Voronin a căzut, iar poliţia e în panică

scutieri-batuti1Zilele trecute mi-am revăzut un vechi şi bun prieten, fost membru al detaşamentului cu destinaţie specială Fulger. Unul din cei trei sute de la început, nu din cei aduşi de Papuc (omul condamnat la 10 ani de puşcărie şi făcut ca prin minune ministru de interne).

Vreau să împărtăşesc opinia unui expert în risipirea gloatei în cazurile dezordinilor în masă despre bătăile de la Chişinău dintre civili şi poliţişti.

Împotriva zvonurilor pe care le pompează SIS-ul, poliţia moldovenească este la pămînt. Poliţiştii au fost pur şi simplu bătuţi de mulţime, graţie proastei pregătiri. Tinerii aceia care fugeau plîngînd cu căştile în mînă n-au fost instruiţi să facă altceva decît să ceară bani de la marii şi micii întreprinzători. Nu ştiu să folosească scuturile, iar pe de asupra erau echipaţi cu căşti de pompieri care pot fi uşor sparte.

Au venit pe rînd mai multe detaşamente care rivalizează între ele în faţa lui Voronin. I-aţi văzut filmaţi pe comandanţii cu chipiuri sovietice care gesticulau în faţa scutierilor care se buluceau ca oile unul în altul. Ei, fiecare din aceşti comandanţi dorea ca el să risipească mulţimea pentru a fi mîngîiat de mîna părintească a lui Voronin.

În timp ce detaşamentele de tineri mascaţi cu scuturi şi căşti de pompieri luau bătaie, cei din Fulger (care oricum nu mai sînt cine au fost), stăteau deoparte pentru că nu aveau ordin să acţioneze (erau alţii care voiau să o facă pe eroii). Iar cînd mulţimea s-a aprins la văzul scutierilor risipiţi, era tîrziu să-i mai intimidezi cu metodele admise de lege. Ceea ce i-ar mai fi putut opri erau doar blindatele sau poate electroadele care se vîră în ochii protestatarilor prin găurile scuturilor (o metodă moscovită care se învaţă la instructajul special).

Colaboratorii de elită a trupelor de intervenţie specială au demisionat din cauza lui Papuc şi acum lucrează paznici la bănci şi hoteluri sau îşi cîştigă altfel existenţa. După eşecul din 7 aprilie, mulţi dintre ei au fost contactaţi, propunîndu-li-se reîntoarcerea în poliţie. Nu ştim cîţi dintre ei vor accepta oferta, deoarece toţi cei mai buni sînt adepţi ai generalului Anatol Gămurari, cel care l-a înfruntat pe faţă pe Voronin. Reacţia prietenului meu la propunerea primită a fost: „De ce să risc să iau o piatră în cap pentru un prost ca Voronin? Eu am intrat în poliţie ca să-mi apăr ţara, nu ca să bat oamenii pe stradă”.

Deocamdată, mulţi dintre cei mai buni poliţişti sînt civili şi nu doresc să colaboreze cu Voronin. E foarte posibil ca în mulţime să fi fost unii dintre ei, ceea ce ar explica mobilizarea ordonată a grupurilor de civili care au arătat o tactică mai bună decît cea a scutierilor.

Prin urmare, Voronin a căzut, iar poliţia e în panică. Pentru a camufla acest adevăr ruşinos, piariştii regimului au dat zvonul că tot ce s-a întîmplat în 7 aprilie a decurs conform scenariului comunist. Cu toate acestea, brava poliţie moldovenească şi-a dublat în aceste zile angajaţii, umplîndu-se de te miri cine. Iar noaptea, într-o curte oarecare din Chişinău, tinereii se ascund sub scuturi, iar alţii, îmbrăcaţi în civil, îi bat cu pietre şi sar pe ei pentru a-i transforma din pompieri în trupe de comando.

Vedeţi şi comentariile la acest articol din Ziarul de Gardă

Reclame

14 Responses to Voronin a căzut, iar poliţia e în panică

 1. iustina spune:

  Daca inca nu a cazut, va cadea si Voronin. Si va fi un pic mai grav de fundul lui, decat de al fostului dictator al tarii in care traim, noi cei care suntem viitorul celor din Moldova. Viitor in sensul ca lucrurile se intampla, in profunzime, dupa acelasi tipar ca revolutia din ’89.
  Pacat de tinerii si toti cei care mor pe sub, sau pe dupa garduri… Si la noi s-au jertfit atatia tineri, in inchisori si in timpul rafalelor de gloante din decembrie. Insa nu pentru cei care astazi pasesc pe strazile Bucurestiului, fara trecut.
  Daca ne-am fi canonizat si noi sfintii inchisorilor, poate ar fi fost evitata sau macar diminuata tragedia care se petrece acum cu romanii de peste Prut… „Corectitudinea politica” lasa de dorit, se vede doar.

 2. Ion spune:

  Bunule Dumnezeu si Maicuta Domnului ai grija de fratii nostri din Moldova. Nu ne lasa, asculta-ne ruga.

 3. ANDREI spune:

  Parerea mea ca incapacitatea din atatc s-a schimbat in schilodirea tinerilor.
  Parinte, cred ca vi s-a spus ce au patit tinerii. Eu am pe cineva apropiat si se pare ca avem un nou precedent de comunism.
  Este cea mai jalnica incapacitate de a conduce un popor

 4. ANDREI spune:

  Adica manifestare a incapacitatii

 5. Eugen spune:

  Parinte Savatie, nu am fost si nadajduiesc ca nu voi fi un partizan al comunismului. Spun asta din capul locului ca sa se inteleaga mai clar ceea ce doresc sa transmit.
  Ma intreb insa…, daca Voronin o sa cada…. si ii doresc sa nu mai stea mult pe acolo…, ce anume o sa puna tinerii moldoveni in loc… Tare imi este teama ca mizeria de la noi si de aiurea ii va afunda si pe ei.., iar falsa libertate va fi cu atat mai dura…, dvs. care ati scris romanul „Audienta la un demon mut” probabil ca intelegeti la ce ma refer…, si spun asta fara sa ma gandesc la teoria conspiratiei…Nadajduiesc ca pe viitor tinerii moldoveni de buna credinta sa nu creada ca atunci… cu Voronin era mai bine! Si sa nadajduim ca ma insel cand gandesc asa…

 6. Victor Roncea spune:

  Hmm. Interesant…

 7. […] Voronin a căzut, iar poliţia e în panică Zilele trecute mi-am revăzut un vechi şi bun prieten, fost membru al detaşamentului cu destinaţie specială Fulger. […] […]

 8. Max spune:

  Nimic nu ma mai mira ce se întâmpla în tară…si în fiecare zi tot aflu noi episoade din viata ei cu un personaj roșu, tov.Voronin care privatizează bucata asta de pământ.

 9. xenia spune:

  Eugen…in ultima postare,”Generatia castrata”,Parintele Savatie(sa va dea Dumnezeu sanatate si putere),a atins cum nu se poate mai clar si adevarat acest subiect.
  „Comunismul este un regim criminal care dărîmă tot ce e uman şi tot ce e Dumnezeiesc, punînd în loc frica şi trădarea care sînt satanice.
  De aceea, problema care se pune nu este renumerarea voturilor şi nici măcar anticipatele, ci scoaterea comunismului în afara legii. Comuniştii nu au dreptul să participe la alegeri, deoarece sînt o grupare ilegală.”
  Cred ca acum ti-e mult mai clar,Eugen.
  Ce vor pune in loc?!…Dumnezeu sa le dea taria sa lupte in continuare pt.Adevar.Sa ne rugam cu totii pt.asta.
  Doamne ajuta!

 10. proromania spune:

  sos pt Basarabia UNIRE FRATI ROMANI

 11. OM spune:

  Pacat ca s-a lovit in tineri si de aceia s-au distrus vieti si schimbat destine….
  Parintele Savatie a atins cum nu se poate mai clar si adevarat acest subiect.
  “Comunismul este un regim criminal care dărîmă tot ce e uman şi tot ce e Dumnezeiesc, punînd în loc frica şi trădarea care sînt satanice.
  De aceea, problema care se pune nu este renumerarea voturilor şi nici măcar anticipatele, ci scoaterea comunismului în afara legii. Comuniştii nu au dreptul să participe la alegeri, deoarece sînt o grupare ilegală.”

 12. rezina spune:

  iata ca sa scurs un an de atunci dar ei ( comunistii ) inca sunt in politica si nimic nui poate dobori –
  dar poate sa mai asteptam un pic cind vor muri cei batrini care ii sustin ( batrinii care cred ca cu comunistii vor trai mai bine ) naivii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: