Republica Moldova: „Avem alegeri libere!”

64 Responses to Republica Moldova: „Avem alegeri libere!”

 1. † marturisitor ortodox spune:

  Capitalismul= sora mai fardată a comunismului.

 2. Mihnea Georgescu spune:

  Haraşo!

 3. Mihnea Georgescu spune:

  Apropo de alegeri, ar trebui să-ţi schimbi şi numele de familie în ceva care să se termine cu -escu, nu vezi că se poartă – uite Oprescu vrea să candideze, cu şanse bune, spun eu… Sava Baştovescu ar fi o variantă…

 4. Mihnea Georgescu spune:

  This is the beginning of a beautiful friendship!

 5. Momarlanu spune:

  @marturisitor, amesteci lucrurile. Capitalismul e un sistem economic, iar comunismul unul politic. Compari mere cu pere. Poti vorbi de economie de piata vs. economie planificata, democratie vs. dictatura/autoritarism, credinta vs. necredinta, etc.

  @Mihnea, chiar nu inteleg ce cauti tu pe acest blog. Pari un tip mult prea destept si rafinat ca sa iti pierzi vremea cu „misticisme”.

  Nici un regim politic nu e perfect. In Romania foarte multa lumea este dezamagita de calitatea liderilor politici, a modului in care e condusa tara. Totusi, in prezent nimeni nu e batut pe strada de politie daca striga „libertate”. O fi Occidentul decadent si pervertit, dar nici nu pot considera ca e de preferat modelul sovietic/rus care iti ofera doar sclavie sau moarte.Daca Voronin si Greceani erau rusi sau ucrainiei, nu mi-ar fi parut asa rau. Era de inteles sa nu le pese de romanii basarabeni.Drama e ca ambii au origini romanesti si au avut chiar deportati in familie. Sunt perfect mankurtizati si isi asupresc propriul popor.
  Ma rog pentru basarabeni si sper ca alegerile sa duca la indepartarea comunistilor de la putere. Dar daca nu se va intampla asta, inseamna ca Dumnezeu are alte planuri si trebuie sa le luam pe toate ca din mana Lui, convinsi fiind ca in final ne vrea binele.

 6. @ Momarlau,

  Da chiar asa! Ce cauta Mihnea Georgescu pe acest blog?
  Mihnea, iesi afara!!!

 7. Stiu ca nu va asculta. Mosadul! Sa vina Mosadul sa-l izgoneasca pe Mihnea!

 8. Mihnea Georgescu spune:

  Dragă Momârlanu’,

  Caut un Om! Pe tavarişi Savatie…

 9. † marturisitor ortodox spune:

  @Momarlanu

  Incerc sa explic,sa nu te superi:capitalimsul se afla in spatele democratiei.

  Democratia si comunismul au aceeasi radacina comuna care se numeste sclavagism. Politica merge mana in mana cu economia,nu pot fi separate. Cine controleaza politica,controleaza implicit si economia.Democratia a adus capitalismul(forma moderna economica de sclavagism). Uite ca sa intelegei mai bine ce am vrut sa zic(nu trebuie sa ma crezi,e parerea mea):

  1.Capitalismul se bazeaza pe consum.

  2.Consumul, in capitalism se bazeaza pe credit dat cetatenilor, credit care se ia cu dobanda de la banci.

  3.Bancile nu mai dau credit din lipsa de bani,deci nu mai primesc dobanda, deci mor(in S.U.A,e mai simplu,tiparesc bani din nimic pe care iau dobanda).

  4.Pentru a salva consumul, adica bancile,adica capitalismul, FMI da bani cu dobanda statului,pentru a fi dati bancilor (fara dobanda).

  5.Dupa primirea banilor de la stat, bancile isi reiau creditarea cetatenilor in vederea consumului.

  6.Cetatenii reincep sa consume si platesc creditul plus dobanda aferenta la banci.

  7.Statul,prin cetatenii sai plateste creditul primit de la FMI,plus dobanda aferenta.

  8.Dobanda pe care trebuie sa o plateasca statul,prin cetatenii sai, se acopera din taxe si dari suplimentare impuse tot cetatenilor.

  9.Cetateanul plateste nu numai creditul sau de la banca ci si pe cel al al statului platind evident,de doua ori dobanda.

  10.Pentru ca tot mecanismul sa aibe loc, in fruntea statelor respective se pun democratic niste marionete.

  11.In functii de conducere ale statului incepand cu Ministru de Finante se numesc niste vanduti,buni de gura, care dau cetateanului platitor de dobanzi,explicatii savante invatate in prealabil,explicatii pe care nici ei nu le inteleg sau cred.

  Capitalismul sanatos a murit odata cu globalizarea, pentru ca a murit competitia.Ce traim noi cetatenii acum, se cheama revenirea la sclavagism.Si pentru ca mai sunt state care nu au intrat inca in hora,se pune de un mic razboi.

  Simplu…

  Si cand te gandesti ca una dintre legi este “sa nu dai bani cu camata”.

  Ce este democratia?

  Democratia reprezinta regimul politic care afirma si garanteaza drepturile si libertatile cetatenilor dandu-le posibilitatea sa participe la conducerea statului.

  Este oare asa? Uite un articol interesant pe tema asta:

  Democratia si progresul

  „Cu adevãrat am ajuns a afirma cã trãim într-o lume în care vietuirea trupeascã si cugetul trupesc (viciat) sunt la rang de cinste. O lume în care ne împlinim voile dupã trup, o lume în care “cel ce a fost prins în parte de dorinta ei si s-a împreunat cu ea nu mai poate scãpa din bratele ei panã ce nu-l va dezbrãca pe el de viata lui. Si cînd îl va dezbrãca pe el de toate si-l va scoate din casa lui, în ziua mortii lui, atunci o va cunoaste cã este o amãgitoare si o înselãtoare.” Aceasta este lumea pãcatului, ostilã lucrãrii duhovnicesti si prezentei lui Dumnezeu în ea, un fals simbol al unei dorite libertãti, în fond o orbire si o limitare unilateralã pe care o produce patima.

  Coloraturile politice actuale (fidele marilor puteri ale acestei lumi) ne duc cu gîndul la o desãvîrsire a democratiei, a încadrãrii într-un sistem de evolutie perfect creat dupã patimile si interesele lor potrivnice legii lui Iisus Hristos (I Cor. 1, 17 – 25). Acestia “nu vãd începutul din care curg toate nenorocirile, pentru cã privesc la lumina propriei lor ratiuni cãzute si nu la lumina lui Dumnezeu, îndrãznind sã-si introducã rînduielile lor în rînduielile Sfîntului Duh. Din aceastã cauzã rînduielile ceresti s-au fãcut pãmîntesti, cele duhovnicesti – trupesti, cele sfinte – pãcãtoase, cele întelepte – neghioabe. Iatã unde e cauza destrãmãrii generale, cauza cãderii crestinismului, a cãderii morale ce precede întotdeauna ruina civilã” .

  Creatã de Dumnezeu ca o grãdinã a Raiului, omul a fãcut din lume o extensie a iadului, in care legile umaniste dau libertate libertinajului, o lume ce-si iubeste pãtimasii si-si devoreazã consumatorii, o lume în care omul devine (se face) demon pentru cei din jur. Atunci cînd astfel de oameni ajung sã guverneze lumea, atunci democratia si-a împlinit rolul în demonocratie, unde organizatiile superstatale îsi orînduiesc si aliniazã adeptii spre o nouã ordine mondialã si întîmpinarea stãpînului lor antihristul”.

 10. Donkeypapuas spune:

  „Capitalism” este un termen inventat de Marx pentru a avea un pretext în impunerea pe piaţa ideilor a aberaţiilor sale. În lumea Occidentală (a se înţelege EUROPA inclusiv Rusia – diferenţiată de lumea Islamului sau a Extremului Orient) NU capitalul stă la baza societăţii. Alte principii sunt: Creştinismul, Dreptul (fie scris, fie cutumiar), tradiţiile, morala, eroismul, jertfa, etc. Dar lumea s-a obişnuit cu minciuna lui Marx. E mai confortabilă.

 11. o pacatoasa spune:

  @mihnea
  Cu adevarat il cauti!Si de n-ai fi viclean cred ca l-ai si gasi.
  Cat despre memoria prea-scurta…Or vei fi terminat ceapa si usturoiul iar acum nestiind tanjesti dupa tamaie !
  „Cat suntem inca pe pace…” cauta Omul, Mihnea, cauta!

 12. Pentru Mihnea! spune:

  Da poate tu cauţi o tovarăşă şi ai încurcat adresa. Ia-ţi „haraşo-ul” şi cară-te în Siberia, că te vor asigura acolo cu de toate.

 13. friggmd spune:

  Trist, foarte trist…

 14. Mirela spune:

  @ Mihnea Georgescu,

  Frate, ma zgandaresti rau de tot! Fii, te rog, dragut si ai mila de mine si nu ma mai provoca, caci ma straduiesc din rasputeri sa te las in pace! Daca ai macar un pic de omenie, nu ma mai incita!

  Mi-ai dedicat un cantecel… את השיר הזה הוא לא בשבילי
  Cat de bucuroasa sunt ca esti de acord cu mine macar intr-un singur punct: parintele Savatie este cu adevarat un Om, este omul lui Dumnezeu!

 15. Eugen spune:

  Parinte, mergi la vot?

 16. bursazvonurilorpolitice spune:

  Vom vedea cat de libere sunt!

 17. bl000g spune:

  Inca o data, Romania pierde Basarabia.

 18. VladR spune:

  Parinte, sper ca Dumnezeu sa raspunda rugaciunilor dv. astazi si sa apara o unda de speranta si pentru romanii de peste Prut.

 19. Mihnea Georgescu spune:

  Votaţi pentru Progres, fraţi moldoveni!

 20. Hai Mihnea, lasa vrajeala… dute cu masonii tai si lasa-ne!!!

 21. Veronica spune:

  Din pacate, oameni buni, mereu deviati de la tema propusa si cadeti in extreme!
  Nu cred ca parintele este incintat de acest fapt!?!
  Haideti sa fim crestini-ortodocsi!
  Sa ne rugam! Si toate vor fi cu putinta, doar de la Dumnezeu!
  Doamne ajuta!

 22. Donkeypapuas spune:

  Împărţirea evoluţiei istoriei omeneşti în societăţi precum: „sclavagistă”, „feudală”, „burgheză”, „capitalistă” i-o datorăm tot drăguţului de Marx. Sunt nerozii total paralele cu realitatea. Dar domnii „intelectuali” acceptă cu braţele deschise idolatria ideologică marxistă.

 23. florin spune:

  Rugăciune către Sf. Ioan Iacob Hozevitul

  O, Prea Fericite Ieroschimonah Ioan de la Iordan, caută cu milă frăţească la cei din faţa ta şi la tot sufletul cel dosădit şi amărât de valurile vieţii celei trecătoare şi roagă-L pe Atotputernicul Dumnezeu şi pe Prea Curata Sa Maică, să trimită grabnică mângâiere celor din suferinţă, tărie şi ajutor celor în ispite, nădejde celor deznădăjduiţi, pace celor tulburaţi, reazim săracilor, statornicie în dreptate, credinţă, unitate duhovnicească a tot poporul şi răbdare celor ce se ostenesc în mânăstiri, în peşteri, prin pustiuri, în ostroave şi în tot locul şi-n latura pământului.

  Nu trece cu vederea primejdiile în care zace creştinătatea ortodoxă cea hărţuită de dezbinări, certuri, rătăciri şi erezii şi roagă fierbinte pe Prea Sfântul Duh să întărească Sfânta Biserică Dreptmăritoare, să-i dăruiască păstori de suflete iscusiţi şi gata de jertfă, pentru mântuirea turmei celei încredinţate lor, să-i lumineze pentru a-i învăţa pe credincioşi dreapta credinţă, să-i curăţească de tot felul de patimi şi să nu fie sminteală păstoriţilor lor.

  Fii mijlocitor, către Cel ce toată viaţa I-ai dăruit-o, către Hristos, Fiul Tatălui Celui Veşnic şi de o fiinţă cu Prea Sfântul Duh, să ne izbăvească de tot felul de patimi şi întinăciuni trupeşti şi sufleteşti, să ne lumineze mintea, cu Lumina Sfintei Sale Evanghelii, să ne curăţească inima de toată ispitirea şi pofta cea rea, să ne ajute să punem început bun de mântuire şi a spori duhovniceşte în calea mântuirii, cu Darul Prea Sfântului Duh, iar (la) înfricoşatul Scaun de Judecată, mijloceşte Sfinte Ioane la Dreptul Judecător, ca cel ce ai câştigat îndrăzneală la Dânsul, să caute cu milă şi îndurare la ticăloasele noastre suflete şi nu după ale noastre nelegiuri să ne osândească, ci după marea, bogata şi dumnezeiasca Sa bunătate, să ne miluiască şi veşnicelor bunătăţi să ne învrednicească spre Slava Preamilostivului Dumnezeu, Celui în Prea Sfânta Treime Închinat. Amin

 24. Cand vad afisele cu secera si ciocanul, doar un lucru imi vine sa zic: JOS COMUNISMUL !

 25. Mirela spune:

  Teama mi-e ca aceste alegeri nu sunt asa de libere si de corecte pe cat vor sa apara! Sunt cateva intrebari pe care si le poate pune orice om de bun simt: de ce se fac alegeri in zi lucratoare, de au fost intorsi de pe aeroport mai multi observatori din diferite tari cum ar fi Danemarca, Belarus, Georgia, Rusia?
  Unele nereguli deja sesizate: „-la sectia de votare 27, de pe strada Cuza Voda 34/2 din Chisinau, un alegator a descoperit ca in apartamentul lui mai traieste, conform listei de alegatori, inca o persoana
  – intr-o sectie din Leova sunt incluse persoane necunoscute in locuinta unui alegator; la fel s-a intamplat si la Chisinau
  – unui cetatean i-a fost refuzat dreptul la vot in sectia de votare nr. 62 din Chisinau, din cauza intocmirii gresite a listei electorale in care au fost trecute gresit datele din buletinul de identitate
  – membrii biroului sectiei de votare nr.62 din capitala au interzis observatorilor sa se deplaseze prin secia de votare
  – includerea in listele de alegatori a unor persoane decedate
  – in satul Moseni, raionul Rascani, la sectia de votare au fost aduse doar buletine de vot in limba rusa”.

  Alegeri libere! Alegeri libere. Alegeri libere???

 26. mei mihnea turcitule
  tu a trebui sa sarbatoresti victoria comunistilor, du-te si roaga-te la icoana lui Lenin din dormitorul tau…eu chiar nu inteleg ce cauti aici, parca erai taiat imprejur pe jumatate…

  daca aveti chef, la mine pe blog: Ilici Iliescu – Casanova sau Kasanovici

 27. alvi spune:

  Dumnezeu sa ne intareasca parinte !
  chiar acum am aflat ca in Moldova au castigat comunistii !
  poate ca nepasarea Europei dovedeste acum ca Voronin este acolo unde trebuie sa fie , poate ca face parte din planul lor de distrugere a natiunilor si a credintei .oricum nu exista decat o singura forma de libertate , aceea in Hristos , dar omul este asa cum il stim : supus greselii si pacatului .
  ” Adevar zic tie ca sufletul omenesc nu cunoaste alta grija mai chinuitoare decat aceea de a gasi cui sa-i incredinteze mai degraba harul libertatii cu care aceasta nefericita faptura se naste pe lume . Numai aceluia insa care va izbuti sa-i impace constiinta , ii va fi dat sa puna stapanire si pe libertatea lui .” … iata ca aceasta viziune se implineste azi .
  ” o ,noi vom izbuti sa-i convingem ca nu vor putea ajunge cu adevarat liberi decat atunci cand vor renunta de buna voie la libertatea lor in favoarea noastra si cand ni se vor supune cu desavarsire noua .” viitorul este cel prevazut : ” o ,le vom da voie chiar sa si pacatuiasca stiindu-i slabi de inger si bicisnici , si ei , la randul lor , ne vor iubi, ca niste copii, pentru ca vom fi fost atat de toleranti …”
  recitind acest capitol nu pot sa fac altceva decat sa ma inspaimant . dorinta de putere, viclenia si lacomia au transformat omul in sclavul permanent si perfect , sclav de bunavoie al unui sistem ce-l priveaza de libertatea fundamentala , aceea de a gandi si , deci , de a crede .

 28. Mihnea Georgescu spune:

  Iată taică şi fraţilor ce spune Wiki despre tavarişci Lupu:

  Lupu studied as an economist at Moldova State University. Lupu then went to Washington and Geneva to work for the International Monetary Fund and the World Trade Organization respectively.

  Băiat deştept, huh!? Nu a umblat după cai verzi pe pereţi cu teologii şi cu filosofii!

  Şi nici nu îl cheamă Vâlcu… e bun, chiar foarte bun!

 29. Mirela spune:

  Joi

  Fugiţi şi vă ascundeţi de-a Domnului urgie,
  Apostolul ne zice. Dar unde să ne-ascundem,
  Şi unde păcătoşii scăpare să aflăm?
  Au doar nu pretutindeni ne vede Dumnezeu ?
  Povara de greşale, de făr’ de legi, păcate,
  Cătră mormânt ne-atârnă şi cătră Iad ne’mpinge!
  Deci iar şi iar la tine, Fecioară! alergând
  Cu lacrimi umilite cădem şi năzuim.
  Ascultă cu blândeţă această rugăciune
  Din suflete greşite, din inimă înfrântă,
  Şi mijloceşte, Doamnă, la dulcele Tău Fiu,
  Să nu ne dee morţii şi vecinicilor munci;
  Căci Fiul Tău e Domnul şi Dumnezeul nostru,
  Şi a Maicei sale rugă El pururea ascultă.
  El este Dumnezeul cel milostiv şi bun,
  Ce s’au născut din Tine, şi ‘n lume au venit
  Şi pentru noi mişeii s’au răstignit pe cruce,
  Ca prin a sa ‘nviere de moarte să ne scape.
  El dar nu cere moartea acelui păcătos,
  Doreşte pocăinţa şi mântuirea lui.
  Deci roagă-l Născătoare să se milostivească
  Spre sufletele noastre, să ierte a noastre rele.
  Aşa, Stăpână Sfântă, ascultă-ne pre noi,
  Că Domnul e cu Tine şi plină eşti de dar.

  de Costache Negruzzi

 30. Mirela spune:

  http://www.alegeri.md/

  rezultatlele alegerilor „libere”…

 31. Veronica spune:

  Din pacate, se pare ca s-a deturnat sensul cuvintelor „Alegeri libere” in ALEGERI CONTROLATE!!!
  Imi aduc aminte ca a fost postata o tema referitoare la alegerile din R. Moldova – in special cea cu tiparirea de buletine de vot in Israel!!! Citind acel articol in mintea mea a incoltit de atunci gindul ca tot comunistii vor cistiga si acest gind nu m-a lasat deloc, imi ticaia in minte ca un ceas, chiar daca ulterior a fost postat acel filmulet cu evenimentele petrecute la alegerile anterioare si cineva spunea ca comunistii vor avea chiar cu 30 procente mai putin …. din pacate, tot ei au cistigat chiar daca au avut cu 8 procente mai putin!!!
  Trist, citind si cele relatate mai sus de Mirela si auzind info TV …. sincer, gindul meu se indreapta la Dumnezeu si spun „Faca-se voia Ta Doamne” si ma lupt sa-mi fie gindul doar la EL in tot ceea ce am de facut!
  Bunul Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!
  Hristos in mijlocul nostru!

 32. Mirela spune:

  Mihnea Georgescu,

  Lupu, dupa parerea mea si nu numai este un tip destept, dar oare isi foloseste desteptaciunea asa cum ar trebui, in scopuri vrednice de darurile pe care le-a primit de la Dumnezeu?!Teama mi-e ca acest Lupu va face un pas pe care o sa-l regrete amarnic atunci cand ii se va cere socoteala la Alegerile pe care Domnul le va face! Intelegi ce iti spun?

  Valcu declara „Personal consider ca enoriasii BOR au tot dreptul sa se comporte ca sectantii care nu accepta transfuzii. E viata lor si fac cu ea ce vor. Doar doua temeri tulbura serenitatea celor ce au, in loc de creier, o bucata din Imparatia cerurilor. „. Ce as mai putea spune despre el? Singur si-a prezentata CV-ul! Pacat!

  Tu ce spui?

 33. Donkeypapuas spune:

  În 1857 caimacamul Moldovei, Vogoride (tot cu V începe) falsifica în mod neruşinat voturile pentru divanul ad-hoc spre a da un rezultat pe placul Turciei şi Rusiei, adică un rezultat antiunionist. Două forţe au dat planul antiromânesc peste cap: Biserica prin mitropolitul Sofronie Miclescu şi acţiunea francmasoneriei naţionale. E cazul şi acum ca aceşti vectori de influenţă să intre în acţiune!
  PS: Ştiu că îmi ridic în cap pe mulţi, şi de stânga şi de dreapta.

 34. Mirela spune:

  Meci Moldova – Rusia. Câstiga Moldova.
  Se primeste o telegrama de la rusi:
  Ati câstigat! Stop.
  Felicitari! Stop.
  Petrol. Stop.
  Gaze. Stop.

 35. Mirela spune:

  Un evreu din Rusia primeste permisiunea de a emigra in Israel …

  La granita, rusii ii controleaza bagajul si gasesc impaturit intre haine un bust al lui Lenin si-l intreaba:
  – Ce e asta?
  Evreul:
  – Ar trebui sa intrebati CINE e asta, nu CE e asta… asta e Lenin, cel care a pus bazele socialismului si a adus bunastarea poporului rus.. si l-am luat ca amintire a zilelor de prosperitate…
  OK, il lasa rusii sa treaca.
  Pe aeroport in Tel Aviv, granicerii gasesc bustul lui Lenin si intreaba:
  – Ce e asta?
  Evreul:
  – Ar trebui sa intrebati CINE e asta nu CE e asta. Asta e Lenin, nenorocitul din cauza caruia am parasit eu Rusia si l-am luat cu mine ca sa am pe cine sa blestem in fiecare zi.
  Il lasa si astia sa treaca… Tipul se duce acasa, pune bustul pe raftul unei biblioteci si la o petrecere organizata de familie cu ocazia sosirii sale, un nepot vede bustul si intreaba:
  – CINE e asta?
  La care evreul ii raspunde:
  – Ar trebui sa intrebi CE e asta, nu CINE e asta si raspunsul e: 10 kg de aur!

 36. ANDREI spune:

  Rusia vs Europa vs Jidanii vs America (adica tot jidani) a votat. Se pare ca Moldova nu are inca voie sa ridice capul, traim intr-o lume perfida. Sclavagismul este in floare, diferenta fata de ceea ce se intapmpla acu 200-300- 1000 de ani in urma este aceea ca ei stiuau ca sunt sclavi iar noi nici macar nu ne dam seama. Suntem toti niste idioti

 37. mihnea turcitu georgescu, tocmai a marturisit ca s-a convertit la neoprotestantism acum, pt ca de acolo se mai pot castiga diverse pachete, religia mozaica nu ii maai ofera multe…sa vedem cum se coase imprejur inapoi…

 38. acelas spune:

  nimic nou pe frontul de est parinte ?

  ma asteptam ca cu totii sa privim zilele astea pe site anuntul ca in Basarabia se constiutie un nou guvern, non-comunist (cel putin), care …. (da, chiar daca asta sr fi adus si acolo cip-urile mai devreme, ai fi avut sansa macar sa gandesti si sa spui lucrurilor pe nume .. )

  nimic, nimic, …

  taram parca uitat de tot si de toate …

  pana si teatrul evreiesc n-a ma stat parca, si-a luat catrafusele si a plecat … plictisit.

  totul pare pastrat si conservat pt eternitate acolo. cu „sfintenie”. n-am vazut vreodata „ceva” mai static.

  macar mai bate vantul prin Basarabia? mai fosnesc frunzele .. ?

 39. Mirela spune:

  Vineri

  Ostaşi suntem ai Crucii, şi Crucea-i arma noastră;
  Prin trânsa scapă omul de ori şi ce primejdii.
  Lemn Sfânt al mântuirii!, Creştinătăţii corp,
  Pe care Domnul nostru de voie s’au suit,
  Ş’au suferit ocară şi moarte difăimată,
  Ca să ne izbăvească de vecinica osândă,
  O cât de bun e, Maică, Predulcele Tău Fiu!
  Şi cât de ‘ndurat este al nostru Dumnezeu!
  Pentru-ale noastre fapte ca un Stăpân ne ceartă,
  Dar încurând se ‘ntoarce şi iar ne milueşte.
  Pre Naltă, Pre Slăvită Mireasa lui Hristos!
  Mântuitoare rază, crin falnic din Edem,
  Tu ce-ai ţinut în braţe pre Dumnezeu şi Omul,
  Pre cela care ţine pământul peste ape,
  Ajungă până la Tine al nostru trist suspin,
  Şi vezi a morţii crunte, amarele săgeţi,
  Că iat’ a noastre zile ca florile câmpiei
  Stau veştede şi arse, să sting şi pier ca fumul!
  Vai! cunoscând de câte păcate suntem plini,
  Nu îndrăznim nici ochii spre cer ai înălţa,
  De cât la Tine, Doamnă, cădem cu umilinţă
  Şi te rugăm ne scapă de râpa periciunii,
  În care ne ‘mbrânceşte vrăjmaşul cel obştesc,
  Că ţie se cuvine mărire ‘n veci, Amin !

  Sâmbătă
  Fecioară Precurată ce ai născut pre Domnul,
  Prin care omenirea aflară mântuire,
  Luceafăr plin de raze ce lumea luminezi,
  Călăuzind’o ‘n pace pe calea veciniciei,
  O cât de mare este a ta milostivire!
  Şi câtă bunătate răverşi asupra noastră!
  De n’ai mijloci, Maică la Domnul pentru noi
  Şi dreapta lui mânie de nu ai îmblânzi
  Prin cea de Maică blândă solie ‘ndurătoare,
  Prin ruga Ta fierbinte şi mare îndurare,
  Vai nouă! păcătoşii, de mult eram pierduţi,
  A tartarului pradă şi hrană ne făceam.
  Pentru că suntem vrednici dup’ ale noastre fapte,
  De ori ce grea pedeapsă, de ori ce grea urgie;
  Dar ştim, vedem, cunoaştem milostivirea ta,
  Şi iar la Tine, Maică! cu lacrimi alergăm,
  Pleacă’ţi urechea, Doamnă, la vaietele noastre,
  La trista noastră stare, la jalea cea obştească!
  Făcutu-ne-am joc morţii, şi Iadului prinos,
  Şi singura nădejde la Tine ne-au rămas!
  Căci Tu eşti mântuirea greşiţilor şi pacea,
  Tu fii mijlocitoare cătră Mântuitorul,
  Ca să ne izbăvească de răul cel cumplit;
  Că bine cuvântată eşti Tu în veci, Amin !

  de Costache Negruzzi

 40. club13 spune:

  poate generatia viitoare … se va mandri cu : “Avem alegeri libere!”

 41. Mirela spune:

  Ati vazut ca le-a interzis sustinerea Conferintei „Dictatura si martiraj” la Onesti, desi erau in regula cu plata chirie salii, cu aprobarile legale, cu tot, tot! In ce hal am ajuns sa fim liberi!! Suntem liberi sa fim muti, surzi, orbi, sa fim morti in viata!

 42. friggmd spune:

  Suntem liberi!

 43. Mirela spune:

  friggmd,

  Ai umor bun! Hai, ca m-ai facut sa zambesc! 😉

 44. kalugarul teofil spune:

  sa traiti bine ! 🙂

 45. Mirela spune:

  Dumnezeu sa ma ierte, dar cand aud expresia asta „sa traiti bine!” , nu vad in fata ochilor decat un om chel cu doi ochi frumosi care se uita unul la altul si un zambet ironico-viclean! Ei, dar e bine sa traim bine, dar dupa placul Domnului!

 46. kaLoo spune:

  Bravo….

 47. Mirela spune:

  Maine, 5 august, e sarbatoare: Sf. Ioan Iacob Hozevitul! Sa-l cinstim cum se cuvine!

  http://www.crestinortodox.ro/acatiste/67105-acatistul-sfantului-ioan-iacob-de-la-neamt

  Pe tine, Parinte, te cinstim, caci lasand lumea si patria ta, ai luat crucea, urmand lui Hristos, si in Valea Iordanului, in pestera pustniceasca, la Hozeva nevoindu-te, te-ai mutat la Cel dorit. Pentru aceasta impreuna cu ingerii se bucura, Preacuvioase Parinte Ioane, duhul tau.

  RUGACIUNE:

  O, Preacuvioase Parinte Ioane, care cu darul lui Dumnezeu din frageda copilarie ai mers pe calea cea sfanta a desavarsirii si pentru care Preabunul si Preainduratul Dumnezeu a binevoit sa te proslavesti pe pamant si in cer, te rugam, auzi-ne si pe noi, nevrednicii si pacatosii, care indraznim sa venim cu toata evlavia si umilinta catre tine, ca sa te rogi Preabunului Dumnezeu, ca si noua sa ne ajute cu mila si cu indurarile Sale si, prin rugaciunile tale, sa mergem pe calea cea sfanta a poruncilor Lui si din toata inima sa ne silim a lucra cele bune spre folosul sufletelor noastre. Fie ca, prin mila si indurarea lui Dumnezeu si prin sfintele tale rugaciuni, sa avem si noi mila si indurare in ceasul mortii noastre si in ziua Judecatii de apoi. Amin.

 48. Veronica spune:

  Da, un mare nevoitor Sfintul Ioan Iacob Hozevitul, nascut la Crainiceni, Jud Botosani!

  Rugaciune

  Ramii cu mine Iisuse Hristoase, cel care prin Sfinta Treime din Altar, ai binevoit sa cobori in cautarea inimii mele, te rog Doamne sa ramii cu mine, ca tu stii Doamne cit de usor pot aluneca in pacate! Ramii cu mine Doamne, pentru ca sunt slab si am mare nevoie de tine ca sa nu cad in pacat! Ramii cu mine Doamne, ca oricit de sarac e sufletul meu, el doreste sa fie in lacasul dragostei Tale. Ramii cu mine Doamne, ca este tirziu pentru mine, ca viata mea este spre apus si moartea se apropie cu judecata si vesnicie. De aceea te rog sa-mi dublezi puterile in drum catre tine, sa nu ma paraseasca. Ma nelinistesc ispitele intunericului, pacatelor, intristarea crucilor vietii, suferintele si cita nevoie am de Tine in noaptea cruda a incerturilor si primejdiilor. Fa doamne sa te cunosc ca invataceii Tai la fringerea piinii. Lumineaza-mi sufletul ca sa dispara intunericul din el. Da-mi dragostea Ta, care sa ma sustina si sa fie singura bucurie a vietii mele. Ramii cu mine Doamne ca atunci cind va veni moartea sa fiu unita cu Tine prin Sfinta Impartasanie. Doamne dau trecutul meu pacatos milei Tale si indurarilor Tale, prezentul dragostei Tale Dumnezeiesti. Ramii cu mine Doamne si ajuta-ma sa ramin mereu cu Tine si numai pe Tine sa te caut, numai in iubirea ta Doamne sa fiu. Astfel, iubindu-te pe Tine din toate puterile, aici pe pamint, sa pot ajunge la Tine, in fericirea vesnica a cerului. Amin! Din vedeniile Sf Ioan Iacob.
  Sa ne fie de folos!
  Doamne ajuta!

 49. admin spune:

  iata ce scria Sf Ioan Iacob despre lepadarea de credinta (de atunci si de acum) adusa de comunism si altele:

  „dacă se întâmpla cumva ca cineva să tăgăduiască cu bună ştiinţă sfânta şi dreapta Credinţă, atunci toţi se tânguiau pentru el, ca şi pentru cel mort, şi nimeni dintre credincioşi nu aveau voie să facă legături cu cel lepădat.

  Mai tare se fereau de el, decât de cel bolnav de ciumă. În asemenea cazuri Biserica punea legătură de afurisenie pentru cel căzut din credinţă şi numai după o lungă pocăinţă era primit din nou printre credincioşi, însă nu avea voie să se împărtăşească până în ceasul morţii, iar dacă era cumva cleric, atunci pierdea dreptul la slujbă pentru toată viaţa. Aşa era în vremea veche.

  Dar astăzi, ce ne este dat să vedem în lumea creştinilor noştri? Cutare frate sau cutare cleric predică învăţătura comunistă, laudă dogmele cele fără Dumnezeu (ale ateilor), ba fac şi tovărăşie cu dânşii şi nimeni nu se fereşte de el şi nici nu i se dă pedeapsa cuvenită.

  Unii se mai feresc puţin de cei înşelaţi, alţii însă se sfiesc, temându-se de răzbunare, iar alţii mai habotnici îi laudă pe unii ca aceştia că au îndrăzneală şi sunt râvnitori pentru dreptate. (Dumnezeu Sfântul să ne păzească de asemenea înşelăciune!)

  Dacă socotim bine, vedem că înşelăciunea comunistă, cu întunericul masoneriei şi cu toată ceata ateilor din Apus nu este altceva decât o lepădare de Credinţă. Ca să fie protejaţi de guvernul ateilor, păstorii cei duhovniceşti ascund astăzi toiagul mustrării şi pleacă steagul credinţei în faţa stăpânirii lumeşti. Ba unii îi laudă pe stăpânitorii comunişti şi le fac paradă (Te deumuri). Se tem păstorii să nu jignească pe fiarele cele cuvântătoare.

 50. Mirela spune:

  Cuviosul Ioan a observat ca da tarcoale pesterii sale un om care se sfia sa il abordeze, cu expresia deznadajduirii pe chip. Pana la urma i-a marturisit ca se afla in pragul sinuciderii: duhovnicul ii daduse un canon deosebit de aspru, iar el isi dadea seama ca nu-l va putea indeplini. Dupa ce l-a ascultat, Cuviosul i-a spus: „Acum linisteste-te, du-te acasa la treburile tale, iar canonul ti-l voi indeplini eu.” Este o ilustrare a adevarului evanghelic potrivit caruia dragostea de oameni trebuie sa fie mai mare decat intransigenta.

  Cat despre sensibilitatea lirica a ascetului, aceasta transpare pana si intr-un fragment de scrisoare: „Aproape in fiecare seara stam pana tarziu sub chiparosii de la Schit, admirand frumusetile naturii, in linistea fermecatoare a unui colt al gradinii din preajma bisericii, adancindu-ma in cugetari. Firea mea cea visatoare nu se mai satura de frumusetile acelui colt blagoslovit de Dumnezeu.”

  Dan Ciachir

 51. Nu-i simtiti lipsa combinagiului Mihnea Georgescu?

  @Mihnea,
  ce ai patit? Iar n-ai bani de net, sau intri pe net la internet cafe si s-a scumpit ora?

 52. @Mihnea,

  Ti-am gasit un geamantan din ala purtat in facultate, pe holurile Grozavestilor. Grozav. Erau 1 milion de dolari acolo. Ii mai vrei?

 53. Mirela spune:

  @ cezar draga, bag de sama ca te mananca si pe tine sub limba!

 54. Mirela spune:

  Slava Domnului!

  Vreau sa va sarturisesc cu bucurie ca duhovnicul meu a fost de cateva ori pe muntele Tabor chiar de Praznicul Schimbarii la Fata si ne spunea ca intr-adevar se pogoara un nor alb, luminos. Intr-un an a stat norul cu cei din biserica de pe munte toata slujba Sfintei Liturghii, iar cand au coborat, au mers pe jos si norul se plimba printre pelerinii care cantau si il slaveau pe Dumnezeu, petrecandu-i pana aproape la baza muntelui.

  Sa dea Domnul ca Lumina fara de inceput si pururea fiitoare sa straluceasca peste noi, sa ne lumineze mintea, sufletul si viata noastra, ca asa luminati sa nimicim tot raul din noi, impodobindu-ne cu lumina intru slava lui Dumnezeu! Amin!

 55. acelas spune:

  La Multi Ani parinte, cam tarzior …

  spor in toate, la sfintia voastra, adica si la noi.

  Slava Domnului pentru toate !

 56. Mihnea Georgescu spune:

  La Mulţi Ani, Părinte! Să ne trăieşti, că ne trebuieşti… 😉

  Leu, care va să zică… nu ştiam de ce ne înţelegem noi aşa de bine…

  Ştiu că nu crezi, Sfinţia Ta, prostiile astea cu zodiile, că eşti om iluminat…

 57. Mirela spune:

  Mihai Georgescu,

  Bine ai revenit! Acu’ cateva zile intreba, cineva de pe aici, de tine! Credeam ca te-ai suparat…

 58. mihai g spune:

  Ca să constaţi că e incapabil comunismul de guvernare, nu trebuie să ai doctoratul în ştiinţe sociale. Orice bou vede că nu e bun. El vede că măsa rabdă, nevasta rabdă, copiii rabdă… vede tot şi totul pute.

  -Petre Tutea-

 59. VladR spune:

  Dream Theater – Misunderstood
  (trad. rom. Neinteles)

  Asteptand
  In acalmia dezolarii
  Dorind sa distrug
  Aceste cicluri de confuzii

  Dormitand
  In adancurile izolarii
  Incercand sa ma trezesc
  Din acest vis zilnic al iluziilor

  Cum de ma pot simti parasit cand atatia oameni ma inconjoara?
  Cum de pot musca mana care hraneste toti strainii din jurul meu?
  Cum de pot cunoaste atatia oameni
  De fapt necunoscand pe nimeni?

  Daca par supraom
  Am fost
  Neinteles.

  Imi starneste adancurile sufletului
  Si apoi ma lasa intr-o stare de deconectare
  In timp ce navighez in labirintul controlului de sine

  Jucand rolul unui leu ce se lasa condus catre cusca
  Ma transform din hot in cersetor
  Dintr-un dumnezeu in Doamne miluieste-ma!

  Cum de ma pot simti parasit cand atatia oameni ma inconjoara?
  Cum de pot musca mana care hraneste toti strainii din jurul meu?
  Cum de pot cunoaste atatia oameni
  De fapt necunoscand pe nimeni?

  Daca par supraom
  Am fost
  Neinteles.

  Jucand rolul unui leu ce se lasa condus catre cusca
  Trec de la supraevaluare la recluziune
  De la dragoste la dispret
  De la credinta la dezamagire
  De la hot la cersetor
  De la dumnezeu la Doamne miluieste-ma!

  Cum de ma pot simti parasit cand atatia oameni ma inconjoara?
  Cum de pot musca mana care hraneste toti strainii din jurul meu?
  Cum de pot cunoaste atatia oameni
  De fapt necunoscand pe nimeni?

  Daca par supraom
  Am fost
  Neinteles.

 60. Mirela spune:

  Doamne ajuta!

  Ieri, am fost la „ 1 2 3 S-a furat un tren“ cu John Travolta, John Turturro, film regizat de britanicul Tony Scott (care a regizat si Top Gun). Un film de actiune in care un grup de indivizi inarmati preiau un metrou din New York si ameninta ca vor omori ostatecii intr-o ora daca nu vor primi recompensa 10 mil. de dolari. Liderul operatiunii, personajul negativ (caci exista si personaj „pozitiv” care in final ucide) este Ryder jucat de Jonh Travolta.
  Acest Ryder apare inca din prima aparitie in film ca fiind un dur, foarte hotarat si care… are in urechea dreapta un cercel in forma de CRUCE (??!!), recunoscand, vezi Doamne, ca e „crestin”(catolic).
  Jonh Travolta impreuna cu Tom Cruise si-au facut o „biserica” scientologica care cauta adepti si in Romania acu’ un an, doi.
  Maica Ecaterina a scris un articol anul trecut despre un alt film in care s-au implicat acesti scientologi si despre care maica spune ca e „cel mai oribil atac spiritual, la adresa Bisericii lui Hristos – si in special a Sfintei Liturghii in limba romana-blasfemii proferate la adresa IUBIRII IN HRISTOS ..SI PENTRU HRISTOS – pe care cei indiavoliti-ADUNAREA SCIENTOLOGICA –au reusit sa o mascheze sub fardurile unui monstros”.( http://maicaecaterina.ro/article/43/cu-ochii-larg-inchisine-indreptam-spre-iad )
  Si pentru ca nu s-au multumit cu atat au continuat sa atace din nou crestinismul(in acesta noua productie) prin transmiterea mesajului vizual si mental cu care privitorii sunt determinati sa asocieze crestinul cu un tip fara scrupule, cu sange rece, care ar ucide pe oricine pentru bani si sa implementeze inversarea valorii si sensul CRUCII.
  Acestui Ryder i s-au atribuit si putina „sare si piper” ca sa fie un dur „misto”. Bine, ca si personajul „pozitiv” are condimentele lui, adica este un tip inteligent care saracu’ fusese corupt (pentru o suma de bani). Ei doi vorbesc la un moment dat despre spovedanie cuvant inserat de cateva ori pe parcursul filmului si despre locul unde se petrece spovedania, care este asociat in mod direct cu o celula de inchisoare. Mai multe nu se spune clar, ci lasa la latitudinea spectatorului sa inteleaga ce poate…

  Viata nu e film si nu poti sa te joci cum vrei! S-a ajuns prea departe!

  „După încheierea filmărilor la pelicula „ 1 2 3 S-a furat un tren“, actorul John Travolta a trecut prin una dintre cele mai grele perioade din viaţa sa – moartea accidentală a fiului său, Jett. Drept consecinţă, actorul nu a participat nici la premiera de gală a filmului, nici la alte evenimente de promovare.”

  „SA STAM BINE…SA LUAM AMINTE”!

 61. Pr. Vadim spune:

  Căci trebuie să fie între voi şi eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercaţi.1 Corinteni 11.19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: