Un homosexual i-a arătat limba patriarhului Daniel!

homosexual dement

Tînărul din imagine, care arată semne clare de dereglare psihică, este homosexual şi participă, alături de alţii ca el, la marşul pro gay din capitala României. Scopul acestui marş? Ia, un fleac acolo, cîte o limbă şi cîte un fund arătat României, dar mai întîi preşedintelui Traian Băsescu şi patriarhului Daniel. Sincer să fiu, pe mine mă deranjează.

Sursa foto: Blogul lui Victor Roncea

98 Responses to Un homosexual i-a arătat limba patriarhului Daniel!

 1. zamfirpop spune:

  Fiecare face ce ştie.

 2. SERGE spune:

  Toti homosexualii au direglari psihice…:) Credetima ca pentru un barbat obisnuit…nu e nimic mai frumos pe lumea asta de cat sa iubeasca o femeie…si femia la rindul ei nu e femeie daca nu iubeste agerimea si forta barbateasca:)

 3. comment spune:

  SSSUUUPPPEEERRR!!! 🙂

 4. Donkeypapuas spune:

  Veriga lipsă de la om la maimuţă 🙂

 5. ciprian voicila spune:

  Stiti ce mi se pare ciudat in tentativa homosexualilor de a crea o „alternativa” la relatia heterosexuala,prea clasica pentru ei?
  Faptul ca:
  1. in relatia erotica dintre ei unul dintre parteneri joaca, inevitabil, rolul femeii;
  2. copiaza institutii care prin natura lor sunt produsul cultural al relatiilor heterosexuale( adica vor ca biserica sa le recunoasca relatia de comuniune dintre ei- sigur presupunand prin absurd ca acolo ar fi o comuniune- vor sa se casatoreasca, vor sa adopte copiii etc.
  Concluzia mea este simpla: daca ei se considera o alternativa de ce nu sunt in stare sa creeze comportamente socio-culturale cu adevarat noi?
  Pentru ca altfel nu fac decat sa maimutareasca comportamentul si institutiile heterosexualilor avand impertinenta ca ei au o identitate Gay complet diferita si net superioara unui heterosexual.
  In fine, situatia lor din punct de vedere social mi se pare tragicomica. Nu ne putem imagina o societate formata in marea majoritate din homosexuali. Ar fi cu totul utopic. Prin urmare, ei ( ca grup identitar construit in jurul unei optiuni sexuale) sunt condamnati sa traiasca parazitar pe corpul social al societatii heterosexuale.
  Cred ca trebuie sa ii compatimim, sa ii ajutam- daca ne cer ajutorul-, dar sa condamnam HOMOSEXUALITATEA pentru ca daca va fi acceptata la nivelul subconstientului colectiv va fi vai de noi.
  Nu stiu cum iti poti convinge copilul ca o relatie homosexuala nu e cu adevarat o alternativa in conditiile in care mass-media difuzeaza filme, informatii despre VIP-uri homo, ba chiar gunoieri ajunsi parlamentari discuta nonsalant si tembel cum ca trebuie sa evoluam, sa nu mai fim asa retrograzi.

 6. ciprian voicila spune:

  Am uitat sa va recomand o lucrare excelenta pe aceasta tema: Thomas Hopko- „Homosexualitatea. O abordare ortodoxa”, editura Theosis, 2009.
  Bucurestenii o pot gasi la libraria Sophia.Costa 15 lei.

 7. Pr. Dorin spune:

  Dragă Savatie,

  instigarea la nesimţire şi bădărănia pe care o exhibi şi o încurajezi sunt mai dăunătoare decât o fotografie pe care oricine o poate întoarce…împotriva oricui.

  Nu e niciun curaj să dai cu piatra în cei care te-au făcut faimos, prin faptul că ţi-au îngăduit şi îţi îngăduie să fii pe două fronturi: vinzi cărţi în România şi faci conferinţe, şi ţi se pare că ierarhia Republicii Moldova e fără pată…

  Ştiu că ştii multe dedesubturi urâte…Mulţi ştim, despre multe lucruri…Însă mulţi dintre cei care vin la tine pe blog nu le ştiu.

  Ieromonahul Savatie şi fostul literat postmodern nu valorează nimic, dacă se ţin de cancanuri toată ziua, dacă aprind funigene şi le dau drumul în mulţime, înroşind ochi şi aşa năuciţi.

  Mi s-a urât mie (sper că şi ţie)să te ocupi de prostii toată ziua. Ai o groază de har şi de minte pe care le foloseşti tăind frunză la câini.

  Ai venit în România cu cărţi mici…şi crezi că ai făcut marea cu sarea. Nu! Mie îmi e ruşine de faima ta de doi lei…nemuncită.

  Nu munceşti pe cât ţi-e sufletul şi, acum de când ai doar două subiecte mari şi late(răul din Biserica de dincoace de Prut şi revoluţia) te-ai deformat şi mai mult.

  Am înţeles…eşti dezamăgit, eşti chinuit, eşti cum eşti! Însă nu poţi merge la nesfârşit cu o poză şi cu două strofe…şi cu o gloată de comentatori care n-au ce face acasă.

  Scrie teologie! Scrie literatură! Întoarce-te la liniştea ta, la vocaţia şi dorul tău de împlinire monahală, cu care ai intrat în Casa Domnului.

  Lasă Satanei toate ifosele astea de mare justiţiar…că singurul prost, care pierde, eşti tu!

  Nu te face că nu înţelegi ceea ce îţi spun şi nici că plouă! Eu înţeleg ce tot ai tu în suflet…însă nu te ajută şi nici pe alţii nu îi ajută…unele adevăruri.

  Nu faci decât să dai apă la moară la trei sonaţi, ca să scoată pe gură tot ce le vine pe la urechi.

  Sper să mai ai ceva bun simţ! Mă rog de tine să mai ai!

 8. fantana spune:

  am crezut initial ca postul lui bastrix este un bufeu frustrat, cum se mai intampla in blogosfera.
  dar nu, este remarcabil, daca posturile s-ar putea semna mi-as adauga avatarul.
  bastrix, te avertizez insa ca toata blogoreea asta in sine este 99% (cyber)amagire, un fel de nechezol al insinguratilor. acelasi sentiment de pridvor edulcorat l-am avut si cand am ascultat podcasturile de pe blogul tau.
  si o remarca, teologia nu se scrie.

 9. Donkeypapuas spune:

  @Pr. Dorin
  Cum se numeşte predica? Lecfţie de pupat în fund ierarhia?

  Când Sinodul îşi va apăra turma şi va arunca INTERDICTUL asupra Bucureştilor în zilele cu manifestări publice homo să-mi spui şi mie, părinte Dorin!

  PS: se spune FUMIGENĂ nu „funigenă”.

 10. Anita Peterson spune:

  Stimati fanatici,

  Pentru noi, cei cu adevarat normali, care locuim in societati occidentale (a se citi „permisive si civilizate”), rabufnirile voastre de ura impotriva minoritatilor (sexuale sau de alta natura) nu fac decit sa dovedeasca un singur lucru:

  Sinteti fricosi, sinteti speriati, va uriti pe voi insine prea mult, dar incercati sa dati vina pe altii.

  Atit timp cit vor exista minti inguste ca ale voastre, care nu vor sa inteleaga ca oamenii sint liberi sa faca ce vor cu trupul propriu, manifestari de genul „paradei gay” sint absolut necesare, si chiar binevenite.

  Multi dintre voi afirmati „poate sa faca ce vrea la el acasa, dar nu vreau sa-l vad eu pe strada”, insa aceasta este o fatarnicie – atit timp cit oamenii trebuie sa se ascunda unii de altii, discriminarea si sentimentul ca cei diferiti sint cumva sub-umani vor continua sa se propage in populatie.

  Treziti-va la realitate: cei care isi fac cruci in timp ce fura si prostesc populatia in fata – precum Gigi Becali – sint mult mai daunatori decit homosexualii (care au printre ei artisti, scriitori, si multi oameni de valoare).

  Mai lasati biserica, si mai puneti mina pe cite o carte scrisa de altcineva decit un popa. Daca stam sa comparam crimele impotriva umanitatii comise de biserica (atit cea crestina cit si cele de alta orientare) cu crimele impotriva umanitatii comise de homosexuali, ar trebui sa va radeti in cap de rusine, si sa va inghititi limba.

 11. ovidiuq spune:

  http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/masca-lui-puric-o-alta-fata-maestrului.html

  ce ziceti parinte de dan puric???
  tine de actualitatea crestina???
  eu cred ca e un subiect in aceeasi masura ca si homosexualii, mai ales ca homosexuali sunt de cand lumea, dar asa tactici cred ca numai dupa pcr vedem, ce ziceti ?

 12. dan alexandru spune:

  @Pr. Dorin

  Aţi putea avea ceva bun simţ să vă rugaţi în primul rând pentru dumneavoastră.

 13. citizen tudor spune:

  Draga Pr. Dorin,

  Despre ce prostii vorbiti ca s-ar ocupa Pr. Savatie?

  De ce-l tutuiti pe Pr. Savatie? Sunteti cunostinte mai vechi si va permiteti?
  Din adresarea dvs. reiese ca l-ati cunoaste din intimitate si ati cunoaste despre dansul lucruri pe care cei care-i frecventeaza blogul nu le cunosc.

  In alta ordine de idei, in cantitate sta calitatea?
  Ce intelegeti domnia voastra prin „carti mici”?

  Unii oameni au o distilerie mai puternica si scot esente tari in sticlute mici. Altii, nu au instalatie si scot la hectar.

  Si „taria” si „berea” sunt bune.

  Lucrul fiecaruia se va lamuri la sfarsitul veacurilor, prin foc.

  Intr-un fel, sper sa va fi intuit revolta dvs. la adresa parintelui, desi aveti un stil destul de ofensiv in a-i spune: „te iubesc, poti mai mult decat atat”.

  Dar probabil ca aceasta este menirea parintelui Savatie intr-o tara ca Romania unde, in calitate de scriitor, te vezi fortat de imprejurari sa devii si jurnalist. Nu vad de ce cele doua directii s-ar exclude una pe cealalta. La urma urmelor, Eminescu nu s-a suit in turnul de fildes al literaturii sale atemporale, rupandu-se de cotidian si efemer.

  Cine gandeste bine, s-o faca!

  Doar asa putem invata unii de la altii, prin dezbateri, prin argumentari. Doar asa ne LAMURIM inimile.

  Precizativ-va, va rog, atitudinea.

 14. ciprian voicila spune:

  Una la mana: Intr-o buna zi oamenii care au fost ridicati din adanca deznadejde de nimeni altul decat hulitul, nedreptatitul si prea prezentul- pentru unii- Parinte Savatie vor depune marturie in fata Domnului pentru el.

  A doua la mana: nu trebuie sa fii neaparat homosexual ca sa ii citesti pe Platon, Shakespeare, Wilde, Proust, Wittgenstein… Alternativa- vedeti cum isi dau de gol optiunea sexuala oamenii prin simpla exprimare a gandirii lor ?!- homosexualitate sau cultura este falsa.

 15. savatie spune:

  Anita Peterson,
  nu va vine sa-i bagati la gaze pe toti „fanaticii”, ca sa nu mai fie „discriminare” in lume? Va propun sa militati pentru desfiintarea toaletelor din gari, ca sa nu mai fie lumea atit de fatarnica, ascunzindu-se unii de altii cind isi fac nevoile. E bine ca cititi carti, dar incercati sa vedeti si in popi niste oameni, macar de dragul nediscriminarii.

 16. citizen tudor spune:

  Stimata „Anita Paterson”,

  Nu mai instiga omule care te crezi bun, la ura si violenta. Nu-ti mai „travesti” credinta erijandu-te in presupus gay.

  Isti ce este mai josnic in om, fie el si ortodox. Nu e semn de coacere sa ridici piatra asupra semenului tau, fie el si gay.

  Dreptatea nu se face prin strambatate, ci prin schimbarea inimii tale. Cand vor vedea crestini adevarati cu adevarat, cei care au aceasta orientare sexuala se vor rusina si singuri…

  Nu trebuie sa instigi. Asa vei cadea si tu, pseudo-gay-ul, odata cu cei care te urmeaza in lapidarea „pacatosului”.

  Vino-ti in fire si fi al lui Hristos, nu al batei!

 17. citizen tudor spune:

  Ca sa fiu foarte explicit: pseudonimul Anita Peterson ascunde un instigator „crestin”. Nu asa cred ca se apara valorile familiei „Anita”.

  O miscare abila, insa nu suficient de abila…

  Imi repet crezul: o strambatate nu se indreapta printr-o alta strambatate.

 18. daniel spune:

  Draga Savatie,
  Mie imi este mila,
  tare mila de tinerii aceia.
  Abuzatorul a fost el insusi abuzat,
  nu uita,
  uneori la 2-3 anisori,
  iar acel pattern de gindire e definitiv.
  Numai minune cereasca mai poate schimba
  astfel de nefericiti,
  eu pling…

 19. Donkeypapuas spune:

  @Anita Peterson

  Şi ce cărţi din măreaţa civilizaţie apuseană ne recomandaţi? (Apropo, va trebui să ne şi precizaţi ce înţelegeţi prin asta! Francezii înţeleg prin asta numai Franţa, englezii – numai Regatul Unit, germanii se referă doar la sfera lor)
  Dar să revenim: cărţile satanistului Marx? Operele bisexualului Lenin? Pe cele ale civilizatului Hitler? Toţi trei înconjuraţi de sodomişti notorii…

 20. Iuliana spune:

  De aceia si mie mi-e mila, dar de cei care ii incurajeaza in caderea lor si, probabil, se bucura de mizeria lor ma silesc sa nu ma tulbur, pentru ca nu-i inteleg. O victima n-ar trebui ajutata sa depaseasca aceasta umilitoare conditie si sa-si recapete demnitatea umana? Tolerarea sau incurajarea raului nu este complicitate cu raul?
  In alta ordine de idei, cucernice parinte Dorin, este o dezamagire sa citeasca omul o astfel de admonestare a Pr. Savatie, aceasta pentru ca emana un neplacut damf de invidie si cuprinde o sporita doza de neadevar. Eu simt ca va deranjeaza personalitatea parintelui si, aparent dorindu-i binele, nu faceti decat sa va ostoiti amarul ca poate exista intre crestini cineva cu influenta asupra opiniei si mentalitatilor romanilor de aici si din Basarabia. Poate ca temperamentul Pr. Savatie este menit sa va puna la incercare dragostea si rabdarea, nu v-a trecut prin minte? Imi cer iertare daca am gresit cu ceva. Domnul sa aiba mila si de noi, cei slabi, de pe bloguri!
  P. S. Limbajul dvs este execrabil, iar tonul prea indignat pentru a nu atrage atentia si a nu starni suspiciuni. Cat despre dispretul pe care il afisati fata de noi, „sonatii” comentatori de pe blogul parintelui, eu personal vi-l iert. Sa ne ierte Dumnezeu pe toti!

 21. Popa Angela spune:

  Pr. Dorin este foarte pe gustul conducerii
  BOR …din acelasi aluat otravit cu madama
  Anita Peterson [ care , dupa nume , descinde
  din eschimosii din Laponia , d-aia are sange rece ] …si amandurora li se apleaca
  la orice este adevar si lupta pentru
  Ortodoxie …si ce-o insemna :”…va urati pe voi I N S I N E …” … da , rimeaza cu
  R U S I N E , dar cum cei 2 duc lipsa
  de acest articol …

 22. niculina spune:

  Se pare ca am ajuns in faza…”cata lume si nici un OM”.

 23. Ina spune:

  „Ai o groază de har şi de minte pe care le foloseşti tăind frunză la câini.”

  In copilarie, pe vremea comunistilor, ma gandeam cum se taie frunza la caini.

  Pr Dorin, vremurile care le traim ne fac sa traim alaturi de unii parinti in care avem incredere. Sunt unii parinti despre care simtim ca NU NE VOR DEZAMAGI, NU NE VOR LASA in nici o situatie.

  Sa dea Domnul sa ne deveniti la fel.

  Cartile mici fac bine si la suflet mare si la sufletel de copil.

 24. ghenadie spune:

  Parinte Dorin eu sunt din Giuvarasti care e aproape de fosta adresa a dvstra(…nu va mai dati teolog ca se aud multe lucruri spuse de pe acoperisuri…)!Am incercat sa postez cateva comentarii pe situ dvstra dar mereu au fost sterse…de aici imi dau seama ca sunteti comunist sau neofariseu cum vreti sa ii spuneti!cam atat cu manierele…
  Cat despre marea ta cucernicie si rabdare si dragoste pt semenii sau ingaduinta mai mare decat a lui Dumnezeu doar atat vreau sa iti spun: Cand sluga s-a atins de Hristos,Sf. Petru i-a taiat urechea!Oare ce ar fi facut Sf. Stefan cel Mare sau Mircea cel Batran sau Mihai Viteazu sau Sf Brancoveni cu homosexualii daca incepeau sa se plimbe pe ulite?
  Si mai am ceva de zis…daca Daniel patriarhul nu a zis nimic antigay,atunci sper din tot sufletul ca acolo de unde transmit live slujbele sa intre niste gay ca cei din imagini…VAI VOUA FARISEILOR SI CARTURARILOR FATARNICI!

 25. ghenadie spune:

  iar tu stimabile anita peterson stii oare ca pana in ziua de azi eu nu am vazut nici macar un caine sau alt gen de jivina sa fie gay!!!
  Concluzia apartine sf Ioan Gura de Aur: sunteti mai rai decat animalele!
  Ce vreti voi libertate?…pai da in ce fel ati luptat voi pt libertatea acestui neam?
  Cei care au luptat pt ea si-au varsat sangele pt neam si credinta..sangele vostru spurcat sa piara odata cu voi!De nu va veti pocai negresit veti piei…

 26. Ina spune:

  Anita cu nume de baiat.

  „Atit timp cit vor exista minti inguste ca ale voastre, care nu vor sa inteleaga ca oamenii sint liberi sa faca ce vor cu trupul propriu, manifestari de genul “paradei gay” sint absolut necesare, si chiar binevenite.”

  Un parinte al bisericii noastre spunea ca omul este cu adevarat liber atunci cand urmeaza Legile Domnului.

  Eu ca parinte NU POT sa inteleg si sa accept o parada a sexualitatii indiferent de la ce grupare ar veni.

  Sigur nu ai copii si SIGUR nu-ti pasa de educatia copiilor din jurul tau, de protejarea lor. Tu ca copil ai trait in alt mediu. Aatazi insa, noi parintii suntem bombardati de peste tot cu toata nebunia bolnavilor psihici. Am intalnit si eu homosexuali, insa au fost oameni de care din intamplare am aflat ca aveau aceasta deformatie. Nu e treaba mea ce face cineva in intimitatea lui, insa imi pasa daca vecinii, colegii sau rudele mele au o astfel de preocupare.

  „Mai lasati biserica, si mai puneti mina pe cite o carte scrisa de altcineva decit un popa.”

  Ce provocare interesanta. Tot ce scrii tu e ANAPODA.

  Da, am lasat toate cartile si am luat numai cartile popilor si m-am lipit strans de biserica. Sa dea Domnul sa vina ziua in care si tu o sa patesti la fel. Atunci ai sa intelegi hidosenia pozei de mai sus, si neputinta acestor suflete care nu-si gasesc linistea in nici o grupare sexuala, in nici un cabinet de psihiatru ci numai in Biserica!

 27. Sorin H. spune:

  Cu preotul Dorin Picioruş am intrat şi eu odată pe acel blog într-un fel de „dialog”, dacă pot să-i spun aşa…

  Nu mi-a mai postat nimic când am început să-i dau argumente. Aşa pur şi simplu. Ca la ţară.

  Aş putea să zic … „săracu` om…”, însă zic doar săracii oameni… cei din parohia unde e preot. Mă rog ptr ei.

  Şi-apoi mai face şi gafe. Ca de exemplu folosind cuvinte interzise ca „prost”…

  „Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule (prostule), vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.” (Mat. 5.22)

  N-am vrut să vorbesc decât la persoana a 3-a… ca să nu-i zic: „de ce-l numeşti prost pe fratele tău mă???”

  Şi Dumnezeu ştie că mânia asta a mea nu e împotriva sărmanului om preoţit din greşeală. E împotriva duhului rău care se bucură întru cei care-s lupi deghizaţi în păstori. Împotriva tatălui minciunii şi al imposturii.

 28. ciprian voicila, citizen tudor, Donkeypapuas, ghenadie,
  Felicitari pentru discurs!

  Ce este mai bun si mai frumos decat a fi fratii impreuna, in unire, in apararea adevarului in iubire…

  Pr.Dorin, Anita P.,
  cautati Adevarul, nu placerea voastra,
  temeti-va de Dumnezeu mai mult decat de oameni.

  Parinte Savatie,
  Blagosloviti!

 29. Anita Peterson spune:

  Lasati biserica deoparte, nefericitilor… ca intermediar, si-a patat destul obrazul atit in fata oamenilor cit si a zeitatilor de tot felul. Mai ales la romani.

  Chiar nu va dati seama ca nici unul din voi nu are autoritatea morala de a le dicta altora sa faca numai ce considerati voi ca ar fi corect?

  Ma uit la reactiile la ce am postat mai devreme, si marea lor majoritate sint bazaconii. Unul il amesteca pe Marx cu Lenin si cu Hitler, si afirma ca acestia se inconjurau cu „sodomiti”… probabil ca de-aia erau homosexualii inchisi in lagarele de concentrare. Altul vorbeste de „aruncatul pietrei” sau de „bagatul la gaze”, chit ca nimeni altcineva nu ridica aceste subiecte in discutie… nu va dati seama ca sint simple oglindiri ale preocuparilor voastre intime? Va sa zica apelul la toleranta este pentru voi acelasi lucru cu instigarea la violenta?

  Unul pretinde ca n-a vazut niciodata acte homosexuale intre animale – nu pot decit sa rid si sa spun ca nu s-a uitat cu atentie la „jivinele” de care altfel vorbeste… orice student al stiintelor naturale (sau cineva care a citit cartile lui Goodall, Fossey etc.) ar scoate in evidenta cit de absurda e o astfel de afirmatie. Luati mai bine internetul la puricat si cititi despre dinamica de grup si organizarea sociala la cimpanzei si pinguini.

  Altul se ia de „eschimosii din Laponia”… ar fi comic, daca nu ar fi de plins!

  Din pacate, prin aceste reactii viscerale, nu faceti decit sa va scoateti si mai rau in evidenta incultura. Ba mai mult, faceti spume la gura in tirade indreptate impotriva „bolnavilor psihici”, care pina la urma devin o categorie in care intra toti cei care nu gindesc ca voi.

  Auzi replica: „Un parinte al bisericii noastre spunea ca omul este cu adevarat liber atunci cand urmeaza Legile Domnului.”

  Uau. Ce profund! Ce pacat ca asta nu inseamna nimic concret! Care legi? Legile inventate, interpretate si rescrise de niste oameni care incercau sa-i subjuge pe altii pe motiv ca „asta e voia zeitatii X sau Y, care e singura zeitate reala, si toate celelalte sint imaginare”?

  „Nu e treaba mea ce face cineva in intimitatea lui, insa imi pasa daca vecinii, colegii sau rudele mele au o astfel de preocupare” zice altcineva… De ce, ma rog? Iti pasa la fel de mult si de pozitia in care doarme noaptea, sau daca isi impatureste hirtia igienica de doua sau trei ori inainte de a se sterge? Sau cumva ti-e frica sa nu te molipsesti de aceasta boala misterioasa? Oooh, cita normalitate imi arati! Mai ales cind imi spui ca citesti numai carti religioase si te-ai „lipit de biserica”.

  Ia sa vedem o lista de artisti homo- si bisexuali:

  – Oscar Wilde
  – James M. Barrie
  – Marcel Proust
  – Somerset Maugham
  – Walt Whitman
  – Gore Vidal
  – Virginia Woolf
  – Arthur Rimbaud
  – Jean Cocteau
  – Michelangelo
  – Leonardo da Vinci

  Lista ar putea continua, s-ar putea ramifica de la arta la politica, la stiinta si la domeniul militar… sint poate sute de nume mari acolo, si in mod sigur includ multe personalitati care isi vor pastra un loc mult mai insemnat in istoria universala decit toti cei care semneaza aici (subsemnata inclusa!) si toate boaitele fatarnice care ieri isi turnau enoriasii la securitate, iar astazi publica sfaturi duhovnicesti.

  Va e frica pentru copiii vostri, ca vor fi influentati de homosexuali? DE CE? Pentru ca nu stiti sa le explicati fenomenul in mod rational, si va ascundeti propria frica si ignoranta in spatele dogmei? Ce ciudat ca nu va e frica de coruptie, de lasitate, de decrepitudinea morala de care dati dovada in fiecare zi? Cum de nu explicati ca nu se cuvine sa furi, sa inseli si sa minti? Va e greu sa ii explicati copilului ca doi barbati se saruta pe strada, dar nu va ginditi de doua ori la faptul ca acelasi copil vede cum militienii si doctorii iau mita, si i se pare normal?

  Voi sinteti normali?

  Aflati ca am vazut copii (nu in Romania, ci in occidentul de care vorbiti cu atit dispret!)care au crescut in cupluri „gay”, si nu numai ca au crescut mai iubiti si ingrijiti mai bine decit colegi de scoala din familii „traditionale” cu tata alcoolic si mama casnica, dar culmea! erau si complet heterosexuali ca orientare!

  Nu va aud pe nici unul dintre voi ca va plingeti de prostia – de timpenia! – promovata zi de zi, ceas de ceas, in toata mass-media romaneasca, in asa-zisa cultura si in clasa politica… de la Nichita la Teo Trandafir, de la Adi de Vito la Dan Diaconescu… nu aud asemenea proteste colerice impotriva invaziei de telenovele imbecile si a stirilor ProTV de la ora 5 PM… nu va dati seama ca astea va pun copiii intr-un pericol mult mai mare decit un mars care are loc o data pe an, si care vine din partea unei minoritati care altminteri nu indura decit blesteme, derizoriu si comentarii de prost gust din partea unei majoritati care altminteri pretinde ca are principii morale/intelectuale solide, care (culmea tupeului!) includ frica lui Dumnezeu?

  Nefericitilor, cit de orbi sinteti!

 30. Sorin H. spune:

  Am auzit odată o chestie care mi s-a părut tare:

  Nu există homosexuali care să nu fi făcut niciodată blestemăţia asta de păcat. Adică „platonici” sau „virgini”. Adică să simtă atracţie către bărbaţi şi să fie conştienţi că sunt homosexuali, dar să nu fi făcut şi nici să nu vrea să facă fapta cu pricina, din varii motive, religioase, morale, sentimentale etc.

  Noi creştinii ştim de ce nu există. Ptr că homosexualitatea se defineşte prin sex şi se rezumă la sex. Nu există în suflet ca tendinţă pură, adică independentă de orice faptă.

  De aceea cred că termenul „homosexual” e inadecvat. Vrea să definească fals un alt tip de om. „Sodomist” e mai corect spus, căci descrie o faptă şi-atât.

  Şi dezechilibrul hormonal nu e o explicaţie. Căci de la inversiunea hormonală până la sodomie e un drum foarte lung. Cât de la hancicap la păcat.

  Deci… fecioria se practică, voit sau nevoit, la bărbaţi şi la femei. Unde este fecioria la homosexuali?

 31. Silviu spune:

  @ Dorin Am pupat in dos de zor,/ sperand c-o sa am urcus/si-am latrat, dar fara spor/primind doar un piciorus.

 32. Sorin H. spune:

  Nu pot să mă abţin, nu pot: Silviu, eşti genial omule!

  🙂

 33. Silviu spune:

  Cui e frica de Peani Taterson. ……Ai mintea odihnita de cultura homo-bi/doar gura-i hodorogita si-ndraznesc sa spun si dosul/caci citesti numai in limbi/si practici cu spor intorsul.

 34. savatie spune:

  Anita Peterson,

  din cite vad, singurul argument in sprijinul homosexualitatii este raul din lume. Adica daca exista mita, crime si hotie, de ce sa nu existe si gay? Iar sirul acesta de nume, care, desigur, cum bine zici, nu e complet, este un argument sofistic: de pilda poezia lui Rimbauld nu are ca motor homosexualitatea acestuia. Genialitatea nu are nici o legatura cu orientarea sexuala si cu sexualitatea in genere. Eu iti propun un sir de nume mult mai de seama decit cei pomeniti, incepind de la Adam, Avraam, Isaac, Iacov, Lot, Moise, David si toti prorocii, apoi apostolii si marile genii ale crestinismului, fie ca vorbim de filozofie, literatura sau arta. Numai psalmii lui David, Eclezistul sau Cintarea Cintarilor, odata citite, te fac sa-i privesti pe cei pomeniti de dumneata ca pe niste pigmei. Desi as putea sa-i pun aici pe Socrate si Sofocle (care nu sint crestini) si ar fi destul pentru a-ti rasturna ipoteza despre „nefericirea” si „orbirea” nehomosexualilor (Socrate si Sofocle erau homafobi).

  PS: In cepriveste spionarea animalelor, lasa-ne sa avem indeletniciri mai de seama. Fii fericit.

 35. Silviu spune:

  @ Anita Peterson. Sper ca ai inteles ca eu stie sa vorbeste gramatical sau scrie, dar frica de Peani TATERSON e cui.

 36. Donkeypapuas spune:

  @Anita Peterson
  Să-ţi citez dintr-o scrisoare de-a lui Lenin destinată unui cirac de-al său, Zinoviev, dacă nu mă înşel: „Pupa-ţi-aş fundul tău…” Nadejda Krupskaia ştia de năravurile acestui criminal sângeros care a murit de altminteri de sifilis.

  Să-ţi amintesc ceva, cucoană: un punct principal avut în vedere de stânga extremistă (şi apropo, pentru cultura dumitale generală, şi nazismul precum şi fascismul au fost de… stânga) l-a constituit distrugerea moralei tradiţionale. Distrugerea FAMILIEI, distrugerea NAŢIUNII, distrugerea CREŞTINISMULUI. Aşa că mai lasă propaganda şi treci la cratiţă!

 37. citizen tudor spune:

  Draga Anita Peterson,

  Am crezut initial ca esti un instigator crestin deghizat in gay. Un 5% mai pastrez inca aceasta banuiala. La tine m-am referit sa nu ridici piatra in calitatea ta de heterosexual si sa lovesti in semenii tai, fie ei si gay.

  Probabil ca in graba ta de a te indreptati, ai interpretat gresit „aruncatul pietrei”… ()

  Permite-mi sa-ti spun ca, daca tu chiar esti gay si nu te prefaci, INSTIGI LA VIOLENTA.

  Deci, esentialmente nu te diferentiezi in discursul tau de heterosexualii homofobi. Recurgi la aceleasi mijloace: dispretul, jignirea, scuipatul, lapidarea! Da, tu, minoritar, ta bagi pe gatul majoritatii si ii impui cu „legile de la Bruxelles” sa te salute amical pe strazi. Salutul se propune, nu se impune.

  Asa se castiga simpatia, prin aroganta si zeflemea? Cu ce esti tu mai bun decat prostii de care razi? Orientarea ta sexuala te face sa te simti aparte sau mai special in fata Creatorului? Daca doar in orientarea sexuala consta genialitatea personalitatilor de care ai amintit, asta nu-l transforma pe orice gay in Michelangelo.
  A defilat vreodata vreun om de bun simt pe strazi ca sa se mandreasca cu orientarea lui sexuala? Il vezi pe Oscar Wilde imbracat in pene, alaturi de o adunare pestrita de „nedreptatiti”? Oameni lipsiti de coloana, din randurile homosexualilor de carnaval i-au tradat sentimentele si i-au batjocorit inima in timpul vietii sale…

  Consideri ca este un act de mare isprava sa bravezi ca faci parte dintr-un cerc aproape ermetic de capete luminate ale omenirii?

  Dupa logica asta, asa cum daca cineva se declara ortodox si botezat, nu se transforma automat intr-un Ioan Gura de Aur sau Simeon Noul Teolog, tot asa mandria de a fi gay nu schimba cu nimic datele problemei: daca omul heterosexual e mitocan, va fi un mitocan autointitulat crestin-ortodox, daca omul homosexual e neam-prost, va fi un gay-cocalar. Nimic mai mult! Sa nu ne imbatam cu apa simpla si rece…

  Asa cum tie, ca gay nu-ti place sa fii pus la stalpul infamiei, cu ce obraz ridici piatra asupra celuilalt si-l scuipi in fatza?

  In rest, ai punctat foarte bine! Cat de mult m-as bucura sa vad in fruntea acestei tari oameni corecti, fie ei si gay… Oameni care sa ia decizii corecte si care sa se gandeasca la consecintele actiunilor lor. Crezi ca ar mai conta atat de tare daca sunt gay sau nu daca ar fi un exemplu de ce inseamna OMENIA si bunul-simt pana si „barbarilor inculti”?

  Pana una alta, reactiile acestea imi demonstreaza ca toti suntem tot o apa si-un pamant…

 38. mihailt spune:

  Poate imi aduc eu aminte gresit parinte Savatie da parca am citit intr-o carte de-a preacuviosiei voastre ca vorbeati despre un fost puscarias care suferea inca de boala mentionata aci;si vorbeati cu compasiune si mila de acela si ziceati ca se verifica ce zice Sfantul Macarie cel Mare cu privire la coexistenta harului si a pacatului in sufletul uman.

 39. cristian moldoveanul spune:

  Raspuns @Pr.Dorin care vrea sa fie „in”
  Asa cum asasinul e „in” in Voronin!

  Sfintia Ta, Savatie, mars inapoi in celula,
  Fotografia poate fi glont si miroase a hula,
  Nu fii badaran, te roaga Dorin,
  Uita’l pe Daniel si pe Voronin!
  Pe Preafericitul si pe Asasin!

  Intra in chilie, pune’te pe scris,
  Uita tineretul zdrobit si ucis!

  Pune „piatra” jos si vei fi „faimos”!

  Ti’au „ingaduit” doua frronturi mari,
  Dar nu inarma tineri armasari!
  Nu risipi noaptea disperarii mute,
  Cand, ucigas, Voronin, cutitul ascute!

  Savatie draguta, stii multe. Le spui. Eu nu le spun
  (Sunt o potaie mica, fac doar ce se permite)
  De ce stapânii mei in van sa se irite?
  Cand tu urli a moarte si gura ta e tun?

  Nu faci doua parale, parinte, cand arati,
  Sicriile lichide si sangeroase balti,
  Rachete luminoase trimiti in toata lumea
  S’o scuture de groaza, dar Voronin nu vrea
  Puterea putinina s’o lase si’ar mai sta
  In putina terorii tot s’ar mai desfata!

  Sunt „ochii inrositi si nauciti” cu totii
  Dar nu de fumigene, ci de arsura mortii,
  Ciocanul lui Voronin s’a abatut non-stop,
  Pe tinerii eroi si pe popor – potop!
  Ciocanul asasin prinzand pe nicovala,
  O tarisoara’ntreaga, zobind’o ca pe’o oala!

  Lasa „prostiile”, mars in chilie,
  Plin de „har si de minte” Savatie!
  Roaga-te pentru preafericitul (si putin la Iisus)
  Ca doar in Deal nu avem vreun rus!

  Lasa’l pe Voronin sa’i „taie” pe „cainii”
  Ce’au revendicat Libertatea si dulceata painii!

  Scrii „carti mici”, dar iuti bidivii,
  Dau iama in „prosti” si’i trezesc pe vii!

  Nu-ti fie rusine, parinte Dorin,
  Vin’ la lacul rosu, lacul Ghidighici,
  Sa inoti in sangele fratilor mai mici,
  Aruncati in moarte de un Voronin!

  Ai sufletul mare cat „sarea din mare”
  Si totul te doare, bunule Dorin,
  Mai putin patriarhul si blandul Voronin!

  Si tu, preacucernice, cum nu te’ai „deformat”?
  Cand tineretul a fost sfaramat.

  Asta’i Savatie! Asta e crima grea
  cu „o fotografie si doua strofe”,
  ridici tara si misti „gloata” rea!

  „Scrie teologie! Scrie literatura!
  Intoarce’te la linistea ta”
  (Altfel nu stiu ce s’ar putea intampla!)
  Nu ca te amenint(am), iti „dor”esc doar bine,
  Cum voroi Voronin! (Nu’i asa, „Dor”ine?)

  „Esti prost”, Savatie, ti’o repet. Iti vei „pierde”, nu sufletul, sufletul ti-e deja in cer, ci trupul asta viteaz de „justitiar”. Limba ta de foc care cere dreptate pentru tinerii ucisi si torturati si pentru tot poporul care nu mai poate suferi comunismul si cere scoaterea lui in afara legii. Legea oamenilor, creatii ale Lui Dumnezeu. Nu legea junglei! (Desi comunistii depasesc in cruzime si salbaticie orice jungla, afara de jungla demonilor)!

  „Nu te face ca nu intelegi”…
  Nu ameninta, parinte Dorin, tu si stapanii tai! Esti tanar si fara minte! Dumnezeu pedepseste si la Bucuresti si la Chisinau si in viata aceasta si in viata de apoi!

  Ma rog pentru tine, Pr. Dorin, sufletele celor ucisi se roaga sa iesi din iad.

 40. Horvat Ionut spune:

  Bine ca a scos doar limba si nu a mai scos si altceva .

 41. ciprian voicila spune:

  Ideea de a-ti construi o ascendenta ilustra bazata pe optiuni sexuale este o alta deviatie (ideatica) devenita specifica homosexualilor.
  Ce ar fi sa infiintam Asociatia Alcoolicilor Fara Frontiere? Am avea strabunici ilustri, am compune „Dictionarul FiloAlcoolicilor” unde la loc de cinste ar sta J.P.Sartre, Poe,Verlaine, Van Gogh ( ca bautori inveterat de absint), Nichita Stanescu ( bautor de votca) s.a.m.d. Poate ca Nichita a compus poezii atat de frumoase pentru ca bea o marca speciala de votca. Necunoscuta celorlalti, oamenilor de rand.
  Comparatia dintre homosexuali si alcoolici nu mi se pare fortata pentru ca optiunea sexuala este o componenta minora in structura omului. Daca facem din ea trasatura determinanta suntem Falocrati. Si aici este o lucrare demonica: nu duhul este determinant pentru ca fiinta umana sa devina Om, nu ratiunea ci sexul cu toate consecintele care decurg de aici. In fata unei opinii contrare nu pot decat sa spun ca Nichifor Crainic: domnilor, nu ma intereseaza omul etalat de la brau in jos!

 42. Mirela spune:

  Parinte Savatie, fiti fericit! Dumnezeu va iubeste si v-o arata si prin postarile celor de mai sus!

 43. savatie spune:

  mihailt,

  iti aduci bine aminte. Si imi mai aduc aminte ca am scris oarecind doua scrisori in apararea homosexualilor care s-au raspindit in zeci de mii de exemplare, pentru care am si fost inteles gresit de catre unii. Nu ma dezic de ele, deoarece cred in sansa la pocainta si mintuire a fiecarui om. Insa fac o diferenta categorica intre homosexualul care iese in piata si cel de sub epitrahil. Si am avut homosexuali la spovedanie. Multumesc Domnului pentru intoarcerea macar a unuia.

 44. camelia spune:

  parinte, si eu cred ca acei tineri sunt ‘incurajati’ sa se comporte asa. Nu ar trebui sa lovim in ei, ci in cei care ii alimenteaza. La fel, blogul dlui Roncea nu imi inspira incredere. Tocmai ca si el, prefera sa vada dor problema de supratafa. De ce nu spune nimeni despre cine finanteaza acest curent? Sau e de preferat sa fie un tap ispasitor(copii gay) cand altii sunt monstrii care profita?
  P.S. Am observat, comentariile mele nu sunt aprobate. De ce ? … 😦

 45. ANDREI spune:

  http://www.ortodoxiatinerilor.ro e un site pentru tinerii ortodocsi

 46. Ciprian spune:

  Numele articolului si fotografia, asociate, au putere si forta. Exprima multa durere si provoaca. Nu-i asa Pr. Dorin? O radiografie care nu poate provoca decat o stare de perplexitate: nu poate fi si totusi asta e….

 47. Tardea Raluca Diana spune:

  Acest individ cu limba scoasa are in dotare doar doi neuroni:unu senzitiv si altul motor.Neuron de asociatie…..lipsa….Credeti-ma,parinte,sunt medic veterinar cu studii doctorale,asadar sunt in tema!!!

 48. madmax spune:

  Apropos de subiectul discutiei si mai ales de ceea ce spun cei care sustin ideea ca homosexualitatea e „normala” sau ar fi „o alternativa viabila” ca mod de viata, recomand citirea articolului de mai jos si, pt cine are curajul, vizionarea link-ului aferent din articolul cu pricina.

  E groaznic!

  http://ro.altermedia.info/minoritati/paradele-homosexualilor-manifestare-a-degenerarii-si-a-derivei-umane_13930.html

 49. Alta Alina spune:

  @ Anita Peterson

  Cum sinteti o persoana asa fina si intelectual vorbind, rafinata, nu v-ati dat inca seama ca marii politicieni ai lumii va iubesc „sincer” cind va apara drepturile? Oare chiar n-ati priceput cita manipulare pentru schimonosirea creatiei duc ei prin voi? Sinteti niste obiecte care servesc idealurilor lor de inrobire a lumii si nimic mai mlt. De altfel, va veni negresit si vremea sa va bucurati de „dragostea” lor deplina, numai ca , din pacate, vom suferi impreuna. Nimeni ne va invidiaza postura, nu intelg de ce tot ii numiti frustrati pe oamenii normali, care fac cuplu barbat-femeie, asa cum i-a facut Cel de sus.Desiur ca sinteti liberi sa faceti ce vreti cu libertatea dvs., dar daca va trece totusi macar un singur gind de regret prin cap,e bine sa stiti ca printre noi sint si oameni care va pot ajuta sa gasiti calea dreapta. Aveti mare grija, ca stiinta inca n-a infirmat existenta evenimentelor Sodoma si Gomora. Dar despre minia lui Dumnezeu sa nu vobim, asta nu va face frica, probabil va rugati doar pentru cei care sint cu pacate gen „luare de mita”. Iar daca nu va rugati pentru nimeni si pentru nimic, ce cautati pe situri ortodoxe, va delectati cu „prostia” crestinilor?! Intelectuala ocupatie! Sincera sa fiu, nu cred ca ar fi meritat efortul unui dialog cu o persoana care apara atita sexul ca valoare in sine.

 50. ioana spune:

  in legatura cu cele spuse de parintele Dobrin, trebuie sa recunosc ca si eu am avut acest gand o perioada, „parintele Savatie nu mai scrie despre nimic altceva”,in genul acelor carti pe care toti le-am citit si ne-au fost de real folos duhovnicesc. apoi am inteles – poate nu toti au sansa unui duhovnic care sa isi exprime raspicat parerile vizavi de ultimele evenimente din spatiul ortodox romanesc de pana la nistru. mai mult, de multe ori, desi am citit si pe Sfinti Parinti si alte carti religioase, confruntati cu situatiile in sine,nu stim ce pozitie sa adoptam. din acest punct de vedere, eu ma bucur de ce scrie acum parintele Savatie si este lucrul de care eu am nevoie si indraznesc sa cred, ca si alti tineri ca mine, de un om al lui Dumnezeu care sa aiba curajul sa vorbeasca drept, nu ca sa-i urmam exemplul fara a judeca noi insine la randul nostru, ci vazand marturisirea sa, sa gandim si noi pentru noi si sa marturisim ce vom crede de cuviinta. cum mai bine invata pe oameni decat fiind tu asa cum trebuie? Doamne ajuta!

 51. Anatolie spune:

  fenomenul Homosexualitatii este expresia unei dereglari a polaritatii psiho-emotionale femeie-barbat. Ok, dumitale Anita, prbabil nu accepti explicatia crestina despre aparitia omului. Oamenii au aparut dintr-o mama comuna, fapt demonstrat prin ADN-ul mitocondrial, care se transmite numai pe line materna. Deci pana la urma aceasta mama comuna fie ea maimuta care s-a trezit cu niste cromozomi in minus, sau teleportata de extraterestri, a fost polaritatea psihologica feminina, stiinta inca nu a demonstrat nimic despre barbatul initial.
  Generatiile tranmsit una alteia niste identitati ale continutulor psihologice, a fi om nu se invata decat de la alti oameni, cazul copiilor lupi, omul se defineste relational, in esenta umanul este o modalitate de raportare la sine si la semeni.
  Psihologia nu vine cu o explicatie unica, unitara si definitiva in explicatia cazurilor de aparitie homosexualitatii, dar sunt in unanimitate de acord, ca homosexualitatea este expresia unui dezechilibru emotional din familia in care au crescut cei cu o orientare sexuala alternativa. Se afirma ca homosexualii, s-au contraidentificat cu tatal lor, si nu au acceptata masculinitatea, nu au introiectat-o, ci au respins-o, au ramas numai cu feminitatea, pentru ca s-au alaturat mamei lor in a-si uri tatal. Deci tatal prea autoritar a facut sa apara un homosexual in plus. si mama care isi ura sotul, fie si incostient, a cooptat copilul baiat de partea sa, si l/a facut urasca pentru totdeauna masculinitatea, copii pana la varsta de 6 ani doar copii ceea ce vad in jurul lor, nu capacitatea sa aleaga indpendent.
  Sunt mai multe cauze care conduc la aparitia homosexualitatii, dar toate au in spate un dezechilibru. Homosexalii au nevoie ca orice fiinta umana normala sa-si exprime dragostea, dar nu o pot face fata de o femeie, fie ca nu sunt barbati din punct de vedere psihologic si nu sunt acceptati de femei sau ei nu le accepta, isi exprima sentimentele de dragoste, care nu sunt axpresia dorintei de comuniune, dar intr-un mod deformat, fata de un alt barbat.
  Si apropo despre statistica, din SUA, la noi nu prea se face, homosexualii nu molesteaza copii si nu sunt criminali. Maojoritatea abuzurilor sexuale fata de copii se comit in familie de origine, si culmea de catre tati. Homosexualii invalca legile statului mai putin decat o fac cetatenii normali. Delicte de natura sexuala, criminala sau violenta, homosexualii sunt mult mai in spate decat cei heterosexuali.
  Apropo despre cuplurile de homosexuali care au adoptat copii, acesti copii la varsta maturitatii aveau niste dereglari grave la nivel emotional, erau cam descumpanitii de ceea ce sunt. Oricum decat sa creasca la casa de copii pt un copil este mai bine sa creasca intr-o familie, fie ea si de gay, in aceste famili primeste o oarecare afectiune, fie ea si mai altfel.
  Femeile care au fost ranite, de prea multe ori urasc barbatii, se transforma in lesbiene. De vina nu sunt ele pentru cine au ajuns, suntem de vina toti prin adeziunea la societatea aceasta lipsita de sens, construita de niste oameni care traiesc in afara realitatii si impun lumii niste legi de functionare prin filme si muzica, culmea ca acestea nici macar nu-i reprezinta.
  Dupa parearea mea numarul de homosexuali si lesbiene si a de oamenilor care au tot felul de dereglari, nu o sa faca decat sa creasca.
  Cat desre orientarea sexuala din antchitatea, homosexualitatea la greci avea un caracter initiatic, nu era expresia unei atractii sexuale, ci prin actul homosexual cei mai in varsta isi confirmau discipolul, si-i transmiteau acestuia o anumita parte din identitatea lor masculina, masculina subliniez. europenilor de acolo li se cam trage homosexualitatea. Da Vinci, de exemplu, a fost un copil din flori, un copil respins de ceialti, a fost un om foarte delicat, a fost impotriva violentei, un om care prin efortul sau, desi nu a avut acces la stiinta timpului sau, a depasit cu mult semenii in cunoasterea naturii, omului, tehnicii. A fost om de o rara delicatete, dar homosexual, cred ca lui nu i s-a oferit ocazia sa ajunga normal. Cititi pe S.Freid, el a scris ceva de Da Vinci.
  La alte popoare homosexualitatea nu prea a fost prezenta, popoarele de origine canaanica au avut-o cel mai mult, rar la hindusi, la arabi mai de loc, decat accidental si era condamnata, la sumerieni nu, akadieni nici atata, erau fosti pastori si aveau structuri familiale traditionale, la babilonieni, da, dar in clasele superioare,privita expresie a desfraului de catre oamenii simpli, la egipteni nu am intalnit referinte la homosexualitate, asirienii nu tolerau de loc homosexualitatea.
  Sunt de parere ca daca cineva se simte homosexual, si este, cel putin sa nu pretinda ca este normal o 100 de procente, de fapt nimeni nu este normal 100 la 100.
  si culmea sa nu incerce sa demonstreze altora ca sunt normali. Sa constientizeze ca sunt altfel pentru ca sructurile lor emotionale sunt un pic inversate. Homosexualii inceraca sa idealizeze conditia lor, uite noi am dat omenirii oameni de cultura, acesti oameni de cultura nu si-au acceptat sexualitatea lor si au sublimat-o in cultura. Sa vedem cum au murit toti hmosexualii, in fata mortii cand totul devine clar apare deznodejdea…
  Si sunt foarte de acord ca noi condamnam homosexualitea, dar cei ce ajung homosexuali nu ajung asa in totalmente din propria initiativa, ei traiesc un dezechilibru datorat famililei de origine, sau societatii, problemelor din viata… dar as zice sa fim mai atenti la cei ce fura, mint si mituiec… astia sunt mai periculosi pt societatea romaneasca, ei distrug mai mult, prin faptele lor spun tuturor ca acesta este un mod de viata de succes si romanii adera tot mai mult la smecherie, dar ce o sa facem cand nu o sa avem pe cine, sau ce fura? progeniturile acestor imobogatiti peste noapte si peste masura, o sa dea in societatea romaneasca mult mai mult. Ei au constiinta faptelor lor si se pot schimba, pe cand pentru un homosexual ca sa evina la normal ii trebuie ani buni de psihoterapie, si nu se stie daca o sa revina la heterosexualitate.
  A da cu pitre in cei ce sufera nu cred ca ajuta nimanui.
  Fericire tuturor!
  tolinmail@yahoo.com

 52. Ina spune:

  CRISTIAN MOLDOVEANU, nu crezi ca ai depasit relatia crestin parinte?

  „Asta e crima grea
  cu “o fotografie si doua strofe”,
  ridici tara si misti “gloata” rea!”

  Daca gloata e rea, se misca la orice imagine.

  Fara sa vrei insa ai recunoscut ca fotografia e socanta.

  Omule cu putin bun simt, chiar daca nu era nici o poza, noi crestinii ortodocsi am fi avut aceeasi reactie. Mergi si-ti spune oful pe blogul parintelui care protejeaza ori pe gay, ori pe cel care a fost impotriva mitingului familiei.

  Oameni fara minte. Rusine ca stiti a scrie romaneste. Chiar am un detest pentru voi mai ales daca nu sunteti homosexuali. Cel putin aia poarta in ei anumite dureri, dar voi care ii incurajati SUNTETI VIPERE.

  Legi o sa vina, dar sa va feriti de mame crestine. Detest pe toti care au adus educatia sexuala in scoli, detest pe toti care incurajeaza homosexualitatea. Nu mi-e teama pentru copii mei, pentru ca au un mediu crestin, dar mi.e teama pentru cei care nu au posibilitatea asta.

  Intr-o tara crestin ortodoxa indrazniti sa va intreceti in ne-simtire.

  Rusine.

 53. Ina spune:

  Camelia, finantatorii sunt aceeasi care au strans in inchisorile comuniste toata elita romaneasca.

  Sunt putini, dar sunt peste tot in functii de conducere. Nu sunt insa mai multi decat noi crestinii ortodocsi. Noi insa avem o buba mare: facem avorturi, folosim anticonceptionale si ne micsoram numarul repede nu numai prin nenastere de prunci, ci si prin indepartare de la credinta dreapta.

 54. Ina spune:

  Camelia, sustinatorii comunismului sau a homosexualismului si a tuturor „diversitatilor” de azi.

 55. camelia spune:

  …de ce oare se spune ca de la iubire pana la ura este nevoie doar de un singur pas ?……

 56. Daniel F spune:

  @ Pr Dorin. Cate stele pe umar ai dumneata ? Esti securist, esti ecumenist, ce esti ? In tot cazul, un diversionist ieftin.

 57. Ina spune:

  Camelia, pentru ca nu este iubire in Hristos. Nu este iubire agape ci eros, ceva de genul „te iubesc cat imi faci pe plac”. De aceea relatiile intre homosexuali nu tin. Ei saracii alearga continuu dupa iubire dar se amagesc cu placere, nu se iubesc cu adevarat pentru ca nu au iubire in Hristos.

 58. elena spune:

  Uau…sau wow…ce surpriza…a revenit Ioan,sub o alta identitate!Anita Paterson…vad aici acelasi Gica Contra…nebunaticule!
  Lasand gluma la o parte,cred ca le facem o favoare extraordinara personagiilor de genul asta,carora le hranim ego-ul exacerbat,bagandu-i in seama!Cu astfel de fiinte,discutiile prelungite nu prea reprezinta altceva decat pierdere de vreme…sau aruncare de margaritare la porci…haideti sa nu le mai dam satisfactie!Insiruirea aia de somitati homosexuale este penibila,personal nu dau doi bani pe otravurile astea care ne sunt bagate pe gat…asa,ar trebui sa dam crezare si blasfemiilor gen evanghelia lui Iuda sau mizeriilor cu care ne intoxica televiziunile gen Discovery!Si chiar asa daca ar fi,vi se pare ca s-ar prabusi intr-o gaura neagra,Pamantul,fara Rimbaud,Proust,Maugham sau chiar fara Michelangelo(despre care sunt absolut sigura ca nu era homosexual,este cea mai marsava intoxicare din lista)?Intr-adevar,sunt vremurile de pe urma,daca vine o cotofana sa-i faca pe niste oameni care si-au pastrat mintile,orbi si nefericiti!Adica,cei care isi pastreaza trezvia,sunt facuti nebuni!
  NU homosexualitatii,DA familiei crestine adevarate,aceea binecuvantata la nunta din Caana Galileei,de Mantuitorul Hristos!Romania este Gradina Maicii Domnului,nu sodoma!

 59. cristian moldoveanul spune:

  @Ina :
  Te rog sa citesti postarea Pr. Dorin. Altfel, replica mea se poate intelege mai greu. Am cel mai mare respect si admiratie pentru Sfintia Sa Savatie. Am replicat imediat – si, voit, nu prea violent – pentru ca atacurile nevrednicului Pr. Dorin m’au ranit personal si am simtit in cuvintele lui otravite o amenintare voalata la viata Parintelui nostru drag, am vazut in sfaturile lui ascutisul pumnalului. Si cum putem sa’l lasam (noi cei ce’l iubim pe Parintele Savatie) pe’un nimeni (chiar instrumentalizat) sa incerce sa’l atinga pe cel inzestrat cu atatea daruri de Dumnezeu?
  Sunt cu totul de acord cu dta in privinta homosexualilor. Cred ca sunt profund bolnavi, psihic si fizic, si ca reprezinta un pericol real pentru sanatatea corpului social. Foarte daunatoare este si maxima mediatizare la nivel mondial adusa acestei anormalitati programata si finantata de fortele ce vor dezintegrarea sociala, reducerea populatiei si nimicirea crestinismului.
  Revoltatoare este si atitudinea patriarhiei care ataca manifestatiile pro life si pro familie, dar nu stigmatizeaza parada si mediatizarea gay!
  Preafericite Daniel, cand te’oi indura sa te ocupi putin de oile parasite si prada lupilor? Cand vei cobori din Deal, in picioarele goale, sa marsaluiesti in fruntea dreptmaritorilor si sa ceri dreptate pentru poporul ortodox?

 60. mos gheorghe spune:

  Dle.”preot” Dorin cine te plateste ca sa scrii asemenea aberatii la adresa Sfintiei Sale Savatie ?
  JOS MAINILE DE PE PARINTELE NOSTRU DRAG!
  Asculta bine ce-ti spun : De ce n-ar avea voie Parintele Savatie sa vanda carti si sa tina conferinte in Romania ? Nu este Roman ? Ce, Romania este mosia ta ? Trebuie sa-ti cerem tie voie, ca sa circulam prin Tara Romaneasca ?
  Sfintia Sa nu da cu pietre, Dansul spune Adevarul, Adevar de care suntem toti insetati. Tu dai cu pietre.Un adevarat preot nu ameninta cum faci tu, eu cred ca tu ii slijesti lui satana, nu lui Dumnezeu.
  Ce, esti invidios ? Tu, chiar daca te vei mai naste
  o data, nu vei ajunge niciodata la sfintenia si la talentul Parintelui.
  Parintele nu se ocupa de prostii, asa cum spui tu.
  Cum iti permiti sa avansezi asemenea aberatii ?
  Noi ne mandrim ca Parintele Savatie si-a capatat o faima binemaritata, fiind recunoscut de nenumarati oameni, ca un stalp al Ortodoxiei.
  Dansul munceste din greu, nu ca tine si ca altii ca tine….
  Cum iti permiti, ticalosule, sa spui ca Sfintia Sa taie frunza la caini ? Dansul se roaga si scrie si carti folositoare sufletului si mintii. Tu, nici nu te rogi, iar cand scrii, scrii numai prostii.
  Cartile „mici” ale Parintelui Savatie sunt imense, extrem de valoroase. Un singur articol al Parintelui, valoreaza cat toata proza ta. Ce tot il acuzi pe Parintele Savatie ? Trebuie sa stii, ca un adevarat Preot se ocupa si de ce se intampla in Biserica si de ce se intampla in viata Cetatii.
  De ce spui ca s-a deformat Parintele Savatie ? Pentru ca a aratat si arata crimele lui Voronin si ale complicilor sai ? Tu ce parere ai de tinerii asasinati in Basarabia Noastra ? ( furata de criminalii sovietici in 1940 ). Daca unul din cei ucisi ar fi fost fiul tau, cum ai fi reactionat ? Hai, spune! Parintelui ii este mila de toti romanii, prin munca si jertfa Dansului, incearca sa aduca cat mai multe suflete la Dumnezeu. Sfintia Sa este un Adevarat Ostas al lui HRISTOS, Dansul si-a luat in serios misiunea :aceea de a pastori Turma cu dragoste si frica de Dumnezeu. Ceea ce nu este cazul tau, preot tradator!
  Noi, nu suntem o gloata, asa cum te exprimi, noi suntem creaturi libere ale Bunului Dumnezeu. Cred, ca tu tai frunza la caini, tu n-ai ce sa faci acasa…..
  Nu-i ma da sfaturi Sfintiei Sale, ce sa scrie! Stie Sfintia Sa mai bine decat tine, ce trebuie sa scrie.
  Tot ce spune Parintele este sorbit de foarte multi oameni, printre care si „gloata” de comentatori, pe care o dispretuiesti. Tu esti preot, Dorine ? Nu cred, din cuvintele tale cred mai repede ca esti o soparlitza securista care este platita sa ameninte pe cei care spun Adevarul. Marele Nostru Mihail Eminescu a fost tradat si asasinat tot de oameni ca tine. Te sfatuiesc sa pleci prin Siberia, in lagarele care mai exista inca, unde sa stai pe paine uscata si apa, pana la sfarsitul vietii tale, poate s-o indura Dumnezeu sa te ierte pentru toate ticalosiile pe care le scrii si le faci….
  EU AM FOST INTEMNITAT SUB COMUNISTI, TRADAT SI MALTRATAT TOT DE SPECIMENE CA TINE. Nu mai vreau sa te mai aud si sa te mai citesc. PIEI, TICALOSULE DE PE INTERNET, du-te in SIBERIA, acolo unde au murit milioane de dreptmaritori crestini, acolo poate vei mai avea o sansa sa te mantuiesti! POPORUL ROMAN NU ARE NEVOIE DE BLESTEMATI CA TINE.INTELEGI ?

 61. Petrisor spune:

  pt par Dorin: esti tampit ! stiu ca voi da seama pentru cuvantul asta dar mi-e lehamite sa-ti demonstrez dupa ce ai scris la adresa parintelui Savatie ce ai scris ca ajung de unde am pornit. Iti sarut mana ca preot fie ca mai esti si mason si slab la minte si ce-i mai crede ca esti sfintia ta dar ca om esti bou. paste in alta parte

 62. vladp9 spune:

  Mi-e dor Parinte drag de conferintele Sfintiei Voastre

  am auzit ca nu mai doriti sa participati la conferinte. inteleg si respect decizia, totusi, nu pot sa nu regret. mi-e un dor imens, de nedescris.

  nu va mahniti pentru cuvintele unora purtate de duhuri pizmuitoare. va pomenesc; pomeniti-ma, va rog

  Doamne ajuta!

 63. Cineva spune:

  Apreciez pozitia par. Dorin ca si taria de caracter a par. Savatie ca a lasat comentariul sa treaca.

  Trag nadejde ca a fost motivat de o farama de verticalitate ramasa totusi pe undeva.

 64. mos gheorghe spune:

  @Anatolie
  …….Altul cu creierul spalat..
  Ce tot indrugi verzi si uscate ???!!!
  Prin tot ce spui, iti dai seama ca faci apologia homosexualitatii ? Sau nu esti constient de asta ?
  ………………………………………….

  Spui „ca un copil decat sa creasca la casa de copii, este mai bine sa traiasca intr-o familie, fie ea si gay”…trebuie sa fii bolnav, sa gandesti asa. Iar eu iti raspund ca-i de preferat de 1.000.000.( milion) de ori sa traiasca un copil la casa de copii decat sa traiasca intr-o familie gay.
  …………………………………….
  Vad ca ni-l recomanzi pe Sigismund Freud, spre citire. Tu, personal, ai citit ceva din acest S.Freud ? Eu am citit si stii la ce concluzie am ajuns ? Afla ca acest Freud a fost unul din cei mai mari impostori ai veacului XX, iti vor confirma acest lucru si toti doctorii crestini.
  Si ce ne sfatuieste „tatucul” Freud ? Sa mergem la pshiatru si sa-i spunem tot ce avem pe inima, totul dar absolut totul.Intelegi ? Sunt convins 100% ca acest impostor nu si-a pus niciodata, sufletul pe tava, nimanui, in intregime, vreau sa zic.
  …………………………………….
  Anatolie, taica, nu cumva esti psihiatru ?
  Stii ce le trebuie celor care dau legi in favoarea homosexualitatii ? Le trebuie unul ca tine si ca Anita Peterson, care sa le faca psihoterapie, deoarece au mare nevoie…
  Si iata ce le vei spune( celor care fac legile si celor care practica sodomia)in cursul acelor sedinte:
  1) – ca Dumnezeu a creat femeia pentru barbat
  2) – ca daca simt nevoia unui suflet caruia sa i se
  marturiseasca, sa dea o fuga la Sf.Biserica si
  sa vorbeasca despre problema lor cu un preot.
  3) – sa nu mai priveasca la televizor, deoarece li se
  baga imagini subliminale in acest sens….
  4) – ca sunt victime ale sistemului satanic, sistem
  care vor sa-i transforme din oameni cu
  ratiune si suflet in animale fara judecata
  sanatoasa, adica vor fi niste roboti care vor
  executa ordinele stapanilor lor, adica ordinele
  dusmanilor lui Hristos.
  5) – Mai arata-le ( dar dupa ce te documentezi bine)
  toate bolile trupesti si sufletesti de care vor
  avea parte daca nu opresc sodomia.
  6) – Aminteste-le ca Sodoma si Gomora nu este un
  basm, aceste cetati au existat si cand mania lui
  DUMNEZEU a trimis peste ele, din cer foc si
  pucioasa, au ars din temelii. Iar daca nu te vor
  crede, sfatuieste-i sa ia avionul si sa dea o
  fuga pana la Marea Moarta si sa se convinga….
  de atunci n-a mai trait nici o vietuitoare in
  aceasta Mare, Moarta pentru totdeauna…..
  7) – Vorbeste-le mult de Dumnezeu si spune-le ca
  Dumnezeu este Bun si ca asteapta, ca ei sa se
  intoarca la EL, si sa fie vii.
  ………………………………………….
  Unii pshiatri mai indica pentru vindecarea sodomitilor si a celor care dau legi in favoarea lor, urmatoarea metoda :
  Trezirea la orele 4(patru) dimineata, plecarea la muncile campului( fara a lua micul dejun), si inceperea lucrului, adica sapat, semanat, plivit, etc. si aceasta intr-un ritm sustinut, cum era la comunisti, apoi pe la orele 13-14 o mica pauza de masa ( unde se va servi fasole, mamaliga rece, ceapa, apa si aer, mult aer, la discretie), dupa aceea se va relua munca in arsita verii si asa pana seara. La orele 20, plecarea spre casa, pe jos, nu in caruta, cativa km pe jos face bine pentru pastrarea sanatatii, mai ales dupa o munca fizica de 15-16 ore. Ca salariu vor primi 1 euro/zi de munca ( sa fii generos cu ei!), stii sub comunisti taranii erau platiti 1 leu/zi de munca, iar pensia unui taran roman este, in zilele noastre, de 22 euro/luna( cam mult, ce zici ?).
  Anatolie, taica, te asigur, ca daca vei aplica aceasta metoda cel putin o luna de zile ( zi dupa zi), se vor vindeca si sodomitii si cei care fac legi in favoarea lor si sper si tu……si Anita….si altii ca voi….

 65. terente spune:

  Doamne ajuta,
  Ptr. cei care mai au dubii daca sodomitii sunt normali va invit sa intrati pe siteul Altermedia(versiunea romana) si sa vedeti imaginile DEZGUSTATOARE cu acesti sodomiti!Va avertizez ca sunt ORIBILE9N-AM CUVINTE!)
  PS: sunt imagini de la o parada „homo” diN SUA !DUPA VIZIONARE ASTEPT RASPUNSURILE DVS!

 66. mos gheorghe spune:

  @camelia
  Hristos a Inviat !
  Draga Camelia trebuie sa stii, ca Dnii Victor si George Roncea sunt ziaristi de exceptie ai Romaniei. Ei fac parte din cei care spun Adevarul, in toate privintele, Poporului Roman. Cinste lor pentru Lupta pe care o duc impotriva dusmanilor lui HRISTOS!
  Citeste spre edificare, articolul Dlui George Roncea
  „120 de ani de la uciderea lui Eminescu” si-mi vei da dreptate. Iti recomand, din toata inima, sa intri pe blog-urile dnilor Victor Roncea si George Roncea. Vei avea numai de castigat…
  Sa auzim numai de bine!

 67. Ina spune:

  In acelasi gand cu Vladp9, care vorbeste cu regret ca nu mai tineti conferinte.

  Ma bucura cartile. Cuvantul vorbit ajunge altfel la sufletele noastre.

  Iertare parinte

 68. Ina spune:

  CRISTIAN MOLDOVEANUL, il stim mai toti pe p Dorin si atacurile lui asupra a tot ce-i bun in ortodoxie.

  Tu insa l-ai atacat pe p Savatie folosind expresii care nu au legatura cu o activitate duhovniceasca. Mars sau prost e bine de spus unui parinte? E bine de spus cuiva?

  Sau nu ai gasit alte rime?

 69. Anatolie spune:

  Hristos a Inviat!
  D-le mos Gheorghe, cat despre mine, sunt licentiat si cu master in teologie, si acum fac master in psihoterapie. Psiahiatru nu sunt. Freid nu a vorbit despre modelul normal de evolutie a personalitatii, ci de modelul patologic, Da Vinci este unul dintre ele, sentimental a evoluat patologic, a ajuns homosexual pentru ca a fost urat si respins de altii. Frei demonstreaza asta. Pe Freid l-am atacat de cand ma stiu, cand am citit mai atent din ceea ce a scris, l-am criticat si mai tare, dar inca o data el nu vorbeste despre modelul normal de evolutie a personalitatii, ci de cel patologic. Cat despre „Sunt convins 100% ca acest impostor nu si-a pus niciodata, sufletul pe tava, nimanui, in intregime, vreau sa zic.” Subscriu, da tipul nu avut prieteni, si cand si-i facea, se despartea de ei ca se temea ca devine dependent emotional de ei. A fost un om rece care s-a despartit de lume, dar a inteles bine evolutia patologiei.
  Legi in favoarea homosexualitatii, oricum o sa si le scoata, daca ii „prigonim” o sa-si asume complexul de victima, o sa se considere martiri, eroi. Eu cand vad homosexuali mi se face scarba si-mi vine sa le dau pumni, asta imi este impulsul, dar aceasta o sa-i ajute? Sunt din Republica Moldova, noi cu homosexualii nu suntem toleranti deloc, dar apar si pe la noi.
  Cei care cresc la casa de copii, 85 la suta ajung sa comita delicte foarte grave, multi sunt vioalatori, criminali si pedofili, deoarece au cresecut intr-un mediu complet lipsit de afectiune, sunt inraiti, mergeti pe la casele de copii, si o sa vedeti in ce atmosfera emotionala cresc, cei care ii ingrijesc se simt solicitati emotional, copii aia asteapta afectiune umana, si ingrijitorii lor prefera sa imbrace masca racelii, vorbind statistic, copii au sanse sa ajunga mai normali intr-o famile gay decat la casa de copii, asta e trist, dar adevarat.
  Cat despre televizor si media, este ceva cu adevarat satanic, se rescrie constiinta umana.
  Despre munca campului. Mie unuia imi suna bine, dar na drepturile omului.

  Eu ma intreb ce atitudine ar avea Mantuitorul fata de hommosexuali? Sigur nu ar da cu pietre in ei.

 70. savatie spune:

  Anatolie,

  te salut. După felul în care scrii Freud (Freid), eşti basarabean. Deci te salut de două ori. Dar îţi pun şi două întrebări.
  1. Cine face acele statistici din care reiese că în familiile gay copiii au mai multe şanse la normalitate decît într-un azil? Eu cred că familii de homosexuali nu există, poate că doar cele care sînt predestinate reportajelor şi „statisticilor” de propagandă gay. Dacă citeşti puţin despre cuplurile homosexuale, ţi se pare că aceştia niciodată nu se ceartă, nu suferă de foame şi nici nu se îmbolnăvesc – sînt aşa, un fel de supra-oameni spre care tinde omenirea.

  2. Despre atitudinea Mîntuitorului. Sigur că nu ar arunca cu pietre, asta o ştim din Evanghelie. Dar cine a aruncat cu pietre în gay şi mai ales aici. De cînd cuvintele sînt pietre? Iar despre cuvinte, te asigur că Hristos i-a mustrat şi pe homosexuali şi pe desfrînaţi, osîndindu-i la iad. Hai să fim senini şi să vedem lucrurile aşa cum sînt. A vorbi împotriva homosexualilor nu înseamnă a le dori moartea, chiar dacă ei văd „nazişti” şi „fascişti” în orice om normal care le spune că ceea ce fac nu e bine.

 71. umbra spune:

  homosexualitatea este o dereglare hormonala si psihologica,care poate fi vindecata prin diverse tratamente problema e ca astia nu vor sa se vindece si mai mult vor sa-si impuna aceasta forma de anormalitate prin legi,daca ei se considera normali,pedofilii,zoofilii,necrofilii etc de ce nu ar fi??,fiind vorba tot de dereglari fizice si psihologice,deci limita normalitatii umane trebuie pusa clar.ps.In Biblie homosexualitatea este pacat de moarte si este condamnata de Dumnezeu de la primele capitole pana la ultimul.Faptul ca uni au fost”genii”nu scuza si nici nu acopera anormalitatea lor in aceasta privinta,asta daca se mai accepta in aceste timpuri termenii de normal/anormal.

 72. Anatolie spune:

  Sarut mana Parinte!
  Este foarte frumos ceea ce faceti, sa va ajute Dumnezeu in continuare.
  Nu sunt statistici valide stiintific in pinvinta famiilor gay, nu s-a creat inca o cercetare pertinenta in aceata privinta. Sunt niste studii, putine, cu lot mic si nepreprezentativ. In schimb sunt multe studii despre copii care au crescut in casele de copii, studii cu distanta in timp, foarte pertinente, corect elaborate, toate atesta in unanimitate: circa 85 la suta dintre copii crescuti in orfelinate comit delicte grave la varsta adulta.
  Da, daca citesti din sursele lor par a fi perfecti, vorbesc despre studii care incearca sa cerceteze fenomenul. Familii de homosexuali exista, si cuplurile lor au dinamica ce izvoraste din profulul psihologic al personalitatii lor, chiar am facut un curs la Psihopatologie Sociala, despre adoptia copiilor de catre cuplurile gay, am privit niste documentare despre cazuri reale despre copii crescuti de cupluri homosexuale. Copii acestia, din ce am observat eu, au ceva probleme, sunt cam nelamuriti, li se citeste pe fata un sentiment de nesiguranta. Dar daca cresteau la orfelinat, erau sa aiba si mai multe probleme, din doua rele, trebuie sa alegi. La inceputul cursului eram impotriva adoptiei, dar cecetand fenomenul si luaind in calcul toate variabilele, am fost de parererea ca din doua rele, trebuie so o alegi pe cea mai putina rea pentru copil.
  Gay supraoameni, sa fim seriosi, ei sunt blocati, dupa Freud in stadiu oral, varsta emotionala 3-4 ani. Sa fii barbat este ceva mai dificil. Presupune maturizare. Gay este un model pervertit de dezvoltare emotionala. Pana in anii 60 psihiatrii americanii, ii treceau la cei cu probleme psihice. Oricum majoritatea psihiatrilor si psihologilor ii considera devianti de la normalitate, si—i incadreaza in domeniul patologiei, nu psihice, ci emotionale.
  Da daca ar fi niste orfelinate mai umane, da copii ar avea mai multe sanse, studiile de care vorbesc sunt despre orfelinatele din SUA, din spusele colegilor de la Master am inteles ca in orfelinatele din Romania treburile stau ‚la fel, daca nu mai rau. Deci eu vorbesc despre orfelinatele reale ce exista in Romania, nu despre cele pe care noi le-am dori sa fie, copii sunt omorati emotional acolo. Cei care ii cresc se simt foarte solicitati, in loc sa le ofere afectiune ei devin foarte reci, imbraca un scut, copii cer dragoste si nu are cine sa le-o ofere. Aceasta se intapla in orfek’linatele obisnuite din Ramania, cele care sunt infiintate pe baza unor fundatii, sunt minunate, fac o treaba extraordinara.
  Afirmatia, ca un copil are mai multe sanse sa creasca normal intr-o familie gay, decat intr-un orfelinat, o fac dupa ce am cercetat un pic subiectul, pentru este foarte straniu sa afirm asta, chiar nefiresc, dar ciudat, acesta este adevarul, cel putin asa stau treburile in SUA
  A arunca cu pietre, am in vedere ca atacam homosexualii, si eu eram adeptul sa-i bat pana le suna pa in cap, dar asta nu ajuta. Astia chiar sufera, dezorganizare psiho-emotionala a lor nu este decat expresia indepartarii de la „chipul lui Dumnezeu”, ei sunt ca niste calculatoare su softurile virusate. Eu cand ii vad ma apuca scarba imi vine sa vars, dar na. Am cunoscut niste titpi cu orientare „alternativa”, unii dintre ei erau in varsta, in adancul sufletului lor sunt niste oameni foarte nefericiti, si retraiesc cu greu nefirescul existentei lor. Ai ataca pe ei este egal cu ai indeparta de la sansa de a reveni la normal. Ei isi asuma identitatea de victima, si proiecteaza asupra heterosexualilor toata ura lor, ura care creste si mai tare prapastia intre ei si normalitate. Incep sa idealizeze conditia lor. Cand incerci cuiva sa-i impui ceva acesta incepe sa te urasca. Cred ca cea mai corecta atitudine este sa le spui pe fata ce crezi despre ei fara ura, dar na ura este un mecanism de protectie prin care te separi de ceea ce nu-ti place, este de fapt si o forma de judecare a celuilat.
  A condamna pe cineva la iad, cred ca nu este treaba noastra.
  Dar ca unul dintre acesti homosexuali sa revina la normalitate trebuie sa fie motivat, caci are un drum lung de parcurs, daca ii judecam nu-i ajutam deloc. Ne imparte in doua tabere, si ei vad in ceilalti niste dusmani, nu oameni normali, cand cineva este atacat adopta o atitudine defensiva si incearca sa persevereze in ceea ce este, se identifica cu nebunia lui, o argumenteaza si incearca sa si-o apere.
  Homosexualitate apare si ca o consecinta a nefirescului soitatii in care traim. Fetele devin tot mai masculine, mai seducatoare, mai puternice, barbatii tot mai slabi. Unii nu se mai simt in siguranta cu femiile, acestea devin foarte manipulative, asi-si satisfac nevoia de afectivitate intr-un mod pervertit. Incerc sa inteleg terenul psihologic ce predispune la homosexualitate, si trist homosexualitatea o sa se raspandeasca.
  Deci nu stiu ce sa spun, sunt cam tulburat despre acest subiect. Homosexualii ce ies la parada sunt niste frustrati, nu putem sa-i punem pe toti in aceeasi oala, dar celui din poza i-as trage un pumn, pacat ca nu e la Odesa… Deci, sunt departe de dragostea crestina. Ca cel ce face studii in psihologie incerc sa-i inteleg, sunt totusi oameni cu probleme, ei sufera, dar pe de alta parte nu-i pot sa-i sufar. Asta simt si gandesc in acest moment.

  Daca doriti cateva studii despre gay. Mailul meu este tolinmail@yahoo.com
  Mult spor in toate Parinte, noi asteptam multe de la dumneavoastra.

 73. Anatolie spune:

  Ce parere aveti despre Parintele Александр Мень?
  http://www.alexandrmen.ru

 74. savatie spune:

  Anatolie,

  multumesc pentru raspuns si pentru aceasta discutie in general. Am studiat si eu putin problema homosexualitatii. Nu am huiduit niciodata un homosexual care a venit la spovedanie sau care a dorit sa vorbeasca cu mine. Site-ul fostilor homosexuali mi-a preluat doua articole despre sansele de recuperare ale homosexualilor. Le gasesti aici: http://www.homosexualitate.ro/credinta.html

 75. Donkeypapuas spune:

  @Anatolie
  Ştii şi dumneata foarte bine ce i-ar spune Hristos: SĂ NU MAI FACI!

 76. camelia n. spune:

  @Anatolie
  as dori sa-ti multumesc pentru cuvintele pe care le-ai spus aici,cuvinte calde,pline de intelegere,de iubire…crestina,chiar daca esti de alta parere.
  citeam mai deunazi ca numai atunci cand devenim transparenti pentru noi insine,abia atunci putem intelege si vedea ceea ce se intampla cu adevarat in sufletul celui de langa noi…
  Doamne,ajuta!

 77. sherlock_holmes spune:

  @ Anatolie,

  Se spune ca Sodoma si Gomora este preinchipuirea iadului…adica Domnul le-a aratat oamenilor unde or sa mearga daca nu se lasa de acest pacat…iar prin gura Sfintului Apostol Pavel a mai intarit ca acestia ( si multi altii ) nu vor intra in Imparatia Cerurilor….nu ca nu ar dori Dumnezeu,dar mai mare le-ar fi chinul,poate.

  Cum il roaga patriarhul Avraam pe Dumnezeu ?

  „Şi a mai zis Avraam: „Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: „Pentru cei zece nu o voi pierde”.

  Poti sa recitesti toata convorbirea intre Dumnezeu ( Iisus Hristos ) si Avraam,inaintea de distrugerea celor 2 cetati in Facerea cap 18.
  Cu fiecare izbinda a gay-ilor ( in sens negativ ) ne apropiem de vremea sfirsitului.Caci ce s-a intimplat atunci,se va intimpla si acum.
  Caci si dreptii din cetate ( lume ) se tot imputineaza,din nefericire …ar trebui acestia protejati de gay,in primul rind,daca invata din istorie.
  Mare bucurie in cer pentru orice pacatos care se intoarce ca sa fie viu….valabil si pentru mine,pr.piciorus,si anita ( oricine ar fi el )

 78. citizen tudor spune:

  Dragi homosexuali,

  Eu cred ca niciun om religios cu adevarat nu are ceva personal cu voi. Dispretul si ura nu tin de Dumnezeu. Mila, iertarea si intelegerea, da.

  Problema consta in POLITIZAREA acestei scaderi ale firii umane. Sunteti folositi, sunteti masa de manevra pentru alte interese de putere care, APARENT, va protejeaza.

  Asa cum prostituata se foloseste de slabiciunea sexuala a clientului ei pt. a-i lua banii, tot asa „domnii din umbra” care par sa va cante in struna, nu fac decat sa se folosesca de voi.

  Daca cineva va ataca, cred ca ataca nu atat pe homosexuali ca persoane in sine, cat masinatiunile care se realizeaza pe seama si cu sprijinul vostru.

  Cititi va rog, si nu doar voi ci si cei ce va lapideaza verbal, link-ul oferit de catre Pr. Savatie:
  http://www.homosexualitate.ro/marturii.html

  Cand cineva se angajeaza pe drumul sfinteniei, se leapada nu doar de homosexualitate, ci chiar de sexualitatea sa exacerbata, fie ea si heterosexuala, pentru a mistui totul in adoratia lui Dumnezeu.

  Dumnezeu este bun si rabdator cu fiecare dintre noi.
  Cine il cauta sincer pe Dumnezeu, va afla si singur raspunsul in inima sa ce e bine sa urmeze.

  Eu unul nu sunt mai vrednic decat voi in fata lui Dumnezeu. Nu m-am nascut inca a doua oara. Atat pot sa va spun, din ce imi spun si mie: nu va invechiti in rautati ca Dumnezeu nu ne-a creat pt. placeri minore, ci pentru desfatare totala in Fiinta Lui.

 79. George Ionut Trif spune:

  Părinte, de lucrurile importante [ http://greenblog.descopera.ro/2009/05/27/romani-tineti-doliu-in-farfurie…/ ] ce spuneți?

 80. Marina spune:

  Nu prea am inteles mesajul cu cartile mici. Nu stiu ce specie de teologie trebuie sa scrie pr Savatie. Practic nu m-am prins ce vra sa zica textul…

  Totusi cugetari mi-a starnit- desi putine intersectii am avut cu parintele: o conferinta de la Constanta de pe Crestin ortodox, cartea cu viata parintelui Selafiil, si cateva comentarii pe blogul sau.
  Celelalte carti(mici)se afla necitite/citite partial pe raft…
  Mi-e drag fostul postmodern.In ficare zi, de pot, ii dau un gand in Domnul. Pentru ca el-adica sfsa-e viu, face si invata. Si Cineva spune despre unul ca acesta -independent de criteriile dupa care ne place noua sa clasificam-ca la El, Acolo, Undeva, il va socoti mare.

  Nu ma atinge in gandire trecutul/sugestiile referitoare la viata parintelui. De fapt nici nu era viata sfsale ci a mea, a firii mele, pusa intr-o anumita situatie. Am un baiat ceva mai tanar decat parintele si ar fi mare bucurie daca si copilul meu ar trai acest tip de schimbare a mintii.

  Eu am trait, gandit ca Anita, caci provin din familie atee. O inteleg. Ii inteleg pe toti.

  Ma minunez ce mare dar este credinta. Adica eu, un vierme, sa inteleg situatiile lumii, din punctul de vedere al lui Dumnezeu.

  In cazuri oarecum similare VALERIU GAFENCU la Targu-Ocna organiza grupuri de rugaciune pentru schimbarea mintii cate unui coleg de temnita. Mi-a spus un participant la actiuni. Spuneau toti un nr de „Psalmul 50” o perioada. A dat rezultate.
  Eu nu am stofa de leader…

 81. In cazul respectivului h.. nu e nicio contradictie in termeni. In cazul Patrarhului Daniel, este…

 82. aurelian spune:

  Pe pr Piciorus il cunosc.Pozitia lui fata de parintele Savatie are la baza invidia lui. Ar vrea pr. Piciorus sa fie la fel de cunoscut, dar e departe ca inteligenta si dar de par Savatie. Cand va scrie macar pe jumatate din ce i-a apărut par. Savatie, atunci sa mai vorbeasca. Pana atunci silence!!!!!!!!!
  Nu e cazul sa dea sfaturi sau sa atace fara rost. Mai bine sa stea in banca lui.

 83. metanoia spune:

  E prima oara cand am deschis aceasta pagina si imi dau seama ca intr-adevar cei care gandesc credinta complica foarte mult lucrurile, si reusesc sa transforme scrierile unui calugar si chiar personalitatea lui intr-un camp de lupta. Imi dau seama ca nivelul dvs de cultura e mai ridicat decat al meu, si nu doresc sa intru intr-o polemica dar cred ca trebuie sa respectam punctul de vedere al parintelui Savatie si sa nu il disecam pe dansul pentru opinia pe care o are, si nici chiar unii pe altii pentru ca ii luam apararea sau nu.Nu spun ca eu traiesc credinta mai mult decat altii dar as vrea sa va invit sa o traim mai mult decat o gandim. Si atunci vom judeca pe altii mai putin. Ganditi-va ca poate parintele scrie toate acestea in linistea unei chilii, intr-o manastire; daca ati fi in camera sa si l-ati urmari scriind ati indrazni sa il bateti pe umar si sa ii replicati rautacios cele pe care le scrieti aici?! Sau daca ati fi toti cei care va contraziceti aici, intr-un asemenea cadru ati tulbura linistea de acolo cu asemenea probleme?! Asa trebuie, din punctul meu de vedere, sa traim ortodoxia: ca si cand ne aflam in camara linistita a unei manastiri si tot ce am face acolo sa facem oriunde suntem.

 84. tnk spune:

  hai sa omoram toti homosexualii, hai sa ii exterminam, ce rost au ei pe pamant daca nu sunt in stare sa isi bata joc de o femeie asa cum fac baietasii de cartier sau lucratorii de pe santiere cand mai traverseaza una, hai sa le aratam noi ca heterosexualii sunt adevaratii oameni cinstiti, buni, intregi la minte, corecti si toate apelativele frumoase pe care le mai vreti voi. hai sa ramanem indoctrinati cu gandirea ceausista!!!
  da sunt gay, nu, nu am cum sa ma schimb, nu, nu am probleme psihice, nu, nu ma atrage o femeie, nu, nu urasc heterosexualii, nu, nu ma consider o lepra a societatii, da, am aceleasi drepturi ca oricine din tara asta de rahat, NU, NU IMI E RUSINE CA SUNT ASA. stiti de ce? pentru ca fata de majoritatea heterosexualilor, ma consider special dintr-un anumit pct de vedere, vad lucrurile altfel, nu sunt superficial, am bun simt, sunt sensibil si puternic deopotriva, nu fac parte dintr-o turma ce se lasa condusa de parerea majoritatii si din cauza ochelarilor de cal gucci, nu vad alternativa!
  asa sunteti voi dragilor, majoritatea heterosexualilor si voi sunteti cei care in primul rand, aveti probleme in comportament.
  voi sunteti cei care aveti parere care mai de care mai vehemente despre gay, si uitati o chestiune de baza, suntem oameni ca voi! despre asta militeaza majoritatea homosexualilor care nu fac parte din „femeile” ce se afiseaza rujate si cu fuste scurte peste fundul paros, pe la parade gay! NU SUNTEM TOTI ASA< BA DIN CONTRA SUNTEM MULT MAI MULTI CU BUN SIMT, BARBATI, NEEFEMINATI, CU STUDII, CU JOBURI, CARIERE, suntem printre voi, suntem prietenii vostrii cei mai buni, colegi de serviciu, sefi, subalterni,suntem peste tot, si niciodata nu o sa vedeti un gay de genul asta ca va face rau, ca va afecteaza in vreun fel, sau ca are pretentii aberante de a se casatori religios sau de a avea copii.
  (imi cer scuze pt scrisul haotic probabil, scriu chestia asta la o ora tarzie si destul de obosit, indignat de atatea pareri violente despre gay in general)

 85. irismeister spune:

  Dragul meu, sunt medic, tratez pe oricine, nu urâsc pe nimeni, şi eu nu arunc piatra, apoi te pot primi în cabinet. Dar, te rog, nu amesteca lucrurile : noi nu facem din viciul nostru virtute, noi nu suntem exemple, nu facem noi legea Domnului !

  Violent este conceptul cu care tu vrei a impune viciul tău în societate, iar nu felul nostru de a fi noi înşine, ci ceea ce ai vrea tu. De-am putea naviga cu … în doua luntre, s-ar şti. Dar dacă a naviga e necesar, nu putem zice că scufundarea în care vrem să-i antrenăm pe alţii în mizeria căderii noastre este navigare !

  Cum mă pot lăuda eu, care nu pot sau nu vreau să fac copii, că “ bucuria ” excepţiei mele mizerabile trebuie să treacă la “ familii ” în care copiii să cheme “ mamă ” pe un “ tată ” care ar vrea ca şi copiii să-i urmeze, eventual “ iniţiindu-i ” ? Ai tu idee ce înseamnă să-ţi spună un copil “ tată ” ?

 86. ion spune:

  Sunt gay, am 24 ani si intr-un oarecare fel regret faptul. Dar nimeni nu m-a facut gay , nu a fost o dorinta a mea de a ajunge astfel, Dumnezeu a dorit sa ma nasc altfel…………..eu nu ma pot schimba deseori se intimpla sa iubesc pina la lacrimi……….e vorba de dragoste .nu de desfrinare………..sunt un tinar scriitor am deja 3 carti publicate.faptul caci sunt gay e ca o povara …..o cruce ce mi-a dat-o Dumnezeu a o duce. Cred in Dumnezeu……….El m-a creat…………..si si-a dorit sa fiu gay nu a fost dorinta mea ……..remediu de a ma reintoarce pe calea pe care VOItoti o numiti a fi ,,dreapta” pentru mine nu exista. Si nu cred caci Dumnezeu a-r fi atit de crud sa ma trimita in iad doar pentru faptul caci gresesc din ,,dragoste pina la lacrimi”. Ma va intelege doar cei care sunt de genul mei cei care se simt nenorociti ca si mine.

 87. Ana spune:

  @ ion
  Pentru ca tu crezi in Dumnezeu, ma opresc la ce ai scris referitor la starea pe care o ai in patima asta: „e vorba de dragoste, nu de desfrinare”.

  Ce inseamna pentru tine dragostea?

 88. Anton spune:

  Ortodoxeala lui Savatie Bastovoi si a altor ortodoxisti este jalnica.

  In ziua de azi, ea inseamna absenta totala de cultura. Acest Bastovoi care se proclama homofob este o rusine pentru toti.

  E ca si cum un om (de-al bisericii!) ar proclama ca uraste stangacii.

  Cititi fratilor si lucrari stiintifice!
  Nu e corect ca daca va doare burta sau inima mergeti la medic, dar va luati informatiile despre psihologie si psihiatyie de la ageamii fara cultura!

 89. Anton spune:

  Ma surprinde total faptul ca unele persoane de aici, ca „Irismeister” spun ca sunt medici.

  Am controlat cu grija informatiile existente si pe internet referitoare la orientarea homosexuala si am gasit interesant faptul ca persoanelor cu apucaturi ca ale acestei/acestui medic ascuns sunt date afara din functiile lor ce le-au detinut pe plan medical. In aceasta situatie este doctorul Niccolosi din San Francisco, la care apeleaza pentru fiii lor numai crestinii bogati. Multi tineri s-au sinucis dupa asa-zisul tratament de „reprogramare de la homosexualitate spre heterosexualitate”.

  Voi in ce secol sunteti aici si in ce tara traiti?
  In tarile musulmane? Numai acolo se mai gasesc mentalitati ca ale voastre.

 90. Anton spune:

  Va rog sa scrieti aici, pe langa ceea ce scrieti, si lucruri adevarate. De exemplu ca Asociatia Psihologilor Americani, Asociatia Psihiatrilor Americani , Asociatia Pedagogilor Americani etc etc si canadieni si francezi si germani, toate asociatiile cu caracter stiintific din lumea civilizata (nu din tarile musulmane) considera homosexualitatea drept o varianta a sexualitatii normale a carei terapie consta intr-un ajutor pentru autoacceptare. Mai mult, l-au acuzat pe Dr. Niccolosi care folosea asa-zisa terapie aversiva…de malpractice si i-au reziliat autorizatia de a mai practica psihiatria!

  Devreme ce si in antichitate era asa, si nici Platon, nici Socrate si nici Aristotel nu au fost bolnavi mintal pentru ca le placeau si tinerii, ci au fost oameni creativi, ati putea trage niste concuzii de aici.

  Eu sunt homosexual si de cand eram adolescent am mers la medici psihiatri si le-am spus: va rog schimbati-ma ca in societatea asta un homosexual nu poate trai din cauza urii celorlalti si mai ales a urii crestine (cand multi pretind ca ei practica „iubirea aproapelui”!).

  Tratamentele lor au fost de-a dreptul infame (am scris despre ele si voi mai scrie!) iar concluzia mea a fost ca trebuie sa caut solutia in cultura, ca medicii romani sunt total ageamii.

  Primul medic m-a intrebat „ce citesti” si i-am spus ca citeam piesele lui Eugene Ionesco. El mi-a raspuns: vezi, nu citi rahaturi scrise de jidani. De atunci nu am mai acceptat sa citesc biblia, ca doar e scrisa de „jidani” (precizez ca eu nu sunt antisemit). Altul mi-a fixat o intalnire cu o asistenta a lui si asa mai departe. Am inteles ca medicii din scoala romaneasca sunt rau de tot pe dinafara si chiar sunt decis sa dau numele exacte ale acestor medici. Dar vreau sa stiu si eu numele exact al persoanei medicale care semneaza aici.Numele adevarat va este Iris Meister? Unde practicati psihiatria, la ce spital? Ati folosit „Terapia aversiva” cum o practica Niccolosi? Adica cu vomitive si induceri de suferinta unui barbat cand i se arata poze de tineri atragatori (sau de alti barbati) si injectii cu excitante si testosteron cand li se arata pornografie cu femei? Ce rezultate ati obtinut?

  E bine de stiut, ca in SUA asa ceva este considerat pseudostiinta periculoasa, care ii face pe multi homosexuali sa se sinucida. Practicati tratamentele la toate varstele? Si la 16 si la 70?

  Sau v-ati axat numai pe grupuri unde stiti ca exista si un grad de bisexualitate de la inceput?

 91. Anton spune:

  Si va mai rog ceva: exista si heterosexuali care se dezbraca si scot limba. Dar eu sunt un om foarte serios, de fapt sunt seful uneui laborator cu caracter stiintific.

  Consider o marlanie faptul ca dvs ma reprezentati pe mine cu aspectul acestui tinerel ce scoate limba si care nici nu stie pe ce lume traieste. De ce mintiti prin reprezentare? 99% din homosexualii pe care ii cunosc nici nu merg la parazi; acolo merg de fapt mai mult tineri si foarte tineri, nu neaparat gay.

 92. Anton spune:

  Am citit ce ne ofera dl Savatie. In doua randuri imi voi spune parerea: faptul ca dl Savatie se proclama homofob este foarte rau. E ca si cum ar proclama sus si tare ca iubeste dreptacii dar uraste stangacii.

  Filozofia voastra este facatoare de rau si de nenorociri.
  Nu inteleg ce exeprienta personala l-a facut homofob pe acest om, Bastovoi. Pentru ca exista si acum un numar mare de homosexuali in societate care trebuie sa se ascunda de homofobi.

  Si cum pretinde dl Savatie Bastavoi ca nu e vorba de ura aici?
  Eu vad numai ura din partea cuiva care se si proclama plin de ura.

 93. Anton spune:

  Citizen Tudor spune ca el crede ca nici un om religios nu are ceva cu noi. Si da vina pe politizarea subiectului.

  Dar ce inseamna politica? Cu ce se ocupa ea? Cu distribuirea puterilor si drepturilor in societate.

  Adevarul este ca tot o masura politica a fost eliminarea dintr-o data a homosexualilor din societatea greco-romana din cauza unor legi israelite, vechi. Va recomand sa vedeti ce a facut un scelerat ortodox facut sfant, numit Justinian.

  El si cu nevasta sa Teodora, fosta prostituata, au stabilit un cod de legi, dintre care Novela 102 cerea ca homosexualilor sa li se smulga organele genitale cu fierul rosu, apoi sa fie torturati pana la moarte, apoi arsi si cenusa lor sa fie arunca in latrine. Am impresia ca acest tartament denota mult mai mult decat ura: denota chiar boala mintala a autorilor. Sigur ca criminalul Justinian putea inventa ca asa i-a spus dumnezeu sa faca.

  Deci vedeti dvs ca acei care spun ca poltica trebuie eliminata, spun in realitate ca homosexualii trebuie sa ramana pe veci umiliti.

  Nu stiu de ce nu se reevaluaza sfintirea imparatului Constantin care si-a ucis si copilul si si-a fiert nevasta, amanand botezul crestin pentru a fi iertat, dar si criminalul de Justinian.

  Oare nu vrem noi curatie morala si corectitudine, chiar cand acestea lipsesc?

  As vrea sa stiu daca afland aceste lucruri confirmate de istorici, nu va schimbati opiniile in bine?

 94. penelopa spune:

  nimeni nu poate minti pe toata lumea, atunci cand singur denota ceea ce reprezinta! nu poate fi si, alb si negru. e o logica simpla… iar afirmatiile pe care le dati, referitor la datele istorice, v-ar trebui probabil o viata pt a scrie de exemplu o carte care sa va cuprinda „adevarul”, dupa ce va documentati din toate sursele existente pe aceasta planeta… dar pt asta ar trebui sa aveti dvs un minim discernamant, pt a putea pune cap la cap „dovezile”. si de-abia apoi va trebui sa convingeti pe toata lumea… de cate vieti credeti ca ati avea nevoie?.. 😉

 95. viorica spune:

  @Anton
  Unde-i minciuna? Nu-si spun gay cei care isi arata goliciunea si maruntaiele pe strada ? Si care este mirlania ? Cum dintre cei 99% din homosexualii pe care ii cunoasteti nici unul nu s-a revoltat impotriva celor care „falsifica” adevarata imagine gay – de oameni seriosi? Asta nu va indigneaza? De ce nu dezaprobati pe fata aceste manifestari ?
  Cum vedeti manifestarea urii crestinilor – tulburati de imaginea care de altfel nici dumitale nu convine – si nu va arde obrazul batjocora celor care cer tratament special in numele vostru si pentru voi.
  Traiti cum vreti! Va pare deplasat sa avem si noi libertatea de a alege ?
  Stiti cum este ? o piatra colturoasa sau ciudata nu starneste resentimente ca este asa cum este, dar ajunsa in pantof cind mergi – mi-e teama ca, si pretioasa fiind, repede ai vrea s-o departezi.
  Oare cu ce probeaza toate „asociatiile cu caracter stiintific din lumea civilizata” care v-au facut sa credeti ca homosexualitatea este o varianta a sexualitatii normale a carei terapie(…)” – asa cum este aspirina cea pentru cardiaci fata de cea obisnuita; diferenta este ca normalitatea, adica cea ce este in firea lucrurilor, nu are nevoie de terapie…Nu este limpede ca vi se alimenteaza suferinta ? Nu vedeti cine va confisca viata? prin frica de suferinta a trupului este tinut omul in intuneric, lipsindu-se singur de a fi liber.

 96. Dan Waniek spune:

  Fratilor,

  Crestinul dreptcredincios si drepslavitor nu uraste pe nimeni, ci uraste pacatul.

  Domnul, Dumnezeul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos S-a suit pe Sfânta Cruce ca sa ne ia pacatele noastre cu El, si noi sa fim liberi cu El.

  Omul nu poate fi liber prin pacat, ci prin ura fata de pacatul lui.

  A fi pederast nu e o alegere sau un stil, nu e o boala din nastere, ci e o boala dobandita prin ratacire, si un mare pacat, singurul pentru care Domnul a distrus doua orase intregi.

  Balmajind aici cuvinte in chip de argumente voi va legati de parintele Savatie, singurul care a avut curajul sa scrie ca se simte destul de intinat ca sa atinga aceste pricini cu sodomiti.

  Aici la sfintia sa pe blog gasiti voi cu cale sa va puneti pacatele la vedere ?

  Dar parintelenostru este in Duh cu toti marii duhovnici ai neamului. El nu arunca piatra.

  Deci taca-va o data fleanca cea stricata !

  Veniti la Domnul care S-a smerit atata facandu-Se om, ca noi sa fim un pic ca El.

  Credeti voi oare ca puteti sa fiti un pic cu Facatorul Cerului si al Pamantului, vazutelor toate si nevazutelor, ramanand in tina si in mocirla trupurilor ?

  Cabinetul Sfântului Andrei trateaza aceasta boala care nu este fara leac, si in mare, nesfarsita mila a lui, Domnul vindeca.

 97. m.g. spune:

  Anton,

  cred ca acei homofobi de care pretindeti ca trebuie sa se ascunda homosexualii sunt aceiasi de care ar face bine sa se ascunda si heterosexualii, de care, de fapt, ar fi bine sa ne ascudem intr-o oarecare masura toti, indiferent de „orientarea sexuala”.

  Acesti oameni, care va sperie si va terorizeaza in asa hal, sunt probabil clienti fideli ai stadioanelor si amatori ai luptelor crancene pentru echipa favorita (foarte probabil sa fie vorba de FC Dinamo 🙂

  Dumneavoastra va aratati extrem de revoltat ca vi se asociaza „imaginea” cu acest tinerel obraznic ce scoate limba, dar nu aveti nici o retinere in a tuna si fulgera impotriva „urii crestine” si a-i arunca pe crestini in aceiasi oala cu acesti capcauni-homofobi de frica carora stati ascuns in casa ori in laboratorul cu caracter stiintific (cu ce se ocupa mai exact acest laborator ? daca aveti bunavointa sa raspundeti, eram doar curios).

  Nu in ultimul rand, inainte de a-l considera pe Parintele Savatie atat de lipsit de cultura, n-ar strica sa-i cititi „CV-ul”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: