România promovează homosexualitatea şi pedofilia la ONU

Sursa: Altermedia

umbre-jocUn grup de organizatii civice promotoare ale valorilor familiei au adresat o scrisoare deschisa sefului Misiunii României la ONU, cu privire la votul pe care delegatia l-a exprimat in favoarea acordarii statutului de observator pentru o organizatie a homosexualilor din Brazilia, al carei fondator este banuit de promovarea pedofiliei.

Votul reprezentantului României, favorabil cererii de acreditare facute de Asociatia Braziliana a Homosexualilor, Lesbienelor si Travestitilor (ABGLT), a fost exprimat in sedinta Subcomitetului Consiliului Economic si Social al ONU din 11 februarie.

Propunerea de acreditare a fost insa respinsa, cu 8 voturi impotriva la 6 pentru. Motivatia celor care s-au opus a fost suspiciunea care il inconjoara pe Luiz Mott, unul din fondatorii ABGLT. Acesta a fost acuzat ca promoveaza, prin eseuri publicate pe internet, relatiile sexuale cu copii si adolescenti. „Nu dorim sa luam o decizie pripita cand e vorba de cea mai mica umbra de indoiala” in legatura cu implicarea intr-o „asemenea activitate deplorabila”, a declarat reprezentantul Egiptului in Subcomitet, tara care a votat impotriva propunerii de acreditare.

Cele 18 ONG-uri, printre care Alianta Familiilor din Romania, Federatia Organizatiilor Ortodoxe Provita si Caritas Bucuresti, au solicitat Ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu, explicatii, referitor la acest vot.

„Suntem stupefiati de faptul ca Misiunea este favorabila admiterii ca observator la O.N.U. a unei organizatii care are un profil moral reprobabil. Nu doar ca este constituita pentru promovarea unor comportamente sexuale nefiresti, dar, mai mult, asupra unuia dintre fondatori exista serioase suspiciuni de legaturi cu o alta ‘minoritate sexuala’, aceea a pedofililor.”

ONG-urile au cerut Misiunii sa lamureasca daca reprezentantul Romaniei a avut cunostinta, in momentul votului, de acuzatiile aduse lui Luiz Mott si daca a existat un raspuns al organizatiei la aceste acuze.

Totodata, semnatarii acuza Misiunea de „abadonarea constienta” a valorilor celor pe care ii reprezinta, in favoarea unor interese ideologice partizane.

„Pozitia Misunii in aceasta problema ne ingrijoreaza cu atât mai mult cu cât România detine, in 2009, mandatul de vicepresedinte al Comitetului Executiv UNICEF”, se incheie scrisoarea celor 18 ONG-uri.

„Statutul consultativ” este un instrument important pentru accesul societatii civile la ONU. Organizatiile acreditate sunt invitate sa participe la intruniri, pot depune rapoarte si expertize, pot lua cuvantul si organiza evenimente in interiorul spatiilor administrate de ONU.

Voturile la propunerea de acreditare au fost exprimate astfel: 8 impotriva (Guinea, Pakistan, Qatar, Rusia, Sudan, Burundi, China, Egipt) la 6 pentru (Columbia, Israel, Peru, Romania, Marea Britanie, SUA).

Puteti consulta scrisoarea atasat sau la adresa http://www.protejarea-familiei.com/miculescu.pdf

31 Responses to România promovează homosexualitatea şi pedofilia la ONU

  1. Mirela spune:

    Doamne…sunt consternata de ce se intampla cu romanii nostri! Cum e posibil ca noi intotdeauna sa luam deciziile cele mai proaste? Noi, ca de obicei niste caciulari! Trebuie sa votam ca sa intram in gratiile tuturor celor care promoveaza desfranarea, degenerarea morala, rautatea, consumismul exagerat pana la degradare, lipsa valorilor sau chiar inversarea lor,
    violenta verbala si fizica, intoleranta, lipsa de educatie a tinerilor sau de supraveghere a lor , totul care nu seamana a NORMAL si NORMALITATE morala si ne coboara la nivele subpamantene.
    Sunt mahnita de ceea ce vad! Cred ca sunt ori prea naiva ( ca inca sper, ca inca cred, ca inca nadajduiesc in tot ce-i bine si frumos…) ori nu sunt facuta pentru vremurile astea!
    Sa ne rugam permanent cu credinta si dragoste!
    Dumnezeu sa ne ocroteasca!

  2. VladR spune:

    Problema este ca nu suntem reprezentati de oameni cu caracter. Atat in politica nationala cat si cea internationala. Si din pacate ei dau impresia ca noi, romanii, nu avem coloana vertebrala. Ni se induce aceasta idee, pentru ca acei oameni de caracter sa nu poate iesi la suprafata, sa nu se poata impune.

    Ideea este ca nu se doreste ca aceasta tara, ca si Moldova noastra de peste Prut, sa dea oamenii dintr-o bucata pe care i-a dat. Martirii romani, incepand cu 1940, au aratat ca nu pot fi usor infranti. Si atunci, pt a nu se mai da ocazia cristalizarii unei noi generatii de tineri crestini, se oculteaza tot ce tine de tara, de neam, de credinta. Toate valorile noastre sunt terfelite.

    Asa ca nu NOI, ROMANII, ne caciulim, ci acei parveniti, pentru care a fi romani e un simplu „happening”. Pt NOI este un DAT si o ONOARE, pentru ei e o intamplare si un prilej de capatuiala.

  3. Dan spune:

    Propun trimiterea indivizilor care au sponsorizat acest proiect in Italia spre intarirea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari prin castrarea atat de mult ceruta de italieni a „romanilor violatori”. Totodata, in contextul crizei economice, niste atei burtuosi in minus intretinuti de acest popor e un lucru binevenit; ba chiar propun o solutie mai radicala: dizolvarea Parlamentului Romaniei si dictatura militara.

  4. Iuliana spune:

    Regret ca trebuie sa fac aceasta remarca amara: sintagma „noi romanii” nu corespunde niciunei realitati in prezent; ea este proprie unui grup solidar, or romanii nu mai cunosc de multa vreme solidaritatea. Individualismul si sentimentul apartenentei la o grupare de interese foarte restransa au inlocuit comuniunea intre crestinii din Romania. E atat de clar ca aceia care vorbesc in numele Romaniei nu reprezinta neamul romanesc, nici societatea romaneasca, pentru ca nu exista vreo unitate de viziune la nivel national sau de stat. Trist, dar adevarat.

  5. gherasim spune:

    Oare chiar numai rebuturi produce si da Romania noastra in lume? Daca SUA si Israel voteaza cumva…ai nostri, gata, hop…ca ei? Ce sunt: marionete, vanduti si corupti?Parca-i un blestem pe noi sa avem parte de asa specimene. Si mai sunt si bine platiti iar gafele nu sunt niciodata taxate. Inseamna ca ce fac e „bine”.

  6. umbra spune:

    @dan/sa nu exageram totusi…ce dictatura militara,cu”baietii”din afghan.si iraq,aia care au plecat pentru bani si”aventura”?…proasta idee.cat despre cei de la onu,suntem in trend cu aliatii nostri,ce s’ai faci…!

  7. Guliver spune:

    Faptul ca i s-a acordat acest vot unei organizatii militante gay nu mai e ceva chiar asa de extraordinar, problema se pune in cazul in care organizatia e implicata in promovarea pedofiliei. Iar atata timp cat nu exista probe, ci doar banuieli nu stiu daca nu cumva ne batem gura de pomana.

  8. […] Parintele Savatie: România promovează homosexualitatea şi pedofilia la ONU […]

  9. manuela spune:

    A ne lamenta este o zadarnicie cheltuitoare de energii pretioase. Hai sa vedem ce putem face fiecare: Dumnezeu ne va scoate in cale ocazia potrivita fiecaruia, numai s-o ceara.,,Speak up, Romania”, vorbiti clar, acceptand etichetele de ,,habotnic”, ,,fanatic”, ,,tehnofob”, etc. Se spune asta pentru ca apele s-au tulburat rau, iar ,,Aceia” ricaneaza pe margini la deruta noastra. Sa fim calmi, concisi, hotarati, verticali. Caci asa se naste un armonios ,,impreuna”, o forta care se misca intr-o singura directie, neimputinandu-se in actiunea ei. Doamne ajuta Romaniei profunde!

  10. Anca spune:

    sunt multi romani cu orientare homosexuala ce iau decizia constienta ca tara lor nu-i accepta si ca nu pot sa aiba o viata .Din pacate parada gay nu reprezinta miiile de anonimi ce-si vad de viata lor si iubesc,cugeta, muncesc se imbraca si merg la servici cu gandul la cei dragi.Este regretabil sa vad cum Biserca face o campanie agresiva prin care demonstreaza in fel si chip ,ca homosexuliatea este o boala.Nimeni oare nu-si pune intrebarea cum de un om ar alege sa fie stigmatizat si sa simta greul vietii de doua ori mai greu decat greul obisnuit decat doar atunci cand simte ca nu are de ales ??!!Nu alege sa fie ci este.E ca si cum ai intreba si lua la rost un barbat de ce este barbat sau o femeie de ce este femeie.
    Religia s-a indepartat de mesajul Christic si de destinul omului .Multi Au facut din CHRISTOS poarta de intrare in Paradis a unora si Iadul pentru altii.Se pare ca exista destul de mult timp si ‘ingaduinta” din partea Bisericii si a oamenilor sa-si judece semenii din ignoranta si bigotism religios.Aivhanov facea distinctia clara intre religie si credinta.Tolosti atragea atentia ca IMparatia Cerurilor se afla in om si nu in afara sa.Ganditori crestini ca Berdaev sau Tolstoi atrag atentia asupra ritualului liturgic bizar si neintels ,strain de insusi Christos .Ei deplang starea Bisericii Ortodoxe Ruse SI A ORTODOXIEI IN GeNERAL .Instrainarea Bisericii insitutionalizate de mesajul christic este evidenta.Fratia dintre STAT si Biserica ,sub forma coruptie si minciunii, rusul o simte zilinic .Coruptia este la ea acasa ,adevarul devine minciuna,virtuitea devine fala si fala falsitate.
    Articolele scrise de Berdaev sau Tolstoi nu sunt facute publice de biserca dar ele se gasesc online in limba engleza pe wikipedia .Este ceva ce dumneavoastra nu trebuie sa stiti !!!.Oamenilor li se spun doar farame de adevar ce sunt SI SERVESC INTERSELE SI placul unora sau a altora.UN ganditor si teolog crestin ca Berdaev recunoste natura bisexuala a omului .Se pare ca Freud nu era mai „pervers” decat marele teolog crestin ortodox Berdaev.
    Avem textele licentioase ale lui Eminescu,Creanga,Slavci si Arghezi unde aristocratia si Biserica(ca institutie) sunt privite cu umor,ironie si limbaj licentios.
    Atunci din crestinatatea noastra ar trebui sa-i stergem pe Tolstoi ,Berdaev,Eminescu ,SlavIci ,Arghezi pentru ca promoveaza valori anticrestine ,licentios-ponografice si perverse pana la nesimtire.Oare ce sens a crestinatatii aveau ei si ce sens au in limbajul „teleolog” de ieri si de astazi??!!.
    Multi credeau si au ramas la parerea ca Eminescu reprezinta valoarea simbolica a conservatorismului romnesc.Insa din scrierile sale aflam dezamgirea profunda pe care Eminescu a resimtito fata de constervatorii romani.Limbajul lui mustrator si colorat nu a ocolit nici biserca nici societatea si nci pe conservatorii contemporani cu dansul.Cat despre intimitatea sa se pare ca Eminescu era dezinvolt ascutit la limba iubaret si iubitor ,deschis poate pana la nonsalanta ,jignind uzantele artiocratice si randuielile clericale.
    REinviem trectul insa adevarul e spus pe jumate caci ,ca in filmul lui Dali, orice om viseaza iubirea dintre un muritor si o roaba …ad littteram

  11. VladR spune:

    Iuliana, ai auzit de Dan Puric? Eu da, se pare ca e un puternic agent coagulant al constiintei nationale. Si asta e doar exemplul cel mai evident.

  12. savatie spune:

    Anca, homoseualii insisi au sustinut pina nu demult ca homosexualitatea este o boala, incercind astfel sa se legitimeze. Acum, cind in majoritatea statelor din lume ei si-au dobindit legi care nu doar ca ii protejeaza, ci ii si privilegiaza, au inceput sa spuna ca homosexualitatea nu mai este boala, sustinind ca cei ce afirma acest lucru ii jignesc.

    Judeca si tu daca relatiile homosexuale sint normale. Argumentul meu prin care le declar bolnave este acela ca o relatie homosexuala ramine sterila, nu da nastere, adica nu are viata, spre deosebire de o relatie fireasca, lasata de Dumnezeu. Orice pe acest pamint se perpetueaza si este lasat spre viata. Homosexualitatea se intoarce impotriva vietii, deci este bolnava. In alta ordine de idei, daca cineva se crede Napoleon, este declarat bolnav, dar cum crezi ca este un barbat care se crede si traieste ca o femeie?

    PS: Biserica nu-i stigmatizeaza pe homosexuali, dar nu-i poate minti ca ceea ce fac este normal. Eu personal am spovedit homosexuali. Unul din ei, in virsta de 30 de ani, care pina la acea virsta nu a putut avea relatie cu nici o femeie, dupa spovedanie (care a fost prima din viata lui), s-a casatorit. Acum e in Moscova si are un copil.

  13. DUMNEZEU in Biblie arata foarte clar ce este sodomia si cum a pedepsit cele doua orase.Mai spune ca la sfarsit, pamantul intreg va fi sodoma si gomora. Nu inteleg avocatul cui te faci si impotriva cui lupti si pe cine contrazici? Din ceea ce scrii,pro sodomie si contra DUMNEZEU.

  14. Ina spune:

    Draga Anca, homosexualitatea este o boala. Exista studii clare care arata de unde porneste boala si ca ea poate fi tratata numai cu ajutorul Domnului.

    Mai exista insa si posibilitatea abstinentei. Exista atatea femei singure, divortate, vaduve care au trait in cuplu si acum traiesc in abstinenta. Daca pentru ele este posibil, de ce nu este posibil si ptr homosexuali?

    Trebuie rugaciune. Numai Dumnezeu poate repara in noi ceea ce altii au stricat.

  15. pr.marius spune:

    Draga Anca,
    Pe langa raspunsul parintelui Savatie as vrea sa-ti pun si eu ceva la suflet: In primul rand a fi ganditor crestin nu te plaseaza automat in randul sfintilor. Multi au fost ganditori crestini dar ideile lor nu erau conforme cu invatatura Mantuitorului Hristos. Si Arie sau Nestorie sau altii, putem spune ca au fost „ganditori crestini” dar stim ca au fost anatematizati de Sinoadele Ecumenice I si respectiv III. Daca nu iti sunt cunoscuti citeste despre ei si vezi fiecare cu ce s-au ocupat…Nu erau niste prosti si ignoranti, dar au fost plini de mandrie. Tolstoi sau Berdiaev, Eminescu sau Arghezi si oricare scriitor care au avut de a face cu chestiunile religioase, nu inseamna automat ca sunt voci reprezentative si autoritare pentru crestinism si Biserica. Reprezentativi pentru noi sunt SFINTII. Incepand de la Sfantul Apostol Pavel care spunea clar : ” Nu va amagiti: nici desfranatii, nici inchinatorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomitii, nici furii, nici batjocoritorii, nici rapitorii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu” si apoi totii sfintii cinstiti in Biserica, nici unii nu au sustinut cumva ca pacatul poate fi ingaduit sau ca un pacat poate sa nu mai fie declarat pacat. Asta nu inseamna ca homosexualul este „predestinat” sa piarda imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut…Cu o conditie..Omul acela sa-si revina si sa constientizeze starea sa.
    Dumnezeu sa-ti lumineze sufletul si mintea sa intelegi mai profund lucrurile ! Si nu considera niciodata ca tu stii mai bine…

  16. Anca spune:

    Parinte Savatie desi avem pareri diferite dar si comune va multumesc ca mi-ati raspuns .In naivitatea mea ma intreb daca orice act de unire dintre doua persone sfareste in procroeere??!! Se pare ca nu .Placerea si fericirea,armonia si intelegerea ,prietenia si pasiunea in cuplu a fost data omului nu doar pentru procreere. Sexualitatea vine in completarea si armonizarea unui cuplu si a omului.Nu este esenta sa dar il intregeste.Cat despre Sodoma cred ca sugerez reciterea pasajului.Povestea Sodeomei nu are nici o legatura cu homosexuliatea.Sugerez citirea cu atentie Geneza 19:1,19:5 si Judecatorii 19:1Povestea lui Ghebbea.Violul intre barbati era curent caci era un semn de dominanta(povestea Sodomei).Violul asupra femeii nu a fost mentionat.E mai putin grav??Un viol este un viol .Violul e criminilate violenta si pacat fie e infaptuit asupra unei femei sau a unui barbat.Iata de aici oamenii au tras concluzia ca povestea Sodomei este despre homosexuliate. Am sa revin cu un mic articol despre asta.
    Asa e parinte Marius !Cand citam din bibile il citam pe Paul sau pe Pavel….dar prea putin pe Christos …caci pe dansul nu L-a cunoscut nimeni . Christos ca si Socrate nu a scris.Au avut altii grija sa scrie in locul sau si poate de aceasta avem mai mult timp si „ingaduinta” sa judecam decat sa iubim .
    Nu stiu nimic ,nu pretind ca stiu insa cele mai frumoase pasaje daca ne gandim la Milton sau Dante se petrec in Iad.Sunt cele mai reusite imagini din literatura de ex. dece?! autorii sai promovau satanismul!! ?in nici un caz… In Dante este o scena (nu-mi aduc aminte cantul) cand vede o pereche de indraogiti in iad iar autorul este consternat ca in plin Iad iubirea ce si-o poarta razbate umbra.Se pare ca e iubirea e mai preus de credinta (vz Epistola catre Corinteni).
    Se pare ca Biserica si nu numai cea ortodoxa , a exclus intai si a primit apoi multi sfinti:Tertullian,Origen,Dortohy Day,Hammon Hennacy,si multi altii .Prespun ca asta ar trebui sa ne dea de gandit .Oamenii au ajuns sa judece pe altii dupa carti sau intimitate si mai putin dupa suflet.

  17. un calin - tm spune:

    Natura ne invata ca orice lucru are o utilitate si o finalitate. Nu stiu daca homosexualitatea are vreo utilitate dar in mod sigur nu are nicio finalitate. Deci in spiritul de inceput – homosexualitatea nu e ceva natural deci bolnav (sau … altfel).
    In ceea ce ii priveste pe alti „cugetatori” (sau cum pot sa-l cataloghez pe Aivanhov ?) sau ganditori – am inteles ca la sfarsitul vremii vom da socoteala pentru faptele nostre, vorbele noastre, gandurile noastre, pacatele noastre.
    Si mare dreptate e aici : „toate va sunt permise dar nu toate de folos”
    Doamne ajuta-ne !

  18. vladp9 spune:

    pentru ANCA,

    cu un epilog teologic de Razvan Codrescu:

    Dă clic pentru a accesa boli_homo.pdf

  19. vladp9 spune:

    si inca ceva draga ANCA…

    crestina poate esti, dar ortodoxa in niciun caz. ma refer la faptul ca ai lacune serioase in istoria si cultura ortodoxa. nu vreau sa te supar, de asta las pe altii (poate parintele) sa-ti spuna mai multe. doream doar sa-ti sublieniez si eu ca te exprimi cu prea multa dezinvoltura asupra unor chestiuni pe care e limpede ca nu le stapanesti. si atunci, despre ce vorbim??? cand vrei sa ne dai peste nas si sa ne inveti ce inseamna Ortodoxie

  20. savatie spune:

    Anca (de ce am impresia ca nu esti femeie?)

    Parerea pe care o sustii a fost dezvoltata mai „sistematic” de Julius Evola in „Metafizica sexului”. Acesta considera ca sexualitatea, la oameni, are alt scop decit la lumea animala, si anume acela al placerii. Astfel de carti citeam in liceu, dar nu pot sa le iau in serios acum, cind mintea cauta si un suport faptic al afirmatiilor. Faptul ca homosexualii isi cer dreptul de a infia copii, arata handicapul unei relatii homosexuale: acela de a nu avea urmasi. Nu intru in detalii biologice si psihologice, ci apreciez ecuatia cumva filozofic: ceea ce nu are continuitate, nu este deplin, nu exista. Ca sa intelegem mai bine situatia, sa presupunem o lume doar de homosexuali care ar pieri din cauza ca nu se poate perpetua, adica o lume apocaliptica, a mortii.

    In privinta pasajului biblic despre Sodoma, il citesti eronat. Se face referrire clara la homosexualitate:

    4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetăţii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa, 5. Şi au chemat afară pe Lot şi au zis către el: „Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaştem!” 6. Şi a ieşit Lot la ei dinaintea uşii şi, închizând uşa după dânsul, 7. A zis către ei: „Nu, fraţii mei, să nu faceţi nici un rău. 8. Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceţi cu ele ce veţi vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceţi nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperişul casei mele!” (Facere 19).

    Oare crezi ca Hristos, care mustra desfrinarea in mai multe rinduri, urmind mustrarile vetero-testamentare, ingaduie homosexualitatea? Daca Hristos „nu a scris” nimic, au scris prorocii. Cei care speculeaza cu faptul ca Hristos nu si-a scris singur Evangheliile, sint aceeasi care refuza cartile Vechiului Testament care acuza pacatele de care sufera. Dumnezeu e acelasi in Vechiul si in Noul Testament.

    Apostolul Pavel nu este oricine si in nici un caz nu poate fi comparat cu nimeni din cei pe care i-ai insiruit. Negresit, prin Apostolul Pavel (care e atit de urit de homosexuali doar pentru ca a grait deslusit impotriva homosexualitatii romanilor) a vorbit insusi Hristos. Sa stii insa ca homosexualii care nu-si indreptatesc pacatul lasa loc de indreptare, dar cei care, pentru a-si scuza patima, sint gata sa dea si in apostoli si in Hristos, inchid portile iertarii dumnezeiesti.

  21. Ina spune:

    Anca, eu am o singura intrebare pentru tine. Daca ai fi mama, ai accepta ca copiilor tai sa li se predea la scoala despre homosexuali si tot ce implica ceea ce fac ei….?

    Doamne ajuta

  22. Tardea Raluca Diana spune:

    Sodomistii si desfranatii sunt deja pecetluiti cu semnul antihristului!Nu ne mai cunoastem adevaratele valori spirituale!Sa nu ne amagim,Dumnezeu ne avertizeaza prin vremurile pe care le traim, ca s-a apropiat imparatia Sa.Cei care pledeaza pentru asa zisa libertate sexuala sunt lupi in piele de oaie!Au o obraznicie nemasurata cand ne dau indicatii „pretioase” sa nu judecam aproapele!Despre ce iubire crestina este vorba cand este promovata mizeria morala?!

  23. VladR spune:

    Draga omule („Anca”),

    Apreciez foarte mult curajul tau de a pune o problema serioasa in discutie: cea a homosexualitatii ca (a)normalitate. Acest fapt arata ca si tu iti pui niste intrebari in legatura cu normalitatea ei.

    Eu nu voi fi nici fariseu cu tine, nici nu voi incerca sa iti demonstrez ca nu ai dreptate cand numesti homosexualitatea fireasca. Exista suficiente citate din Biblie, carti si marturii ale unor oameni ce si-au revenit.

    Tot ce vreau sa iti spun este ca, dupa cum cred eu, chiar iti doresti sa gasesti un raspuns. Raspunsul este insa in tine, este dincolo de cuvinte si argumente.

    Continua sa cauti, sa ceri lui Dumnezeu cu toata sinceritatea sa iti raspunda, si te asigur ca vei afla. Doar antenele sufletului tau sa fie intinse.

    Si inca ceva: cu totii suntem oameni supusi greselii. Toti facem greseli (pacate) mai mult sau mai putin grave.

    Esential insa pentru noi, crestinii ortodocsi, este sa tindem spre verticala, adica sa cautam mereu sa ne indreptam, chiar daca gresim din nou. Si sa fim sinceri cand cadem, sa nu incercam sa ne ascundem fata de noi insine, cu fel de fel de argumente. Sa fim sinceri: am gresit din nou, Doamne, iarta-ma si ajuta-ma!

    Draga omule, daca vei continua sa cauti vei gasi raspunsul adevarat. Si atunci cand il vei gasi, vei simti cu toata fiinta ta ca esti liber si ca acela este raspunsul.

    Parinte, sa ma iertati de indrazneala.

  24. Dan spune:

    Este ciudat ca Tolstoi, cand i-a sosit ceasul mortii, fiind inconjurat de niste ucenici de-ai sai, le-a cerut acestora sa il duca la un preot ortodox sa il spovedeasca, la care ucenicii i-au replicat „Tu, care ne-ai invatat ca popimea e asa si pe dincolea ne ceri acum sa te ducem sa te spovedesti la un preot ortodox, cu alte cuvinte iti tagaduiesti propria-ti viata?” si nu l-au dus sa fie spovedit.
    Bietul Tolstoi, toba de carte si cultura, a murit precum un caine, fara nici o ironie, cersind sa fie spovedit de cei asupra carora a aruncat pietre intreaga sa viata. Ma intreb de ce este evitat acest aspect din viata sa de catre „apologetii” lui, sau oricum minimalizat.

  25. adriana spune:

    @Dan,

    de ce se evita?pt ca nu ar fi la moda.si ineficient.ar fi, pe ”caramida Tolstoi”, minunata si de prim plan in edificarea ”sinaxarului anticrestinism”, ca un ciot, o deformitate care deranjeaza si trebuie extirpata.pt ca, asa prelucrata, ”caramida” cu pricina sa se aseze frumos, obiectiv si intr-un mod de nezdruncinat la ”la locul ei”.

    la fel si cu Eminescu.l-au declarat nebun, ”l-au imbolnavit” de sifilis, l-au declarat inapt de o parere obiectiva.l-au discreditat.l-au distrus.cine a studiat cazul stie despre ce vorbesc.a fost arestat de nenumarate ori.pt ca deranja.

  26. Dan spune:

    Adriana, era o intrebare retorica :).
    Cat despre Eminescu, Parintele Savatie are un articol foarte bun despre el si romantism in general (in Ortodoxia pentru postmodernisti). Iti recomand sa-l citesti. Nu de alta, dar pentru multi Eminescu a devenit un idol si nu-i mai vad adevarata sa fata, astfel incat in loc sa ia ce-i bun de la el se molipsesc de boala lui :). Ca doar a fost om si el.
    Eu personal ca poet il prefer pe Radu Gyr, superior lui Eminescu dupa parerea mea intrucat e mai ancorat in Adevar, cu picioarele pe pamant. Eminescu e prea aerian din pacate si visator, dar ca artist nu cred ca-i va putea fi contestat vreodata geniul.
    Pacat ca modul sau de viata l-a dus unde l-a dus…

  27. Ina spune:

    Vad peste tot propaganda facuta pentru minoritatile sexuale, si inca nu pot sa inteleg ceva. De ce au nevoie sa fie acceptati? De ce este nevoie ca copiii mei sa invete la scoala cum traiesc ei in intimitate?

    Parinte Savatie, va rog daca puteti dati-mi un raspuns. Eu sincer chiar nu inteleg.

  28. Manuela A. spune:

    Mai vertical a fost romanul Ceausescu care a protestat impotriva rusilor cand acestia au invadat Cehoslovacia si sunt sigura ca s-a si mantuit prin legea pe care a dat-o, de interzicere a avorturilor. S-a comportat mai ortodox decat insusi Patriarhul nostru!

  29. dori spune:

    In Sodoma si Gomora era problema ca te obligau sa faci sex cu ei!!! Chiar in pasajele citate aici de parintele, vedem ca aia nu s-au dus la somn special ca sa ii scoata pe „oaspetii” lui Lot din casa cu forta! Lot se ruga de ei sa nu faca asta ca are vreo doua fiice, etc samd. In aceasta privinta nu toti gayii sunt asa(violeaza). Dar desigur NU zic ca NU este PACAT. Dar este oare un pacat mai mare decat DESFRANAREA, de exemplu? Sau decat VIOLUL ? De cate ori va uitati la o femeie frumoasa pe strada si va imaginati chestii perversilor, nu este oare pacat? Va zic eu, este mai mare PACAT decat homosexualitatea, deoarece de acolo pornesc violurile. Sau va pasa mai mult de propriul fundulet decat de fetele si femeile care sufera astfel de abuzuri ?!

Lasă un comentariu