Părintele Pavel Borşevschi: „Cum poţi să calci cu bocancul pe organele genitale şi să zici: să nu mai aveţi sămînţă în voi?”!

pavel borsevskiPărintele Pavel Borşevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chişinău, este unul din cei mai cunoscuţi şi iubiţi (de unii, urîţi de alţii) preoţi din Basarabia. Văzînd îndîrjirea neruşinată cu care comuniştii îşi neagă crimele şi faptele diavoleşti săvîrşite după 7 aprilie 2009, Părintele  a ieşit să mărturisească în sprijinul tinerilor batjocoriţi în lăcaşurile Ministerului de Interne şi a Ministerului Justiţiei din R. Moldova.

Părintele Borşevschi a declarat pentru JURNAL TV că una dintre fete a fost violată chiar în faţa prietenului acesteia, cu scopul de a-l intimida. „Acesta a spus că se va răzbuna şi a fost foarte greu să-l conving să nu facă nimic, să nu meargă la agresivitate, pentru că rău cu rău nu se îndreaptă. Nu răsplătiţi voi, daţi voie mâniei lui Dumnezeu să lucreze, dacă aceşti oameni nu vor dori să mărturisească faptul că au batjocorit încă mulţi alţi tineri ca şi pe aceste domnişoare”, a declarat parohul.

„Cum i-au batjocorit ei pe tineri ştiu foarte bine. I-au ţinut câte 14 într-o celulă de două persoane şi i-au bătut. Cum poţi să apeşi cu cizma, cu bocancul pe organele genitale şi să spui – să nu mai aveţi sămânţă de neam?!”, a declarat indignat părintele Borşevschi, exclamând: „Vai de capul vostru, domnilor din Ministerul de Interne!”.

Deşi religia este separată de stat, părintele spune că nu poate fi indiferent faţă de fărădelegile care se întâmplă în societate. El crede că tinerii sunt o forţă în R. Moldova, lucru ce deranjează comuniştii care vor să se menţină la putere cu orice preţ. „Vin tineri, părinţi mai mult, şi se plâng cum se poate de trăit în ţara asta. Ei au ieşit în piaţă doar pentru că au vrut să se revolte împotriva fraudării alegerilor”, a conchis preotul. (jurnal.md)

Vezi VIDEO

9 Responses to Părintele Pavel Borşevschi: „Cum poţi să calci cu bocancul pe organele genitale şi să zici: să nu mai aveţi sămînţă în voi?”!

 1. daniela spune:

  bine ca mai exista parinti de acest fel.smerit,smerit…sa ne rugam pt pastorii nostri(clerici si laici)

 2. Geta spune:

  Unde sunt drepturile omului? O „gogoasa”. Interesele americane si ale UE sunt altele. Ce conteaza niste tineri crestini!

 3. […] Părintele Pavel Borşevschi: “Cum poţi să calci cu bocancul pe organele genitale şi să zici: … […]

 4. anda spune:

  Imi pare sincer rau de acesti tineri batjocoriti, nici nu-mi pot imagina groaznica suferinta a lor, care ii va urmari inca toata viata. Poate in felul acesta reusim sa ne dam seama mai bine, noi , cei mai tineri, de ce a insemnat comunismul si la noi. SA dea Dumnezeu sa dispara si de acolo, din Basarabia, si de peste tot, acest flagel demonic.

 5. Aquarius spune:

  Toata lumea spune ca le pare rau de ce aud din gurile altora! Imi pare rau parinte Savatie dar nu am mila in exprimare si nici urma de iertare pentru astfel de oameni, comunisti, Voronin si toata adunatura lui de draci incarnati! Cand aud de mila la adresa unor astfel de oameni raman blocat, nu pricep de ce mila cand ei nu au mila! Unde e mania lui Dumnezeu asupra lor? Intarzie sa apara pana la Parusie!? Nu stiu ce efect va avea atunci cand faptul este deja consumat. Sa fiu in locul tanarului iubit a carui iubita a fost violata as fi ucis cativa militieni pana sa fiu omorat la randul meu si apoi Dumnezeu sa judece! Singurul sentiment pe care-l am vizavi de comunism si orice fel de ,,guvernare” care trateaza asa situatiile, este cel de ura! Poate gresesc, dar nu inteleg de ce lasa Dumnezeu asa lucrurile. Sincer nu inteleg!

 6. olahus spune:

  cutremurator!

 7. Aquarius spune:

  Si totusi, mila lui Dumnezeu depaseste orice intelegere. De aceea retrag ceea ce am spus, imi fierbea sangele in vine si vorbea ura din mine iar nu crestinul care ar trebui sa fiu! Doamne ajuta!

 8. serge spune:

  Neavand ce face uneori, ascult la intamplare diferite „minuni” audio pe youtube, printre care si plachetele umoristice ale grupului Planeta Moldova si tare inteleg acum ca tot ce spun ei despre violuri si nedreptati in Rep. Moldova este purul adevar, fara a-l cosmetiza macar intr-o forma comica.
  Halal moldoveni inapoiati, care traiesc precum oamenii pesterilor, unde puterea pumnului era importanta. AVIZ CELOR CARE INTR-ADEVAR SE SIMT SI RESPECT CELOR CU ADEVART CURATI SI CINSTITI IN CHIP SI CUGET!

  Imi doresc ca Rep. Moldova sa triumfe impotriva comunistilor, pentru ca altfel va deveni o tara fara niciun ajutor de nicaieri, refuzata de toti si izolata, pentru ca nimeni nicaieri in Europa nu vrea sa mai auda de comunisti. Sper ca moldovenii sa inteleaga in sfarsit ca „vechile timpuri” cand huzureau intr-o letargie mentinuta de regimul comunist, nu se vor intoarce.

  Succes tuturor romanilor, fie ei cetateni romani sau cetateni moldoveni!

 9. andrei cristian spune:

  Ma bucur nespus ca mai sunt oameni vii in simtire,si ca un om reuseste sa ne adune(Savatie).As fi tare bucuros sa ne vedem,si sa vedem in perspectiva ce putem face in mai multe privinte.Sunt sigur ca putem deveni un motor care face ceva,nu doar un grup care discuta.asta ne-ar putea diferentia de oamenii politici,si pe noi insine de sinea noastra lenesa.Dumnezeu nu o sa ne lase.Cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: