A apărut o nouă ediție a cărții ”Pietrele vorbesc”

A apărut o nouă ediție a cărții ”Pietrele vorbesc – Mic tratat despre predică”. Cu titlul inițial ”Cînd pietrele vorbesc – biserica față în față cu propria imagine” cartea a fost premiată la Salonul Internațional de Carte de la Chiținău, 2008.

Am fost surprins să aflu că unii profesori de la Facultatea de teologie ortodoxă din București au recomandat-o la bibliografia masteranzilor. M-a bucurat mai ales faptul că un bizantinolog a găsit-o interesantă, eu facînd referiri la o serie de predicatori și dascăli bizantini, fără să am pretenții de specialist. Deci o carte potrivită și pentru profesori.

M-a interesat în special felul în care predica tradițională poate fi relansată astăzi, în condițiile lumii noastre atît de certate cu tradiția. O carte care poate fi de folos atît predicatorilor, cît și ascultătorilor. Noua copertă sper să facă această carte și mai accesibilă.

11 Responses to A apărut o nouă ediție a cărții ”Pietrele vorbesc”

 1. viorica spune:

  Saminta buna, sanatoasa incolteste si in conditii rele – nu este de mirare sa creasca viguros acolo unde pamatul este pregatit.
  Eu m-am tinut deoparte o vreme, zicand ca sint prea din lumea asta , prea moderne… nu coperta era piedica ci vederea mea slaba si inima intunecata; am realizat asta de curand, cand ati re-editat „A iubi inseamna a ierta”. E vremea potrivita.
  Ma straduiesc atenta, sa pregatesc pamantul smulgand la buruieni, si cuminte, astept cu bucurie bobul care sa prinda radacini …

 2. callina spune:

  sarut mana! mie mi-a placut si coperta veche si continutul! cred ca putea fi gandita un pic mai reusit !!! sesisez nu ati schimbat doar coperta ci si denumirea cartii.. ! suna mai interesant ” Cand pietrele vorbesc ” decat ” Pietrele vorbesc ” , dar ma rog …, gusturile nu se discuta !
  iertati..!!!

 3. toravic spune:

  Părinte, nu vă deranjează că lumea laică vă percepe ca scriitori şi nu ca călugăr? e de gîndit. Observ această tendinţă şi nu înţeleg a cui vină este.

  🙂

 4. ieromonah savatie spune:

  @ toravic,

  au criza de scriitori 🙂

 5. 0rt0d0x spune:

  Aşa, Părinţele, fă-ţi reclamă peste tot.

 6. toravic spune:

  😀 asta a fost bună. sper vreodată să ajung la dvs. la o povaţă 🙂

 7. dan alexandru spune:

  @OrtOdOx

  Fii linistit, nimeni nu ar fi intrat pe acest blog daca Parintele nu ar fi meritat a fi citit.
  Citit cu inima.

  Inca nu-mi dau bine seama daca esti constient ca tonul provocator pe care-l folosesti nu prea are nimic in comun cu spiritul ortodoxiei. Ma rog, daca erai vreun dizident, as fi inteles. Sau cine stie, poate esti?

 8. Costel spune:

  Apanthisma
  — adunare de flori; termenul defineşte o culegere de texte reunite de Sfântul Nicodim Aghioritul, tipărite la Tipografia Patriarhiei Constantinopolului, cu binecuvântarea Patriarhului ecumenic Neofit, în anul 1799; ultima tipărire în limba română a fost realizată în anul 1999, la Editura SOPHIA, de către Mănăstirea Petru Vodă. Sfântul Nicodim Aghioritul spune: “Dacă veţi aduce lui Dumnezeu sfinţtitele rugăciuni ce se cuprind în cartea aceasta, eu deplin vă adeveresc vouă că veţi câştiga în sufletele voastre credinţa necheltuită, nădejde tare, dragoste adevărata, iertare de păcate, scăpare de relele văzute şi nevăzute, dobândire de cereri, izbăvire de draci şi împărtăşirea şi unirea cu Dumnezeu şi cu îngerii. După Propovăduitorul cel de Aur al rugăciunii, numit cu numele darurilor, Ioan [Ioan Gură de Aur – n.n.]: “Cu Dumnezeu întru adevăr vorbim în vremea rugăciunii şi cu îngerii ne împreunăm”, pe scurt să zicem şi noi: din aceste dumnezeieşti rugăciuni vom dobândi grămadă de bunătăţi, mare de comori, furnicar de lucruri plăcute lui Dumnezeu, mulţime de fapte bune, şirag de daruri şi roduri prea destule de folos duhovnicesc”. (Sfântul Nicodim Aghioritul – “Cuvântul despre rugăciune”)

 9. mariuta spune:

  Parinte drag,DUMNEZEU sa va de-a gandul cel bun.Sunt o pacatoasa care nu are darul vorbirii dar atunci cand citesc ceva si inteleg tare ma bucur.Sfinte Parinte sanatate multa si sa ne pastoriti prin dulceata cuvintelor mult timp.

 10. Maresalul spune:

  Am citit cartea dumneavoastra „Diavolul este politic corect”intr-o zi.Simteam ca timpul nu are rost daca nu citesc cartea imediat.Este o pilda despre „beneficiile”pe care ni le pregatesc guvernantii.FELICITARI !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: