Fără milă şi fără remuşcări: curs de politică moldovenească

Atrocităţile săvîrşite de comuniştii care au pus mîna pe Basarabia s-au făcut privelişte tuturor şi părea imposibilă tăinuirea acestora de ochii justiţiei naţionale şi internaţionale. Politicienii moldoveni care s-au erijat în luptători anticomunişti, furînd astfel voturile basarabenilor naivi, nu au catadicsit să-l înfrunte în instanţă pe Voronin şi bandiţii lui organizaţi în structurile statului. Opoziţia s-a gîndit să facă cursuri de democraţie cu cei care răpesc, violează şi ucid pe oricine le stă împotrivă, chiar dacă ei ar fi mii şi s-ar afla adunaţi în faţa Preşedinţiei.

Pînă acum ni se spunea că „nu există probe”, de parcă cei peste 600 care au îndrăznit să mărturisească cele îndurate în comisariatele de poliţie din Chişinău (dar cîţi or fi şi cei care s-au temut să o facă?) nu au dreptul la justiţie în Republica Moldova. Ieri însă Ministrul de Interne Victor Catan a făcut publice într-o conferinţă de presă investigaţiile unei comisii de profil prin care se susţine că poliţiştii şi angajaţii Ministerului de Interne de sub conducerea ministrului comunist Gheorghe Papuc au practicat tortura în masă şi au reţinut ilegal sute de oameni pe motiv politic.

De ce oare nu a urmat reacţia liderilor partidelor de opoziţie, aflaţi acum în funcţii de conducere ale RM? Sau lupta lor cu comuniştii şi comunismul este doar o scrimă artistică şi nu un duel pe viaţă şi pe moarte? De ce nu pornesc procesul comunismului şi nu îl arestează pe Voronin a cărui vinovăţie împotriva propriului popor a fost dovedită şi nu are nevoie decît să fie confirmată de tribunal?

Sau poate că noua orînduire democratică din Moldova se regăseşte în acţiunile comuniştilor şi, odată ajunşi la putere, n-ar vrea să se lipsească de plăcerea idioată de a stăpîni mulţimile fără milă şi fără remuşcări?

48 Responses to Fără milă şi fără remuşcări: curs de politică moldovenească

 1. codrin spune:

  Probabil e aceeasi situatie din Romania din ’89 cand puterea a fost preluata tot de activisti ai PCR, avand in frunte pe Ion Iliescu. Ne intrebam si noi de ce atunci nu a fost denuntat comunismul si crimele sale?…pai cei de la conducere nu puteau sa se denunte pe ei insisi; abia anul asta sau trecut a fost condamnat comunismul de catre Traian Basescu. Aceeasi situatie pare sa fie si in Republica Moldova din ce am inteles din presa romana. S-au schimbat mastile dar piesa a ramas… http://www.youtube.com/watch?v=-pmJBrDhjRA

 2. ana ioana spune:

  E aceeasi situatie generala. Se vede clar ca este un plan mondial, la unii s-a aplicat mai repede si la altii mai tarziu. Aparent Moldova va scapa de comunism, dar o sa dea de taicasu, adica de Europa. Nu cred ca scapa nimeni. Deja seful Uniunii Europene care este jidan a declarat ca urmatorul pas este sa faca Guvernul Mondial. Macar sa mai intarziem putin, sa se vada ca lumea stie despre ce este vorba si ca nu suntem atat de prosti.

 3. dan alexandru spune:

  Bunicul meu [care intre timp a trecut la cei drepti], a fost detinut politic [fiind magistrat si procuror general pe Craiova, a avut de instrumentat un caz in care trupele diviziei Tudor Vladimirescu – formata mai ales din trupe rusesti – au furat efecte militare. A gasit dovezi si a raportat la superiori. I s-a dat ordin sa musamalizeze cazul si pentru ca nu a ascultat acest ordin, i s-a inscenat un proces cu niste tigani. A fost inchis foarte multi ani, a muncit in mine de plumb etc. I s-a dat o hartie sa recunoasca „crimele” pe care le-a facut, pentru a fi eliberat mai repede. Nu a facut acest lucru si se pare ca a stat la inchisoare chiar mai mult decat Corneliu Coposu. Iesit din inchisoare – pe vremea lui Ceausescu – a fost urmarit in permanenta de securitate. A fost luat sa i se faca socuri electrice, ca sa i se spele creierul, La Sapoca, in mai multe randuri. Ultima data, prin minune, cei din masina salvarii i-au dat drumul sa scape. A carat fiare in uzina, chiar daca era magistrat. A scris scrisori catre Ceausescu si asa mai rau i-a intaratat pe comunisti. Sotia lui si parintii mei au fost in permanenta sicanati. Veneau securistii la usa si-i spuneau sotiei sa divorteze etc. Nu a facut acest lucru. De ce a supravietuit bunicul meu? Pentru credinta pe care a avut-o mereu si pentru ca nu s-a dezis de ea nici in inchisoare, cand i s-ar fi oferit conditii mult mai usoare daca ar fi facut acest lucru. Este si normal ca nu i-am iubit pe comunisti, dar nu las ura sa ma cuprinda acum. La fel de rau – daca nu mai rau – este si capitalismul care ni se impune acum.]

  Nu este vorba de a fi crezut sau nu prost. Acest lucru mi se pare irelevant. Ca in 2027 sau 2033 sau mai stiu eu in care an va veni antihristul, tot ce e posibil. Ca ni se pregateste un guvern mondial, mi se pare mai mult decat evident.
  Intrebarea este: ce trebuie sa faca un crestin in situatia data? Sa iasa in strada pentru a ingrosa una din parti [totdeauna vor exista protestatari], sau sa chibzuiasca bine lucrurile si prin exemplul pe care il da sa incerce sa-i schimbe si pe ceilalti?

  Nu am un raspuns evident. Iar pana acum, nu am primit de la nimeni un raspuns categoric.
  Am primit in sinea mea niste raspunsuri pentru lucruri ce vor urma, dar ele nu au sosit decat in parte. Cand va veni valtoarea cea mare – iar timpul se pare ca nu va sta mult in loc – ar trebui sa fiu pregatit…
  Ma poate ajuta careva mai devreme?

 4. Bruno spune:

  da, ca in Romania si ca mai peste tot. interes, bani, sete de putere si atat. Din cand in cand se agita cateva lozinci calcate senin in picioare imediat, si atat.
  Comunism /”democratie”, alte masti pentru aceeasi fata a omului fara Dumnezeu , grupurile care profita sint doar altele , mai cu manusi mai fara. Nu sistemul e important ci calitatea oamenilor (in spatiu public, cinstea, bunatatea, onoarea), in lipsa careia toate sistemle , legile, din lume nu pot opri raul.
  Timpul e putin, scapa cine poate.

 5. dumitru spune:

  sunt sigur că nu vor scoate în afara legii comunismul și PCRM-ul, ba din contra li se oferă drepturi și privilegii în cazul oferirii celor 8 voturi. de fapt cum să tragi la răspundere PCRM și pe Voronin, dacă noua guvernare se regăsește prin faptele și afacerile acestora.

 6. Ion Romanul spune:

  O dedicatie pentru aventurierii care au incercat sa puna laba pe simbolurile sacre ale romanilor: Piata Operei din Timisoara si Seniorul Corneliu Coposu

  MIRCEA CARTARESCU DESPRE GEOANA

  Dupa ce-a scris celebrul pamflet “Baroane!” la adresa lui Adrian Nastase, in 2004, Mircea Cartarescu pare sa revina! De aceasta data, din motive subintelese, doar pe net:
  FUTEVANT PRESEDINTE !?
  Auzisem in copilaria petrecuta la tara despre comportamentul straniu al unui mic uliu soricar: cica zboara ce zboara si numai deodata ce se-opreste-n aer ca prostanacu’ si mimeaza c-ar face dragoste cu vreo vietate nevazuta. Si da din aripi, si se opinteste, pana oboseste! Apoi, multumit, pleaca mai departe la vanatoarea sa de soricei. Taranii, pisicheri si cu un acut simt al observatiei, l-au numit ”Futevant”.
  Acum, daca vad si aud ce se petrece la alegerile prezidentiale pentru turul al doilea, am un acut sentiment de deja vu: Futevant a revenit ON AIR, dupa ce-a mimat ca nu mai face amor cu vietatea rosie numita Iliescu.. Astfel, il vei surprinde pe Futevant cum zboara de colo-colo prin tara, agitandu-se precum rapitoarele cu ochii rosii, dar, fiinta mimetica, pretinde c-ar fi invatat sa dea din aripi si din cioc, ba la stanga, ba la dreapta, precum a vazut el ca da bine la candidatii americani.
  ”Futevant, garantat Vanghelie” poti citi cu mandrie pe afisele de campanie. Sau il vei descoperi pe Futevant cum mustaceste un zambet plin de sine inconjurat din umbra de strasnice rapitoare ceresti si pamantesti precum: Voiculescu, Nastase, Iliescu, Hrebenciuc & co. intonand lozinca ”Invingem impreuna!”. Nimeni dintre papagalii si celelalte pasari mici ale politichiei romanesti nu se-ntreaba cum se poate sa-nvingi alaturi de marii pradatori, cand Futevant nu stie sa prinda decat soricei de camp?!
  Spre bucuria babutelor si a batraneilor amarati, naraviti la vanghelioane si la micul & berea serbarilor campenesti, Futevant are totusi planuri magnifice pentru tara. Abia isi falfaie aripile la cativa metri de pamant, dar viseaza sa zboare in cosmosul mioritic. Promite cate 25.000 euro fiecarui fiu risipitor, caci, ajuns in fruntea bucatelor, va ciordi inmiit impreuna cu haita de rapitoare mari, iar gura nu-l doare. Se fofileaza pe sest la Moscova ca sa–si aduca ofrandele catre Marele Uliu de la Rasarit, doar-doar isi va asigura scaunul prezidential. Se da apoi de trei ori peste cap – mai mimeaza unul din actele care i-au dat renumele – si iute face niscaiva poze la Bucuresti cu vicepresedintele SUA, timp in care americanu’, al dreacu’, tocmai ii spune taios ca Washingtonul nu se baga in miuta noastra mica (amanunt pe care televiziunile mogulilor nu l-au dezvaluit).
  Dar cea mai buna si mai viteaza fapta izbutita de Futevant este, conform propriei declaratii, aceea ca nu si-a dat soacra afara din casa! Era si normal, caci pe numele acesteia figureaza, se zice, conturi grase – prietenii, liliecii din subteranele de partid, stiu de ce.
  Idealul lui de moralitate este insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe, marturiseste. Inexplicabil insa, Futevant prefera sa-nhate lumina de Paste taman de la Teodosie Spagoveanul, cu ocazia bairamului pe care ierarhul cercetat de DNA (pentru luare de mita si multe alte manarii) il face anual pe malul marii. Aici, tre’ sa recunoastem, nu avea loc de-ntors: Iliescu, patriarhul linistii fata cu coruptia, brat la brat cu Nastase, prim-ministrul spagii endemice, i l-au predat pe Teodosie Spagoveanul cu proces verbal lui Futevant pentru vesnica lor primenire – martor le este Mazare, dumnezeul afacerilor dobrogene. A se cerceta in Evanghelia Rusinii Analistilor, versetele dupa Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu.
  Acum un an, cand Futevant a mers cu metroul pentru a doua oara in viata sa de baiat ”umil” din Primaverii, am trait cu totii un moment emotionant, mai ales ca prostanacul a luat trenul in sens invers destinatiei. Tot asa vrea sa duca Romania in sens invers acelor de ceasornic ale istoriei, spre stepele oligarhilor & mogulilor campioni la testele de afacereza pe spinarea noastra. Baiat de general de Securitate, cum stie toata lumea, Futevant ramane fidel celor cativa ani de-acasa ai Scolii de la Baneasa.
  Adept al modelului Adrian Nastase, care vorbeste despre existenta a doua Romanii: una, cea a celor ce-l voteaza pe el, reprezentantul oligarhilor-mogulilor-Moscovei-cartelului coruptilor, si cealalta care NU ii voteaza, Futevant aspira inocent la Cotroceni. De aceea este-n toate cele ce se vad si-n cele ce nu se vad pe televiziunile mogulilor. Astfel incat sunt incredintat ca Futevant va avea o binemeritata sansa ca, intr-una din escapadele ON AIR ale acestor zile, sa-nvete a silabisi la randul sau slagarul urmatorilor cinci ani: ”Mircea Geoana nici nu stii/ Cat de mic incepi sa fii!”. Dar asta este previzibil, caci orice roman de bun-simt nu va vota acest personaj dubios. Numai ca Futevant s-ar putea sa descopere curand – la putina vreme dupa ce va da cu capu-n usa inchisa-n nas de capitanul de nava de la Cotroceni – ce inseamna sa fii halit cu fulgi cu tot de adevaratii lideri ai PSD, marii rapitori profesionisti, care l-au bagat in fata.
  Iata de ce mi-e mila de baiatul asta asexuat care MIMEAZA barbatia politica si se viseaza presedintele romanilor. Daca se va destepta vreodata din visul sau de prostanac impins intr-un joc care-l depaseste, va trebui sa ne-arate intai cum se ia la tranta, barbateste, cu Iliescu, Hrenbenciuc, Nastase, Vanghelie, Voiculescu & co. Si-apoi, peste cinci ani, vom mai vedea…
  Arcasul lui Stefan
  Vezi si articolul lui Cartarescu din Evz despre liberali:
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/877604/SENATUL-EVZ-Mai-grav-decat-o-crima-o-greseala/

 7. Mos Ioan spune:

  Bineînteles ca Voronin trebuie arestat imediat si judecat în fata întregului popor si mai ales în fata parintilor care si-au pierdut copiii în aprilie 2009. Dar cine sa-l aresteze pe acest criminal ? Asa zisii opozanti sunt mâna în mâna cu Voronin, toti sunt o apa si un pamânt, toti sunt niste asasini fara mila si fara frica de Dumnezeu. Toti acesti banditi sug sângele poporului, toti trebuie judecati si condamnati, iar în fruntea Guvernului sa vina „un barbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu” asa cum bine spunea Sfântul Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa – Dumnezeu sa-l odihneasca cu Sfintii Sai!

 8. daniela spune:

  in ciuda limbajului relativ dur,mircea cartarescu-pe care nu pot spune,neaparat,ca il admir-are o foarte mare dreptate.sa il vad pe iliescu cu sapca de comisar si in turul 2,in spatele lui geoana,e deja prea mult.uimitor este cum toti acesti oameni politici ne trateaza in mod fatis ca pe o natiune de prosti legati la ochi.ma face sa ma simt ca dupa comunicatul sinodului in legatura cu problema cipurilor,prin care credinciosii erau sfatuiti cu dragoste arhiereasca sa adopte singura solutie viabila(si cea mai usoara) in cazul in care isi simt constiinta si libertatea religioasa amenintata-NU VA FACETI PASAPOARTE.punct

 9. maria spune:

  Defapt in Moldova nu s-a schimbat absolut nimic.Daca cineva gindeste altfel-greseste.Chiar daca la putere momentan sunt altii decit comunistii, sunt inconjurati tot de aceleas marionete care sunt gata sa pupe fundul oricarora si sa-i tradeze in orice moment.Pacat ca Dumnezeu ne-a creat moldoveni,as prefera sa fiu orice natiune ,numai nu moldovian tradator, fara demnitate si pupcurist.O spun cu regret, fiindca sunt moldoveanca si nu vreau sa-mi atribui aceste cuvinte si mie,dar dupa aceea cum procedeaza unii mi se face rusine de acest popor

 10. mihai g spune:

  Maria,

  cred ca vina e a tuturor. Atat a tradatorilor cat si a oamenilor cinstiti care tac, si astfel tradeaza.

  Si vinovat este intreg neamul romanesc, nu doar acea parte a lui care s-a nascut si/sau traieste in Basarabia.

 11. Lucian spune:

  Politicienii ne trateaza asa (ca pe niste prosti legati la ochi) pentru ca asta suntem, la nivel statistic. Departarea de Dumnezeu si Biserica ne-a adus in halul in care suntem acum.

  Altfel, realitatea ar fi alta si ar fi posibila, atat in Romania cat si in Basarabia, renasterea nationala si Unirea.

  Pana cand oamenii nu se vor intoarce catre Dumnezeu in mod real, nu doar la nivel formal ci si la nivel de traire, putem sa ne lamentam la infinit ca nu se va schimba ABSOLUT NIMIC.

  Nu are cum sa se schimbe ceva in bine prin oameni care fac, in tara in care traiesc, voia si lucrarea diavolului.

 12. ana ioana spune:

  Pentru Lucian: Este ideal ca sa renastem spiritul si apoi sa se regenereze toata natia noastra in frunte cu politicienii, dar acest lucru este aproape imposibil sau cere multe jertfe, asa cum s-a intamplat cu Miscarea Legionara. Ei nu doreau puterea politica, ci revigorarea duhovniceasca, ca prin aceasta sa invie tot neamul. Ei stiau de la inceput ca aceasta se face numai cu jertfa. Ne intrebam daca in vremurile noastre mai putem gasi un tineret de calitate asemanatoare, care sa aiba telul acesta inalt?

 13. Ion Romanul spune:

  Sunati-va prietenii, rudele!
  NU STATI ACASA !!
  Este singura sansa sa scapam de dictatura rosie Iliescu – Nastase – Geoana!
  Daca va castiga Geoana, asa cum au facut televiziunile Realitatea & Antena 1-2-3 cu Basescu – adica trucaje, calomnii nesfarsite, minciuni sfruntate, manipulari marka Voronin-KGB, etc – vor face cu intreaga Romanie timp de cel putin 5 ani de aici inainte!
  VOTEZ Basescu pentru ca:
  (1) un Mare Prostanac (Geoana) care il viziteaza in momente cheie pentru cariera sa pe tatucul sau Vantu nu poate fi Presedintele Romaniei !!
  (2) numai cu Basescu Presedinte sunt sigur ca este cineva care va lupta in continuare cu mogulii si oligarhii imbogatiti pe spinarea noastra
  (3) pentru o relatie corecta cu rusii si nu de subordonare – precum vrea Geoana
  (4) pentru ca nu pot uita cum o gasca de aventurieri
  – care pretind insa ca fac o altfel de politica!!!! –
  au incercat sa puna cizma pe doua din simbolurile sacre ale romanilor de pretutindeni:
  Piata Operei din Timisoara si Seniorul Corneliu Coposu!…
  Hai la Vot !

 14. daniela spune:

  desi sunt against geoana si,intr-adevar,l-am votat pe basescu,nu as zice ca simt in sfarsit ca se lupta cineva pt mine.basescu mi se pare un rau mai mic si,pe langa geoana-o marioneta fara initiativa(cel putin asta imi inspira mie),este un candidat mai viabil.dar basescu este avid dupa putere,are si el urme de gandire comunista si,chiar daca e groaznic,cred ca societatea este atat de influentata de „mogulii si oligarhii imbogatiti pe spinarea noastra” incat nimeni nu-i mai poate invinge

 15. antidemocratie spune:

  In timp ce noi stam si discutam, EI, cei cu urechile mari se amuza de noi. Din pacate cei din generatia noastra, dau doar din tastatura, nu fac nimic cu demonstratiile, cu atitudinea. Bunicii nostri au dus tara in spate, in lagarele comuniste. Noi, stim doar sa vorbim, nimic mai mult. Pe cine reprezinta presedintele, guvernul, PARLAMENTUL. Am uitat ca ne reprezinta pe noi, ori totusi reprezinta noua ordine mondiala.
  Ce facem pana la urma, ne-au incoltit, ne este firca sa strigam caci ne pierdem locul de munca, banii, mandria noastra. Cum scriua cei din Grecia ORTODOXIE SAU MOARTE. Sa murim in continuare, dar se pare ca nu pentru ortodoxie. Cat priveste schimbarea regimului de la Chisinau. Pana in prezent carul a fost dus de BOI, spre pierzarea identitatii si credintei, iar acum este dus de cai de curse. Murim in cate putin in fiecare zi.
  Avem nevoie de un lider dupa care sa ne conducem. Din pacate nu il avem.

 16. antidemocratie spune:

  Un ROMAN DE EXCEPTIE UITAT SI REGASIT IN FRANTA
  Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie:
  „Made in Resita – Romania „.
  Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul
  Gheorghe Panculescu.
  Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri.
  In 1878, Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata Bucuresti-Predeal.
  In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in
  afara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de aproape cinci ani.

  Panculescu l-a gazduit pe Gustave Eiffel*

  Impresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor Ferate Romane.
  Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii ferate.
  In 1879, in casa unde se afla acum Muzeul Nicolae Iorga, francezul a fost gazduit de Panculescu si a fost impresionat de genialitatea
  inventiei romanesti.
  Aici, Gustave Eiffel, care avea sa devina celebru, i-a vorbit gazdei despre proiectul sau, inaltarea unui turn iesit din comun, la Paris, pentru Expozitia universala din 1889.
  Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de Panculescu la constructia turnului, folosind subansamble metalice confectionate la sol si asamblate dupa aceea, pe masura ce se inalta
  lucrarea. Interesant este si faptul ca destinul celor doi ingineri avea sa se incheie, in acelasi an, 1922.

  Cunoscut in Franta, anonim in Romania*
  Profesorul Eugen Stanescu de la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie s-a numarat printre putinii cercetatori ai acestui inedit episod.
  A fost special in Franta pentru a studia cat de cunoscut este aportul inginerului roman la ridicarea simbolului orasului luminii.
  Studiind documentele acelor vremuri, profesorul a gasit un studiu intitulat “Communication sur les travaux de la tour de 300 m”, datat 1887, in care celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel precizeaza
  ca turnul care ii poarta numele nu s-ar fi putut construi daca nu ar fi aflat de tehnica inovatoare folosita de inginerul roman Gheorghe Panculescu la constructia tronsonului de cale ferata Bucuresti-Predeal. Din pacate, numele romanului este mult mai cunoscut in Franta decit in tara unde s-a nascut.
  Doar la insistentele profesorului Stanescu, o scoala generala din Valenii de Munte poarta de la inceputul acestui an numele inginerului Panculescu.

  Resita

  Repere de ordin geografic, administrativ si istoric oras situat in depresiunea Resita , pe malurile raului Barzava. Cai de acces /feroviare/ – Caransebes (43 km), Timisoara (98 km); /rutiere /-
  Caransebes (41 km), Timisoara (105 km) 95471 locuitori (1995).
  *Istoric* vechi traditii industria le (sec.. XVIII – primele
  furnale si prima locomotiva cu aburi); */turnul Eiffel din Paris
  este construit cu otel fabricat la Resita/* .

  Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie:
  „Made in Resita – Romania „.

 17. Dan Patrascu spune:

  Sunt curios daca se va alege un Presedinte in Rep MOldova sau daca se va ajunge la alegeri anticipate.

  Romania si-a ales presedintele ieri. Este un portocaliu. Doresc aceeasi soarta si Moldovei.
  http://patrascudan.wordpress.com/2009/12/07/cine-rade-la-urma-rade-mai-cu-pofta/

 18. maria spune:

  in Basarabia vor fi iaras alegeri parlamentare in 2010…insa eu nu cred ca se va schimba ceva.Raportul va fi aproximativ acelas, ba chiar comunistii vor lua mai multe voturi.Deja sa vazut ca cei ce au fost intr-o tabara sau mutat in alta, pana la vara trec iar inapoi,da oamenii simpli nu obtin nici o dreptate,asa ca degeaba democratii spera ca vor fi schimbari.Ar trebui sa se gindeasca cum sa nu-si bata joc de popor si sa le faca dreptate dupa ceea ce iau injosit destul comunistii.
  Nu vor mai esi la vot oamenii care au crezut in democrati prin asta ei vor perde

 19. vladp9 spune:

  va ofer un fragment cu dragul nostru parinte Savatie, despre gandul smerit si judecarea preotilor:

  pomeniti-ne si pe noi parinte
  Doamne ajuta!

 20. vladp9 spune:

  revin pentru ca am terminat de extras si acest fragment – Klaus Kenneth despre părintele Rafail Noica într-o emisiune la Sibiu:

  http://chrisalida.wordpress.com/2009/12/07/klaus-kenneth-intr-o-emisiune-la-sibiu/

 21. Mos Ioan spune:

  @ antidemocratie,

  Turnul Eiffel a fost construit pentru a celebra 100 de ani de la Revolutia Franceza(1789-1889), revolutie de trista amintire care a facut milioane de morti. Acest Turn Eiffel este simbolul celor care au masacrat Franta Crestina. Adevaratele simboluri ale Parisului ( vorbesc, deci, de Parisul profund nu de cel cosmopolit) sunt: Notre Dame de Paris si Arcul de Triumf.
  Asa cum bine se stie cu Revolutia Franceza începe distrugerea Crestinismului si asasinarea celor care se împotriveau Satanei.

 22. sorin h spune:

  „ce trebuie sa faca un crestin in situatia data? Sa iasa in strada pentru a ingrosa una din parti [totdeauna vor exista protestatari], sau sa chibzuiasca bine lucrurile si prin exemplul pe care il da sa incerce sa-i schimbe si pe ceilalti?”

  Bravo Dan Alexandru. subscriu.

 23. Mircea spune:

  e moldova tampita.

 24. Lucian spune:

  @ana ioana: Raspunsul este categoric NU.

 25. canceris spune:

  Naivilor… un crestin nu face nimic. In cel mai violent caz, intoarce si obrazul celalalt. Imi pare rau ca raspund cu asa intarziere dar abea acum am dat de acest blog. Va e teama de noua ordine mondiala? De un guvern european? De ce? Pentru ca macar minimal s-ar pune paznici la lupii ce pazesc oile din tara noastra? Sa fim realisti, nu cred ca niste necajite de pasapoarte biometrice or sa ne transforme in `insemnatii copii ai satanei` ptiu drace… Mai e mult pana sa ajungem la tatuaje, si mai e mult pana sa ajungem la monentul insemnarii. Diferenta este ca in acel moment nu veti comenta nici unul. Nu am nimic cu un guvern european atata timp cat nu imi ingradeste drepturile. Atunci am sa ies in strada, atunci sa va vad si pe voi. Parca si vad sub randurile fatarnice ce le-ati scris aici dorul unora de comunism. Era mai bine? Probabil, sigur, din anumite puncte de vedere, dar lumea s-a schimbat. Incercati sa acceptati asta. Problemele politicii, la orice nivel ar fi ea, national sau european, sunt probleme puse spre folosul nostru, insa nu tot ce ne e spre folosinta ne e si util. Problema mare este gasirea unui voda capabil. Un voda suficient de puternic si de neatarnat incat sa poata conduce o europa, ori o biata MoldoRomanie. Va salut cu respect, ma inclin, la mai multa lumina, in suflet si in minte.

 26. alex spune:

  mai bine spus fara creier si pe interes

 27. daniela spune:

  si care e problema ta daca sunt antisemiti?noi suntem responsabili pt cum gandim si ce iubim.rusine sa va fie voua!

 28. daniela spune:

  auzi in articol:”instigare la ura religioasa”…ei,uite ca eu nu ma mai simt ofensata cand sunt facuta habotnica si incuiata prin toata presa,alaturi de ceilalti ca mine.si mai apartin si religiei majoritare a acestei tari
  toata lumea cere drepturi si,totusi,noua,crestinilor,ne sunt refuzate sau scoase pe nas
  si nu ne mai revoltam atata.nici nu cred,de altfel,ca revolta ar fi solutia

 29. talharul spune:

  va rog mult, sa-mi explice cineva cum ar trebui sa intelegem sintagma :” ..generatia Emo” ?? iertati-mi nestiinta..!

 30. Ina spune:

  DAN ALEXANDRU. Minunat ce ai scris. Noi toti crestinii ar trebui sa vorbim in jurul nostru despre stramosii nostri din inchisorile comuniste. Personal nu cunosc pe nimeni din familia mea, insa sunt convinsa ca fiecare dintre noi are un stramos care a fost luptator adevarat ptr credinta stramoseasca.

  Avem datoria sa facem pe mai departe asta. Observ ca INCA mai sunt crestini care nu au citit Intoarcere la Hristos a lui Ioan Ianolide.

  E de datoria noastra sa ne cunoastem trecutul adevarat si sa ducem mai departe credinta noastra stramoseasca.

  Doamne ajuta

 31. Ina spune:

  ANA IOANA, raspunsul este DA, insa este doar in functie de noi, mamele acestui neam. Cum ne crestem copii?

  Doamne ajuta

 32. sa ne rugam pt mantuirea sufletelor pacatoase ale bolsevicilor din rep. moldova dar si de pe dambovita mioritica…

  te astept la mine pe blog unde ilici se teme ca vor fi proteste de strada, daca va fi arestat…

 33. Mos Ioan spune:

  @Canceris,
  Am senzatia ca ai cancer pe creier………..asa cum gândesti, cred, ca în curând, vei avea cancer generalizat………..

 34. daniela spune:

  @ canceris
  folositor e sinonim cu util
  poate gasesti folositor sa fii privit drept un obiect manevrabil dupa bunul plac al altora
  commentul e atat de imbuibat cu idei aiurite incat nici nu o sa ma straduiesc sa le combat pe toate.
  de ce le-as combate?daca omul isi doreste asa de mult sa fie cum crede el.
  dar poti sa fii sigur ca vom fi acolo si nu vom intoarce obrazul cand o sa atace CE iubim

 35. s.mateia spune:

  Ne ingaduim sa va uram, in numele unui mic grup de romani din diaspora, un
  Craciun fericit si binecuvantat,
  cu multa lumina in suflet si aducand cu El un nou si bun inceput in toate . Si sa ne iertati pentru toate cate am gresit.

 36. Dan Patrascu spune:

  Fie ca Nasterea Domnului sa va aduca o raza de lumina intr-o lume tot mai mult acaparata de intuneric si fie ca harul Craciunului sa ne daruiasca puterea de a percepe raza de lumina care tocmai se naste pentru ca si noi sa devenim, la randul nostru raze de lumina pentru cei din jur. Craciun fericit!

 37. Scuze ca ma bag in seama, dar vreau sa stiu care e colinda dvs. preferata? uite aici: http://claudiunitisor.wordpress.com/2009/12/24/care-e-colinda-ta-preferata/

 38. ovidiu spune:

  Parinte,Craciun fericit!

 39. Sibilla spune:

  Crăciun Fericit !

 40. ana ioana spune:

  Fie ca acest Craciun sa va aduca odata cu nasterea Mantuitorului o renastere a sufletului. Fie ca dragostea Domnului nostru Iisus Hristos sa va copleseasca sufletul si sa vi-l duca catre lacasurile ceresti!

 41. Ion Tcaci spune:

  Toate astea se intampla si se repeta in istoria noastra deoarece de foarte mult timp nici un politician nu a fost pedepsit pentru tradarea neamului .
  Din pacate aceste animale care ravnesc doar putere si bani inteleg doar de argumentul fortei, si pot fi ghidati pe calea cea dreapta doar de frica.
  Deacea si ne expluateaza la nesfarsit ca noi nu avem arma de frica carea stiu ei .

 42. Mos Ioan spune:

  Sarut Mâna Sfintia Voastra Savatie!

  La Multi Ani!

 43. Ina spune:

  Cu drag. Doamne ajuta

 44. Florin spune:

  Trei secvente din istoria de patru veacuri a bisericii Sf. Ioan din Focsani

  http://www.parohia-petresti.ro/postate/Piata_Unirii.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: