Vladimir Voronin live! (filmare amator)

„Moldova – teritoriu al dragostei” a fost sloganul comuniştilor în campania electorală. Întîmplător, am intrat în posesia unei filmări de amator, care a surprins discursul conducătorului comunist rostit în deschiderea concertului Zdob & Zdub.

13 Responses to Vladimir Voronin live! (filmare amator)

 1. Veronica spune:

  Cita viclenie! Ar fi in stare sa-si vinda si sufletul pentru aceasta putere paminteasca! Se pare ca conducatorii acestei lumi, traiesc cu gindul ca nu vor muri niciodata! Cit de simplu le este sa faca promisiuni desarte, fara nici un fel de remuscare apoi, dupa ce si-au atins scopul, uita, devin surzi si muti la durerile masei mari, la necesitatile celor care i-au votat! Este atit de dureros si inuman! Ce trist este sa traiesti intr-o lume secularizata! Sa nu vrei sa-l cunosti pe Dumnezeu! Desi ii simti prezenta peste tot si in toate, refuzi sa-l primesti in viata ta. Ma gindesc ca este atit de trista viata celor care nu l-au descoperit pe Dumnezeu, nu i-au deschis usa inimii lor, pur si simplu il refuza cu indirjire. Si este surprinzator faptul, cum in situatii critice si ateul, omul fara Dumnezeu il striga pe EL, pe Dumnezeu. Este o mare TAINA a Dumnezeului nostru!
  Sa ne rugam fratilor pentru luminarea mintii conducatorilor acestei lumi! Doamne ajuta!

 2. Mirela spune:

  Ce diferenta mare intre vorbe si fapte! Vai de sufletul lui!

 3. real nemo spune:

  Vrajmasul isi va fi luat diploma de academician doctor docent in mareata arta a manipularii, dezinformarii, jucatului-pe-degete, prostirii-la-drumul-mare, asadar de iscusit mare sforar prin crearea si up-datarea potrivit nevoilor si circumstantelor a Comunistului- esenta concentrata de minciuni perfecte. Se livreaza cu manual de instructiuni din care se poate parcurge doar rezumatul de la sfarsitul cartii de catre tovaraseii de nadejde dar neantrenati in sportul lecturii. Succes garantat, oricat de gogonat!

 4. † marturisitor ortodox spune:

  Parinte Savatie acest biet om numai este el insusi din momentul in care s-a lepadat de Hristos. La momentul potrivit cand satana i-o va cere acest „om” va face prapad in jurul sau. Va invit sa cititi o caracterizare a lui Mircea Eliade care i se potrivieste de minune lui Voronin care de fapt numai este Voronin ci cu totul o alta fiinta care slujeste unei altei fiinte malefice care la vremea potrivita (daca nu se caieste si se intoarce le credinta) ii va lua sufletul in intunericul cel nesfarsit.

  Strania mentalitate masonică – un articol de MIRCEA ELIADE

  Trebuie mai intai precizat ca pentru curajul său de a exprima astfel de adevăruri zdrobitoare în ceea ce priveşte FRANCMASONERIA, lui ELIADE i-a fost incendiată bilioteca de către francmasoni drept răzbunare că a îndrăznit să-i prezinte într-o lumină nefavorabilă (care este profund obiectivă):

  „Nu cunosc nici un francmason şi din toate cărţile pe care le-am citit n-am înteles mai nimic asupra francmasoneriei, pentru că în realitate nici nu ai ce să întelegi în cazul aşa-zisei doctrine a ei. Nu ştiu ce vor de fapt aceşti oameni, cine le-a băgat în cap că-şi trag doctrinele de la Solomon şi de la Piramide şi de ce sunt atât de misterioşi cu “secretele” lor, pe care le publică totuşi în sute de cărţi de propagandă.

  Dar un lucru am învăţat totuşi din comerţul meu cu literatura aceasta aiurită: am învăţat să cunosc mentalitatea francmasonică.

  Vă veţi mira, poate, aflând că acord o mentalitate francmasonică chiar şi unor oameni care nu au nimic de-a face cu această societate secretă. Într-adevăr este uimitor cât de mulţi intelectuali judecă lumea, spiritul şi istoria cu asemenea mentalitate francmasonică. Pe care aş putea-o rezuma astfel: fel simplist de a vedea lucrurile, criterii abstracte şi vădit greşite în judecarea istoriei.

  Un marxist, de pildă, exemplifică de minune mentalitatea aceasta francmasonică. Pentru marxist, toate lucrurile sunt clare, toată istoria este un joc de forţe economice, rigide, simpliste până la absurd, abstracte până la confuzie. Cu un marxist nu poţi discuta. Cu nici un intelectual de formaţie “francmasonică” nu poţi discuta. În capul lui e prea multă “lumină”, sunt prea multe “certitudini”; problemele se rezolvă, toate, cu aceeaşi ecuaţie, necunoscutele sunt, toate, de acelaşi grad, pe acelaşi plan.

  Am început să mă gândesc serios că paradoxul acesta – mentalitate francmasonică – nu este un simplu paradox, după ce am cunoscut mai îndeaproape mentalitatea marxistă. Un marxist este de fapt un om cu o mie de certitudini şi care acceptă un singur miracol: opera lui Karl Marx. Pentru el istoria se rezolvă în câteva formule simple, care explică tot, satisfac orice curiozitate, preîntampină orice controversă. Iraţionalul, ireductibilul – toate acele forţe obscure şi peste putinţă de anticipat, care fac ca istoria unei ţări să se deosebească net de istoria altei ţări – pentru un fericit marxist cu mentalitate francmasonică nici macar nu există.

  Ceea ce caracterizează această mentalitate francmasonică este strania conjugare a abstractului şi a grosolanului. Într-adevar un spirit francmason judecă lumea şi istoria într-un mod abstract (adică fără atingere directă cu realităţile, fără experienţa timpului, fără priză asupra prezentului).

  Un francmason pur sânge ar spune, de pildă cam aşa: ”Mihai Viteazul a reprezentat cutare forţă şi a jignit cutare simbol; din această cauză, lipsindu-i ajutorul Maestrului Trei Stele, şi-a găsit moartea aşa cum era de aşteptat.” (Am pe masă, acum când scriu, o serie întreagă de cărţi ale “magistrului” Ragon. Dacă cineva se îndoieşte de felul cum am rezumat judecata masonică asupra istoriei, pot cita din Ragon. Şi jocul acesta straniu poate continua…).

  Aţi observat cât de “abstract” şi cât de grosolan totuşi judecă un mason – sau un marxist, unul cu mentalitate masonică – istoria, lumea, viaţa. Nu există concret pentru ei; nu există de asemeni fapte, pur şi simplu fapte, adică evenimente imprevizibile, ireductibile, iraţionale.

  Ei posedă o bizară schemă simplistă – adică semidoctă, pseudoraţională, lipsită de o reală patrundere filosofică şi în acelaşi timp lipsită de intuiţia directă a faptelor, a realităţilor – şi cu această schemă ei rezolvă totdeauna totul.

  Pentru un “fericit” participant la mentalitatea masonică – care îşi are originea în mentalitatea evreiască – nu există enigmă, după cum nu există destin. Toate care există se pot prevedea, toate se pot explica; toate se explică şi pentru oricine. (Freud şi psihanaliza care işi are originea tot în mentalitatea evreiască alcătuiesc încă un admirabil exemplu de ceea ce eu numesc mentalitate francmasonică. Freud laicizează Absolutul, adica pune la îndemâna oricui o cheie care în aparenţă este unică, prin care, crede el, se explică toate cele sufleteşti. De unde înainte înţelegerea Absolutului (adică a sensului existenţei, sulfetului, a realităţii suprafireşti) presupunea efort, asceză, inteligenţă – deci inegalitate – psihalnaliza oferă oricui această înţelegere în schimbul a trei sau patru cărti, accesibile oricui, costând aproximativ 1000 lei. Nu mai e nevoie de efort, de inegalitate, de inteligenţă deci – căci schema e la îndemâna oricui. Învaţă un simbol în plus şi ai înţeles Evul Mediu. Citeşte un volum din “Capitalul” lui Marx şi ai inţeles feudalismul. Plăteşti încă o taxă la o Lojă francmasonică şi înveţi un al doilea simbol; înţelegi atunci misterul secolului al XVIII-lea. Citeşti un al doilea volum din “Capitalul” şi înţelegi Revoluţia Franceză.

  Poate că ceea ce scriu acum par vorbe glumeţe. Şi n-aş vrea să pară aşa. Lucrurile în această direcţie sunt prea serioase şi prea triste. Nu ştiu ce este acea stranie societate sau lojă masonică, dar mi se pare că spiritul complet greşit al masoneriei – simplism, anti-istorie, abstracţiune versus grosolănie – a pătruns periculos de mult şi a răscolit întreaga mentalitate europeană. Sunt clase întregi de oameni care sunt atât de siguri că posedă cheia cea supremă a universului, clavis abs conditorum, încât nu mai poţi sta de vorbă cu ei. Şi observaţi că această bizară certitudine nu se referă la principii, la esenţa lucrurilor, la un domeniu propriu filosofiei sau religiei, ci se referă la un domeniu de realităţi fenomenologice, în veşnică prefacere, în evanescentă revenire: viaţa, istoria, omul de toate zilele şi omul faptelor mari.

  Nu ştiu daca aţi întâlnit şi Dvs. asemenea “intelectuali” de formaţie masonică, oameni cu care nu poţi sta de vorba asupra lucrurilor de toate zilele, ci cu care trebuie să te întâlneşti doar pe un teren neutru de discuţii. Priviţi cu o mai mare atenţie şi luciditate asemenea oameni. Veţi observa că ei toţi acceptă un miracol în centrul întelegerii lor universale. Ei admit că, în cursul istoriei, a intervenit la o anumită dată un eveniment unic, singular, ireversibil prin care se explică totul şi pentru toată lumea.

  Este în realitate aici un proces invers – am putea spune satanic – de degradare, a ceea ce am putea numi mentalitatea creştină, dacă creştinismul ar fi ceva abstract şi nu s-ar contopi, în toate cazurile sale autentice, cu însăşi firea omului, cu omenia. Şi un creştin admite că prin faptul istoric al venirii Mântuitorului pe pământ, lumea s-a transformat. Şi acest fapt este ireversibil şi este totodată un mare miracol. Dar observaţi câte deosebiri de mentalitate laică modernă există în mentalitatea francmasonică.

  În primul rând creştinul religios în general, filosoful, moralistul acceptă harul, mântuirea, destinul, istoria, acceptă o economie spirituală care este paralelă cu economia, să mi se ierte expresia, “economică”. Continuaţi acum Dvs. şi veţi găsi câte deosebiri veţi voi.

  Există un lucru pe care întotdeauna realitatea masonică îl refuză îndârjit: subtilitatea, disocierea planurilor. Un socialist ştie una şi bună, un teozof ştie trei şi bune. Dar numai Una sau numai Trei. Niciodata altceva, niciodata altfel.

  Veţi spune: “Bine, dar acesta este însuşi scopul raţiunii (al gândirii ştiinţifice sau filosofice), de a găsi numai o lege, numai un criteriu de înţelegere al lumii.”

  Foarte just. Numai că raţiunea caută o Lege care să se refere la principii, la esenţă. Unitatea raţiunii constă de fapt în coerenţa, nu în monovalenţă.

  Mentalitatea masonică, dimpotrivă, ignoră totdeauna orice coerenţă, ocupându-se numai de monovalenţă. Adică în loc de a judeca lumea organic (într-un mod coerent) , o judecă simplist (constrâns, monovalent).

  Nu ştiu şi nu interesează orientarea acestor note, dacă există vreo legatură istorică între feluritele manifestări ale mentalităţii masonice în lumea modernă (iluminism, marxism, teozofism, anti-istorism, etc). De altfel mentalitatea masonică se manifestă şi în afara cadrelor ce au fost menţionate mai sus.

  Am un excelent prieten care judeca lumea masonic fără a fi nici marxist, nici teozof. Este numai simplist şi puţin cam semidoct. Cu cât ştii şi totodată eşti mai convins numai de “una şi bună”, cu atât te apropii mai mult de mentalitatea masonică.

  Iată, de pildă, istoria politicii româneşti de la paşoptism la 1933. Peste tot nu întâlneşti decât legi abstracte, fapte iluministe, gândire grosolană. Lipseşte cu desăvârşire acolo simţul realului, al concretului, al omeniei, intuiţia de toate zilele. Şi lista exemplelor noastre ar putea continua …la nesfârşit.

 5. savatie spune:

  + marturisitor ortodox,

  multumesc pentru articolul lui Eliade. Îmi poţi da, te rog, şi o sursă de unde l-ai luat?

 6. Ascultând cuvintele lui Voronin, mi-au venit în minte cuvintele lui Gabriel Liiceanu din cartea „Despre minciună” în care autorul spunea despre comunism că a fost regimul care minţea. Minciunile nu au fost crezute. Astfel că, indivizii ce dozau minciunile comuniste minţeau iar cei „minţiţi” îi minţeau pe cei ce minţeau prin faptul că lăsau aparenta atmosferă a minciunii crezute…

 7. clement spune:

  Ma perpeleste o intrebare ce decurge din marea mea ignoranta.
  Acum doua sau trei nopti am vazut la un Jurnal transmis pe postul Tv 2 imagini cu presedintele Voronin ce primise o decoratie pentru meritele sale crestine din partea IPS. Patriarhul Ierusalimului.La stuporea fireasca legata de acest gest de neinteles al Patriarhului se adauga si mirarea de a vedea ca pe medalionul
  aratat cu mare mandrie camerelor de filmat, Crucea era figurata rasturnata!
  Am marea rugaminte de a mi-se explica
  care-i intelesul acestei reprezentari, nu de alta, dar ma duc cu gandul la fel de fel de lucruri absolut stanjenitoare.
  Multumiri

 8. mihailt spune:

  Domnul Voronin a primit ordinul Sfantului Mormant de la patriarhia Ierusalimului adica de la patriarhul Ierusalimului PF Teofilos.

  Se stie ca diavolii au inselat pe unii sa tot incerce sa faca revolutie sa scoata Moldova de sub influenta benefica a Rusiei sa o bage sub influenta intunecata a NATO si SUA.
  Preacuvioase Savatie oare stiati ca Mihai Rapcea unul din conducatorii de frunte de la Noua Dreapta e si membru MISA si e avocatul care il apara pe Gregorian Bivolaru?

 9. dadatroll spune:

  E din vina lui Bush.

 10. floare de piatra spune:

  @Mihailt
  „…influenta benefica a Rusiei”???…ma faci sa rad.
  „…influenta intunecata a NATO si SUA”…de acord cu dta.
  Dle.Mihailt, toti, sunt o apa si un pamant… satane
  care vor sa distruga crestinismul…astia sunt Rusia, SUA, UE, etc…ma refer la guverne, bineinteles……

 11. mihailt spune:

  De ce am zis influenta benefica a Rusiei?
  Biserica Ortodoxa Rusa a anatemizat miscarea eretica agni yoga si a excomunicat pe Nicholas Roerich si pe sotia sa.In anul 2000.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Roerich
  http://en.wikipedia.org/wiki/Agni_Yoga
  De aceea am zis.
  Am vrut sa zic influenta benefica a BO Ruse.
  Acum sa nadajduim ca Sfantul Sinod Panortodox de acu de curand va anatemiza deasemenea erezia agni yoga.

 12. IudaismRO spune:

  Voronin a fost sfinţit la Ierusalim

  http://jurnaltv.md/?article=2949

 13. Alexandra spune:

  Foarte interesenat filmuletul pus de Mihailt. M-a facut curioasa Clement si am facut click sa vad si eu ce e cu vizita comunistului la Ierusalim si cine i-a acordat acestui individ deraiat atentie.

  3 lucruri oribile am observat.

  prima surpriza:
  – Servilismul ierarhilor, pentru ce sa-i acorde si ce unui ins ca Voronin?

  dupa care a doua surpriza:
  – Crucea pusa pe dos: oare ierarhii de la Ierusalim au uitat cum arata o cruce crestina?

  iar a treia, a incununat glorios si a explicat intreaga tarasenie
  – inchinarea lui impreuna cu evreii

  Acum ni se explica mai multe:
  Stiam ca Voronin lucreaza cu si pentru satana – nimic nou aici, ce am aflat acum este cine il apreciaza si cam ce tabere sunt de partea cui: Voronin a primit aprecierea celor care il sustin si eventuale noi indicatii pentru viitor.

  Doar e vremea cernerii…caprele de oi si graul de neghina

  Nu se poate ca ierarhii de la Ierusalim sa nu stie ce face Voronin in tara lui, si daca nu stiu sau au fost prost informati (acum in era informatiei!) tot vina lor este, ca se lasa pacaliti.

  Sa nu-mi spuneti ca aceea cruce pe dos e stilizata. Nu exista asa ceva.
  Este prima data cand vad crucea intoarsa pe dos la ierarhi ortodocsi.
  Prima data am vazut-o in filmarile de la Vatican, pe hainele papei, atunci m-am sters la ochi, am crezut ca am probleme de vedere, de data asta m-am sters la ochi ca m-au podidit lacrimile de durere.

  Nu se mai ascund, vor sa fie vazuti si cunoscuti.

  In Bucuresti au facut o biserica ortodoxa care are la intrare PE JOS o cruce (ca sa calce toti pe ea), iar in dreapta si stanga: steaua lui David si semiluna.

  Sunt doar simboluri? Cu ce vor sa ne obisnuiasca sau sa ne aiureasca?
  Este foarte rau insa ca multi oameni nu sunt avizati, educati crestineste si se lasa inselati foarte usor.

  Te uiti si nu mai intelegi nimic: un comunist care se inchina si are pe piept o cruce pe dos si vorbeste cu evreii.

  Doamne apara si pazeste!
  Lumineaza-ne Doamne mintile si sufletele ca sa putem traversa aceste vremuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: