Adolf, băiatul prostituată [update]

Fragment din cartea ”Zvastica roz” de Scott Lively, în curs de apariție la editura ”Cathisma”. Traducere din engleză de Ana Larisa Pospai.

În ”Viciul Național al Germaniei”, Samuel Igra scria că, în tinerețe, Hitler ”se prostituase în Viena și Munchen” (Igra:67). Ca mărturie în acest sens ar fi faptul că pentru un timp destul de lung Hitler ”a ales să locuiască într-o pensiune din Viena cunoscută ca fiind locuită de mulți homosexuali” (Langer:192). Acea pensiune era Hostelul Meldemannstrasse. Prieten pentru multă vreme cu Hitler, homosexualul Ernst Hanfstaengl a identificat această reședință ca ”un loc în care bărbații mai în vîrstă mergeau în căutare de tineri băieți pentru plăceri homosexuale” (Machtan:56). ”Era un secret deschis la începutul secolului 20”, adaugă Machtan, ”căminele municipale pentru bărbați fără casă erau puncte centrale ale activității homosexuale… [unde mulți bărbați tineri] își cîștigau existența angrenîndu-se în prostituție. Hitler a petrecut mai mult de trei ani în acest mediu” (Machtan:51).

Aceasta ar ajuta în explicarea relațiilor apropiate între Hitler și pretinșii săi protectori homosexuali Dietrich Eckart și Karl Haushofer. Rector scrie că, în tinerețe, Hitler era numit adesea ”Der Schoen Adolf” (”chipeșul Adolf”) și că mai tîrziu aspectul său ”i-a fost în continuare de folos în cîștigarea unor bani mari cu sprijinul cercului de prieteni homosexuali bogați ai lui Ernst Roehm” (Rector:52).

Se pare însă că Hitler nu era implicat în homosexualitate doar pentru a supraviețui din punct de vedere financiar. Chiar și în anii pre-naziști, majoritatea reputatelor întîlniri homosexuale erau întruniri consensuale în care nu se plăteau bani. Machtan sugerează că fiecare din relațiile pe termen lung din tinerețea lui Hitler – cu Reinhold Hanisch, August Kubizek, Rudolf Hausler și Ernst Hanfstaengl – erau ”aventuri amoroase” homosexuale.

Există numeroase alte incidente (”de-o noapte”) în care se presupune că Hitler era solicitantul și nu cel solicitat. Eugen Dollman, fost membru al personalului lui Himmler și odinioară interpretul lui Hitler, pomenea mărturii din dosarele echipei viciate a Munchenului în care o serie de tineri bărbați l-au identificat pe Hitler ca fiind omul care ”îi agățase” pe străzi pentru relații homosexuale (Machtan: 135ff). Dollman era și el un homosexual (ibid.).

Acuzații suplimentare i-au fost aduse lui Hitler pentru conduita sa homosexuală în timpul Primului Război Mondial. Așa numitul ”Protocol Mend”, un document pregătit de serviciile secrete militare ale Germaniei sub Amiralul Canaris, conțin mărturia lui Hans Mend. Considerat extrem de credibil, Mend a spus despre Hitler:

”Între timp, am ajuns să-l cunoaștem pe Hitler mai bine. Am observat că nu s-a uitat niciodată la o femeie. L-am suspectat de homosexualitate imediat, deoarece era evident că era anormal. El era extrem de excentric și afișa trăsături efeminate cu tendițe în acest sens… În 1915 am fost cantonați în berăria Le Febre din Fournes. Am dormit în fân. Hitler avea culcușul pregătit pe jos alături de ”Schmidl”, tîrfa lui masculină. Am auzit un foșnet în fîn. Atunci cineva și-a aprins lanterna electrică și a mormăit, ”Uitați-vă la fătălăii aștia doi.” Eu personal nu am fost deloc interesat de asta” (Ibid:68).

Hitler și ”Schmidl” (Ernst Schmidt) erau, după spusele lui Schmidt, ”întotdeauna împreună” în timpul anilor de război. Ei au rămas prieteni foarte apropiați și au locuit ocazional împreună pentru aproape treizeci de ani (ibid.: 89ff).

La aproape un an după incidentul descris de Mend, se pare că Hitler ”ar fi pozat nud pentru un ofițer homosexual pe nume Lammers – un artist al Berlinului în viața civilă – și ulterior a ajuns în pat cu el” (ibid.:100). Probabil că acesta este incidentul la care s-a referit Rauschning mai tîrziu cînd le-a spus celor de la U.S. Investigators ” că subordonatul caporal Hitler și un ofițer au fost acuzați că s-ar fi implicat în relații sexuale” (ibid.).

Legătura homosexuală ajută desigur în a explica cum Hitler a devenit interesat de naționaliști în general, și de Ernst Roehm în special, după război. Este posibil ca înclinațiile homosexuale ale lui Roehm să fi reprezentat motivul pentru care Colonelul Ritter von Epp, comandantul Freikorps, l-a ales pe Roehm ca adjunct al său. ”Există multe indicații care arată că relația dintre Roehm și Epp era de natură homoerotică,” scrie Machtan, ”și Hitler a lăsat la un moment dat să-i scape că homosexualitatea lui Roehm a fost observată pentru prima dată prin 1920” (ibid.:106f). Roehm, în schimb, l-a adus pe Hitler în frăția homoerotică Freikorps.

27 Responses to Adolf, băiatul prostituată [update]

 1. VladR spune:

  Inca o carte exploziva. Parinte, ne rasfatati!:)

 2. marian spune:

  Pe când o carte si despre Lenin?

 3. viorica spune:

  Cred ca trebuie sa gasesc o motivatie solida ca sa ma conving sa citesc o carte intreaga cu un asa continut.
  Parinte, explica in vreun fel aceasta carte „priza” pe care a avut-o la mase? sau macar , din ea se intelege cum au fost posibile derapajele demente?

 4. […] Savatie Bastovoi: Adolf, băiatul prostituată [update] Fragment din cartea ”Zvastica roz” de Scott Lively, în curs de apariție la editura […]

 5. vasile dumitru spune:

  ‘ziaristi si scriitori”‘,sa castige un ban se agata de cate o persoana rdin istoria lumii.Sigur,cand esti ars de o idee nu te agati de femei.Dar de calugarii de la Muntele Athos nu s-au scris atatea.Vezi Panait istrati care .pe chesta aceasta a ajuns european.ERgo;cumparati cartea ca sa aveti alta justificare ptr.uriciunile voastre.

 6. Iulian Coman spune:

  Totul este facatura pt. a castiga niste bani. Stim cu totii ca Hitler nu-i suferea de loc pe homosexuali fiind pe lista neagra de ai lichida. Intradevar este exploziv pt cei care nu au educatie si cititul istoriei este cam greu. Deci lucrurile astea ar fi trebuit sa vina din Germania nu de la inving. celui de-al II lea razboi mondial.Churchill cred ca era si el homosexual mi se pare!

 7. Un Cititor spune:

  Poate ne da-ti izvoarele? Si cine au fost/sint acesti Samuel Igra si Machtan ? Iar in privinta „homosexualului” Ernst Hanfstaengl credca specularea devine prea mare.Acest om,care era spion american si ruda cu elita americana de pe atunci,l-a educat pe Hitler in chestii de geopolitica,etica,diplomatie,arta razboiului etc.,a finatat ascesiunea nazistilor la putere;mai mult inca- l-a si scos pe Hitler din inchisoare pentru tentativele acestuia de a face o „revolutie” (Puciul de la berărie din Munchen 8-9 noiembrie 1923);i-a facut cunostinta cu Churchill,Mussolini,pe atunci (anii 20) Hitler fiind nimeni! De fapt el (Ernst Hanfstaengl ) este autorul cartii „Mein Kampf”,pentru ca dupa sute de lectii si ode in adresa Angliei,d-nul Hitler a ramas cu spume la gura in urma delirului,iar ca rezultat:trecerea lui Hilter in tabara anglo-saxona.

  Va sfatui sa cititi aceasta carte! http://nstarikov.ru/books/159
  Se vinde si la noi.

 8. VladR spune:

  Cata suficienta!

  Nu ar fi mai civilizat si mai inteligent daca intai ati cumpara si citi cartea si abia dupa aceea v-ati da cu parerea?:)

 9. Simona spune:

  Doamne, cu ce ne mai hrănim, bieţii de noi!!!

 10. Kozy Ilie spune:

  Imi plac f. mult cartile dvs. parinte, dar sincer, nu inteleg ce urmariti prin publicarea unei astfel de carti… Mie imi repugna total si mi se par niste aberatii demne de o anumita natie afirmatiile din aceasta carte.

 11. viorica spune:

  @Kozy Ilie
  Nu afirmatiile din carte sint aberatii – ci faptele acelea. Daca nu cunoastem adevarata dimensiune a mizeriei – nu pentru a cleveti un personaj sau altul – vom lasa sa sape cangrena, spunand ca nu este nici un pericol. Tumoarea canceroasa nu doare cand se dezvolta, ci doar atunci cand nu se mai poate face mare lucru, in faza terminala.
  Ca om, nu poti sa nu suferi vazand asa o rana, nu numai stomacul se revolta – dar sigur nu va dispare daca doar inchidem ochii – atunci, ce facem?

 12. m.g. spune:

  Poate scopul acestei carti este de a arata cum anume a pornit miscarea nazista, care sunt dedesubturile ce au dus la formarea lui Hitler, care pe de-o parte a fost un mare dictator si criminal iar pe de alta parte…homosexual, baiat prostituata.

  Poate ca o astfel de carte nu este ne-binevenita, mai ales in conditiile in care asociatile de homosexuali ce arunca cu pietre in oricine ii critica si in (ce a mai ramas sanatos din) societatea romaneasca (din Romania sau Rep. Moldova) nu ezita sa numeasca Biserica Ortodoxa extremista iar pe unii ortodocsi legionari, fascisti, nazisti (de parca s-ar putea pune semnul egal intre acesti termeni).

  Sa vada dar si homosexualii ce e cu nazismul si ce/cine a stat in spatele lui.

 13. Ortodox spune:

  Valoarea Sf. Liturghii ! http://www.youtube.com/watch?v=3mk_9PBJP-8

 14. alexandrutigrul spune:

  Şi eu mă întreb care este sensul acestei cărţi, în contextul în care mai este redactată şi de către o faţă bisericească. Ce se urmăreşte? Atenţia ar trebui îndreptată poate chiar spre unele aşezăminte monahale din România, nu către istoria Germaniei care, în ciuda a două războaie mondiale pierdute, astăzi este motorul economiei UE.

  @vasile dumitru
  Da, când voinţa ta este îndreptată spre un singur drum şi scop, atunci te ridici din canalele Vienei direct la cârma celui de-Al Treilea Reich.

  @Iulian Coman
  Hitler nu era numai împotriva homosexualilor, ci şi împotriva Bisericii ca instutuţie. Plănuia, de altfel, ca după distrugerea URSS-ului, să îşi îndrepte privirea către aceasta.

  Nu sunt apărătorul politicii germane dintre anii ’33 – ’45, condamn genocidul mondial săvârşit de către nazişti, dar pur şi simplu sunt siderat ori de câte ori găsesc astfel de articole propagandistice care sunt înţesate de numai minciuni crase.

  @marian
  Recent, din corespondeţa privată a lui Lenin, s-a descoperit şi publicat un fragment dintr-o scrisoare pe care acesta a primit-o de la unul dintre apropiaţii săi: „(…) te sărut pe fundul tău de proletar.”

  Deci părinte, după cum vedeţi, un întreg câmp legat de subiectul homosexualităţii oamenilor politici, neexploatat de altfel, vă aşteaptă să-l cercetaţi cu de-amănuntul. Succes.

 15. Mihai-Radu spune:

  Photo: Röhm with Hitler, August 1933

  Another hindrance was the more or less open homosexuality of Röhm and other SA leaders such as his deputy Edmund Heines.[4][5] In 1931, the Münchener Post, a Social Democratic newspaper, obtained and published Röhm’s letters to a friend in which Röhm discussed his sexual affairs with men.

  By this time, Röhm and Hitler were so close that they addressed each other as du (the German familiar form of „you”). Röhm was the only top Nazi that Hitler addressed as such. In turn, Röhm was the only Nazi who dared address Hitler as „Adolf,” rather than „mein Führer.”[5]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm

 16. Hitler reprezinta complexul omului care negasind sprijinul corect se lasa condus de omul dinlauntrul sau. Si ce poate fi mai josnic si mai de ales decat homosexualitatea? Pervetirea fiintei umane ajunge sa graviteze in egoismul sau, de aici iesirile celor care aleg sa fie stapanu pe ei alegand aceast dezechilibru exiential al homoxexualitati.
  Omul are de ales fie,,rob,,al lui Dumnezeu fie liber al patimilor abisale al neantului.
  De aceea al vedea pe Hitler ca o particucularitate este gresit, Hitler reprezinta modelul omului care se crede stapan pe el, dar mai ales pe altii, el fiind gaura neagra care absoarbe tot cei fara de continut sufletesc.
  SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 17. mihailandrei spune:

  Sectantii apar nu din dorinta de a găsi “adevărul” ci din dorinţa de a colecta zeciuială.

  Asta se explica zecile de mii de secte care merg toate cu Biblia in mană ,dar cu doctrine total diferite.

  Daca vrei sa colectezi tu zeciuială nu e suficient sa fi neoprotestant ,trebuie sa ai gruparea ta cu propia ta viziuni asupra Bibliei, asa ai ceva nou ce nu are si altul si atragi mai multi platitori de zeciuială.

  Asta se explica de ce exista neoprotestantii…. sa colecteze si ei zeciuială , deci hai la “reformă”.

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/07/06/neoprotestantii-au-invadat-spatiul-ortodox-%e2%80%ac%e2%80%8f/

 18. DNA spune:

  Parinte, in vremurile astea grele, mai asteptam un cuvant de incurajare de la dvs, un cuvant bun. Nu ne lasati de asa!

 19. antuza spune:

  Nu ştiu la ce ne poate ajuta să cunoaştem aceste „amănunte” din viaţa subterană a liderilor lumii. Poate ajută la ceva, dar mie îmi e greu să pricep care este folosul.

 20. acelas spune:

  pana la urma acei barbati nu erau ca hitler, ci erau oameni normali, asa ca… au refuzat …

  http://www.cotidianul.ro/151623-Ordinul-lui-Hitler-nu-se-executa-soldatii-au-refuzat-papusile-gonflabile

  .

 21. Aida spune:

  Dar ce faceti, parinte? Cum „girati” asa ceva? Vad ca turma e cuminte si va mustra discret. Era suficienta o mentiune despre „practicile” monstrului daca se dorea transmiterea unei viziuni corecte asupra adevarului istoric. Chiar credeti ca aveam nevoie de descrieri? Ar trebui sa stiti ca (multi) oameni(i) va citesc cartile precum un insetat in cautare de apa. Curata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: