Revoluţia fără eroi

În zilele care au trecut am văzut cît costă o viaţă de om pentru lumea în care trăim. Pot muri zeci, sute şi alte mii să fie bătuţi şi violaţi de către cei care ar trebui să-i apere, dar oamenii îşi continuă mersul prin viaţă nestingheriţi. Oamenii au devenit nu doar indiferenţi, ci şi cruzi.

Pe foarte puţini îi mai interesează durerea aproapelui. Am fost în Chişinău în ziua cînd televiziunea moldovenească transmitea ameninţările preşedintelui că va folosi gloanţe dacă tinerii vor mai ieşi în stradă. Am intrat în acea zi în capitală pe drumul dinspre Tiraspol şi am văzut maşinile de poliţie care pîndeau ca nişte tîlhari. Străzile Chişinăului erau pustii şi aerul era îmbîcsit de frică şi cruzime. Între timp sute de oameni erau bătuţi în secţiile de poliţie din Chişinău şi de aiurea, iar unii dintre ei muriseră deja, fără ca cineva să o ştie…

Ororile petrecute în acest aprilie la Chişinău sînt doar vîrful aisbergului unui sistem întreţinut prin tortură şi şantaj.

Ceea ce îi preocupă acum pe gazetari este să demonstreze cît de regizată a fost revoluţia de la Chişinău. Unii dintre fraţii noştri români îşi aduc aminte că au avut colegi de şcoală basarabeni care vorbeau ruseşte. Alţii le reproşează că nu s-au unit cu România. Alţii, mai ortodocşi, îi acuză pentru că au arborat steagul UE pe Parlament. Şi aşa mai departe. Puţini mai vorbesc de suferinţa familiilor care şi-au ridicat băieţii morţi şi de cei circa o mie de băieţi şi bărbaţi cu plămînii dezbătuţi şi oasele rupre care zac acum cine ştie pe unde.

Am văzut că trăiesc într-o lume de şacali. În prima zi, în ceasurile următoare incendierii Parlamentului şi Preşedinţiei, oamenii erau cuprinşi de flăcările libertăţii şi îi aclamau pe cei care au arătat atîta curaj. Pînă şi presa moscovită vorbea de Revoluţie la Chişinău, dînd titluri de genul: „Studenţii i-au dat jos pe comunişti”. A doua zi entuziasmul a început să scadă printre comentatorii străini care au fost urecheaţi de oculta internaţională pentru că încurajează vulgul la revoltă. Chişinăul însă mai ardea de speranţă.

Veţi spune că totul a fost regizat. Da. Şi? Morţii care mor în aceste scenarii drăceşti nu sînt morţi? Eu personal îi admir, deşi îmi dau bine seama că au acţionat dintr-o mare şi pură naivitate. Dar ce frumoasă e naivitatea lor pe lîngă laşitatea şi viclenia mai marilor acestei lumi.

Dacă mai marii lumii sînt lupi care au ajuns paznici la stînă, şleahta care vorbeşte acum de „violenţe” în rîndurile protestatarilor sînt şacali. Oare nu au aruncat mii de oameni cu pietre, şi multe alte mii îi aclamau? Oare nu se fotografiau şi copiii şi bătrînii în fotoliile parlamentarilor? Oare nu erau toţi mînaţi de eroismul văzut în filmele americane şi în cărţile de istorie? Sigur că aşa a fost, dar laşii îşi trădează acum fraţii pentru a nu fi acuzaţi ei.

Forurile internaţionale care acuză violenţa tinerilor de la Chişinău ar trebuie mai întîi să interzică propagarea violenţei prin desenele animate şi filmele în care nu trece un minut fără ca ceva să ia foc sau cineva să fie ucis. În majoritatea filmelor eroii pozitivi îi bat pe poliţişti şi nu li se întîmplă nimic, ba chiar sînt declaraţi după aceea salvatori. Iată că moldovenii au luat de bune filmele voastre şi au dat jos zidul de poliţişti pentru a-şi face dreptate aşa cum au văzut în filme. Sînt nebuni, dar i-aţi înnebunit voi!

Acum despre scenarii. A fost, desigur, un scenariu, dar el şi-a depăşit cu mult limitele.

Mai întîi, pentru că dacă tinerii aceia ar fi venit pregătiţi de bătaie şi-ar fi acoperit capetele cu ciorapi, aşa cum fac toţi protestatarii violenţi pe care ni-i arată ţările europene. Apoi, ar fi venit înarmaţi cu beţe şi răngi, deoarece orice basarabean care a depăşit vîrsta de 18 ani ştie cum bat trupele speciale de la Chişinău.

Aşadar, am avut protestatari neînarmaţi şi cu feţele descoperite care au sărit pe scutierii ascunşi după coifuri şi înarmaţi cu bastoane.

Provocarea trebuia să se reducă la cîteva pietre aruncate în scuturile poliţiştilor şi la spargerea cîtorva geamuri pentru a învinui opoziţia de vandalism. Nimeni nu s-a aşteptat că vor fi atîtea pietre. Celor care afirmă că „persoanele violente” au fost identificate, le spunem doar că există fotografii care surprind mii de pietre în aer. Adică o mie de persoane aruncînd pietre în acelaşi moment. Fiecare piatră cîntărea între unul şi trei kg (erau bucăţi din plăcile de granit şi caldarîmul cu care era pavată piaţa şi treptele clădirilor).

Lupta cu pietre a durat cîteva ore. Aruncătorii oboseau şi se schimbau cu rîndul prin rotaţie. Poliţia nu a fost pregătită pentru un astfel de atac, pentru că nicăieri nu aţi mai văzut ciocniri de stradă cu mii de pietre mai grele de un kg. Era normal ca poliţia să cedeze, de vreme ce nu au folosit focul de armă. Ca să nu mai spunem că comandantul detaşamentului Scut a declarat zilele trecute că mulţi dintre poliţişti au refuzat să bată deoarece şi-au recunoscut în mulţime fraţii şi rudele.

Că Vladimir Voronin şi consilierii săi nu se aşteptau la o astfel de turnură, o arată faptul că preşedeintele se afla în acele momente în cabinetul său. Nu, el nu a venit la servici în acea zi pentru a vorbi mulţimii, ci pentru a da interviu după ce se spărgeau cîteva geamuri. Frica însă l-a cuprins pe tiranul comunist, ştiut fiind că toţi tiranii sînt nişte laşi, şi cel care a stat opt ani în fruntea ţării a fugit scos prin spate de securitate în loc să iasă pe trepte şi să vorbească poporului.

Voronin a fost primul care a declarat în aceeaşi seară că actele de vandalism au fost săvîrşite de recidivişti şi tineri „drogaţi” şi beţi. Să ne mai mirăm acum că opoziţia a preluat acelaşi refren, după ce i-a făcut lui Voronin hatîrul de a cere renumărarea voturilor în loc să ceară judecarea sistemului criminal comunist?

Miile care au aruncat cu pietre erau identificaţi de poliţie după rănile de pe mîini. Granitul aspru şi colţuros le-a jupuit pielea de pe palme. Aşa se explică de ce persoanele maltratate aveau palmele strivite de bocanci. Poliţiştii îi loveau cu bastonul şi le săreau cu bocancii pe mîinile care au îndrăznit să arunce pietre în sfînta preşedenţie comunistă.

Cei care susţin ipoteza voroniană a provocatorilor din rîndurile recidiviştilor îşi trădează poporul. După ce opinia publică va fi convinsă de acest fapt, nimeni nu va mai ieşi să-i apere pe cei arestaţi. Iar ei vor fi mii. Veţi spune că penitenciarele din Moldova sînt şi aşa arhipline. Dar cine a zis că toţi aceşti oameni vor fi arestaţi pentru a fi ţinuţi în închisori? Ei vor fi un bun venit pentru mafia comunistă, deoarece li se vor cere sume mari de bani în schimbul eliberării, aşa cum se face în Moldova noastră de după 90. În ce priveşte amnistiaţii preşedintelui, în curînd se va afla cine a fost eliberat din puşcării şi pentru cîţi bani, pentră că dintre victimele represaliilor din aprilie 2009 nu a fost eliberat mai nimeni.

Aşadar, cei care în manualele de istorie şi în filme sînt declaraţi eroi, la Chişinău au ajuns să fie numiţi bandiţi. Vi se pare că ceea ce s-a întîmplat nu a fost o revoluţie? Iar eu zic că a fost. O revoluţie care poate nu a schimbat lumea, dar care a dezgolit-o şi a arătat-o aşa cum este. Revoluţia s-a făcut înăuntrul nostru. O revoluţie fără eroi, dar cu atît mai vrednică şi mai curată.

Oare nu aţi înţeles încă? Lumea nu mai are nevoie de eroi pentru că are nevoie de sclavi…

28 Responses to Revoluţia fără eroi

 1. Stan Jenel spune:

  Va multumim parinte ca incercati sa ne deschideti ochii. Este singura relatare a evenimentelor de la Chisinau care surprinde SPIRITUL acestora.Jertfa acelor eroi nu e in zadar.Dumnezeu stie aceasta. Hristos a inviat!

 2. Momarlanul spune:

  „Cata luciditate, atata suferinta”, vorba lui Camil Petrescu.

 3. Vasilica spune:

  Hristos a inviat!Parinte lumea de azi nu mai are nevoie nici de adevar ,sunteti printre putinii care au relatat evenimentele de le Chisinau asa cum au fost.Jertfa celor care s-au sacrificat va fi rasplatita de Dumnezeu.Pacat ca traim intr-o lume plina de minciuna,falsitate si lasitate.

 4. mos gheorghe spune:

  SARUT MANA SI HRISTOS A INVIAT, PARINTE SAVATIE! SFINTIA VOASTRA, CEEA CE ATI SCRIS MAI SUS, ESTE ADEVARUL CRUD SI CRUNT, ADEVAR PE CARE IL FACETI CUNOSCUT SUTELOR DE MII DE OAMENI. SLAVA LUI DUMNEZEU CA AVEM IERARHI CA SFINTIA VOASTRA! FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA VIEATA LUNGA, SANATATE SI CURAJ PENTRU A CONTINUA LUPTA! VA MULTUMESC(MULTUMIM) PENTRU TOT.

  FRATI ROMANI! TOCMAI AM POSTAT CATEVA RANDURI LA ARTICOLUL PARINTELUI „NOI VICTIME ALE TERORII COMUNISTE IN REP.MOLDOVA”, VA ROG CITITI-LE SI LUATI AMINTE! SA IESIM TOTI SA PROTESTAM PENTRU ELIBERAREA FRATILOR NOSTRI ROMANI DE DINCOLO DE PRUT!

 5. VladR spune:

  Atat jertfa martirilor din inchisorile comuniste si din Siberia, cat si a celor din Revolutia din Moldova nu sunt in zadar.

  Dumnezeu s-a milostivit spre noi de vreme ce ne-a dat asemenea modele.

  Rugaciune si trezvie.

 6. ANDREI spune:

  Suntem niste mizerabili intr-o lume a terorii pe care singuri am creat-o. Ne place. Ianolide scria ca au picat foarte multi cand li s-a spus in inchisoare:”Mai omule! te duci acasa, te casatoresti, mananci bine, ce-ti trebuie inchisoarea”. Ne-am incuiat intr-o lume a placerilor.
  Nu mai exista spiritul ridicarii la nivel de mucenici, martiri ai neamului. Neamul nu este decat un cuvant simbolic pentru noi, o lume bolnava de frumusetea mancarurilor si a hipermarketurilor.
  Ferice de martirii Micii Biruinte de doar o zi a Basarabiei, si vai de noi lepre urate a vremii de azi.

 7. VladR spune:

  Tot despre martirii de ieri si de azi,”nebuni” dupa libertate si adevar, Sfantul Ioan Gura de Aur spune:

  Acesta este paradoxul pe care Dumnezeu il introduce in istorie, rasturnand ordinea logica a oamenilor si instaurand propria Sa ratiune. Numai asa vom putea pricepe si spusele Apostolului: „Pe cele dispretuite le-a ales Dumnezeu, pe cele ce nu sunt, ca sa le faca de nimic pe cele ce sunt” (1 Co 1,28). Ce se intelege prin „cele ce nu sunt”? Persoanele socotite „de nimic” din pricina ca ele, in ordinea sociala, sunt insignifiante, dar prin care Dumnezeu isi arata puterea de a rasturna valorile si de a le reaseza dupa criterii care sunt numai ale Lui. In acest sens va spune iarasi Pavel: „Ma voi lauda mai degraba’ntru slabiciunile mele, pentru ca’ntru mine sa locuiasca puterea lui Hristos” (2 Co 12,9)

 8. Mirela spune:

  HRISTOS A INVIAT!
  „Puţini mai vorbesc de suferinţa familiilor care şi-au ridicat băieţii morţi şi de cei circa o mie de băieţi şi bărbaţi cu plămînii dezbătuţi şi oasele rupre care zac acum cine ştie pe unde.” Cine intelege cu adevarat ce inseamna aceasta suferinta? Cine simte suferinta aceasta? Cine ii poate ajuta in aceasta suferinta? Nu o intelege decat cel care a trecut prin ea! Acela stie aproape exact prin ce trec familiile indoliate si indurereate! Cand suferi, esti singur, tu cu suferinta ta si oricine ar vrea sa te mangaie in durere nu reuseste pt. ca ea este grea si profunda si nu poate oricine sa ajunga la ea. Numai Bunul Dumnezeu si Maica lui Preasfanta poate sa-ti aline durerea! El o cunoaste bine si te ridica cu multa bunatate si multa rabdare, putin cate putin, pana cand durerea ta devine de fapt apropierea si mai mult de Dumnezeu. Totul se lamureste in durere! Totul devine mai clar, mai limpede…De acolo iese „aurul cel lamurit”.
  Dar ea, sau el sau eu sau oricare din noi cum putem ajuta pe acesti oameni care au inima sfasiata? Ce poti sa faci?! Mai nimic! Doar sa plangi si sa te rogi pentru ei, dar si aici suntem neputinciosi, caci „noi nu stim sa ne rugam cum trebuie, ci Insusi Duhul Se roaga pentru noi cu suspine negraite”( Ep. catre Romani 8,26).
  „Oare nu erau toţi mînaţi de eroismul văzut în filmele americane şi în cărţile de istorie? Sigur că aşa a fost, dar laşii îşi trădează acum fraţii pentru a nu fi acuzaţi ei.” „Domnul este Duh, si unde este Duhul Domnului, acolo este si libertate”(Corinteni 3,17). Acesta i-a manat pe ei! I-a manat dorinta de libertate, entuziasmul tineretii, bucuria izbandei asupra raului. Cat despre lasi, acestia au fost si vor mai. Mantuitorul insa, ne-a indemnat sa fim curajosi: „…indrazniti. Eu am biruit lumea.”(Ioan 16,33). Indrazniti romanilor si nu stati cu mainile in san! Ajutati-ne fratii!
  Acesti bravi romani de la Chisinau SUNT eroi indiferent de cum sunt catalogati de presa sau de orice comentator de pe margine! Ei sunt unii dintre cei care ne trezesc din lancezeala!
  Sa ne unim in rugaciune asa cum Domnul Iisus ne spune:
  ” Iarasi graiesc voua ca, daca doi dintre voi se vor invoi pe pamant in privinta unui lucru pe care il vor cere, se va da lor de catre Tatal meu Care este in ceruri.
  Ca unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor”( Matei 18, 19-20).
  ADEVARAT A INVIAT!

 9. Petru spune:

  Adevarat a inviat, parinte Savatie!
  Adevarat graiti!
  Cinismul, care creste cu fiecare manifestare a omului care se lasa in voia diavolului, ne apropie de final. Atunci cind Drept-credinciosii nu mai au ‘energie’ (adica nu se mai roaga si nu mai tin ordinea slujbelor), sa intzeleaga aproapele, fiind foarte ‘ocupati’ cu numeroasele capcane intinse de aceasta mass-medie internationala ce devoreaza suflete, o picla se asterne peste ochii nostri si nu mai vedem nici ce vedeam acum o saptamina… Rugati-va pentru noi pacatosii! Dumnezeu sa ne apere de aceste noi atacuri, perfide, ca toate atacurile ce duc la atrocitatile numite si in acest articol, dar care care deschid Cerurile, si ne apropie de Imparatia Lui Dumenzeu!
  Mila Domnului!

 10. ANDREI spune:

  Ce folos ca ni s-au dat modele cand noi nu le urmam. Mai degraba urmam modelelor din televiziune decat celor jertviti pentru noi

 11. Fabian spune:

  Foarte bine ati sesizat, parinte! o revolutie fara eroi, dar cu atat mai curata si mai vrednica. Da. Slava eroilor si martirilor nostri romani din Chisinau. Poporul roman e nascut pentru a fi jertfit cu cruzime de veneticii salbatici. Doar prin sange ne vom mantui. Doar si Valeriu Gafencu a fost roman basarabean. Vorba ca romanii la greu se unesc ar trebui sa ne indemne a protesta toti romanii in aceste zile. Basarabia e pamant romanesc si ASTA nu convine! inclusiv nu convine ierarhilor ucraineni, multi fiind oamenii securitatii moscovite, inclusiv Vladimir mitropolitul Chisinaului (vedeti declaratiile lui dintr-un articol de mai sus pe acest blog!).
  Unde esti, Eminescu? unde esti ostasule roman din 1941 sa-i impusti pe toti comunistii din Moldova noastra??

 12. ion spune:

  Revolutiile se fac pentru libertatea exprimarii. Slava eroilor!

 13. Iuliana spune:

  Am citit fiecare cuvânt scris în articolele despre Basarabia trădată şi călcată în picioare, dar mi-a fost cu neputinţă să mai comentez zile întregi. Pentru că în faţa tragediei am simţit impulsul de a tăcea. Dumnezeu este deasupra noastră şi El va da un sens acestor suferinţe şi umiliri care pe oameni nu-i mai mişcă. Mult iubeşte Domnul Basarabia dacă atât de tare o încearcă. Eu nu ştiu ce cuvinte să mai scriu pentru că inima mea plânge pentru fraţi. Iertaţi-mă! Câtă dreptate aveţi scriind:
  « Eu personal îi admir, deşi îmi dau bine seama că au acţionat dintr-o mare şi pură naivitate. Dar ce frumoasă e naivitatea lor pe lîngă laşitatea şi viclenia mai marilor acestei lumi. »

 14. Ina spune:

  Rusine mi-e, insa rusinea asta nu ajuta la durerea mamelor care si-au luat copii batuti, maltratati si chiar morti de la militie.

  NU SE TERMINA AICI. Toate acele mame, surori, prietene, isi duc durerea pana intr-un punct.

  Sunt mama.

  La falsa revolutie din 89 am avut si eu naivitatea acelor tinerilor din Moldova. Acum citind despre ororile din inchisorile comuniste, ma doare de semenii mei curati maltratati fara nici un .

  MAMELOR, FETELOR, viitorul este in mainile noastre. In toata istoria tarii noastre am avut femei puternice care si-au intarit pruncii cu credinta si iubire de glie. La fel s-o facem si noi! Si sa aparam pruncul NENASCUT. Nu exista alta posibilitate

 15. mos gheorghe spune:

  Raspuns lui Iuliana :
  Dta zici: „Pentru ca in fata tragediei am simtit impulsul de a tacea”, iar eu iti raspund CA MULTI AU SIMTIT IMPULSUL DE A URLA…
  SI DE CE Iuliana, ti-a fost cu neputinta sa mai comentezi zile intregi ? Muncesti prea mult, nu ai timp ? FETITO DRAGA, CRED CA BATI CAMPII CAND SPUI :”Mult iubeste Domnul Basarabia daca atat de tare o incearca”, SI EU ITI SPUN „CA MULT URASTE SATANA BASARABIA, DACA A ASASINAT ATATIA CRESTINI….
  SPER, CA INTR’ADEVAR PLANGI PENTRU FRATI……

 16. Claudia S. spune:

  Parinte, lumea are nevoie si de eroi si de sclavi insa in locuri diferite. De primii ca sa mai poata spera, visa si de cei din urma ca sa poata trai „un trai decent”. Eroii sunt mai frumosi, mai curajosi, mai „civilizati” in lumile virtuale in care ne refugiem atat de usor. La cei din piete se cam stramba din nas ca nu seamana cu cei pe care ni i-am imaginat. Cu sclavii e altceva. Poate ca lumea are nevoie de ei si sunt multe moduri de a-i obtine. Mie tocmai asta mi s-a parut frumos la revolutia din Chisinau: ca a aratat ca moldovenii isi vor libertatea, ii cunosc gustul. Cam greu sa faci din oameni liberi sclavi. Vointa asta sincera si naiva daca vreti poate misca si muntii. Cu sau fara scenarii.

 17. […] Oamenii au devenit nu doar indiferenţi, ci şi cruzi, scrie ieromonahul Savatie Baştovoi pe blogul […]

 18. Veronica spune:

  Hristos a inviat! Parinte, Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca!
  „… Lumea nu mai are nevoie de eroi pentru ca are nevoie de sclavi!” cit de crud si adevarat!
  Din pacate lumea mocneste, vuieste, fierbe, ceva se pregateste cu multa rautate si viclenie …. sa raminem tari in credinta! Arma noastra este crucea Domnului nostru Iisus Hristos! Orice ar face acesti vicleni ai lumiii, sufletul nu ni-l pot lua, ucide!!! Ce se intimpla in Republica Moldova, este infricosator!
  Ne pare rau, plingem, ne rugam pentru ei, ii compatimi, luptam cu cuvintul!Sa facem ceva fratilor, putem face mai mult …….
  Judecata e a Lui Dumnezeu!
  Doamne ajuta!

 19. ciofuletz spune:

  Parinte, vreau sa va intreb, asa cum am intrebat pe multi altii, ce alegeti, ce e mai bine pentru romanii din basarabia, papusa asta comunista sau pericolul rusesc iminent care asteapta momentul potrivit sa-si infige pentru totdeauna gheara in pamantul tarii noastre?
  Sfintii Inchisorilor comuniste si de la Aiud si din toata Romania si Basarabia s-au jertfit in numele Tarii prin Dumnezeu! Spuneti-mi care din necomunistii de la Chisinau actioneaza cu Credinta?
  Prin ce se deosebeste un comunist de un pseudo-democrat?

 20. fantana spune:

  nu am facut nimic pentru ei. mi-e rusine.
  m-am bucurat de vesti, eram in athos, parintii stiau si se rugau.
  dar oare ce putem face?

 21. Cristina spune:

  Din pacate nu toata lumea le da dreptate celor de la Chisinau. Nu toata lumea stie sau realizeaza ce a insemnat si inseamna comunismul. Nu toata lumea realizeaza ca daca unui singur om nu-i este bine (si nu din cauza lui) este de vina toata societatea.
  Cand stai incuiat in camara ta de indiferenta si plictiseala si iti este bine, de ce sa te mai gandesti, sa te mai framanti sau sa te rogi pentru cei care sufera acolo? Mai comod e sa iti astupi urechile, iti acoperi ochii si iti pui mana la gura asa cum faceau toti inainte de ’89 si cum nu au facut cei care au fost aruncati in inchisori si au fost omorati atunci si acum.

 22. Larisa Iftime spune:

  Preacucernice parinte Savatie,
  Cred ca nu este loc pentru suferinta umana, si mai ales personala, in discursul public de astazi. Intr-adevar, in cazul unui astfel de eveniment, cum a fost cel de la Chisinau, cu consecinte tragice, mass-media nu poate decat sa vorbeasca despre scenarii, jocuri politice etc. Nici nu cred ca ar putea reda suferinta rudelor celor care au murit. Vedeti, daca spui astazi in public: „Oameni buni, ma doare sufletul!”, toti vor zice, iaca, inca un nebun. Dar daca spui: „Gripa porcina!” sau: „Basescu!”, toti vor ciuli urechile… E ca si cum omul si-a pierdut simturile pentru a asculta durerea celuilalt, parca este antrenat sa fie atent numai la discursul social, politic.
  Cred ca durerea si suferinta personala iti poate fi, cumva, alinata, daca vorbesti personal cu altcineva. Cred ca este important – fiindca sunteti acolo si, mai mult, fiindca sunteti si preot – sa mergeti si sa vorbiti personal cu familiile indoliate (daca inca nu ati facut-o), poate asa le puteti alina intr-un fel suferinta. Desi uneori si asta poate fi prea putin…
  Hristos a inviat!
  Larisa Iftime

 23. […] azi mi-a patruns in computer un alt material de-al sau. Savatie Bastovoi e de […]

 24. Vasilica spune:

  George Cosbuc – Sus Inima
  Avem o mândra tara –
  Prin timpi de jale-amara
  Stramosii se luptara
  S-o scape de stapâni.
  Azi singur noi, românii
  Suntem în ea stapânii,
  Sus inima, români!

  O lege-avem strabuna –
  Prin veacuri de furtuna
  Ea n-a putut s-apuna
  Strivita de pagâni.
  Ne-a fost Cel-Sfânt tarie
  Si-n veci o sa ne fie:
  Sus inima, români!

  În tara româneasca
  De-a pururi sa traiasca
  Credinta stramoseasca
  Si graiul din batrâni.
  Spre Domnul tarii gândul
  De-a pururi noi avându-l,
  Sus inima, români!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: