Vești proaste din lumea cea atît de lumească a presei

Aflu noutăți din lumea atît de lumească a presei. Prima că Mitropoliei Moldovei i-a fost refuzată o frecvență radio pe Chișinău. Motivul? „Mitropolia face partizanat politic”. Ai ce spune? Nu. Prea multe greșeli, prea multe declarații nesusținute, prea multe alăturări păguboase cu diverse fețe politice.

A doua. Mai nou, cînd un jurnalist este angajat, el trebuie să răspundă la întrebarea: „Cum veți reflecta legea antidiscriminare?” Răspunsul trebuie să fie unul „corect”, evident. Această întrebare a fost pusă nu la un post privat, ci la Moldova 1, postul national de televiziune. Așa că de acum încolo vom avea două feluri de jurnaliști: discriminați și nediscriminați.

Cam atît despre presă. O zi bună tuturor.

6 Responses to Vești proaste din lumea cea atît de lumească a presei

 1. lucian spune:

  Parinte, de ce nu mai apare „Cartea de capatai a ateistului” ? O tot astept de cand ati anuntat-o.

 2. viorica spune:

  Poate n-au fost intotdeauna bine-gindite sau au fost pripite actiunile Mitropoliei – care, vrem nu vrem, tot de gitul mitropoliei atirna, ca niste pietre – dar cred ca motivul invocat acela ca face partizanat politic priveste raportarea la aceeasi lege anti-discriminare; daca era ”corect” partizanatul – sigur era motiv ”pentru” acordarea licentei de utilizare a unei frecvente.
  Nu-i de mirare ca intrebarea apare chiar la recrutare – ca sa nu-si mai bata capul nimeni capul pentru a schimba convingeri – ma mira ca inca n-a aparut ca declaratie-anexa la contractul de angajare, drept bonus.

 3. Cantemir spune:

  Asa o sa ajungem in minunata lume noua, sau in 1984 sau in distopia lui Bradbury, aia cu hartia care ia foc la 451 grade Fahrenheit:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/12/02/crimagandesc-deci-exist/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: