Comunismul n’are moarte la Moldova!

Comuniştii au câştigat alegerile din Republica Moldova, cu 45,5% din voturile alegătorilor, potrivit rezultatelor sondajului efectuat la ieşirea de la urne. Liberal-democraţii din Partidul liberal democrat din Moldova (PLDM) şi liberalii din Partidul Liberal (PL) sunt următoarele formaţiuni clasate, cu 13,9% din voturi. Alianţa Moldova Noastră a obţinut 10% din voturile exprimate.

Pragul electoral este de 6%, prag care nu a fost depăşit de Partidul Democrat din Moldova. Acesta a obţinut doar 3,8%.

Sub pragul electoral s-au mai aflat Partidul Social Democrat, Partidul Popular Creştin, Uniunea Centristă din Moldova, Mişcarea Social Politică Acţiunea Europeană, precum şi alţi candidaţi independenţi.

Cele 45,5% din voturi pe care le-au obţinut comuniştii, le asigură acestora 56 de locuri în viitorul Parlament, cu unul mai mult decât în actuala legislatură, dar nu şi cele 61 de voturi necesare alegerii preşedintelui.

Cele 13,9% din voturi asigură PLDM şi PL câte 16-17 mandate, în timp ce rezultatul obţinut de Alianţa Moldova Noastră, i-ar aduce 12 mandate.

Procesul electoral în alegerile parlamentare din Republica Moldova s-a încheiat la ora 21:00, iar alegerile au fost validate.

Înainte de scrutin, comuniştii aflaţi deja de opt ani la putere erau consideraţi net favoriţi, cu mult în faţa principalelor partide de opoziţie.

Sursa: Realitatea TV

17 Responses to Comunismul n’are moarte la Moldova!

 1. Lacustra spune:

  Ma intreb…Oare are vreo importanta cine va castiga alegerile in Moldova ? Sau stiti pe cineva care trebuie votat? Eu nu vad pe nici unul ,cu toate ca am votat PL.

 2. Felix-Gabriel Lefter spune:

  Parinte Savatie: va asteptati/sperati la altceva?
  Stiu ca afinitatile ortodoxe, odata atacate, dor. Dar nu ma abtin. Rusia e dracul pe pamant. Pe ce a pus ghiara nu lasa…
  Si as mai adauga ceva. O intrebare care e la fel de dureroasa. Aveam, in caminul C din complexul studentesc ‘Leu’, colegi basarabeni. Ne intelegeam in general bine cu ei. Dar, atunci cand vorbeau intre ei, romaneste, si treceam noi, romanii, pe langa ei, o schimbau pe ruseste, ca si cum era glas de taina. De ce? Nici acum nu-mi expliic.
  Au suferit mai multa vreme – e adevarat. Dar de ce sa te faci frate cu dracul, vorbindu-i preferential limba?

 3. nonmicrocip spune:

  Si ce mai conteaza ? Comunistii sunt lacheii Moscovei iar ceilalti sunt slugile Fiarei – U.E.- care este tot anticrestina, antihrista si stat dictatorial, ce-si impune toate legile satanice. Ce importanta are pentru ortodoxie cine mai castiga alegerile, si asta nu mumai in Basarabia, ci si la noi ?

 4. zalmoxys32 spune:

  Păcat…După atâția ani Moldova nu reușește să se lepede de această molimă roșie. Sărăcia domină societatea moldovenească și totuși populația ii votează mereu pe aceiași oameni. Trist…

 5. crip71 spune:

  nonmicrocip
  bine zis!!!1

 6. […] Parintele Savatie: Comunismul n’are moarte la Moldova! […]

 7. Felix-Gabriel Lefter spune:

  De luat aminte!Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks.
  Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
  Citat:
  ” IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
  „IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
  This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom’
  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
  We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society, learn the language!
  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!

  Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.
  Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.

  We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.
  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
  This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, ‘THE RIGHT TO LEAVE’.
  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
  If you aren’t happy here then LEAVE. We didn’t force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.”
  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”
  Prime Minister Kevin Rudd – Australia

 8. dandy spune:

  Eu cred ca daca nu intram si nu faceam parte din UE, tot comunismul de manca si pe noi in Romania. Am fi spus „pa-pa” calatoriilor libere prin Europa, vacantelor in strainatate, job-urilor la firme straine pe bani buni, imbunatatirii legislatiei samd.

 9. […] Vulcan Stev’s Database added an interesting post today on Comment on Comunismul nâ […]

 10. Igor Pinzaru spune:

  La Chisinau cateva mii de oameni au asaltat Presinditia. Protestul a izbucnit spontan, dupa ce luni cateva ong-uri intre care si Hide Park au adunat nemultumitii in fata monumentului lui Stefan cel Mare pentru a aprinde o luminare in semn de doliu. Intre timp grupuri de opinie au difuzat pe forumuri informatii precum ca, potrivit unor analize preliminare circa 183 de miii de persoane decedate au fost incluse in listele de alegatori. Informatia era intarita de martori oculari care si-au regasit in listele de alegatori, sotii, sotiile, buneii decedati cu ani in urma. La moment situatia a iesit complet de sub controlul celor cativa lideri de opozitie care incearca sa calmeze multimile si sa le insufle sa nu se lase prada provocarilor.
  Mai multe mii de tineri au incercuit presedintia si cladirile din zona de resedinta si zmulgand marmura din havuz au spart geamurile la presedintie si cladirile alaturate acesteia. Au fost ciocniri cu politia… se vorbeste ca in busculada au murit doi tineri intre care o fetita de 13 ani. Protestatarii scandeaza Liberate, Vot repetat! Jos comunistii! „Resping, rezist sint anticomunist!” Liderii opozitiei nu mai stiu cum sa dreaga busuiocul si pentru a nu fi asociati si declarati responsabili pentru aceste actiuni incearca sa calmeze spiritele….De Buna Vestire comunistii au avut parte de pietre in loc de pesti…
  Igor 14.20 Chisinau, Piata Marii Adunari nationale

 11. ion adrian spune:

  Cat timp romanii anticomunisti sunt atat de dezbinati si ceilalti atat de uniti ce sa asteptam. Cu toate furturile electorale, dezbinarea romanilor este o realitate care favorizeaza tot ce nu e democratic.

 12. acelas spune:

  BA ARE !

  Slava Domnului parinte !

  cu Dumnezeu inainte ! spre o imperioasa revolutie. Cu servicii secrete ori nu, trebuie, e ultra necesar

  (pe de alta parte ma gandesc, ca poate singurul sistem care putea opri si izola Basarabia de a fi o victima sigura a globalizarii era, paradoxal, sistemul comunist, I-ar fi preservat probabil pe locuitorii acesor taramuri de vreo biometrizare, cipuizare, …. Pe de alta parte ma gandesc ca aici ar fi intrat oricum, „neamurile” evreiesti si masonice ar fi patruns cu ale sale tentacule „fratesti” si in aceasta sfera, bastion comunist. Chiar aproape sigur. Deci nu imi pare rau. Ar fi venit oricum…)

  Prin urmare mai bine cu libertate ! circulatie libera si exprimare libera de opinii, chiar si spre globalizare, dar CONSTIENTA, LIBERA SI ASUMATA. Asa incat la momentul „lepadarii” sa alegi in consecinta, liber, ca unadevarat crestin.

  Apropos parinte,de acum poate venim si noi „liberi”, „nemonitorizati” la sfintia voastra, sau invers, sfintia voastra la noi … .

  Dar care „noi” si „ei”? Ca doar suntem „noi” de acum peste tot ….

  Slava Domnului.

  Multumim Doamne !!!

 13. VladR spune:

  Dumnezeu sa ii ajute pe curajosii care au iesit pe strazi in Chisinau si poate se va indura de noi si va iesi ceva bun pentru tara noastra din asta…

 14. Slava Moldovei!
  Rugaciune pentru voi.

 15. mos gheorghe spune:

  „DELA NISTRU PAN’ LA TISA
  TOT ROMANUL PLANSU-MI-S’A
  CA NU MAI POATE STRABATE
  DE-ATATA STRAINATATE.
  ………………….

  STEFANE, MARIA TA,
  TU LA PUTNA NU MAI STA,
  LAS’ ARHIMANDRITULUI
  TOATA GRIJA SCHITULUI,
  LASA GRIJA SFINTILOR
  IN SAMA PARINTILOR,
  CLOPOTELE SA LE TRAGA
  ZIUA’NTREAGA, NOAPTEA’NTREAGA,
  DOAR S’A’NDURA DUMNEZEU
  CA SA-TI MANTUI NEAMUL TAU!
  TU TE’NALTA DIN MORMANT
  SA TE-AUD DIN CORN SUNAND
  SI MOLDOVA ADUNAND.
  DE-I SUNA DIN CORN ODATA
  AI S’ADUNI MOLDOVA TOATA,
  DE-I SUNA DE DOUA ORI
  ITI VIN CODRII’N AJUTOR,
  DE-I SUNA A TREIA OARA
  TOTII DUSMANII OR SA PIARA,
  DIN HOTARA IN HOTARA –
  INDRAGI-I-AR CIORILE
  SI SPANZURATORILE!”

  „DOINA” DE MIHAIL EMINESCU

  MARELE NOSTRU MIHAIL EMINESCU A IUBIT BISERICA LUI HRISTOS, NEAMUL SI TARA MAI PRESUS DE ORICE. EL A FOST UCIS DE DUSMANII CRUCII, ATUNCI CA SI ACUM ACESTIA FAC PRAPAD PE UNDE TREC……

 16. mos gheorghe spune:

  „DOINA” LUI MIHAIL ESTE MAI LUNGA, EU AM REDAT PUTIN DE LA INCEPUT SI PE URMA SFARSITUL. IL ASCULT DIN CAND IN CAND PE CEZAR IVANESCU CANTAND DOINA LUI EMINESCU. SI CEZAR SI MIHAIL AU FOST ASASINATI DE DUSMANII CRUCII.
  VESNICA SA LE FIE POMENIREA !

 17. alexa spune:

  Citisem undeva odata:cine uraste Rusia Il uraste pe Dumnezeu.Nu stiu cit de valabila este afirmatia la ziua de azi dar secole de-a rindul Rusia a fost un centru ortodox daca cineva o uraste sa-i iubeasca macar credinta ei adevarata iar nu uriciunea pustiirii care este occidentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: