250 de milioane de creştini, în pericol

„Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa: 250 de milioane de crestini, in pericol” ZIUA

40muceniciPersecutiile religioase continua inca sa faca victime pe glob, aproximativ 250 de milioane de crestini fiind in pericol din cauza convingerilor lor religioase, afirma indexul alcatuit de organizatia americana de ajutorare Open Doors. In acest moment, un crestin din 10 este supus persecutiilor religioase, expusi fiind mai ales cei care traiesc in lumea musulmana, unde convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea, informeaza ziarul german „Die Presse”, citat de Agerpres.

Mai mult, comunitatea crestina se confrunta cu cea mai mare persecutie din istoria sa, considera Johann Marte, presedintele organizatiei crestine Pro Oriente si membru al recent infiintatei platforme „Solidaritate cu crestinii persecutati”.

In lume exista mai bine de 250 de milioane de crestini care sufera abuzuri si expulzari din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continua sa traiasca in frica, sa fie amenintati cu moartea sau chiar omorati.

Desigur, nu numai tarile musulmane sunt vinovate de aceasta situatie, desi Arabia Saudita se afla pe locul doi in topul tarilor care persecuta crestini. Pe locul intai in lista statelor care intezic crestinismul, sau ameninta crestinii se afla Coreea de Nord, iar pe locul trei Iranul. Nici China si nici Bhutanul, stat budist, nu se afla departe in acest top.

Parlamentul de la Teheran a aprobat in septembrie un proiect de lege prin care parasirea religiei islamice se pedepseste cu moartea, barbatii urmand sa fie decapitati sau spanzurati, iar femeile lapidate, afirma Katharina Grieb de la societatea internationala pentru drepturile omului. Conform organizatiilor care se ocupa de acest subiect in majoritatea cazurilor persecutiile sunt organizate de state si nu de populatie.

Nici India nu a scapat de acuzatii, din cauza violentelor anticrestine care au provocat in regiunea Orissa 500 de morti si 50.000 de refugiati, in cursul lunii august.

Fruehwirt Christian a declarat ca doar jumatate dintre refugiati au ajuns in tabere organizate, restul traind inca in padure. Si in China, episcopii sunt arestati, iar bisericile inchise si obligate functioneze in secret.

8 Responses to 250 de milioane de creştini, în pericol

 1. sophia spune:

  parinte, cand spuneam de persecutia islamului, mi-ati spus ca nu reprezinta un pericol si nu va reprezenta niciodata. totusi, acum postati exact pe subiectul acesta.
  avand in vedere ca am descoperit unul dintre cele mai bine documentate filme despre realitatea lumii islamice si ca acest post se refera si persecutia lumii crestine de catre cea musulmana, treptat si sigur, mai postez o data aici pentru toti cititorii dvs.:

  http://sharia-realislam.blogspot.com/

  http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781

 2. teo spune:

  sophia,
  parintele cred ca a incercat subtil sa spuna altceva. daca vom cadea, cadem prin noi insine si nu prin factori externi. fara discutie, islamul (si nu numai) reprezinta o problema serioasa (ma gandesc spre exemplu la Franta sau Germania). Chiar si asa, de stam sau cadem, prin noi o facem. In contextul asta trebuie privita afirmatia.

 3. viorel petcu spune:

  Care pericol? Sa devina mucenici? In mai mare pericol ma aflu eu cel ce ma lupt sa am slava in aceasta lume.

 4. sophia spune:

  as dori sa pun si subtitrare la filmul postat pentru cei ce nu cunosc engleza, dar nu stiu ce program mi-ar trebui. cei care se stiu cu tehnologia internauta sper sa-mi dea cateva sugestii. as dori un program de subtitrari, care sa-mi imgaduie sa pun direct pe film subtitrarea

 5. […] care cred”, sa am impresia ca sunt BURICUL PAMANTULUI. Si apropo de religii, iata un articol de la Savatie Bastovoi despre crestinii persecutati. Si la fel cum sunt aceia sunt ferm convins ca in alta parte a lumii sunt altii din alt rit […]

 6. vlad spune:

  @Viorel Petcu

  sa nu tratam totusi ingust problema. pericolul nu e pentru cei ce au puterea de a se lasa martirizati pentru Hristos, ci pentru cei ce pot cadea din credinta, pentru fratii, surorile, copiii sau parintii nostri, care, insuficient informati, pot cadea in inselare si nimic sa nu-i mai poata aduce inapoi la Hristos. aici e pericolul

 7. gavan spune:

  Daca doriti filme religioase traduse in romana,despre crestinism,critica islamului si israel,le puteti descarca de aici si le puteti posta unde doriti:
  http://www.muhammadtube.com/users/crestinism/videos/public

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: