Ministrul de Interne al RM a întocmit listele preoţilor care au făcut campanie comuniştilor

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Victor Catan, a susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut publice listele poliţiştilor implicaţi în campania pro comunistă la alegerile din 5 aprilie 2009.

Potrivit investigaţiilor făcute de Ministerul de Interne, poliţia a practicat tortura în masă chiar în sediile comisariatelor de poliţie şi a reţinut ilegal sute de oameni.

De asemenea ministrul a menţionat că deţine liste ale preoţilor-agitatori care s-au implicat în această campanie, deşi statutul nu le-o permite şi că aceste liste vor fi transmise mitropolitului Vladimir pentru a fi luate măsurile disciplinare ce se impun în astfel de cazuri. Victor Catan a evitat să dea detalii despre preoţii implicaţi, dar a specificat că s-au făcut vinovate de propagandă comunistă şi unele mănăstiri din subordinea Mitropoliei Moldovei.

Pînă acum erau cunoscute public, graţie reportajelor de la Moldova 1, simpatiile comuniste ale episcopului de Bălţi Marchel şi ale stareţului mănăstirii Curchi, Siluan. Probabil, cu această ocazie, vor fi daţi în vileag şi alţi comunişti din biserică, obişnuiţi să acţioneze mai mult din umbră.

În filmuleţul de mai sus a fost surprinsă o vizită a liderului comunist la mănăstirea Curchi, în care călugării îi cîntă „Boje tsaria hrani” („Doamne apără-l pe ţar”), celui care a transformat în ruine mănăstirile din Basarabia.

16 Responses to Ministrul de Interne al RM a întocmit listele preoţilor care au făcut campanie comuniştilor

 1. dumitru spune:

  foarte frumos din partea acestor călugări, nu am ce spune, î-mi pare foarte rău să aud și chiar să văd aceste chestii în mănăstirile din R. Moldova.

 2. ana ioana spune:

  Este groaznic ce se intampla. Nu mi se pare ceva mai urat decat sa-i lingusesti pe acesti comunisti, care nu-ti pot oferi nimic, decat numai promisiuni goale. Comunismul si-a aratat de atatia ani feţele sale inselatoare, cu atat mai mult cu cat ortodoxia si in special clerul se afla la polul opus. Cei mai incercati in general mi se par episcopii si preotii, dar tradarea mi se pare a fi cel mai urat pacat si chiar de neiertat din partea lui Dumnezeu.

 3. laur spune:

  In Athos, la Vatopedi spre exemplu, orice mare demnitar de stat este intampinat de la poarta manastirii cu una din Icoanele facatoare de minuni si i se aduce cinstire deosebita pe timpul sederii in manastire. Staretul Efrem povesteste foarte natural despre aceasta practica pe care nu o socoteste deloc paguboasa, dimpotriva.

  Imnul „Ton despotin” („Ton Despόtēn kai Arkhieréa hēmōn, Kýrie phýlatte, eis pollá etē, Déspota
  „) se pare ca initial se adresa nu numai Arhiereului, ci si Domnitorului (lumesc), care intrau impreuna in Biserica, inaintea slujbei. Asadar, pe Stapanul (nostru lumesc) si Arhiereul nostru, Doamne ii pazeste!

  Poate ca in cazul de fata s-a exagerat, Voronin nu este si nu va fi tsar, iar linguseala se simte.

  Oricum, ceea ce stim ca s-a randuit, indiferent de stapanii, este scris in Liturghiere: Pe binecredinciosul popor (român) de pretutindeni, pe cârmuitorii ţării acesteia, pe mai marii oraşelor şi satelor şi pe iubitoarea de Hristos oaste, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăţia Sa.

 4. savatie spune:

  Laur,

  comunistii l-au ucis pe tar. Imnul acesta este din perioada tarista si este o nebunie sa fie cintat intr-o biserica tocmai celui care a ucis tarul si a darimat bisericile. Iar despre practica osanalelor aduse cirmuitorilor, indiferent de cine sint, cred ca e foarte paguboasa si nu ne reprezinta. Sinaxarul e plin de imparati si dregatori raucredinciosi si apostati, deveniti simboluri ale raului in traditia ortodoxa, deopotriva cu mucenici ierarhi, preoti si calugari care au preferat sa moara decit sa cinte unora ca ei. Prin urmare, Voronin, care depune flori la monumentul lui Lenin si i se inchina lui trebuie alungat din faţa bisericii, aşa cum a alungat-o Sfintul Ioan Gura de Aur pe imparateasa Eudoxia.

 5. Simona spune:

  Eu ma bucur ca in bisericile noastre ortodoxe, se canta:
  ” pt mai marii orasele si satelor, pe conducatorii tarii CEI BINECREDINCIOSI sa-i pomeneasca Dumnezeu in imparatia Sa cea cereasca”. Asa, ca, asa cum spunea parintele Savatie, cei rai credinciosi, care pun flori la mormantul lui Lenin (sau altii) se exclud singuri, iar biserica isi face datoria sa, ca intotdeauna

 6. Mos Ioan spune:

  Tradatorii în sutana îi aduc osanale Tradatorului Voronin. Toti acesti preoti( comunisti în sutana) împreuna cu comunistul Voronin, toti acesti banditi, vor da socoteala de crimele lor înaintea lui Dumnezeu.
  Si sper ca, vor da socoteala, si in fata oamenilor, atât Voronin cât si preotii comunisti platiti de el pentru a însela poporul.

  Vesnica Pomenire Familiei Imperiale: Tarul Nicolae II al Rusiei, Tarinele Alexandrovna, Maria, Anastasia, Olga, Tatiana si Tarievici Alexei! Ei au fost asasinati de uneltele Satanei, cu complicitatea Occidentului si a celor ca Voronin si a preotilor tradatori.

 7. Elena spune:

  Ar fi bine sa nu mai fie data ca exemplu manastirea Vatopedi si in special Staretul Efrem.Domnia sa a dezamagit crestinii din Grecia ,prin imlicarea dumnealui si a altor calugari in mari sacandaluri politice si financiare.

 8. codrin spune:

  am o nelamurire…de ce toata lumea il regreta pe tar?…din ce am citit tarul a fost omul negru al rusiei deoarece politicile acestuia au dus tara la o situatie de criza financiara, morala (povestea cu Rasputin )…a fost facut responsabil de esecul Rusiei in razboi… si apoi cetatenii rusi au sustinut comunistii( nu toti cetatenii evident), nelasand armatele occidentale sa intre in Rusia…daca cineva poate sa-mi spuna care este adevarul…multumesc!

 9. Ciprian Hangan spune:

  Sfintia Voastra, eu sunt din judetul Constanta. Si prin 1986-1987, nu mai imi amintesc bine, am auzit in duh ca in Basarabia se pregateau comunistii de o noua lovitura data crestinilor basarabeni autentici, ramasi putini. Acest lucru m-a maniat foarte mult, si iata v-am vazut pe Sfintia Voastra incercand sa va puneti in slujba acestei incercari a comunistilor, cand multi nu se mai incumetau sa gaseasca pricini crestinilor, pentru ca obosisera si ei de cate noduri in papura le cautasera. Sfintia Voastra ati avut o initiativa de care comunistii, cei care conduceau Basarabia, s-au bucurat foarte indemnandu-va sa aduceti roade, desi faceau acest lucru in mod fatarnic, pentru ca stiau ca astfel de incercari mai avusera loc, dar nici una nu reusise, insa in schimb consumase efort fara recuperare din partea comunistilor. Initiativa Sfintiei Voastre a fost sa gasiti eventualele erori in Biblie, ca sa combateti ceea ce sustineau si comunistii, misticismul. Stiti ce am cerut eu atunci de la Dumnezeu ? Sa va loviti de El, calcand pe El, s-au sa cada El pe Sfintia Voastra, ca initiativa comunistilor sa nu aiba sorti de izbanda, si crestinii din Basarabia sa-si duca in tihna, linistea crestineasca crucea. Pentru aceasta interventia a mea, va cer iertare acum. Pentru ca atunci, indata, am auzit un glas, de la un Parinte Calugar Basarabean, care mi-a zis sa nu intervin, pentru ca aici este vointa lui Dumnezeu, iar ca Sfintia Voastra sunteti un vas ales tocmai sa aparati Biserica.

  In legatura cu evenimentul legat de acest Voronin, eu cred ca aici este vorba de clasica ispita mesianica care precede apocalipsa revelata de Domnul Iisus Christos la Evanghelia dupa Luca 21, 8-18. Intai sunt provocati la reactie profetii mincinosi, apoi luptele intre imparatii pentru numele lui Dumnezeu, apoi este provocata griparea naturii prin stoarcerea de resurse, apoi se cauta tapi ( Iovani, Ivani ) ispasitori intre cei ce-L marturisesc smerit pe Iisus Christos, pentru intretinerea cercului vicios al ispitei mesianica ( Stapanirea cauta sa se justifice ca are functie mesianica; numai imperiul Bizantin a avut o astfel de functie, caci el a si inaltat Sfanta Cruce pe timpul Imparatilor Constantin si mama sa Elena ), adica acesti tapi ispasitori sunt acuzati ca sunt hristosi mincinosi si dusi in inchisori, in adunari, sinagogi si la imparati si dregatori spre marturie christica acestora, apoi urmeaza provocarea marturiei christice, care si are loc, si in cele din urma este provocat un razboi fraticid si ura tuturor impotriva ucenicilor lui Iisus Christos din pricina numelui Lui, dar si faptul ca par din capul acestor marturisitori ai lui Iisus Christos nu va pieri.

  Aceastea sunt evenimentele planificate, iar Sfintia Voastra stiti mai bine cum decurg ele si in Basarabia.

 10. Mos Ioan spune:

  Tarul Nicolae II al Rusiei a fost asasinat deoarece s-a opus fortelor oculte. Aceste forte oculte satanice asasineaza pe toti cei ce se opun planurilor lor. Prin moartea Familiei imperiale s-a început distrugerea Bisericii Ruse, a Ortodoxiei. Cât priveste armatele occidentale, cum ca nu au fost lasate sa intre, este o minciuna. Aceste armate nu intra sa apere Crestinismul, ele intra sa omoare oameni nevinovati, asa cum vedem ca se întâmpla în Palestina, Irak, Afganistan, etc.
  Atâtia palestinieni, irakieni, afgani, nevinovati, sunt bombardati în fiecare zi, si acest lucru se întâmpla cu binecuvântarea guvernelor occidentale criminale.
  Sunt foarte, foarte multe de spus………..

 11. aivill spune:

  Imi pare bine batiuska ca ati postat acest articol.M-a uimit mult gestul celor de la Curchi la adresa domnului Voronin.Acum inteleg de ce unii preoti si calugari au atitudinea pe care o au fata de staretul Siluan.Domnul sa ne ierte pe noi pacatosii si pe ei,cei care sunt de partea fiarei comuniste.Acest lucru inspaiminta…
  Domnul sa va intareasca.

 12. iosif spune:

  Curajul Credintei
  In Tara Mucenicilor de azi, o femeie rusineaza pe organele intunericului de la Miazanoapte
  In vremea revolutiei din Rusia, cand vrajmasii credintei erau mai salbatici decat fiarele impotriva celor sfinte, atunci cand era oprit cu pedeapsa de moarte ca nimeni sa nu poarte Sfanta Cruce la gat, a avut loc urmatoarea intamplare, pe care mi-a povestit-o un preot care a fost de fata.
  In zilele acelea de groaza si de salbaticie nemaipomenita mergea cu trenul spre Tiraspol o femeie evlavioasa. Cu toata amennitarea bolsevicilor si cu toata grozavia pedepselor care astepta pe cei nesupusi ordinelor, evlavioasa femeie nu s-a sfiit nicidecum de legea stapanirii, ci purta totdeauna o Cruce mare de aur la gat. Aceasta era arma ei si acoperamantul si mangaierea ei. Era mai bucuroasa sa moara, decat sa lepede semnul cel de mantuire. Dar saraca, fiind obosita a adormit in tren. In vremea aceea un mare pungas, care sta aproape, i-a scos incetisor Crucea care se zarea sub haina, fara sa simta femeia. Cand s-a trezit ea din somn, prima ei grija a fost sa caute Crucea la gat. Vazand ca lipseste, a inceput sa planga si sa intrebe cine i-a luat Crucea.
  Neafandu-se hotul, ea a tras semnalul de alrma. Numaidecat a venit conductorul intreband cine a tras alarma si ce s-a intamplat? Atunci femeia, fara cea mai mica sfiala a declarat ca i s-a furat Crucea de aur pe care o purta la gat. Conductorul a ramas uimit si nu stia ce sa creada. In vremea aceea nu indraznea cineva sa poarte la el lucruri sfinte si mai ales sa reclame ca a pierdut o Cruce. Dupa putina gandire, functionarul a zis catre femeie, in auzul tuturor: „ Daca tu, in vremea asta de prigoana indraznesti sa porti cruce la gat si nu te sfiesti ca sa reclami pirderea ei, pentru curajul tau se cuvine sa opresc trenul si, facand perchezitie, sa-ti caut Crucea pe care o cinstesti atat de mult.”
  Si, intr-adevar, a oprit trenul si facand cercetare a aflat si i-a dat inapoifemeii cinstita ei Cruce. Iata o pilda de barbatie care ne invata curajul credintei. Rusine sa le fie celor care in vremuri de pace nu indraznesc a-si face semnul Crucii in fata boierilor si nu marturisesc credinta lor la vreme de intrebare. […]
  Curajul credintei a inspaimantat de multe ori si pe cei mai salbatici prigonitori din Rusia. De 40 de ani incoace siragul mucenicilor si marturisitorilor din Rusia nu s-a curmat deloc. Si in ziua de astazi, in partile inghetate din Siberia, unde sunt dusi la munca silnica cei binecredinciosi –adica ortodocsii- , chinurile mucenicesti urmeaza regulat. Sunt unii dintre credinciosii condamnati, care nu voiesc sa lucreze in zile de sarbatori si in Duminici. Pentru asta li se opreste hrana si sunt batuti fara mila, dar ei rabda toate cu multumire, pentru porunca lui Dumnezeu. Altii dintre condamnati NU VOR SA LUCREZE DELOC PENTRU STAPANIRE (socotind ca este stapanirea lui antihrist), pentru asta sunt chinuiti pana la moarte cu batai, cu foame cu frig, fiind lipsiti de adapost si de hrana. Toti acestia intra in randul noilor mucenici, care uda mereu pomul Sfintei Credinte si imblanzesc mania lui Dumnezeu care este pornita asupra lumii necredincioase de astazi.
  Mai sunt apoi o multime de ravnitori ai credintei, care traiesc ascunsi prin padurile cele nestrabatute din Siberia si Caucaz. Ei duc o viata aspra ca si Sfintii Parinti din vechime, iar Milostivul Dumnezeu ii acopera ca sa nu fie descoperiti de Stapanire. Apoi clericii si mirenii care nu asculta de „Biserica” lui Alexie (este vorba de Patriarhia Moscovei pastorita la acea data de „patriarhul” Alexei I. Patriarhia Moscovei a apostat de la Ortodoxie atunci cand Mitropolitul Serghie a facut pact cu Comunistii.-n.n), se aduna in locuri ascunse sub pamant in catacombe si fac slujbe. Acestia fac parte din Biserica libera a Catacombelor si au astazi 10 arhierei si multime de preoti, care se poarta mireneste la aratare. Prin rugaciunile lor ne miluieste Dumnezeu si pe noi nevrednicii, care nu avem nici o sila si totusi ne poticnim spre cele desarte si nu purtam grija de mantuire.
  (fragment extras din cartea „Din Ierihon catre Sion. Trecerea de la pamant la Cer.” –Invataturi exprimate prin poezii forte umilicioase si proza plina de lumina, cu continut dogmatic si moral., Editura AMD, Bucuresti, 2009, pp. 321-323.)

 13. iosif spune:

  Ii invit pe cei sinceri in cautarea Adevarului sa citeasca cu atentie urmatorul material.
  Predica in Duminica a 24-a dupa Rusalii 9/22 noiembrie 2009
  In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh!
  Am calatorit peste tot in lume si am avut o buna ocazie sa observ Bisericile “Ortodoxe” Oficiale in actiune. Ele tin o noua credinta, anume aceea ca parohia si episcopul pomenit la Liturghie pot avea credinte diferite, se pot raporta diferit la Dumnezeu si la cele ce tin de mantuire. Acesta este ecumenismul!
  O astfel de ecleziologie da dovada ca nu mai exista nici cea mai mica urma de intelegere asupra faptului ca Biserica Ortodoxa a lui Hristos este Trupul Sau Cel Viu.
  Dar daca vrem sa aflam raspunsuri privitoare la mantuire sa mergem la Sfintii Parinti! Si astazi pentru toate problemele aparute vom merge la ei si-i vom ruga sa ne dea adevaratul raspuns, caci ei au totdeauna raspunsul, ei sunt in Adevar. Ei ne vor oferi adevarata intelegere asupra Bisericii lui Hristos.

  Episcopatul este cea mai inalta treapta de slujire in Biserica. Ea, Biserica, este asemeni unui organism Dumnezeiesc-Omenesc, are propria ei structura. Structura ierarhica a Bisericii lui Hristos este stabilita de Dumnezeu, nu de catre oameni! In Biserica este nevoie de Inalta Ierarhie – adica de Episcopi – fiindca ei sunt cei ce fac Sfantul si Marele Mir, ei pastreaza sau ridica, atunci cand este cazul, nivelul moral al credinciosilor, ei primesc in Biserica pe cei ce sunt in afara Bisericii si-i intaresc in credinta in Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

 14. iosif spune:

  Unitatea credintei este cel mai important principiu al vietii bisericesti. Sfantul Grigorie Sinaitul spune ca atunci “cand oamenii vin in Biserica, ei trebuie sa lase afara toate credintele lor anterioare. In Biserica nu poate fi o varietate de opinii si credinte, atat timp cat Taina unitatii Bisericii este Taina unitatii Sfintei Treimi.” Avem nevoie in Biserica de un exemplu al unitatii Sfintei Treimi. Asa cum Dumnezeu este Unul – Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfanrtul Duh –, tot astfel si Biserica este Una! Treimea este indivizibila! Astfel, Sfantul Vasile cel Mare spune: “Biserica are o singura credinta intrucat are un singur Dumnezeu.” Un singur Trup, un singur Duh, un Domn, o credinta, un singur botez adevarat, un singur Dumnezeu si un Dumnezeu a toate, care este peste toate, prin toti si in noi toti. (Efeseni 4:4-6).
  In Biserica, ierarhul superior este episcopul. El este chemat sa vegheze cu maxima atentie asupra puritatii Ortodoxiei turmei sale. Episcopul este in general gardianul puritatii credintei. Episcopul este ales de Dumnezeu prin alegerea Bisericii sale si prin hirotonie primeste Darurile Sfantului Duh. Prin episcop, Dumnezeu Tatal distribuie Darurile Sfantului Sãu Duh rangurilor inferioare ale clerului: preoti, diaconi, etc. Clericilor li se permite sa primeasca aceste Daruri, dar nu li se permite sa le dea altora, fara stirea sau aprobarea episcopului. Preotii nu au voie sa aiba o alta opinie in materie de credinta decat cea a episcopului lor. Astfel, toate Tainele in Biserica sunt conduse de catre episcop, de el personal sau prin preotii sai. Iar episcopul le da voie preotilor sai sa slujeasca Liturghia, oferindu-le lor antimise. Fara antimis de la episcopul lor, ei nu pot sa slujeasca!
  Sfantul Ignatie Teoforul, un alt Sfant Parinte al Bisericii, vede episcopul intr-o asemenea relatie cu Hristos, la fel cum este Hristos in relatie cu Tatal Sau. El spune: “Iisus Hristos este Mintea – adica Logosul – lui Dumnezeu si mijloceste inaintea Tatalui Sau, tot astfel cum episcopii din toata lumea stau inaintea lui Hristos si mijlocesc inaintea Lui. Credinciosii sunt uniti cu episcopul lor, tot astfel cum Biserica este unita cu Iisus Hristos si tot astfel cum este unit Hristos cu Tatal Sau, astfel ca toti sa fie una.” [n.tr. – iata adevaratul inteles al versetului Ioan 17:11 atat de indragit de ereticii ecumenisti]. In Biserica nu poate fi decat un singur Trup al episcopilor, intrucat nu este decat un Dumnezeu. Conform Sfantului Ignatie Teoforul, episcopul este imaginea lui Hristos si este unit cu credinciosii, tot astfel cum Hristos este unit cu Biserica.

 15. iosif spune:

  Credinta episcopului este criteriul Ortodoxiei Turmei. […] Toti trebuie sa fie de acord cu credinta episcopului. Dar uneori, din ce in ce mai des in ultimul timp, episcopul cade intr-o erezie. Toti credinciosii Bisericii trebuie sa rupa toate relatiile cu episcopul eretic si cu toti preotii si diaconii sai pentru a nu muri impreuna cu ei. (Tit 3:10) Ortodocsii n-ar trebui sa se gaseasca in comuniune cu ereticii, ci ar trebui sa evite asocierea cu ei, asa cum te feresti de veninul sarpelui, pentru a nu-ti omora sufletul. Cine a spus asta? Sfantul Grigorie Teologul!
  Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile cel pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau binecuvantarile lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. Cine a spus asta? Sfantul Ignatie Teoforul in scrisoarea sa catre cei din Filadelfia.
  Aceasta este axioma ecleziologiei ortodoxe!
  La Matei 6:22 scrie ca luminatorul trupului este ochiul. Luminatorul Bisericii este episcopul. De aceea luminatorul trebuie sa fie pur, curat, pentru ca Trupul sa se miste drept spre Imparatia cerurilor. Daca ochiul este intunecat si trupul – adica Biserica – nu va putea merge inainte. Rugaciunile crestinilor nu ar trebui sa fie o adunatura de minciuni, fiindca ei se adreseaza lui Dumnezeu, Parintele Adevarului. Hristos, fiul lui Dumnezeu nu poate minti. Cand credinciosii si preotii pomenesc pe un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui Ceresc, ci se adreseaza lui Satan insusi, care este mincinosul si tatal minciunii. Cine a spus asta? Sfantul Grigorie de Nissa, in scrierea sa “Despre rugaciune”.
  Daca episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l considera astfel, atunci o astfel de rugaciune Il insulta pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciuna. Oricine se impartaseste intr-o biserica unde este pomenit un episcop eretic, chiar daca preotul acelei biserici invata ortodox, o astfel de impartasire nu ramane fara urmari. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului. Acest lucru l-a spus Sfantul Ciprian al Cartaginei.
  Sfantul Vasile cel Mare compara situatia din Biserica – asa cum este ea in vremea noastra – cu o batalie pe timp de noapte. Episcopii eretici in mod voit doresc sa falsifice Credinta, seducandu-i pe cei mai simplii, dar si pe cei mai cititi. Sunt multe exemple de acest fel.
  In Romania, preotii din Biserica Oficiala (Patriarhia Romana) le spun oamenilor: Episcopii sunt eretici, dar noi suntem buni, suntem ortodocsi. Stati cu noi! Si astfel tin oamenii intr-o “Biserica” eretica. Si la fel se face si in Patriarhia Moscovei si acum si in fostele biserici ale ROCOR-ului (RPŢZ) aflate sub Ilarion [unite cu Patriarhia Moscovei]. Astfel oamenii sunt conditionati de invataturile ereticilor si raman sub puterea lor. Sa va dau un exemplu: luati un vultur si tineti-l un an de zile intr-o colivie. Apoi dechideti-o complet si veti vedea ca el nu va zbura nicaieri. De ce? Findca el a devenit asemeni unei gaini.
  Sunt armate de preoti, care arata ca niste preoti adevarati, se roaga asemeni preotilor, insa pe astfel de oameni Sfantul Vasile cel Mare ii numeste “tradatori ai lui Hristos”. Sfintii Parinti, asemeni Sfantului Vasile, spun ca cel mai important lucru pentru un crestin in astfel de situatii este sa dea anatema erezia. Iar noi, Adevaratul ROCOR, facem asta in Duminica Orotodoxiei. Atunci dam anatemei pe masoni, pe serghianisti – cum sunt cei din Patriarhia Moscovei -, pe ecumenistii din toata lumea. Si apoi Sfantul Vasile spune: “Rupeti comuniunea cu ereticii si fugiti!” Si tot Sfantul Vasile spunea sa rupem comuniunea si cu toti aceia care sunt in comuniune cu episcopii eretici!
  Este imatur si ilogic sa te uiti la ce fac altii intr-o asemenea situatie. Sfantul Vasile cel Mare spunea sa te uiti la ce face inalta ierarhie a unei Biserici, nu la preotii simplii: “Nu incepeti sa priviti la unghile de la picioare, ci cautati la capete.” Fara episcop nu exista Biserica! Bisericile Oficiale au ales calea spre pierzanie. Cu ierarhii lor, cu invataturile lor, cu staretii lor, ei amagesc pe preoti si pe oameni. Iar eu am vazut asta!
  Noi stim ca nu exista decat doua cai: Calea vietii si calea mortii; calea luminii si calea intunericului; Calea Sfintilor Parinti si calea apostatilor, ereticilor si iubitorilor de minciuna. Amintiti-va: nici o icoana, nici o particica de moaste pe care o poseda nu poate sa le ofere Harul Sfantului Duh pe care l-au pierdut indulcindu-se cu erezia. Cand se roaga sub episcopii lor eretici, atunci ei aduc bucurie tatalui lor – satana!
  Fie ca Sfintii Parinti sa ne calauzeasca in Imparatia cerurilor! Amin!
  + Mitopolit Antonie Orlov
  Intaistatatorul Adevaratei Biserici Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor

 16. gil spune:

  Va rog mult sa mi dati adresa Mitropolitului ANTONIE ORLOV,al ROCOR care nu s au unit cu Moscova VA ROG ca sa ma spovedesc si eu si familia si alti frati intru HRISTOS!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: