Apel de solidarizare cu Sergiu Voloc

Forul Anticomunist din Moldova face un apel către mass-media din ţară şi străinătate pentru mediatizarea cazului actorului Sergiu Voloc arestat şi torturat prin înfometare şi folosirea ventilatoarelor reci în Izolatorul Comisariatului General de Poliţie din oraşul Chişinău, situat pe strada Tighina nr. 6.

voloca tatarasti копия

Forul Anticomunist din Moldova, care a ţinut legătura permanentă cu Sergiu Voloc pe toată durata dintre 7 aprilie şi 3 mai 2009 (în ziua arestării sale), poate confirma că acesta a fost sunat de mai multe ori de persoane care se recomandau drept poliţişti şi-l ameninţau cu bătaia. Avem toate dovezile că Sergiu Voloc a fost urmărit de organele Securităţii şi Poliţiei moldoveneşti, urmărire care s-a prelungit şi după pronunţarea amnistierii şi încetării urmăririi penale a tuturor celor implicaţi în protestele din 7-9 aprilie.

În urma tratamentului inuman aplicat de colaboratorii Comisariatului General de Poliţie din Chişinău situat pe strada Tighina nr. 6, Sergiu Voloc a fost silit să facă o declaraţie în care îşi exprima recunoştinţa faţă de Vladimir Voronin pentru amnistierea sa, recunoscîndu-şi totodată vina şi exprimîndu-şi regretul pentru participarea la protestele din 7 aprilie. Declaraţia lui Sergiu Voloc a fost filmată ca material operativ de colaboratorii Securităţii moldoveneşti şi servită postului de televiziune NIT, fiind difuzată în cadrul unui reportaj grotesc, care îl laudă pe Voronin şi incriminează opoziţia.

Ca urmare a celor întîmplate, Sergiu Voloc a suferit o cădere psihică, lesne de înţeles, avînd nevoie de îngrijire medicală.

Contactat de Forul Anticomunist din Moldova, actorul Sergiu Voloc a declarat că va da în judecată statul Republica Moldova pentru tratamentul la care a fost supus. De asemenea, actorul şi-a exprimat regretul că nu poate onora premiera filmului “Bingo” (numele eroului principal, jucat de Sergiu Voloc) turnat în Rotterdam. Regizorul filmului, Timur Ismailov, l-a contactat telefonic pe Sergiu Voloc, exprimîndu-şi îngrijorarea pentru situaţia în care se află şi promiţînd că va face demersuri pentru a-l aduce, alături de toţi ceilalţi actori implicaţi, la premiera filmului (preconizată pentru luna iunie, la Amsterdam).

12 mai 2009

Reclame

5 Responses to Apel de solidarizare cu Sergiu Voloc

 1. Mihai spune:

  Revista Tiuk! – http://www.tiuk.reea.net
  îl susţine sută la sută pe actorul Sergiu Voloc, Sergiu, sîntem solidari cu tine

 2. Adelia spune:

  Orice roman sustine un alt roman in aceasta circumstanta.Suntem alaturi de tine.Doamne-ajuta!

 3. platon spune:

  suntem alături de sergiu voloc şi împotriva tuturor celor care vor să distrugă credinţa şi să instaureze teroarea şi dictatura.

 4. clao2alpes spune:

  Sergiu Voloc e in primul rand OM si trebue trata in conditii umane!
  Sergiu Voloc e un tanar actor care are viata inainte si trebuie sustinut de toata lumea care iubeste cultura.
  Sergiu Voloc ganeste, vorbeste, simte si traeste romaneste…de asta Romania il sustine…cu RESPECT!

 5. daniela spune:

  am intrat la sectiunea asta si mi-am adus aminte de articol.dar cand am vazut data…de mult n-am mai avut o veste buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: