Convingerile religioase vor fi avortate de Consiliul Europei

Februarie 4, 2010

SITUATIA DIN CONSILIUL EUROPEI

Pe 29 ianuarie Consiliul Europei a adoptat, cu un vot de 51 la 14 si 4 abtineri, rezolutia „15 Ani de la conferinta internationala a populatiei si dezvoltarii.” Rezolutia e rea pentru ca: (1) promoveaza avortul; (2) foloseste promovarea sanatatii femeii, un obiectiv laudabil si important, ca pretext pentru promovarea avortului; (3) lezeaza libertatea de constiinta; (4) submineaza libertatea religioasa; si (5) injecteaza intr-un document international oficial un termen nou pina acuma neintilnit in nici un alt document international, si anume notiunea de „sexual and reproductive rights.” („drepturi sexuale si reproductive” Rezolutia afirma primordialitatea avortului in raport cu libertatea de constiinta, in masura in care medici sau personal medical refuza, pe baza de constiinta, sa presteze servicii de avort. Acelasi obiectiv implica si spitatele private, de exemplu cele catolice, care refuza sa presteze servicii de avort. Din acelasi motiv rezolutia prejudiciaza libertatatea religioasa a personalului care refuza sa participe la prestarea de servicii avortive din pricina convingerilor religioase. Asta nu este o supozitie, lucrul acesta deja fiind o realitate in diferite tari. In 2009 Tribunalul Suprem al Colombiei (America de Sud) a decretat ca libertatea de constiinta sau religioasa nu poate fi invocata pentru a refuza servicii avortive. Efectul practic al acestei decizii ar fi constringerea spitalelor catolice din Colombia sa faca avort.

Notiunea de „sexual and reproductive rights” este noua, fiind lansata cu nu mai mult de 10 ani in urma. Este o doctrina nebuloasa care insa reflecta ca la nivel global miscarea pentru „drepturile minoritatilor sexuale” (adica a homosexualilor) merge mina in mina cu miscarea proavort, scopul ultim fiind legitimarea in dreptul international a drepturilor sexuale si reproductive. Ceia ce aceste forte nu au reusit in cadrul Natiunilor Unite in primavara lui 2009 au reusit in Consiliul Europei luna trecuta. Dupa multi ani de esec, in primava anului trecut o rezolutie similara a fost introdusa in ONU dar a fost respinsa, gratie, in mod special, eforturilor facute de micile tari catolice din Caraibe (St. Lucia si Republica Dominicana) si Africa.

Modul in care Rezolutia a fost adoptata in Consiliul Europei denota natura ei controversata. A fost respinsa in octombrie 2009 din lipsa de voturi, iar acuma a fost votata de catre doar 68 din cei 318 delegati ai Consiliului Europei, un numar cu adevarat infim. Este indoielnic ca cele 51 de voturi afirmative ar putea da rezolutiei legitimitatea de care are nevoie.

Delegatii Romaniei nu au votat rezolutia de fel. Ne exprimam surprinderea si dezaprobarea totala fata de absenta delegatilor romani de la vot. Cetatenii Romaniei au meritat sa fie reprezentati la dezbateri si la vot si sa li se auda vocea. Au avut nevoie de votul delegatilor pentru a ne proteja interesele, valorile si libertatile. Nu au facut-o. Nu au fost prezenti cind si unde trebuiau sa fie intr-un moment crucial pentru directionarea valorilor la nivel de Consiliu European. Noi insa nu vom fi indiferenti si vom lua seama de nepasarea lor fata de interesele si valorile noastre cind vor candida la functii publice. In ultimul sondaj privind avortul in Romania, efectuat in 2009, doua treimi dintre romani s-au pronuntat impotriva avortului.

Daca delegatii Romaniei nu au votat, au votat delegatii Republicii Moldova si romanii din Ucraina. Din Moldova a votat d-l Valeriu Ghiletchi, din grupul EPP/CD. A votat impotriva rezolutiei si ii multumim. Tot din Moldova a votat d-na Ana Gutu, din grupul ALDE, dar in favoarea rezolutiei. Iar din Ucraina a votat d-la Ivan Popescu, reprezentantul romanilor din Ucraina in parlamentul ucrainian si unul din delegatii Ucrainei in Consiliul Europei. A votat pentru rezolutie, dinsul facind parte din grupul socialist. Ne exprimam dezaprobarea fata de voturile favorabile si indeman pe cititorii nostri din Republica Moldova si Ucraina sa informeze publicul privind voturile lor.

Va dam citeva materiale utile pe tema rezolutiei. Lista voturilor o aflati aici http://assembly.coe.int/ASP/Votes/BDVotesParticipants_EN.asp?VoteID=1908&DocID=12808#
iar stenograma dezbaterilor pe tema rezolutiei aici: http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/Records/2010/E/1001291000E.htm Ambele texte sunt in engleza.

Autor: Alianta Familiilor din Romania

11 Responses to Convingerile religioase vor fi avortate de Consiliul Europei

 1. manuela spune:

  De-acum se prefigureaza ,,lupta” strict individualizata, sau vanatoarea de ,,vrajitoare”.Fiecare va hotara pentru sine daca se lasa varat, strivit, sufocat in matricea anti-fizica, anti-umana, anti-spirit care se defineste cu sporita agresivitate de la o zi la alta. Aici si acum si-ar putea revendica paternitatea ideatica alde Darwin: selectia nemiloasa va incepe curand dar cei care se ,,pleaca” vor fi ajuns biete primate la cheremul noilor ,,zei”…Se intrebuinteaza munitie ,,hard”: se calca in picioare niste ,,maruntisuri” ca libertatea de constiinta, libertatea de credinta pe drumul spre macularea definitiva a omului in starea inegalata vreodata, aceea de in-dobitoc-ire. Metodele sunt de un tupeu/ perversiune/sfruntare fara seaman. Tavalugul este pornit, nu se impiedica de nimeni si nimic. Cat de de-cazut poti sa fii sa-i mai si maturi pietricelele din cale cand si tie iti va veni randul sa fii strivit, i-as intreba pe toti cei ce-si dau girul unor astfel de monstruozitati,?!…Cum poti ramane indiferent cand asta e un alt mod, infinit mai las de a consimti?!

 2. pastarnac spune:

  In timp ce se intampla astfel de lucruri, de mare gravitate, opinia publica (cel putin cea din Romania) e narcotizata cu subiecte gen „canonizarea lui Eminescu”, „aberatiile lui P. Corut” si alte tine false. Dar nici macar nu se discuta despre astfel de decizii care se iau la Bruxelles. Oamnii nu au habar. Prea putini afla. Si mai putini se opun. Dar poate ca toate astea trebuie sa se intample. Nu trebuie sa ne temem. Zilele de pe urma vor fi rele si de nesuportat,dar sa nu ne ferim, caci ele prefateaza a doua venire a lui Hristos. Sa ne aducem aminte ca de crestinii care au ajuns hrana la animale in arene. E randul nostru sa ne asumam Cuvantul in care spunem ca credem.

 3. Donkeypapuas spune:

  Consiliul Europei NU este organism UE!

 4. […] Publicat 4 februarie 2010 Tralala Leave a Comment Tags: dialoguri, religie andreea: https://savatie.wordpress.com/2010/02/04/convingerile-religioase-vor-fi-avortate-de-consiliul-europei… ghizuroi: da andreea: hello mihai, era un link ghizuroi: salut ghizuroi: acum citesc ghizuroi: si […]

 5. precizari institutionale spune:

  Consiliul Europei – reuneşte toate statele Uniunii Europene precum şi alte state din centrul şi estul Europei. Este independent de Uniunea Europeană, şi este diferit şi de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene.

  Consiliul European – este forul politic suprem al Uniunii Europene.Este alcătuit din şefii de stat şi de guvern, preşedintele şi un alt membru al Comisiei Europene şi miniştrii de externe. În cadrul UE acesta este instituţia care a promovat în mod decisiv procesul de integrare europeană.

  Consiliul Uniunii Europene – enumit şi Consiliul de Miniştri, reprezintă, împreună cu Parlamentul European, ramura legislativă a Uniunii Europene. Consiliul Uniunii Europene este principalul organ legislativ al Uniunii.

 6. vladp9 spune:

  dar de noua propune pentru canonizare, ce spuneti?
  ma refer la EMINESCU.

  sfant pentru contributii la cultura? asa putem sa mai alegem din academicienii si savantii patriei. azi, maine il vom face si pe Eliade sfant. ca anvergura culturala nu-l vad mai prejos… nici pe Cioran… repet: ca anvergura culturala, ca serviciu si prestigiu adus culturii romane.

  EMINESCU…
  sa nu spun cuvant prost, dar propunerea canonizarii sale imi pare un exemplu de nationalism ”agresiv” si ma gandesc, cand spun asta, la Bisericile sârbă si rusă. acestea pun uneori criteriul national mai presus de traiul celui vizat. la o prima ”cercetare”, nu vad motive pentru canonizare. da, a fost ”omul deplin al culturii romane”, dupa cum l-a numit Noica. a fost, alaturi de Maiorescu, cel care a dat o forma limbii literare, a modelat-o cu foarte multa pricepere si bun-simt (frumoasa conlucrare, poetul asistat de critic), daca vrem a facilitat o directie literara a limbii inca nesigure pe sine.
  dar canonizare? sincer, imi pare extrem gestul, ca in problematica imaculatei conceptii. frumos, onorabil, generos, dar extrem. o induiosare pur omeneasca a inimii, insa fara tangente cu dreapta marturisire si dreapta evlavie. in lipsa unor minime exemple de urmare faptica in viată a lui Hristos, nu vad ce ar sustine dosarul de canonizare, doar pentru ca a fost un mare creator de limba. basarabenii cred ca jubileaza, este stiut cat il iubesc, de fapt adora. iar Patriarhul il va canoniza, probabil, invocand importanta capitala a culturii, ca o coloana vertebrala a constiintei neamului (dar constiinta Bisericii? – probabil va face trimiteri la acea legatura organica intre cultura romana si Biserica Ortodoxa: cartile de cult ca prime tiparituri si acte de cultura pe acest pamant).
  Gresesc?
  Parinte, cum vedeti aceasta propunere? ne-ati argumentat foarte frumos si solid canonizarea lui Stefan, va rog sa ne spuneti si acum parerea Sfintiei Voastre.

 7. Saurian spune:

  Deci oameni buni o spun cu toată convingerea: când mai sunt alegeri pentru preşedinţie sau orice ar fi sau referendum-uri politice să nu mergeţi la ele sau dacă votaţi ceva să votaţi pe romi, maghiari, germani, etc. sau independenţi care n-au nici o şansă să câştige voturile că poate ei ne vor apăra mai tare drepturile decât ipocriţii de la putere. Prefer o Românie maghiară creştină decât una română nihilistă.

 8. Mos Ioan spune:

  Dracii pe doua picioare din Consiliul Europei au votat si voteaza în continuare legi împotriva lui Dumnezeu.
  Delegatii români în loc sa se opuna acestor legi antihristice, au votat aceste legi criminale, aratând astfel ca nu-L iubesc pe Dumnezeu si ca nu le este frica de JUDECATA DOMNULUI. Toti acesti asasini vor plati, mai devreme sau mai târziu, prin boli, suferinte de tot felul, necazuri mari, iar copiii lor vor plati nerusinarea si ticalosia parintilor.
  Toti acesti criminali ar trebui spânzurati fara mila.

  Si doctorii români ce fac? Alo, se aude? Exista printre voi doctori crestini? De ce nu va opuneti genocidului Poporului Român? Oare n-ati jurat ca veti salva vieti, ca veti apara dreptul la viata al fapturilor lui Dumnezeu? Treziti-va la lupta, nu-i lasati pe dusmanii Bisericii sa ne omoare Neamul!
  Daca Guvernul si Patriarhul sunt tradatori ai românilor, aveti, macar voi, mila de cei care nu se pot apara! Iesiti în strada, luptati, fiti curajosi, refuzati sa ucideti, si astfel va veti câstiga Cununa în Cer si, în acelasi timp, respectul oamenilor.
  Nu acceptati sa primiti ordine de la slugile Satanei! Nu asasinati copilasi nevinovati! Caci daca o veti face, focul iadului va va arde……..

 9. crip71 spune:

  @ Saurian
  ai dreptate domnule. Toti oamenii care mai cred in Sfanta Treime nu ar trebui sa mai mearga la vot . Caci astfel singuri ne punem la conducerea tarii oameni vanduti diavolului , inainte mergatori ai lui antihrist . Alegandu-i si sustinandu-i ne facem partasi la faptele lor nelegiuite .

 10. Daniel R. spune:

  @Cipri @Saurian
  Domnilor, prezentați-vă întotdeauna la vot, în număr cât mai mare, nu uitați să luați pixul la dumneavoastră și nu aveți decât să scrieți pe buletinul de vot ce doriți, de exemplu ”NU NE TREBUIE CONDUCERE ANTIHRISTICĂ”. Numărul mare de buletine de vot anulate ÎN ACEST FEL și mesajele nu vor lăsa loc de interpretare cum ar face-o absența la vot.

 11. ioanasalis spune:

  De Bunavestire, o frumoasa marturisire impotriva avortului: http://vimeo.com/5387154

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: