Ex-ministrul Plugaru către ex-ministrul Tănase: „Cît a costat înregistrarea islamului în Moldova?”


Generalul Anatol Plugaru, ex-ministru al Securității Naționale, a lansat sîmbătă 21 mai, în cadrul emisiunii de autor „Pietrele vorbesc„, ipoteza că înregistrarea Ligii Islamice din Moldova ar putea fi rodul unei coruperi bănești, informează Moldova Ortodoxă.

„Noi știm ce bani au musulmanii și ce bani au ai noștri. Noi știm despre așa-numiții „nefti-dolari”, dolarii din petrol, pentru că zonele principale populate de musulmani stau pe petrol. Ce, Tănase nu și-a dat seama ce înseamnă această înregistrare, sau funcționarii lui? Și-au dat seama. Am să pun și eu această întrebare: dar oare cît costă această înregistrare și de unde vin banii? Și ce ar face un șeih dacă i s-ar spune „uite, în Moldova s-ar putea înregistra, dar costă atîta”. Credeți că ar face economie?” – se întreabă Anatol Plugaru.

Cu toate acestea, generalul nu a confirmat zvonul, venit pe filieră moscovită, potrivit căruia legea ar fi costat 600.000 de dolari. Deasemenea nu a comentat posibilitatea autodemiterii lui Alexandru Tănase din funcția de ministru al Justiției ca urmare a unui act de corupere. Totuși a insistat asupra faptului că s-au plătit „bani grei”, dar că nu poate numi suma. „Nu știu, nu am avut timp să mă documentez. Evident că mi-am pus deja această întrebare și voi clarifica”.

Alexandru Tănase nu este singurul părtaș la legalizarea islamului în Moldova, consideră Anatol Plugaru. „Mari politicieni, mari funcționari de la noi au contribuit, cei din frunte. Unii din ei chiar și-au dat fiicele în căsătorie după musulmani (…) De aceea eu nu am multă îndoială că s-au plătit bani grei, dar nu voi nominaliza pînă nu adun toate probele”.

6 Responses to Ex-ministrul Plugaru către ex-ministrul Tănase: „Cît a costat înregistrarea islamului în Moldova?”

 1. antuza spune:

  In unele dintre fostele tari ale URSS, exista o populatie islamica mai mult sau mai putin numeroasa, asa ca legalizarea islamului in R. Moldova nu este un lucru bun pentru basarabeni, dar, pe de alta parte, nu islamul va domina lumea, ci este flosit ca un simplu instrument in slabirea crestinismului.

 2. Elena spune:

  Se intimpla in lumea intreaga nu numai la noi.
  Se dau mereu teme de pierdut Timpul.
  Teme de toate felurile.
  De ex acum in Romania ni s-a dat tema sa ne indignam ca sint chinuiti caii salbatici din padurea Letea. Pentru asta chiar au maltratat 70 de cai (cel putin doi au murit in chinuri)ca sa aiba ce fotografia si cu ce te lovi vizual.
  Acelasi lucru – problema cailor salbatici si cum comunitatea facebook ii salveaza – a aparut aproape in acelasi timp (12 Mai)in Nevada USA. Ce „coincidenta”!
  Nu te lasa – mereu te trag de mineca – si daca nu se itimpla nimic – fac „ei” sa se intimple.
  Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac.

 3. camelia spune:

  @doamna Elena,
  sunt din Timisoara, adica din Romania cea pe care dvs nu o cunoasteti se pare.
  Problema cailor salbatici din Delta Dunarii nu a fost o tema de discutie. Imi pare rau ca va dati cu parerea fara sa stiti despre ce e vorba.
  De 15 ani, se vand cai salbatici din zona protejata a Deltei Dunarii, cu acordul autoritatilor locale si din cauza legii incomplete.

  Dar miercurea trecuta, tinerii s-au mobizilat. Fara sa fie manipulati de nimeni, fara sa li se tina vre-un discurs in prealabil. Desi am fost departe, prin telefon si din cunostiinte am luat parte la toata aceasta actiune de salvare a cailor.
  Oameni, civili, ne implicati in ong uri au luat masinile personale si au urmarit toata noaptea tirul care transporta caii. Vi se pare asta un lucru mic?
  Ca nu a mai contat serviciul, relaxarea persoala, tabieturile, cafa de dimineata … ci mai presus au fost vietile unor animale care prin prestanta lor aduc doar cinste si onoare ?

  Poate ca ati citit doar ziarele din Romania, fiindca ziaristii sunt mereu interesati de sange si scandal. De aceea nici nu au pus accent pe una din cele mai MARI actiuni civice din tara din ultimii ani: oamenii s-au mobilizat.
  Poilitia animalelor a fost si ea acolo, dar cuvantul ei nu a avut autoritate in fata politiei rutiere si a politicienilor indiferenti si corupti.
  Abia cand oamenii au facut protestul in Bucuresti, si s-a vazut ca lumea e unita … s-a pornit lupta pentru salvarea cailor.
  Politia rutiera nu a colaborat, decat in ultima instanta .. dupa ce caii au fost plimbati cu tirul mai mult de 20 de ore fara apa, hrana, etc…. asta dupa ce au fost infometati 1 saptamana de localnicii din satul CA Rosetti.

  Sper ca toti fratii din Basarabia sa citeasca aceste rnaduri si sa nu mai aibe prejudecati catre noi.
  Si ii indemn sa tina mai strans legatura cu noi, daca vor sa fim cu adevarati „uniti in cuget si simtiri”.
  Altfel, dezinformarea ucide si ironia cinica taie in carne vie.

  Cu drag,
  Camelia

 4. enoriasa spune:

  O, daca aceasta mobilizare ar fi permanenta! Sunt atatea de salvat in Romania!

 5. Ortodox spune:

  POEZIE: CREDINTA IN POPOR ! http://www.youtube.com/watch?v=tbUxF8K_Scc

 6. viorica spune:

  Am văzut emisiunea – dincolo atitudinea profund patriotică, plină de forță, echilibrată de bun simț, a re-născut in mine întrebări tulburătoare : avem disponibilitatea să (ne) vindem? totul depinde de mărimea sumei? Orice are preț?
  Hristos Iisus să liniștească și să limpezească valurile, alungînd furtuna.Să vă lumineze Domnul, că nu doar purtator de Cuvant ci și om al faptei sînteți sînteți – ca noi, auzind și văzînd să luam aminte, bine să cumpănim – mulțumim Parinte !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: