Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează

Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea şi prevenirea discriminării, aprobat de Guvern la 18 februarie 2011, va fi retras din Parlament, potrivit deciziei din 30 martie a Cabinetului de Miniştri.

Portalul Moldova ortodoxă menţionează că Biserica, societatea civilă şi mai mulţi lideri politici importanţi s-au declarat împotriva acestui proiect de lege. Noua lege atribuie noţiunii de „orientare sexuală” calitate de criteriu de discriminare oferind drepturi exclusive minorităţilor sexuale în detrimentul oamenilor normali.

Amintim că mai multe organizaţii pentru protecţia familiei au desfăşurat acţiuni de protest împotriva adoptării proiectului de lege, iar deputaţii comunişti, liberali şi democraţi au declarat că nu intenţionează să adopte legea, cel puţin în redacţia ei actuală. Pe de altă parte, reprezentanţii din Guvern susţineau că adoptarea legii reprezintă una dintre condiţiile impuse de UE pentru liberalizarea regimului de vize, fără însă a indica o prevedere concretă a UE în acest sens.

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase a motivat retragerea documentului prin faptul că acesta a stîrnit disensiuni în societate şi urmează să mai fie consultat pentru a-l aduce într-o formulă care să fie adoptat şi de Parlament.Tot acesta a declarat într-o emisiune televizată că nu a văzut niciodată un homosexual și nu știe cîți homosexuali sînt în Moldova, admițînd că ei ar putea să nu existe deloc.

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat că, în fond, proiectul de lege în cauză trebuie adoptat, acest lucru reieşind şi din „anumite angajamente”. Premierul însă nu a precizat despre ce fel de „angajamente” este vorba și față de cine.

„Vom mai avea discuţii la Guvern, însă în principiu proiectul va avea acelaşi conţinut, doar că vor fi făcute unele precizări”, a precizat Premierul, subliniind că înainte de a fi examinat încă o dată la Guvern, documentul va fi discutat şi cu colegii din Legislativ.

„Filat şi Tănase şi-au schimbat orientarea”, titrează pe blogul său preşedintele Asociaţiei pentru Salvarea Familiei, Vitalie Marian. Iar bloggerul Vitalie Cojocari scrie despre „Frica politicienilor moldoveni de a fi… consideraţi gay”. Hotnews.md comentează retragerea legii ca pe o victorie a creștinilor ortodocși și o capitulare a politicienilor.

Preşedintele Comitetului Helsinki din Moldova, Teodor Cîrnaţ, susţine că proiectul va ajunge în Parlament imediat după trecerea alegerilor locale. În opinia lui, retragerea din Parlament a proiectului de lege privind combaterea şi prevenirea discriminării este în legătură strânsă cu apropierea campaniei electorale.

Tot în 30 martie cîţiva activiști pro gay în frunte cu Oleg Brega au organizat un flash mob la Guvern în semn de nemulţumire faţă de decizia de a retrage proiectul de lege nediscriminare din Parlament. Şi de această dată bizarii protestatari nu s-au putut abţine de la acuze împotriva Bisericii Ortodoxe, susţinînd că Legea a fost stopată de către Biserică.

Amintim că Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova în şedinţa din 18 martie şi-a exprimat protestul faţă de proiectul de lege nediscriminare anunţînd că va organiza ample acţiuni de protest în cazul în care Parlamentul va adopta legea.

Sursa: Moldova Ortodoxă

31 Responses to Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează

  1. Alina spune:

    Preşedintele Comitetului Helsinki din Moldova, Teodor Cîrnaţ, susţine că proiectul va ajunge în Parlament imediat după trecerea alegerilor locale. În opinia lui, retragerea din Parlament a proiectului de lege privind combaterea şi prevenirea discriminării este în legătură strânsă cu apropierea campaniei electorale.
    Nu stiu daca s-a castigat cu adevarat ceva. Cred ca isi ascut dintii sa vina cu o noua minciunica asa cum a facut si lupul cu cei trei iezi. Pana la urma o vor impinge. Ei, uite daca am iesi ca grecii cu 100 000 de oameni in strada, atunci am deplina incredere ca aceasta lege nu ar trece.

    VIDEO: 100 000 de greci cu preoti in frunte au manifestat IMPOTRIVA CARDULUI CETATEANULUI. Ati vazut ceva la tv? La noi stirile ii prezinta pe Oana si Pepe …


    Deocamdata Mitropolia strange semnaturi. Intr-o buna zi va trebui sa ne adune si sa iesim in piata. Eu sper ca o va face.

  2. Alina spune:

    Lupta abia a inceput. E castigata o singura batalie. Pai daca asociatia care sustine „drepturile homosexualilor” daor in 2009 a primit fonduri de 300 000 de euro. Nu vor primi si mai mult ca sa isi impuna punctul de vedere? Ca stim noi faorte bine, ca nu finantatorii nu au grija homosexualilor, dar au o lupta de principiu cu normalitatea, mai ales cu ortodoxia. PE ce era nervos diabolizatul de Brega? pe Biserica.

  3. viorica spune:

    …. mda, cedeaza dar nu se preda!
    Macar de-am avea ragaz sa cinstim Invierea Domnului nostru in Pace!

  4. antuza spune:

    Slava lui Dumnezeu! Orice batalie castigata este importanta, chiar daca inca nu a fost castigat razboiul.

  5. Iulian Coman spune:

    Faca-se voia domnului!

  6. nea Anderthal spune:

    Doamne ajuta!”Cu noi este Dumnezeu,intelegeti neamuri…”

  7. Varvara spune:

    Cinste lor, cinste crestinilor ortodoxi moldoveni.Sper sa stea mereu pe baricade aparand valorile morale ale natiei noastre.Noi, in Romania…..

  8. m.g. spune:

    Cred ca ar trebui ca toti romanii din Moldova sa primeasca cetatenie romana. Astfel s-ar rezolva si problema vizelor, fara a mai fi nevoie de cine stie ce „angajamente”.

  9. enoriasa spune:

    Inca odata se confirma faptul ca in democratie, cuvantul cheie al succesului in disputele dintre putere si mase este SOLIDARITATEA. Populatia Moldovei a supravietuit si va dainui atata timp cat nu va pieri SOLIDARITATEA. De aceasta solidaritate se tem cu adevarat artizanii democratiei, pt. ca stiu ca „vox populi-vox dei”. Aparenta usurinta cu care se lasa impresia ca legea a cazut „ca o carpa lepadata” e numai o strategie, un studiu sociologic, prin care s-a testat pulsul maselor dar si rezistenta parlamentarilor in ansamblu si individual. De acum, se vor analiza toate punctele… si persoanele votante „slabe”, se vor folosi alte tehnici de manipulare mediatica, cu argumente luate din toata filosofia, medicina, istoria, etc.sustinute de persoane cu credibilitate, prin care sa destrame SOLIDARITATEA, sa santajeze santajabilii, sa propuna, sa impuna, sa intimideze pe cei intimidabili, pana se satura lumea de aceast subiect si poate fi strecurat in parlament, profitand de vacanta unora si de plictiseala altora. Paradoxal e ca, pentru a respecta un drept normal si fundamental al omului, acela al libertatii de circulatie, se conditioneaza(santajeaza)cu acceptul general al unei anormalitati, ce lezeaza bunul simt si credinta stramoseasca a populatiei majoritare. Aceasta inseamna ca se mizeaza pe existenta unui mare procent care va accepta orice pentru o viza spre Occident, ca si pe existenta unui mare numar de parlamentari ascultatori, care se vor da democrati, liberali, prooccidentali.
    (Sa nu mai vorbim de cinismul ce sta la baza acestui troc.) De aceea SOLIDARITATEA este cheia succesului si in etapele urmatoare. Da-ar Domnul sa nu mai fie alte etape si sa se focalizeze toti pe alte probleme!… ca sa nu zicem sa le dea Dumnezeu griji noi!

  10. viorica spune:

    In Romania sint atrasi de anumite fundatii studenti pentru activitati voluntare : merg prin licee pentru educatie sexuala – „deruleaza programe” – deschizand mintile adolescentilor spre modern, ii elibereaza de povara pudorii invechite. Iata o cale simpla prin care se ajunge sa spunem răului bine.
    Multumirea mamei unei astfel de voluntare mi-a atras atentia si increderea ca asa fiica ei este ferita de primejdii.

  11. enoriasa spune:

    … si psihologi! Se aplica ” munca „de la om la om”!Minoritatile iau cu asalt majoritatea cu tehnici de persuasiune; atat sectantii cat si ceilalti deviati! Se mizeaza pe ignoranta crasa si pe slujirea fara roade atat la catedra in scoala cat si, din pacate, la biserica- singurele forte sau foruri care au datoria de a lupta cu ignoranta!Cand ma refer la scoala includ si perioada prescolara, cand ma refer la biserica ma refer la preocuparea exagerata a unor preoti pentru restaurarea si infrumusetarea cladirilor si superficialitatea operei de restaurare duhovniceasca a enoriasilor. Prozelitul are timp si rabdare sa isi „imbrobodeasca” victima, dascalul e mereu cu grija de multe si lasa in urma lui treaba facuta superficial si neterminata!

  12. camelia spune:

    da, orice pas e important.
    Felicitări basarabenilor pentru atitudine și unitate.
    Sper ca și românii din România să le ia exemplul.

  13. Joe Indianu' spune:

    „Vestitul Roncea il promoveaza pe „blogul” personal pe George Cusnarencu de la Magazin (Alimentara, bre!) vs Plesu.
    http://roncea.ro/2011/04/04/cu%c8%99narencu-a-zis-%e2%80%9cpitorescul-pretioaselor-ridicole%e2%80%9d-cuplul-plesu-si-liiceanu-%e2%80%93-pitoresc-contorsionism-securism/
    Pentru cei care nu stiu cine este Cusnarencu, tin sa subliniez faptul ca individul a scris o carte despre „Isus” care vine ” in contemporaneitate” pe pamant, se comporta ca un HOMOSEXUAL, face minuni, ma rog, merge prin spitale etc. Rastignirea si Invierea nu exista in cartea dlui Cusnarencu. Cartea se termina cu Inceput. Asta e Roncea…”

    Acesta este un comentariu de pe blog-ul Emiliei Corbu pe care l-am reprodus integral si am postat si link-ul lui VR.

    Deci Plesu si Liiceanu sunt „rai” (asta stim si noi) si Cusnarencu (care ii blameaza intr-o „caricatura” la inceputul articolului) cum este, daca il da de exemplu un „adevarat” ca Roncea ?

    Sau poate intr-un viitor articol, „maestrul combinatiilor” (nu din Ilf si Petrov)le va da dreptul la replica lui Plesu si Liiceanu care ,in mod singur, vor critica „viziunile” lui Cusnarencu.

    Asa cum spunea si Pr. Serafim Rose, atunci cand aperi ortodoxia – Adevarul (accepti Revelatia) cu mijloace ineficiente sau gresite esti mai vinovat decat un ateu !

    Dumnezeu sa-l ierte pe Roncea, ca nu stie ce face !

  14. […] MOLDOVA: Sub presiunea publicului si al lobby facut din afara Moldovei Guvernul Filat si-a retras proiectul de lege de nediscriminare pe baza de orientare sexuala. Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează   […]

  15. […] Savatie Bastovoi: Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea şi prevenirea discriminării, aprobat de […]

  16. teolog gay spune:

    Si Romania e homofoba, dar Moldova e de 5 ori mai homofoba… e la nivelul Arabiei Saudite si al Iranului, aproape….
    in al doilea rand, mai taceti din gura si nu mai fiti contra gaylor.
    eu sunt absolvent de teologie ortodoxa ca sef de promotie, am facut si master si SUNT GAY !!! SI SUNT MANDRU DE ASTA SI ASTEPT ZIUA IN CARE MA VOI PUTEA CASATORI CU PRIETENUL MEU PE CARE IL IUBESC ENORM !!!
    stiu ca nu se va intampla asta in viitorul apropiat, dar pe termen mediu si lung LIBERTATEA NE VA FI ACORDATA IN SFARSIT SI IN ROMANIA !!! eu unul pot sa astept oricat, nu ma deranjeaza, pt ca stiu ca pana la urma imi voi vedea visul cu ochii.
    Savatie, niciodata nu mi-ai placut nici tu nici alti BARBOSI adusi pe la conferinte de ASCOR sau de ACOST. Chiar le-am spus celor de la ASCOR ca nu vreau sa fiu membru la ei pt ca sunt niste fascisti ordinari si nu as putea tolera sa ii vad cum se manifesta si cat sunt de intoleranti fata de diverse persoane care sunt ALTFEL decat majoritatea.

    Invatati sa fiti mai toleranti si mai deschisi… ca traiti in secolul 21, nu in secolul 4, al PARINTILOR BISERICII ! Iar daca nu va convine lumea in care traiti, retrageti-va toti in pustie, “enclavizati-va” si nu mai otraviti mintile oamenilor cu rautatea voastra.

  17. […] Savatie Bastovoi: Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea şi prevenirea discriminării, aprobat de […]

  18. mihaikon spune:

    http://cotidianulortodox.blogspot.com/
    vine cu noutatea data de radiografierea (prin flux rss) rapida a majoritatii informatiilor din blogosfera ortodoxa,va rog sa ma ajutati ..la o selectie adecvata a site-urilor de incredere ,si pe micul chat din cuprinsul paginii de inceput sa veniti cu sugestii…as dori sa marchez permanent pe prima pagina disparitiile, gen gardul de fier ,chiar cu riscul de a o transforma in veritabila pagina de anunturi funerare.
    Doamne ajuta!

  19. em spune:

    teolog gay, mai bine te retragi tu cu deviatii tai pe o insula, departe de lume, si lasati oamenii in pace. Chiar nu va dati seama ca, indiferent cat va spalati, pute aerul in jurul vostru?

  20. em spune:

    A fost asta sef de promotie pe nu-stiu-unde cum am fost eu in spatiu impreuna cu Gagarin.
    Stiam ca una din legile democratiei e aceea ca minoritatea se supune majoritatii. Iar acum vedem cum aceasta minoritate gretoasa si cat se poate de scarboasa, duhnind a kk, se gurguta sa sara la gatul majoritatii incercand sa o sfasie. Aproape ca regret timpurile din urma cand asemenea indivizi nu indrazneau sa scoata capul in lume de rusine; acum au ajuns de mai au putin si se dezbraca in public, cerand ca noi sa fim toleranti fara ca ei sa respecte dreptul nostru la pudoare.
    Ma gandesc ca tot e mai bine sa traiesti in secolul 4 decat in era precrestina asa cum traiesc acesti nenorociti murdari trupeste si sufleteste.
    Sper sa nu fie niciodata acceptati nici in Romania nici in Moldova decat dupa ce au facut vreun tratament de recuperare devenind oameni normali si cu bun simt; in cazul in care nu isi revin, sper sa nu le placa saracia de aici si sa emigreze toti intr-o tara cat se poate de civilizata si cat se poate de departe de noi cei „intoleranti”.

  21. viorica spune:

    @ teolog gay
    Pareti a fi ilustrarea a ceea ce se cheama dezbinare in sine, mare napasta!
    La felul cum vorbiti, aveti mare indrazneala – ca sa nu spun obraznicie – sa dati sfaturi despre toleranta!
    Noi intelegem foarte bine pricina pentru care va este atit de neplacut Savatie Ieromonahul si aceasta nu este barba. Vestea buna pentru dumneata este ca mai sintem, multi si in Romania, care impartasim atitudinea si crezul Parintelui – ati mai avea ceva timp sa va treziti din cosmar.
    P.S. Poate va era mai de folos sa ramaneti cu studii mai putine – dar cu mintea la locul ei, intreaga.

  22. Mos Ioan spune:

    @teolog gay

    Vade retro satana!

    Vai de capul tau, te crezi mare destept, în realitate nu esti decât victima celor care dau legi dracesti, în cazul de fata legi contra naturii, iar prostanaci ca tine înghit tot ce li se serveste………mai documenteaza-te oleaca, vei constata ca esti manipulat din leagan pâna la mormânt…..si ca dracii hohotesc de râs în spatele tau…….
    Nu cred ca esti teolog, un ADEVARAT TEOLOG ÎL SLUJESTE PE DUMNEZEU SI NU PE SATANA.
    Cred ca esti un analfabet si un spalat pe creier, care nu valorezi nici cât o ceapa degerata.

    Indivizi ca tine nu pot suporta iubitorii de Dumnezeu, asa cum este Sfintia Sa Savatie. Tot ce scrie si spune Parintele Savatie, te arde nu-i asa?
    Asculta cu luare aminte ce îti spun : Chiar daca te vei naste de o mie de ori nu vei ajunge nici la calcâiul Parintelui Savatie.
    Tu esti un paduche, atât din punct de vedere intelectual cât si duhovnicesc, si metoda de a scapa de paduchi stii care este : fie ca îi fierbi, fie ca îi bagi în congelator, numai asa poti extermina paduchii……..

  23. enoriasa spune:

    @teolog gay
    Dumneata esti un deznadajduit sau un impostor. Incompatibilitatea si intoleranta nu sunt in terenul nostru ci in tine insuti- ce dureri din copilarie te-au adus aici? Ca sa alegi calea teologiei si in tine sa se rasucasca firea in jocul uraciunii imi da imaginea unui om chinuit, care se föageöeaza, se tavaleste in rahat, se razbuna pe sine insusi. Cu semnatura „teolog gay” te recomanzi singur drept un impostor. Un teolog cu mintea ratacita se poate recomanda oricum chiar si asa ca dumneata. Oricum , tot ceea ce ai postat aici demonstreaza ca treci printr-o grava suferinta si ratacire. Intrarea in dialog pe acest blog nu ai facut-o decat ca sa te ranesti singur. Incerci sa bravezi ca un copil vinovat ca s-a bagat in noroi, sa sfidezi bunul simt. Autodefaimarea vrei sa fie o spovedanie publica? Daca ar fi asa ti-ar fi de folos!
    Tu nu pe pr. Savatie il urasi ci pe toti cei care nu iti dau inca voie sa iti implinesti „visul”! Dar atata astepti tu, omule, de la viata? Numai atat? Asta e visul vietii tale? Sa te afunzi legal in rahat? Ce mai conteaza ca o faci legal daca marturisesti ca deja esti in rahat?
    Multa durere este ascunsa in sufletul tau din leagan pana acum, daca atat de intunecata iti este mintea! Daca s-ar indura Maica Domnului de tine si ai vedea cine te chinuie si cine te indeamna sa scrii asemenea prostii despre tine, teologule, te-au trezi de indata din nebunie si infricosat, te-ai smeri!!
    Pana te trezesti din visul tau urat, semneaza-te numai gay, lasa teologul, nu il amesteca si pe el in rahat!

  24. andrei spune:

    Iata de ce nu a putut veni pe lume antihrist in secolul 4,ci va veni degraba,pentruca atunci nu era atita erezie ca acum,insa acum iata ca a gasit timpul si conditiile prielnice (toate pacatele).Dar Domnul il va darma pana la urma, ca El este Dumnezeul nostru,si El ne va mintui pe noi,Amin!

  25. […] Savatie Bastovoi: Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea şi prevenirea discriminării, aprobat de […]

  26. […] Savatie Bastovoi: Moldova: Normalitatea a învins. Homosexualii capitulează Controversatul proiect de Lege cu privire la combaterea şi prevenirea discriminării, aprobat de […]

Lasă un comentariu