Voronin s-a speriat de Dumnezeu

Despre tradiţia aducerii focului haric de la Ierusalim de către preşedintele Comunist la braţ cu mitropolitul ştie toată Basarabia. Şi în acest an era plănuit acelaşi scenariu pe care mitropolitul l-a anunţat la praznicul Bunei Vestiri de pe amvonul catedralei mitropolitane din Chişinău în cuvîntul de felicitare către preşedintele comunist, prezent şi el acolo.

Am făcut un apel public către preşedintele Voronin în care l-am rugat să nu mai folosească Biserica în politica lui murdară şi să renunţe la nebunia de a zbura cu mitropolitul la Ierusalim în sîmbăta Paştelui.  E drept că îl mai rugam să se declare singur persona non-grata pentru Moldova şi să plece undeva departe de acest popor. Acest cuvînt a fost preluat de publicaţii din România şi a apărut pe prima pagină a unei publicaţii de la Chişinău. Azi aflu din presa comunistă că Voronin nu va zbura în acest an la Ierusalim. Şi foarte bine.

Eu cred că Voronin s-a speriat de Dumnezeu şi de moarte. Printre credincioşi s-a răspîndit în aceste zile o prorocie din secolul XIII în care se vorbeşte explicit despre soarta Comunismului. În acea carte sfîntă se proroceşte că „omul roşu” va fi înfrînt în Basarabia. Cum să nu te temi după asta?

Sîngele celor ucişi de Voronin în aceste zile la Chişinău strigă din pămînt către Domnul, ca şi sîngele nevinovatului Abel, cerînd răzbunare!

7 Responses to Voronin s-a speriat de Dumnezeu

 1. acelas spune:

  (p.s. : parinte, sunteti pomenit si aici, chiar daca din alte motive … . I-as mai adauga pe actorii Manuela Harabor, Eugen Racoti si altii ..)

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847705/Artisti-care-l-au-ales-pe-Dumnezeu

 2. mos gheorghe spune:

  ACESTEA ZICEA DOMNUL CATRE IUDEI :
  „POPORUL MEU, CE V-AM FACUT EU VOUA SAU CU CE V-AM SUPARAT PE VOI; PE ORBII VOSTRI I-AM LUMINAT, PE CEI LEPROSI I-AM CURATAT, PE SLABANOGUL CEL CE SEDEA IN PAT L-AM VINDECAT. POPORUL MEU, CE V-AM FACUT EU VOUA ?
  SI CUM MI-ATI RASPLATIT ? IN LOC DE MANA, CU FIERE, IN LOC DE APA CU OTET SI IN LOC SA MA IUBITI, PE CRUCE M-ATI PIRONIT. DE ACUM NU VOI RABDA, CHEMA-VOI NEAMURILE MELE SI ACELEA MA VOR PROSLAVI, IMPREUNA CU TATAL SI CU DUHHUL; SI EU LE VOI DARUI VIATA VESNICA”
  Am redat un fragment din Icosul al 11-les din ACATISTUL SFINTELOR SI MANTUITOARELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS.
  ASTAZI CAND IN REP.MOLDOVA VORONIN SI COMPLICII SAI, CU BINECUVANTAREA MITROPOLITULUI VLADIMIR, ASASINEAZA FARA MILA OAMENI NEVINOVATI,ACELEASI CUVINTE LE SUNT ADRESATE DE DOMNUL HRISTOS. MITROPOLITE VLADIMIR, TOV.VORONIN SI CEILALTI TOVARASI, TREBUIE SA STITI CA HRISTOS SI-A VARSAT SFANTUL SAU SANGE SI PENTRU VOI, SI CA ASTEAPTA POCAINTA VOASTRA. PLECATI DECI, DIN FRUNTEA GUVERNULUI SI DIN FRUNTEA BISERICII, DUCETI-VA UNDEVA DEPARTE, PRIN MUNTI, PRIN CRAPATURILE PAMANTULUI, IN GROTE, IN SIBERIA, IAR PANA LA SFARSITUL VIETII SA MANCATI NUMAI PAINE SI APA SI SA VA RUGATI DOMNULUI SA VA IERTE ! PLECATI SI SA NU VA MAI INTOARCETI ! ASA CUM DOMNUL HRISTOS A FOST ASASINAT DE DUSMANII CRUCII CU 2.000 DE ANI IN URMA, ASA ASASINATI SI VOI, SI NU NUMAI TRUPURILE, DAR SI SUFLETELE. DUCETI-VA SI LASATI LOCURILE VOASTRE CELOR CARE AU FRICA DE DUMNEZEU SI MILA DE CREATURILE LUI. NE VOM RUGA PENTRU VOI, NU UITATI CA DUMNEZEU IARTA, ASA CUM I-A IERTAT PE TOTI CARE L-AU TRADAT. IN SIBERIA VETI VEDEA GULAGURILE UNDE AU PIERIT MILIOANE DE OAMENI NEVINOVATI, ASASINATI DIN ORDINUL UNORA CA VOI…….

 3. […] Parintele Savatie: Voronin s-a speriat de Dumnezeu […]

 4. mos gheorghe spune:

  SARUT MANA SFINTIA VOASTRA SAVATIE. VA ROG SA COMUNICATI ADRESA SF.MANASTIRI SAU UN NR.DE CONT, UNDE SE POT TRIMITE BANI PENTRU FAMILIILE VICTIMELOR DIN REP.MOLDOVA ( MARTIRII VALERIU BOBOC,ION TIBULEAC).VESNICA SA LE FIE POMENIREA !

 5. bogdan spune:

  Invierea „Si iarasi bat la poarta cu degetele moi florile primaverii si unde acum cinci sute de ani turmele lui Bucur ciobanul se pierdeau in orizontul sesului, astazi mii de gradini contrasteaza in tanara verdeata cu zidurile albe si acoperemintele stralucite ale caselor si cu turnurile bisericilor; iar duiosul ritm al clopotelor ne vesteste vechea si trista legenda ca astazi inca Hristos e in mormant, ca maine se va inalta din giulgiul alb ca floarea de crin, ridicandu-si fruntea sa radioasa la ceruri. Trista, si mangaietoare legenda! Iata doua mii de ani aproape de cand ea au ridicat popoare din intuneric, le-au constituit pe principiul iubirii aproapelui, doua mii de ani de cand biografia fiului lui Dumnezeu e cartea dupa care se creste omenirea. Invataturile lui Budha, viata lui Socrat si principiile stoicilor, cararea spre virtute a chinezului La-o-tse, de se asemanatoare cu invatatmintele crestinismului, n-au avut atata influenta, n-au ridicat atata pe om ca evanghelia, aceasta simpla si populara biografie a blandului Nazarinean, a carui inima a fost strapunsa de cele mai mari dureri morale si fizice, si nu pentru El, pentru binele si mantuirea altora. Si un stoic ar fi suferit chinurile lui Hristos, dar le-ar fi suferit cu mandrie si dispret de semenii lui; si Socrat a baut paharul cu venin, dar l-a baut cu nepasarea caracteristica virtutii civice a antichitatii. Nu nepasare, nu dispret: suferinta si amaraciunea intreaga a mortii au patruns inima Mielului simtitor si in momentele supreme, au incoltit iubirea in inima lui si si-au incheiat viata pamanteasca cerand de la Tatal-Sau din ceruri iertarea prigonitorilor. Astfel a se sacrifica pe sine pentru semenii sai, nu din mandrie, nu din sentiment de datorie civica, ci din iubire, a ramas de atunci cea mai inalta forma a existentei umane, acel sambure de adevar care dizolva adanca dizarmonie si asprimea luptei pentru existenta ce bantuie natura intreaga……………………………………….Omul trebue sa aiba inaintea lui un om ca tip de perfectiune dupa care sa-si modeleze caracterul si faptele. Precum arta moderna isi datoreste renasterea modelelor antice, astfel cresterea lumii noua se datoreste prototipului omului moral, Iisus Hristos. Dupa El incearca crestinul a-si modela viata sa proprie, incearca combatand instinctele si pornirile pamantesti din sine…” M.Eminescu, „Timpul”, 12 aprilie 1881

 6. Donkeypapuas spune:

  Eu mă întreb cum s-or fi simţit miliţienii ăia criminali în timpul Slujbei Sfintelor Patimi. Deşi cred că mai curând, fiind bolşevici-atei, se găseau la cârciumă la ora aia.
  Dar voronin? Deşi ăsta, în boala lui psihică vădită, cred că se socoteşte el persecutat.

 7. VladR spune:

  S-a pogorat Sfanta Lumina, la orele 14:50. Avand in vedere ca e in rusa, postez aici, pentru cunoscatori:)

  http://news.ntv.ru/157292/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: