Municipiul Bălți s-a declarat „zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova”. Homosexualii sînt în panică

Avocatul Parlamentar Tudor Lazăr a sărit cu gura (ar fi trebuit să zic a sărut de fund) la decizia Primăriei Bălți de a interzice „desfăşurarea acţiunilor homosexualilor”, „propaganda agresivă a minorităţilor sexuale în municipiul Bălţi”. Consiliul municipal „declară teritoriul municipiului drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova”. Lazăr pune această hotărîre alături de rasism și xenofobie, rămînînd puțin pînă la a spune că Primăria Bălți vrea să ardă homosexualii în cuptoare comandate de la Auschwitz.

Pentru avocatul Lazăr e bine să știe că orientarea sexuală și cu atît mai mult apucăturile gender ( o boală psihică gravă care le face pe femei să se creadă bărbați, iar pe bărbați să se creadă femei ), nu sînt incluse în Carta Drepturilor Omului. Homosexualitatea a fost scoasă din lista dereglărilor psihice abia la începutul anilor 90, deși prin asta homosexualii nu au devenit mai sănătoși. Tudor Lazăr ar face bine să urmărească și alte decizii ale ONU, nu doar cele legate de homosexuali și problemele gender. Afirmația „Astfel, Comitetul de Miniştri reafirmă principiul, conform căruia niciun fel de valori culturale, tradiţionale sau religioase, inclusiv şi regulile „culturii dominante” nu pot fi utilizate pentru justificarea declaraţiilor de ură sau a altor forme de discriminare, incluzând discriminarea pe criteriu de orientare sexuală sau identitate gender” este neconformă cu realitatea. La a 16-a ședință a ONU din 11 martie 20011 s-a aprobat rezoluția A/HRC/16/L.6 prin care valorile tradiționale primează asupra altor aspecte și în nici un caz așa cum vrea Tudor Lazăr.

O decizie similară a fost luată în anul trecut în Peterburg, un oraș care numără de trei ori populația Republicii Moldova. Petersburghezii au mers mai departe, propunînd un proiect de lege prin care paradele homosexuale să intre sub incidența legii și să fie pedepsite cu închisoare sau amenzi usturătoare, în funcție de amploarea propagandei, făcîndu-se diferențe între demnitarii de stat și oamenii de rînd.

Sper din tot sufletul că și alte primării din Moldova vor urma exemplu Bălțiului și , de ce nu, Chișinăul?

Declarația lui Tudor Lazăr

Am reiterat, cu diverse ocazii că, asemenea altor forme de discriminare şi intoleranţă, cum ar fi rasismul, xenofobia, islamofobia sau antisemitismul, homofobia este inacceptabilă într-un stat democratic, de drept, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui reprezintă valori supreme şi sunt garantate.
Am constatat cu stupoare, din sursele mass-media, că Consiliul municipal Bălţi a votat astăzi, 23 februarie, un proiect de decizie care interzice „desfăşurarea acţiunilor homosexualilor”, „propaganda agresivă a minorităţilor sexuale în municipiul Bălţi” şi „declară teritoriul municipiului drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Avînd în vedere caracterul discriminatoriu şi neconstituţional al acestui act, iar pe de altă parte, statuînd prevederile Constituţiei Republicii Moldova, ce enunţă expres că prevederile cu privire la drepturile omului urmează să fie interpretate în conformitate cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi acordurile internaţionale la care ţara este parte, condamn cu fermitate această decizie şi solicit autorităţilor de resort să se autosesizeze pe acest caz, întru considerarea acesteia a fi pasibilă, anulării.

În acelaşi context, reiterez Recomandarea CM/Rec(2010)5, adoptată la 31 martie 2010 de către Comitetul de miniştri al Consiliului Europei, adresată Statelor-membre, asupra măsurilor de combatere a discriminării pe criteriu de orientare sexuală şi identitate gender.

Astfel, Comitetul de Miniştri reafirmă principiul, conform căruia niciun fel de valori culturale, tradiţionale sau religioase, inclusiv şi regulile „culturii dominante” nu pot fi utilizate pentru justificarea declaraţiilor de ură sau a altor forme de discriminare, incluzând discriminarea pe criteriu de orientare sexuală sau identitate gender.

20 Responses to Municipiul Bălți s-a declarat „zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova”. Homosexualii sînt în panică

 1. E spune:

  Sa zicem ca nu ma intereseaza daca cineva din jur e homosexual, adica as incerca sa il consider la fel ca pe colegii mei care nu sunt, daca pastreaza limitele bunului simt. Ce nu pot pricepe este de ce trebuie sa ii acceptam despuiati pe strada, facand gesturi absolut obscene. Daca majoritatea heterosexuala ar face asemenea parade tot nu as fi de acord… Doar ca e minoritate trebuie sa accept sa se poarte in public mai urat decat restul??

 2. saman55 spune:

  Absolut de acord, dar asta se intampla doar pentru ca nu se ia atitudine . Nu luptam pentru o lume mai buna, nu ne pasa.Nici macar o zecime din cunoscutii mei sa zicem, nu ar incerca sa sustina o cauza asa cum o face parintele Savatie .Homosexualul trebuie sa aiba un nivel de constiinta foarte ridicat ca sa-si doreasca sa se ”ascunda”sau mai mult sa recunoasca ca e bolnav,intrucat pentru cei mai multi din ei ,a deveni oameni normali pare practic irealizabil , chiar daca unii isi doresc asta…

 3. callina spune:

  pagina este in alt format sau am „vedenii” ? parca era mai dragut vechiul format, dar depinde de parerea celorlalti ..

 4. Şi mie îmi plăcea mai mult. Era şi mai uşor de observat ultimele comentarii.

 5. viorica spune:

  Dacă-mi amintesc bine, în urmă cu aproape un an îsi expuneau cearşafurile în public cca 9 sufocati discriminare din pricina credinţei noastre că Hristos a înviat. Cum decizia Consiliului Municipal Bălţi face referire la „propaganda agresivă” care nu este încurajată nici dacă-ar veni din partea majorităţii, înseamnă că ceea ce deranjează de fapt este susţinerea Bisericii. Nu obţinerea vreunei libertăţi pentru un grup de oameni este motorul acestei atitudinii, ci pur şi simplu urmăreşte îngrădirea libertăţii noastre de a ne trăi credinţa. Constiinţa trebuie să tacă, sau să închidă ochii!
  În mod bizar, simultan cu stupoarea (!)avocatului parlamentar, apare în presă o informaţie:
  http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Peste_90_de_mii_de_homosexualii_traiesc_in_Republica_Moldova_0_651534928.html
  care, ar trebui să ne ridice părul în cap, maciucă: în mai putin de un an de la cîteva zeci de nefericiţi, bătuţi de soartă – la 90 de mii! doar viruşii mai au aşa viteză de multiplicare…
  Din fericire cifra în cauză provine de la centrul gender-doc şi aflăm că nu are la bază date statistice, este doar o estimare a cărei credibilitate poate fi pusă serios la îndoială …

 6. viorica spune:

  ….am văzut ca fotografia de la o poastare anterioară a fost stearsă de WP la cerere… se pare că nici ei nu suportă să se vadă 🙂

 7. „20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
  21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
  23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!” Romani 1

 8. „9. V-am scris în epistolă să nu vă amestecaţi cu desfrânaţii;
  10. Dar nu am spus, desigur, despre desfrânaţii acestei lumi, sau despre lacomi, sau despre răpitori, sau despre închinătorii la idoli, căci altfel ar trebui să ieşiţi afară din lume.
  11. Dar eu v-am scris acum să nu vă amestecaţi cu vreunul, care, numindu-se frate, va fi desfrânat, sau lacom, sau închinător la idoli, sau ocărâtor, sau beţiv, sau răpitor. Cu unul ca acesta nici să nu şedeţi la masă.” I Corinteni 5

 9. mihaela spune:

  Bravo, Balti! E un gest pe care cu siguranta Dumnezeu nu il uita si nu il lasa nerasplatit! Sa dea Domnul cat mai multi romani sa va urmeze exemplul!

 10. George spune:

  Sunteti inapoiati rau.

 11. vio2007 spune:

  @George
  regret că trageţi concluzii îndrăznesc să spun, pripite…
  citez din informaţia publicată recent de un grup dedicat – sub pretextul apărării principiului nediscriminării – propagandei homosexuale:
  „Săptămâna trecută, Consiliul pentru Drepturile Omului a organizat prima discuție tematică dedicată problemei de discriminare şi violenţei pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen. Într-un discurs emoţionant adresat Consiliului, la 7 martie, asupra situaţiei la nivel mondial în ceea ce priveşte ameninţările la adresa diversităţii, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a spus delegaţilor: „Suntem martorii unui model de violenţă şi discriminare îndreptată spre oameni doar pentru că sunt gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali. Aceasta este o tragedie monumentală pentru cei afectaţi – şi o pată pe conştiinţa noastră colectivă. Aceasta este, de asemenea, o încălcare a dreptului internaţional.”
  Retineti, nu numai in Moldova: „situaţia la nivel mondial (…)este o tragedie monumentală(sic!) şi o pată ..”- emotionant, nu?
  Ce credeţi, le este ciudă că nu sînt lăsaţi să iasă în stradă purtînd în loc de haine, pene?

  p.s. Aud că şi Cahulul se alătură normalităţii, opunîndu-se propagandei homosexuale, decizie pe care o salut!

 12. viorica spune:

  @George
  regret că trageţi concluzii îndrăznesc să spun, pripite…
  citez din informaţia publicată recent de un grup dedicat – sub pretextul apărării principiului nediscriminării – propagandei homosexuale:
  „Săptămâna trecută, Consiliul pentru Drepturile Omului a organizat prima discuție tematică dedicată problemei de discriminare şi violenţei pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen. Într-un discurs emoţionant adresat Consiliului, la 7 martie, asupra situaţiei la nivel mondial în ceea ce priveşte ameninţările la adresa diversităţii, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a spus delegaţilor: „Suntem martorii unui model de violenţă şi discriminare îndreptată spre oameni doar pentru că sunt gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali. Aceasta este o tragedie monumentală pentru cei afectaţi – şi o pată pe conştiinţa noastră colectivă. Aceasta este, de asemenea, o încălcare a dreptului internaţional.”
  Retineti, nu numai in Moldova: „situaţia la nivel mondial (…)este o tragedie monumentală(sic!) şi o pată ..”- emotionant, nu?
  Ce credeţi, le este ciudă că nu sînt lăsaţi să iasă în stradă purtînd în loc de haine, pene?
  P.S. Aud că şi Cahulul se alătură normalităţii, opunîndu-se propagandei homosexuale, decizie pe care o salut!

 13. andreea spune:

  dumnezeu sa te ocroteasca eu si familia mea suntem foarte credinciosi.doamne ajuta

 14. andreea spune:

  e foarte frumos BUNUL DUMNEZEU sa te ajute mereu in viata

 15. MIHAI ADRIAN spune:

  AR TREBUII SA INCEAPA ROMANUL SA SE DESTEPTE, SA SE TREZEASCA DI ADORMIRE, PENTRU CA TOT CEEA CE SE INTAMPLA IN ROMANIA VINE DE LA UE. NOI NU AVEM VOIE SA GANDIM CE TREBUIE SA FACEM, SA SPUNEM,SA GANDIM. UITATI-VA LA GRECIA SI RESPECTATII CA STIU CE VOR SA FACA, NU SI-AU PIERDUT DEMNITATEA ASA CUM FACEM NOI ROMANII II PUPAM PE CEI DE LA UE, FMI,ONU SI ALTELE.HOMOSEXUALII AR FACE BINE SA NU MAI IASA IN STRADA SA FACA PARADE, MITINGURI CA LUMEA SA CAM SATURAT DE EI.VOR CE????? FACE BINE BISERICA CA SE OPUNE DAR TREBUIA SA FACA ACEST LUCRU ATUNCI CAND SA ADOPTAT LEGEA SI IN ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. cata spune:

  o familie are nevoiasa are nevoie de sprijinul tau http://familianicuta.blogspot.com/

 17. callina spune:

  ” dar oare cum am devenit noi asa de tacuti, ca nu ne e in fire ? „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: