Mitropolia Moldovei atacă oficial proiectul de lege ”antidiscriminare”

Preluare: Moldova Ortodoxă

Mitropolia Moldovei va cere Parlamentului să nu adopte Legea antidiscriminare, informează Publica Tv.

Decizia a fost luată astăzi, 18 martie, de către Sinodul Mitropoliei.

Într-o adresare anterioară, episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, îndemna statul să propună ma degrabă un program serios de recuperare a homosexualilor pentru societate. „Pe parcursul a zeci de secole poporul moldovenesc, născut creștin, n-a cunoscut asemenea anomalii, cărora Occidentul le-a atribuit statut de minorități sexuale, se spune în declarație. Sfînta Biserică nu le va recunoaște niciodată și consideră că acești indivizi care s-au constituit în așa-zise minorități sexuale sînt niște ființe nenorocite, cu dereglări periculoase psihice, din care cauză se dedau acestor orgii cu perversiuni sexuale. Prima datorie a statului, considerăm noi este să elaboreze un program serios de însănătoșire a acestor minți rătăcite în vederea reintegrării lor în societate, program în care e hotărîtă să se integreze cu toate mijloacele disponibile și Biserica noastră”, se mai spune în declarația adresată preoțimii din episcopia de Bălți și Fălești făcută de episcopul Marchel.

„Moldova Ortodoxă” va reveni cu informații oficiale de la cancelaria Mitropoliei Moldovei de îndată ce dezbaterile Sfîntului Sinod, prevăzute pe ordinea de zi, se vor încheia.

Amintim că proiectul de lege menţionat a fost aprobat de Guvern şi se află în proces de examinare în comisiile parlamentare. Mai mulţi deputaţi s-au pronunțat public împotriva acestui document.

10 Responses to Mitropolia Moldovei atacă oficial proiectul de lege ”antidiscriminare”

 1. Hackerii români au spart site-urile publicaţiilor ungureşti: Poporul român nu mai întoarce celălalt obraz
  Antena 3 | 20 Mar 2011, 17:29

  Foto: worldit.info
  Câţiva hackeri români au plănuit o răzbunare inedită în urma gestului unui cetăţean maghiar, care a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu. Românii au spart mai multe site-uri ale televiziunilor şi publicaţiilor importante de la Budapesta.

  Vizitatorii paginilor de internet erau întâmpinaţi cu mesajul: poporul român nu va mai întoarce şi celălalt obraz, urmat de patru versuri despre Avram Iancu ale poetului Adrian Păunescu.

  Gruparea de hackeri Romanian National Security a spart site-urile publicaţiilor şi televiziunilor TV 2, Budapest Times, Magyarhirlap şi Echotv.

  Vizitatorii erau întâmpinaţi cu un mesaj în limba română care făcea referire la evenimentul de la Miercurea Ciuc, în care extremistul Csibi Barna a spânzurat simbolic o păpuşă care îl întruchipa pe Avram Iancu, chiar de ziua maghiarilor.

  „V-aţi înşelat crezând că o palmă dată istoriei şi poporului român va întoarce şi celălalt obraz. Conştiinţa naţională ne obligă să luăm măsurile morale ca Eroii Neamului Român să se odihnească în continuare în linişte.(…)Nu vom uita şi nu vom ierta. Puneţi-ne răbdarea la încercare“. Aceasta este o parte din mesajul postat de gruparea Romanian National Security pe site-urile publicaţiilor maghiare.

  „O organizaţie de hackeri români ce au luat în mâini legea şi pedepsesc statele străine” este deviza celor de la Romanian National Security, care au accesat şi modificat paginile principalelor site-urilor ungureşti, aşa cum au procedat şi cu alte ocazii.

  Anul trecut, de aceelaşi tratament s-au bucurat şi site-urile Le monde, Le Figaro sau The Telegraph. Hackerii români au reacţionat faţă de acuzaţiile jurnaliştilor străini care spuneau că „românii sunt o naţie de ţigani.”

 2. Ion spune:

  La noi in Romania nu s-a tinut cont de ce vrea majoritatea oamenilor(in cele mai multe cazuri importante au considerat ca nici nu este necesar sa fim intrebati),asa ca imi pare ca a disparut normalitatea din gandirea oamenilor care iau decizii; e ca si cum acestia ar fi facut un pact cu diavolul.
  Ar fi minunat ca in Moldovasa sa castige NORMALITATEA, iar oamenii sa traiasca in firescul lasat de Dumnezeu.

 3. m.g. spune:

  Ion,

  ti se pare cumva ca in Moldova se tine mai mult cont de „ce vrea majoritatea oamenilor” decat in Romania ? Eu cred ca nu.

  Cateva proteste impotriva acestui pacat grav (care parca mai are putin si va fi ridicat la rang de virtute) nu restabilesc NORMALITATEA.

 4. camelia spune:

  Totuși, poate în Basarabia Biserica e mai pe poziție decât la noi și luptă mai mult pentru sănătatea sufletească a neamului.
  Basarabia, pământ românesc !

 5. Ina spune:

  Ascultati macar de la minutul 4

  Doamne ajuta

 6. Pr Timotei spune:

  Domnule Ambasador Bogdan Tataru Cazaban,

  Va aducem la cunostinta ca membrii Bisericii Ortodoxe Romane au declansat campania NU venirii papei in Romania! Numele noastre se gasesc in petitie.

  http://www.petitieonline.ro/ petitie/papa_nu_are_ce_cauta_ in_romania_-p66477055.html

  Papa Nu are ce cauta in Romania !

  29/01/2011
  categorie: Religie, spiritualitate.

  De ce spunem NU venirii papei in Romania?
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!

  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
  CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.

  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL.
  PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

  NOTE EXPLICATIVE SI BIBLIOGTAFIE:
  pct 1. Ecleziologia Ortodoxa vede Biserica exact ca un Trup, al carui Cap este Hristos, de aceea atunci cand un madular este bolnav, tot Trupul sufera, in aceeas masura in care atunci cand un madular al Bisericii se insanatoseste duhovniceste, se indreapta Dogmatic, sau Formuleaza un Adevar al Dogmei impotriva ereziei(cazul anatematizarii teoriei ramurilor si a asa numitei formule ‘biserici surori’ cu eteroidocsii) Toata Biserica se bucura si primeste invatatura in tot Trupul Ei! Aceeas Seva curget in Toata Biserica. Mantuitorul spune’ Eu sunt Via , voi mladitele’, daca o mladita nu aduce roada se taie si se arunca in foc, asa cum au fost taiati ereticii care nu mai au Seva adica Harul Duhului Sfant . Confuzia se creeaza in mintea opamenilor si se smintesc vazand pe papa intre Ortodocsi, si VAI prin cel prin care vine smintelala.

  pct 2. SURSELE REFERITOARE LA SINODUL 8 ECUMENIC: Eighth Ecumenical Council From OrthodoxWiki The Eighth Ecumenical Council was a reunion council held at Constantinople in 879-880. This council was originally accepted and fully endorsed by the papacy in Rome (whose legates were present at the behest of Pope John VIII), but later repudiated by Rome in the 11th century, retroactively regarding the robber council of 869-870 to be ecumenical. The council of 879-880 affirmed the restoration of St. Photius the Great to his see and anathematized any who altered the Nicene-Constantinopolitan Creed, thus condemning the Filioque. Ecumenical? This council is not regarded as ecumenical by all Orthodox Christians, but some major voices in the Orthodox world do so, including 20th century theologians Fr. John S. Romanides and Fr. George Metallinos (both of whom refer repeatedly to the „Eighth and Ninth Ecumenical Councils”), as well as Fr. John Meyendorff, Fr. George Dragas and Metropolitan Hierotheos (Vlachos) of Nafpaktos. Further, the Encyclical of the Eastern Patriarchs refers explicitly to the „Eighth Ecumenical Council” regarding the synod of 879-880 and was signed by the patriarchs of Constantinople, Jerusalem, Antioch, and Alexandria as well as the Holy Synods of the first three. Those who regard these councils as ecumenical often characterize the limitation of Ecumenical Councils to only seven to be the result of Jesuit influence in Russia, part of the so-called „Western Captivity of Orthodoxy.” An interesting external attestation to the consideration of this synod to be the Eighth Ecumenical Council is the Roman Catholic Church’s Catholic Encyclopedia (1907), which describes the council of 879-880 as the „Pseudosynodus Photiana,” noting that the „Orthodox count [it] as the Eighth General Council.”[1][2] http://www.newadvent.org/ cathen/04312b.htm http://www.newadv
  ent.org/cathen/04312b.htm * John Meyendorff, „Rome and Orthodoxy: Is ‘Authority Still the Issue?,” Living Tradition, St. Vladimir’s Seminary Press, 1978, pp. 63-80. http://web.archive.org/web/ 20050817074822/http://www. geocities.com/trvalenti
  ne/orthodox/dragas_eighth.html http://web.archive.org/web/ 20050530090000/http:/
  /www.geocities.com/ trvalentine/orthodox/8- 9synods.html

  pct 3. BAZA CANONICA A ANATEMATIZARII IMPREUNARUGACIUNII CU ERETICII [Administratorii petitiei] 06/02/2011 00:33
  Sfintele Canoane opresc rugaciunea in comun cu schismaticii si ereticii (Canoanele 10, 11, 45, 47, 65 Apostolice; Canoanele 6, 9, 32, 33, 34 Laodiceea; Canonul 9 al Sfantului Timotei al Alexandrei). Canonul 45 Apostolic porunceste: Episcopul sau… Sfintele Canoane opresc rugaciunea in comun cu schismaticii si ereticii (Canoanele 10, 11, 45, 47, 65 Apostolice; Canoanele 6, 9, 32, 33, 34 Laodiceea; Canonul 9 al Sfantului Timotei al Alexandrei). Canonul 45 Apostolic porunceste: Episcopul sau Preotul sau Diaconul care numai s-ar ruga cu ereticii sa se afuriseasca si daca l-ar primi sa slujeasca ca preot, sa se cateriseasca . La talcuirea Canonului 47 al Sfintilor Apostoli, scrie Sfantul Nicodim Aghioritul ca latinii sunt eretici si nu au nici Botez, nici Preotie si daca vreun preot nu boteaza pe cei ce se intorc la Ortodoxie, se afuriseste. Actul rugaciunii este o marturisire a adevarului de credinta, o participare mistica la dumnezeire intrucat cerem impartasirea harului necreat care indumnezeieste pe adevaratul luptator si traitor in Hristos. Rugaciunea ne apropie la modul cel mai intim si ne face sa impartasim acelasi Duh Sfant, iar motorul rugaciunii este incredintarea launtrica de faptul ca Dumnezeu il asculta pe credincios, incredintare izvorata din credinta lui. Asadar, daca credinta este stricata, atunci de ce fel de rugaciune comuna se pot impartasi un ortodox si un romano-catolic, spre exemplu, stiind ca romano-catolicii prin baza lor doctrinara atenteaza la insasi dogma Sfintei Treimi?

  pct 4. SUCCESIUNEA APOSTOLICA NU ESTE UN ACT MAGIC. Succesinea Apostolica repezinta transmiterea Harului Duhului Sfant Mantuitor pe care Sfintii Apostoli l-au primit la Pogorarea Duhului Sfant, si de la Sfintii Apostoli la succesorii lor, episcopii, care la randul lor, prin punerea mainilor in chip vazut transmit Harul Duhului Sfant Mantuitor urmasilor lor in chip nevazut, adica puterea conducerii credinciosilor spre Mantuirea in Hristos prin puterea se a savarsi Sfintele Taine.(exista 3 trepte ale preotieii: Episcop, preot si diacon) Sfantul Vasile cel Mare spune clar ca cei care au cazut in erezie au pierdul Succesiunea Apostolica, adica puterea de a savarsi Sfintele Taine valide pentru mantuirea credinciosilor. Ereticii raman cu o succesiune apostolica exterioara, fara putere mantuitoare, am putea sa o numim o succesiune apostolica la nivel istoric, dar fara Harul Duhului Sfant. Deorece Suceesiunea Apostolica NU este ceva magic!!! Duhul Sfant este Persoana care nu sufera minciuna si se retrage, nemai revarsandu-si Harurile si Darurile Sale peste cei ‘hirotoniti’ Deci papistasii au o hirotonie formala.

  pct 5. Mantuitorul Hristos spune: ‘Cine va sminti pe unul ca acesta mai mic nu are parte de Viata Vesnica!’ Chiar simpla prezenta a papistasilor impreuna cu Ortodocsii aduce sminteala, deci este osandita de canoane. Altceva este sa intre niste eretici in Biserica, si sa nu fie bagati in sema, si altceva este sa vina in mod ostentativ oficial chiar papa ereziarhul si sa sminteasca. Dar chiar si pentru ereticii neostentativi, Biserica are un moment in Sfanta Liturghie cand ei trebuie sa paraseasca Biserica ; Cei chemati iesiti! Ca nimeni din cei chemati sa nu ramana! Usile Usile! -adica paziti usile sa nu intre vre-un eretic sau pagan! Desigur in practica astazi aceasta functie nu functioneaza, dar asta nu insemna ca este bine! Nu are rost sa spun ca desigur conslujirea sub orice forma este interzisa de Canoane si de Sinodul BOR din 2008.

  pct 6. Referinta adusa de Pr Dumitru Staniloae o gasiti in TEOLOGIA DOGMATICA ORTODOXA VOLUMUL I subcapitolul TREIMEA PERSOANELOR, CONDITIILE MENTINERII DISTINCTE A PERSOANELOR IN COMUNIUNE.CONTRAZICEREA EI PRIN FILIOQUE. pagina 322 La pagina 329 scrie: ‘IUBIREA DEPLINA DINTRE TATAL SI FIULCA IDENTICA CU DUHUL SFANT, DE CARE FACE ATATA CAZ TEOLOGIA ROMANO-CATOLICA, NU E DECAT SCUFUNDAREA CELOR DOUA PERSOANE IN FIINTA IMPERSONALA, IN SENS PLOTINIAN SAU NIRVANIC’

  Cand martirii refuzau sa jertfeasca idolilor, papa este blagoslovit de samanii vrajitori: Sydney, Australia, 2008. No comment.

  MAICA TEREZA
  RUGANDU-SE ALATURI DE BUDISTI

  October 7, 1975 – Calcutta, Maica Tereza se roaga alaturi de budisti (prima din stanga).

  Nu asa si-au aratat sfintii dragostea fata de pagani, exista alte moduri de a-ti arata dragostea fata de ei, in primul rand prin milostenia sufleteasca si trupeasca, in nici un caz spurcandu-ne si apostaziind de la Hristos de dragul ‘dragostei cosmice’. NU asa s-a facut Sf Pavel tuturor toate ca pe toti sa ii dobandeasca. Nu mai facem deosebirea intre a fi samariteanul milostiv si a deveni apostat, jerfind efectiv idolilor, prin gesturi rituale cu semnificatie pagana? Nici un sfant martir nu a facut asa! Din contra, pentru ca au refuzat aceste gesturi rituale au fost ucisi in chinuri. Ce sa mai vorbim de uciderea Sf Martiri din Alaska? Cine i-a ucis? Sau sfintii martiri cuviosi ucisi in muntele Athos? Dragostea biruieste si cu frateasca dragoste va aducem la cunostinta aceste aspecte, pentru indreptare.

 7. Cristina spune:

  Vom lupta sa nu se adopte aceasta lege in favoarea acestui mare pacat pe care unii oameni tot bolnavi cu sufletul il considera normalitate,Dumnezeu e cu noi poporul in majoritate nu e de acord cu adoptarea acestei legi de nediscriminare a homosexualilor si nadajduim ca vom invinge.

 8. viorica spune:

  Atitudinea sanatoasa,neclintita a societatii civile a pricinuit retragerea legii anti-discriminare, ca neavand sprijin parlamentar. Guvernul,avand dezideratul „societatii consolidate” – nu renunta la lege. Este vreo cale/mecanism de a ocoli legislativul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: