Vă invit să aruncați o privire peste site-ul Moldova Ortodoxă

Vă invit să aruncați o privire peste site-ul Moldova Ortodoxă și să vă spuneți părerea. Este un site despre și pentru Moldova Ortodoxă. Ce vă interesează să știți despre Ortodoxia din Basarabia și ce ați vrea să știe basarabenii ortodocși despre Ortodoxia din România. Cum vedeți o colaborare în acest sens și cum puteți contribui fiecare în parte la îmbunătățirea relațiilor dintre ortodocși și risipirea dezinformărilor de tot felul care învrăjbesc ortodocșii și îi dezbină? Mă adresez întîi de toate administratorilor de site-uri și autorilor de bloguri ortodoxe de pe cele două maluri ale Prutului (oricunde s-ar afla), dar și jurnaliștilor de toate nivelele care sînt interesați de temele legate de credință. Site-ul este încă în construcție, urmînd să fie integrate galeriile foto și video. Puteți lăsa sugestiile voastre aici sau folosind contactul de pe site-ul www.ortodox.md

15 Responses to Vă invit să aruncați o privire peste site-ul Moldova Ortodoxă

 1. Elena spune:

  Arata bine ca interfata.
  E curat si luminos.
  Poate fi folositor.

 2. Mihail Bortă spune:

  O initiativa foarte buna si binevenita pentru crestinii din Republica Moldova. Nadajduim ca aceasta lucrare sa fie de durata si de ce nu sa marcheze o noua etapa in dezvoltarea internetului crestin ortodox de limba romana.

  Doamne ajuta!

 3. daniela spune:

  mi-a placut foarte mult articolul despre ras.bine documentat,atinge multe aspecte.acuratete si adevar

 4. viorica spune:

  Este mai mult decat lăudabil ceea ce faceți pe acest site care, clar si concis informează si exprimă o atitudine concertată, curajoasă fara tăgadă – imi doresc o astfel de initiativă și atitudine și dincoace de Prut, in Romania.
  In timp, grație efortului susținut si răbdării dvs., cu puțină atentie din partea mea am inceput să inteleg Ortodoxia din Basarabia și din Romania – in inima mea nu le pot separa, chiar daca par dezbinate. Trebuie să recunoaștem că prinde dezinformarea mai ales pentru că increderea reciprocă este puțină – lăsind loc de frică și suspiciune și pentru că nu ne știm, prea putin ne mai doare inima unii de altii.
  Acum, că puneți problema risipirii dezinformărilor și a învrăjbirii, aș vrea sa nu stau trîntorește așteptand mierea – chiar dacă nu sint nici administrator de site, nici autor de blog, nici macar jurnalist – ci sa pun umărul, după puterile mele (trebuie să fie și ceva trebșoară pentru novici).

  Părinte, sînt puțin încurcată: cum să ințeleg acest „despre și pentru Moldova Ortodoxa”? Intreb, pentru că am trimis comentariu la una dintre știrile cu referire la Romania – și daca s-a ințeles greșit, să indrept.

 5. viorica spune:

  Hristos s-a inaltat!
  Felicitari cu hramul Manastirii Noul Neamt tuturor fratilor, nevoitorii acestei sfinte manastiri precum si credinciosilor ei inchinatori. Fie ca bucuria sarbatorii Inaltarii Celui Care a fagaduit sa ne insoteasca pana la sfarsitul veacurilor sa alunge raceala nefireasca si impreuna-cautandu-ne, sa intelegem cu inima.
  Am gasit intr-un articol un cuvant al Vladicii Dorimedont, vesnica lui pomenire, prin care indemna sa ne cunoastem si sa nu ne temem – sintem doar suferinzi, slabanogiti Parinte, nu ne temem !

 6. Roxolanu spune:

  Felicitari celor care au pus pe picioare acest portal!
  Este atata nevoie sa ne cunoastem, noi romanii de pe cele doua maluri ale Prutului…dar nu numai noi intre noi, ci si noi vis-avis de ce se mai intampla in spatiul estic. Ca roman din Romania, pot sa spun ca media din tara este cat de cat racordata la ce se intampla in Occident, dar mult mai putin la ceea ce se intampla in Est (Moldova, Ucraina, Rusia). Din aceasta cauza si multe neintelegeri. Acest portal poate fi o fereastra deschisa catre Rasarit. Sfaturi nu prea am sa dau, caci nu ma pricep. Poate doar sa colaborati cu alte proiecte similare si sa va feriti de politica.

 7. Mihai-Radu spune:

  Hristos s-a înălţat!

  Un ecran cu mult alb se va citi bine pe Kindle, dar este mai obositor pe ecranele cu leduri.

  Mai multa culoare la listele meniu stanga si dreapta ( ca pe http://www.hotnews.ro/ ) ar fi bine – asemeni gravurilor multicolore din vechile cărţi.

  Meniurile „Moderator” si „Arhiva lunara” sunt mai putin importante decat continutul curent, asa ca le-as muta la dreapta continutului.
  Pentru simetrie: meniu stânga-dreapta, căutaţi un meniu important de pus in stânga.
  De exemplu se pot pune în stânga sfinţii zilei – evenimentele principale ale zilei.

 8. Mihai-Radu spune:

  Culoare la meniul de sus – în loc de la meniul dreapta după cum spusesem.

 9. Mihai-Radu spune:

  http://www.ortodox.md/news/homosexualii-romani-au-invitat-politicienii-la-parada#comment-186 cine poartă masca autorității administrative bisericești?

 10. viorica spune:

  Am urmarit cu interes, atat cat a fost posibil, evolutia lucrurilor in Basarabia si implicarea Bisericii in viata societatii. Cred ca experienta fratilor basarabeni in lupta pentru apararea si pastrarea neschimbata a credintei ar trebui impartasita si valorificata, macar in ceea ce priveste modul de abordare.
  Concret, cu referire la paradele gay : ce vrem sa schimbam cu marsul normalitatii, cui se adreseaza ? Centrul de greutate ar trebui sa fie forul care poate determina schimbarea si nu grupul de activisti; sa protestam pasnic si ferm pentru schimbarea cadrului legislativ care permite derapajul si nu impotriva unui unui grup de fugiti-de-acasa. Cum sa facem asta si ce parghii sa utilizam?
  Mai mult – sa aflam cum au izbutit ca pozitia oficiala a Bisericii sa fie nu numai suport – ci virf de lance. Este posibil oare si in Romania?
  Este un exemplu, cred ca se mai pot gasi si alte experiente de impartasit

 11. Veaceslavv spune:

  Mie mi-a plăcut sitiul, ca început de cale e bun, rămîne doar să fie adugat cît mai mult material calitativ şi nu preluat, ceva ştiri de actualitate şi articole în care să se răspundă problemelor la zi.
  Doamne ajută!

 12. Bogdan spune:

  O initiativa foarte buna! Pagina de web (www.ortodox.md), imi pare incarcata. Imi place stuctura (aranjarea in pagina) de pe https://savatie.wordpress.com/

 13. Bogdan spune:

  Sugestie! O sectiune despre pictura si sculptura, asa cum e facuta, in manastirile din Romania si Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: