Am fost la Domodedovo in ziua exploziei nefericite

Am fost in Aeroportul Domodedovo cu douar citeva ore inainte de explozia care a cauzat atitia morti si raniti. Avionul Moscova Chisinau a decolat la 11.45, avind intirziere, iar pe la ora 16 a avut loc nenorocirea. Seara tirziu am aflat ce s-a intimplat. Multumesc lui Dumnezeu ca m-a pazit cu zile. Dumnezeu sa odihneasca sufletele celor ucisi si sa dea insanatosire grabnica celor raniti.

53 Responses to Am fost la Domodedovo in ziua exploziei nefericite

 1. Comemorarea victimelor Holocaustului comunist

  Coalitia impotriva Statului Politienesc va invita sa participati la comemorarea victimelor holocaustului comunist, ce va avea loc joi, 27 ianuarie 2011 intre orele 11-14 la Monumentul Holocaustului, ridicat in parculetul Brezoianu, aflat in Bucuresti, la intersectia str. Anghel Saligny cu Splaiul Independentei (in apropierea fostului sediu al Ministerului de Interne, langa Primaria Capitalei – in spatele acesteia).

  La comemorare sunt invitati sa participe atat membrii, voluntarii si simpatizantii celor 20 de ONG-uri ce formeaza Coalitia impotriva Statului Politienesc, cat si simplii cetateni, pentru a aduce un pios omagiu memoriei celor schingiuiti si ucisi de teroarea rosie comunista.

  Pentru cei care nu cunosc istoria tragica a poporului roman, amintim cateva date istorice, adevarate momente de cumpana in istoria noastra, aflate sub semnul satanic al Holocaustului rosu:
  28 iunie 1940 – A insemnat invadarea Romaniei de catre trupele sovietice, avand ca rezultat, anexarea Basarabiei, Bucovinei si a tinutului Herta, precum si preluarea puterii locale de catre evreii-comunisti. Este o lovitura grea, pe care romanii au simtit-o in suflet, si totodata inceputul ofensivei comuniste impotriva Tarii si a Neamului Romanesc.
  23 august 1944 – Romania era „eliberata„ de Armata Rosie si „ocupata„ de cea mai odioasa diktatura comunista! Trebuie sa precizam ca la instalarea prin forta a comunismului, etnicii evrei, au avut un rol preponderent si condamnabil din punct de vedere istoric ! Componenta de peste 90% a evreilor-comunisti, printre fondatorii Partidului Comunist Roman (in fapt komisari sovietici de etnie mozaica) veniti in Romania pe tancurile rusesti, a insemnat scufundarea Tarii in intunericul celor 45 de ani de teroare rosie comunista.
  Dupa fatidicul an 1944, spirala istorica a suferintei romanesti a crescut inexorabil, atragand in ea zeci de milioane de romani deportati, ucisi, inchisi in temnitele comuniste, privati de cele mai elementare drepturi in lagarul comunist. Intregul popor roman a fost martirizat, deviat de la cursul sau istoric firesc, amputat prin distrugerea unei intregi generatii de intelectuali si inlocuirea acestora cu pseudo-valori de sortginte comunista, a caror influenta este prezenta si continua si in ziua de astazi.
  Nu putem sa uitam ca marea majoritate a „tortionarilor„ si „educatorilor` din iadul inchisorilor comuniste, care au schingiuit si torturat sunt de mii de romani (opozanti ai regimului comunist) au fost de etnie mozaica.
  Cu titlu de exemplu, amintim ca numai tortionarul evreu Bondarenco Pantelimon (Pantiusa), general si fost sef al D.G.S.P. din august 1948, ministru adjunct si loctiitor al ministrului de Interne (1949-1956) se face responsabil de moartea a peste 400.000 de victime anti-comuniste din inchisori si lagare.
  Pentru o reintrare in normalitate am aprecia ca pe un gest de solidaritate cu victimele comunismului din Romania, daca reprezentantii comunitatii evreiesti din Romania cat si ambasadorul Statului Israel din Romania, Excelenta Sa David Oren, ar condamna public cu acest prilej, comunismul ca doctrina politica si sociala care a dus la moartea si distrugerea materiala si morala a milioane de romani.
  De altfel bilantul funebru al victimelor acestei nefaste ideologii comuniste ridica numarul global al acestora la peste 100 milioane in intreaga lume, fiind cea mai distructiva ideologie din istoria Umanitatii.
  O astfel de luare de pozitie nu ar constitui de altfel decat un binemeritat gest de respect fata de poporul roman, avand in vedere faptul ca toti sefii de stat din Romania post-decembrista au onorat memoria victimelor nazismului, vizitand muzeul Holocaustului cu ocazia vizitelor oficiale in Israel, si regretand in numele umanitatii care ne caracterizeaza ca popor, pierderile suferite de evrei.
  Coalitia Impotriva Statului Politienesc
  Pentru detalii organizatorice, va rugam sa ne contactati
  Persoana de contact: Rapcea Mihai – tel. 0727673376 mail: rapcea@gmail.com

 2. viorica spune:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa odihneasca pe cei adormiti! Mila Lui – balsam celor raniti.
  Doamne, fereste inima trista de ingrozirea de la cel rau si ne ajuta sa pastram vie credinta, pentru toate multumim Tie. Amin

 3. Mos Ioan spune:

  Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au pierit în aceasta explozie!
  Celor care au scapat cu viata sa le dea Domnul putere sa suporte socul prin care au trecut!

 4. Parinte , Dumnezeu te iubeste pt ca faci atatea pt romanii de pretutindeni – prin conferinte , carti , blog … nici nu stii cat de mult m-a luminat conferinta de la Constanta care circula pe net ( mi-ai raspuns la multe nedumiri pe care le aveam ) .

  Stiu ca nu ai timp deloc – dar daca este vreo sansa sa mai sustii vreo conferinta in Bacau , Vaslui , Iasi – sa ne anunti si pe noi .
  Doamne ajuta !

 5. elena frunze spune:

  Dumnezeu sa-i ierte!

 6. viorica spune:

  La cateva zile dupa atacul-kamikaze produs pe aeroportul international Domodedovo, expertul israelian Rafi Sela, impartaseste solutia israeliana de protectie – sistemul Trust Based Security (TBS) un „model de analiza a comportamentului” – ieftin si eficace… un sistem care „separa oameni nervosi, „agitati” de restul calatorilor, care sint inocenti”. Tehnologia avansata pusa in slujba securitatii vietii : agentii special antrenati pentru aceasta treaba asa-numitii „selectori” sau „sortatori” – vor fi inlocuiti cu un sistem de scanere :
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8245019-expertul-rafi-sela-despre-solutia-israeliana-protejare-aeroporturilor-cautati-teroristul-nu-bomba.htm

 7. kushter spune:

  Fie voia Ta, Doamne!

 8. Dumnezeu sa-i ierte si sa odihneasca pe toti cei adormiti iar pe noi sa multumim si sa dam slava lui Dumnezeu ca a avut grija de Sfintia Voastra!

 9. thetimeismine spune:

  Aici se ajunge , din cauză că vrem mai mult , nu ştim sa ne mulţumim cu ce avem. Dumnezeu sa-i ierte atât pe cei morţi cât şi pe ce care sunt în viaţă şi au provocat situaţia asta şi multe altele de acest gen in care oameni nevinovaţi au platit prea scump dreptul lor la viaţa.

 10. Veronica spune:

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei adormiti si sa le usureze suferinta celor raniti si sa-i intareasca! Infiorator ce se intimpla in lume!

 11. vasile dumitru spune:

  muktumesc pt.gazduireana intr-upagi indelungata pe aceasta n blog deosebit.frater div

 12. pr Timotei spune:

  Pater Savatie ! Binecuvantati! Va trimit un mic text despre papa si de ce nu ar trebui sa vina in Romania:

  DE CE NU VENIRII PAPEI IN ROMANIA?

  1. CREDINCIOSII SE SMINTESC CREINDU-SE CONFUZIE. MULTI VOR CONSIDERA CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, PE CAND
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA, CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL PRELUATA DE BISERICA RUSIEI DECI DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.
  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE; (SINODUL 2 ECUMENICvezi Filioque pana la Sinoadele Patriarhilor Rasaritului, Patriarhul Ieremia al 2 lea al Constantinopolului! Sfantul Marcu Eugenicul si Sinodul din Constantinopol!
  Sfatul Grigorie Palama si Sinoadele Ecumenice Isihaste-Ecumenice dupa cum spue Pr Gheorghios Metallinos, si multi Teologi contemporani! )
  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LOCASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII
  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!
  5 SUNTEM DEACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL BOR SA PARTICIPE LA MESA PAISTASA !
  6PARINTELE DUMITRU STALILOAE AFIRAMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU APROPIAT DE CEL AL HINDUSILOR-UN FEL FE BRAHMA VISNU SIVA, PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!
  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

 13. pr Timotei spune:

  In cazul in care crezi ca acest text poate fi de folos pentru informarea si edificarea credinciosilor poti sa il utilizezi asa cum crezi mai bine de cuviinta.

 14. mihu spune:

  Mitropolitul Bartolomeu a murit. Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca alaturi de Dreptii Sai
  http://www.buzznews.ro/2011/01/31/mitropolitul-bartolomeu-a-murit/

 15. o enoriasa spune:

  @ MIhu, nu a „murit”! Sfintia sa a „adormit”, a trecut ” dintr-o stare in alta stare” asa cum singur spunea!

 16. Edi spune:

  din pacate asta face parte din religia islamica, daca esti un adevarat credincios lupti cu sabia pentru religia ta. Nimeni nu descrie asta mai bine decat Nassim Ben Iman, musulman luminat de Dumnezeu.

 17. Pr Timotei spune:

  PETITIE ONLINE IMPOTRIVA VENIRII PAPEI IN ROMANIA!
  http://www.petitieonline.ro/categorie/religie-spiritualitate.html

 18. Pr Timotei spune:

  http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  De ce spunem NU venirii papei in Romania!
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!

  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
  CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.

  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU APROPIAT DE CEL AL HINDUSILOR(UN FEL FE BRAHMA, VISHNU, SHIVA) PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

 19. raul spune:

  Sarutmana parinte.Sa va dea Dumnezeu sanatate.Ma alaturi lui Mihu si spun Dumnezeu sa-l ierte pe parintele Bartolomeu Anania.

 20. Maxim spune:

  Pr.Timotei,excelent textul antipapa!Concis si la obiect.Ar trebui multiplicat si impartit.

 21. […] dileme şi perspective. Studiu încuviinţat de Părintele Justin Ieromonah Savatie BaştovoiAm fost la Domodedovo in ziua exploziei nefericite Vestitorul ortodoxSfinţii Părinţi despre geocentrism Emilia CorbuIN CE AN SUNTEM? HARABABURA […]

 22. vasile dumitriu spune:

 23. viorica spune:

  Am vazut si revazut emisiunea in care aduceti in discutie Basarabia suferinda…
  M-a amutit suferinta acestor oameni care dainuie, vie, nealterata de vreme – greu sa gasesti cuvinte care sa aline, greu sa vorbesti.
  Nimic nu poate indreptati un stat sa provoace suferinta umana, cu atat mai putin persecutia celor care nu se pot apara. Statul ar trebui sa fie chezas ca cetatenii sai sa nu fie victimele unor asemenea abuzuri – aceasta este mandatul si
  puterea lui, fara de care isi pierde rostul, legitimitatea …Cum poate fi spalat obrazul de o asemenea pata? intr-un singur fel: asumand dreptatea.
  Demnitatea, curatenia si rabdarea acestor oameni, jertfe vii – neintinate dupa atatea umilinte se staruie fie pentru noi indemn de a iesi din neputinta si din nepasare.
  Cred ca multa vreme de acum inainte am sa ma rusinez sa spun „mi-e greu”.

 24. Pr Timotei spune:

  Parinte Savatie te rog sa faci cunoscuta prin mediile la care ai acces(TV, presa, internet) petitia on line, semnata pana in prezent de aproape 500 de credinciosi!
  Ea este promovata de site-ul Apologeticum!

  http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  ESTE FOARTE IMPORTANT IN ACESTE CLIPE SA NE UNIM FORTELE, EU AM SCRIS PETIRIA, ALTUL SA O PUBLICE, ALTUL SA O FACA CUNOSCUTA IN MEDIUL UNDE TRAIESTE!
  VENIREA PAPEI IN ROMANIA ESTE UN DEZASTRU SPIRITUAL, UN BLESTEM, NU E O BUCURIE, ASA CUM FRUMOS SCRIE PARINTELE STEFAN NUTESCU DE LA SCHITUL LACU DIN SFANTUL MUNTE ATHOS!
  VA ROG PARINTE SAVATIE FACE-TI CUNOSCUTA PETITIA, POATE CHIAR O EMISINE PE TEMA ACEASTA!

 25. Pr Timotei spune:

  Parinte Savatie, din pacate nu am alt acces la Sfintia Ta decat acest site,de aceea te rog sa faci o emisiune sau in alt fel cunoscuta petitia, pentru ca aceasta petitie sa nu ramana doar o statistica pentru ecumenisti ca sa zica, sunteti putini!Putem face ce vrem!
  Romanii adevarati la o astfel de veste, cum e venirea ereziarhului papa, trebuie sa reacctioneze! Sa nu ramana nepasatori!

 26. Pr Timotei spune:

  In legatura cu punctul 6 al petitiei anume refeinta adusa de Pr Dumitru Staniloae o gasiti in TEOLOGIA DOGMATICA ORTODOXA VOLUMUL I subcapitolul TREIMEA PERSOANELOR, CONDITIILE MENTINERII DISTINCTE A PERSOANELOR IN COMUNIUNE.CONTRAZICEREA EI PRIN FILIOQUE. pagina 322 La pagina 329 scrie: ‘IUBIREA DEPLINA DINTRE TATAL SI FIULCA IDENTICA CU DUHUL SFANT, DE CARE FACE ATATA CAZ TEOLOGIA ROMANO-CATOLICA, NU E DECAT SCUFUNDAREA CELOR DOUA PERSOANE IN FIINTA IMPERSONALA, IN SENS PLOTINIAN SAU NIRVANIC’

  semnatar al petitiei:
  212. ierom. Stefan Lakoskitiotul 58 m Sfântul Munte Athos 03/02/2011 22:08
  »» Orice primire a papei într-o țară ortodoxă constituie o cădere din Har a celor ce-l primesc. Singura primire care se justifică este cea pentru întoarcerea lui la Dreapta Credință, la Biserica Ortodoxă.
  Din păcate, este atât de tocit simțul ort… Orice primire a papei într-o țară ortodoxă constituie o cădere din Har a celor ce-l primesc. Singura primire care se justifică este cea pentru întoarcerea lui la Dreapta Credință, la Biserica Ortodoxă.
  Din păcate, este atât de tocit simțul ortodox la cei ce ne conduc, încât consideră aceasta o mare realizare, iar nu o cădere.
  E timpul să se pună capăt compromisurilor, care afectează atât de mult conștiința plinătății Bisericii Ortodoxe.
  Să ne rugăm pentru ei, ca Bunul Dumnezeu să-i lumineze și să conștientizeze responsabilitatea veșnică pe care o au.
  Așa să ne ajute Dumnezeu.
  Mai mult Pagina noua

 27. Pr Timotei spune:

  251. Partenie Comanescu 33 m Lemeso, Kypru 04/02/2011 11:00
  »» Un sfant vazand ca locuitorii unei case faceau faradelege, ii spune ucenicului: Sa mergem, ca de se va prabusi casa peste ei vom muri si noi.
  Asa vom pati si noi cu papa de il vom primi. Ne va pedepsi Dumnezeu nu pentru pacatele noastre, ci… Un sfant vazand ca locuitorii unei case faceau faradelege, ii spune ucenicului: Sa mergem, ca de se va prabusi casa peste ei vom muri si noi.
  Asa vom pati si noi cu papa de il vom primi. Ne va pedepsi Dumnezeu nu pentru pacatele noastre, ci pentru faradelegile lui. Sf. Marcu al Efesului spune: Pe papa sa’l blestemati, caci el este pricina raului. Atata ii mai trebuie Romaniei; sa mai aduca si papa un nor de rautati; deja suntem terminati din orice punct de vedere.

 28. Pr Timotei spune:

  Un comentariu foarte pertinent facut de un profesor de istorie:

  Vizita Papei in Romania [Sorin Buzatu] 07/02/2011 20:28
  Vizita Papei pregateste Statul Global care are nevoie si de o religie unitara. Oare de unde atata dragoste a Bisericii Catolice pentru Biserica Ortodoxa aflata in mare impas de cand cu victoriile coalitiei masonice in primul si mai ales in cel de-al… Vizita Papei pregateste Statul Global care are nevoie si de o religie unitara. Oare de unde atata dragoste a Bisericii Catolice pentru Biserica Ortodoxa aflata in mare impas de cand cu victoriile coalitiei masonice in primul si mai ales in cel de-al doilea razboi mondial? Europa a fost descrestinata in mod intentionat, pentru ca pe ruinele Bisericii sa se creeze o religie sintetica aidoma religiei romane. Intr-un astfel de context religios se va desavarsi sistemul politic si economic anuntat de Profeti. Daca ne uitam bine observam inca de pe acum cum desfraul si decadenta umana fac casa buna cu liberalismul economic corporatist si democratia politica occidentala. Papalitatea a dorit inca din vremurile tulburi ale Antichitatii tarzii sa joace un rol politic. Rezultatele s-au vazut in Evul Mediu si ma gandesc la Cruciade, Inchizitie, la politica externa si interna a unor state europene in care s-a implicat in mod evident, cu rezultate de cele mai multe ori nefaste. Nu cred ca se doreste o reconcilierer istorica intre cele doua Bisericii, ci, ca si in vremea Caderii Constantinopolului este un targ: Papa lasa impresia unui sprijin politic la nivel european clasei politice romanesti vanduta pentru o punga de arginti, primind la schimb o recunoastere tacita a suprematiei lui asupra unei lumi ortodoxe slabite. De aici si pana la o reala subordonare nu va trece prea mult timp. Din cate stiu antecesorul actualului Papa a dus o politica ecumenica chiar in afara lumii crestine inchinandu-se si cu sefii altor culte, gen islamism, mozaism, budism si chiar samanism. Oare ce unitate spirituala poate exista intre toti acestia si religia crestina? Niciuna! Reiese clar rolul politic mondial pe care si-l aroga Papa. Dar oare el nu este instrumentul unora? A cui? Pai cine conduce din umbra aceasta lume? Ati auzit de o Plutocratie mondiala ce detine 78% din averea mondiala desi numarul membrilor ei se situeaza cu mult sub 1%? Ati auzit ca acesti oameni foarte bogati se inchina lui Satana sau lui Mamona? Pentru ca au spus asta unii au platit cu viata. Dar care este traducerea cuvantului evreiesc Mamona? Dumnezeul Banilor, al averilor. Dar ce inseamna in aceiasi limba Satana? Tatal minciunilor. Oare nu va-ti saturat de minciunile media si de spolierea fatisa a populatiilor lumii? Oare actele din politica internationala sunt chiar asa de intamplatoare de la tensiunile si razboaiele din lumea araba si pana la politicile de sclavizare a maselor de pe intreaga Terra. Venirea Papei face parte dintr-un plan ocult. Nu se va opri la Romania, ci, vor urma alte tari ortodoxe. Dar eu nu vad cu ochi buni aceste vizite. Mai devreme sau mai tarziu le vom regreta!
  Mai mult Pagina noua

 29. viorica spune:

  Parinte,
  Subscriu sugestiei Dvs.:pentru inceput statul ar putea gasi surse care sa mai usureze din povara grijilor prea-incercatilor frati – cat mai sint in viata – cu putina bunavointa, fara a aduce nedreptate cuiva. Daca nu semn de recunostere si cinstire, macar datorie de onoare sa fie!
  Si sa restituie ceea ce pe nedrept a luat pentru ca – nu-i asa ? – statul nu este talhar…
  Va sarut dreapta, binecuvantati !

 30. O masina a unei AMBASADE straine acreditate in Egypt loveste in plin cetateni egipteni care protesteaza in strada, iar singura ambasada care foloseste HUMMER LIMO este SUA.

  CHRISTIANE AMANPOUR SATAN

  Christiane Amanpour soldat MOSSAD, CIA si altele, in slujba ASASINILOR ECONOMICI.

 31. Mos Ioan spune:

  @ Viorica

  Subscriu. Ai dreptate.
  Dupa atâtea suferinte îndurate si eu cred ca se cuvine, ca actualul guvern sa le restituie ceea ce li s-a furat fratilor nostri români din Basarabia. Le-au furat casele, pamânturile, dar Sufletul n-au putut sa-l fure.
  Emisiunea „Pietrele vorbesc” a Parintelui Savatie m-a impresionat…..oameni care au suferit cumplit, oameni blânzi care ÎI iubesc pe DUMNEZEU, oameni care cer sa li se faca dreptate……

  Sarut dreapta Parinte!

 32. Mos Ioan spune:

  @manoliu valentin

  Multumesc pentru informatiile pretioase.
  Doamne ajuta!

 33. viorica spune:

  @Mos Ioan
  toti stim ca statul nu se grabeste… din pacate nici noi nu stim prea bine sa folosim pirghiile/caile lui prin care sa cerem sa se faca dreptate – e dificil prin asa hatis; unind vocile si efortul, am avea ceva sorti de izbanda… Sa ne lumineze Domnul!

 34. viorica spune:

  Va sarut dreapta Parinte, binecuvantati !
  Desi multi dintre noi am multumit Domnului ca v-a pazit teafar, m-am tot intrebat de ce acest articol – avand dintru inceput incredintarea ca nu infricosarea v-a mînat sa-l postati. Am cautat miezul, stiind ca nu scrieti fara temei.
  M-am gandit intaii la raspunsuri (adresate tuturor dar totusi, foarte personale) pe care ni le dati intr-un fel cu totul aparte – potrivit priceperii noastre.
  Vazind stirea asta
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12388681
  lucrurile se leaga intr-un fel, capata noima. Ca ura trebuie hranita si revolta intretinuta.
  Ce ma nauceste este expresia senina, linistea cu care vorbeste personajul…
  Sau sufar de „scenarita” ?

 35. Egypt a schimbat pe Mubarak AMERICA, cu Baradei M-UE, asa cum Romania a schimbat un roman comunist, cu un evreu sionist care condamna Romania la ONU in 1989 pentru ca nu infiinteaza republica Transilvania si nu acorda drepturi minoritatilor maghiare: DUMITRU MAZILU si de 20 de ani romania este condusa de UDMR impreuna cu comunisti evrei rusi-masoni.
  Si, va mai informez ca Liga studentilor romani din Strainatate infiinteaza partid si ne vor conduce si ataca asa cum au facut in decembrie1989 ori 15 martie 1990 la Targu Mures sau in 13-14 iunie 1990 cand au atacat politia, armata si institutiile statului si TVr cu sticle incendiare, asa numitele LIGA STIDENTILOR, LIGA PENTRU DREPTURILE OMULUI de la Paris condus de Combes fiica doamnei Cornea si altele, dar in spatele lor erau mercenari pregatiti de Radio Europa Libera in Ungaria din martie 1989, pana in decembrie 1989 sa atace si sa distruga Romania, pentru a ajunge ei la conducerea Romaniei si acum sunt in comisiile prezidentiale Basescu si conduc TVR. PUNCT, PUNCT, PUNCT……
  Va mai informez, Romania nu mai are resurse energetice naturale si este condusa de 20 de ani de FMi-Soros prin comunisti evrei rusi masoni.
  VICTORI, LIBERTATE, DEMOCRATIE, egal M-UE, M-UE, M-UE
  Traiasca cumparatorii si jefuitorii Romaniei, egal INVESTITORI

 36. Mos Ioan spune:

  Sarut dreapta parinte Savatie!
  Astept cu nerabdare emisiunea „Când pietrele vorbesc”.
  Va multumesc.

 37. Graiul Ortodox spune:

  Mii de creştini ortodocşi au strigat cu putere la manifestaţia de protest din Atena : NU Cardului Cetăţeanului! Nu 666! Nu închisorii electronice!

  http://graiulortodox.wordpress.com/2011/02/14/1839/

 38. Miscarea spune:

  raspanditi acest video http://dl.transfer.ro/alaturi_de_Capitan-transfer_RO-21feb-fd9315.mpg
  afisati-l pe youtube si pe bloguri.. sa fie la vedere pentru intreaga Romanie!

 39. Cris spune:

  “Catedrala Mantuirii Neamului trebuie sa ramana un simbol al credintei, al iubirii, al comuniunii, unitatii si cooperarii dintre toti romanii in mod direct prin trupul tainic al lui Hristos”spunea Patriarhul Daniel.
  Dar de ce numai Catedrala Mantuirii Neamului, intrebam noi? De ce, de exemplu, nu si Manastirea Poiana Marului din Buzau!
  Aceasta manastire este unul dintre lacasurile de cult din patrimoniu cu o valoare cultica deosebita, construita in vremuri dificile din istoria poporului roman, care a urmat razboaielor, calamitatilor naturale sau tulburarilor sociale tocmai pentru a fi simbol de biruinta asupra raului, de speranta, reconciliere si comuniune intre generatii.
  Manastirea Poiana Marului a fost cel mai important centru monahal din Tarile Romane in secolul XVIII iar biserica ” Duminica Tuturor Sfintilor” este singurul lacas de cult din lemn pictat in exterior.
  Cat a fost staret la Poiana Marului, Parintele Macarie Besliu nu a primit nici macar un ajutor din partea Episcopiei pentru biserica monument, la fel cum nu a primit nici de la Oficiul National al Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.
  A respectat intocmai invatatura Sf Parinti prin care suntem invatati ca ridicarea unei Biserici este o lucrare teandrica (Dumnezeu si om) si sinergica sfanta (conlucrare harica Dumnezeu si om) si de aceea construirea ei face parte integranta din teologia ecclesiologica si pastorala si nu trebuie sa se conduca dupa regulile economiei de piata.
  Din 1990 de cand a fost numit staret la Poiana Marului, Parintele Macarie a construit un paraclis, cateva chili, a reparat un pavilion, a ridicat un gard de piatra ce masoara 400 de metri, a adus lumina pe stalpi de ciment si a facut un helesteu. Banii au provenit din donatiile de la credinciosi si din cresterea si vanzarea animalelor.
  Dupa toate acestea a fost izgonit.
  Episcopul Epifanie Norocel a trecut peste toate.Peste vointa intemeietorului Manastirii- Cuviosul Vasile de la Poiana Marului, peste vointa autoritatilor locale din mai multe comune, peste voia localnicilor, peste voia sutelor de credinciosi din toata tara care il cercetau periodic pe Parintele Macarie.
  Epifanie si argatul sau, Dl Negoita, au transformat Manastirea Poiana Marului in mosie personala. Au alungat staretul, fratii, credinciosii, linistea, dar cel mai greu este ca alungat Harul, provocad “tulburari si sminteli”.
  Ne intrebam si noi ca “prostii satului” de ce – hai nu Patriarhia dar macar Episcopia Buzaului si Vrancei nu a propus o procedura de colectare pentru un monument istoric precum Manastirea Poiana Marului- manastire trecuta in toate enciclopediile religioase, gratie vietuirii pe aceste locuri intre anii 1630-1667 a Cuviosului Vasile de la Poiana Marului, iar biserica de lemn “Duminica Tuturor Sfintilor “ctitorita in anul 1821 este o raritate in peisajul arhitectonic romanesc. Raritate si duhovnicul Macarie, dar si incomod datorita harului si smereniei.
  Dupa doi ani in care Episcopul Epifanie Norocel s-a luptat “eroic” sa distruga o manastire, dupa doi ani de cautari disperate sa gaseasca o stareta la actuala Manastire de maicute Poiana Marului (caci maicutele de la Carnu au refuzat categoric sa incalce testamentul unui Sfant, urmatoarea maicuta care trebuia sa fie numita stareta ii venise sorocul nasterii si a plecat la maternitate, iar actuala a intarziat sa fie numita deoarece nu terminase divortul) a gasit in final si un duhovnic tanar si el proaspat divortat si proaspat popit.

  Ne intrebam si noi ca “prostii satului” daca enoriasii nu mai sunt, animale care vor fi crescute spre vanzare nu mai sunt, banii pentru renovarea mosiei lui Epifanie Norocel de unde vor veni?
  Stim cu totii ca daca Constitutiile Apostolice ne opresc sa luam bani ca milostenie de la “pacatosii nepocaiti care supara pe Dumnezeu prin darurile lor…si de aceea donatia acestora trebuie refuzata, aruncata sau arsa”… cu atat mai mult trebuie avuta grija de la cine si de unde primim bani atunci cand este vorba de renovarea unei biserici- fie ea si pe mosia Episcopului Epifanie Norocel. Daca gandim altfel atunci putem lua bani si de la traficantii de arme, de droguri, de carne vie etc.
  Construirea sau renovarea unui sfant locas trebuie sa fie un eveniment duhovnicesc: lucrarea aceasta trebuie sa fie savarsita de oameni duhovnicesti, cu mijloace duhovnicesti si cu un scop duhovnicesc ci nu din mandrie.
  In lunga noastra asteptare ca cineva sa decida colete nationale si pentru Manastirile vechi cuprinse in Patrimonial National sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa fie bland cu oamenii care au distrus ce a facut El, iar pe Cuviosul Vasile de la Poaiana Marului sa-l rugam sa amane pedeapsa pentru cel care a indraznit sa-i incalce testamentul. Ca poate noi cei care am iubit aceasta Manastire sa nu fim martori cand “unul ca acesta sa fie anatema si partea lui si locul lui sa fie in tartar impreuna cu Iuda vanzatorul…”

 40. Mos Ioan spune:

  Sfintia Voastra,

  Sarut mâna! Astept cu nerabdare emisiunea „Când pietrele vorbesc”. Va multumesc.

 41. antidemocratie spune:

  Unde asi putea gasi si eu filmuletele emisiunii „Cand pietrele vorbesc”?.
  Frumoasa atitudine in aceste emisiuni.

 42. Lovituri de stat I

  Lovituri de stat II

  Lovituri de stat III

  Lovituri de stat IV

  Lovituri de stat V

 43. dan alexandru spune:

  Mi se par puerile prezentarile cu filmele de mai sus.
  Sunt aduse acuzatii fara a fi aduse dovezi. Probabil sunt amestecate lucruri reale cu falsuri. Seamana mai curand a campanie de intoxicare. Sunt convins ca in Egipt, Libia etc e mana serviciilor secrete. dar cu ce ne ajuta pe noi „ciorba” informativa de mai sus, de care este plin internetul? O informatie pusa haotic, prost structurata si filme prost realizate.

 44. Iuliana spune:

  Buna seara!

  Imi cer scuze pentru aceasta interventie out of topic, dar nu am altfel cum sa transmit apelul ce umeaza.

  Sunt voluntar al Asociatiei Bubulina din Italia (in curand se va infiinta si in Romania), asociatie ce se ocupa de copilasii bolnavi de cancer sau leucemie.

  As avea marea rugaminte sa faceti public pe blogul dvs. cazul unui bebelus de 10 luni, care s-a nascut cu Leucemie Acuta Limfoblastica Congenitala cu celule precursoare B. Singura lui sansa de insanatosire este un transplant de celule stem hematopoietice. Pentru aceasta are nevoie de o suma mare de bani, care nu poate fi stransa decat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. De aceea avem nevoie de mediatizarea pe toate caile a povestii acestui fiu de preot.

  Mai multe detalii puteti afla pe blogul creat special pentru bebe Marian:

  http://bebemarian.wordpress.com/

  Eventual puteti afisa doar banerul pe care il gasiti pe blogul micutului.

  Va multumesc din tot sufletul pentru bunavointa dvs.! Doamne ajuta!

 45. portalio spune:

  saracii oameni. Nu stiu, dar din ce in ce mai rau este. Ne da Dumnezeu, numai catastrofe….sa fie oare sfarsitul pamantului…? Incepe un alt razboi mondial?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: