Comisarul european al Justiţiei: „Salut introducerea sancţiunilor severe şi eficiente”

După şapte ani de negocieri, Comisia Europeană a decis ca rasismul, xenofobia, negarea sau banalizarea genocidului să fie pedepsite cu închisoare de la unu la trei ani, în ţările din Uniunea Europeană. Miniştrii de Justiţie ai ţărilor membre UE au hotărât, vineri, să încadreze în legislaţie aceste sancţiuni penale, informează Mediafax.

gestapo

„Rasismul şi xenofobia nu îşi au loc în Europa şi nici în altă parte din lume” a declarat comisarul european al Justiţiei, Jacques Barrot. „Salut introducerea sancţiunilor severe şi eficiente împotriva acestor încălcări ale drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale care sunt principii comune în ţările europene”, a adăugat acesta.

Membrii Comisiei Europene au hotărât să sancţioneze şi „susţinerea, negarea sau ironizarea în mod public a genocidului, a crimelor împotriva umanităţii şi a crimelor de război”.

În funcţie de timpul necesar introducerii prevederilor în legislaţiile naţionale, acestea ar putea în câteva luni sau chiar în câţiva ani.

Antena3.ro

8 Responses to Comisarul european al Justiţiei: „Salut introducerea sancţiunilor severe şi eficiente”

 1. […] Caricatura de mai sus – de pe parintelui Savatie de la: Comisarul european al Justiţiei: “Salut introducerea sancţiunilor severe şi eficiente” […]

 2. ion adrian spune:

  In curand o sa fie condamnati cei care daca un evreu da un part intr-o camera nu vor jura ca este cel mai suav parfum.
  Iar eu care acum fac acesta gluma, voi fi trimis la puscarie pentru ca ironizez in mod public vanturile demne si maiestuoase ale unor potentiale rude ale unor potentiale victime de la Auschvitz.

 3. Fac pariu ca parlamentul Romaniei va adopta printre primele, aceste masuri barbare si antidemocratice. Ni se baga pumnul in gura pe zi ce trece tot mai adanc si romanii nu observa. Decat sa renunt la convingerile mele, mai bine ma duc la puscarie. Ce rost mai are Constitutia Romaniei, care imi da libertate de constinta si de exprimare, daca pe cealalta parte ma intoarce in Evul Mediu? Inchizitia a fost o gluma fata de iudeo-masoneria asta care ne agreseaza vietile si libertatile. Aveau dreptate marii duhovnici romani cand spuneau sa ne pregatim ca vin vremuri de mucenicie peste noi.

 4. Sunt curios daca au definit notiunea de XENOFOB . Deocamdata ea este gresit considerata de “ elitele “ Soros , de luptatorii impotriva patriotismului si de “ analistii “ din mass-media ca fiind “ ura fata de straini “ .

  Apoi , cum bine spune Ion Adrian , nu vei mai putea spune ceva de “ elitele “ evreiesti anti crestine ( de fapt chiar luptatoare impotriva “ legilor lui Moise “ ) .

 5. savatie spune:

  Către Ion de la Chiuiesti:

  Romania nu VA FI printre primele, ea A FOST printre primele! După cum bine ai observat, Xenofobia nu este definită, ci doar pedepsita. Iata mostre din Ordonanta 31/2002 aprobata ca Lege in 2006:

  Infracţiuni şi contravenţii

  Art. 3. – (1) Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi aderarea la o organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum şi sprijinirea sub orice formă a unei organizaţii având acest caracter.

  (3) Tentativa se pedepseşte.

  Art. 4. – (1) Răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

  (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.

  (3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

  Art. 5. – Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 6. – Contestarea sau negarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

  Art. 7. – În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 3-6 urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.

 6. ion adrian spune:

  Trebuie sa fim mai inteligenti decat ei si asta domnilor este foarte greu.
  Eu am intalnit patrioti si nationalisti, care nu aveau decat o singura calitate ca-si spuneau ei asa, ei nu ma considerau pe mine suficient de patriot, caci incercam sa le temperez zelul si hai s-o spun pe aia dreapta suficienta, credulitatea.
  Va voi da un singur exemplu: Vadim a facut mai multe servicii iredentistilor(fara sa vrea desigur, dar nedandu-l inteligenta afara din casa)decar a facut intregul serviciu AVO la un loc
  Doinea Cornea o adorabila si neinfricata luotatoare anti comunista s-a lasat dusa de nas in 2000 de o diversiune, pentru mine buna de predat in clasa intai pe la cursurile de „specialitate” si dupa ea cel putin jumate din electoratul CDR.
  Diversiunea aceea a fost in doi pasi ;
  -pasul 1: tugulanii psdisti din Moldova, ca acolo erau ei mai ascultatori de tatucul Iliescu, si mai protanaci, sa voteze cu Vadim in primul tur ca sa nu intre cumva Isarescu sau Stolojan in turul doi ci Vadim mai usor de batut ceea ce era corect, si desigur in turul doi sa revina la Iliescu.
  Era clar ca Iliescu va avea suficiente voturi sa intre in turul doi, dar cu Vadim ajuns si el, castiga la sigur, ca Vadim cu ce intra cu aia ramanea ba ii pierdea si pe falsii electori din primul tur si deci I.I. se alegea fara probleme.
  -pasul doi : dar nu le-a fost destul ca daca puteau sa-si bata joc de cdr-isti si de pd isti de ce nu, si ptr asta au lansat diversiunea ca seintanpla asa o chestie in turul doi si vezi doamne Vadim va castiga daca tugulanii lui Doina Cornea nu-l voteaza pe Iliescu si desigur ca indemnati de Doinea Cornea si de alti dastepti din tabra mea(eu am fost blocat si desi intelesesem miscarea nu am putut face nimic, cui ii spuneam ma considera nebun) s-au dus sa-l voteze pe I. I. eu desigur ca am stat acasa fara nici-o grija si I.I. a devenit si foarte legitim.
  De ce a avut nevoie de asa ceva simplu, nu era destul sa se aleaga ii trebuia sa aiba si o legitimitate cat mai mare si asta se obtinea cu pacalirea prin sperietura a dragutei dne Cornea care cu regret tb sa spun, nici ea nu e data afara de inteligenta , ca poti fi erou si luptator si curajos si ce mai vreti, dar nu e oblgatoriu ca sa fi insotit si de inteligenta.

  Deci e vorba de o lupta rece , atenta, fara greseala, dusa cu mintea si mai putin cu elanul inimii.
  S-ar putea sa va supar pe multi entuziasti, dar sa stiti ca fiecare pasare pre limba ei piere.

 7. ion adrian spune:

  Erata: De ce a avut nevoie de asa ceva? Simplu, nu era….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: