Iuşcenko s-a supărat pe Patriarhul Ecumenic şi a trimis potopul peste România

De Savatie Baştovoi

 

Domnul Iuşcenko este preşedintele Ucrainei. Ultima oară cînd a fost filmat, Domnia sa salva ţăranii ucraineni de la urmările inundaţiilor, desculţ, cu pantalonii suflecaţi pînă peste genunchi, însoţit de două primărese care, fireşte, au fost nevoite să se descalţe şi ele. Necătînd la aceasta, unii îl acuză că ar fi dat drumul apelor ucrainene peste ţările vecine, România şi Moldova, fără să le anunţe.

 

Presa rusă îl critică şi ea pe Iuşcenko, prezentînd o variantă cam anecdotecă a lucrurilor, bineînţeles cu doza ei de umor negru. Cu ocazia celor 1020 de ani de la creştinarea Rusiei, Kievul, în calitate de veche capitală a Rusiei, a fost gazda unor evenimente corespunzătoare. Au fost invitaţi ierarhi ortodocşi de pretutindeni ca să slujească alături de Patriarhul Rusiei, Alexei II. Printre invitaţi s-a numărat şi Patriarhul ecumenic Bartolomeu. Cică Iuşcenko ar fi luat blagoslovenie de la vlădica Bartolomeu, iar de la patriarh rus, nu.

 

Pentru că se gîndise preşedintele Ucrainean să-l provoace pe Patriarhul Bartolomeu, la o conferinţă de presă, cerîndu-i binecuvîntare pentru înfiinţarea Patriarhiei Ucraine. Mă, rog, auzise el de undeva că pentru a înfiinţa o Patriarhie e nevoie de binecuvîntare şi s-a gîndit că treaba asta se face la o conferinţă de presă. Bineînţeles că vlădica Bartolomeu n-a răspuns acestei provocări.

 

Supărat că planul său de înfiinţare a Patriarhiei Kievului a fost dat peste cap în văzul tuturor, Iuşcenko n-a suferit să stea în biserică pînă la sfîrşitul slujbei. Ieşind, s-ar fi dus şi ar fi ordonat slobozirea apelor din Nistru şi Prut, fără să anunţe România şi Moldova, aşa cum s-ar cuvenit potrivit acordurilor internaţionale pentru astfel de situaţii. Ce a fost în capul lui Iuşcenko în clipa cînd a luat această decizie, nu vom şti niciodată, căci ipoteza supărării sale pe vlădica Bartolomeu nu este decît presupunerea unor comentatori de televiziune din Rusia. Poate că Iuşcenko nu este chiar atît de incontrolabil şi că toate acestea s-au petrecut nu fără ştirea mai marilor săi. Dar unde stau mai marii lui Iuşcenko?

8 Responses to Iuşcenko s-a supărat pe Patriarhul Ecumenic şi a trimis potopul peste România

  1. acelas spune:

    …. destul de bizara abordarea pe acest blog.

    aveti toate sansele sa apareti cu acest articol, pe prima pagina a multor cotidiene de prima mana din presa centrala romaneasca (in lumesc). Face ??

  2. savatie spune:

    Numai în condiţiile în care ziarele de primă mînă din România nu ar fi scrise de oameni de mîna a doua 🙂

  3. […] Blogul P. Savatie: Iuşcenko s-a supărat pe Patriarhul Ecumenic şi a trimis potopul peste România […]

  4. acelas spune:

    tare ! 🙂

    si perfect de acord; chiar poate mana a TREIA = necrestini (ba chiar anticrestini)

    eu ma referisem printre altele pe undeva si la plonjarea (involuntara) in lumesc …., care are costurile ei. Dar, uite cine vorbeste! Eu nu mi-am facut nici rugaciunile pe dimineata de azi… .

    iertare

  5. acelas spune:

    acest personaj pare a tine trena, sufland in panze altuia, pe numele sau mihail neamtu ,

    http://cerculnoica.wordpress.com/2008/06/07/o-gafa-deloc-veniala

    mister Patapievici obladuieste aceasta „revista”? cata iresponsabilitate, crasa …., nadajduiesc insa sa fi fost in concediu in iunie…

  6. vitalie spune:

    lipsesc evreii si masonii pentru ca explicatia potopului sa fie „credibila”…

  7. acelas spune:

    http://www.gandul.info/lumea/iuscenko-vrea-sa-rupa-ucraina-de-patriarhia-moscovei.html?3929;2837236 – in urma cu o zi ….

    ce sa mai, blog mai tare decat agentiile de presa

  8. Vladimir B. spune:

    daca ar fi fost asa – Juscenko nu ar mai fi stat in apa doar pana la genunchi, ci pana peste cap! Nu sta in firea omului, fie si a unui presedinte de stat, sa dea drumul apelor…

Lasă un comentariu