20 de ani de la Independența Basarabiei. Andrei Baștovoi către Gorbaciov (Piața Marii Adunări Naționale, 29 nov. 1990). Document, arhiva cineastului Victor Bucătaru

Mai multe despre Andrei Baștovoi pe
www.bastovoi.wordpress.com

13 Responses to 20 de ani de la Independența Basarabiei. Andrei Baștovoi către Gorbaciov (Piața Marii Adunări Naționale, 29 nov. 1990). Document, arhiva cineastului Victor Bucătaru

 1. viorica spune:

  Dumnezeu sa dea putere si rabdare familiei si celor lipsiti de libertate sa le sporeasca nadejdea si credinta in dreptatea Lui. Tavalugul justitiei omenesti care nu urmeaza adevarul ci se se supune altor comenzi, poate sa zdruncine increderea oamenilor in izbinda asupra minciunii, dar nu o va stinge niciodata. Mai degraba pare sa se piarda increderea in capacitatea statului de a-si apara cetateanul … jocuri, mereu jocuri

 2. Ma intrebam daca e fratele d-stra, sau un unchi. Cred ca da. Daca a fost cinstit, va iesi curat din asta. Si eu cred ca a fost cinsit. Prima mea intrebare era de genul: PEntru 185 000 de dolari, face Stati panica? Ceva nu e in regula.

 3. viorica spune:

  De la inceput parea absurd ca A.Stati sa-si puna in pericol afacerea si numele pentru o suma asa mica… numai o datorinta mare poate hotari un astfel de om sa se arunce cu capul inainte – fara sa verifice mai intai cit de adinca-i apa. Cine are forta de a impune un asa gest ? oricine ar fi, stie si cit pretuieste – desigur ca nu ar risipi doar pentru a provoca durere unei familii, improscand numele cu noroi.
  Capata sens doar daca recunoastem in Andrei Bastovoi un aparator al fiintei nationale care ar fi trebuit cedind, sa se infricoseze…
  Sa ne fereasca Domnul!

 4. Mos Ioan spune:

  Sarut dreapta Sfintia Voastra Savatie !

  Dumnezeu va face dreptate crestinilor Andrei si Valentin Bastovoi.

  Aici este o mâna necurata care seamana furtuna……este mâna dusmanilor lui Hristos.

  Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos va avea grija de cei doi, adica de dl.Andrei Bastovoi si de fiul sau Valentin.
  Fratilor si surorilor în Hristos sa ne rugam pentru ca Adevarul sa iasa la suprafata !
  Domnii Andrei si Valentin Bastovoi sunt nevinovati ! Cerem sa se faca Dreptate ! Sa fie eliberati urgent !

  DUMNEZEU ESTE CU NOI !

 5. viorica spune:

  „Andrei Baştovoi va sărbători cei 20 de ani de independenţă acasă” se spune in articol. Mie imi pare ca decizia aceasta mai degraba rasuceste cutitul in rana decit repara:
  http://politicom.moldova.org/news/andrei-bastovoi-sub-arest-la-domiciliu-224333-rom.html
  citez din articol – adaugind o virgula, cred uitata la transcriere, spre a nu schimba sensul declaratiei :
  „Instanţa a considerat că cercetarea lui Andrei Baştovoi, fiind în arest la domiciliu, va fi suficientă pentru a nu prejudicia ancheta şi pentru a cerceta toate faptele care i-au fost imputate(,) într-un mod corect şi legitim.
  (adica, pentru a cerceta intr-un mod corect si nu altfel…)
  Domnul sa ocrotesca sanatatea omului lovit de nedreptate si sa mingaie intarind inima de parinte!

 6. viorica spune:

  Daca n-ar fi atit de severe si grave implicatiile asupra destinelor acestor oameni bravi, s-ar putea crede ca este una dintre emisiunile acelea absurde, cu glume foarte proaste:
  http://www.protv.md/stiri/social/inca-un-dosar-penal-andrei-bastovoi-suspectat-ca-ar-fi-comandat.html
  din nefericire, nu este farsa – dupa atita vreme inca nici o proba, doar vorbe, acuzatii foarte grave :
  http://prime.md/ro/news/bastovoi-in-arest-2001338/
  S-avem nadejde in Adevar, oameni buni! Sa ne rugam Domnului sa ne dea rabdare in astfel de incercari amare si puterea de a ramine macar cu sufletul alaturi – oameni linga oameni.

 7. serghei spune:

  Din pacate toti patriotii anilor 90 au fost adusi la tacere prin diferite metode de catre kgb-ul rusesc, fie au fost omorati fie au fost presati sa plece din tara fie au fost pusi in situatia de a inchide gura de frica ca cei apropiati sa nu pateasca ceva. Aceste lucruri au avut loc cu ajutorul cozilor de topor din tara, pavlici morozovi cu creieri spalati sau adusi din rusia sau alte regiuni. Noi moldovenii suntem slabi si nu am dus nimik pana la capat nici in 90, nici in 2009.

 8. viorica spune:

  serghei,
  ceea ce se intimpla familiei Bastovoi arata tocmai ca n-au fost ingenuncheati si nici redusi la tacere, sa stringem rindurile si sa avem nadejde!

 9. VICTOR BUCATARU,Kremlinul nu doarme… VICTOR, BUNUL DUMNEZEU SA-TI RASPLATEASCA EFORTURILE NOBILE…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: