Patriarhul va fi primit la Noul Neamț ca Ceaușescu!

flori noulneamt

Vizita patriarhului Kiril la mănăstirea Noul Neamț, aflată în zona de influență a Tiraspolului, a stat sub semnul incertitudinii pînă în ultimele zile. Dar săptămîna trecută s-a decis: patriarhul vine și trebuie primit cum se cuvine.

Patriarhul va avea parte de o primire de care se bucura doar Ceaușescu. Se știe că în calea dictatorului se plantau în grabă copaci, flori, păpușoi și orice altă recoltă capabilă să bucure ochiul. Așa și la Noul Neamț, cu ocazia vizitei patriarhului, s-au tăiat nucii bătrîni și duzii din fața mănăstirii și s-a turnat asfalt. În asfalt s-au lăsat și niște parcele în care au fost înfipte flori. În curtea mănăstirii tot s-au tăiat copaci, care vor fi înlocuiți cu alți copaci, mai frumoși.

Ieri seara Evghenie Sevciuk a fost pe la mănăstirea Noul Neamț, într-o vizită neprotocolară, însoțit de starețul mănăstirii, arhimandritul Paisie. Era supărat că florile înfipte în țărînă pentru a bucura ochii patriarhului nu arată prea bine. Există riscul ca ele să se ofilească. Întîmplarea poate crește într-un adevărat scandal intern, deoarece firma care s-a ocupat cu plantarea florilor aparține fiului primarului Tiraspolului.

Poate tot din această cauză, starețul mănăstirii nici nu s-a dus azi să-l întîlneacă pe Patriarh la Chișinău. Probleme acasă…

florinoulneamt

florinoulneamt2

7 Responses to Patriarhul va fi primit la Noul Neamț ca Ceaușescu!

 1. iubire spune:

  Înfiorător.

 2. enoriasa spune:

  Frumoase flori!!!

 3. mihaela spune:

  suuperb!
  au inlocuit nucii si duzii cu balariile astea !
  primarul sau fiul lui avea nevoie de mobila din lemn masiv …de nuc …

 4. sherlock_holmes spune:

  draga parinte Savatie,

  Oare nu mai exista in Basarabia oameni care sa-i spuna si patriarhului dar poate si lui Rogozin,ca daca vor ca Rusia sa faca un bine in fata lui Dumnezeu,dar si lor rusilor,dar si basarabenilor…politica lor ar trebui sa fie una crestineasca,in primul rind.Eu cred ca Basarabia in nici cel mai negru cosmar nu ar trebui sa intre politic in UE,cred ca nici Rusia nu doreste asa ceva,atunci de ce nu intr-ajutorare,de ce nu gasire de solutii bune pentru toti ? Poate ii ajutam si pe romanii din Romania sa iasa din UE si Nato,poate mai raminem de partea lui Hristos,fara sa ajungem la catacombe si martiriu….dumneavoastra nu puteti vorbi cu patriarhul ?

 5. Înseamnă că va sfârşi la fel?

 6. iubire spune:

  sherlock_holmes, ce bine ar fi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 7. Gigel Chiazna spune:

  bine ca nu au plantat palmieri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: