Adio, a venit sfîrşitul lumii!

De Savatie Baştovoi

Mă minunez la cîtă prostie a ajuns lumea. Te uiţi la Pro TV şi nu-ţi vine să crezi cu cît patos ni se relatează despre savanţii care au pregătit nişte tuburi grozave în care vor provoca Big Bang-ul. Însă, atenţie, dacă experimentul nu va reuşi, s-a zis cu Universul. Pămîntul va fi absorbit în găurile negre şi – gata!

Oare chiar am înnebunit cu toţii? Chiar nu mai există nimeni în redacţiile televiziunilor care să se încumete să facă puţină băşcălie pe seama acestei băşcălii făcute de te miri cine? Oamenii se panichează pe forumuri, adolescenţii strigă că vor să mai trăiască. Ce nebunie! Lumea toată s-a transformat într-o piesă ionesciană!

Scriu şi eu acest cuvînt înainte să vină sfîrşitul. Că doar, dacă nu vine, voi fi ieşit drept, iar dacă vine, cine mă va contrazice?

Mai întîi, experimentele cu adevărat periculoase se fac în secret. Dacă acest experiment a fost anunţat, este pentru că este o gogomănie. Treaba cu absorbţia pămîntului era necesară pentru promovarea media. Toată lumea e cu ochii în televizor. Mîine, desigur, pămîntul nu va dispărea. Totul va fi bine. Experimentul va demonstra că Big Bang-ul a fost o realitate confirmată ştiinţific. Aşadar, Dumnezeu nu există.

Cît despre sfîrşitul lumii, bine că a trecut…

56 Responses to Adio, a venit sfîrşitul lumii!

  1. Vasilica spune:

    Ca sa atraga oamenii televiziunile apar cu cele mai nastrusnice vesti,fac mare tam tam si mint cat pot pentru a fi totul senzational,a duce oamenii in delir.De a lungul timpului au fost multe isterii ca vine sfarsitul lumii asa ca mai una in plus…….Acum acest mare circ cu Bing Bang-ul este intradevar pentru a demonstra ca Dumnezeu nu exista.

  2. Paul Slayer spune:

    Maine am fost chemat sa traduc discutiile purtate pe marginea acestui experiment in redactia unei televiziuni. Cum stiu ca la evenimente din astea sunt multi timpi morti, o sa-mi iau dupa mine o carte, „Umiliti si obiditi”. Cred ca Dostoievski e o companie placuta cand te pregatesti de gaura neagra finala. N-as sti sa zic prea multe despre Big Bang. Sunt oameni care spun ca nici dovedirea lui nu ar contrazice decat pentru minti obtuze referatul biblic al creatiei. Sincer, Big Bang-ul nu m-a preocupat si nu ma preocupa nici acum prea mult. Insa marele experiment de maine pare gata sa-mi demonstreze ca acest nou big bang de laborator nu e decat… un mare fas.

  3. Ionut Margin spune:

    Da, si apoi nu le mai ramane decat sa demonstreze, ca nu Dumnezeu a creat protonii pe care ii folosesc ei, si ca primii erau… nu stiu la asta inca se mai gandesc…. doar materia era preexistenta…. si… uf… „lasa macar se uita lumea la noi si aparem la televizor!”

    PS apropo de televizor,… (…..)

  4. Manase spune:

    Cine se mai uita la (tembelizor) pro tv? …dezinformare, intoxicare, manipulare…..

  5. filip spune:

    …m-a facut sa zimbesc relatarea dvs. parinte Savatie.

    Ce e cert e faptul ca oamenii de stiinta mereu sunt (de vreo 50 de ani incoace) gata sa descopere adevarul (adevarul pentru ei ca noi crestinii avem alt adevar) ultima cauza care sta la baza universului… teorii peste teorii… nimic mai mult.

  6. Petru spune:

    Asa de mare e agitatia…
    Insa elevii de scoala (a 7-a & a 8-a) cu care am discutat au mai mult bun simt decit adultii si nu prea cred lucrurile acestea… si cel mult, se agita, asa, ca la un spectacol.
    Copiii nu inteleg mare lucru din ‘stiinta’ omului modern, chiar daca sunt obligati sa o invete, mai mult papagaliceste…
    Mila Domnului cu noi toti!

  7. Vasi spune:

    Doamne fereste-ne pe noi…s-a inceput marul din RAI, marul cunostintei binelui si Raului. Acesta a fost primul pas al diavolului spre a face omul egalul lui Dumnezeu. Acum prea exageram..

  8. Paula spune:

    „Intr-o zi, oamenii de stiinta au tinut o sedinta. Au decis sa trimita un reprezentant la Dumnezeu, care sa-I spuna ca nu mai avem nevoie de El. Reprezentantul merge la Dumnezeu si Ii spune: Doamne, nu mai avem nevoie de Tine. Dumnezeu spune: Cum asa?. Reprezentantul: Pai, ii putem hrani pe cei infometati, ii putem vindeca pe bolnavi, putem sa cream chiar si oameni. Dumnezeu spune: Bine. Hai sã ne întrecem. Sa ne intrecem la facut oameni prin metoda primordiala. Omul de stiinta se apleaca sa ia o mana de pamant. Dumnezeu ii spune: Nu, nu, ia pamant de-al tau!!!.”

    O mica gluma pe seama glumei pe care o fac oamenii „de stiinta”… ca sa va reiau pe dvs, Par. Savatie 🙂
    Rugati-va si pt noi, Parinte, cei care gasim un pic mai importante si alte aspecte ale Realitatii vietii noastre si ale lumii in care traim… Doamne-ajuta!

  9. […] Blogul Parintelui Savatie: Adio, a venit sfîrşitul lumii! […]

  10. marian spune:

    Da, probabil ca pentru unii va fi inca o „dovada incontestabila” (ce mai conteaza daca putem verifica intr-un fel cele auzite, dar daca „oamenii de stiinta” spun asa, atunci nu mai incape urma de indoiala) a infailibitatii gandirii lor, iar pentru altii nu va fi nimic nou…

  11. […] Cititi continuarea pe blogul parintelui Savatie Bastovoi: Adio, a venit sfîrşitul lumii! […]

  12. alex spune:

    ca asa is totzi oameni prosti care se joaca dea Dumnezeu , savantzi au inceput acest experiment fara ca lumea sa stie pentru ca mai mult ca probabil ar aparea multe proteste inpotriva acestui experiment , nici celui mai distrus om nu cred ca iar conveni oi asemenea prostie

  13. Florin spune:

    Mai nou in lumea asta moderna diavolul duce oamenii in iad prin 2 metode: 1.ECUMENISMUL 2.TEORIA EVOLUTIONISMULUI.La fel cum am citit si in articolul de mai sus al parintelui Savatie acesti oameni de stiinta incearca sa ne faca pe toti tampiti si prin ajutorul mass-mediei(care este impotriva ortodoxiei si a adevarului) sa ne demonstreze ca am venit de nicaieri si mergem spre nicaieri.Foarte frumos spunea un preot ca daca omul ar crede in Dumnezeu si ar face voia lui,iar Dumnezeu nu ar exista atunci nu am pierde nimic,dar daca nu am crede in Dumnezeu si nici nu am face voia lui si Dumnezeu ar exista atunci ar fi vai de noi.Pentru crestinul adevarat experimentul oricum va fi un esec,dar pentru masonii care conduc lumea va fi un succes in tehnica de spalare a creierului omului modern.Dumnzeu sa ne miluiasca!Amin

  14. Paul Slayer spune:

    Parca simt o anumita tendinta in raspunsurile la acest post, sau poate ma insel: Ortodoxia nu are nici o contradictie cu stiinta moderna, nici nu o dispretuieste, nici nu o respinge. Pretentiile stiintei de a detine adevarul absolut sunt singurele pe care le contestam, caci tot ce e omenesc e supus unei permanente revizuiri si imbunatatiri. Conflictul dintre religie si stiinta a existat in Apus, si adesea a fost sprijinit mai degraba de o parte a comunitatii stiintifice, care le socotea pe cele doua incompatibile tocmai din pricina pretentiei stiintei mentionate mai sus. Deci nu stiinta e rea – ci buna, caci foloseste aptitudinile sadite in om de Dumnezeu – ci doar culoarea ideologica pe care i-o imprima unii, intr-un mod, de altfel, foarte nestiintific.

  15. […] Savatie Bastovoi: Adio, a venit sfîrsitul lumii !? […]

  16. Asandei Alexandru spune:

    In primul rand nu Big Bang-ul este reprodus, ci momentul imediat dupa, caracterizat de milioane de astfel de ciocniri de particule subatomice. In al doilea rand, nu se punea problema ca astazi 10 sept va fi inghitit Pamantul de o gaura neagra. Pe 10 este doar inaugurarea, particulele doar sunt accelerate la o viteza mult mai mica decat cea propusa, fara a fi ciocnite. Primele experimente in care vor avea loc ciocniri de particule vor avea loc in octombrie. In urma acestor ciocniri se vor produce intr-adevar unele gauri negre, dar (asa se sustine) de mase mult prea mici pentru a fi stabile, care se vor „evapora” imediat. Dar cum este vorba de conditii la limita, ceva despre care fizica moderna nu poate spune mai nimic cu certitudine, este posibil sa se produca si gauri destul de mari incat sa creasca destul de mult incat sa se produca scenariul prezentat de mass-media.

  17. Gica spune:

    am „apreciat” faptul ca PC-ul s-a „autosesizat” si a demonstrat impotriva ciocnirii dintre 2/mai multe partic. :)) din pacate nu a venit sfarsitul prostiei, toti jmecherii au arme si ameninta oamenii pe strada, parlamentarii umbla dupa muste, caltabosi si euro in loc sa isi faca treaba…din punctul meu de vedere se apropie sfarsitul politiei romane si a tatucului lor-alcoolicul wanna be David care face video-conferinte in loc sa aresteze tziganarimea, sfarsitul „imaginii” parlamentarilor si a politicienilor in general, a DNA-ului, cred ca a statului roman in general.
    de asemeni multa „UE” ptr ganditorii de mai sus care isi dau cu parerea cine face pe cine: stiinta vs. religie :)) cercetatorii sa isi faca treaba, clerul si „credinciosii” sa isi faca treaba si gata, parca suntem ultrasi la un meci de fotbal, cui ii spargem capul? :)) pai ne spune Nietzche cui: Dumnezeu este mort! Noi L-am omorat!Sangele Lui este pe mainile noastre – restul e ptr cunoscatori :))

  18. Lucian spune:

    Doamne ajuta,

    Chestia cu „crearea Big Bang-ului” este evident un truc al agit-prop-ului ateist, care sta cam prost mai nou cu „public relations”, si tocmai de-aia… „da-i, si da-i, si lupta, si lupta” pe internet, prin bloguri si pe-aiurea! Nimeni nu poate „crea” Big Bang-ul, asta ar fi o absurditate. Big Bang-ul este o singularitate. Creatie ex-nihilo. Nu vor cumva trufasii nostri „experimentatori” un accelerator-minune care sa iasa ***in afara*** continuumului spatio-temporal, in afara lanturilor cauzale, si de acolo, din nimic (nu din nu stiu ce „camp primordial” ci din nimic!), sa creeze … ceva? Vedeti ce absurda e chestia cu „cearea Big-Bang-ului”! Singurul lucru care se pretinde este simularea experimentala a unor stari de inalta energie care ar putea genera niste particule care ar sustine anumite modele (nici una dintre aceste teorii nefiind in stare sa explice singularitatea Big-Bang-ului, din motive evidente).

    Toate aceste spectacole ieftine de „sunet si lumina” ale agitatorilor atei/scientisti trebuie rabdate cu sobrietate si discernamant. Problemele nu-s ale credinciosilor, sunt de fapt ale lor. Doamne ajuta, si multumesc parinte pentru acest articol.

  19. carmen spune:

    CRED CA NU AR TREBUI SA NE INCREDEM IN SPUSELE UNOR FIZICIENI.CERT E CA TREBUIE SA NE INCREDEM IN DOMNUL ISUS CACI NU MAI EL DECIDE CAND VA VENI SFARSITUL LUMII PENTRU CA EL NU VA LASA NICI UN OM SA DISTRUGA CEEA CE EL A CREAT TIMP DE MILIOANE DE DECI SA NE INCREDEM IN DUMNEZEU SI VOM AVEA VIATA VESNICA ALATURI DE EL IL SLAVA CERULUI.

  20. raluca spune:

    Bine ca nu am TV, sunt scutita de astfel de circuri mediatice.

  21. silvia spune:

    Problema e faptul ca sub numele de „oameni de stiinta” se ascund cei ce vor sa manipuleze masele. E o notiune abstracta dar credibila de mase si tine. In Canada ne-au bombardat acum cateva luni cu vitamina D: la tv, in ziare, peste tot se dadeau stiri cum „oamenii de stiinta” au descoperit nu stiu cate chestii de la care ne salveaza vitamina D printre care si cancerul. Apoi la magazin oferta saptamanii: un flacon mare cu vitamina D doar $2 si tot asa. Din toate directiile numai vitamina D.

    Am avut de-a face cu mediul „oamenilor de stiinta” unde fiecare nu e interesat decat sa spuna sau sa faca orice, inclusiv minciuni si plagiat, pentru a obtine granturi (bani de la guvern sau firme) si a publica cat mai mult, nimeni nu mai e interesat de adevar, realitate sau valoare. Doar de bani, publicatii, conferinte si articole publicate.

    De bombardat cu diverse tampenii ne vor mai bombarda sa ne zapaceasca, sub acoperirea „oamenilor de stiinta” sau al altor autoritati de genul asta. Sa ne tinem tare de credinta ca doar Dumnezeu ne tine pe toti: rai sau buni, oameni de stiinta sau oameni simpli.

  22. radu spune:

    Pe TVR a fost la stiri un reportaj foarte echilibrat, depinde de televiziuni. Nu cred ca scopul exprimentului e sa dovedeasca ca nu exista Dumnezeu. Stiinta afirma ca materia exista din vesnicie si la un moment dat o sursa externa de energie a declansat Bing-Bangul. Sunt multe teorii legate de aparitia universului si a pamantului care sunt greu de demonstrat.
    Sfintii Parinti spun ca la crearea pamantului au exista alte legii fizice decat cele pe
    care acum le respecta universul.Stiinta nu poate accepta asa ceva si de aceea incerca sa explice cu legile fizice existente apartia pamatului si nu poate. Exista prea multe teorii care nu au acoperire si rostul acestui experiment este sa incerce sa aduca si date experimentale (desi poate ma insel). Dumnezeu a creat universul folosind materia deci si daca o sa descopere anumite particule nu insemana ca nu exista Dumnezeu.

  23. Anca spune:

    Eu imi aduc aminte episodul cu turnul Babel si cum le-a incurcat planurile Dumnezeu, celor ce intrasera pe un teren care nu era al lor. Probabil ca asa se va intampla si acum, daca miza proiectului este asa. Eu inclin totusi sa cred ca parintele Savatie are dreptate sa aplice ironia unui proiect tampit carr probabil ca ascunde altceva.

  24. Paul Slayer spune:

    @Radu: Nu stiinta, ci doar anumiti oameni de stiinta – influentati de o anumita filosofie – afirma, fara sa poata nicicum demonstra, ca materia ar fi din vesnicie. O pretentie clar anticrestina, caci Dumnezeu singur este vesnic si a creat lumea din nimic, nu dintr-o materie preexistenta, care ar fi astfel contemporana cu El si avand alta cauza. Sfintii Parinti nu spun nimic despre legile fizicii. Ce spun ei si intelege Biserica este ca intregul univers – material si spiritual sau energetic, cum vrem sa-i spunem – sufera anumite modificari de pe urma caderii in pacat.

  25. Emil spune:

    Frumos articolul
    M-as fi simtit mai bine daca era scris:unii adolescenti striga ca vor sa mai traiasca…a nu se intelege ca nu mai vreau sa traiesc…vreau sa traiesc…sa fac teologia…dar tot nu strig ca vreau sa mai traiesc…de parca Apocalipsa nu poate veni numai dupa bang-ul lor…
    Doamne ajuta!

  26. omulrau spune:

    E vorba doar de rating din pacate.

  27. blogideologic spune:

    Este vorba numai despre un experiment pentru căutarea bosonului Higgs, supranumit “God’s particle”. Este o particulă elementară căutată de o jumătate de veac. De fapt nu este decât în concreteţea sa materială un experiment de fizică. Fără îndoială, maşina de la CERN se bazează pe foarte mulţi bani şi incorporează tehnologia cea mai avansată. De altminteri la CERN a fost inventat Internetul. Ei bine, tehnologia se bazează pe filosofia existenţialistă. La CERN se face acum nu atât un experiment de fizică, deşi arată pregnant aşa, cât un experiment de filosofie existenţialistă. Reamintesc că Peter Higgs este un fizician teoretician scoţian. De altminteri fizica teoretică a fost inventată în secolul XIX în Scoţia de către James Clerk Maxwell. Şi nu întâmplător în Scoţia. În Epoca Luminilor clasică, adică secolele XVII şi XVIII, Iluminismul scoţian şi Iluminismul francez erau legate prin „vase comunicante” spirituale. Revoluţia din 1789 distrugea Iluminismul francez, dar lăsa intact Iluminismul scoţian. Care continuă şi în secolul XIX. La fel ca ideologii Junimismului de la noi, ideologul scoţian Thomas Carlyle (1795 – 1881) insista pe incorporarea dinamismului culturii germane, a ideologiei germane. Filosoful scoţian David Hume (1711 – 1776) influenţase ideologia clasică germană (prin Immanuel Kant), dar şi matematica germană (prin Leonhard Euler). Hume are un celebru discurs despre realitate şi cauzalitate, reluat şi explicat la noi abia în secolul XX de către Nae Ionescu (în prelegerile anului 1926). Dar în secolul XVIII, Immanuel Kant relua discursul lui David Hume şi propunea conceptul de noumen sau „lucrul în sine” pentru explicarea cauzalităţii şi realităţii. Iar Leonhard Euler, –singurul matematician sanctificat!–, propunea conceptul de funcţie ca un ersatz pentru descrierea matematică a cauzalităţii. În secolul XIX, fizicianul scoţian James Maxwell pleacă de la cele două surse de idei pentru a uni teoria electricităţii şi teoria magnetismului într-o singură teorie a electromagnetismului. Pentru aceasta el foloseşte un „lucru în sine” pe care îl numeşte „curentul de deplasare”. Curentul electric se defineşte operaţional drept „ceea ce se măsoară cu ampermetrul”, dar nimeni nu a măsurat vreodată „curentul de deplasare” cu un ampermetru! De fapt aceasta este caracteristica „lucrului în sine”*, el nu se poate determina experimental. Tot în contextul Iluminismului scoţian, continuat, iată!, şi în secolul XX, fizicianul Peter Higgs propunea bosonul supranumit God’s particle pentru a explica apariţia masei la toate celelalte particule la care se poate măsura o masă. Spuneam că experimentul iniţiat în prezent la CERN este un experiment de filosofie existenţialistă. El vrea să verifice dacă bosonul Higgs este, –sau nu–, un „lucru în sine”. *Pentru a sublinia importanţa conceptului Kantian, fizicianul german Heinrich Hertz (1857–1894) comenta: “Ecuaţiile fizicii matematice sunt mai inteligente decât oamenii care le-au scris”.

  28. james spune:

    Domnilor si doamnelor,
    am fost si eu socat dar nu de vestea ca lumea s-ar sfarsii ci de zumzetul din media. in primul rand cred ca mesterii de la Cern nu au facut nimic ca sa-si promoveze experimentul in media. ei au nevoie de rezultate in cercetarile lor si nu de publicitate la tv sau in ziar…
    Ce fac oamenii la Cern? fac niste lucruri tare simple: accelereaza niste particule minuscule la viteze foarte mari si le ciocnesc ca sa le sparga sa vada ce e inauntru.
    formulele cu gauri negre si bing banguri sunt pure inventii nascocite de presa sau de alte tertze persoane car vor sa apara la televizor.
    povestea cu bing bangu e o mare prostie. in primu rand cum poti recrea ceva (ce se presupune ca a fost) cand nu sti exact toti parametrii si situatia din acele momente.

    numai bine,
    james

  29. un mirean spune:

    Doamne ajuta parinte Savatie, sarutam dreapta. Mare bucurie ne-ati facut cu articolul asta.

    Eu nu mai am tv acasa, si nu am avut timp sa ma panichez. Nici de citit nu citesc in afara de carte ortodoxa. Am auzit ceva de eveniment, insa cand am intrebat in stanga in dreapta despre ce este vorba, nimeni nu a putut sa-mi explice ca sa inteleg.

    Scoateti oameni buni tv-urile din casa si scapati de panica:)

    Bine ca aveti grija de noi parinte.

    Doamne ajuta

  30. xdynx spune:

    Chestia cu experimentul seamana cu BABILON (vezi mai mult in NOULT TESAMENT despre zilele din urma )

    MASSMEDIA PROMOVEAZA TOT FELUL DE MINCIUNU CA SA LE CREASCA CONCURENTA
    $$$$$$$$$$$$$$$$$

    AM RENUTAT DE MULT LA TELVIZOR …. AM ALES SA IL UMREZ PE ISUS

    UITATIVA LA ASTA
    http://www.designdecorativ.ro/index.php/Blog-Design-Decorativ/Televizorul-ocupa-spatiu.html

  31. […] pe blogul părintelui Savatie Baştovoi şi urmărind comentariile legate de articolul Adio, a venit sfârşitul lumii! am dat de următorul […]

  32. dadatroll spune:

    Deci oameni e prostii.

  33. xdynx spune:

    Asa este firea omului decazuta …. SIN / PACAT

  34. Dan Iancu spune:

    stai ca mai vine. pe la unii a inceput numaratoarea inversa. e trist ca se vinde atit de bine prostia…

  35. unu-la-unu spune:

    Din acelasi capitol:
    Va mai amintiti de testul radiofonic de isterie in masa din America anului ’38 cu show-ul de halloween adaptat dupa Razboiul Lumilor dupa HG Wells?

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_War_of_the_Worlds_radio_broadcast

    Iaca avem si noi un spectacol, multimedial de data asta, de acelasi tip. Iar testul a fost pozitiv. Metodele de a crea isterie in masa sunt mai eficiente ca niciodata.
    Cat despre pregatirea oamenilor de tv… agentii stiu bine ce au de facut, iar redactorii depasesc cu greu inteligenta piciorului mesei pe care scriu…

  36. […] pe blogul părintelui Savatie Baştovoi şi urmărind comentariile legate de articolul Adio, a venit sfârşitul lumii! am dat de următorul […]

  37. blogideologic spune:

    „Ex ungue leonem.” 🙂

  38. […] IPO, Serban, canalia, oradeanul, canalia (2), nu-i stres (vezi comentariul #1), raluca, Savatie Tags: Accelerator, Apocalipsa, […]

  39. Zilele trecute , motoarele mass-mediei au fost turate la maxim in prezentarea “ celui mai mare experiment stiintific realizat de om “ , proiect in care cercetatorii Noului Babilon s-au adunat pentru a recrea in laborator momentul de inceput al formarii universului , pentru a descoperi particula lui Dumnezeu si alte baloane de sapun . Ca vor afla lucruri remarcabile , ca vor putea dezvolta arme teribile , este foarte probabil , dar pana la cele expuse de propaganda …

    Din nefericire presa a mai facut o ticalosie , intreband siret pe 09.11. : “ va fi sfarsitul lumii ? “ . Asta pentru a-i fi la indemana sa arunce in ridicol pe scepticii si criticii experimentului . Caci pe 10 si 11 septembrie tot ea trambita : “ ati vazut ca n-a fost sfarsitul lumii ? “

    Sa vedem ce aflam din site-ul oficial al CERN ( Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ) realizatorul mega acceleratorului de particule Large Hadron Collider ( LHC ) .

    Robert Oppenheimer , Niels Bohr si Lew Kowarski ( devenit mai apoi director CERN ) au fost pionierii , vizionarii crearii unui laborator de cercetari in fizica atomica la nivel european . Apoi in 1950 , laureatul Nobel Isidor Rabi a facut lobby la Coferinta Generala UNESCO de la Florenta pentru incurajarea formarii unui astfel de laborator stiintific international . Astfel , in 1951 la Paris s-a adoptat iar doua luni mai tarziu 11 state au semnat . Asa s-a nascut CERN . In aceeasi perioada in care a aparut si embrionul numit mai apoi Uniunea Europeana . ( NOTA 1 )

    In 1959 li se alatura Georges Charpak cel ce in 1992 va castiga premiul Nobel .

    Intre 1961 – 1965 Director-General of CERN devine Victor Weisskopf .

    In 1968 li se alatura Jack Steinberger , castigator al premilui Nobel in 1988 , cunoscut pentru studiile sale privind neutrino .

    De-a lungul timpului s-au contruit mai multe acceleratoare de particule iar prima ciocnire proton – proton s-a efectuat in ianuarie 1971 .

    Pe baza teoretizarilor lui Steven Weinberg din anii ‘ 60 , se descopera mai apoi particulele W si Z .

    Tematica principala a cercetarilor devine crearea de particule de anti-materie , precum si studierea ciocnirii dintre acestea si cele de materie . Inceputa initial cu ciocnirea proton – anti proton , s-a ajuns dupa un timp la crearea de anti hidrogen . Cercetatorii au mai calculat o asimetrie in univers intre materie si anti-materie , nefiind in parti egale cum au presupus ei ca ar fi fost la Big Bang . 96 % ar fi partea invizibila .

    In februarie 1985 incet excavarile pentru constructia Large Electron-Positron (LEP) , cel mai mare accelerator de particole de pe planeta , cu o circumferinta de 27 de km .

    In 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventie realizata in cadrul CERN , acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg . Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT) , unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C) .

    In 1992 premiul Nobel ii este decernat lui Georges Charpak din staff-ul CERN .

    In septembrie 1995 se declara crearea primului atom de anti-hidrogen , dar cu o viata foarte scurta . Se spera sa i se lungeasca existenta in conditii de frig extrem , pentru a fi studiat pe indelete . Apoi se va trece la studiul ciocnirii hidrogen – anti hidrogen . FASCINANT , NU-I ASA ?

    Sa vedem acum cine sunt personalitatile stiintifice de mai sus :

    J. Robert Oppenheimer

    ( 1904 – 1967 ) , evreu american , director al Manhattan Project , supranumit “ tatal bombei atomice “ a depus eforturi deosebinte pentru realizarea ei la Los Alamos National Laboratory .

    In 1933 invata sanscrita si citeste Bhagavad Gita scrisa in limba de origine . Invatatura aceasta orientala avea sa-i devina filosofia vietii .

    Referitor la Trinity test ( denumirea primei testari a unei explozii nucleare realizate pe teritoriul SUA pentru studierea grozaviei ce va fi la scurt timp lansata asupra civililor japonezi ) Oppenheimer cita din Bhagavad Gita :

    “ Dacă lumina a o mie de sori ar exploda odată pe cer, ar fi ca frumuseţea celui puternic . Acum am devenit Moartea, distrugătorul lumilor „ ( NOTA 2 )

    Tot in anii 30 este influentat de idei comuniste . ( NOTA 3 )

    Niels Bohr

    ( 1885 – 1962 ) , evreu danez , premiul Nobel 1922 . Participant principal la Manhattan Project . Cunoscut ca fiind prim consultantul “ tatalui bombei atomice “

    Lew Kowarski

    ( 1907 – 1979 ) evreu rus , incepe studiile energiei nucleare in 1939 . A lucrat in Anglia , Canada , dupa razboi in Franta .

    Isidor Isaac Rabi

    ( 1898 – 1988 ) , evreu austro-ungar , laureat Nobel , director asociat din 1940 la Massachusetts Institute of Technology , in cadrul departamentului ce a dezvoltat constructia bombei atomice . Fost student al lui Oppenheimer . Era unul din putinele exceptii caruia i se permiteau intrari – iesiri din ultra secretul Los Alamos .

    Steven Weinberg

    ( 1933 – ) , evreu american , laureat Nobel .

    Cartile sale de popularizare a stiintei sunt un amestec de istorie , filisofie , stiinta si ATEISM . Intr-una din ele spunea :

    “ Religia este o insulta a demnitatii umane . Fara religie, oamenii buni ar face lucruri bune iar oamenii rai ar face lucruri rele. Ca sa convingi un om bun sa faca lucruri rele ai nevoie de religie „

    Victor Frederick Weisskopf

    ( 1908 , 2002 ) , evreu austro-american , ATEU , a lucrat la Los Alamos , in cadrul Manhattan Project .

    Jack Steinberger

    ( 1921 – ) , evreu germano-american , premiul Nobel 1988 , a studiat indrumat de Edward Teller ( evreu ungur , tatal bombei cu hidrogen , membru Manhattan Project , recrutat de Nelson A. Rockefeller in Special Studies Project )

    Georges Charpak

    ( 1924 – ) , evreu polonez , in 1959 intra in staff-ul CERN .

    Deci astia sunt oamenii , unii dintre ei sigur fara scrupule , care se joaca cu energii terifiante … Putem avea incredere in ei ? Si pana la urma ce urmaresc de fapt ?

    Albert Einstein

    ( 1879 – 1955 ) , evreu german , considerat un geniu si cel mai mare om de stiinta din istoria moderna il convinge pe presedintele USA Franklin Delano Roosevelt de necesitatea fabricarii bombei atomice , astfel incat eforturile sale se concretizeaza in 1942 prin Manhattan Project . Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki . Daca mai intarziau putin , nu mai aveau motiv s-o foloseasca …

    Albert Einstein , ateu , socialist si un oponent aprig al nationalismului declara intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:

    “ Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi. “

    General Electric Company , pe vremea cand avea sloganul “ noi aduce lucruri bune pentru viata “ , au fost principalii furnizori ai suportului tehnic pentru fabricarea bombelor atomice lansate asupra Japoniei .

    Este cotata a sasea companie pe plan mondial si s-a format in 1892 prin unirea Edison General Electric Company si Thomson-Houston Electric Company printr-un aranjament al gigantului J. P. Morgan ( NOTA 6 ) . Sediul se afla in Rockefeller Center . Membra COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS . ( NOTA 3 )

    Acum au sloganul “ imaginatia la lucru “ . La ce sa ne asteptam ?

    Cateva cuvinte despre :

    World Wide Web

    Dupa cum spuneam mai sus , in 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventie realizata in cadrul CERN , acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg . Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology unde in 1944 acolo infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C) cu suportul DARPA ( pionieri ai internetului )

    DARPA

    De-alungul timpului , Defense Advanced Research Projects Agency ( DARPA ) a initiat si dezvoltat ( coordonand companii precum Bell Labs, General Electric , MIT , etc. ) intre altele : internetul , inteligenta artificiala , realitatea virtuala .

    Subordonari directe directorului ( DARPA ) :

    Defense Sciences Office (DSO)

    Information Processing Techniques Office (IPTO)

    Microsystems Technology Office (MTO)

    Strategic Technology Office (STO)

    Tactical Technology Office (TTO)

    Cel mai controversat a fost insa :

    US Information Awareness Office

    DE VAZUT foto :

    Acest organism a dovedit un tupeu dincolo de limite iar mesajul era atat de clar incat incepusera sa-si puna intrebari si sa se trezeasca si dintre cei adormiti de indoctrinarea SISTEMULUI . De aceea l-au si oprit oficial .

    Information Awareness Office (IAO) a fost intemeiat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) in ianuarie 2002 si se ocupa cu proiecte tehnologice si informatice foarte avansate la nivel global pentru o asa zisa securitate nationala . A fost o consecinta directa a evenimentelor din 11.09.2001 ( NOTA 4 ) si crea oportunitatea unei supravegheri totale de tip Big Brother .

    Chiar daca a fost desfiintata , proiectele sale le-au preluat alte organizatii .

    Motto-ul scientia potentia est ( informatia inseamna putere ) a fost folosit prima data de masonul Sir Francis Bacon .

    Initialele I.A.O. sunt folosite ca formula magica de Hermetic Order of the Golden Dawn ( care primea indicatii de la “ sefi secreti “ non umani )

    Conform

    http://www.golden-dawn.com/temple/displaycontent.aspx?pageid=263

    Ar insemna : Isis, Apophis si Osiris

    Citez din site-ul oficial :

    Proclaim: „Virgo, Isis, mighty Mother. Scorpio, Apophis, destroyer. Sol, Osiris, slain and risen. Isis, Apophis, Osiris.” Vibrate: „IAO.”

    Un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn l-a avut Eliphas Lévi ( 1810 – 1875 ) . Acesta spunea :

    „ Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului . Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei . Este ( nu pot scrie cea mai mare hula ) . Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal „ ( NOTA 5 )

    Prieteni , mie nu-mi plac acesti savanti anti crestini ai Noului Babilon . Lor li se adauga mase de cercetatori care se pun in slujba lor , dar care nu realizeaza ca sunt simple unelte …

    Proiectul pentru care mass-media a facut atata tam-tam a costat enorm . Se puteau face altceva cu ei . Sunt 800 000 000 de malnutriti pe planeta . Dar PAPUSARII n-au interes sa-i hraneasca .

    Intr-o emisiune pe aceasta tema , realizatorul de la Realitatea TV incerca sa ne convinga ca nu se poate intampla nimic din moment ce se lucreaza cu particule atomice si sub atomice . De parca pentru bomba atomica este nevoie de manevrat petroliere … Tot el alatura criticile la adresa acestui experiment cu urmatoarele „ teorii conspirationiste „ :

    Evreii conduc mega bancile din New York

    Si

    Atacurile de la 11.09.2001 nu sunt conforme cu varianta oficiala

    Prima nu este teorie , ci fapt , caci oricine se oboseste sa studieze site-urile acelor banci descopera singuri istoricul si sefii lor …

    Referitor la a doua , omul Realitatii , chiar nu si-a pus nici un semn de intrebare ?

    De fapt , fara sa vrea , a spus un mare adevar . Le-a alaturat pe toate trei intr-o categorie , dar nici una nu este teorie a conspiratiei …

  40. mihailt spune:

    Dom-le daca Dumnezeu vrea legile fizice pot sa nu functioneze.
    „Cred intr-Unul Dumnezeu Tatal atottiitorul” etc.
    Tot ce se intampla Dumnezeu stie ca se intampla.

  41. admin spune:

    Dumnezeu este drept. Nu ar falsifica realităţile fizicii. E prea mult să vorbim despre asta.

  42. mihailt spune:

    Newton nu a dat niciun ban ca sa descopere legea gravitatiei.
    Se zice clar „Dumnezeu celor mandri le sta impotriva iar celor smeriti le da har”.
    La fel si Einstein mergea cu tramvaiul acasa si a primit in dar teoria relativitatii.

    Dom-le pai exista in Vechiul Testament un fragment unde se arata cum a modificat Dumnezeu miscarea tuturor corpurilor ceresti ca sa prelungeasca ziua.

    Normal ca nu le modifica arbitrar (legile fizicii) ci cum zice la slujba „Doamne cela ce prin adancul intelepciunii cu iubirea de oameni toate le chivernisesti si ceea ce este de folos tuturor le daruiesti”.
    Pai normal ca Dumnezeu ne da necazuri , ne da bucurii da toate spre binele sufletele noastre.

    Asa oamenii de stiinta cica acusi creaza viata…hahaha.

  43. Serafim spune:

    ratingul Parinte,ratingul.Credeti ca in redactii nu a fost ironizata stirea.Eu cred ca va inselati.Doar c nu pot sa faca acest lucru pe post.Pierde stirea din intensitate si din senzational.

  44. un mirean spune:

    Serafim „Credeti ca in redactii nu a fost ironizata stirea.Eu cred ca va inselati.Doar c nu pot sa faca acest lucru pe post.”

    Ii spuneam odata unuia din copiii mei ca intr-un cos cu mere stricat daca pui un mar bun, cat timp dureaza pana se strica?

    Cautati-va alt loc de munca.

  45. adrian spune:

    Totul va fi bine. Experimentul va demonstra că Bing Bang-ul a fost o realitate confirmată ştiinţific. Aşadar, Dumnezeu nu există.

    dar înainte de big-bang ce a fost?…

  46. Paul Slayer spune:

    In contextul de mai sus: sa aruncam electricitatea si motorina, sunt necurate :). No comment.

  47. IN LEGATURA CU TEMERILE MELE :

    Nu am incredere in savantii TICALOSI care au lucrat in cadrul Manhattan Project . ATENTIE ! Doreau crearea armei nucleare inca inainte de inceperea celui de al doilea razboi mondial . L-au convins pe presedintele SUA Franklin Delano Roosevelt iar acesta in AUGUST 1939 autorizeaza inceputul cercetarilor . Iar razboiul a inceput in SEPTEMBRIE … Bomba este functionala de abia in 1945 si pe ultima suta de metri a razboiului este lansata asupra civililor din Hiroshima si Nagasaki . Daca mai intarziau putin , nu mai aveau motiv s-o foloseasca …

    SUBLINIEZ : nu guvernul a cerut savantilor descoperirea unei super arme , ci savantii au cerut guvernului construirea ei . Iar o parte dintre acestia au cerut dupa razboi crearea CERN . Asta este TERIBILA REALITATE .

    Desigur , aceia intre timp au murit , dar cei care le-au luat locul au fost alesi dupa aceeasi gandire . Evident , mai sus am vorbit de elitele dintre savanti , de premiati Nobel , de spuma spumelor . Credeti ca ne spun tot ce au in cap ? Consider ca nu . Consider ca miile de cercetatori aflati in slujba lor sunt asemenea lucratorilor din cadrul Manhattan Project . Lucrau , dar nu stiau REAL la ce . Consider ca aceasta masa de cercetatori este mai departe de cunostintele elitelor decat masa de muncitori de pe un santier naval de stiinta inginerilor .

    Nu am incredere in aceste elite ce sunt nu doar anti crestini , ci si impotriva legilor lui Moise .

    Alt lucru bizar :

    ELITELE din alt domeniu au finantat … nazismul . Cititi va rog si articolul :

    http://saccsiv.weblog.ro/2008-07-09/432016/NATIONAL-SOCIALISMUL-%2C-cea-mai-mare-cacea–.html

    De ce ? Raspunsul poate fi acesta :

    http://saccsiv.weblog.ro/2008-07-16/440991/ENDGAME-%E2%80%93-ALEX-JONES-%2C-subtitrare-in-li–.html

  48. Sky spune:

    Frica … o arma necesara ca masele sa nu iasa din tenebrele manipularii …

    Implementarea ei difera de la om la om … daca la tine nu merge faza cu sfarsitul lumii, la atzii a mers destul de bine …

  49. blogideologic spune:

    Referindu-se la modul cum blogurile au comentat recenta iniţiere a experimentului de la CERN cu maşina pentru accelerare chemată Large Hadron Collider, Tim Berners-Lee conchidea că Internetul a devenit un mediu pentru propagarea zvonurilor, insinuărilor, şi (ceea ce este foarte grav!) a diverselor variante pe care le poate căpăta teoria conspiraţiei. “On the web the thinking of cults can spread very rapidly and suddenly a cult which has 12 people who had some deep personal issues suddenly find a formula which was very believable. A sort of conspiracy theory of sorts and which you can imagine spreading to thousands of people and being deeply damaging.” În opinia lui Tim Berners-Lee, un cult ce are la început numai doisprezece oameni care cred în el s-ar putea propaga extrem de facil şi de nociv cu ajutorul Internetului. Ca într-o distopie, Tim Berners-Lee este primul om de ştiinţă ce solicită instituirea unui fel de „minister al adevărului” care să permită participarea indivizilor pe marele forum World Wide Web numai în funcţie de criteriul Adevăr/Fals. Gândind aşa, sir Tim Berners-Lee se exprimă chiar împotriva gânditorului liberal John Stuart Mill (1806 – 1873), care scria : „We can never be sure that the opinion we are endeavoring to stifle is a false opinion; and if we were sure, stifling it would be an evil still.” – „Nu putem fi niciodată siguri că opinia pe care ne forţăm să o strangulăm este falsă ; şi chiar dacă am avea certitudinea falsităţii sale, reprimarea acelei opinii ar fi încă un rău.” (excerpt din eseul “Despre libertate”, din anul 1859)

  50. sorin spune:

    Daca inloc de a ne uita la televizor am face ceva constructiv poate nu ar mai fi nimeni panicat ci fiecare si-ar face canonul si si-ar vedea de pacatele lui.

    Sunt sigur ca sunt foarte multe lucruri pe care cineva ar putea sa le faca in loc de privit la televizor: citit o carte, a face un acastist, paraclis,a invata ceva nou, o limba straina, ceva folositor in viata, vizita batranii de la azil, a face un sport, a juta pe altii, a-ti folosi mintea care ti-a dat-o Dumnezeu la a face ceva bun si frumos.

    Dar cum in general omul dupa ce vine de la munca vrea sa se relaxeze, de obicei fuge la televizor crezand ca acolo se va destinde. Si in loc de asta isi umple capul cu tot felul de informatii care nici el nu stie la ce o sa-i foloseasca vreodata in loc sa piarda acele cateva ore facand ceva constructiv, pentru el sau pentru altii.

  51. ghenadie spune:

    cine ar finanta propriul sfarsit?am ras de m-am prapadit…se aseamana cu mersul pe luna al lui armstrong!

  52. Adrian S spune:

    Dumnezeu să ne lumineze mintea şi să ne întărească credinţa.

    Nici eu nu mai am televizor de multă vreme, dar la panica ce se vede şi se simte în jur nici nu e nevoie.
    Aşa cum e scris:

    „Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl“ (Matei 24:36).

    „Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici, sau acolo”, să nu-l credeţi. Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi. Iată, că v-am spus mai dinainte. Deci, dacă vă vor zice: „Iată-L în pustie”, să nu vă duceţi acolo! „Iată-L în odăiţe ascunse”, să nu credeţi.” (Matei 24:23-26)

    Acum a venit şi „criza financiară” (+ taxe şi scumpiri) şi odată cu ea şi microchip-urile pe actele de identitate, paşapoarte, permise auto, codul de bare pe produsele din pieţe, iar în scurt timp se vor face implanturile (pentru că prea repede şi deodată au venit toate).

    „Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este 666.” (Apocalipsa 13:16-18)

    Aşa că oameni buni, eu zic să nu disperaţi şi să nu intraţi în panică, ci să vă rugaţi Domnului să ne întărească în credinţă şi răbdare.

    „Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus” (Apocalipsa 14:12)

    Ştirea asta cu big-bangul lor m-a lăsat rece. O altă minciună, o altă metodă de manipulare. Un alt motiv de a creea panică sau chiar o revoltă.

    (Scuzaţi devierea de la subiect, dar toate se leagă prea bine).

    Dumnezeu să ne păzească.

  53. ntaniela spune:

    ar trebui sa avem credinta in dumnezeu dar unii in loc sa aibe credinta sta de critica si pa cine pa dumnezeul nostru care sa fim sinceri lume inca ne iarta pacatele ca alminteri la tot ceia ce se vb la tv daca nar fi fost EL pina acum chiar ca ar fi fost sfirsitul lumiii

  54. radu spune:

    La CERN se cheltuiesc sume astronomice si trebuie sa dea si ei din codita ca sa se stie ca exista, sa-si justifice fondurile alocate de „ei”in slujirea materialismului de care sunt legati nerealizand ca isi pierd cel mai pretios timp ca sa justifice ce? ca nu de cercetarile lor depinde existenta noastra ci de DUMNEZEU(Dumnezeu se scrie cu majuscula!) de care se pare nu prea tin cont.ar trebui sa isi aduca aminte fiecare de intelepciunea acestui popor care spune ca: ce semeni aceea culegi! grija mare la ce faci! Doamne ajuta-ne te rugam

  55. nata spune:

    sfirsitul lumii va fi,dar nimeni nu cunoaste ziua si ora acestui eveniment.Printre comentarii am gasit o parere care ma deranjat enorm si anume: nu exista dumnezeu. Dumnezeu exista si el va pune capat tuturor suferintelor si nedreptatilor din ziua de azi. Noua,oamenilor ,nu ni se revine sa discutam despre ziua exacta a sfirsitului lumii pentru ca aceasta i se revine lui D-zeu.

  56. anapopov spune:

    noua ne este frica de dumnezeu aseasta este puterea lui noi ne rugam la domnul nostru sa ne apere de toatele pacatele sa ne scape de aceast necaz care se abate asupra noastra rugativa ca totul sa fie bine

Lasă un comentariu