Declaraţia FAM în legătură cu evenimentele de ultimă oră de la Chişinău

protestul-lui-grubaru-anatol

Evenimentele de la Chişinău riscă să spulbere mitul European al Libertăţii.

Pentru prima dată avem de a face cu o revoluţie lipsită de lideri politici. Dovadă că opoziţia, prin reprezentanţii săi oficiali, este una de carton, incapabilă să reprezinte revolta maselor.

Dacă nu există în Parlament lideri capabili să conducă, mulţimea îi va scoate din sînul ei.

Declaraţiile oficiale venite din partea Rusiei şi a oficialilor europeni au fost făcute fără o investigaţie a evenimentelor. De aceea ele sînt pripite şi irelevante, oscilînd între tentativele de intimidare venite din partea Rusiei şi abandonarea iresponasilă a unui popor în mîinile unui regim totalitar pe care au vestit-o cei cîţiva oficiali europeni.

Este o scădere pentru Uniunea Europeană să admită din partea unor reprezantnţi oficiali ai săi declaraţii care nu se întemeiază pe o cercetare la faţa locului, ci urmează linia totalitarismului comunist de la Chişinău.

Tentativa preşedintelui comunist de a învinui elevii şi studenţii de intenţii distructive pentru faptul incendierii Parlamentului şi a Preşedenţiei este ridicolă. Dacă statul comunist nu ar fi oprimat libertatea de expresie prin cenzurarea mass-mediei şi prin instaurarea unui regim de frică şi şantaj în instituţile de învăţămînt, tinerii nu ar fi simţit nevoia să iasă în stradă.

Guvernarea comunistă şi-a demonstrat incapacitatea de a purta un dialog democratic cu proprii cetăţeni.

Pietrele care au zburat spontan din mulţime în Parlament şi Preşedenţie sînt pietrele care au fost azvîrlite în popor în decursul celor opt ani de neo-comunism.

Protestatarii care au dat foc Parlamentului şi Preşedenţiei întrun acces de furie firească, stăteau după aceea în rînd la gheretele de îngheţată, arătînd că nu sînt nici orbiţi de ură, nici însetaţi de distrugere, ci doar sătui să mai trăiască în oprimare şi spaimă.

Moldovenii nu vor admite ca prin fraudarea alegerilor şi dezinformarea practicată de regimul comunist să fie văzuţi de ţările civilizate ca nişte „sclavi fericiţi”, incapabili de o atitudine civică civilizată şi democratică.

Situaţia de azi din Republica Moldova este rodul „eforturilor” totalitarismului comunist de care sînt pătrunse toate instituţiile de stat.

Oamenii se tem să meargă pe stradă pentru că sînt prinşi şi bătuţi de poliţişti şi securişti în civil. Sute (dacă nu mii) de elevi şi studenţi au fost răpiţi din stradă şi instituţiile de învăţămînt.

Televiziunea Naţională lansează mesaje de ameninţare şi de instaurare a fricii, chemînd să nu-şi lase copiii sub gloanţe, prin care îşi descoperă intenţiile de reprimare a revoltei poporului prin vărsare de sînge.

Forul Anticomunist din Moldova (FAM) lansează o nouă chemare la democratizarea politicii de la Chişinău în baza princiilor de drept internaţionale.

În acest sens, formulăm primele cereri pe care Parlamentarii trebuie să le soluţioneze în regim de urgenţă:

1. Interzicerea prin lege a cultului personalităţii lui Lenin, ideologul unui regim care a exterminat peste 70 de milioane de oameni. Lenin să fie declarat PERSONALITATE VINOVATĂ DE CRIME ÎMPOTRIVA PĂCII ŞI OMENIRII şi, în baza prevederilor internaţionale, să-i fie interzisă instalarea monumentelor şi expunerea chipului în locurile publice. Monumentul tiranului rus, cunoscut în istorie sub numele Vladimir Ilici Lenin, trebuie să fie dat jos oficial din incinta Mold Expo.

2. Însemnele grafice ale regimului dictatorial comunist (steaua roşie cu cinci colţuri şi secera şi ciocanul), vinovat în istorie de crime împotriva păcii şi omenirii să fie declarate însemne xenofobe şi instigatoare la ură, care rănesc sentimentul religios al majorităţii populaţiei ţării, urmaşii peoţilor şi ai creştinilor exterminaţi de comunişti. Nu vrem să mai vedem în locurile publice ciocanul cu care au fost zdrobiţi şi secera cu care au fost tăiaţi părinţii şi buneii noştri!

3. Persoanele care se vor face vinovate de confecţionarea şi răspîndirea busturilor şi a portretelor lui Lenin, precum şi a steagurilor şi obiectelor care vor purta însemnele grafice ale comunismului sovietic, în scopuri politice, să fie urmărite penal în conformitate cu prevederile internaţionale care condamnă confecţionarea şi răspîndirea însemnelor cu caracter rasist, fascist şi xenofob.

4. În aceste noi condiţii, Partidul Comuniştilor din Moldova va trebui să condamne public şi oficial cultul pesonalităţii lui Lenin, declarîndu-l personalitate vinovată de crime împotriva păcii şi omenirii. De asemenea, să condamne şi să se dezică de însemnele grafice ale regimului totalitar comunist instaurat în Rusia în 1917, iar mai apoi în întreg spaţiul fostei URSS şi care s-a făcut vinovat de crime împotriva umanităţii, fiind autorul celui mai mare genocid pe care l-a cunoscut istoria.

Abia dezicîndu-se public şi oficial de identificarea şi solidaritatea cu Partidul Comunist Sovietic şi tot trecutul său criminal, comuniştii din Moldova vor intra în legalitate şi vor putea participa la alegeri ca partid a cărui activitate nu contrazice normele unanim recunoscute în toate statele de drept din lume.

5. FAM cere implicare de urgenţă a organismelor internaţionale şi trimiterea unor experţi şi supraveghetori internaţionali la Chişinău.

Dacă toate aceste condiţii vof fi îndeplinite, vom putea afirma că nu trăim într-un stat totalitar şi doar după aceea vom putea crede în transparenţa alegerilor în Republica Moldova.

Dacă partidul comuniştilor din Moldova se va desolidariza public şi oficial de Partidul Comunist criminal care a dominat în Uniunea Sovietică, condamnînd cultul personalităţii lui Lenin şi renunţînd la însemnele grafice ale comunismului sovietic, atunci noi vom accepta victoria noilor comunişti în Moldova, dacă ea va mai putea fi posibilă.

Forul Anticomunist din Moldova este pentru libertate şi transparenţă, fiind împotriva discriminărilor pe motive de naţionalitate, sex, religie sau culoare politică. Dar nu vom recunoaşte şi nu vom urma cu nici o condiţie o guvernare care reprezintă un partid aflat, deocamdată, în ilegalitate, cerîndu-se judecarea şi condamnarea lui urgentă în Republica Moldovei, după modelul statelor europene care au făcut-o deja.

10 aprilie 2009, Chişinău

Notă: FAM (Forul Anticomunist din Moldova) este o organizaţie fără culoare politică, constituită adhoc la Chişinău din jurnalişti, artişti, scriitori, oameni de afacere, profesori şi studenţi, cetăţeni ai Republicii Moldova, urmaşi ai victimelor comunismului sovietic.

Reclame

13 Responses to Declaraţia FAM în legătură cu evenimentele de ultimă oră de la Chişinău

 1. VladR spune:

  In acest moment citesc o carte deosebita, o carte care vorbeste despre Jertfa intru Adevar: Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtata.

  Iata ce am gasit la pagina 125: „În timpul acesta Ţara Vulturului (Germania) va face un război cu Ţara Ursului (URSS) şi în prima parte a războiului Vulturul va fi biruitor. Dar când va fi aproape de inima Ursului, acesta va primi ajutor de la o „Fiară de peste ape” şi Vulturul va fi înfrânt. Şi inima lui va fi împărţită în patru (Berlinul). Şi în timp ce Ursul va înainta spre inima Vulturului, toate cetăţile Ursului vor striga: „Pace! Pace! Pace!” Şi tot poporul acesta din ţara de pe Carpaţi va cădea în grea robie şi mulţi vor pieri. Dar Maica Domnului şi Sfântul Ioan vor aduna în Potire sângele lor şi se vor înfăţişa cu el înaintea Tronului Fiului Său. Şi nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Ei, cei ce vor mai fi rămas vii vor fi scoşi afară din temniţe. Şi după o vreme rana Vulturului se va vindeca. Dar ultima bătălie împotriva „lupilor îmbrăcaţi în piei de oaie” (comunişti democraţi, n.a.) se va da în Ţara Sciţilor (Basarabia-Ucraina?) şi atunci aceştia vor fi înfrânţi şi va fi vai de tine „om de roşu”. Şi după aceasta va porni de pe crestele acestei ţări de pe Carpaţi o acţiune de reîncreştinare a tuturor neamurilor”. (preluat din Agatanghel sau Sfarsitul omului. Prorocie pentru 700 de ani despre politicestile treburi din Europa)

  Ultima parte a acestei prorocii este interesanta si trag nadejde la Dumnezeu ca ce se intampla acum in Basarabia va avea o finalitate binecuvantata.

  Cine se indoieste de buna-credinta sau dreapta-socoteala a lui Virgil Maxim, il invit sa ii citeasca cartea.

 2. emilia spune:

  Poate sfantul Stefan cel Mare le trimite un mesaj comunistilor pentru blasfemie.
  Nu sunt lideri cu notorietate?
  Dar sunt destule exemple in istorie, cand isi chemau conducatori si din strainatate. Noi nici nu avem nevoie de straini, mai e in viata unsul lui Dumnezeu regele Mihai, cea mai perfecta alegere.
  Mai ales ca Romania nu l-a solicitat.
  Ce ziceti, parinte?

 3. cristian spune:

  Dumnezeu sa le-ajute!
  Si sa ne ajute Domnul si noua sa scapam de neo-comunistii care ne conduc…
  Si mai ales de mondo-comunismul global ce se infiripeaza!
  Doamne miluieste!

 4. […] Parintele Savatie: Declaraţia FAM în legătură cu evenimentele de ultimă oră de la Chişinău […]

 5. raluca spune:

  Suntem cu tot sufletul alaturi de voi!

 6. […] Declaraţia FAM în legătură cu evenimentele de ultimă oră de la Chişinău Evenimentele de la Chişinău riscă să spulbere mitul European al Libertăţii. […] […]

 7. iustina spune:

  nu vreau sa supar, insa ‘cea mai perfecta’ este un pleonasm.. as fi votat cu Dl Becali?!, din respect pt ‘democratie’ … cu alte cuvinte, sa nu contribui cu nici un vot pt diavolul (ne)sistemului. Parinte, Multumesc, si imi pare rau… Post binecuvantat.

 8. Iulian spune:

  Din pacate, doctrina si ideologia comunista sunt expirate. Acestea nu-si mai au locul in epoca si timpul actual, dar Tov. Voronin, nu vrea sa inteleaga acest fapt. Mai poate exista o explicatie a atitudinii pline de lasitate pe care o afiseaza, acuzand Romania de imixtiune in „oala sa” prin faptul ca este si se vrea un conducator unic al Basarabiei si nu vrea sa lase din mana „borcanul cu miere”. Din cee ce stim, Moldova este condusa de o putere mafiota ce sta ascunsa sub palaria unei ideologii expirate. Cine este de fapt Voronin ?
  Un comunist si un KGB-ist notoriu : http://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Voronin

  http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-03-27&thread=235180&id=33938

  http://compromat.wordpress.com/category/personalitati/vladimir-voronin/

  http://www.ziare.com/Republica_Moldova_fieful_familiei_Voronin_si_al_afaceristilor_Kremlinulu-53893.html

 9. emilia spune:

  @iustina
  Mi-am dat seama, dar tarziu, la com. nu mai poti corecta.
  Multumesc.

 10. iustina spune:

  ma refeream mai mult la sensul a ceea ce ai spus, in contextul general, care se sustrage Realitatii. Imi cer scuze daca ma exprim un pic neclar poate. Ar fi interesant sa avem presedinte pe Regele Mihai, dar putin probabil. Tot pe Dl Becali mizez :)) …

 11. emilia spune:

  @iustina
  Ar fi bine si asa.

 12. […] Parintele Savatie: Declaraţia FAM în legătură cu evenimentele de ultimă oră de la Chişinău […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: