Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri

dovada-crimei-in-cazul-valeriu-boboc-basarabia-chisinau-regimul-voronin
Precum Sfîntul Nicolae a dărîmat idolii păgînătăţii, tot aşa tinerii de la Chişinău au darîmat şi ars idolii comunismului!

„nimic să nu faci bărbaţilor acestora, că nevinovaţi sunt spre tăiere;” – acatist Sf. Nicolae

Fraţi creştin-ortodocşi vă rog să nu cădeti in amăgirea de a-i învinovăţi pe martirii care au incendiat Parlamentul şi Preşedinţia Republicii Moldova, deoarece ei nu au făcut decît să lovească în nişte obiecte devenite simboluri ale comunismului, tot aşa precum Sfîntul Apostol Pavel, Sfîntul Nicolae şi alţi sfinţi de-a lungul istoriei au dărîmat în rîvna lor idolii păgînătăţii.

Moldovenii bătuţi de comunişti şi trădaţi de opoziţie sînt martiri!

Veţi spune că a fost o naivitate din partea l0r. Şi eu vă voi încuviinţa: Da, au fost naivi şi sinceri ca toţi martirii! Dar prin aceştia grăieşte Dumnezeu. Să ne coborîm în iad împreună cu ei ca să înviem împreună cu ei!

33 Responses to Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri

 1. Momarlanul spune:

  Parinte, iertata sa-mi fie intrebarea, dar martiri nu sunt cei care mor pentru credinta, pentru cuvantul lui Dumnezeu? Or acesta, cu tot respectul pentru soarta lui, a iesit in strada pentru ca se saturase de un anumit regim politic. Consider lupta moldovenilor dreapta, dar impresia mea e ca aceasta lupta e motivata de saracie si samavolniciile puterii, nu de ateismul comunistilor sau de o eventuala prigonire a crestinilor de catre acestia.
  Dumnezeu sa-l ierte, ca a murit nevinovat.

 2. Ovidiu spune:

  Bunul Dumnezeu sa le faca parte de cele vesnice! Sufletul lor sa se odihneasca cu cei drepti! Dreptatea pe care au incercat sa o scoata la lumina le-a fost fatala, datorita unor oameni care cu greu pot fi numiti asa..E Marea Saptamana a Patimilor Mantuitorului nostru Iisus Hristos, sa fim alaturi, macar cu sufletul si gandul nostru de fratii de peste Prut. Doamne ajuta.

 3. Iuliana spune:

  De cand am vazut tragedia acestui tanar nu pot gandi altceva decat ca are aceeasi varsta cu baiatul meu si ca ar putea fi si el o victima a dictaturii mondiale ce se pregateste cu viteza nebuna. Nu e doar lupta romanilor din Moldova, ci si a noastra. Numai de-am intelege! Dumnezeu sa-l odihneasca!

 4. ovidiunacu spune:

  Părinte Savatie,

  am mare cinste la persoana sfinţiei voastre, pentru implicarea şi voiciunea de care daţi dovada adesea când e vorba de teme de interes creştin (cipurile, neomartirii comunişti, protestatarii din Chişinău, etc.). Nu pot decât să apreciez echilibrul discursul sfinţiei voastre in multe din aceste topicuri.

  De curând am observat o discrepanţă de ton pe blogul întreţinut de dumneavoastră. In timp ce in privinţa cipurilor aveţi un discurs moderat, nuanţat, ba chiar de o fermitate „cuminte”, lipsită de colţi, când abordaţi tema fierbinte a protestatarilor din Chişinău, vocea sfinţiei voastre devine incadescenta, aprinsă, radicală precum a unui profet şi neclintită în mărturisire. Lucru de înţeles dată fiind originile dumneavoastră basarabene, cât şi gravitatea situaţiei din Chişinău.
  Acum să-mi motivez commentul şi intervenţia pe blogul sfinţiei voastre.
  Din punctul meu de vedere, contextul actual din Basarabia este unul grav şi orice atitudine creştină faţă de protestatarii martirizaţi de comunişti este nu numai îndreptăţită, dar şi necesara. Alături de rugăciunea către Bunul Dumnezeu, Care poate reda libertatea unui popor asuprit şi ideologizat, a cărui fibră de rezistenţă iese acum la suprafaţă, fie şi prin sânge.
  Însă situaţia de aici din România (care în clipele acestea poate părea desuetă, ori cel puţin secundară), mă refer la restrângerile drepturilor omului (prin legea urmăririi telefoanelor şi internetului), la impunerea subversivă şi treptată a unui sistem total de supraveghere şi control al populaţiei (prin inserarea cipurilor în: paşapoarte, taloane de şofer, buletine -din 2011, si, poate nu aşa de târziu pe cât ne-am aştepta, implantarea lor in corpul uman) -evenimente îngrijorătoare ce creditează ideea unei instaurări pogresive, treptate a unui sistem totalitar de guvernare mondială. Cu începere din SUA şi…biata noastră Românie.
  Laşitatea „Sfântului” Sinod al B.O.R., inconştienţa şi/sau trădarea conştientă din partea guvernanţilor şi parlamentarilor, vocea singulară a Părintelui Iustin Pârvu, reprimarea prin ameninţări de caterisire (mă refere cu precădere la Mitropolia Ardealului -Sibiu)a preoţilor care ar vorbi despre cipuri, şi interzicerea oricăror discuţii pe acest subiect din partea preoţilor, mirenilor şi a teologilor – iată trista panoramă a unui popor pe marginea prăpastiei apostaziei. O turmă amorţită de păcatele ei, minţită de politicieni, abandonată de Biserica instituţională şi lipsită de anticorpii necesari în acest război nevăzut.
  Ce vi se pare mai grav, Părinte Savatie: sângele vărsat pe străzile Chişinăului pentru libertate (martiraj de care eu, personal, mă bucur căci văd tăria şi vitalitatea românilor de peste Prut, care nu s-a stins încă ci e mai vie ca în trecut) sau apostazia bine ticluită la nivel înalt şi acceptată cu inconştienţă de popor, pe partea ceastalaltă a Prutului? Aici nu curge sânge pe stradă, căci spiritele sunt adormite. Voci puţine, sporadice mai vestesc profetic prăpastia în care stă să cadă turma lui Hristos, abandonată de mai marii ei „păstori”…
  Daca sfinţia voastră optează pentru cea din urmă variantă (păstrând proporţiile, mutatis mutandis), atunci s-ar cuveni să aveţi o voce la fel de aprigă în a mărturisi Adevărul şi pentru creştinii dincoace de Prut, aflaţi, poate, în mai mare (dar invizibilă) strâmtorare decât cei basarabeni. Nuanţele, voalările, cuvintele iscusite sunt bune diplomaţilor, nu mărturisitorilor. Şi sunt bune pe timp de pace, nu în război.
  V-am scris nu ca sa vă mustru -Doamne fereşte!- ci dintr-o anumită tristeţe pentru ţara în care m-am născut, pentru Biserica din care fac parte şi pentru o asemenea pustiire duhovnicească de aici, ce opreşte mărturia păstorilor să fie cu putere, neînfricată şi martirică. Iar eu vă socotesc şi pe sfinţia voastră printre păstorii turmei lui Hristos, de la care se cere acum, fiecare după puterea lui, să dea „mărturia cea bună”, spre trezirea multor „adormiţi”.
  Să ne pogorâm şi în iadul României, Părinte Savatie! Care e mai adânc, mai incomod şi mai dificil de luminat.

 5. Vladimir B. spune:

  Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca pe acest tanar, caruia nu i-a fost dat sa se nasca intr-o lume mai buna!

  Dar mutandu-se la EL isi va gasi alinarea, mangaierea si cantarea ingereasca.

 6. […] Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri […]

 7. ionut micu din Bacau spune:

  Maicuta Domnului Cea Preasfanta sa-i acopere cu Sfantul Ei Acoperamant pe toti fratii nostri romani si Basarabia!

 8. Alexandra spune:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe noii mucenici.

  Oh Doamne au ajuns si la omoruri…atat de repede.

  Se pare ca toate statele si guvernele lumii de azi au ceva comun: vor sa-si vada cetatenii morti cu orice pret.
  Aici in Canada unde locuiesc de ceva ani, sunt scandaluri mari in legatura cu folosirea socurilor electrice de catre politie pentru imobilizarea cuiva care deranjeaza ordinea publica (a se citi cererea celor mai elementare drepturi). Fereasca Dumnezeu sa devii agitat intr-un aeroport ca te iau si te omoara spunand ca erai un potential pericol; cred ca in curand va trebui sa ne misca robotic, ca sa nu dam de banuit ca am face cine stie ce.
  Nu conteaza motivul, nu conteaza nici mijloacele, te vor mort, frumoasa democratie caci in moarte, toti suntem egali, ce-i drept. Numai ca nu-i tot una in rai sau in iad…asta guvernantii inca nu stiu….o vor afla…din pacate prea tarziu pentru ei.

 9. horia spune:

  ce relevanta au totusi pozitiile lui tismaneanu, mihaies sau duda in contextul actual?

 10. Tanar spune:

  Acest tanar frumos si inteligent, dintr-o familie crestina, frumoasa, de gospodari cu multa demnitate, era pasnic. El nu a aruncat cu pietre. Cu pietre au aruncat provocatorii si cei furiosi care s-au luat dupa primii. Parinte, faceti deosebire, intrati in amanuntele intamplarilor de la Chisinau.

 11. ilie spune:

  Eu m-am regasit bine si mi s-a parut buna atitudinea si tonul parintelui Savatie in aceste probleme. In problemele BOR sau din actuala Romanie a fost f clar, nu a fost diplomat in sensul de compromis facut neadevarului. Dar o autoritate rea, buna, slaba etc trebuie pina la urma respectata din pc de vedere al vietii obisnuite, mai ales daca autoritatea respectiva e bisericeasca. Trebuie sa ne intelegem neputinta oamenilor, mai ales ca si noi sintem cu mii de neputinte. Dar cind fratii noastri sint omoriti si oprimati sa mai pastram tonul „cumpatat”?!
  Noi putem sa aruncam cu oua stricate in prefectura sau dupa patriarh, luind cel mult niste suturi in fund pt asta. M-am cam saturat sa aud spunindu-se ca e mai rau in democratia asta decit in comunism. Nu e mai rau, e mai bine! De 100 de ori e mai bine! Se adevereste doar faptul ca greutatile ingaduite de Dumnezeu sint pt slabiciunile si binele nostru. Stam cu burta plina si cu ochi obositi de tv si ne plingem ca era mai bine dpdv duhovnicesc in comunism; aiurea. Eu vreu in rai, nu in iad!

 12. pop spune:

  Stimati domni,

  In Republica Moldova au loc incalcari grave ale drepturilor omului. Ca urmare a manifestatiilor de protest din data de 7 aprilie 2009, când sediile Parlamentului şi Preşedinţiei RM au fost devastate, politia a declansat un val de teroare si intimidare în masă a cetatenilor, in special a tinerilor, inclusiv minori. Sunt arestati atât participanti la devastare, cât şi manifestanti pasnici, dar si persoane care nu au participat la proteste inclusiv jurnalisti.

  Politia intervine in forta, rapeste persoane din strada, licee, universitati, camine studentesti, inclusiv din preajma bisericii (ex: cazul Alexandru Gritcu) dupa slujba de Paste (Pastele Catolic). Procedura de retinere nu este respectata. Cei arestati, sunt batuti cu cruzime, supusi unui tratament inuman si degradant. Sunt inregistrate cazuri de tortura, este atestat un caz de deces. Unele arestari nu sunt declarate. Pana in prezent sunt parinti care nu-si gasesc copiii si nu pot obtine informatii despre locul aflarii lor.

  Cei care au fost eliberaţi mărturisesc că cetăţenii reţinuţi sunt ţinuţi în condiţii mizerabile (15-20 de persoane in 10 mp), bătuţi cu bestialitate şi impuşi să semneze declaraţii false. Procesele de judecată au loc direct în comisariatele de politie, fără drept la apărare sau asigurat sumar. Accesul în locurile de detentie este ingradit in totalitate, inclusiv pentru avocati sau pentru organizatii de protecţie a drepturilor omului. Accesul a fost refuzat inclusiv pentru primarul Chisinaului, desi acesta a insistat de mai multe ori.

  Datele furnizate de poliţie afirma ca au fost arestati in jur de 200 de cetăţeni. Presa din Chişinău, însă, a întocmit în baza apelurilor rudelor celor dispăruţi o listă de peste 800 de cetăţeni arestaţi. In mun. Chişinău au fost internaţi în spitale peste 50 de cetăţeni bătuţi de poliţie. Dispunem de informatii ca pentru a ascude maltratarea tinerilor, acestia sunt luati din mun. Chisinau si dusi in comisariate raionale de politie (ex: Vulcanesti, Taraclia) sau spre destinatii necunoscute.

  În acest sens, solicităm implicarea Dumneavoastră pentru:
  • Oprirea tratamentului inuman si degradant, a torturii in locurile de detentie;
  • Incetarea terorii, a rapirilor de persoane, a amenintarilor si a intimidarilor;
  • Asigurarea accesului avocatilor, a ONG-urilor si a presei in locurile de detentie;
  • Garantarea drepturilor persoanelor retinute, in primul rand la aparare;
  • Informarea deplina asupra retinerilor efectuate si a incriminarilor aduse;
  • Pedesirea celor vinovati de comiterea abuzurilor mentionate;.

  Fapte si fotografii:
  Avem numele, datele de contact si depozitiile pe video ale persoanelor mentionate, numele altor persoane maltratate, arestate precum si nume de persoane despre care nu se stie nimic.

  Sergiu Cretu – fractura de humerus: 23 ani, student, participant pasnic la protest, batut in comisariatul de politie.
  nu a acceptat sa fie fotografiat

  Tanar care a solicitat anominatul – fractura de humerus, comotie cerebrala, contuzii de tesuturi: 23 ani, student, participant pasnic la protest, batut in parc de politisti cu si fara uniforma.

  Tanar care a solicitat anominatul – tortura (comotie cerebrala, contuzia tesuturilor moi): 19 ani, nu a participat la manifestari, insultat, umilit si batut in comisariatul de politie.

  Popa Andrei – comoţie cerebrală, contuzie facială, 18 ani, nu a participat la protest, batut in comisariatul de politie, nu a primit hrana si apa 24 de ore, detinut impreuna cu 22 persoane in 12 m2,

  Roscot Denis – comotie cerebrala, fractura oaselor nazale, contuzie faciala: 20 ani, student, participant pasnic la protest, batut in comisariatul de politie, impus sa semneze declaratii false, incatusat de pat in spital timp de o noapte.

  Damian Hancu – tortura (comotie cerebrala, degete fracturate, contuzii ale tesuturilor moi): student la facultatea de drept in Lyon, Franta, 23 ani, protestatar pasnic, nu a participat la actiuni violente, retinut pe 7 aprilie, in centrul Chisinaului, in urma unor discutii cu jurnalisti Suedezi. Torturat de politie. Impus sa semneze declaratii precum ca ar fi fost instigat si platit de opozitie sa participle la proteste. Exista marturia audio a lui Damian Hancu in limba engleza, certificatul medico- legal si cererea adresata procuraturii .

  Valeriu Boboc – mort, coaste rupte in urma unor lovituri, plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente: 23 ani, muncitor, casatorit, tata a unui copil de 1,5 ani, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, a venit in piata dupa ora 17:00 cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei – gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului conform actului de constatare a decesului (anexat): intoxicat cu toxic necunoscut.

  Cu respect,
  Dorin Chirtoaca,
  Primar general al municipiului Chisinau

 13. VladR spune:

  Ovidiu Nacu, Dumnezeu a randuit ca Basarabia si Romania sa aiba drumuri nitel diferite. Basarabiei i-a fost dat sa sufere o mult mai dura operatiune de descrestinare si deznationalizare, decat a fost in Romania. Citeste cartile de marturii, daca nu ma crezi.

  Eu am credinta mea intima ca trezirea crestina ne va veni din Basarabia. Pentru ca acolo s-a condus operatiunea de satanizare a intregii populatii pana la ultimele limite ale suportabilului. Si din aceasta suferinta muta a celor multi va iesi Lumina si Adevarul si astfel cei caldicei din Romania vor avea motive sa se inflacareze.

  Sa nu uitam ca avem un Sfant al Bucurestiului, un Sfant al Inchisorilor si un tanar Parinte cu multa dragoste si curaj, toti de peste Prut. Si ei sunt cei mai reprezentativi, dar mai sunt multi altii!

  In aceste conditii eu cred ca nu putem face comparatie intre ce se intampla in Romania si ce este in Basarabia.

 14. Iuliana spune:

  Domnule Ovidiu, ma iertati, dar oricat de grave ar fi problemele Romaniei, Basarabia arde! E o deosebire mare de situatie; daca pentru cei arestati abuziv nu se intervine cat mai repede si decis, s-ar putea sa fie prea tarziu, sa fie ucisi! E firesc sa te duci sa stingi mai degraba focul care arde mai intens! Parintele Savatie ar fi ciudat daca nu s-ar implica din tot sufletul in cauza tinerilor din Moldova sub teroare, mai ales ca pentru ei prea putini par dispusi sa faca ceva, in afara analizelor si comentariilor. In problemele amintite de dvs. sunt implicati foarte multi, astfel incat „vocea” Pr. Savatie sa se estompeze putin timp fara primejdie. Am avut sentimentul ca il suspectati de „dezinteres” ori frica si n-am putut sa tac. Sper sa nu fi jignit pe nimeni.

 15. valentina spune:

  Doamne ajuta! Sa ne rugam pentru sufletele romanilor nostri din Basarabia!

 16. Liuba spune:

  Părinte binecuvîntează!
  A trecut deja o zi din Săptămîna Patimilor, o zi plină de ispite şi tulburări.
  Să ne rugăm cu toţii bunului Dumnezeu să ne lumineze cugetele, să ne dea linişte sufletelor zbiciumate, să ne întărească în greutăţi pentru a ne învrednici de a simţi Sărbătoarea Sărbătorilor Creştinilor – Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
  Mă rog de mă iertaţi, Părinte, fraţilor şi surorilor, dacă am greşit cu ceva.
  Doamne ajută!

 17. […] Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri […]

 18. Un inginer spune:

  Pentru cine mai are iluzii in ceea ce priveste elitele Europei:

  http://www.razbointrucuvant.ro/2008/03/18/sfantul-nicolae-velimirovici-despre-cultura-europeana-ca-o-cultura-a-apostaziei/

  Nu are rost sa asteptam solutii de la altii. Eu unul nu cred ca vom obtine ceva caciulindu-ne la altii. Din pacate pentru neamul romanesc despartit in doua, contextul actual e destul de nefavorabil ideilor nationale. Numai prin noi insine vom putea face ceva. Si ce evident a devenit cat de gaunoase sunt asa-zisele partide politice din Romania si Moldova! Asadar, tot in mult-hulita tanara generatie e speranta. Si in noile structuri care cu siguranta se vor naste.

 19. Mircea-Gabriel spune:

  Parinte mi-a placut articolul dumneavoastra. Aveti dreptate. Ce atâtea strigate si durere ca au ars doua cladiri care cica vor trebui reconstruite cu sudoarea poporului ! Probabil ca declinul economic de dupa aprilie 2009 va fi justificata de catre comunisti tot invinuind distrugerile din timpul protestelor.

  Nimeni nu a analizat insa ce înseamna pentru economia Moldovei blocada pe care a impus-o realtiilor ei cu România. România este primul partener comercial al Moldovei, or tensionarea voita a relatiilor dintre cele doua state cred ca va avea consecinte grave pentru Moldova. De asdemea mutarea afacerilor familiei lui Stati din Moldova va determina o gaura la bugetul de stat.

  Asa ca înainte ca moldovenii sa jeleasca doua cladiri, bastioane ale opresiunii, ar fi mai bine sa deplanga :
  1. asasinatul unui tânar de catre fortele politienesti !
  2. incalacarea grava a libertatii de exprimare ;
  3. izolarea R. Moldovei de România si UE.

  Ultimile doua actiuni vor avea consecinte foarte grave pentru viitorul R. Moldova.

 20. mos gheorghe spune:

  SARUT MANA SFINTIA VOASTRA SAVATIE. BUNUL DUMNEZEU SA VA DEA CURAJ SI FORTA SA CONTINUATI LUPTA! STIU OBOSEALA PE CARE O SUPORTATI PENTRU HRISTOS, STIU SI SACRIFICIILR PE CARE LE FACETI PENTRU TURMA CREDINCIOSILOR DIN ROMANIA, BASARABIA,SI DE PRETUTINDENI. DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE, SUNTETI UN PASTOR DE SUFLETE EXTRAORDINAR! SFINTIA VOASTRA, VA ROG SA POSTATI ADRESA FAMILIEI LUI VALERIU BOBOC, EROUL ROMAN DIN BASARABIA, ASASINAT DE COMUNISTI. SA TRIMITEM FIECARE, CAT PUTEM, COPILASULUI SI INTREGII FAMILII INDURERATE. SA-I AJUTAM FAMILIA, ATAT DE GREU INCERCATA!

  FRATILOR SI SURORILOR INTRU HRISTOS, VA ROG, SA-L POMENIM PE VALERIU IN RUGACIUNILE NOASTRE, IAR CAND FACEM PARASTASE PT.AI NOSTRI SA-L POMENIM SI PE EL.
  VESNICA LUI POMENIRE!

 21. […] Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri de Pr. Savatie Baştovoi […]

 22. Alexandra spune:

  Deci pe tanarul din fotografie il cheama Valeriu….alt mucenic Valeriu.

  Cum spune si VladR, Basarabia ne-a dat foarte mult, sa-i fim recunoscatori. Sa ne rugam pentru ei, pentru vii si morti si sa ducem vestea luptei lor mai departe catre toti romanii de pretutindeni.

  America de Nord, asa numitul pamant al democratiei si libertatii, dupa care inca mai ofteaza unii, ba unii sunt gata sa accepte si pasapoartele cu cip pentru ca sa o viziteze, tace chitic. Cel putin televiziunile canadiene n-au spus nimic despre Basarabia si lupta pentru democratie.
  Se pare ca pentru ei „democratia” trebuie adusa acolo unde e petrol, restul nu conteaza.

  Bunicii nostri au asteptat sa vina americanii sa-i salveze de comunisti, sa nu facem aceeasi greseala.
  Lui Stefan cel Mare i s-a promis ajutor de la Viena, pentru luptele cu turcii, ajutor care nu a venit.
  A fost singur cu razesii lui si au biruit, pentru ca se rugau fierbinte lui Dumnezeu si Maicii Domnului.
  Pe ei sa-i luam de exemplu si sa nu asteptam ajutoare din alte parti, ca nu vor veni.

  Ajutorul meu de la Domnul Cel ce a facut cerul si pamantul

 23. mihai g spune:

  Momarlanul,

  „Dragoste mai mare ca aceasta nimeni nu are, ca sufletul sau sa-si puna pentru prietenii sai”

  Comunismul este mai mult decat „un anumit regim politic”. Dai Cezarului ce e al Cezarului atata timp cat Cezarul e Cezar si nu Mamona.
  Tinerii acestia nu erau acolo pentru a obtine venituri mai mari sau conditii de trai mai bune pentru ei insisi, asa cum sa zicem ar fi in cazul unei greve.
  Ei urmareau sa arunce jugul comunist de pe umerii tarii.
  Daca soldatii morti in razboi sunt pomeniti de Biserica Ortodoxa atunci acestia care au luptat si ei ptr demnitatea si libertatea nationala, fara nici o solda insa, sunt cu atat mai vrednici de pomenire.

 24. Ionel Iorga spune:

  Trebuie sa ne rugam si sa ne pocaim. Caci pentru pacatele noastre prezente si ale inaintasilor nostrii suntem in situatia in care suntem (cu tara rupta in doua, nemernici la conducere, cipuri in acte si popor apostat – aici ma refer la ai nostrii romani „europeni”.) Cred – si cred cu tarie ca tinerii din Moldova sunt de 1000 de ori mai puri decat ai nostrii .. o demonstreaza si faptul ca nu au pregetat sa iasa cu piepturile goale impotriva ciumei rosii.. la noi, sa-mi fie cu iertare cati au iesit sa protesteze impotriva paradelor homosexualilor, a avortului, imprumutului fmi si impotriva cipurilor ? foarte putini .. trebuie rugaciune, post, pocainta, trezvie si actiune – asa cum ne-o lumina Bunul Dumnezeu ..

 25. […] Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri Precum Sfîntul Nicolae a dărîmat idolii păgînătăţii, tot aşa tinerii de la Chişinău au darîmat şi ars […] […]

 26. […] Parlamentul şi Preşedinţia Republicii Moldova” Ieromonahul Savatie Baştovoi atrăgea atenţia pe blogul său (unul din cele mai citite bloguri de limbă română): “nu cădeţi în amăgirea de a-i […]

 27. Teodor spune:

  Terminati va rog cei care afirmati ca au aruncat cu pietre doar provocatorii shi violentii…
  Nu ati fost acolo, dar inghititi tot ce spun partidele de opozitie din moldova.

  Am fost acolo shi am vazut multe.
  Batrani care plangeau. Plangeau de bucurie, caci credeau ca li se implineshte visul lor de decenii..
  Vatrani care cu lacrimi in ochi aruncau shi ei o piatra in preshidentie, pentru ca nu mai rezista presiunilor din tara.

  Tineri, care erau satui de o guvernare comunista, shi nu ati vazut voi cum striga lumea care privea, la fiecare geam strricat al preshidentiei..
  Toti erau bucuroshi… Toti credeau ca s-a terminat cu comunismul…

  Toti au inceput sa scandeze „Exista DUMNEZEU!!! , Exista DUMNEZEU!!! Exista DUMNEZEU!!!”

  Nici nu va inchipuiti cat de bucuroasa era atunci lumea… Iar daca toate astea, ei mai sunt numiti vandali sau provocatori… Atunci imi pare rau fratilor…

 28. Marra spune:

  Teodor,

  Ce trist! Si nu de tristetile noastre aveti voi nevoie…
  Istorie nenorocita!

 29. geomarz spune:

  Ca si tinerii morti in decembrei 1989 in Romania, acesti tineri au murit aiurea, intr-un razboi care nu le apartine…

 30. ANDREI spune:

  Si Moldova isi dezvaluie din nou martirii. Pamantul Basarabean, nu spun Roman pentru ca Romania prea putin si-a amintit de noi din ’89 incoace, isi cheama sfintii. Precum Mota si Marin in insangerata Spanie, cei care au luptat au castigat. Au castigat Imparatia Cerului. Dumnezeu sa-i odihneasca. Dumnezeu nu ne-a uitat dupa cum spunea pr. Calciu, caci ne trimite suferinta ca sa ne mantuim. Sper sa nu fim atat de prosti ca sa ii intoarcem spatele.

 31. ANDREI spune:

  Comunismul n-a murit
  Comunismul s-a intarit
  Printre flori de trandafiri
  Sa ne facem noi martiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: