Închideți Uniunea Jurnaliștilor!

Notă: Imaginea lipsește deoarece a fost ștearsă de WP, probabil la cerere (reprezenta o paradă gay).

Cînd mi se lehămisise cu totul de legea antidiscriminarea și matroșii ei, dau din întîmplare de dialogul doamnei Maria Bulat Saharneanu cu o activistă pusă în slujba celei mai mici minorități din Moldova, mică dar rea.

Am ajuns să o trăiesc și pe asta: să ascult la Vocea Basarabiei, un radio care și-a făcut față printr-o asiduă campanie de ridicare a unei cruci numite a neamului românesc, ditirambi aduși mizeriei umane și ocări aduse preoțimii, într-un stil vrednic doar de cei care umblă cu țuruiece prin fața ambasadelor.

Am auzit iarăși un interviu de suflet ziditor, în care gazda arunca mingi la fileul respondentei: oare ce să facem ca poporul să înțeleagă necesitatea votării acestei legi? Mi se pare că poporul pur și simplu nu înțelege despre ce este vorba… Și tot așa, de parcă întrebările au fost suflate de la Natalia Morari, o tînără speranță a jurnalismului autohton care se irosește în inumana strădanie de a-i învăța pe moldoveni ce înseamnă, totuși, homosexualitatea…

Apoi vorbă în dodii despre aceea că nimeni nu a citit de fapt proiectul de lege și de aceea îl critică.

Era mai simplu, în acea emisiune fără capăt să se citească cele două pagini pe care încape întreg proiectul de lege privind antidiscriminarea, a cărui hibă nu e doar sintagma ”orientare sexuală” cu care brava avocată jonglează în numele drepturilor omului (deși orientarea sexuală nu se conține printre ele), ci mai ales dreptul de a propune proiecte de manuale în școli. În condițiile în care un manual propus de minoritatea sexuală ar fi respins pe motive profesionale, se va invoca discriminarea, căci pînă acum în țara noastră nu s-au mai pomenit manuale născocite de minorități, știind că învățămîntul obștesc se adresează majorității.

Gazda a simțit deasemenea nevoia să infirme zvonurile răspîndite de preoți (și de unii politicieni) precum că pentru promovarea acestei legi sucite se plătesc bani. Și nu era cea mai mare pierdere dacă se vindea doar legea, dar așa s-a vîndut și codul deontologic jurnalistic și cetățenesc. Avînd în vedere că Vocea Basarabiei e condusă de Domnul Valeriu Saharneanu, care este și președintele Uniunii Jurnaliștilor, nu îmi rămîne decît să ofetez: Închideți Uniunea Jurnaliștilor…

8 Responses to Închideți Uniunea Jurnaliștilor!

 1. viorica spune:

  Rusinos, regretabil. Pentru tot lucrul care este de vinzare, se va găsi un pret. Aici nu este importantă marimea si nici cum se concretizeaza pretul, ci compromisul moral facut. Daca nu te poti impotrivi asaltului acestei mîrșăvii, stai deoparte. Vinde frate ceea ce iti apartine tie și nu zălogi viata, libertatea altor oameni.
  Trebuie sa existe alternativa la inchiderea Uniunii Jurnalistilor – in care cu siguranta sint si alte voci credibile, oameni creativi si verticali totodata…

 2. Mos Ioan spune:

  Uciga-i Toaca, pe dusmanii Bisericii!

 3. admin spune:

  o să fie tot mai greu să luptăm cu nonvalorile europene pomenite peste noapte în capul nostru şi promovate drept virtuţi ale lumii civilizate. Părintele Mina Dobzeu spunea cîndva despre „telectualii noştri basarabeni de după ’89” că este generaţia care l-a înlocuit pe Dumnezeu cu Eminescu, şi tind să-i dau dreptate.
  Felicitări pentru articol.

 4. antuza spune:

  Parinte Savatie,

  ma iertati, dar poza care ilustreaza acasta postare este cam exagerat de tare …

 5. Tudor spune:

  Extraordinar cum se raspandeste ura pe un blog asa „credincios” ca acesta. Inca o marturie ca biserica si credinta in basmele ei nu fac decat sa separe si sa invrajbeasca oamenii…trista viata trebuie sa mai aveti.

  Am citit toate articolele de pe acest site si m-am luat cu mainile de cap. A fost ca o incursiune in evul mediu, parca am citit din marturiile unui degenerat anacronic care tocmai a iesit din pestera si s-a urinat sfidator peste tot ce inseamna logica si ratiune.

  Sunt constient ca nu are rost sa port nicio discutie aici, e ca si cum as juca sah cu un porumbel…care pana la urma o sa darame toate piesele, o faca caca pe tabla si apoi o sa zboare victorios, inapoi la ai lui…

 6. callina maxim spune:

  germania trebuie sensibilizata !

 7. Emi spune:

  Iertati-ma ca scriu aici desi poate nu are legatura directa cu acest subiect, insa.. Ieri am vazut pentru prima oara la tv o reclama la Sistemul Biometric Hitachi. Ce ne puteti spune despre acest lucru? Ce atitudine ar trebui sa avem?

 8. viorica spune:

  @ Tudor – chiar toate? Avînd reprezentarea dimensiunii reale a afirmaţiei ce faceţi, la modul sincer, străduinţa dumitale îmi stîrneşte admiratia – bravos! Am o nedumerire totuşi: la ce bun atîta osteneală dacă n-aţi priceput şi nu v-aţi ales cu nimic?
  Că pentru afirmaţii ca acelea pe care le faceţi era suficientă o privire fugară către fotografia care însoteşte această postare sau mai simplu, citaţi direct din repertoriul activiştilor homosexuali şi/sau ateişti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: