„A te opune comuniştilor nu înseamnă a face politică, ci a apăra puritatea Codului Penal” – Petre Ţuţea (video)

31 Responses to „A te opune comuniştilor nu înseamnă a face politică, ci a apăra puritatea Codului Penal” – Petre Ţuţea (video)

 1. Ina spune:

  „comunismul este o crima continua”

  Adevarat maestre. Se pare ca se simte bine pe pamant crestin ortodox.

 2. Mari P. spune:

  Adevar graieste gura domnului Tutea: „Comunismul e o crima continua”. Marele pacat al comunismului – de aceea il vad mai periculos decat un sistem criminal obisnuit- este ca ne-a distrus raportarea la valori si ne-a distrus personalitatile cu verticalitate morala. A introdus altele, surogat, dar care nu se puteau sustine singure. A fost de ajuns insa ca aceste pseudopersonalitati sa contamineze marea masa. Aceasta e cea mai buna cale de a distruge un popor. L-am admirat pe preotul Lacatusu, cel despre care se spune ca are moaste, fiindca in loc sa propovaduiasca „adevarul comunist” in biserica a preferat sa taca. A tacut el pe pamant, dar n-a tacut Dumnezeu din ceruri.
  Din pacate, ceea ce se prefigureaza acum este mai rau decat sistemul comunist de dinainte, pentru ca, pe langa faptul ca are multe caracteristici ale comunismului mai e si subtil pe deasupra. Ai libertate, dar daca faci altceva decat sistemul esti considerat nebun, deci nu ai libertate. Ma intreb ce ar fi zis Petre Tutea despre ce se intampla acum. Noroc ca Dumnezeu este stapanul tuturor veacurilor si va trimite mereu oameni gata sa fie considerati nebuni numai sa marturiseasca adevarul. Si avem deja cativa lideri de opinie marturisitori ai lui Dumnezeu si ai adevarului.

 3. Mirela spune:

  Era atat de scump Petre Tutea si avea un umor cu adevarat de calitate! Ce dor mi-era de Petre Tutea, e ca un pansament pentru suflet!
  Nu se poate impune comunismul decît cu bîta, cu parul!Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramîne pustiu.
  Generatia mea a debutat în euforia realizarii României Mari si a murit în închisorile comuniste. Voi, care nu ati
  trecut prin închisori, stiti cum arata si cei care închid si cei închisi. Aveti o perspectiva totala.
  Tineretul de azi e net superior generatiei noastre. Si asta pentru ca nu este usor pentru el, în climatul asta fioros, asa cum ne-a fost noua, într-o lume mai normala.
  Comunistii sînt anarhisti la finalitate. Totalitari sînt fascistii, hitleristii si Biserica Catolica,
  pentru ca si ea pleaca de la principiul aristotelic: întregul premerge partea. Astia sînt totalitari. Mi-a spus un ziarist: Nu mai spuneti asta, ca zapaciti tineretul! Daca toti îi considera pe comunisti totalitari, nu pot sa dau pe post asta… Dar eu – ce-i în gusa si-n capusa. Nu ma dau înapoi. Nu pot sa mint.
  Eu nu sînt orgolios deloc. Dar daca cineva ma calca pe nojite, mi-aduc aminte ce-am fost.
  Toata viata am dorit sa ajung în clanul conducator, pentru a face oamenilor binele cu carul…
  Eu, cultural, sînt un european, dar fundamentul spiritual e de taran din Muscel. La închisoare, grija mea a fost sa
  nu fac neamul românesc de rîs. Si toti din generatia mea au simtit aceasta grija. Daca ma schingiuiau ca sa
  marturisesc ca sînt tîmpit, nu ma interesa, dar daca era ca sa nu mai fac pe românul, ma lasam schingiuit pîna la
  moarte.
  Definitia mea este: Petre Tutea, românul. Am aparat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin
  iubire si suferinta. Si convingerea mea este ca suferinta ramîne totusi cea mai mare dovada a dragostei lui
  Dumnezeu.”

  Partea proasta e ca acum avem parte tot de comunisti, dar cu alta fata mai ascunsa, mai pervesa si mai vicleana.

  Mai spunea petre Tutea si faptul ca „(Vlad Tepes) are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Stefan cel Mare. Cu armele! Are meritul ca l-a si batut. Si are mai ales meritul ca a coborît morala absoluta prin tepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap si ti-era frica sa n-o furi tu de la tine. Asta-i voivod absolut, Vlad
  Tepes. Pai fara asta istoria românilor e o pajiste cu miei!”
  Unde-o fi Vlad Tepes??
  „Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

 4. Mirela spune:

  ca tot vorbeam de comunistii actuali…
  Peres: „România poate influenţa confruntarea lumii libere cu tirania iraniană“
  „Mesajul pe care îl aduc cu mine la Ierusalim este acela că România susţine, atât în mod direct, cât şi din postura de membru al Uniunii Europene, demersuri politice ce au drept scop realizarea păcii în Orientul Mijlociu, care să garanteze securitatea statului israelian“, a declarat preşedintele Traian Băsescu.
  Domnule preşedinte, considerăm România o adevărată prietenă a Israelului. Obligativitatea predării Holocaustului în şcolile româneşti, educaţia în spiritul toleranţei sunt un exemplu al alegerii dumneavoastră consecvente în favoarea culturii şi în detrimentul obscurantismului şi ignoranţei“, a afirmat Shimon Peres.

  Preşedintele israelian a elogiat, de asemenea, faptul că reprezentantul României a părăsit sala în care preşedintele Iranului a negat existenţa Holocaustului.

  „Ca membru al NATO şi al UE, România poate influenţa confruntarea lumii libere cu tirania iraniană şi tendinţa ei de hegemonie“, a mai spus Peres, mulţumind, totodată, pentru sprijinul acordat de preşedintele Băsescu în vederea îmbunătăţirii poziţiei Israelului în Uniunea Europeană.
  Tepes, se aude??? Vino tata, odata!

 5. Ina spune:

  „La închisoare, grija mea a fost sa
  nu fac neamul românesc de rîs. Si toti din generatia mea au simtit aceasta grija. Daca ma schingiuiau ca sa
  marturisesc ca sînt tîmpit, nu ma interesa, dar daca era ca sa nu mai fac pe românul, ma lasam schingiuit pîna la
  moarte.”

  Crestin si roman adevarat! Cat de simplu.

  Multumesc Mirela ptr text

 6. Vasilica spune:

  Un om minunat Petre Tutea .cum dealtfel au fost toti cei care au suferit in inchisorile comuniste.Comunismul ce a fost a ramas si acum ,a prins radacini mai adanci.Cuv.Iustin Popovici spunea ca ,comunismul este inceputul raului in lume .

 7. Vio Bota spune:

  Un om remarcabil, despre care tot mai putini vorbesc. Acum, sunt la moda intelectualii care scriu la comanda unor partide politice.

 8. MIHAIL spune:

  http://traditiaortodoxa.net/. Va rog cititi articolele de pe sit. sunt foarte bune( parerea mea). Hristos s-a Inaltat!

 9. Cineva spune:

  Profesorii de la facultatea de teologie din constanta(intentionat am scris cu litere mici)ma prigonesc ca nu sunt ecumenist. n-am luat nici un examen in care am marturisit dreapta credinta ortodoxa.acum mai am doua restante „fabricate” de ei ca sa nu intru in licenta…un parinte a recunoscut ca „au ceva cu mine”, ca nu degeaba n-am intrat la fara taxa in acesti ani de facultate si multe altele. fac un apel la voi sa va rugati pentru mine sa reusesc.Doamne ajuta (Mihai).

 10. Emil. spune:

  Pentru o Campanie nationala antiUE. si anti NATO.
  Vrei sa faci parte din viitoarea Uniune Sovietica Europeana?!?
  Pentru o Romanie crestin-ortodoxa!
  Desteptarea!!!

 11. alvi spune:

  Binecuvanteaza , parinte !
  Slava lui Dumnezeu ca am avut asemenea personalitati care au rezistat perioadei comuniste , pentru a putea depasi,cu ajutorul lor ,intunericul spiritual in care am fost aruncati .
  Tutea , marele nostru crestin , a reprezentat dovada rezistentei demne in fata umililintelor unui sistem aberant , distrugator de suflete , ce nu s-a sfiit sa omoare copii,mame,visuri … sistem care din pacate se desavarseste in prezent .
  Asa cum a marturisit viata lui a oscilat „intre Moise si predica de pe munte „… sublima definitie a crestinului !
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

 12. Mirela spune:

  ANUNT IMPORTANT PENTRU TOTI CRESTINII!
  Cand mergem la vot, va rog sa scrieti pe buletinul de vot asa: “Sunt crestin ortodox si ma opun cip-ului si tuturor documentelor cu cip, homosexualitatii si avorturilor! Voi nu ne reprezentati!” Si va rog stampilati in 3, 4 locuri ca sa nu fie valid. Sa marturisim si in acest fel credinta noastra!
  Dumnezeu si noi formam majoritatea!
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

 13. geany spune:

  Bravo,Mirela!Asa ar trebui sa scriem si in plus un NU DROGURILOR AUTORIZATE!!!

 14. Anatolie spune:

  cominismul este o utopie, o incercare de a face lumea mai perfecta, o incercare utopica, e un fel de inducere a unei psihoze colective, este asemanator cu delirul psihoticilor, care incearca sa se departeze de realitatea vietii lor refugiindu-se intr-o lume ideala construita de ei. comunismul un delir indus in masa, cei ce refuzau sa traiasca in acest delir…Dar sa nu uitam ca socialismul, anticamera comunismului a impus industriasilor sa acorde niste conditii mai umane de viata claselor de jos(la inceputul sec 20), dar comunismul este alta poveste, iluziile nu traiesc prea mult, este ca si cum ai trai intr-un vis deoarece te simti comod acolo, dar cand esti impus sa te trezesti reconectarea la realitate este foarte dureroasa, esti nepregatit, esti surprins, suparat ca realitatea nu este asa cum ai crezut tu, te-au invatat altii ca este. Unii refuza sa revina la realitate.
  Comunismul o utopie cruda si antiumana, nu ca capitalismul ar fi cu mult mai uman.

 15. Donkeypapuas spune:

  @Mirela
  Din punct de vedere legal, la vot este luată în considerare doar urma ştampilei. Atât! Pot să fie scrise mesaje întregi, nu le citeşte nimeni. Importantă este ştampila de vot, modul în care e aplicată şi cuantificarea buletinelor de vot pe care este sau nu prezentă ştampila.

 16. Vasilica spune:

  M-a bucurat aceasta marturisire a pr.Zosim si m-am gandit sa impartasesc aceasta bucurie cu voi.
  „Eu şi generaţia mea – va spune cǎtre sfârşitul vieţii sale – am dus o viaţă de suferinţă şi jertfă, dar nu ne-am pierdut încrederea în valorile noastre eterne. Ceea ce am reuşit să fac, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al atâtor oameni de bună-credinţă, este într-un fel o revanşă asupra călăilor generaţiei mele. Am învăţat mărturisirea, dar şi iertarea, iar icoana mi s-a părut dintotdeauna o împărtăşire a ochilor şi a sufletelor din bunătatea şi frumuseţea care ne leagă şi ne poartă pe toţi spre Cel ce a biruit lumea”.

 17. Mirela spune:

  Donkeypapuas,

  Ideea era sa sabotam alegerile si sa vada „domnii” ca depind de noi vor-nu vor, de noi ortodocsii ( cei peste 85%) si sa inteleaga odata pentru totdeauna ca tara suntem noi multimea,iar ei NU ne reprezinta atata timp cat nu ne respecta credinta si interesele nationale! Si apoi daca tot nu ne reprezinta pentru ce le-am face jocurile??

 18. ovidiu spune:

  >Mirela<
  "Tepes,se aude???Vino tata,odata!"
  Traiti!!! Ordonati!!! :p
  PS:Mai lipsea sa zici :Baiii, astaaa!

 19. Donkeypapuas spune:

  @Mirela
  Dacă nu votezi nici nu contezi. Se consideră că eşti absolut de acord cu ceea ce votează în Parlament cei aleşi. Aşa că sfatul meu e să te duci la vot şi să alegi pe cei pe care îi consideri mai apoape de ceea ce gândeşti.

 20. citizen tudor spune:

  Ţuţea a iubit poporul român la modul ideal, asa cum Pygmalion a iubit-o pe Galatea cu o iubire imposibila.

  Dragii mei,

  Sa nu fie de pomana martiriul si marturia acestui drept! Sa luam exemplu de la el ce inseamna COLOANA vertebrala, ce inseamna inteligenta, ce inseamna INIMA.

  Daca fiecare dintre noi incepe revolutia cu sine insusi, vom straluci la randul nostru ziua in amiaza mare pentru semenii nostri. Noi ne aprindem de la martiri, semenii de la noi, si asa piatra seaca va ajunge sa izvorasca apa vie!

  Cea mai puternica revolutie este cea interioara caci ea nu face doar valuri de suprafata, ci cutremura inimile oamenilor din interior, chiar fara stirea noastra sau fara ca noi sa fi actionat in mod special in afara noastra. Cand omul isi schimba inima, transmite forta lui nu doar in jurul sau, ci in intreg Universul!

 21. Mirela spune:

  ovidiu,
  Era un tipat de disperare, restul e interpretare. Ma ierti daca s-a inteles altceva! Nu mi-as fi permis o alta conotatie, tinand cont ca am scris ceva putin mai sus „Asta-i voivod absolut, Vlad Tepes. Pai fara asta istoria românilor e o pajiste cu miei!”.

  Donkeypapuas,
  De la 18 ani am fost la absolut toate votarile, am incercat sa fiu un cetatean corect, dar acum cand mi-a ajuns cutitul la os, am considerat ca decat sa merg si sa votez (pe cine??!!) sau sa nu votez, e o manifestare foarte buna de protest si astfel vor integele (poate) ca vrem sa fim auziti. E posibil sa fie o copilarie, dar e o modalitate singura prin care ne putem face „auziti”! Asa poate lumea o sa aiba mai mult curaj si vor iesi din culcusul lor…Nu stiu, ma gandesc si eu…Daca ai alte propuneri, spune, sunt ochi si urechi!

 22. mircea m spune:

  Parinte Savatie,

  Imi cer iertare ca sunt ‘off-topic’, dar as vrea sa va semnalez ceva. Este vorba despre o carte cu titlul ‘Marea Taina de la Diveevo’ editata la Manastirea Noul Neamt in anul 1003, despre care se face vorbire pe un grup de discutii din Romania, carte ce contine proorocii atribuite Sfantului Serafim de Sarov. Dupa parerea mea sunt niste presupuse proorocii, care suna a mesianism rusesc (mesianismul ca-i rusesc, ca-i grecesc, ca-i romanesc, ca-i patagonez, nu-i decat erezie; probabil varianta extrema a filetismului sau doar consecinta fireasca a lui). Ce stiti despre aceasta carte? – fiindca stiu ca ati fost o perioada in Manastirea Noul Neamt. Poate ar fi bine sa alcatuiti un articol de combatere a ei, respectiv a unor astfel de zise proorocii, scornite probabil de kgv-ul din vremea falsului tar petru si preluate de urmasii lor comunisti si post-comunisti.

 23. mos gheorghe spune:

  Pe 7 iunie 2009 au loc alegeri europarlamentare. Deci se trage din nou cu mitraliera in obrazul lui HRISTOS. In fiecare zi ma intreb : Oare eroii nostri care au murit in 1937
  la Majadahonda, pentru oprirea comunismului satanic, au murit in zadar ?
  Fratilor si surorilor in HRISTOS ! Anulati Votul !
  Toti cei care il tradeaza pe DUMNEZEU, nu au dreptul sa conduca Romania. Vrem sa ramanem liberi!
  Jos cu dusmanii Crucii !
  Traiasca Romania Crestina Libera !

 24. ovidiu spune:

  Mirela
  Scuze,am fost putin prea sarcastic

 25. Daniel F spune:

  Mi-e dor de Petre Tutea si de Steinhardt !

 26. alvi spune:

  @ Daniel F.
  citeste-i ! sunt vii si sunt aici , cu noi ! trebuie doar sa-ti deschizi urechea mintii ca sa-i auzi !

 27. petru borodi/Cluj spune:

  „”Adevarul e Vesnic Statator!! Cu certitudine si Oamenii care Primindu-l ca Duh, il fac cunoscut Omenirii, sunt Pliniti spre Vesnicie si doar in trup sunt trecatori””
  Astfel, cuvanteaza Critos din Samotrache .

  „”In decursul istoric al omenirii, netrebnicii sadici care poseda forta bruta (( a nu se confunda cu Puterea ce-i izvorata din Har, in Sufletul cu Intelepciune al Inteleptitilor)), pofticiosi si avizi de luciri trecatoare, asupresc Omenirea . Aceasta practica, asuprirea, a declansat aparitia ideologiei sclavagismului.
  Astfel:
  _ Pe de o parte lepadat fiind si Iadul((cetatea lbertatii in far-de-Legi))stapanit de asupritorii indiavoliti.In fond, acestia, deplin dezumanizati si cel mult destepti, nicidecum Intelepti,chiar daca bine pregatiti/instruiti in ucideri/zchingiuiri voluptose, sunt indiavolitii. Ei, indiavolitii/dezumanizatii, devin dintre oamenii cazuti, si uzurpand Dreptul la Libertate al Oamenilor devin dictatori/cotropitori ce asuprec toata fiinta fireasca.
  _Omenirea este apasata-n sclavagism , prin forta rasturnatoare/incalcatoare de Legii ale Firii. Iar cu cat s-a scufundat mai mult, in mlastina iadului, sclavagismul are noi forme, mai distrugatoare/viclene si mai perverse. Precum astazi vedem, ca-i dus sclavagismul, aproape de apogeu.
  Da, ore cine-i Intelept si nu vede ca traim un sclavagism ce ia mereu noi forme””
  Asa graieste Barnas din Caponia

  „”A te opune oricarei forme de asuprire, implicit si comunismului este a nu admite sa devii dezumanizat, indiavolit sau sclav, ce poarta un simplu numar, al stapanului, sau cel mult sa fii apreciat ca un animal de povoara, umil/necesar „”
  Zice Aros din MIlet

  Vorbind Neamului crestin-romanesc , C.Z.Codreanu arata/prevesteste :
  „”Daca vor veni bolsevici nu vor pleca pana nu ne vor sataniza””

  eu ce as putea sa mai spun, poate est bine a se sti
  „” Toti asupritorii/cotropitorii/dictatorii, implicit azi comunismul si capitalismul. sunt forme ale SCLAVAGISMULUI, insa nici comunismul, nici capitalismul nu este ultima forma a Iadului ce cauta sa satanizeze pe Omul lipsit de CREDINTA-N SFANTA TRINITATE „”
  petru borodi/Cluj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: