Fostul premier al RM: „Instanţele moldoveneşti sînt în mîinile comuniştilor, iar UE a luat poziţia struţului şi tace”

chisinau

După ce, azi noapte, trupele de poliţie specială a reuşit să pătrundă şi să preia controlul asupra Parlamentului şi a Preşedinţiei, arestînd 193 de persoane, a început adevăratul război informaţional.

Presa rusă prezintă că principalul scop al protestatarilor este acela de unire cu România şi intrarea în UE, ştiut fiind că aceasta trezeşte antipatie ruşilor pe fondul problemelor pe care le au cu Ucraina. Pentru occidentali, care sînt obsedaţi de legi şi ordine, Voronin şi oficialii săi au declarat că guvernarea comunistă va veghea la respectarea drepturilor omului şi nu va admite ca un grup de adolescenţi beţi şi drogaţi să-şi facă de cap. În plus, „nu a existat nici o semnalare de fraudă în alegeri”, a mai declarat preşedintele comunist.

Uniunea Europeană şi SUA au recunoscut validitatea alegerilor de la Chişinău şi au îndemnat la pace. Liderii partidelor de opoziţie de la Chişinău dau în bîlbîială, încît pînă la momentul de faţă nu este clar cine şi de ce a organizat protestele. Unul din liderii liberali, Mihai Ghimpul, într-un interviu acordat publicaţiei moscovite gazeta.ru s-a dezis de grupul protestatarilor, acuzînd poliţia că a încuviinţat vandalismul.

S-a cerut repetarea alegerilor, la care comuniştii au răspuns cu propunerea de a renumăra voturile.

Cea mai tare declaraţie venită din partea unui politician a fost aceea a fostului premier, Vasile Tarlev. Acesta a zis: „Instanţele judecătoreşti sînt toate în mîinile comuniştilor şi nu are rost să te plîngi lor. Ar trebui ca situaţia alegerilor să fie judecată de instanţe internaţională. Însă Uniunea Europeană a luat poziţia struţului şi tace”.

Astăzi un număr şi mai mare de moldoveni urmează să-şi reia acţiunile de protest împotriva guvernării comuniste.

Reclame

23 Responses to Fostul premier al RM: „Instanţele moldoveneşti sînt în mîinile comuniştilor, iar UE a luat poziţia struţului şi tace”

 1. Pr Ieroslav spune:

  UE si America se tem de a incuraja pe moldoveni, pentru ca sentimentul de unificare cu Romania ia deja amploare. Iar in Romania sunt destule persoane care cer ruperea de UE. Romanilor de pretutindeni sa nu asteptam de la UE sau de la America sa le pese de Moldova. Moldova este a noastra.. sunt fratii nostri acolo. Trebuie facut presiuni asupra autoritatilor romane pentru a lua o pozitie categorica fata de cenzura si batjocora analfabetilor de comunisti de la Chisinau.

 2. Delavad spune:

  Uitati-va la „Minunea de la Vad”! Pare a fi un semn pentru Romania cea Mare!… http://vadulstefanian.wordpress.com/

 3. BOG spune:

  Doar pe popurul roman il doare de ce se intampla acolo, guvernantii nostri nu se baga si nici UE, pentru ca… „Inca o tara saraca pe capul nostru, alte cheltuieli, sa-i lasam sa-si rezolve problemele singuri”, iar SUA: „Nu au petrol ca in Irak, ca sa schimbam situatia…”

 4. alt ovidiu spune:

  nu stiu in ce masura vrea statul roman sa se uneasca cu moldova, in ciuda dorintelor maselor! pana la urma tine si de contextul international, nu?un stat unit cu romania sau un stat mic si singur usor manupulabil?

 5. Momarlanul spune:

  Toti au fost luati pe nepregatite de revolta populara: Voronin, partidele de opozitie moldovenesti, partidele din Romania, rusii si oficialii europeni. Nimeni nu a avut din prima o pozitie clara. Voronin, ca fost general KGB, s-a dezmeticit cel mai repede si incearca sa preia initiativa. Politicienii romani si oficialii europeni nu prea stiu cum sa se raporteze la ce se intampla in Basarabia, asa cum bine a remarcat si Tarlev. Oamenii de rand lupta ce lupta, dar daca nu sunt sustinuti de cineva de sus, au mici sanse de reusita.
  Sper ca tinerii din Chisinau sa nu cedeze si sa iasa si azi in strada. Voronin nu poate rezista la infinit. La vama Sculeni sute de studenti basarabeni sunt opriti sa intre in tara lor. Vi se pare normal sa fii cetatean al unui stat si sa nu ti se dea voie sa intri in tara ta? Chiar daca se vor inabusi protestele, macar tinerii vor creste cu acest sentiment national, cu amintirea luptei lor, cu tricolorul in suflet, ceea ce nu e putin lucru. Pe langa internet, filme americane si alte lucruri cu care isi vor umple timpul vor sti si ca sunt romani, ca au luptat impotriva asupritorilor de sorginte sovietica si pentru unire. Asta ma bucura pe mine, ca sangele apa nu s-a facut nici dupa atatea zeci de ani de comunism.
  Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu stradaniile fiecaruia dintre noi, poate ca acest neam va reveni si la credinta intr-o proportie mai mare.

 6. De ce UE? De ce nu Basarabia, pamant romanesc? Ce cauta steagul UE pe strazi? Intreb si eu? Chiar UE, pe care noi cei dinauntru o blamam si o satanizam, sa fie solutia singura? Raul cel mai mic nu este tot timpul atat de mic. Ideal ar fi ca noi sa iesim din UE si sa ne unim cu fratii nostri. Ideea este ca UE nu are procedura de iesire 🙂 Asta e de retinut. Unirea cu Basarabia va fi facuta in UE. Dar asta e unire? Pe ce baze? Nu mai depinde de nicio romanitate, de nicio istorie, de nicio spiritualitate. Depinde doar de utilitate financiara, eudemonica.
  Deci cand steagul si lozinci pro-UE sunt folosite in manifestatie nu pot sa nu ma intreb sub ce spirit se gaseste miscarea.
  Fugi de d***u di dai de tat-su. La propriu si la figurat, Occidentul fiind parintele socialismului/comunismului.
  Lucrurile sunt grave si vad ca se rezolva usor. Pacat de tinerii care vor muri. Sa nu fie!

 7. Ileana spune:

  Doamne, trebuie sa manifestam cat mai multi pt Moldova. Gvernanti se inchina la licurici lor.Daca BOR ar iesi inainte in aceasta lupta !Simt ca-mi este foarte greu sa nu-i judec .Ma rog la Maica Domnului sa ne dea conducatori buni.Astept o scimbare in BOR !

 8. vladp9 spune:

  selectii ale evenimentelor
  http://chrisalida.wordpress.com/

 9. […] Fostul premier al RM: “Instanţele moldoveneşti sunt în mâinile comuniştilor, iar UE a luat po… […]

 10. Diaconescu Mihai spune:

  Eu cred că asta este o simplă diversiune. Unirea cu România nu aduce la nimic bun,mai ales că noi suntem in U.E., şi o ţară vândută lor. Aceleaşi legi, ca cea referitoare la buletinele cu chip, vor fi şi pentru moldoveni (ei n-au nici măcar buletine tip C. I. cum avem noi). De ce vorbesc de unire? Pentru că ei asta vor. Problema este că deşi, ca român, mi-aş dori o unire cu ei, însă ca şi creştin nu. E o simplă manipulare a mulţimii ca să ajungă şi la ei “tehnologia R.F.I.D.” mai repede. De ce se accelerează procesul acesta? Asta este o întrebare la care pot răspunde cu uşurinţă cei care impun noua ordine mondială.

 11. In momentele astea ar trebui sa intelegem un lucru elementar: faptul ca occidentalii nu intervin dacat daca interesul propriu o dicteaza. Ar trebui sa ne bazam mai mult propriile forte, si deci sa devenim mai realisti. Cred ca avem nevoie de mai mult curaj, de intelepciunea serpilor si de blandetea porumbeilor. Dar a nu interveni pentru fratii nostri nu e nici diplomatie nici prudenta ci doar lasitate si tradare.

 12. Iuliana spune:

  Iar daca interesul UE se combina cu dezinteresul conducatorilor de la Bucuresti si iritarea de la Moscova ce rezulta? Ca Basarabia va fi din nou mielul de jertfa si guvernantii romani se vor spala pe maini ca Pilat din Pont, iar ideea de unire va deveni odioasa dincolo de Prut, pentru ca s-au cam saturat de ipostaza in care ii pun „fratii” lor! Dumnezeu sa aiba dragostea si mila care ne lipsesc noua cand e vorba sa facem concret ceva pentru ei!Se prea poate sa fie o revolutie cu incuvintarea Moscovei, dar ea poate fi convertita intr-una autentica, daca e voia lui Dumnezeu aici!

 13. vladp9 spune:

  Liderii Partidului Liberal, Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Alianţei Moldova Noastră au semnat în comun o declaraţie prin care nu recunosc valabilitatea alegerilor din 5 aprilie

  evenimentele pas cu pas, ora de ora, aici:

  http://chrisalida.wordpress.com/2009/04/08/moldova-nu-doarme-a-doua-zi/

 14. Donkeypapuas spune:

  Dacă tinerii din Chişinău ar fi creat dezordini în numele Anarhismului, în numele Antiglobalizării, în numele stindardului roşu al Satanei media din Occident i-ar fi aclamat. Dar ei manifestează în numele naţionalismului românesc… Dau dovadă de „incorectitudine politică”. Câţi propovăduitori ai corectitudinii politice de pe la noi vedeţi că sar în ajutorul lor?

 15. vladp9 spune:

  Notite de la Chisinau. Alergind intre cele doua revolutii:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5560365-notite-chisinau-alergind-intre-cele-doua-revolutii.htm

  un articol f bun. o pagina pentru istoria relatarilor jurnalistice

 16. dandy spune:

  BBC, Reuters, CNN, euronews, New York Times au scris sau au dat imagini si ieri si azi despre Moldova. La ce media din occident va referiti ca nu sunt interesate de subiect?

 17. Donkeypapuas spune:

  Media care prezintă drept primă ştire „eroismul” celulelor anarhiste ce se luptă cu MacDonald-urile… Unde au dat pe CNN? Am văzut imagini cu urmările cutremurului din Italia. Şi nenumărate imagini cu Obama în Iraq. Obam,a din faţă. Obama din spate. Obama din lateral. Obama de sus. Obama de jos. Condiţia era să nu se vadă teleprompterul. Că acest Obama se pare că nu ştie să ţină un discurs.

 18. mariusmioc spune:

  Unde a dat Tarlev declaraţia asta? Omul a fost ani buni primministrul comuniştilor, cred că ştie ce zice.

 19. ioana spune:

  In bucuresti si alte centre universitare din romania s-au organizat manifestatii studentesti, in principal, de solidarizare cu tinerii basarabeni. nu au fost reportaje la televiziunile din romania despre asta, cu atat mai putin a ajuns poate la ei acest fapt. poate nu cati am vrea sa fim, dar oricum, cu ei. Doamne ajuta!

 20. […] Fostul premier al RM: “Instanţele moldoveneşti sînt în mîinile comuniştilor, iar UE a luat p… […]

 21. Donkeypapuas spune:

  @ioana
  La televiziunile din România au fost difuzate reportaje de la manifestaţiile din Iaşi, Cluj, Bucureşti.

  Euronews confirmă ce am spus mai sus: prima ştire: despre cutremurul din Italia; a doua: cum a murit un manifestant anarhist din Londra pentru că a fost îmbrâncit (sic!) de către Scotland Yard şi a făcut atac de cord; abia a treaia ştire e despre tulburările politice din Basarabia, prezentate într-un mod total aiuristic.

 22. jjbo spune:

  Atacurile au fost provocate tot de comuniști.
  în 1933 Hitler a dat foc Reichstagului și a dat vina pe dușmanii lui – pe comuniști, astfel a ajuns la putere. (din Timpul de dimineață)

 23. vulturul spune:

  Fratiilor trezitiva: Ceea ce s-a intamplat acum in Moldova-Basarabia este o diversiune a lui Voronin, si a Rusiei, acum a gasit cum sa scape de opozitie, sa fim seriosi: manifestantii au fost peste 10000?
  Daca da de ce s-au comportat bezmetic, au atacat( sa fim seriosi) parlamentul si presedentia, iar cand au venit trupele rusiei( trupele speciale ale politiei) au disparut manifestanti?
  Din doua una: Ori acum in Moldova e revolutie in continuare si Rusia prin razboiul informatic intoxica restul lumi ca situatia s-a calmat, pana o sa fie in stare sa restabileasca dominatia in Moldova chiar si cu pretul unui masacru, s-au ce a fost este o diversiune pentru ca opozitia sa fie lichidata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: