Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor pentru a ajunge mai sus

Opoziţia a început vînătoarea băieţilor din primele rînduri

Ieri coaliţia partidelor de opoziţie a organizat la Chişinău o conferinţă de presă. Principala grijă a opoziţiei este sa-şi scape pielea şi să-şi mai adauge vreun procent două după renumerarea voturilor. Pentru aceasta ei s-au dezis încă o dată de protestatarii din primele rînduri. Şi nu doar că s-au dezis, dar au început vînătoarea lor pentru a-i da pe mîna justiţiei.

Preşedintele PLDM s-a lăudat că are 60 de ore de filmări din piaţă pe care le va pune la dispoziţia poliţiei pentru a-i identifica pe toţi cei implicaţi în acte de violenţă. Opoziţia încearcă tragerea la răspundere individuală a participanţilor la evenimentele din 6-7 aprilie.

Culmea nebuniei este că opoziţia acum se luptă cu Voronin să-i demonstreze că nu avea voie să elibereze protestatarii reţinuţi. Probabil vom ajunge să vedem cum opoziţia va deschide un birou în care turnătorii vor putea raporta despre fiecare persoană pe care au văzut-o cu o piatră în mînă sau cu o brichetă.

Aşa o „opoziţie” îi trebuia lui Voronin!

Între timp morţii ies din beciurile securităţii unul după altul. Un băiat frumos de la Soroca, în vîrstă de 26 de ani, a fost luat ieri de părinţi în sicriu vidat, deoarece era mort de 9 zile. Am zis-o şi o repet: cred că în prima şi a doua noapte au fost ucişi cîteva zeci de băieţi, iar alţii cîteva sute vor muri în următoarele săptămîni din cauza hemoragiilor interne. Majoritatea dintre ei sînt cei din primele rînduri. Nimeni dintre politicieni nu se gîndeşte la ei şi la familiile îndurerate. Dimpotrivă, se suie cu picioarele pe cadavrele lor sfinte pentru a ajunge mai sus.

32 Responses to Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor pentru a ajunge mai sus

 1. leul greu spune:

  Problemele nu cred ca se vor putea rezolva din interior. Si cum nu exista o reactie favorabila la nivel international, problemele nu cred ca se vor putea rezolva. Nu acum.
  Din cate am urmarit, „revolutia din Basarabia” se reduce exclusiv la dimensiunea financiara si la imposibilitatea solidaritatii tocmai pentru ca nu doreste nici un stat periclitarea relatiei cu rusii. Pricina din care rezultatul va fi doar „numararea victimelor”. E trist sa mori in zadar…

 2. Ursus Becalis spune:

  Sensul declaratiilor opozitiei referitor la amnistie este, din cite inteleg eu, ca guvernarea sa recunoasca ca tinerii au fost arestati pe nedeprt.
  Amnistia poate fi declarata atunci cind omul a savirsit crima si statul „il iarta”, dar daca omul n-a savirsit nimic atunci statul trebuie sa recunoscaa ca sa a comis o nedreptate si vor trebui sa raspunda functionarii implicati in aceasta.

 3. Adrian spune:

  Nu e in zadar.
  Acei tineri au murit pentru libertate. Sunt eroi.
  Dumnezeu nu va ramane indiferent la o asemnea jertfa.
  As vrea sa mor si eu pentru asa un „zadar”.

 4. mos gheorghe spune:

  UNIUNEA EUROPEANA, SUA, CONSILIUL EUROPEI,SI TOTI CARE AVETI PUTEREA SA FACETI CEVA, DE CE NU INTERVENITI ? GONITI PE VORONIN SI „OPOZITIA” DIN FRUNTEA GUVERNULUI !NU SUNT DEMNI ! SUNT CRIMINALI.
  VA ROG, FACETI CEVA, COMUNISTII NE OMOARA FRATII ROMANI DIN BASARABIA. NU VA ESTE MILA ? NICI FRICA DE DUMNEZEU ? DACA VETI TACEA, PIETRELE VOR STRIGA, SI MANIA DOMNULUI VA VENI PESTE TOTI CEI CARE NU VOR SA NE AJUTE FRATII DE DINCOLO DE PRUT.
  VAD BINE, CA NU VA PASA, EU CRED CA SUNTETI CHIAR BUCUROSI CA MOR CRESTINII……LASA CA VA VENI SI RANDUL VOSTRU…..

 5. Teodor spune:

  Parinte, va multumesc din suflet…
  Macar aici ceva teme cae nu sunt influentate de parerea unor partide sau interese…
  Am fost tradati de propriile partide de opozitie…

  Imi pare bine ca este macar cineva care vede lucrurile diferit.

 6. mihai g spune:

  leul greu,

  inca si mai trist e sa traiesti in zadar…

 7. teo spune:

  in zadar nu au murit…

 8. Ina spune:

  Eu nu cred ca este vorba de opozitie. Este un guvern comunist.

 9. Silvia spune:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa le primeasca si rasplateasca jertfa alaturi de jertfa Fiului Sau. Cum multi nu au inteles jertfa Fiului, multi nu inteleg sau le e greu sa inteleaga jertfa acestor fii mai mici (chiar mie).

  Multumim lui Dumnezeu ca politicienii din ambele tabere si-au data arama pe fata, comunism sau democratie au aceeasi sursa si scop. Nimanui nu-i pasa de omul de rand care sufera sau e chiar ucis pe nedrept de „sistem”.

  In Canada politistii au ucis anul trecut un polonez venit prima data, care s-a blocat singur in zona de securitate a aeroportului 10 ore si a iesit innebunit de foame si disperare ca sa-l omoare 10 politisti ca era dubios si nu vorbea engleza. Un om a filmat cu telefonul prin geamuri scena, altfel nu se afla nimic. Mama il astepta pe polonez de ore intregi si intreba de el, dar nimeni nu stia nimic. Acum cateva saptamani un alt om a fost impuscat in centru de o politista careia i s-a parut ca avea ceva suspect, dar filmarea a disparut. Zeci de oameni fara casa (homelessi), aborigeni si albi, sunt tinuti in custi cu gratii langa magazine, peste drum de sediul general al politiei, li se dau droguri chiar de stat.

  De ce oare atata durere si nedreptate? Poate pentru ca noi astia privilegiatii sa nu ne mai plangem la cea mai mica durere si sa luam pastile sa ne treaca rapid, ci sa induram si noi macar putin, cand altii sufera toata viata lor. Si sa deschidem ochii sa le alinam suferinta sau macar sa-i intelegem.

 10. Ada spune:

  STIMATULE Mos Gheorghe:
  Pai Uniunea Europeana si SUA,sunt Mama tuturor Relelelor,care planeaza asupra noastra,daca nu au un profit personal-murdar politic,nu se baga,si nu combat criminalii.Ca se pun in interesele natiunilor,asta e numai o PROPAGANDA.Nu vedeti ce am ajuns,nu vedeti ca Eroii nostrii au fost tradati de am ajuns unde am ajuns,suntem obligati sa-i tinem in spate pe TIGANI,sa le dam cetatenia noastra,sa nu mai fim in siguranta in Patria Noastra din cauza unei natii infecto-manelista,ca asa vrea UE, sa faca-n Romania locul de bastina al tiganilor,sa dispara romanismul,iar noua sa ne lege mainile ,sa privim neputinciosi la ceea ce se petrece la ora actuala,cu ceea ce e al nostru,cu FRATII NOSTRII de peste PRUT,ajungand slugile UE si Statelor Unite!!!!!
  De cand dumnezeu a facut lumea,Sangele nu s-a facut,si nu se va face apa,De aceea ma intreb si spun cu durere in inima: cat vom mai trece cu vederea la ceea ce se intampla la ora actuala,cat ne vom mai ignora Patria Mama si Fratii Basarabeni,care au nevoie de NOI,iar noi trebuie sa le fim alaturi pana la moarte,deoarece ne sunt FRATI.
  Cat vom mai fi slugile unor ‘miscari politice’ care guverneaza Europa la ora actuala prin intermediul 666 (SUA),si vom privii cum sub ochii nostri,FRATII nostrii sunt ucisi de democrartia-capitalista si de comunisti,si nu ne vom ridica sa le sarim in ajutor.
  Pe ei trebuie sa-i ajutam,pe ei trebuie sa-i sustinem,nu pe cine ne impune UE si SUA.Ne-a ajuns cutitul la os!!!!
  Doamne binecuvanteaza-ne pe NOI si pe Fratii de peste Prut,sa le fim alaturi,nu numai cu VORBA,ci si cu FAPTA!!!!!!!
  TRAIASCA ROMANIA MARE!!!!!!!

 11. leul greu spune:

  Pe o axa a valorilor verticala, in aprecierea lui Dumnezeu moartea acelor tineri e sacrificiu, are sens, deplinatate. In aprecierea contextului social global, jertfa devine in zadar. Nu intentionam sa minimizez jertfa lor, ci observam indiferenta celor ce ar fi putut da sens acestei jertfe si in plan concret, politic, social. Eroi sau mai putin eroi, moartea lor este o certitudine, visul se pare ca nu. Tacerea Occidentului ar fi suspecta daca gazul nu ar tine loc de „principiu”, de „drepturile fundamentale ale omului” etc. Despre aceasta tacere vorbeam si despre imposibilitatea de a te „salva” din interior, singur. Fericirea (teritoriala, identitara, lingvistica etc) depinde prea mult de terti incat nazuintele noastre, sangele jertfit par insuficiente.

 12. […] Savatie Baştovoi: “Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor” Un articol interesant despre ultima conferinţă de presă a partidelor de opoziţie de la Chişinău l-a scris părintele Savatie Baştovoi. […]

 13. Donkeypapuas spune:

  Da Silvia? Chiar aşa? „Aborigeni” (sic!!!) şi albi ţinuţi în gratii lângă magazine în… Canada? Mie îmi miroase (ca să nu zic pute) a făcătură de la o poştă. Sau aşa îţi dictează stăpânii. Poate aşa convingi şi milionul de basarabeni să se întoarcă în patrie. Să părăsească putredul capitalism şi societatea inumană de acolo şi să revină în comunismul cu faţă umană care-i aşteaptă cu braţele deschise şi dubele pregătite.

 14. Gabi C. spune:

  Ne aratam consternati de virulenta comunista, de declaratii „vopsite a vanatai”, facem si opozitia tot-una, si in final, tot UE si SUA sunt de vina…( da, si ei, caci au o slaba reactie, … ei cu strutul…)
  Unde este reactia ferma si constructiva a mitropolitului Vladimir ?
  Castravetele…. , ce sa-i faci..
  Peste tot, balaurii se dau sfintisori, super / ultra/ ortodocsi..

 15. Dan spune:

  Donkey, societatea capitalista occidentala chiar e putreda si inumana, ceea ce o diferentiaza de comunism este acordarea libertatilor individuale care nu costa statul nici un ban. Asa, dandu-i populatiei sex, droguri, homosexualitate, pedofilie si toate pacatele spre satisfactie, o ai la picioarele tale supusa si recunoscatoare chiar. In timp ce o subjugi financiar-economic, cultural si social. Chiar daca in societatea occidentala pot exista mai multi bogati decat in capitalism aparent (deci piramida capata un varf mai insemnat si o baza mai redusa), aceasta e posibila doar atata timp cat iti arunci banii pe ce vor stapanii capitalisti, in mare pe consum si satisfacerea placerilor. Daca vrei sa intemeiezi de pilda o institutie de invatamant crestin-ortodoxa bazata pe valori traditionale, sub acuzatia de fascism si antisemitism, homofobie, nu iti e aprobata cererea. Si ca sa fiu mai precis, daca vrei ca banii sa-i utilizezi in slujba lui Dumnezeu nu ti se ingaduie – cel mult ai voie sa saturi burtile saracilor prin „caritate”, dar asta e ingaduita doar pt. a acoperi carentele enorme ale statului in acest domeniu al asistentei sociale.
  Pe scurt, o societate comunista este de preferat daca ideia initiala s-ar aplica (adica o societate in care saracii sa aiba puterea si bogatii capitalisti sa fie jupuiti de vii, sa fie o societate mai echitabila). Din pacate, pana acum rar a fost vorba de un comunism autentic – cel ceausist s-a apropiat cel mai mult de popor, de omul de rand.

  PS.: Discriminarea religioasa in SUA e mult mai grozava decat oriunde in comunism. Mai bine citesti cartile Par. Serafim Rose si vezi la ce ma refer. Mai ales ca azi SUA prin negroidul Obama a devenit comunisto-nazista: comunista d.p.d.v. al gandirii, fara de Dumnezeu, si impotriva oricarei morale, nazista d.p.d.v. al economiei (corporatism).

 16. VladR spune:

  Draga Parinte, va rog sa ma iertati pentru acest OFF-TOPIC si pentru indrazneala.

  In preziua Invierii Mantuitorului nostru, simt nevoia sa spun cateva cuvinte tuturor cititorilor acestui blog.

  Cum vad eu acest spatiu virtual: este un spatiu al intalnirii intre persoane extrem de variate ca tipologie, un loc al dezbaterii. Cred ca acest loc este si un spatiu al lamuririi, al discernerii, un loc unde toti cei care ne framantam pe drumul mantuirii individuale si ca neam, putem sa gasim raspunsuri, unul prin altul.

  Ar fi gresit sa credem ca aici este doar un loc unde sa ne aratam „muschii” intelectuali, ci mai degraba este un loc unde sa invatam ce este rabdarea, ce este buna-cuviinta, ce inseamna respectul fata de opiniile celor de alta credinta decat noi, dar si dreapta-socoteala in a sti cum sa raspunzi la provocari.
  Si pentru aceasta oportunitate nu putem sa ii multumim decat Parintelui.

  De cand au aparut aceste necazuri ale fratilor nostri de peste Prut, s-a vorbit mult despre implicare.
  Cred ca in primul rand noi trebuie sa dam dovada de implicare duhovniceasca, ca si buni crestini ce ne socotim a fi. Deci in primul rand rugaciune. Si asta nu e o vorba goala. Rugaciunea multora dintre noi pentru cei ce sufera in inchisorile din Basarabia este bine primita de Dumnezeu si va avea cu siguranta efect, pe termen scurt sau mediu. Abia apoi sa urmeze si celelalte forme de implicare.

  Inchei cerandu-mi iertare pentru scaderile/scaparile de care am dat dovada cu siguranta in postarile mele, si sper ca ele sa nu fi constituit motiv de scandalizare pentru unii cititori.

  Lumina Invierii sa fie in sufletele tuturor in aceasta noapte. Sa nu fie vorbe goale, ci pline de seva cele rostite la miezul noptii: Hristos a Inviat! Sa inviem si noi odata cu El, mai buni, mai rabdatori, mai blanzi, mai sarguitori spre mantuirea noastra, a casnicilor si a neamului nostru.

 17. […] Parintele Savatie: Opoziţia calcă pe cadavrele băieţilor pentru a ajunge mai sus […]

 18. Delavad spune:

  Innoitu-s-a intru noi bucuria Invierii
  si boldul mortii-i… de neaflat!
  Din Vadul istoriei si-al primaverii
  cu drag Va dam veste:
  – Hristos a inviat!

 19. teo spune:

  Hristos a inviat! Adevarat a inviat!

 20. Mihai spune:

  Hristos a Inviat!
  sa ne gandim si la fratii nostri de peste Prut

 21. ion adrian spune:

  Hristos a Inviat!
  Adevarat a Inviat!

 22. Prioritatea zero Romania – R. Moldova : acordarea de urgenta a cetateniei romane tinerilor basarabeni

  Apel adresat Presedintelui Traian Basescu inaintea adresarii sale in Parlamentul Romaniei de catre membri fondatori ai Pietei Universitatii 1989-1990, victime ale Mineriadelor 1990-1991 si Represiunii comuniste 1944-1989, muncitorii anticomunisti de la Brasov 1987, luptatori anticomunisti in Rezistenta Armata din munti si Fosti Detinuti Politici 1938-1964 si dupa

  http://ro.altermedia.info/cealalta-romanie/prioritatea-zero-romania-r-moldova-acordarea-de-urgenta-a-cetateniei-romane-tinerilor-basarabeni_13216.html#more-13216

 23. blogideologic spune:

  Corect titlu!

 24. o.brega spune:

  E ciudat ca, dupa ce anunta de la megafoane si in presa ca marti, 7 aprilie, va demara proteste ample, si chiar adus niste boxe mai marisoare in PMAN, Filat si ceilalti au renuntat sa mai vorbeasca la ele si se ocupa de liderismul social si organizarea maselor oricine nu se lenevea: niste tineri exaltati, Valeriu Matei, niste fosti combatanti, etc
  Atunci a fost ruptura, trebuie vazut daca opozitia liberala s-a simtit depasita de situatie si a cedat, sau era infierbintata si mergea la tratative umile cu Voronin, sau poate vroiau sa scoata castanele din foc cu miinile altora…

 25. anonim spune:

  sint sigur ca acest stephen hawking va muri in cateva zile.o mare usurare pentru toata lumea.sa-i fie tarana usoara.

 26. nicu furtuna spune:

  in primul rand, CRISTOS A INVIAT stefane!!!! nu ne-am vazut de-atatea ani….. dar sa revenim la crunta noastra realitate. daca nu te-as cunoaste ziceam ca esti de-ai lor. tu ai uitat realitatea din RM. eu am facut greva din 95, am stat 40 de zile in piata(si nopti) in care zilnic veneau de la30 la80 mii manifestanti si nimic din ce-am vazut acuma nu s-a intamplat… o sa spui: alte timpuri, alti oameni. o fi si asta dar mi se pare ca ai pastrat o imagine idealizata a basarabeanului ca fiind un ins devotat si incoruptibil. trebuie sa te dezamagesc dar societatea noastra este plina de curve, tradatori si oportunisti care la orice indemn i-ti raspund cu: …da ce-am eu din asta. deacea eu nu cred in rolul lor de „imbecili utili” care din inexperienta au facut jocul comisarilor. cat despre opozitie – ea este reflectia fidela a societatii noastre. al tau vechi (dar nu batran) prieten nicu

 27. mos gheorghe spune:

  HRISTOS A INVIAT!, SFINTIEI SALE SAVATIE SI TUTUROR CELOR CARE NE CITESC.
  Raspuns lui ADA : SUNT DE ACORD CU DTA, AI DREPTATE IN TOT CE SPUI. CREDE-MA CA NU-MI FAC ILUZII NICI CU UE, NICI SUA, ETC.ETC.. SPERAM DOAR, CA CINE STIE…..?
  Raspuns lui VLADR : SUNT DE ACORD CU DTA, CA TREBUIE SA NE RUGAM, DA, DAR TREBUIE SA SI ACTIONAM, SA IESIM IN STRADA, TOTI ROMANII DE PRETUTINDENI, SI SA STRIGAM SA SE OPREASCA MASACRUL FRATILOR NOSTRI DIN BASARABIA.
  A SE VEDEA APELUL MEU POSTAT PE „APOLOGETICUM” IN ZIUA DE 19 APRILIE, LA COMENTARII,DUPA FOTOGRAFIILE DE LA SF INVIERE, DE LA SF.MANASTIRE PETRU VODA.

 28. veteran spune:

  bun articol!

 29. ANDREI spune:

  Cred ca Moldova a fost vanduta. In spatele nostru sa facut o intelegere, intelegere intre unuinea europeana – Romania pe de o parte si Rusia pe de alta parte. Ne-au vandut asa cum am fost vanduti secole intregi. Plang doar parintii celor ucisi iar bastanii se bucura.

 30. ANDREI spune:

  Raspunsul la ceea ce face opozitia este acelasi cu ceea ce a facut Rosca acum cativa ani. Isi spala mainele cu cu sangele martirilor ucisi

 31. neanonim spune:

  „Profesorul Hawking este ţinut sub observaţie de către personalul medical al spitalului din Addenbrooke. El se simte confortabil, iar familia lui abia aşteaptă să îşi revină complet”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: