HOLOCAUSTUL NERECUNOSCUT

34 Responses to HOLOCAUSTUL NERECUNOSCUT

  1. Mihnea Georgescu spune:

    Ivanovici, te salut din mers, sunt foarte ocupat astăzi şi mâine, dar voi reveni mâine seară.

    Câteva observaţii:

    1. Comunismul, bun sau rău, a dus la civilizarea Rusiei, la modernizarea ei, i-a scos pe cioloveci din Evul Mediu în care îi ţineaţi voi, oamenii în sutană şi „ţarskaia poliţia”.

    2. Comunismul nu are nimic împotriva Bisericilor. Comunismul în sine este religios, fiind inspirat de doctrinele mesianice ebraice. Ştii desigur, teoriile lui Berdiaev despre natura mesianică a comunismului rus.

    3. Comunismul poate chiar să elibereze Biserica de alianţa păcătoasă cu Statul şi să îi redea vocaţia mărturisitoare, martirică. Aşa vedea lucrurile şi Părintele Serghei Bulgakov – comunismul a redat Bisericii demnitatea ei de Biserică martirică.

    Aş mai avea multe de scris, dar te las,

    Al tău,

    Mihail Zaharovici.

  2. anna spune:

    „…alte masti, aceeasi piesa/ alte guri aceeasi gama”…dintotdeauna exista oameni care doresc sa ingenuncheze semenii lor prin orice mijloace…e un lucru bine stiut…oare in ce perioada a istoriei a fost condusa intreaga lume de oameni cumsecade?…poate una foarte indepartata…despre crimele bolsevicilor gasim in cartile despre evrei, masonerie, …dar astept momentul cand intr-un manual de istorie de clasa a XII sa scrie mare: ” comunistii rusi au ucis circa 70.000.000 de oameni”, sau crimele tuturor comunistilor ,inclusiv cele din Romania…ca sunt curios sa aflu despre ele… e departe acest vis… dar asta este soarta romanului… aproape tot timpul, exceptand cativa domnitori demni de a fi romani, am fost condusi de oameni contra-romanilor…insa am fost alinati spiritual de un tanar ce tot timpul cand numara plopii ii ieseau fara sot…Eminescu…

  3. mihai g spune:

    Mihnea,

    comunismul nu a dus nici la civilizare si nici la modernizare. Impunerea fortata si irationala a unor tehnologii nu inseamna modernizare.
    Ca totul s-a facut irational si nefiresc o dovedeste si starea economica PROASTA a URSS si mai apoi a Rusiei si statelor membre, dupa caderea comunismului.

    Ma indoiesc ca in ziua de azi mai e cineva atat de idiot incat sa creada in raiul material ce vine in urma comunismului.

    Exceptia esti, pe cat se pare, chiar dumneata. Dar vezi tu, realitatea nu minte, si e de ajuns sa aruncam un ochi asupra tarilor ce au implementat comunismul. Utopia de aia-i utopie, ca nu se infaptuieste decat in mintile unor oameni bolnavi -mai mult sau mai putin-

    Si se pare ca mai marii lumii au ajuns la concluzia ca e mai bine sa mearga pe mana lui Huxley decat a lui Orwell.

  4. elena spune:

    Asa este,acesta a fost cel mai mare holocaust(adica,moartea violenta a unui mare numar de oameni),dar nu se spune absolut nimic,pentru ca sunt lezate sentimentele evreilor,holocaustul pare sa fi fost monopolizat,pur si simplu,de parca numai lor li s-a intamplat.Milioanele de martiri si mucenici prigoniti pentru Hristos,par sa fi fost uitati,un exemplu elocvent este si ceea ce se petrece la noi,unde nici macar un monument,intru cinstirea lor,nu se poate ridica,mari duhovnici,supravietuitori ai temnitelor comuniste(cum este Pr.Iustin),fiind umiliti si indurerati de oameni care,daca ar fi crestini adevarati,nici nu ar trebui sa le treaca pe dinainte…
    Ce sa mai vorbim despre canonizarea lor,pare,acum,un lucru aproape imposibil…Smeriti atunci,smeriti si acum,nestiuti,cei mai multi dintre ei,de nimeni…
    Probabil,se apropie ziua cand nu vom mai putea vorbi despre asa ceva pe blog-uri,ori poate vom fi,iarasi,prigoniti pentru ca suntem crestini,ori taxati drept antisemiti,dar adevarul trebuie spus,fara frica…cel mai prigonit popor a fost,este si va fi,poporul crestin…

    OFRANDE

    Din luptele şi-nfrângerile noastre
    aşternem trepte altor noi destine,
    o scară de argint peste dezastre,
    s-o urce paşii lumii care vine.

    Din fiecare rană ce ne doare,
    din orice răstignire mai adâncă,
    am pus armuri pe piepturi viitoare
    şi-o spadă grea în mâini ce nu sunt încă.

    Din mărăcini, din lacrimi şi din cuie
    vor creşte mângâierile fraterne
    pe care, mâine, alţii le-or aşterne
    pe frunţi ce-n urma noastră suie.

    Iar dac-am plâns, din lacrima măiastră
    răsare mângâierea de mătase
    pe care mâine alţii au s-o lase
    pe alte frunţi ce cresc din fruntea noastră.

    Şi când, sub noaptea smârcului şi-a zloatei,
    închidem luptă, lacrimă şi rană,
    din viermuirea noastră subterană
    noi creştem pâine pentru foamea gloatei.

    Radu Gyr

  5. daniela spune:

    glumesti dand acest exemplu,nu?teoriile lui berdiaev sunt filosofie mincinoasa.e doar un pas de la propovaduirea ortodoxa curata pana la idei stricate atunci cand se pune pe talcuit o minte intunecata.filosofia este o abureala pe care oamenii au pus-o la cale cand nu au mai reusit sa ajunga la Dumnezeu.pt ca,honey,la Dumnezeu nu tine cu ratiunea,tre’ mai mult;si cand vulpea nu ajunge la struguri,zice ca sunt acrii.si asa a aparut filosofia,care nu aduce prea multe lumini in suflet,poti doar sa te lauzi ca esti citit si atat.

  6. daniela spune:

    da,va multumim,iubiti tovarasi,ca ne-ati omorat fratii si surorile pe gratis!fara voi nu se mai sfintea Biserica.Doamne,nu pot sa cred ca a adus asemenea argumente in favoarea comunismului!el chiar e convins?!si omu’ asta e unul dintre cei care influenteaza deciziile in Romania?!

  7. VladR spune:

    Salut Mihnea,

    Sper ca nu te va deranja sa ai mai multi interlocutori.

    1. Si capitalismul, bun sau rau, a dus la civilizarea occidentalilor, urbani sau rurali, chiar si pe greci unde se „lafaie” (Slava Domnului) Ortodoxia. Argumentul tau este unul de fatada, luat din cartile de apologetica ateista pe care le-ai citit in biblioteca bunicului.

    2. Comunismul are totul impotriva bisericilor, a credintei de orice fel. A se vedea Albania, China, Coreea, Cuba, Cambogia in momentele lor de inflorire a ateismului. Ori te minti singur, ori iti place sa bravezi dintr-un spirit gregar, ori…ma abtin (spune-ti singur cum esti, daca esti asa curajos:) )

    3. Vocatia marturisitoare a Bisericii este permanenta. E adevarat ca Dumnezeu permite asemenea incercari asupra credinciosilor din varii motive, care nu vad de ce te-ar interesa. Daca parintele Bulgakov a zis asa ceva, foarte bine a zis.

    Dar cum Cirus, imparatul persilor, sau Nabucodonosor, au fost UNELTE in mana lui Dumnezeu pentru a pedepsi si indrepta poporul sau, asa si comunismul cu ai lor au fost simple UNELTE, privind dintr-o perspectiva ortodoxa. Vad ca esti tare in istorie. Stii sfarsitul imparatilor sus-pomeniti. Stii si sfarsitul „mult-iubitilor conducatori”.

    P.S. Mai straduieste-te.

  8. elena spune:

    Intoxica,intoxica,pana la urma,tot o iesi ceva…asta,parafrazand un citat deja celebru,acum…
    Nicolai Berdiaev nu a fost altceva decat un biet ,,profet,,al noii religii care se prefigureaza si care se afla intr-o totala contradictie cu Sfanta Traditie a Ortodoxiei.Din pacate,am vazut si persoane care pareau sporite duhovniceste si care-si imaginau ca acest B.a fost un teolog(!!!!)ortodox apreciat…asta,pentru a vedea pana unde poate merge inselatoria diavoleasca!
    Atata timp cat B.considera ortodoxia „incompleta”,atata timp cat admiratorii lui resping categoric spiritul monahal si ascetic al Ortodoxiei,se vede clar ca religia pe care o „prefigura” domnul asta de trista amintire era,de fapt, una veche de cand lumea,una diavoleasca(un soi de samanism al triburilor primitive,care intrau in contact si chiar foloseau puterile „creative”primordiale ale universului-puteri pe care Biserica noastra le numeste DIAVOLI).
    Iata deci „religia”pe care o vestea Berdiaev,un amestec ciudat de crestinism si paganism,care netezeste calea prorocului mincinos,inselatorul lumii acesteia,falsul Mesia sau antihristul.Acesta,in incercarea lui de a-L imita pe Mantuitorul Hristos in toate privintele posibile,va fi in fapt,doar dusmanul suprem al Domnului si al tuturor crestinilor dreptmaritori,pe care se va sili sa-i amageasca cu prezenta sa aproape supraumana,din pozitia de conducator al lumii,de la Ierusalim,din templul reconstruit.Multi crestini il vor primi fara nici-o rezerva,intrucat calea i-a fost netezita,cum spuneam,si de un Berdiaev,cu a sa „renastere harismatica”,noul „crestinism”antihristic fiind tocmai ceea ce bietii nefericiti asteapta.
    „Duhul”care a inspirat renasterea harismatica este duhul lui Antihrist,adica al fortelor demonice ale vremurilor de pe urma,care pregatesc,prin falsele minuni,venirea in lume a falsului mesia.
    Raspunsul pe care un ortodox adevarat trebuie sa-l aiba la fiecare noua miscare sau renastere mincinoasa,se gaseste in Evanghelia Mantuitorului nostru Hristos,pe care doar Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apotoleasca,a pastrat-o neschimbata,transmitandu-o neintrerupt de la Hristos si Sfintii Apostoli.
    Ar trebui sa traim asa cum au facut-o crestinii adevarati din toate timpurile,asteptand sfarsitul tuturor lucrurilor de acum si asteptand venirea MANTUITORULUI,caci „Cel ce marturiseste acestea,zice:DA,VIN CURAND!Amin.VINO,DOAMNE IISUSE!”

  9. Laurentiu spune:

    „Tavarasci”,asta-i un „gletzmer” ce se-aude?
    Parinte,aveti dreptate…intre Internationala si Hatikva nu-i mare diferenta…
    …Pe unde o fi oare jidovu’ala ratacitor IudaismRO k sa-si dea cu presupusu’?…

  10. Donkeypapuas spune:

    @Mihnea Georgescu
    Ca orice comunist – un MINCINOS! La începutul secolului XX economia Rusiei era a doua din punct de vedere al creşterii economice, după SUA. Bolşevicii au făcut-o praf. Apoi pe timpul lui Stalin TOATE resursele economice au fost îndreptate spre … înaramare!Detalierea – în cărţile lui Victor Suvorov. A! Am uitat! Şi ăsta este , evident, un reacţionar vehement ca orice om de critică bolşevismul împuţit. Aşa că rămâi dumneata cu minciunile dumitale criminale.

  11. † marturisitor ortodox spune:

    Mihnea Georgescu a scapat cateva realizari „frumoase” ale comunismului:

    Winston Churchill a explicat intr-un articol faimos din anii 1920(Zionism versus Bolshevism: A Struggle for the Soul of the Jewish People, nr. din 8 februarie 1920, al ziarului “Illustrated Sunday Herald”) că evreimea organizată s-a divizat in timpul primului război mondial intre bolşevism (ale cărui ravagii acum la aproape optzeci de ani de la evenimente se pot măsura în zeci de milioane de victime şi un atac fără precedent impotriva creştinismului) şi sionism, care este o miscare ideologică fascistă, rasistă si de purificare etnică.

    Ambele grupuri de ideologi, agenţi şi terorişti au trădat statul român, care le oferise protecţie şi adăpost timp de multe generaţii.

    Bolsevicii, luptând direct şi fără oprire contra românilor, prin sabotarea Unirii, prin uneltiri şi prozelitism, au ameninţat fiinţa naţională românească, statul naţional român, biserica naţională, şi civilizaţia creştină. Pentru a înţelege acest fapt este suficient a constata dezastrul programat al creştinilor în Rusia bolşevizată, unde milioane de creştini au fost martiri, apoi toate bisericile au fost desacrate sau distruse, în timp ce nici o sinagogă nu a fost atinsă.

    Sioniştii urmăreau ruperea unei părţi din teritoriul naţional român şi vinderea lui prin alipirea de imperiul bolşevic. Prima incercare istorică a evreilor de a se regrupa a fost în Basarabia românească, pe care cetăţenii români evrei basarabeni, trădând interesele ţării, au făcut totul pentru a o aduce sub bolşevici, chiar sub numele de Republica Socialistă Sovietică Evreiască.

    Deasemenea se estimează că numai în U.R.S.S. comunismul a omorât în jur de 60 de milioane de oameni, în special creştini ortodocşi.Singurul cult care nu a fost prigonit de bolşevici era cultul mozaic, deşi unii rabini au fost şi ei închişi sau deportaţi.

    Alte orori ale comunismului:

    Evreul american Henry(Heinz)Alfred Kissinger a ajutat la instaurarea guvernului comunist Khmer Rouge in Cambodgia si l-a adus la conducerea acestuia pe dictatorul comunist Pol Pot care prin politica sa de depopulare a ucis 2.5 milioane de cambogieni, echivalent cu 21% din populatia tarii de atunci.

    Clona lui Stalin,marxist-leninistul Mao Zedong ucide in China intre 48 si 78 de milioane de chinezi.

    etc.etc.etc.

    Cateva citate ale fauritorilor acestor masacre:

    „Marxismul este forma modernă a profeţiei evreieşti” (Reinhold Niebur’s speech before the jewish institute of religion, New York, 3 oct. 1934);

    „Recent, rasa noastră a dat lumii un nou profet, care are însă două feţe şi două nume: pe de o parte, numele său este Rothschild, conducător al tuturor capitaliştilor, iar pe cealaltă parte, Karl Marx, apostolul celor care vor să îl distrugă pe celălalt” (Blumenthal, „Judisk Tidskrift” nr. 57, Suedia, 1929);

    „Noi, evreii, care am pozat odată ca mântuitori ai acestei lumi, azi nu mai suntem altceva decât seducătorii, distrugătorii, incendiatorii şi călăii ei” (Oscar Levy).

    Care a fost scopul razboielor mondiale?Ce s-a obţinut prin cel de al doilea război mondial?

    Din punct de vedere uman, acest război a fost un mare dezastru. Din punctul de vedere al sionistilor, un mare succes. Acest război cu 60 milioane de morţi, face parte din programul de depopulare a planetei al sionistilor şi de instaurare a unei noi ordini mondiale, „Novus Ordo Seculorum”.

    Lenin a fost pentru evrei persoana cea mai potrivită din Rusia. Din punct de vedere politic şi psihologic, comunismul a fost o sperietoare pentru ca naţiunile
    vestice să facă concesii şi, într-un fel, să se oblige.

    În 1920, Lenin a lăsat să se înţeleagă planul evreilor: „Mai întâi vom pune mâna pe Europa de Est, apoi va urma Asia”. Acest ţel s-a îndeplinit prin China, Vietnam şi Cambodgia.

    Al doilea război a adus evreilor încă ceva: în ordinea naţiunilor, a societăţii s-au creat rupturi: bazele financiare şi sociale ale moralei tradiţionale au fost înlăturate. America a renunţat la propria ei politică.

    Al doilea război mondial a costat pe contribuabilul american 400 de miliarde de dolari. America era intrată adânc în ghearele bancherilor internaţionali. Socialismul s-a strecurat ca o molimă în Anglia şi America. Acest război a pregătit platforma
    pentru instaurarea în 1945 a ONU, care se află pe terenul făcut cadou de Rockefeller, în New York. Nu mai puţin de 47 membri din Comisia Relatiilor Externe(CRE) au fost fondatorii ONU.

    Prin „holocaust” au putut realiza infiintarea statului Israel, in compensatii financiare au primit: peste 65 de miliarde de la Germania si peste 55 de trilioane de la americani. In realitate au murit in „holocaust” intre 150 si 300 de mii de evrei din cauza foametei si a bolilor.

  12. Nu pot să tac când citesc aberaţiile lui Mihnea Georgescu!
    Cum poate un tânăr cu doctorat să debiteze faptul că sistemul comunist nu a avut ceva împotriva Bisericilor? Cum se poate susţine o asemenea aberaţie în contextul în care comunismul a dărâmat atâtea biserici mai ales în URSS?

  13. Mihnea,

    Care sunt comunistii care te finanteaza??

  14. Ii mai recomand lui Mihnea Georgescu sa citeasca cartea „Fericiti cei prigoniti” – martiri ai temnitelor comuniste.

    Mihnea,

    Ai tradat Adevarul… si propriile cunostinte teologice!

  15. Geta spune:

    Pe noi romanii ne „iubesc” in mod special cei care se vor stapanii lumii acesteia.
    Unde e coruptie mare cu certitudine sunt prezenti.
    Ne cumpara tara la „bucata”, teren arabil, paduri, etc., si ieftin. Au facut din asta politica de stat(al lor).
    Mersi „partid”.
    „Mihnea cel rau” nu merita atentie. Poate are misiune, contra cost, ca sa intre pe blog. Nimeni nu-i va schimba ideile, numai Dumnezeu, daca se indura cumva de el in vreun moment al vietii.
    Dumnezeu sa ne intareasca! Dumnezeu sa va apere Parinte!

  16. mihailt spune:

    Daca unii inselati de duhuri rele au facut prigoane religioase s-au numit comunisti de aci nu rezulta caci comunismul ar fi rau.
    Impotriva comunismului crestin ortodox nimeni nu poate sa lupte dogmatic si sa zica ca e rau pentru ca e foarte bun si e regimul care exista in manastirile cu viata de obste.
    Unde toate proprietatile sunt comune membrilor manastirii.
    Duhurile rele nesuportand aceasta minunata dragoste jertfelnica frateasca au inselat pe unii sa faca respectivele prigoniri ca mai apoi oamenii sa creada de comunism ca e neaparat rau.
    Regimul capitalist cum se poate observa duce civilizatia umana spre autodistrugere.
    Pentru ca neglijeaza dragostea frateasca jertfelnica,dragostea parinteasca .Asa copii sunt indemnati sa plece cat mai repede de acasa de la parintii lor ca altfel se zice le este stanjenita dezvoltarea personala…
    Dumnezeul nostru Iisus Hristos zice clar :
    „13.Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.”
    Nu putem sluji la iubirea de bani ,la iubirea de posesiuni materiale,la pus accent in primul rand pe prosperitatea personala economica in detrimentul binelui comunitatii si in acelasi timp sa slujim si lui Dumnezeu Preasfanta Treime.

  17. Asa este, Geta, vis+a+vis de Mihnea

  18. ANDREI spune:

    Cred ca meritam aplauze, asa suntem noi crescuti sa ne urma intre noi. Nici la germani, nici la italieni sau Francezi exista axel teribil nationalism, chiar si la Rusi, Ucraineni, ce sa mai spun de Unguri exista un nationalism. La noi ce este. Tara este rupta in mii de bucati. Moldovenii sunt naivi, Oltenii sunt prosti, Ardelenii sunt oameni destepti, sa nu mai spun ca Bucurestiul este centrul. Este vechea metoda Romana „Divide et impera”. Apropo, uitam sa spun ca Basarabenii sunt Rusi. Asa au reusit sa ne desparta rusii. Ca doar in inchisoare nu venea sa te bata, omoare rusul, era tot romanul.
    Daca si e cineva de vina in toate acestea, cu siguranta ca noi suntem. Romania mereu s-a supus cuiva. Este singura tara care a reusit sa-i bata si pe Rusi si pe Nemti. Este precum o femei usoara ( sa nu spun mai drastic) se duce mereu dupa cel cre o conduce. Cate legi nu accepta noi cu ochii inchisi. Pacatul mare este ca nu ne-am invatat nimic din istoria noastra seculara. De la Romani, Turci, Greci, Rusi, Uniunea Europeana o luam in freza si nu uitam sa le multumim. Suntem niste pupencuristi cum spunea „scumpul” nostru ziaris cu trecut securist Ecrivan.
    Acum dam si in ce e mai sfant pentru a ne putea inchina europei, in sfintii bisericii vii sau morti.

  19. savatie spune:

    mihailt,

    ce enormităţi spui? Ai învăţat asta de la şcoală, sau din familie?

  20. Veronica spune:

    Se pare ca scopul unora este de a focaliza atentia tuturora asupta lor si vad ca reusesc cu succes!Am sesizat ca la toate temele postate de Parintele Savatie, intotdeauna se gasesc unul/doi care reusesc sa acapareze atentia celor care intra pe acest blog, cu tot felul de aberatii si discutia ia o alta turnura, uneori depasind limitele bunului simt.Iar aceste personaje vazind ca au „audienta”, de multe ori, prin argumentele aduse ating coarda sensibila a unora dintre noi care le „dam apa la moara”, reusind sa transforme „dialogul nostru” de comuniune, de impartasire a ceea ce ne leaga referitor la tema propusa, intr-o „discutie” sterila, fara noima.
    Revenind la Holocaustul nerecunoscut al crestinilor, va intreb, credeti ca prezinta interes scoaterea la lumina a acestui adevar?
    Vremurile ne prevestesc altceva, asa cum spunea parintele Arsenie Boca, inainte de trecerea sa la Domnul, „Acum incepe timpul muceniciei!” Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
    Iisus Hristos in mijlocul nostru!

  21. daniela spune:

    da,pt noi,crestinii,trebuie sa prezintre interes;ei sunt pilde pt noi,ca noi sa rezistam in fata prigoanei care ne asteapta.pt restul nu stiu de interes ar putea sa prezinte…

  22. kolia spune:

    Subscriu la ce scrie Veronica si mai indraznesc sa adaug:am impresia ca ceva pe undeva miroase neplacut-parintele Savatie se „tachineaza” dragastos cu tov.Georgescu pe aici,pe blog intr-un fel legitimandu-i aberatiile fumigene,ceea ce determina lumea sa-l ia in serios pe tov.(sau cel putin declaratiile sale).Astfel lumea se apuca sa scrie dizertatii pe bloguri,iar libarcile se lafaie prin ungerele mai mult sau mai putin luminate ale istoriei.Pe cand gestul firesc,normal,sanatos ar fi sa-i scoti afara in suturi,sa te speli de ei cat mai curand ca de cel mai abject jeg…Nu, dom-le,noi le dam replici savante,polemizam,apelam la rationalitatea lor,ca doara suntem civilizati,moderni,democrati… Incearca sa te „intelegi” cu jegul – te mananca de viu…
    Asta se intampla cu noi,romanii si cu „caldiceii” crestini.
    Mila lui Dumnezeu peste noi toti!

  23. savatie spune:

    kolia,

    după ce ai scris ceea ce ai scris, cum se simte sufletul tău?

  24. Simona spune:

    @Kolia
    Parintele pe toti ii primeste pe blog. Si Hristos i-a spus lui Iuda prietene desi stia ca Il va trada. Pai ce fel de crestin esti tu daca vrei sa-i scoti in suturi pe altii indiferent cine ar fi. Doamne fereste ce gandire ai. Sau poate esti si tu un ispititor sa vezi ce spune parintele. Pfui, ce mai oameni…

  25. kolia spune:

    Nu ma simt bine painte.In orce caz nici mandru,nici impacat…
    Sunt sigur ca sunt un crestin foarte,foarte prost…dar nu despre asta era vorba…
    Stiu ca sunt lucruri care nu se pot(nu e voie sa se)relativiza sau deturna(schimonosi,perverti),deacea am scris…iar despre calitatile mele de crestin…vai de capul meu, dra Simona…
    Oricum,multumesc parinte Savatie ca ati publicat iesirile mele umorale…
    Doamne miluieste si ne pazeste!

  26. alvi spune:

    Dumnezeule ! ce citesc aici !” comunism crestin -ortodox ” … amuzanta imbinarea celor doi termeni …
    totusi ,parinte , sa-mi iertati indrazneala , de unde aveti aceste informatii referitoare la cele 70 de milioane de victime ? stiam ca in Rusia au fost in jur de 20 mil., dar cu ce a fost si in celelalte tari aceasta cifra creste , insa 70mil. mi se pare cam mult , totusi posibil !
    sarut mana , parinte !

  27. Tutenes spune:

    paulgoma.free.fr/…/FRP_SAPTAMANA_ROSIE_ianuarie_2007.pdf

  28. Tutenes spune:

    Pentru un alt punct de vedere asupra „holocaustului” in Romania, intrati si aici:

    Dă clic pentru a accesa basarabiat.pdf

  29. […] părintelui Savatie regimul comunist se face vinovat de moartea a 70 de milioane de oameni, în mare parte executaţi […]

  30. Alin spune:

    Asociatia Istoricilor din Moldova acuza partidul comunist ca a falsificat istoria si a ideologizat-o
    Chisinau.

    Sergiu Musteata, presedintele AIM -Asociaţia Istoricilor din Moldova a acuzat partidul comunist din Basarabia de ingerinţă în sistemul educaţiei, acuzând Partidul Comuniştilor că îşi impune ideologia în sistemul de învăţământ, nu în ultimul rând, prin conţinuturile curriculare propuse de Ministerul Educaţiei şi Tineretului pentru anul de studii 2009-2010.
    Istoricii au cerut demisia ministrului Educaţiei, Larisa Şavga şi Vasilisei Iluţa, şefa Direcţiei educaţie preşcolară şi învăţământ general. Totodată membrii Asociaţiei au atenţionat profesorii asupra conţinuturilor curiculare la istorie, calificându-le drept o nouă tentativă de falsificare a istoriei.

    Conţinuturile curriculare sunt oferite profesorilor sub formă de sugestii. „Din acestea lipsesc teme cum ar fi Marea Unire din 1918, niciun cuvânt despre pactul Ribbentrop-Molotov, lipsesc orice teme legate de aspectul represiv al Uniunii Sovietice. Iar anexarea Basarabiei de către Rusia în 1912, este interpretată în stilul ideologilor PCRM, drept „dezintegrarea teritorială a Moldovei”, nu se vobeşte despre valurile de deportări, despre foametea din 1946 – 47, niciun cuvânt despre deznaţionalizare, rusificare, politica de cadre promovată de sovietici pe teritoriul Basarabiei”, a declarat istoricul Gheorghe Paladi. „În 2005, la Tiraspol, a fost editat „Istoria rodnovo kraia” – un manual care vine să completeze manualul de istorie al Rusiei şi care a fost editat cu scopul de a justifica crimele regimului sovietic. O tendinţă similară se atestă şi pe malul drept al Nistrului” a constatat istoricul Igor Caşu.

    „Deşi sunt oferite sub forma unor sugestii, dacă profesorii le neglijează riscă să creeze probleme copiilor la examene sau olimpiade, unde vor fi introduse multe din acestea”, a declarat Daniela Buga, profesoară de istorie.

    În opinia preşedintelui Asociaţiei Istoricilor, Sergiu Musteaţă, programele curriculare au şi o serie de greşeli gramaticale, sunt lipsite de coerenţă şi succesiune logică şi cronologică. În opinia istoricilor, aceste programe şcolare reprezintă o copie a manualelor utilizate în regiunea transnistreană.

    Istoricii au constatat transnistrizarea învăţământului istoric din R. Moldova. Dacă acum câţiva ani profesorii şcolilor cu predare în limba română din Transnistria, predau limba română pe furiş, având în preajmă manuale sovietice de limbă moldovenească în grafie chirilică în caz de un control inopinat din partea autorităţilor separatiste, o situaţie similară se atestă în ultimii ani la obiectul istorie în instituţiile de învăţământ din dreapta Nistrului, manualele de istoria românilor fiind escamotate cu manuale de istorie integrată. Situaţia a devenit şi mai gravă în urma protestelor de la 7 aprilie curent. „La noi în societate este o dictatură mascată. Unii profesori au predat istoria bazându-se pe manuale de istorie integrată, cei mai mulţi însă dintre colegii mei au păstrat aceste manuale doar în caz de control”, a mai spus Daniela Buga.

    Preşedintele Asociaţiei a menţionat că de la 1 septembrie vor lucra la elaborarea unei noi programe curriculare anule ce va fi propusă Ministerului Educaţiei şi Tineretului spre examinare. Totodată, istoricii recomandă MET să organizeze concursuri deschise la elaborarea programelor şi manualelor şcolare.

  31. plotoner spune:

    pt +marturisitor ortodox,

    bvo omule !!ma bucur sa mai vad si oameni care se cultiva si din surse alternative…

  32. Alin spune:

    COMUNISM=SATANISM

  33. tutenes spune:

    Pentru o alta viziune asupra adevaratei istorii a Romaniei si a politicii unor evrei cititi si aici : http://foaienationala.wordpress.com/2009/02/03/regele-amanta-si-legiunea-arhanghelului-mihail/

  34. VERGEANU SPINU spune:

    Numai rusii si evreii au suferit de holocaust??Noi nomanii nu ??
    S-a uitat Dictktul de la Viena si tratatul Ribbentrop-Molotov ??
    S-a uitat de vanzarea noastra de catre Churchil la Stalin ?? Ne-
    au prezentat cineva scuze cum le-au fost prezentate polonilor si
    chinezilor ptr.Katin respectiv Manciuria ?? La acest aspect de
    ce nu ne gandim ?? Atata vreme cat politica noastra externa mer-
    ge pe principiul”sus poalele Maricica!”,nu vom primi mai mult de
    la straini.Oricum nu vom face progrese ptr.ca romanii se mananca
    intre ei,iar in fata strainilor sunt lasi,se vand usor.

Lasă un comentariu