Ancheta a început! Urmează arestările?

cenzura-caricatura

Pentru mine, ca şi pentru mulţi alţii, nu mai era demult un secret faptul că telefoanele sînt ascultate, poşta electronică citită şi, la nevoie, orice informaţie stocată. Nu era un secret nici faptul că agenţiile de telefonie aveau contracte obligatorii cu securitatea să stocheze convorbirile şi să le ofere, în caz de necesitate, organelor acreditate. Aceste „organe” sînt împuternicite prin lege să intercepteze convorbirile telefonice, lucru practicat de orice securitate din lume. Scandalurile cu interceptările „neautorizate” a convorbirilor telefonice în cazul unui oarecare ministru au confirmat că, de fapt, în România de azi orice convorbire este întregistrată şi stocată, risipind astfel mitul dreptului la intimitate şi la libertate în care majoritatea credea cu naivitate îndărătnică.

Aşadar, la ce bun Legea 298/2008 care obligă agenţiile de telecomunicaţii precum şi furnizorii de internet să contabilizeze şi să stocheze toate informaţiile private? Această lege, care este de-a dreptul înfiorătoare, deoarece transformă România într-un lagăr în care oamenii vor începe iar să vorbească în parole şi prin semne, ca în timpul terorii comuniste, a fost propusă, în mare grabă şi panică, de fosta guvernare pe data de 18 noiembrie 2008, chiar în zilele în care publicam pe internet primul proiect al  Campaniei Pentru Recunoaşterea Genocidului Anticreştin în România Comunistă. Conincidenţă? Vremea va arăta.

Auzind de această lege, primul lucru la care m-am gîndit nu a fost acela că de acum nu voi mai putea comunica, deoarece nu mă sinchisesc să-mi dau pe faţă tot ce gîndesc şi scriu. M-am gîndit că o lege ca aceasta, care nu este altceva decît instaurarea unei stări de urgenţă la nivelul întregii ţări, adică o alertare a securităţii care, iată, se pare că suspectează pe absolut toţi cetăţenii şi oaspeţii României de uneltiri contra „sistemului”, este, de fapt, începutul unei anchete generale. Începînd de mîine, fiecare român, dar absolut fiecare, intră în ancheta unui proces care durează toată viaţa.

Guvernanţii paranoici, speriaţi de proprii cetăţeni, nu mai cred nici măcar de faţadă într-un stat bazat pe respect şi încredere, ci anunţă un stat miliţienesc. Dacă pînă acum, informaţiile „operative” stocate de securitate doar contribuiau la urmărirea suspectului, ele neputînd fi folosite în proces, deoarece legea interzice violarea intimităţii cetăţeanului, acum orice sms şi orice discuţie pe messenger va putea fi probă într-un eventual proces. Dacă statul român a recurs la o lege ca aceasta, prin care întreaga viaţă a cetăţeanului se transformă într-o permanentă colectare de probe împotriva lui însuşi, înseamnă că trebuie să ne aşteptăm într-un viitor poate nu chiar atît de îndepărtat la un nou val de arestări.

Legalizarea interceptării convorbirilor şi a corespondenţei private poate avea doar acest unic scop, deoarece, repet, şi pînă acum convorbirile erau stocate (e drept nu prin lege, ci prin contract cu fiecare firmă de telefonie sau internet). Aşa că, fraţi români, începînd de mîine, aveţi dreptul să nu vorbiţi, deoarece orice cuvînt va putea fi folosit împotriva voastră.

Public mai jos un comunicat al Mişcării Conservatoare, preluat de pe agenţia de presă Altermedia, cu specificarea că, prin această postare, nu fac propagandă acestei organizaţii, ci că doar mi-a plăcut punctul de vedere expus.

COMUNICAT DE PRESĂ AL MIŞCĂRII CONSERVATOARE

REFERITOR LA LEGEA 298 DIN 2008 PRIVIND ASCULTAREA GENERALIZATĂ A TELEFOANELOR FIXE ŞI MOBILE ŞI STOCAREA TUTUROR CONVORBIRILOR, INCLUSIV A COMUNICAŢIILOR PE INTERNET, PENTRU O PERIOADĂ DE ŞASE LUNI, PROCLAMÂNDU-SE, PRIN ACEASTA, INSTAURAREA STATULUI POLIŢIENESC

  • Prin legea 298, adoptată în ultimele zile de funcţionare a fostului parlament, drepturile şi libertăţile noastre cetăţeneşti au primit o lovitură nimicitoare. Altfel spus, visul de aur al securităţii comuniste a devenit realitate, iar statul poliţienesc renaşte din propria cenuşă, dacă dispariţia sa din 1989 nu a fost cumva decât un simplu spectacol de artificii asezonat cu o mie şi ceva de cadavre ale unor nevinovaţi, necesare pentru păpuşarii din umbră pentru a crea senzaţia că în România s-a petrecut o revoluţie.
  • Dacă, până acum, au fost semnalate mai multe cazuri de ascultări ilegale şi violări ale dreptului la intimitate, noua lege obligă toate companiile furizoare de servicii de telefonie, iar de la 15 martie 2009 şi provider-ii de internet să stocheze absolut toate comunicaţiile noastre, furnizând în plus şi date referitoare la durata comunicaţiilor, adresele corespondenţilor şi locaţiile celor implicaţi în procesul de comunicare. Practic, lumea imaginată de George Orwell în celebrul său roman 1984 devine realitate, iar noi, cetăţenii unei ţări ce se pretinde democratică suntem la cheremul oricărui funcţionar plătit din banii noştri. Este, într-adevăr, înfricoşător să ştii  că până şi cele mai intime gânduri şi sentimente  pe care le nutreşti faţă de cineva pot face obiectul muncii unui analist care poate decide dacă reprezinţi, cumva, o ameninţare pentru sistem.
  • MIŞCAREA CONSERVATOARE IA ACT CU CEA MAI PROFUNDĂ REVOLTĂ DE SITUAŢIA PE CARE ACEASTĂ LEGE O PROVOACĂ, DÂNDU-I STATULUI PUTERI PE CARE ORGANISME SINISTRE CA GESTAPO, KGB, GRU SAU SECURITATEA, CA SĂ NUMIM DOAR CÂTEVA, NU LE-AU AVUT NICIODATĂ.
  • ÎN CONSECIŢĂ, PROTESTĂM VEHEMENT ŞI LE CEREM TUTUROR ROMÂNILOR CONŞTIENŢI DE ACEASTĂ ANOMALIE PROVOCATĂ DE MINŢI BOLNAVE SĂ NI SE ALĂTURE ÎN PROTESTUL NOSTRU. ÎN ACEST SENS, VOM ÎNCEPE PRIN A SESIZA AVOCATUL POPORULUI, CURTEA CONSTITUŢIONALĂ, TOATE ORGANIZAŢIILE NEGUVERAMENTALE CONSACRATE APĂRĂRII DREPTURILOR ŞI LIBERTĂŢILOR CETĂŢENEŞTI, PRECUM ŞI PERSONALITĂŢILE ŞTIINŢEI ŞI CULTURII NAŢIONALE PETRU A STOPA DIN FAŞĂ APLICAREA ACESTEI LEGI ODIOASE.
  • În sfârşit, dacă aceste demersuri nu vor fi de ajuns, îi vom chema pe români să-şi apere drepturile în stradă, prin ample demostraţii de protest. Cerem ca demersului nostru să i se alăture şi toate cultele religioase. În mod special, cerem ca Biserica Ortodoxă Română să-şi precizeze în mod clar poziţia şi să-şi apere credincioşii aflaţi în stare de cumpănă. În caz contrar, biserica naţională devine părtaşă la instituirea statului poliţienesc.
  • Acţiunile noastre se declanşează prin dechiderea unei liste cu semnăturile tuturor celor care înţeleg primejdia cumplită în care ne aflăm şi care ni se alătură, indiferent de condiţia socială şi starea lor materială. Desigur, primii chemaţi sunt formatorii reali de opinie şi personalităţile acestui popor care nu înţeleg să doarmă la adăpostul călduţ al sinecurilor de orice fel.

Semnaţi Petiţia

35 Responses to Ancheta a început! Urmează arestările?

  1. Bogdan spune:

    Stiti care este problema ? Multi oameni care considera ca „gandesc liber” nu gasesc nimic rau in aceste actiuni totalitare. Nici in introducerea chipurilor. Li e pare normal si am vazut pe unii chiar zicand ca Iustin Parvu este dement cand face aceste avertismente. Pe sistemul ” ce vreti sa fie toti criminalii si violatorii liberi ? „. Se vede clar ca iau in serios stirile de la ora 5 si vad in oricine un posibil infractor. Minti bolnave dar totusi mandre, arogante.

  2. Marian Gheorghe spune:

    Psalmul 144
    1. Înălţa-Te-voi Dumnezeul meu, Împăratul meu şi voi binecuvânta numele Tău în veac şi în veacul veacului.
    2. În toate zilele Te voi binecuvânta şi voi lăuda numele Tău în veac şi în veacul veacului.
    3. Mare este Domnul şi lăudat foarte şi măreţia Lui nu are sfârşit.
    4. Neam şi neam vor lăuda lucrurile Tale şi puterea Ta o vor vesti.
    5. Măreţia slavei sfinţeniei Tale vor grăi şi minunile Tale vor istorisi
    6. Şi puterea lucrurilor Tale înfricoşătoare vor spune şi slava Ta vor povesti.
    7. Pomenirea mulţimii bunătăţii Tale vor vesti şi de dreptatea Ta se vor bucura.
    8. Îndurat şi milostiv este Domnul, îndelung-răbdător şi mult-milostiv.
    9. Bun este Domnul cu toţi şi îndurările Lui peste toate lucrurile Lui.
    10. Să Te laude pe Tine, Doamne, toate lucrurile Tale şi cuvioşii Tăi să Te binecuvânteze.
    11. Slava împărăţiei Tale vor spune şi de puterea Ta vor grăi.
    12. Ca să se facă fiilor oamenilor cunoscută puterea Ta şi slava măreţiei împărăţiei Tale.
    13. Împărăţia Ta este împărăţia tuturor veacurilor, iar stăpânirea Ta din neam în neam. Credincios este Domnul intru cuvintele Sale şi cuvios întru toate lucrurile Sale.
    14. Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe toţi cei gârboviţi.
    15. Ochii tuturor spre Tine nădăjduiesc şi Tu le dai lor hrană la bună vreme.
    16. Deschizi Tu mâna Ta şi de bunăvoinţă saturi pe toţi cei vii.
    17. Drept este Domnul în toate căile Lui şi cuvios în toate lucrurile Lui.
    18. Aproape este Domnul de toţi cei ce-L cheamă pe El, de toţi cei ce-L cheamă pe El întru adevăr.
    19. Voia celor ce se tem de El o va face şi rugăciunea lor o va auzi şi-i va mântui pe dânşii.
    20. Domnul păzeşte pe toţi cei ce-L iubesc pe El şi pe toţi păcătoşii îi va pierde.
    21. Lauda Domnului va grăi gura mea şi să binecuvinteze tot trupul numele cel sfânt al Lui, in veac şi în veacul veacului.

  3. Luana Hrisanti spune:

    Doamne ajuta !
    Concluzia la care am ajuns eu este ca majoritatea oamenilor sunt foarte, foarte usor de influentat si manipulat psihologic !
    Si asta pentru ca nu au trezvie. Nici eu nu o aveam pana acum vreo 10 ani. Astazi insa, desi tot grea de pacate sunt, macar le judec ca sunt pacate si plang de neputinta mea. Si Dumnezeu ma ajuta sa inteleg ce se intampla in jurul meu, si lecturile din Patristica ma ajuta, si sfanta liturghie. Dar daca spun asta tatalui meu (mama este la Domnul), prietenilor, ma iau peste picior, imi spun ca nu mai am umor, ca sunt habotnica, etc…
    Asta este, stiu ca trebuie indurate, insa asta dovedeste si de ce majoritatea accepta atat de usor sclavia fata de sistemul fiarei, idolatria fata de libertinaj. Prin aceasta idolatrie va veni(si poate a si venit) renegarea dreptei credinte, a Mantuitorului nostru…
    Libertatea adevarata este numai intru Hristos Dumnezeu !

  4. eugen spune:

    In copilaria mea, pe vremea regimului numit „totalitar”, plangeam dupa libertate. Uratul din jurul nostru era evident si dusmanul era la vedere. Pe vremea aia am citit undeva ca „diavolul e un barbat frumos”. Atunci n-am inteles prea bine. Dar acum realizez ca dracul care ne incearca acum e frate cu ala comunist numai ca e imbracat frumos, ca un capitalit sadea, nu ca un secretar de partid. Acum ai voie sa vorbesti – dar nu despre unguri, evrei sau militieni. Esti liber – dar nu trebuie sa te imbraci ca un arab sau sa-ti lasi mustata ca Hitler.
    Urmaresc si disputele legate de numarul fiarei, 666. E o problema veche ca si biblia cum veche e si solutia pe care ne-a dat-o Hristos: post si rugaciune. Parintele Galeriu a spus odata in legatura cu asta: „Fiecare semn are puterea pe care i-o dai”.
    Iertati-ma ca imi dau cu parerea. Dar cred ca in clipa in care teama ne intra in suflet diavolul e cu un picior in cetate. Asa ca trebuie sa avem in primul rand curaj. Vorba lui Steinhardt: „Sa nu fii jidan fricos, sa nu te caci in pantaloni!” Ei vin cu semnul fiarei, noi sa venim cu semnul Crucii! Ei vin cu numele mamonei, noi sa venim cu cel al lui Iisus!
    „Intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este Dumnezeu!”
    Doamne ajuta!

  5. Vasilica spune:

    Are dreptate Bogdan,oamenii iti rad in nas daca le vorbesti de asa ceva din pacate cauza este si incultura care ne cuprinde ca un flagel.Cel care nu are macar niste notiuni elementare de cultura generala acela va putea fi manevrat foarte usor.Asta se si doreste o Europa de maimute care sa fie bine dresate,gata sa primeasca orbeste ordine,inculta pana la prostie si supusa unor patimi animalice.Oricum nu este o noutate ascultarea telefoanelor si citirea mesajelor electronice numai ca acum au cadru legal.

  6. ghenadie spune:

    cum spunea parintele Arsenie Papacioc: – in Biserica cel mai mare este Adevarul Care este Hristos!Deschideti-va ochii si nu va luati dupa preotii eretici…ei pun pronia sub obroc si va clatina mintea cu rastalmaciri!unii zic e bine ce se face acum ca asa poate Dumnezeu sa ne ajute mai bine…cu cat avansam si ne modernizam cu atat ii usuram munca lui Dumnezeu!
    Sa nu va mire daca o sa auziti asa ceva de la unii duhovnici aparent tainici,pt ca pe dinauntru sunt morminte varuite!Nu va luati dupa cei multi ci luti-va dupa cei putini care tin sfanta traditie si invatatura patristica!

  7. Ina spune:

    Si eu sunt de aceeai parere Bogdan, in legatura cu tv-ul. O multime de romani gandesc ca stirile de la ora5″. Trist, trist si tragic.

    Si ne mai miram de mesajul parintelui Iustin??

    Doamne ajuta

  8. Doina Georgescu spune:

    Asa fratiorii mei,sa nu va lasati.Amin

  9. […] Parintele Savatie: Ancheta a început! Urmează arestările? […]

  10. Petru spune:

    Multumesc tuturor, incepind cu Parintele Savatie, pentru aceste postari. Doamne ajuta! Sa nu ne lasam! Credinta este vie!

  11. cosmin spune:

    As vrea sa-mi spuna cineva ce rost isi au petitiile, mai ales cele electronice? A fost vreo problema rezolvata cu ajutorul lor?

  12. un crestin ortodox spune:

    Parintele Arsenie-acuzatul ZEK 18376 – in tim ce se afla in lagar ,anchetat,ERA LIBER sau nu?In carcera la -30grade se roaga 48 de ore impreuna cu ingeri si nu se plange de interceptarea rugaciunii sale.Nu doresc nimanui o astfel de libertate dar poate aceasta este libertatea care ne apropie de Dumnezeu mai mult decat orice drept civil sau constitutional intr-un stat”democratic”.

  13. savatie spune:

    Taxa auto a fost rezolvata printr-o petitie. Orice se poate rezolva cu un numar mare de oameni care se unesc in jurul aceluiasi scop.

  14. eugen spune:

    „Singurul lucru necesar pentru triumful raului este ca oamenii buni sa nu faca nimic”
    Edmund Burke

  15. Marian spune:

    Bravo Eugen ptr. citat.
    Prea mult se incurajeaza , in numele unei false smerenii,lipsa de atitudine a unor crestini.

  16. maria spune:

    Este trist faptul ca putini romani inteleg acest fapt! Ma bucur pentru cei care inteleg si ma intristez pentru ceilalti. Ce usor lasam libertatea din mana iar cei care au votat aceasta lege spun ca este o inutilitate. daca este asa de ce au mai votat-o. Chiar nu ne mai pasa de noi, nu mai vrem sa avem intimitatea noastra?

  17. Alexandra spune:

    Binecuvantai Parinte,

    Va multumesc ca nu stati deoparte in aceste vremuri tulburi. Sunt bucuroasa vazand ca sunt tot mai multi care sunt alaturi de Pr.Iustin. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa reusim. Doar nu o fi cel rau atat de puternic, incat sa-si faca jocul cum vrea el, aici unde suntem in tara Sf. Andrei. Sa-i lumineze Dumnezeu si pe cei care sunt doar botezati si nu li se pare ceva rau in a accepta buletinul sau sa li se inregistreze convorbirile. Cei care nu sunt crestini practicanti sunt cei mai vulnerabili. Ei spun ca nu au incotro. Sa luptam si pentru ei ca sa nu se duca in gura lupului din nestiinta.
    Cu respect,
    Doamne ajuta!

  18. simona spune:

    e bine deocamdata ca discutiile intre 4 ochi, nu pot fi monitorizate. Deci, ne putem spovedi macar, fara alta asistenta.

  19. Mihai Daniel spune:

    .. Va multzumesc frumos ca existatzi si , cu aceasta ocazie aducetzi „lumina si iubire” in acest Univers plin de rautate, ura si intuneric…
    Asa cum imi place sa spun, asa cum au scris mai sus si o parte importanta de cititori, este foarte bine ca nu se pot monitoriza discutiile „tete-a tete”
    Macar atat…

  20. Ana Domnica spune:

    Parinte Savatie, ce numar de semnaturi electronice este considerat suficient de mare pentru ca sa se produca o schimbare? Petitia impotriva acestei legi a ajuns deja in 3 zile la peste 9500 de semnaturi. Binecuvantati!

  21. savatie spune:

    Din cite stiu, in Romania, este nevoie de 25.000 de semnaturi pentru a impune modificarea unei legi.

  22. gabi spune:

    atunci sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne dea puterea gindului .dar cred ca si atunci astia ar fi in stare sa ne disece creierul sa afle ce vor .Sunt indignata pina peste masura nu ca as avea cine ce secrete dar asa ceva este o mare jignire adusa OMULUI{asta in care ne mai considera oameni si nu papusi pe sfoare}

  23. ovidiu spune:

    fratilor daca nu iesim in strada nu facem nimic… acum cand mai marii nostrii incearca sa linga pe cei din afara si sa arate cat de lingusitori si buze- maro pot sa fie… noi suntem cei care decidem … cetatenii romaniei si nimeni nu ne poate lua dreptul de a alege ce este bine pentru noi sau ce nu este bine!!! in strada fratilor acolo se decide viitorul nu in fata televizorului unde suntem manipulati cu cea mai mare subtilitate posibila!! fratilor sa iesim in strada sa ne cerem drepturile- dreptul la viata privata, la libertate, la propriul nostru corp- nu sa decida un organism supra statal ce sa faca din noi- niste robotei!!!

  24. ovidiu spune:

    si inca ceva… o sa inceapa procesul lui kafka!!!

  25. VladR spune:

    Pentru Ana Domnica, articolul relevant din Constitutia Romaniei:

    ” ARTICOLUL 74
    Iniţiativa legislativă

    (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
    (2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.
    (3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.
    (4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.
    (5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată. „

  26. […] “Se are in vedere si se are mare grija de libertatea de circulatie a persoanelor, marfurilor si superficiilor, dar sigur ca toate acestea in schimbul unor renuntari la niste drepturi : art. 22 din contitutie (intimitate, familie s.am.d) pentru ca aceste date sunt personale, inclusiv amprentele sunt atat de intime si personale… in momentul acesta asistam la o noua era de drept international, in care Declaratia Universala a drepturilor omului, Conventia Europeana si toate celelalte conventii privind Drepturile copilului sunt abolite !!! De ce ? Pentru ca iata, toata lumea va fi amprentata, nu mai exista intimitate, nu se mai respecta conventii care s-au respectat de la razboi incoace si pentru care sigur ca s-au facut marile revolutii pentru marile drepturi. Vom asista acum la o rescriere a Declaratiei Universale a Drepturilor omului si a Conventiei europen…“ […]

  27. Silvia spune:

    Binecuvantati parinte si ma iertati pe mine pacatoasa.

    Am citit astazi cu stupoare aceasta modificare adusa acestui articol din Constitutia tarii.Nu stiu in ce masura acest lucru da libertate altor organitii suprastatale de a lua decizii cu privire la soarta cetatenilor Romaniei.Mi se pare foarte grav ceea ce se intampla.

  28. Silvia spune:

    Precizez ca m-am referit la ceea ce a aparut pe Apologeticum(si postat mai sus). In acest articol, avocatul Cezar Axinte explica modificarea Constitutiei astfel:”…apariţia articolului 148, care spune aşa: aderarea României la tratatele constitutive ale U.E. în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi a exercitării în comun cu celelalte state membre. Ce s-a întâmplat de fapt? S-au transferat atribuţiile dreptului de stat român unei alte entităţi…”

  29. Alex spune:

    Am citit articolul de pe acesta blog + multitudinea de comentarii + textul legii si as avea cateva intrebari la care m-as bucura sa-mi raspundeti daca doriti:
    1) cati dintre dvs. ati citit cu atentie textul legii inainte de a comenta?
    2) primeste careva dintre dvs. factura detaliata la telefon? Daca raspunsul este afirmativ, care anume din datele care se specifica in lege ca vor fi retinute nu se regasesc deja in factura detaliata?
    3) cati dintre voi aveti cont la Gmail.com? Aceia care aveti: ati citit vreodata cu atentie termenii si conditiile de utilizare cand v-ati facut contul?
    4) stiati ca protocolul de email (SMTP) este necriptat si datele se pot intercepta cu usurinta de catre administratori de retea?

  30. orthologia spune:

    Nu doar protocoalele legate de comunicatia e-mail nu sunt criptate (SMTP,POP3,IMAP) dar nici macar cel mai utilizat HTTP nu este criptat, desi exista si varianta HTTPS dar de prea putine ori folosita.
    Si care, in orice caz, asigura doar confidentialitatea comunicatiilor cu caracter privat si NU protejeaeza IDENTITATEA celor care realizeaza aceste comunicatii.

    Intr-adevar, informatiile care vor fi stocate in virtutea acestei legi nu reprezinta mai nimic nou, in mare parte ele erau oricum stocate, acum exista posibilitatea de a fi stocate LEGAL si chiar FORTATA stocarea lor, daca inainte tineau doar de optiunea celor care ofereau serviciile de comunicatii.

    Trebuie mentionat ca intr-adevar, nu se stocheaza CONTINUTUL comunicatiilor, si NU INCA, nu LEGAL.

    La ce folosesc totusi aceste informatii si de cele ele reprezinta un pericol?
    Ei bine, pe baza lor se vor construi asa numitele „retele sociale” adica se va sti cine comunica in mod curent cu cine si pe ce baze, care ii sunt prietenii, cunoscutii, etc.

    Asa procedau si comunistii in deschiderea anchetelor, cel anchetat trebuia sa marturiseasca cat mai detaliat ce complici a avut, cu cine a discutat, ce a discutat, etc.

    Si daca inainte individul era torturat pentru a divulga aceste informatii, acum chiar noi le vom pune la dispozitie „sa fie”.

    Si cand cineva va deschide gura impotriva homosexualitatii de ex. si va fi clasificat automat prin legile europene (la care am aderat vrand-nevrand prin modificarea Constitutiei) un dusman al ordinii sociale, se vor putea foarte usor „investiga” toate conexiunile sale sociale care le-a avut in ultimele 6-12-60 luni prin telefon si Internet.

    Pentru ca, sa nu fiti surprinsi daca legea va fi modificata prin extinderea termenului de stocare a acestor informatii la un an sau chiar cinci.

    Iar dupa ce respectivul „infractor” va fi pedepsit „exemplar” cu tamtam, respectivele persoane cu care a avut contact vor fi chemate pe rand si discret pentru a da cu subsemnatul, spre binele si linistea lor, la afirmarea acordului cu „valorile europene”, adica mai limpede la lepadarea de valorile crestine.

    Binenteles, confidential, de fata fiind doar politistul, Dumnezeu si ..diavolul.
    Si binenteles cel inzestrat cu vointa libera.

    Atunci sa vezi vreme a muceniciei, fara tam tam, fara eroism public, fiecare pe cont propriu si cu taria care i-a dat-o Dumnezeu si nimic mai mult.

    Sa vedem atunci cati vor avea taria morala de a nu-se lepada de credinta, mai ales ca deh, nu le pune nimeni nici o pecete (fizica) pe mana sau pe frunte..

  31. Alex spune:

    orthologia: am citit cu atentie mesajul tau si ma intreb pe ce te bazezi cand afirmi practic ca valorile europene inseamna lepadarea de valorile crestine?

    Adica de unde vine aceasta retorica a panicii si a sclaviei/represiunii?
    Am citit pe mai multe forumuri cu „crestini” si am observat ca exista un fel de moda a propavaduirii apocalipsei, ma intreb daca nu exista un fel de placere perversa ca a atator sectanti din diverse coltzuri ale lumii care de-a lungul secolelor au tot stiut ei cand vine sfarsitul lumii si care sunt semnele…

    Sa fim seriosi, e mult mai ushor sa fii crestin practicant, ai garantata aparitia la TV de sarbatori + ai acces la mult mai multe informatii decat daca esti homosexual.
    In cazul in care esti homosexual trebuie sa te ascunzi si din cand in cand sa te si feresti de enoriasii unor preoti mai… „directi” care le explica oamenilor la slujba cum ar trebui sa li se aplice corectii corporale homosexualilor.

    In concluzie, eu nu cred ca se va schimba ceva intr-adevar, mai ales ca exista nenumarate mijloace de a masca ceea ce faci si statul are din ce in ce mai putin control asupra cetatenilor iara nu mai mult.
    Oamenii vor continua sa creada cum au crezut si in anul 2000 si vor crede si in 2012 si in 2020 si in 2100 ca vine sfarsitul lumii si ca ei sunt unii dintre putinii alesi care sa realizeze asta.

    Iar unii dintre ei vor crede si ca vor deveni mucenici chiar daca de fapt nu le va mai cere nimeni asta…:)

  32. Alin spune:

    „pe ce te bazezi cand afirmi practic ca valorile europene inseamna lepadarea de valorile crestine?”

    Un singur exemplu (deocamdata): PROMOVAREA homosexualitatii ca normalitate.

    „Adica de unde vine aceasta retorica a panicii si a sclaviei/represiunii?”

    Nu sunt in totalitate de acord cu ea dar sunt multe lucruri care nu miros deloc a democratie ba dimpotriva.

    „In cazul in care esti homosexual trebuie sa te ascunzi”

    Sa te ascunzi? Pai manifestatiile pro-Gay de la noi cu ce s-au facut? Cu heterosexuali?

    ” enoriasii unor preoti mai… “directi” care le explica oamenilor la slujba cum ar trebui sa li se aplice corectii corporale homosexualilor.”

    Problema lor, nu asa trateaza Biserica Ortodoxa problema.
    Sau se incearca sa se plece de la un extremism marginal pentru a demoniza INTREAGA Biserica in chestiunea atitudinii fata de homosexuali?

    „In concluzie, eu nu cred ca se va schimba ceva intr-adevar, mai ales ca exista nenumarate mijloace de a masca ceea ce faci”

    Serios? Care ar fi alea?

    „statul are din ce in ce mai putin control asupra cetatenilor iara nu mai mult.”
    Argumente in directia asta care sunt?
    Uita-te macar pe ce topic suntem.
    Asta cum se numeste?
    Si personal tind sa cred ca lucrurile vor avansa.

    E de ajuns sa ne uitam la americani unde s-a ajuns, vezi scandalurile cu interceptarile ilegale, aparatura NSA instalata direct la sediul providerilor de servicii Internet/telefonie, etc.

    „Oamenii vor continua sa creada cum au crezut si in anul 2000 si vor crede si in 2012 si in 2020 si in 2100 ca vine sfarsitul lumii si ca ei sunt unii dintre putinii alesi care sa realizeze asta.”

    Si o data si o data au sa aiba dreptate.. 😉

    „Iar unii dintre ei vor crede si ca vor deveni mucenici chiar daca de fapt nu le va mai cere nimeni asta…:)”

    Ah, nici eu nu sunt de acord cu cei care incearca sa-si forteze mucenia intrand in politica, intrare pe care o justifica cu argumente pseudo-religioase.

  33. avocat divort spune:

    Avocatura este intr-adevar un domeniu sofisticat. Ar trebui insa ca si judecatorii sa fie mai mult in spiritul legii.

Lasă un comentariu