, sau romi. În România, unde se află aproximativ 1,5 milioane de romi, există discriminare pe scară largă împotriva minorităţii.

Un număr de 5.860 de elevi cu vârste între 14 şi 18 ani au fost chestionaţi, iar sondajul a avut o marjă de eroare de 2 la sută.

Fundaţia „O Societate Deschisă” a lui George Soros a investit aproape 150 milioane dolari în grupuri ONG care îi ajută pe romi.

25 Responses to Nici eu nu vreau să fiu vecin cu Soros. Soros a mai comandat un sondaj cu români

 1. Roxolanu spune:

  Ingrijorator e faptul ca unora li se par ingrijoratoare rezultatele sondajului. Mie mi se par datatoare de speranta: tineretul nu este cu totul pierdut.

 2. m.g. spune:

  Ii poftesc pe toti tiganii din Romania sa-si mute corturile in curtea mamei domnului Soros, unde vor beneficia de toata nediscriminarea pe care o merita, ca niste fapturi minunate ce sunt.

  Zidurile dimprejurul curtii sa fie de beton armat, cu spirale de sarma ghimpata pe deasupra, nu care cumva sa patrunda vreun roman (fiinte josnice, rasiste si intolerante) si sa le strice pacea.

  Acolo tiganii se vor putea indeletnicii cu activitatile lor preferate precum lectura, studiul stiintelor naturale, studiul matematicii si altele.

  Puii de tigan (a.k.a. puradeii) vor avea parte de o dezvoltare armonioasa, o inflorire sufleteasca, eliberati fiind de teama ce ii zdrobea pe vremea cand haitele de romani rasi in cap si tatuati cu zvastici organizau raiduri de crima si jaf asupra comunitatiilor tiganesti.

  Astfel aceasta comunitate va ajunge un focar de civilizatie, care incet incet ii va ‘infecta’ si pe necivilizatii si barbarii romani.

  Deci, tigani din Romania, domnule Soros, va rugam salvati-ne din barbarie si intoleranta, din ingustimea mintii si ura fata de cei care sunt ‘diferiti’.

  P.S. Homosexualii unde sa vi-i trimitem ?

 3. Ed spune:

  Soros,lasa-ne!vezi-ti de speculatiile tale financiare si escerocheriile cu care te ocupi…igen?

 4. Cititoare spune:

  Atentie la pretinsele marje de eroare ale sondajelor!
  In teoria probabilitatilor, marja de eroare este data de raportul dintre esantionul reprezentativ si intreaga multime pe care acesta o reprezinta.
  Daca chestionarea a 5860 de elevi creeaza o marjă de eroare de 2% (adica 2/100), înseamnă că numărul total de elevi din Romania este de 5860 x 100 : 2 = 29300!! In realitate el e de cel putin 10 ori mai mare, deci marja de eroare este si ea de cel putin 10 ori mai mare: cel putin 20%!

 5. Donkeypapuas spune:

  Deswpre care milion şi jumătate de ţigani vorbesc slugoii lui Soros? Conform recensământului aveam doar vreo 500.000. Au cumva de gând unii să ne trimită pe cap probleme LOR spunând că-s ale NOASTRE?

 6. nu înțeleg care ar fi problema cu persoanele bolnave de SIDA

 7. claudiu d spune:

  Rezultatele sondajului sunt incurajatoare!
  Se doreste circulatia libera catre Sodoma si Gomora fara viză pe sufletul turistului.

 8. Ela spune:

  Mda….iar faptul ca zilele acestea se organizeaza in ROMANIA un concurs de „Mister gay” nu spune oare nimic???De rugaciune mai multa e nevoie, ca in rest, suntem nepuntinciosi in fata acestor „fenomene”

 9. Stefab spune:

  Lucrul cel mai neplacut este ca acest sondaj a ajuns sa fie publicat in ziare cu o influenta mare in America si ii prezinta pe romani ca niste intoleranti sau rasisti ceea ce nu este deloc asa. Sa vedem ce au facut si francezii, care pana la urma au venit cu „Egalitatea,libertatea,fraternitatea” cand a fost vorba de tiganii din Paris.

 10. Adrian spune:

  E simplu urmeaza pasul II ,distrugerea si a ceea ce a mai ramas bun si din invatamant, sanatatea e deja pe drumul cel „bun”, plus putina reeducare.

 11. clujanu spune:

  Pentru Stefab,

  stai un pic sa ajunga tiganii nostri si in America. Apoi no sa mai avem probleme! 🙂

 12. fanu spune:

  pai la braşov dacă nu ştiaţi din 13 adică de ieri şi până în 17 aprilie va fi festival de miss gay sau mister gay europe …

 13. Mos Ioan spune:

  @ Fanu

  Pai, asa cum bine stii, se face totul pentru a spurca Sfântul si Marele Post………

 14. Mos Ioan spune:

  @Stefab

  Eu cred ca este bine ca s-a publicat sondajul în „ziarele care au mare influenta în America”, poate asa se vor mai trezi unii si vor lua exemplul poporului român. Da, asa este, poporul român este intolerant cu cei care ÎL urasc pe DOMNUL, dintre care primul sunt eu.
  Cât priveste deviza masonica : „Egalitate, Libertate, Fraternitate”, asta a fost inventata de „ei” pentru a arunca cu praf în ochii popoarelor ca sa nu vada Adevarul……..
  Francezii, americanii, si ceilalti sclavi fericiti, muncind pe un salariu de mizerie de dimineata pâna seara, nu mai au timp sa constate manipularea criminalilor care sunt în fruntea tutror guvernelor…..

 15. Mos Ioan spune:

  @m.g

  Am râs de m-am prapadit………Subscriu.

  Cu acest sondaj Soros si-a taiat craca de sub picioare…

 16. MM spune:

  @Ed: Soros nu-i cu „igen”, e cu alta limba. Stii tu care. „Ken” se zice in limba lui, daca stiu bine.

 17. Pr Timotei spune:

  Patriarhul Daniel merge pe linia corecta:

  L-as caracteriza pe PF Daniel ca fiind domnul activist, el se inscrie in descrierea stas pentru activistul de partid ecumenist. Conduita ecumenica impecabila, cunostintele religioase deasemenea, dar folosite cu maiestrie in diferite contexte dupa imprejurari. Psihologia activistului ecumenist este o caracteristica a celor ce vor sa acceada la posturi inalte in Biserica. In primul rand trebuie sa fii doctor in teologie, altfel, nu avem ce discuta cu tine. Titlul de doctor trebuie sa fie conferit de catre o universitate cat mai eretica. Acolo, in urma studiului amanuntit si stiintific, dar mai ales numele institutiei legat de progres, de occident, de deschidere. Activistul ecumenist are relatii stranse, de amicitie cu toti reprezentantii cultelor, de altfel, e dispus la orice, doar gandeste liber, nu e constrans de canonane invechite. Relatiile ecumeniste ce urmeaza sa le deschida sunt de natura sa ocoleasca bine toate obstacolele puse in cale, numite canoane, Orosuri Dogmatice, si apoi prin smecherie, sa urmeze tot unitatea in diversitate. Dupa principiul “nu m-am culcat cu ea, dar am frecat-o peste tot”. Desigur ca aceasta curvie spirituala este mult mai grava decat cea fizica. Activistul ecumenist se asemana intru totul cu activistul comunist, el e spalat la creer, doreste suprematie personala, nu se gandeste la binele comun. Il deranjeaza adevarul, pentru ca el e ipocrit. Nimeni nu il poate banui ca nu cunoaste Dogma Ortodoxa, o cunoaste foarte bine, dar o aplica dupa propriile interese, foloseste jocuri de cuvinte ca sa nu fie prins in cuvant, stie sa fie cameleonul perfect. Se transforma din mare Ortodox in mare ecumenist intr-o clipita. Nu are sentimente. Este rece. Limbajul e de lemn. Tot ce conteaza e slava personala. Deja putem vorbi de marii baroni din Ortodoxia Romaneasca. Ei sunt echivalentul lui Becali, Nastase, Basescu, Catarama. Poarta barbi, si sunt imbracati in calugari, dar sunt oameni politici abili. Polititca e arta pe care o stiu cel mai bine. De aceea nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile. Crima(cum a murit PF Teoctist? In conditii misterioase?), stie sa se detaseje abil de apropiatii lui, care cunoscandu-i slabiciunile ar putea sa il atace intr-o zi. De aceea se debaraseaza de ei. Stie sa mentina dictatura in Sinod, sa bage frica in ierarhi. Doar frica pazeste pepenii. Danila, spune-ne esti tu oare ortodox? Dar oare poporul roman merita mai mult?? Oare cat timp mai rabda Dumnezeu preacurvia aceasta spirituala? Din cauza noastra s-ar pute ca Duhul sfant sa plece intr-o zi. Slava Domnului ca Biserica nu insemna patriarhul ei, nici Sinodul, ci Pleroma Bisericii, Clerici si Credinciosi. Toate Manastirile, Parintii, credincioasii, si ierarhii ei. De aceea fiecare membru al Bisericii prin Botez, avem datoria de a marturisi impotriva a ceea ce apostatii activisti ecumenisti fac.

 18. Mihai-Radu spune:

  Ce este limbajul de lemn al activistului pro sau contra?

  Se spune de Patriarhul Daniel că doreşte supremaţie personală aşa cum se spunea şi despre părintele Bartolomeu Anania.

  Se alătură crima la Patriarhul Daniel, cum se spunea şi despre Patriarhul Teoctist că era securist.

 19. ioana spune:

  cred ca intrebarile din sondaj nu au fost corect formulate. elevii nu vor sa stea in vecinatatea unor oameni fara capatai, necivilizati, murdari si periculosi, fara sa conteze daca acestia sunt tigani,romani, chinezi, evrei sau orice alta nationalitate. lucrez cu liceeni si pot spune ca se inteleg bine, indiferent de nationalitate sau religie.

 20. VladR spune:

  Pr. Timotei:

  <> (Diadoh al Foticeii)

  Dragoste si lumina.

 21. VladR spune:

  Pr. Timotei:

  Mania obisnuieste mai mult decat celelalte patimi sa tulbure si sa zapaceasca sufletul. Dar uneori ii si foloseste cat se poate de mult. Caci cand ne folosim de ea fara tulburare impotriva celor necuviosi, sau intr-un fel sau altul neinfranati, ca, sau sa se mantuiasca, sau sa se rusineze, prilejuim sufletului un spor de blandete: fiindca lucram potrivit cu scopul dreptatii si al bunatatii lui Dumnezeu. Pe langa aceasta, adeseori, maniindu-ne tare impotriva pacatului, dam sufletului vigoare, scapandu-l de moleseala. De asemenea nu incape nici o indoiala ca, maniindu-ne impotriva duhului stricaciunii, cand suntem in mare intristare si descurajare, ne aflam cu cugetul mai presus de lauda cea spre moarte. Ca sa ne invete aceasta, Domnul s-a maniat si s-a tulburat de doua ori impotriva duhului iadului, desi facea toate cate voia cu o vointa netulburata. Asa a intors sufletul lui Lazar in trup. Incat mie imi pare ca mania neprihanita a fost daruita firii noastre de Dumnezeu, care ne-a zidit, mai degraba ca o arma a dreptatii. Daca s-ar fi folosit Eva de ea impotriva sarpelui, nu ar fi fost robita de placerea acea patimasa. Astfel mie mi se pare ca cel ce se foloseste cu neprihanire de manie, din ravna cuviosiei, se va afla mai cercat in cumpana rasplatirilor, decat cel ce nu se misca nicidecum la manie, pentru greutatea de a se misca a mintii. Fiindca cel din urma se dovedeste a nu-si fi deprins vizitiul sa stapaneasca franele simturilor omenesti. Iar celalalt lupta strunind caii virtutii si e purtat in mijlocul bataliilor cu dracii, conducand neintrerupt cu frica lui Dumnezeu carul cel cu patru cai ai infranarii. Pe acesta il aflam numit in Scriptura, la inaltarea dumnezeiscului Ilie, ”carul lui Israel”, pentru motivul ca Dumnezeu a vorbit intaia oara Iudeilor despre cele patru virtuti in chip deosebit. Iar cel ce s-a hranit asa de mult cu neprihanirea a fost inaltat la cer pe un car cu foc, pentru ca s-a folosit, socotesc, de virtutile sale ca de niste cai, vietuind intru Duhul care l-a rapit pe el intr-un vartej de foc. (Diadoh al Foticeii)

  Dragoste si lumina.

 22. camelia spune:

  Din câte înțeleg eu din titlul articolului … sondajul lui Soros e unul plătit, deci nu e adevărat.
  Tocmai, ca să fim acuzați de intoleranță, etc și să suportăm alte măsuri pentru a ne spăla pe cap definitiv.
  Mă înșel ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: