Hristos în temniţele comuniste

Reclame

25 Responses to Hristos în temniţele comuniste

 1. Veronica spune:

  Pentru ei si pentru multi alti luptatori stiuti si nestiuti, pentru credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeu tine aceasta lume! Ei sunt pentru noi exemple demne de urmat! Nu trebuie sa-i uitam niciodata, trebuie sa fim uniti cu ei pentru vecie in duhul credintei, in lupta pentru dreptate si adevar! E adevarat ca traim intr-o lume in care valorile nu mai exista, tineretul nostru este sfisiat de lupta pentru partea materiala si siguranta zilei de miine …. dar, cu toate acestea, nu trebuie sa ne lasam dusi de val, de superficialitatea acestei lumi inselatoare, desarte, ci trebuie sa luptam cu noi insine in primul rind, pentru ca acesta este cel mai mare razboi si sa-i cautam mereu, sa ne fie ca o oglinda acesti mari luptatori pentru credinta noastra ortodoxa! Imi pare rau ca nu pot ajunge si eu la Suceava ….. Doamne ajuta!

 2. Veronica spune:

  „O mentalitate dezorientată, un sistem de valori răsturnat pot prăbuşi o ţară!”- profesor universitar dr. docent Tatiana Slama-Cazacu –

 3. c14radioactiv spune:

  relative, cu iz de smirna si tamaie, istorie dupa cheful clelului, adica :)))))))))

 4. mirceapuscasu spune:

  @c14r
  observ ca pentru tine izul de smirna si tamaie este ceva de nedorit.
  Ai grija, mai stiu eu unul care fuge de tamaie… 🙂

 5. […] Hristos în temniţele comuniste […]

 6. asmatwey spune:

  Sincere momente de reculegere si slava pentru cei ce in clipe grele de rastriste atunci cind ti se parea ca antihrist a atins apogeul si ca nimic nu mai are sens si valoare au invins deznadejdea,au gasit forte in inima lor si au incurajat si indrumat pe altii. Vesnica pomenire pentru cei care au dus cuvintul si vestirea Domnului in inimi pustiite de atita urgie si nenorocire.Ei sint acei ce au rezistat in mine saline si de carbune in Carpati,la canalele de la Cernavoda in inchisori mohorite si pline de suferinta.
  Au fost martiri ai neamului si ai credintei dar care mai mult ca viata au pus slujirea pentru cuvintul Domnului si adevaratele valori crestine.In momentele cind toti se deziceau de ei ,ii blamau si ii aruncau cu pietre ei au pastrat in inima lor dragostea fata de aproape,fata de Domnul si fata de adevar.
  Ma inchin in fata celor ce nu nu au putut si invinsi si neclintiti,pentru cei care au pastrat si au dus mai departe flacara iubirii pentru Dumnezeu

 7. Viorica spune:

  „Cu sfintii odihneste sufletele adormitilor robilor tai…”
  Dragii nostrii Parinti, pilda vie pentru viata noastra! De cate ori va chemam, de cate ori intoarcem ochii sufletului spre voi – sa nu ne lasati: rugati-va pentru noi sa ne invrednicim sa va urmam pe Cale!
  Nu odata, cand simt ca sint la capatul rabdarii si al suportabilitatii ma gandesc la ei si la viata lor…
  Ma rusinez de slabiciunea mea gandind ca, daca asa nimicuri ma epuizeaza, ce voi face in incercari aidoma celor prin care au trecut ei?

 8. Vasilica spune:

  Ar trebui in toata tara organizat.Doamne ajuta!

 9. c14radioactiv spune:

  mirceapuscasu, din fericire istoria nu se face cu smirna si tamaie 😉 ceea ce este de foarte bun simt daca se respecta asta…altfel treaba e „nasoala” tare daca se incurca borcanele, intelegi tu bine ce vreau sa zic. mai stiu si eu pe unii care fug de adevaruri care nu le convin :))

 10. crip 81 spune:

  extraordinari oameni !!!Extraordinari oameni !!!
  Mare le-a fost credinta , mare le-a fost izbanda , noi nu suntem ca ei , noi suntem niste LASI .

 11. sistersmirna spune:

  Blagosloviti Parinte!
  in iasi cind va avea loc aceasta intilnire?

 12. sherlock_holmes spune:

  Ce bine ar fi daca si sinodul nostru ar recunoaste ( sau cunoaste ) ca Iisus Hristos Dumnezeu a fost in temnitele comuniste.

 13. rufin liban spune:

  Radioactivitatea-voastră, atacaţi şi frontal problema, nu ne luaţi numai din flancuri; faceţi-ne să înţelegem cum istoria se face doar cu praf de puşcă, cu tratate şi cu uneltiri.
  Dacă scoţi tămîia din istorie nu-ţi mai rămîn decît încăierările şi sulful. Adică nu faci decît să-i refuzi înţelesurile mai adînci. E ca şi cum L-ai scoate pe Dumnezeu din istoria lui Israel; rămîi cu aventurile unui trib monoman, asasin şi nevrotic, rătăcind în căutare de păşuni şi de apă potabilă. „Un neam valorează cam cît a înţeles din Evanghelie”(S. Mehedinţi). Aşadar, cam cît damf de smirnă şi tămîie trage pe nări…

 14. sergiu-petre spune:

  http://www.antena3.ro/externe/iisus-nu-a-fost-crucificat-sustine-un-teolog-suedez_102342.html

  – cică ăstă e mare teolog, parter de dialog al ortodocşilor; ne dăm oare seama de gravitatea spuselor acestui nefericit? unde este un Sf Ioan Gură de Aur de azi? mai avem sfinţi care să iasă în faţă, să îndrepte, precum Sf Macu al Efesului, Sf Nicolae Velimirovici sau Sf Iustin Popovici, Sf Luca Doctorul al Crimeii ?

 15. Petru spune:

  Cinste si vesnica pomenire martirilor romani care s-au opus impotriva regimului iudeo-comunist bolsevic satanist.Slava lui Dumnezeu…cinste capitanului C.Z.Codreanu

 16. rufin liban spune:

  Cinste si vesnica pomenire martirilor romani care s-au opus regimului iudeo-comunist bolsevic satanist.Slava lui Dumnezeu…cinste capitanului C.Z.Codreanu.
  Acum e bine, Petru.

 17. Mos Ioan spune:

  Pe curând, Capitane!

 18. Mos Ioan spune:

  Pe 24 Iunie 1927 a luat fiinta „Sfânta Legiune a Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil”, sub conducerea curajosului si iubitorului de Dumnezeu, Neam si Tara – Corneliu Zelea Codreanu-.
  VESNICA LUI POMENIRE!

  ……………..
  Garda, Capitanul, ne transforma-n soimi de fier,
  Garda, Capitanul, si Arhanghelii din cer………

 19. rufin liban spune:

  ~Ne preschimbă’n şoimi de fier~.
  Scuză-mă Moşule, am devenit atît de tipicar…

 20. Hohmah spune:

  Drag Parinte !

  Poate reusiti sa conlucrati cu cei care lucreaza la:

  http://www.experimentulpitesti.org/public/apelul-nostru/

  Doamne ajuta!

 21. Florin Nan spune:

  Si langa toti acesti sfinti marturisitori alaturi de altii ale caror nume le stie Dumnezeu trebuie adaugat ca un simbol viu, impreuna cu Parintele Arsenie Papacioc sau I.P.S. Bartolomeu Anania, si Parintele Iustin Parvu. Si altii care inca mai vietuiesc in mare smerenie printre noi. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: