La lansarea romanului „Diavolul este politic corect” voi vorbi si despre parada gay din 22 mai

Cu aproape zece ani in urma am scris doua articole despre recuperarea homosexualilor. In prima editie, publicate in volumul „O pogorire la iad” (reluate, intr-o forma revazuta in volumul „Intre Freu si Hristos„), articolele aveau un titlu mai mult decit provocator: „Doua scrisori in apararea homosexualilor”. Articolele tratau reactia intransigenta a unor ortodocsi care cereau aplicarea asupra homosexualilor a legii vechi testamentare, adica uciderea cu pietre si arderea cadavrelor, ca pe vremea lui Vasile Lupu. Articolele au ajutat pe unii homosexuali sa revina in biserica. Un site care lupta pentru dreptul homosexualilor de a redeveni normali, denumit al fostilor homosexuali, a preluat aceste articolele, considerindu-le bune in procesul de reabilitare a fostilor homosexuali.

Intre timp homosexualii au pasit cu atita indirjire in Romania Ortodoxa, incit mi se pare ca se apropie vremea cind ortodocsii vor avea nevoie sa fie salvati din fata urgiei homosexuale. Aflind ca pe 22 mai va avea loc la Bucuresti deja traditionalul mars al homosexualilor, voi folosi prilejul lansarii romanului „Diavolul este politic corect” (ca tot este la tema!) pentru a spune citeva cuvinte despre nevoia homosexualilor de a face marsuri (si despre cum au reusit basarabenii sa impiedice aceste marsuri la Chisinau). Cei interesati sa participe la discutie, sa vina la Libraria Sophia de pe strada Bibescu Voda 19 (linga Facultatea de Teologie), marti, la ora 17.00. Alaturi de mine va fi si jurnalistul Radu Moraru (Nasul).

38 Responses to La lansarea romanului „Diavolul este politic corect” voi vorbi si despre parada gay din 22 mai

 1. Sergiu spune:

  SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PARINTELUI SAVATIE BASTOVOI

  Cu ingaduinta Sfintiei Voastre, parinte, revin asupra subiectului Radu Moraru, nu pt. ca as suferi de porniri obsesive, nici pt. a mi se da dreptate cu orice pret, ci pt. ca subiectul mi se pare deosebit de important si cred ca a fost tratat cu destula usuratate, chiar in ceea ce s-a vrut a fi replica Sfintiei Voastre la opinia de contestare a prezentei lui Radu Moraru la evenimentul de marti.Chiar si asa, nu stiu daca as mai fi facut-o, daca nu mi-ar fi cerut-o o multime de credinciosi, prieteni si cunoscuti, frati intru Hristos, care alaturi de mine, impartasesc aceeasi nedumerire in ceea ce priveste participarea jurnalistului respectiv la manifestarea cu pricina. Asadar, nu voi vorbi doar in numele meu!
  Ceea ce noi contestam la Radu Moraru este NU ATAT lipsa calitatilor sale de om duhovnicesc(care,dealtfel,este evidenta!),desi, recomandabil ar fi fost sa invitati pe cineva cu mai multa aplecare catre biserica, CAT calitatea sa morala indoielnica de sustinator slugarnic al presedintelui Basescu! Suntem de acord ca „Nasul” a scos la iveala multe nereguli ale sistemului, ca a dezbatut subiecte de care altii s-au codit sa vorbeasca, DAR S-A COMPROMIS FUNDAMENTAL DIN MOMENTUL IN CARE L-A SUSTINUT FATIS PE BASESCU!!! In aceeasi situatie se afla si altii, ca de pilda, fratii Roncea, care s-au descalificat odata cu sprijinirea lui Basescu, cazand in dizgratia multor credinciosi!
  Pe principiul „spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun CINE ESTI!”, cum puteti, Parinte Savatie, sa apareti alaturi de un jurnalist care sustine CU ENTUZIASM chiar(dupa cum s-a vazut!)un presedinte anticrestin, presedinte care, printre altele, sustine si promoveaza casatoria intre homosexuali si liberalizarea prostitutiei, care e aservit puterilor occidentale si structurilor masonice anticrestine(el, insusi, mason fiind!), care a pus in fruntea Institutului Cultural Roman( si il mentine in functie dupa tot ce a facut jignitor la adresa poporului roman!)un MIZERABIL, caruia mi-e sila sa-i pronunt numele, s.a.m.d??!! Ar mai fi destule de spus…
  Sa nu ne spuneti, Parinte Savatie, ca nu cunoasteti aceste lucruri, pt. ca stim ca sunteti la curent cu realitatile romanesti, chiar daca stati dincolo de Prut!
  Noi credem ca aceste chestiuni au relevanta pt. viata noastra duhovniceasca, pt. ca lansarea cartii Sfintiei Voastre este, inainte de toate, un act cu valoare duhovniceasca, si abia apoi, unul cu valoare culturala!
  Prin urmare, in speranta ca ne-am facut intelesi, din momentul actual, vom pastra o anume rezerva fata de lucrarea misionara, si in sens mai larg,duhovniceasca, a Sfintiei Voastre!
  Nu suntem dintre cei care va urmeaza orbeste, si tresar exaltati la fiecare vorba de duh pe care o rostiti! Va vom fi alaturi atata timp cat ceea ce faceti se va inscrie fara dubiu pe linia unei invataturi si a unei conduite crestine fara repros!(din pct. de vedere al faptelor marturisitoare,bineinteles, macar!) Cat nu,…
  In rest, s-auzim de bine!
  Doamne ajuta!

  PS:Sper sa publicati acest comentariu, si mai ales sper sa renuntati la „Nasul”, si sa va recastigati, prin asta, credibilitatea pierduta in fata multor credinciosi! Timp fizic mai aveti…

 2. Ana spune:

  Slava Domnului ca aduceti in discutie si acest subiect. Copii nostri care invata la scoala deja despre homosexualitate ca fiind o normalitate, au nevoie de acest cuvant. Si noi la fel, pentru ca in unele locuri am inceput sa devenim deja …in minoritate.

  Doamne ajuta

 3. sherlock_holmes spune:

  Doamne ajuta!

 4. Victor Roncea spune:

  Doamne ajuta! Va asteptam!
  Daca imi permiteti, Parinte:
  Un grup de organizatii a depus ieri la Primaria Capitalei o petitie prin care se cere Primarului General Sorin Oprescu anularea protocolului incheiat cu Asociatia Accept pentru desfasurarea marsului asa-ziselor “minoritati sexuale” de sambata, 22 mai a.c. Asociatiile neguvernamentale arata ca primarul de la Chisinau, Dorin Chirtoaca, nu a avizat manifestatia homosexualilor prin centrul orasului, ulterior aceasta fiind anulata si la cererea Mitropoliei Basarabiei. Vremea de criza nu justifica o asemenea cheltuiala pentru gardarea cu zeci de jandarmi a unor exhibitionisme sexuale ofensatoare pentru toti romani si copiii lor. “Respectarea drepturilor unor minorităţi nu înseamnă jignirea majorităţii acestui oraş şi a acestei ţări” afirma organizatiile semnatare, care il mai intreaba pe Primar: “Dacă mâine o altă minoritate, a pedofililor sau zoofililor, va dori să-şi organizeze un marş pentru promovarea căsătoriilor cu copii sau cu capre, o veţi aproba numai pentru că este sponsorizată de Fundaţia Soros, ca în cazul de azi?”. Redau mai jos Apelul de bun simt al reprezentantilor societatii civile romanesti:

  OPRIŢI BATJOCURA HOMOSEXUALĂ DE PE STRĂZILE BUCUREŞTIULUI!

  Scrisoare şi Petiţie adresată Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu
  http://roncea.ro/2010/05/18/apel-remis-primarului-general-al-capitalei-sorin-oprescu-opriti-batjocura-homosexuala-de-pe-strazile-bucurestiului-in-vreme-de-criza-avem-bani-de-jandarmi-pentru-gardat-exhibitionisme-sexuale/

 5. Laurentiu spune:

  Parinte ,pentru cei care nu putem veni la Libraria Sophia azi ,n-ati vrea sa ne vorbiti ca invitat al „nasului” in emisiunea acestuia? Nadajduiesc ca Radu Moraru va citi cartea sfintiei voastre,daca tot va paricipa in calitate de invitat special la lansarea romanului. I-ar fi de mare folos,asa cum mi-a folosit si mie si,cred,tuturor celor ce-au citit-o.

 6. hfht spune:

  Parinte, da vad ca v-ati dat cu securistii, cu Roncea et companie. Vad ca va citeaza si ziarul lui Rosca…

  Ce sa va spun, Basarabia mai avea nevoie de-un securist printre popi…

 7. Momarlanu spune:

  Sa ne traiesti parinte!
  Nu am reusit sa va vad din cauza aglomeratiei de la librarie. Mi-a parut rau pe moment, dar acum imi dau seama ca ar trebui sa ma bucur ca au fost multi oameni la lansarea unei carti deosebite.

  Am urmarit cu bucurie si interes emisiunea Nasul. N-as vrea sa fiu pricina de ispita, dar sa stiti ca pentru multi oameni sunteti sursa de incredere si speranta in aceasta lume involburata, in care toate se amesteca, de nu mai stii cine-s „baietii buni” si cine „cei rai”, cand chiar pastorii nostrii evita de multe ori sa spuna lucrurilor pe nume.

 8. […] de azi?”. Prezent la Bucuresti pentru a-si lansa noul roman, “Diavolul este politic corect”, Parintele Savatie Bastovoi va explica azi, la ora 17.00, la Libraria Sophia, cum au reusit basaraben…. – […]

 9. cristina spune:

  d-le primar Oprescu,cititi va rog Epistola catre Romani a Sf. Ap. Pavel cap.1 versetul 32(ca sa dati aprobarea in cunostinta de cauza).

  Toti homosexualii ar trebui sa citeasca intreg capitolul 1 al Epistolei catre Romani a Sf. Ap. Pavel, unde vor gasi si explicatia(cauza)adevarata a starii in care se afla…
  Poate ar fi bine ca acestia sa incerce sa-si „manance painea in liniste” fara a tulbura si sfida, marsaluind prin Bucuresti.
  Le multumesc celor care vor intelege aceasta.

 10. adi spune:

  Hristos S-a inaltat. Vrem inregistrarile de la lansare si de la emisiune!
  Cu drag,
  fratii din Petru Rares

 11. Iubesc Patriarhul spune:

  despre ce este cartea?

 12. Marius Corduneanu spune:

  Am inceput sa va citesc de ceva timp si admir echilibrul Dvs. E greu sa ramai in dragostea lui Hristos si totusi sa fii credincios adevarului!

  Ma bucur ca aveti o atitudine cu adevarat crestina referitor la subiectul homosexualitatii. Abia astept sa citesc cartea Dvs „Diavolul este corect politic:.

  Am scris si eu un articol despre subiectul in cauza, „Crestini gay?”:

  … Pentru unii, dragostea este o gumă care nu doar că şterge orice, dar şi se întinde suficient de mult ca oricine să poată intra în rai cu tot cu partener. Mă îndoiesc că noi suntem cei care facem regulile pentru a intra în cerul lui Dumnezeu. Pe de altă parte, este condamnabilă rapida catalogare şi indexare a oamenilor păcătoşi, de parcă harul dat sfinţilor se împarte direct proporţional cu repetarea mecanică a articolelor de credinţă…

 13. mateea spune:

  Ma bucur ca v-am cunoscut, a-ti emanat o stare de bucurie interioara si buna dispozitie mai greu de gasit in aceste zile.
  Lumea cam prea preocupata de autografe dar e de inteles acest fapt avand in vedere raritatea prezentei dvs.
  Felicitari pentru toata munca depusa si va asteptam cu alte carti noi.
  Doamne ajuta!

 14. Viorica spune:

  Laudat fie Domnul!
  Anume pricini m-au hotarat sa astept pentru autograf printre ultimii – fara sa stiu ca Parintele Savatie era invitat in emisiune la B1; intrucat in timpul conferintei am ocupat loc privilegiat si stiind ca Parintele nu ar fi mahnit pe cineva lipsindu-l de binecuvantare imi parea ca aceasta nu mi-ar putea pune la incercare rabdarea (virtute cu care credeam eu, incepusem sa ma imprietenesc…) numai ca Dumnezeu a vrut sa incep sa inteleg ….nemasurate bucuria, linistea si pacea umpleau sufletul meu cand aud : „stiti, sa nu va mahniti daca Parintele trebuie……” . Atat de putin lucru m-a tulburat asa tare incat, regretand ca am hotarat sa astept – incerc sa ajung mai repede….
  Nu stiu cum m-am putut indoi, nu era aceasta intalnire Darul lui Hristos facut mie? Bineinteles, nimeni nu a ramas mahnit……
  Cred ca aseara s-a mai intamplat un lucru important: ne-am descoperit fata. Mai bine zis, si Parintele ne-a cunoscut pe noi. Nu stiu cum am parut eu, dar am vazut ca Parintele este asa cum scrie, curat si bland ca si surasul cu care ne-a cercetat rabdator pe fiecare .
  Parinte Savatie, am priceput ca este vremea ca vointa de a face bine sa gaseasca implinirea in fapte. Nu stiu cum pot face eu aceasta, care abia am deschis ochii, trag nadejde sa aflu sprijin si povata celor incercati. Daca binecuvantati, voi indrazni sa va caut, sa va ascult si sa implinesc. Asa sa-mi ajute Dumnezeu !

 15. ioanasalis spune:

  Parinte, ne-am bucurat mult de prezenta dumneavoastra la sophia!

 16. hadrianla spune:

  Eu daca nu inteleg un lucru nu ma apuc sa ma dau invatat. Ce se stie despre homosexualitate? Despre homosexuali? Homosexuali… termen folosit impropriu. Homosexual este comportamentul nu individul. Ma uit la cata ura din partea oamenilor asa zisi normali. Eu am 17 ani, sunt gay. Inca nu mi-am nceput viata sexuala dar stiu ceea ce sunt si ceea ce doresc inca din adolescenta. Lasati oamenii diferiti sa se manifeste. Oare de ce e un gay blamat? Heterosexualii nu sunt judecati de voi sub nici o forma. Dumnezeu a lasat barbatul si femeia pentru perpetuarea speciei nu pentru acte sexuale pervese. Nu mai dau alte exemple. Uitati-va mai intai in ograda voastra. Citeam in comentarii si ma cruceam. Cata ignoranta. Mamelo care-si fac atatea griji pentru fetele sau baietii lor le spun atat. tati linistite. Daca ficele sau fiii vostrii vor alege alta sexualitate, e alegeea lor. Si poate nici nu veti stii. Pentru ce blamati gay-ii? Pentru compoartamentul lor? Pentru ca e impotriva cuvantului lui Dumnezeu? Impotriva cuvantului lu Dumnezeu e si faptul ca in Africa se moare in continuare de foame, se duc razboaie si se petrec o multime de grozavii. Nu v-ati pus problema cum traiti, in ce lume dar hai sa va luati de homosexuali ca e impotriva legii. Nu intelegetyi ca nu toti oamenii sunt facuti sa toarne copii la gramada. Cu ce se deosebeste ceea ce gandeste un gay fata de un heterosexual? Aveti in cap aceleasi fantezii asexuale perverse. Voi ati vazut la tv 3 putzoi travestiti asa zisi gay si gata v-ati format o parere? Exista foarte multi oameni asemeni mie. Multi se ascund. Multi sunt chiar insurati, au familie si copii si isi inseala nevestele. Multi sunt oameni de vaza. Ei va vindeca, ei va educa s.a.m.d. Judecatii pe ei. In Romania daca ar iesii toata populatia gay la mars, ati vedea ca sunt peste un sfert din populatia tarii. Invatati sa fiti toleranti, va asigur ca nu va va deranja comportamentul acestor persoane.
  Celor asa zisi crestini ce au depasit limitele credntei le spun sa lase ura acasa. Nu mai instigati la ura rasiala si violenta. Sunt atatea alte lucruri de judecat ca biserica, sistemul social, financiar, politic.

 17. ana ruxandra spune:

  HRISTOS S- A INALTAT!

 18. antonipius spune:

  http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=304

  22 mai la Marsul pentru Normalitate!

  Considerând cã parada homosexualilor reprezintã o manifestare cu caracter provocator, obscen si anti-social, care aduce atingere bunelor moravuri si ordinii publice, Noua Dreaptã organizeazã sâmbãtã 22 mai Marsul pentru Normalitate.

  Manifestarea este autorizatã de Primãria Capitalei si va avea loc între orele 11:00 – 13:00 pe traseul: Ateneul Român – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Dealul Mitropoliei (Piata Unirii)

 19. acelas spune:

  nu am avut prilejul sa-l urmaresc pe parintele la Sophia, cred ca a fost mult mai viu, mai penetrant, mai volubil. Stia cu cine vorbeste.

  la B1, unde l-am putut urmari, parintele a fost retinut, as zice usor blocat. Mie mi se intampla spre ex., cand doresc sa vorbesc pe la serviciu cu colegii despre cele duhovnicesti sau despre tainele, voia si lucrarile lui Dumnezeu. Stiu „anticipat”, se „fixeaza” deja in subconstient, ca ceea ce am in fata sunt niste semeni ai mei dar care inca nu cunosc prea multe despre duhovnicie, nu s-au acomodat cu duhul ortodoxiei, ca totul risca sa li se para (asa cum mi se parea si mie odata..) stramb, curios, bizar, chiar „habotnic” iar de aceea apoi, respingator. Exista riscul ca din propovaduitor sa devii, prin neglijenta si neiscusinta, alungator de oameni din fata lui Dumnezeu. Si asta evident, in mare masura din vina celui care le vorbeste. Toate aceste riscuri le stii, cunosti ce categorie de oameni ai in fata ta, incerci acele schimburi de „locuri” rapide cu cel pe care il ai in fata, sa observi ce poate pricepe el din vorbele tale, sa vezi ce ai putea sa intelegi tu daca ai fi in locul sau din spusele tale, toate astea in fractiuni infinitezimale de secunda, si ajungi la concluzia ca risti sa nu inteleaga prea multe.., drept care ti se „blocheaza” discursul. Nu stii de unde sa o iei, cu ce sa incepi etc .. .

  Asta incerc eu uneori, asta e posibil sa fi simtit si parintele aseara. Lipsa aproape toatala de asa numitul „beed-back” din partea ochiului rece, distant, al camerei tv din studio, si partial sa zicem, din spatele ochiului moderatorului „nasu” (ocupat cu „atatea” ..), se simteau as zice destul de evident. Nu existau prea multe „repere” in jur pentru parintele, prin care discursul sfintiei sale sa „respire”, sa faca un ciclu din care sa-si reia mereu „energia” necesara pentru a-si continua ideea si cursul lin.

  parea ca nici „nasu” insusi nu mai regaseste acea persoana care a plasmuit totul din carte, sau chiar poate persoana de dinainte cu 2 ore de la libraria Sophia… Absolut firesc, in decorul glacial, tehnic si apriori ostil discursurilor „politic incorecte”.

  totul a fost „dezamorsat” de invitatia absolut inspirata a moderatorului „nasu” de a-l mai avea in viitor alaturi pe parintele, pt discutii mai aplicate si mai dezbarate de multe prejudecati…

  sa nu abandonati parinte.

  p.s.: si cu toate aceste au fost „sclipiri”, si multumim printre altele parintelui (dar si telespectatoarei pt provocarea ideii, persoana – o evident purtatoare a feed-backului) pentru simplitatea si acuratetea livrarii semnificatiei atat de controversate si confuze pt multi dintre noi, a binecunoascutei „saracii cu duhul”. apoi au mai fost si altele…

  va mai asteptam parinte.

  cu siguranta si acest studio de televiziune reprezinta acel loc de unde s-ar raspandi Vestea noastra, precum ne-a zis Hristos, care trebuie sa se strige de pe acoperisurile caselor, in auzul tuturor. (ca doar antenele tv, pe tiglele caselor sunt amplasate si ele, nu? lol ! 🙂 )

  Hristos S-a Inaltat !

 20. dixit spune:

  nu sunt din Bucuresti,insa ma bucur ca v-am vazut la nasu’,parinte drag,Domnul sa va bucure mereu sufletul!

 21. ana ioana spune:

  Cum putem vedea emisiunea in reluare? noi nu am reusit sa o prindem.

 22. Irina spune:

  In Romania daca ar iesii toata populatia gay la mars, ati vedea ca sunt peste un sfert din populatia tarii.

  …………
  :)Nu mai inghiti pe nemestecate toata propaganda gay, ca nu-ti face bine.

  nimeni nu blameaza gay-ii, ci respingem politica lor

 23. boanerghes100 spune:

  Dumnezeu sa ne pazeasca, pentru ca razboiul nevazut al unor suflete ce au pierdut directia spre Lumina lui Hristos a devenit acum si razboiul nostru vazut.
  http://boanerghes100.wordpress.com/category/ortodoxie/

 24. Adryan spune:

  Irina spunea ca nimeni nu blameaza gay-ii ci ca doar resping politica lor.
  Care politica?

  Noi vrem doar sa nu mai fim discriminati: daca mergem in concediu la un hotel si luam o camera cu doua paturi, tot ies discutii tampite. La fel si la restaurant. Daca la unii gay se vede mai mult ca ar fi… risca sa-si piarda serviciul sau sa nu fie angajati. Suntem agresati sexual la munca. Suntem discreditati si suntem victime. Opinia publica si-a format o parere gresita vis avis de noi. Nu toti suntem de o moralitate indoielnica (lucru intalnit si la heterosexuali). Multi dintre noi sunt ca inteligenta peste medie si activam in diplomatie, armata, politica, medicina, arta s.a.m.d.
  Marsul gay nu e decat dorinta de a fi mandru ca esti gay. Proud to be gay sau gaypride… sa vada lumea ca existam. Din pacate marea majoritate nu vor sa iasa la lumina incat populatia ne considera doar o mana de oameni bolnavi.
  Printre altele daca urmariti presa online, forumurile si comentariile veti vedea cu cata ura suntem priviti. Cata exaltare din partea unor extremisti ce ne-ar omori cu pietre.
  Cum vi se pare? Organizatiile extremiste naziste sau neonaziste sunt mai ok? Cele ce sar impotriva noastra in fiecare an la organizarea marsului.In Europa si nu numai, organizatiile extremiste functioneaza ilegal. La noi obtin si drept de manifestatie.
  Si inca ceva: la mars nu participa numai gay si lesbiene ci si parintii si prietenii acestora sau oameni heterosexuali ce isi arata astfel sprijinul moral. Mai cititi, mai documentati-va si opriti-va cu ura asta impotriva unor oameni pe care nu vreti sa-i cunoasteti sau mai bine zis sa-i intelegeti.Cred ca sunt lucruri mult mai importante in tara asta pentru care puteti lupta:
  Gen educatie, coruptie, sanatate, refacerea radacinilor roamanesti ca ne-am cam pierdut identitatea nationala etc.

 25. leo spune:

  Atitudinea crestineasca este sa uram homosexualitatea si sa iubim pe homosexuali! Acest lucru il stim cu totii! Un parinte mi-a explicat ca vinovati pentru inclinarile homosexuale ale tinerilor sunt parintii care, mai ales in perioada cand mama e insarcinata, nu se opresc de la impreunare si chiar practica perversiuni. Asta este realitatea trista a vremurilor noastre. Desfranarea este, dupa parerea mea, cea mai nenorocita patima care infesteaza aproape tot, inclusiv familiile crestine. Societatea actuala este robita total acestei patimi si nenorocirea este ca nu se impotriveste aproape nimeni acestui drum spre fundul iadului. Biserica, ca institutie, face foarte putin impotriva acestei stari de fapt. Cum exista progres in cele bune exista si un „progres in cele rele” si deci homosexualitatea, pedofilia si toate aberatiile vor lua avant considerabil, puternic incurajate de cei mai buni cunoscatori si manipulatori ai firii umane cazute. Marea majoritate a oamenilor se indreptatesc spunand ca asa l-a facut Dumnezeu pe om cu pornirile astea si deci ei nu sunt vinovati cu nimic. Faptul ca omul a cazut in asa hal, mai rau decat dobitoacele, nu este vina lui Dumnezeu ci numai si numai vina lui, iar Dumnezeu in marea Sa mila a luat neputintele noastre, adica s-a facut om acceptand suferintele umane: foame, sete, durere, jignire, nerecunostinta semenilor si, mai mult decat atat, s-a rastignit si a murit pentru noi chiar daca vina a fost numai a noastra. Altii se indreptatesc spunand ca sunt 25% asa cum sunt si ei. La judecata nu vom avea scuze fratilor! Stiu ca este foarte greu sa luptam cu patimile, sa rupem cancerul din sufletele noastre, dar nu suntem singuri si sfintii ne dovedesc ca se poate.
  Ma iertati ca nu am putut sa tac, dar nadajduiesc ca daca voi vorbi ma voi rusina de cuvintele mele si voi face si eu ceea ce indemn pe altii sa faca. Doamne ajuta!

 26. razvan spune:

  Parinte Savatie,
  Am citit cartea intr-o singura zi. Mi-a placut mult, aproape la fel de mult cum mi-a placut si Audienta la un demon mut. Am citit cu placere si Nebunul, Ortodoxia pentru postmodernisti si A iubi inseamna a ierta. Nu vreau sa incep un lung sir de elogii, am o singura intrebare, practica, la care sper sa-mi raspundeti: de ce sunt atat de scumpe cartile? 20 ron este Diavolul Este Politic Corect si celelalte erau cam la acelasi pret. Stiu ca sunt de valoare, dar ma asteptam sa fie cartile autorilor mireni mai scumpe, caci pe ei e logic sa-i intereseze mai mult banii, avand in vedere ca au familie. Dvs ca si calugar, alocati mult mai putin timp preocuparilor lumesti. Prima oara credeam ca Sophia pune adaosul mare, dar interviul cu saccsiv al lui Danion Vasile e doar 8 lei. Cartile de la editura Cathisma deobicei sunt scumpe pentru bugetul unui student. Nu vreau sa va enervez, nu vreau sa fiu impertinent, nu vreau sa aduc acuze, sa fac speculatii, sau sa tulbur spiritele degeaba. Vreau pur si simplu sa stiu: de ce’s asa scumpe? Probabil e un motiv practic, care mie-mi scapa.

 27. Sim spune:

  In anul 2010, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in … si-i zice:
  – Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile!

  Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
  – Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
  – Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp ….. Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si nu am respectat normele de inaltime.
  Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.
  Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.
  Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor si de asemenea, au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mic, inseamna cruzime asupra lor.
  Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului..
  Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii deoarce nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier. Blocul Sindical nu ma lasa sa fiu ajutat de proprii copiii la constructie deoarece acestia nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.
  Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarece ei sustin ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.
  Deci Doamne iarta-ma dar, imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis!!
  Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele aparu din nou stralucitor pe cer.

  – Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?
  – Nu, Noe, se pare ca mi-a luat-o clasa politica inainte…

 28. Irina spune:

  Adryan

  am scris un articol detaliat despre politica gay aici

  http://dulcecasa.blogspot.com/search/label/politica%20gay

 29. nepasatorul spune:

  nu lasati sodomitii sa faca parada, trebuie sa marturisim!!

 30. daniel spune:

  sunt doua subiecte aici, pe langa cel principal.
  Primul: Radu Moraru. Cerand iertare fratilor intru Hristos pe care ii reprezinta cuvintele lui „Sergiu”, asternute sub obladuirea unui duh pe care cu totii ne rugam sa’l indeparteze Domnul de la toti cati dorim sa ne izbavim de cel viclean, va voi multumi, din nou, pentru rugaciunile ce le faceti pentru noi si pentru indraznirea cu care puneti fiecare pas, parinte Savatie. Dragostea primita de inima mea, sta martor.
  Al doilea: homosexualitatea. In primul rand pentru „hadrianla” si cei aproape de simtirile lui, daca mi’e permis, spun ca multe gresim , toti, cat suntem in aceasta viata. Si in multe dintre greselile noastre credem cu tarie a fi faptele cele bune, corecte, ale dragostei si libertatii, la vremea cand le faptuim. Doar astfel apar regretele sincere, despre care nici la 17 ani si nici la alta varsta nu putem, in sinceritatea sufletelor noastre, sustine ca ne’au ocolit. Raul pe care il provocam insa, nu e totdeauna fatis, ci mai degraba se ascunde in umbrele intelegerii de moment, in nedreptatea evidenta cu care suntem combatuti, in intensitatea senzatiilor actelor pe care le imbratisam, in sfarsit, in mandria launtrica a argumentatiei proprii duse la bun sfarsit. Toate insa palesc, in fata Adevarului. Opinia unuia in fata altuia doar pare mai tare, cat timp nu este insusi Adevarul. Ceea ce ma aduce aproape de opinia Bisericii fata de homosexuali, care nu este ura, ci grija. Acesta este Adevarul privirii crestinilor (=privirii celor ce urmeaza pe Hristos = a celor ce lupta sa priveasca cu privirea lui Hristos = privirii lui Hristos)asupra raspandirii homosexualitatii, a faptului ca in Africa se moare in continuare de foame, ca se duc razboaie si se petrec multime de grozavii, ca avem mintile pline de fantezii sexuale ori ca ne judecam unii pe altii. Grija. Grija sincera, ca a parintelui care incearca sa’si faca propriul copil sa inteleaga ca sa fumeze si sa se imbete regulat cu prietenii nu e un act de libertate si originalitate, ci de degradare. Dar nu obligandu’l, ci inteleptindu’l. Daruindu’i dragoste, incredere si libertate, insa marturisind raul alegerii fiului. Si nu de putine ori, tocmai fiul sare sa’l bata pe parintele sau, pentru aceasta. Caci miezul ascuns al oricarui rau este uciderea. Fiind opusul binelui, care este a darui viata. Homosexuali ori heterosexuali, atei sau credinciosi, buni sau rai, oricum ne’am eticheta pe noi insine, sa avem grija ca pacatele noastre, raul pe care ni l’am facut singuri ori unii altora, exista, pentru fiecare, urmand a fi descoperit tuturor, asa cum murdaria trupului se vadeste, la dezbracarea hainelor, in lumina soarelui.
  Ma rog Domnului nostru Iisus Hristos, care cunoaste toate ale noastre ca ceea ce cu adevarat sunt, prin Mila Sa cea mai mare decat poate cuprinde mintea omeneasca, sa ne calauzeasca spre lasarea pacatelor, indreptarea greselilor, putinta de a ne ierta, intelege si duce neputintele unul altuia, intru impartasirea Dragostei si Fericirii de la Dumnezeu in vietile noastre.
  Rog pe toti cei ce ati citit aceste randuri si mai cu seama pe sfintia voastra, parinte, sa ma iertati!

 31. ceamainaiva_din_iasi spune:

  Sfinte Parinte,
  Va rog din tot sufletelul meu, mergeti la orice talk-show de succes de pe la bucuresti la care sunteti invitat, mergeti si mai ushuratzi-ne sufletul de mizeriile si grosolaniile prezente continuu la t.v. Se poate observa imddiat cata integritate si putere duhovnicasca aveti. Nu cred ca poate cineva realiza cata tarie umana si spirituala are nevoie un om cu atata har, pt a lua decizia de a se baga in gura lupilor. Sa va dea Dumnezeu mai departe TOATA FORTZA pentru a adanci cat mai mult „sondarile” in veninul actual.
  SLAVA TIE DOAMNE

 32. Laur spune:

  Pentru Sergiu:

  Nu am inteles de ce s-a compromis Nasul sustinandu-l fatis pe Basescu?!?

  Ti se pare ca sustinandu-l pe contracandidatul Geoana era mai putin compromitator?

  La orice ora il votez pe Basescu contra Geoana.

  PS: La preliminarii l-am votat pe Crin, dar in finala evident l-am votat pe Base. Nici nu m-as gandi altfel. Ever.

 33. genesys spune:

  „Toleranta” nu este o doleanta a homosexualilor, ci un instrument de manipulare propagandistica.
  Sunt o multime de elemente de manipulare foarte subtile care ar trebui date pe fata de cei in masura – psihologi crestini, mai ales.
  Exista si homosexuali „vindecati” de aceasta „orientare” care nu isi pot impartasi experienta.
  Se vede atat de limpede ca e manipulare (la scara mondiala). De ce marsul „normalitatii” a fost etichetat ca „intoleranta”, UNDE E INTOLERANTA in exprimarea unei opinii, pasnic? Doar pentru ca pune la indoiala teoriile „oficiale”?

 34. genesys spune:

  Adryan:”Nu toti suntem de o moralitate indoielnica”
  …ca si cum curvia, de orice fel ar fi ea, nu tine tot de moralitate.

 35. viorica spune:

  Cand ne-ati adus vestea buna lansand “Diavolul este politic corect” la Bucuresti, unii dintre noi s-au asezat in usa corabiei. Inca imi amintesc incrancenarea cu care ne sustineam fiecare parerea, radicalizand argumentul, polarizand dupa alegerea inimii noastre.
  Nu intelegeam cum evidenta poate fi negata: Hristos cheama pe toti in corabie si-i aduna din valurile lumii, iar noi ne facem sita cu micimile noastre, fluturand puritatea credintei si verticalitatea moralei proprii. A fost o lectie care ne-adus ceva cucuie si vanatai, am mai pierdut din pene, dar nu si invatatura …
  Trag nadejde ca fratii nostrii – la Chisinau – sa primeasca mai cu inima deschisa, mai cu intelepciune cartea aceasta – veste aducatoare de nadejde.
  In Bucuresti, a fost asa putin timpul bucuriei impartasite, scurt dar cu viata lunga….
  Pace si bucurie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: