Duminica ”femeii cu barbă”

Femei cu barbă au fost și vor mai fi.

Altceva bate la ochi: ”Femeia cu barbă”, ”Regina Europei” (cum a numit-o unul din crainicii Eurovision) a coborît pe scenă în cadru Biblic, întrunind simbolurile apocaliptice.

Dincolo de grotescul părului fals de pe față, cu tot ce presupune lipirea lui (nici măcar nu e barba naturală), personajul în rochie de aur a coborît pe scenă într-un con de lumină aidoma lui Lucifer, ca, pe parcurs, să se transforme într-un ”arhanghel” cu păr negru purtat de flăcările iadului în viteză peste lume.

Aceste detalii vizuale, lucrate cu multă meticulozitate și mulți bani de arhitecții Eurovision ne dau de știre că acolo se citește Scriptura, dar se face invers. Cel puțin ca experiment sociologic.

De acum, pe lîngă Duminica femeii samarinence, Duminica femeii cananience, a femeii gîrbove sau a celei cu scurgere de sînge, se pare că vom avea și duminica femeii cu barbă – într-un alt fel de calendar.

25 Responses to Duminica ”femeii cu barbă”

  1. iubire spune:

    Ne paste ceva mai rau decat un razboi, dar orice tunel are si o iesire.

  2. […] Sursa: savatie.wordpress.com […]

  3. ioana spune:

    Reblogged this on ralucasuceveanu.

  4. Ioan Florin spune:

    Si cind ne gindim ca multi dintre crestinii nostri inca sunt fascinati de mirajul Occidentului, ba si multi clerici care adera la asa-zisele valori occidentale! Crestinismul din Occident este intr-o continua disolutie, pe cind Rusia cea mult hulita de occidentali, traieste o revigorare a valorilor morale crestine, promovate de stat si in plan social!

  5. […] nu e „grotesc”….ci o […]

  6. EUROVISION 2014
    Ne-a intrat Conchita Wurst în odaie,
    Era atât de (grotesc) tristă şi profund acea Crist;
    În Europa (pseudo) iudeu-creştină a triumfat toleranţa
    Şi chipul ei e un bărbos cu nume de-artistă „Pizdulicea Cărnaţ” travestit.

    Precizare: „concha” = „scoică” în limba spaniolă. În spaniolă şi germană sintagma „scoică” este folosită şi pentru a desemna organul genital feminin. Întrucât în limba română această asociere nu este curentă mi-am permis să traduc cuvântul cu sensul dorit evident de persoana care a câştigat premiul Euroviziunii.

  7. Un Cristian spune:

    La o prima vedere, versurile par a se referi la ridicarea lui Lucifer.

  8. geo spune:

    Ioan Florin- si cand Rusia crestina, o sa te trimita in Siberia la munca si chin , ce faci? Si cand o sa te trimita cu tot cu copii mici (3 la numar) ce faci? Occidentul nu e bun, au luat-o razna dar nici cu Rusia nu vreau, sub masca crestinismului lor zace masca tiraniei ….ma llipses de o asltfel de rusoe crestina… in care aproapele , adica romanii, reprezinta zero barat!!!!

  9. Elena spune:

    Mai ales pentru acestia isi pleaca genunchii mii de monahi din intreaga lume. Neincetat.

  10. Nume spune:

    produsul finit al culturii noastre postmoderne.. un extaz care puroiaza mandru in deplina constienta de putreziciunea sa. mai este, in viziunea dumneavoastra parinte Savatie, vreo sansa pt lumea culturii si a stiintei de a nu fi mereu agenda de lucru a acelui alt sinxar? totul curge prea repede, prea complicat, prea profund.. cat intelegem in mod real lumea tehnologica si economica ce ne inconjoara?

  11. Pavel spune:

    „pe cind Rusia cea mult hulita de occidentali, traieste o revigorare a valorilor morale crestine, promovate de stat si in plan social!” As presupune, frate, ca esti din Romania nu? Noi in Basarabia suntem mai „occidentali” decat Papa, poate „matusca Rusia” sa promoveze orice, din incapatinare si tampenie vom fi si cu dracu, numai nu cu „BOLSEVICII” de rusi. Am ajuns niste retrograzi si schizofrenici.Am avut doar o sansa de a ne mentine mintea si constiinta sanatoasa in manipularile cu idei, sa fim crestini, si am ratat-o…

  12. Radu spune:

    Sigla Eurovisionului contine 666 asa ca nu e de mirare cine a castigat. Daca nu crezi uite aici: http://cartea-cea-deschisa.blogspot.ro/2014/05/eurovision-sodoma-si-gomora.html

  13. venetic spune:

    Pentru obiectivitate sa recunoastem ca Conchita (nume curent in tarile de limba spaniola) este totusi barbat! In rest – de acord cu aprecierile articolului!

  14. […] (Sursa: https://savatie.wordpress.com/2014/05/11/duminica-femeii-cu-barba/) […]

  15. key4truth spune:

    spurcăciune pe față, mai ales că Wurst înseamnă cîrnaț, iar Conchita este un eufeism în spaniolă care înseamnă , iertați-mă -pizdulice, vine de la concha, care înseamnă scoică sau pizdă, prea exagerat și cu acest nume predestinat, deci dragii mei frați în Hristos, această lepădătură , spurcăciune divolicească, a fost bine intenționată de către știm noi cine, să cîștige, să promoveze desfrîul și tot mai fățiș apariția anticristului, e groasă treaba, oare copiii ce gîndesc cînd această creatură cîntă? chiar vreau să văd versurile piesei, vor fi cît se poate de relevante , cu siguranță, refrenul sună cam așa, voi ce credeți?
    Mă voi ridica precum pasărea Phoenix,
    Din cenușă,
    Căutînd mai degrabă plata, decît răzbunare,
    Ați fost avertizați,
    Cînd mă voi transforma,
    Și voi renaște
    Veți ști că mă voi ridica ca pasărea Phoenix,
    Dar voi veți fi flăcările mele……

    p.s. cred că este destul de relevant, plin de simbolisme satanice, Doamne IIsuse Hristoase, Apără-ne și Ne Miluiește! Doamne Ajută!

  16. dan alexandru spune:

    Problema nu este deviatia de la natural a persoanei in cauza [caci toti avem pacatele noastre], ci – cum spunea „nasul” Moraru – ca se promoveaza batjocorirea Fiului lui Dumnezeu, prin aspecte trupesti deformate intentionat. „Evanghelia dupa lucifer” arata ura mai marilor acestei lumi pentru omul care incearca natural sa se apropie de Dumnezeu. De s-ar gasi suficienti oameni sa se opuna noii sodome si gomore, ar fi sufucient ca potopul prin foc sa fie amanat. Nu venirea pe arca slavei a Mantuitorului ar trebui sa ne ingrijoreze, ci neputinta oamenilor de a multumi lui Dumnezeu pentru ca li s-a dat viata. A da cu piciorul darurilor pe care omul le primeste de la Creatorul sau este a-I refuza Acestuia invitatia la nunta.

  17. Ortodoxia salveaza Romania! spune:

    Trebuie totusi sa nu confundam Rusia ortodoxa cu uniunea sovietica creata si finantata de bancherii americani.Cautati mai amanuntit si vedeti ca rusii ortodocsi sunt primele victime ale sovieticilor(milioane-omorati sau trimisi in gulaguri) . Astazi din pacate atat Usa cat si Rusia au dedesupt acelasi stapan.Totusi rusii au o atitudine de curaj ,refuzand campania de sodomizare provenita din sua. Apoi rusii si-au cananizat sfintii temnitelor comuniste.Pe cand in Romania…

  18. „Căutînd mai degrabă plata, decît răzbunare,”
    Versul anterior nu e tradus foarte corect. Cred că sensul dorit de cântăreţul travestit pentru termenul „retribution” este „pedeasă”, nu „plată”. În context versul modificat s-ar încadra mai logic fiind mai clar şi mai ameninţător:
    „Căutînd mai degrabă pedeapsa, decît răzbunare,

    Veți ști că mă voi ridica ca pasărea Phoenix,
    Dar voi veți fi flăcările mele……”

  19. Ioan Florin spune:

    Foarte bine a punctat ,,Ortodoxia salveaza Romania!,, Rusia pravoslavnica a fost prima tinta a antihristilor pentru instaurarea comunismului, si ea a dat cei mai multi martiri in lupta cu fiara rosie!Putini stiu ca acest comunism a fost planificat in Occident pentru a fi implantat in special in tarile ortodoxe! Aceasta o afirma si parintele Ioanichie Balan in interviul realizat de Sorin Dumitrescu in 1994!

  20. […]    Iata ce scria parintele Savatie Bastovoi in articolul sau Duminica ”femeii cu barbă”: […]

  21. iisus hristos spune:

    grotescul este ridicat la rang de sublim!

Lasă un comentariu