„În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!”

Adresare către mitropolitul Vladimir: „Cereţi încetarea torturii!”

Mitingul de azi, organizat la Chişinău de Opoziţie, poate fi rezumat într-o singură propoziţie astfel: Opoziţia de carton a ieşit la microfon.

În timp ce liderii opoziţiei şi-au cerut şi au primit aprobare de la tiranii comunişti pentru noi proteste, adevăraţii protestatari sînt vînaţi şi torturaţi de poliţişti cu măşti pe faţă. A apărut primul mort, tînărul Valeriu Boboc, tatăl unui copil de un an şi jumătate. Sînt sigur că mai sînt şi alţi morţi şi că în următoarele două trei săptămîni vor fi sute, deoarece majoritatea dintre cei bătuţi au şanse să moară din cauza hemoragiilor interne.

Aşa bat comuniştii de cînd sînt ei. Răpesc oamenii şi-i bat pînă le dezbat măruntaiele. Apoi îi „eliberează”, ştiind în cîte zile urmează să moară. Iar medicii legişti declară drept cauză a decesului ciroza, supra doză de alcool sau căzătură de la înălţime. Poliţia specială învaţă aceste metode la cursurile secrete.

În aceste zile există sute de tineri care au fost victima unor astfel de bătăi. Mai sînt şi alţii care stau ascunşi, înnebuniţi de frică. Dar pînă cînd?

Opriţi teroarea în Moldova!

Declaraţi regimul comunist regim totalitar şi interziceţi-l prin lege, aşa cum s-a făcut în atîtea state europene!

Începeţi urmărirea penală a preşedintelui Voronin şi a aparatului său!

Mă adresez în primul rînd mitropolitului Vladimir să iasă şi să ceară public încetarea torturii şi eliberarea necondiţionată a tuturor tinerilor răpiţi în aceste zile în mod ilegal de către forţele de ordine şi securitatea statului Moldova.

În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!

Dacă judecăţile omeneşti pot fi cumpărate, judecata lui Dumnezeu nu vă va ierta!

mitropolitul-si-voronin

14 Responses to „În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!”

  1. Daniel spune:

    Dumnezeu sa va ocroteasca parinte, pe sfintia voastra si pe toti fratii de peste Prut! Doamne ajuta-i!

  2. Iuliana spune:

    Oare ceea ce se petrece în capitala Georgiei are legătură cu ceea ce se petrece la Chişinău? Şi e un eveniment favorabil mişcării anticomuniste din Moldova? Poate că UE este totuşi interesată să triumfe astfel de revoluţii. Sau are vreun pact secret cu Rusia şi nu va interveni deloc? O fi iar trădare?

  3. vitalie spune:

    Parinte, mitropolitul si mitropolia au scos doar acest comunicat ( http://www.mitropolia.md/main/show_article/321 ) prin care si-au declarat aderenta la cauza „buna”.. restul nu-i prea intereseaza…tortura o fi crestineasca, pentru ei…

  4. Vasilica spune:

    Dumnezeu sa-i intareasca pe fratii nostrii romani din Basarabia,sa le dea putere de a trece si de aceste mizerii si provocari pe care le traiesc si le-au indurat de-a lungul istoriei.

  5. Mirela spune:

    Mitropolitului Vladimir TREBUIE sa ajute fratii nostrii cu cuvantul sau! De unde atata frica si lasitate? Peste tot se tace de parca tacerea a devenit o lege. Vorbiti dragii nostrii ierarhi bisericesti ca aveti aceasta datorie sa aparati poporul! NU va fie frica! Nu va speriati! De ce va temeti? De represalii, de moarte?? Toti o sa murim, dar mori demn, crestineste, cu rugaciunea in inima si cu crucea mana! Jerfeste-te pentru tara! Apara poporul, viitorul lui! Nu te ascunde in culcusul tau cel caldut ca nu o sa ai liniste niciodata daca nu iei pozitie acum! Ridica-te si lupta! Dumnezeu este cu tine!

  6. sherlock_holmes spune:

    Se pare ca din ce a postat parintele Savatie,opozitia a fraudat alegerile,si nu comunistii.Bine macar ca string si ei citeva sute de aderenti.
    S-ar putea,ca desi in mod democratic comunistii au cistigat alegerile si aceasta este vointa poporului basarabean,desi opozitia este atit de anemica si buna de nimic…exact acesti tineri torturati sa gaseasca apreciere la Dumnezeu si precum in mesterul Manole sa devina pietrele vii ale unui renasteri si sperante de libertate.
    Dupa parerea mea,la baza acestor manifestatii,sint colegii mei de la Scotland Yard si CIA.Moldova nu poate ramine in afara UE ( mai ales ca este ortodoxa,inamicul nr 1 al lor )…asa ca mai devreme decit mai tirziu,chiar daca si prin actiuni neortodoxe,probabil ca va urma exemplul Romaniei.

    Am urmarit ce scrie mass-media internationala ( patronata de elite ) in legatura ce demonstratiile din Franta,Grecia de acum ceva timp,dar si acum din Moldova.
    In toate,ca un fir rosu,se subliniaza ideea ca demonstrantii s-au folosit de internet,de diferite site-uri,de SMS etc, ca sa ia legatura unii cu altii,sa-si dea puncte de intilnire,sa-si coordoneze actiunile…
    Nu m-as mira,daca in viitorul apropiat,aceasta va constitui un argument forte in cenzurarea Internetului(a anumitor site-uri si blog-uri),singurul mediu inca liber de propavaduire a adevarului…pe motiv de siguranta nationala,bla-bla-bla,etc.

    In incheiere,rugindu-L pe Bunul nostru Dumnezeu Iisus Hristos si Sfinta Maica Sa sa fie alaturi de toti basarabenii prigoniti pentru dreptate,inclinindu-ma in fata curajului si marturisirii idealurilor lor de mai bine,daca parintele nu se supara,as pune si eu o semnatura la indemnul dinsului.Doamne ajuta!

  7. […] “În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!” […]

  8. Liuba spune:

    Părinte, cu tot respectul, aş dori, cu permisiunea Sfinţiei Tale, să postez aici o ştire pe de INFO-PRIM-NEO referitor la protestul de ieri, 12 aprilie.
    Totodată, îl rog pe dl Sherlock_Holmes să explice de unde a înţeles domnia sa fraudarea alegerilor de către opoziţie din cele postate de pr Savatie.

    „Peste 10 mii de persoane au cerut guvernării să pună capăt terorii http://www.info-prim.md/?x=&y=22639
    2009-04-13/09:42 Peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara au participat duminică, 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, la o acţiune de protest organizată de Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” (AMN). Participanţii la miting au adoptat o Rezoluţie, prin care au cerut guvernării comuniste încetarea terorii, respectarea drepturilor omului şi au chemat cetăţenii R. Moldova să nu se lase intimidaţi şi să apere cu încredere valorile democratice şi europene, transmite Info-Prim Neo.

    Vorbitorii au condamnat acţiunile represive ale guvernării, arestarea şi maltratarea tinerilor în urma evenimentelor din 7 aprilie. De asemenea, s-a menţionat faptul că alegerile parlamentare din 5 aprilie au fost fraudate, iar rezultatele lor – falsificate. Liderii celor trei partide au fost unanimi în aprecierea evenimentelor şi au blamat regimul Voronin pentru crimele comise împotriva propriului popor. Mihai Ghimpu, Vlad Filat şi Serafim Urecheanu s-au angajat să ducă la bun sfârşit procesul de investigare a fraudelor electorale şi să informeze opinia publică internă şi internaţională. Familiile celor arestaţi, maltrataţi şi dispăruţi au fost chemaţi să se adreseze celor trei partide, pentru a li se acorda asistenţa necesară.

    Participanţii la acţiune au cerut guvernării încetarea imediată a acţiunilor de teroare împotriva copiilor şi tinerilor, eliberarea tuturor persoanelor arestate şi asigurarea desfăşurării anchetei în stare de libertate, pentru a proteja persoanele cercetate de tortură. De asemenea, protestatarii au solicitat să fie publicate numele persoanelor arestate, motivele arestării, locul deţinerii acestora, să fie asigurat accesul la reţinuţi al avocaţilor, părinţilor, mass-media, organizaţiilor neguvernamentale, organismelor internaţionale, să fie stopate persecuţiile împotriva instituţiilor mass-media şi ridicat blocajul informaţional instituit de autorităţile comuniste. Totodată, ei au cerut să fie asigurat partidelor de opoziţie accesul la posturile de televiziune şi radio publice, iar preşedintele Vladimir Voronin să-şi ceară scuze public de la profesori şi pedagogi cărora le-a adus insulte grave.

    De asemenea, protestatarii au solicitat partidelor de opoziţie să întreprindă demersurile necesare pe lângă Uniunea Europeană, Consiliul Europei, SUA pentru a interveni de urgenţă în scopul stopării arestărilor ilegale, bătăilor, torturii şi a tuturor abuzurilor comise de guvernarea comunistă împotriva tinerilor, a jurnaliştilor, împotriva propriilor cetăţeni. Manifestaţii au făcut apel şi către cetăţenii R. Moldova să nu se lase intimidaţi de teroarea comunistă, să-şi apere cu hotărâre drepturile, manifestând în mod paşnic şi civilizat, cu încredere deplină în victoria valorilor democratice şi europene.”
    Doamne ajută!

  9. Aliosa spune:

    DACA VRETI CU ADEVARAT SCHIMBAREA, UNITI-VA!
    De ce OPOZITIA n-a fost alaturi de tineri in 7 aprilie si i-a lasat in gura LUPULUI sa -i manipuleze? De ce BISERICA a tacut? OPOZITIA s-a hotarat sa actioneze dupa ce-a discutat cu tatucul
    VORONIN. Oare ce-au discutat? Stie omul de rand? presa? Vai de oaia ce nu-si poate duce lana!
    DUMNEZEU SA VA AIBA-N GRIJA! SARBATORI PASCALE FARA
    ARESTARI SI TORTURI!

  10. […] “În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!” […]

  11. mos gheorghe spune:

    MITROPOLITE VLADIMIR TURMA DE CREDINCIOSI ITI ESTE TORTURATA, ASASINATA, DE DUSMANII CRUCII. FA CEVA PENTRU OPRIREA BESTIALITATILOR COMISE DE COMUNISTI IN FRUNTE CU VORONIN! DACA NU INTERVII RAPID, BLESTEMAT VEI FI SI NU VEI AJUNGE IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU.
    ARATA CA ESTI DEMN DE TURMA CARE TI-A FOST INCREDINTATA DE HRISTOS!

  12. mos gheorghe spune:

    PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU SI TUTUROR CARE GUVERNEAZA ROMANIA : CE MAI ASTEPTATI? DE CE NU INTERVENITI ?
    FRATII NOSTRI ROMANI SUNT TORTURATI SI ASASINATI DE
    TOVARASII COMUNISTI DE LA CHISINAU. NU VA ESTE MILA DE ACESTI OAMENI CARE SUNT TORTURATI SI UCISI ?
    DACA EI AR FI FOST COPIII VOSTRI OARE NU ATI FI AVUT SUFLETUL PLIN DE DURERE SI ATI FI FACUT TOTUL CA SA-I SALVATI ? FACETI CEVA, VA ROG, SA INCETEZE ARESTARILE, TORTURILE SI UCIDERILE. NU FITI NEPASATORI, CU CEEA CE SE INTAMPLA CU ROMANII DIN BASARABIA! DACA VETI CONTINUA SA TACETI, BLESTEMATI VETI FI, DIN GENERATIE IN GENERATIE, SI ROMANI NU VETI MAI PUTEA FI NUMITI. NU-I TRADATI PE FRATII ROMANI DIN TERITORIILE FURATE IN 1940. TRADANDU-I PE EI,IL TRADATI PE HRISTOS. OARE, NU A SOSIT TIMPUL, CA ACESTE TERITORII SA FIE ALIPITE LA PATRIA MAMA ? EU CRED CA DA…DUPA ATATA SUFERINTA, TIMPUL A VENIT SA NE UNIM CU CEI DE ACELASI NEAM(ROMANESC). ASTEPTAM DECIZIA GUVERNULUI ROMAN IN PRIVINTA BASARABIEI, BUCOVINEI SI MOLDOVEI.
    JOS COMUNISMUL ! JOS VORONIN !
    TRAIASCA ROMANIA REANTREGITA, CRESTINA SI ANTICOMUNISTA !

  13. sherlock_holmes spune:

    draga Liuba,

    Daca opozitia a scos in strada citeva sute de demonstranti,cite voturi o fi obtinut ?…oricum era o gluma.Presupunind ca nu s-ar tine cont de rezultatul alegerilor si comunistii ar disparea ca prin minune…eu cred ca Dumnezeu ar avea o foarte grea dilema in a pune pe cineva sa conduca Moldova ( poporul nu,opozitia nu,biserica cea oficiala nu…FAM -ul cu libertatea religioasa si cea a sexelor pare de inspiratie soros et co,adica demonica )…poate or mai fi 7000 de viteji care nu si-au plecat genunchii lui baal…dar impotriva acelora cred ca sint si rusii si UE…oricum,desi comunistii au fost votati de popor in majoritate,acum cred ca fac tot posibilul ca sa le piarda prin violenta de care dau dovada ( sa fie prosti… sfatuiti oare ? )

Lasă un comentariu