Un preot ortodox arestat de comunişti

(…)  Ieri, 21 aprilie, Curtea de Apel l-a scos de sub aceaşi învinuire [organizarea acţiunilor de dezordine în masă] pe preotul ortodox Johnattan Jerusakayem Netanyahu, cetăţean român şi american, ne spune avocatul acestuia Roman Mihăieş. Clientul său e acuzat acum numai de participare la acţiunile de protest din 7 aprilie: ”Asta poate fi contravenţie administrativă că a depăşit limitele protestului paşnic, cînd a aruncat cu o piatră înspre colaboratorii de poliţie. Dar piatra nu a ajuns pînă la aceşti colaboratori. Adică a fost un act de protest a dumnealui împotriva folosirii gazelor lacrimogene. Aşa a explicat clientul meu.”spune avocatul Roman Mihăieş. Cu toate acestea, precizează avocatul, procratura insistă ca mandatul de arest a lui Netanyahu să fie prelungit.

Sursa: Europa Liberă

4 Responses to Un preot ortodox arestat de comunişti

 1. Vladimir B. spune:

  Incep sa inteleg pe purtatorul de cuvant al BORuse, care insista asupra necesitatii de a se include in limbajul birocratiei europene a termenului „hristofobie”! alaturi de „holocaust”, „xenofobie”, „iudofobie”, „rasism” etc. Autoritatilor de la Chisinau le va creste dosarul cu inca o ura…

 2. vulturul spune:

  HRISTOS A INVIAT! Sa ne traiti parinte Bastovoi, ca ne ajutati sa stam in barca ortodoxiei, a Sfintiilor Parinti. Acum cu iertare un mic comentariu din partea mea,. la ce s-a intamplat in Basarabia si la ce ati spus dumneavoastra cu privire la suferintele semenilor nostri:

  HRISTOS A INVIAT! Dragii mei , cum spune si parintele Savatie lumea nu are nevoie de eroi ci de SCLAVI!
  Dar cum s-a ajuns aici? CIUMA COMUNISTA si prin ea masoneria antihrista a reusit daca nu sa termine cu ortodoxia-ceea ce n-o sa poata sa faca niciodata, pentru ca ortodoxia nu sta in zidurile cladirilor unde se fac Sfintele Slujbe, nu sta in mitropoliti, patriarhi care confunda ortodoxia cu ce cred ei si nu cu ce ne cere Hristos:SFANTA CRUCE SI SFANTA EVANGHELIE!
  Asa ca asa s-a ajuns aici: traim intr-un adevarat razboi psihologic in care lupta nu se mai da pe fata, ci diavolul si-a ascuns fata sa in umanismul-ecumenist-”iubire-faci ca mine sau il vezi pe dracul”, in ”libertate-eu sunt cel mai mare asa ca ce conteaza libertatea tinerilor moldoveni-anticomunisti, cum spunea si un fost dictator ucrainian: libertatea e pentru mine si semenii mei , pentru ceilalti e cum vreau eu, asa ca fratiilor cum imi spunea si un fost coleg de munca: CE IM PASA MIE CA MORI DE FOAME! AUZI VORBE, DAR SUNT DIN PACATE REALE!
  Atunci noi ce sa facem? Sa abdicam? sa facem ca strutul ingropsandune capul in nisipul comoditati si a egoismului?
  NU! HRISTOS A INVIAT! CREDEM ASTA? DACA DA ATUNCI SA STAM PE BARICADE, fiara -diavolul urla dar este neputincios ATATA TIMP CAT O SA STAM PE CRUCE SI HRANINDUNE CU EVANGHELIA MANTUITORULUI HRISTOS!
  Dar credem ca Hristos a inviat? Daca da atunci nu avem decat sa devenim ”nebuni pentru aceasta lume, si cum spunea si Parintele Rafail lumea o sa ne ingite si o sa ne scuipe-aici ca n-o sa poata sa ne digere sa devenim ca ei,fiinte fara verticalitate, dar nici nu trebuie sa judecam pe nimeni, sa ne vedem mai intai barna din ochiul meu, si apoi sa dam sfaturi-dar care ne sunt cerute si sa nu intram cu cizma in viata semenului nostru.
  SA ARATAM CA CREDEM IN INVIEREA LUI HRISTOS PRIN INVIEREA NOASTRA DIN PACATE PRIN FAPTELE NOASTRE!
  Suntem in plin razboi psihologic in care fiara se lupta sa castige sufletul nostru folosinduse de propria noastra voie de eul nostru, insa daca murim pentru noi, moare eul nostru prin renuntarea la el si acceptarea ”jugului Divin” n-o sa ne poata face nimic, in afara de rani care ne sunt produse de necredinta noastra, de compromisurile pe care le facem cu diavolul atunci cand suntem obositi in aceasta lupta de renuntare la eul nostru si de acceptare a INVIERII DOMNULUI SI PRIN EA A FIECARUIA DINTRE NOI!
  HRISTOS A INVIAT! auzi diavole? el rade si ne spune : o sa vedeti voi necredinciosilor! iar noi s-ai raspundem: DOAMNE IISUSE HRISTOASE AJUTA NECREDINTEI MELE!
  IUBITII SI IERTATI!

 3. mos gheorghe spune:

  HRISTOS A INVIAT! SPER CA PARINTELE JOHNATTAN JERUSAKAYEM NETHANYAHU, SA FIE DEJA ELIBERAT,PANA LA ORA ACEASTA. CINSTE LUI PENTRU CURAJUL SAU, DE A PROTESTA IMPOTRIVA SISTEMUI COMUNIST SATANIC. SI MITROPOLITUL VLADIMIR NU FACE NIMIC PENTRU ELIBERAREA TUTUROR CELOR CARE LUPTA PENTRU HRISTOS ? LASA, CA II VA VENI SI MITROPOLITULUI RANDUL…..MAI REPEDE DECAT CREDE….

  SA-l POMENIM IN RUGACIUNILE NOASTRE PE PREOTUL ORTODOX ALEXANDRU MEN, ASASINAT DE BOLSEVICII RUSI. A MURIT CA MARTIR, APARAND DREAPTA CREDINTA ORTODOXA.
  SA SPERAM, CA BISERICA RUSA IL VA CANONIZA, INTR-O ZI….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: